Arménsko – Grécko 0:1 (kon.) | Fínsko – Lichtenštajnsko 3:0 (kon.) | Nórsko – Faerské ostrovy 4:0 (kon.)
Dánsko – Gibraltar 6:0 (kon.) | Švajčiarsko – Gruzínsko 1:0 (kon.) | Rumunsko – Švédsko 0:2 (kon.)
Španielsko – Malta 7:0 (kon.) | Bosna – Taliansko 0:3 (kon.)
koniec
Španielsko
7:0 (2:0)
Malta
cz Piatok 15.11.2019, 20:45 • Estadio Ramón de Carranza (Cádiz) • Kvalifikácia ME • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Kvalifikace o mistrovství Evropy míří do finální fáze. Ve skupině F už mají jistotu postupu na evropský šampionát Španělé, kteří dnes vyzvou na domácí půdě outsidera z Malty.
     
    Španělská reprezentace už má postup na finálový turnaj mistrovství Evropy jistý. V prvních šesti kvalifikačních duelech neztratil tým vedený kapitánem Sergio Ramosem ani bod. V posledních dvou říjnových zápasech však Španělsko uhrálo ve Švédsku i v Norsku shodně remízu 1:1, ale i dva získané body ze dvou utkání dalo jistotu ještě před samým koncem kvalifikace. Do domácích střetnutí s Malou a Rumunskem tak mohou jít Španělé zcela bez tlaku.

    Také Malta vstoupila do kvalifikace skvěle, když v domácím prostředí přehrála Faerské ostrovy 2:1 přestože dohrávala půlhodinu v deseti hráčích. V dalších sedmi duelech už ale Malta nezískala ani bod, navíc nevstřelila jedinou branku. Naposledy v říjnových termínech padla 0:4 se Švédskem a poté 0:1 proti Faerským ostrovům.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    26.03. 2019 Malta – Španělsko 0:2
    12.02. 1997 Španělsko – Malta 4:0
    18.12. 1996 Malta – Španělsko 0:3
    23.03. 1989 Španělsko – Malta 4:0
    22.01. 1989 Malta – Španělsko 0:2
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: Pau López – Navas, Albiol, Ramos (C), Bernat – Th. Alcântara, Rodri, Cazorla – G. Moreno, Morata, Sarabia.
    Náhradníci: de Gea, Arrizabalaga – Carvajal, I. Martínez, Busquets, Francisco Torres, Saúl Ñíguez, Alcácer, Olmo, Ruiz, Gayá, Oyarzabal.

    Malta: Bonello – Corbolan, Caruana, Agius (C), Z. Muscat, J. Pisani – Paiber, D. Vella, R. Muscat, Mbong – Nwoko.
    Náhradníci: Haber, Al-Tumi – K. Micallef, Grech, P. Fenech, Mifsud, Effiong, Zerafa, Gambin, T. Caruana, N. Muscat.

    Rozhodčí: Kassai – Ring, Tóth (vš. HUN).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali fotbalisté Malty. Po dlouhém nákopu se ale balon ujal zkušený domácí obránce Raúl Albiol.
     
    3
    Španělé se okamžitě s míčem pod kontrolou vydali na útočnou polovinu trávníku. Osamocený Juan Bernat mohl z levé strany nacentrovat do vápna kde ale spoluhráče nenašel.
     
    4
    Obléhání maltské branky pokračuje. Ramos si narazil s Cazorlou, poté si kapitán Španělska troufl kličkou na Agiuse, ale následná přihrávka na Sarabiu nebyla z nejpřesnějších.
     
    5
    Zabrat do obrany museli i domácí hráči. Nwoko si dělal prostor před šestnáctkou, ale Sergio Ramos uplatnil razanci a poslal soupeře čistým způsobem k zemi.
     
    6
    Po rohovém kopu vracel míč před branku Álvaro Morata. Na zadní tyči zkoušel hlavičkovat směrem na Bonella Gerard Moreno, ale jeho pokus byl zblokován.
     
    7
    Malta měla sice k dispozici autové vhazování, ale přes zhuštěný střed se hostům projít nepodařilo. Rodriho souhra s Alcantarou však také nebyla přesná.
     
    8
    Cazorlova přihrávka podél postranní lajny rozběhla Bernata. Španělé se opět bez potíží prokombinovali až do blízkosti hostujícího vápna, ale Sarabiův centr skončil u Muscata.
     
    9
    Převaha španělské reprezentace pokračuje. O průnikovou přihrávku se pokoušel Rodri, ale rozběhnutého Moratu zradil důležitý první dotek.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Domácí jsou podle očekávání více u balonu, ale hostující gólman Henry Bonello ještě zasahovat nemusel.
     
    12
    Od Ramose startovala další útočná akce španělského týmu. Na pravé straně dostal šanci Jesús Navas. Krajní obránce prosvištěl kolem Pisaniho, ale balon mu nakonec odskočil od kopačky.
     
    13
    Opatrný úvod z obou stran pokračuje. Ramos posunul míč k pravé postranní lajně, kde však nebyl přesný při zpracování Navas. Španělé ale bleskově získali míč zpět.
     
    14
    Rodri dloubnul míč do pokutového území, kde se nacházel Morata. Před domácím útočníkem však stačil balon sebrat do rukavic Henry Bonello.
     
    15
    Španělsko i nadále drží balon pod kontrolou na útočné polovině trávníku. S Cazorlou spolupracoval Sarabia, který ale prudkým centrem Moratu neoslovil.
     
    16
    Už už to vypadalo, že by mohl Navas postupovat do pokutového území, ale při pasu Rodriho byl nachytán v ofsajdu a musel míč odevzdat.
     
    17
    Domácí tým zvyšuje nasazení v těsné blízkosti pokutového území. Velmi aktivní je v samém úvodu zápasu Santi Cazorla, ale jeho přihrávku zastavil dobře postavený Caruana.
     
    18
    Zničehonic musel Henry Bonello zasahovat. Sarabiův centr našel v pokutovém území Bernata, který ale trefil jen prostor, kde byl připravený Bonello.
     
    19
    Domácí fanoušci se dožadovali po pádu Morena v pokutovém území odpískání penalty, ale maďarský sudí Kassai nechyl hru pokračovat bez přerušení.
     
    20
    Ani dvacet minut úvodní branku nepřineslo. Španělsko sice obléhá pokutové území hostujícího celku, ale do vyložené šance se ne a ne dostat.
     
    21
    Teď už se píská. Álvaro Morata si píchl míč kolem Corbolana a ten sáhl jen k faulu. Španělé mají k dispozici zkrácený rohový kop.
     
    22
    Ani další centr do pokutového území nedokázali ofenzivní esa domácího celku proměnit. Alcantara poté musel po ztrátě balonu předvést taktický faul.
     
    23
    Španělům se nedaří překonat staženou obranu hostujícího celku. Navasovi nyní dokonce utekl balon až za koncovou čáru a vykopávat může Bonello.
     
    23
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen se favorité zápasu prosazují! Už se zdálo, že Malta přečká i další rohový kop, ale Gerard Moreno vyhrál důležitý hlavičkový souboj, poté balon propadl až do prostoru, kde byl ÁLVARO MORATA a útočník Atlética Madrid protlačil míč za Bonella.
    23. Álvaro MORATA - 1:0
     
    25
    I po vstřeleném gólu se snaží domácí i nadále útočit. Cazorlova pobídka do pohybu Moraty tentokrát byla o něco delší, než by střelec branky potřeboval.
     
    26
    Cazorla s Alcantarou nyní uklidnili hru postupnou kombinací ve středu pole. Sarabia poté navázal nepřesnou přihrávkou k Navasovi.
     
    28
    Juan Bernat měl sice na levé straně více prostoru, ale k centru do prázdného pokutového území nedošlo. Domácí raději podrželi balon v kombinaci.
     
    29
    Domácí se na moment radovali z druhého gólu. Morata sice dorazil míč do sítě, ale před Bonellem byl v ofsajdu postavený Moreno a toho si všiml i pomezní rozhodčí.
    29. Neuznaná branka pro ofsajd
     
    30
    Po půlhodině hry vede domácí Španělské nad zatím bezzubou Maltou o jednu branku. Nápor domácího celku ale postupem času ještě narůstá.
     
    31
    S Alcantarou si narazil ve středu pole Rodri. Následně mířil s míčem do vápna Pablo Sarabia, ale mírné zatažený za dres sudí nepostřehl a tak se hosté ubránili.
     
    32
    Od Ramose putoval balon k Bernatovi. Následně se domácí usadili na útočném území, kam se ale stáhla i hostující defenziva v čele s kapitánem Agiusem.
     
    34
    Domácí sice drží balon, ale bez překvapivého řešení si přihrávají ze strany na stranu. Ani kreativní Santi Cazorla jen posunul míč k Navasovi.
     
    34
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Juan Carlos Corbolan, přichází Karl Micallef.
     
    35
    Také Sergio Ramos se pokusil o nečekanou rozehrávku. Míč ale středem trávníku nenašel Juana Bernata. Hosté se ale u balonu příliš dlouho nezdrželi.
     
    36
    Hned dvakrát za krátkou dobu se dostal k míči Henry Bonello. Gólman hostující reprezentace posunul centr mimo pokutové území, následně míč sebral do rukavic.
     
    37
    Ani tentokrát se hosté nedostali s míčem na útočnou polovinu. Vellovu přihrávka sebral pro španělský tým Raúl Albiol.
     
    38
    Thiago Alcantara viděl, že Morata míří za obrannou linii, ale prudký pas nasměroval jen do náruče hostujícího gólmana.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Španělsko i nadále režíruje dnešní duel, ale k pojišťovací brance má stále velmi daleko.
     
    41
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Ještě v prvním poločase se Španělé radují z druhého gólu! Juan Bernat sice z levé strany nedokázal odcentrovat. Fotbalisté Malty si ale míče příliš dlouho neužili. Navas přihrával středem k Morenovi, ten ještě vyzval ke skórování SANTIHO CAZORLU a ten se štěstím o tyč překonal gólmana hostů.
    41. Santi CAZORLA - 2:0
     
    43
    A už to mohlo být o tři góly. Sarabia nabízel balon do pokutového území Morenovi, který ale skluzem poslal zakončení jen těsně vedle branky.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu Thiago Alcantara. Následně se domácí drželi velmi jistě v kombinaci u středového kruhu.
     
    45
    Navasův náběh dokázal na poslední chvíli zastavit vracející se Mbong. Krajní obránce Španělska navíc schytal tvrdý úder do obličeje.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Šedesát nastavených sekund uplynulo a první poločas končí. Rozhodně spokojeněji odcházejí do šaten domácí fotbalisté, kteří vedou nad Maltou 2:0.

    První půle přinesla hru na jednu branku. Španělé se od samého začátku ujali balonu a ten téměř soupeři nepůjčili. Ve třiadvacáté minutě otevřel skóre zápasu Álvaro Morata, který dotlačil do sítě balon po vyhrané hlavičce Gerarda Morena. Druhý zásah přišel až pět minut před přestávkou. Gerard Moreno zaznamenal svou druhou asistenci, když našel po trávníku Santiho Cazorlu a ten překonal pokusem o tyče Henryho Bonella podruhé.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Santi Cazorla zkoušel najít Morena na pravé straně, ale až do vápna balon neprošel.
     
    48
    Španělé ještě pokračovali v úvodním tlaku rozehrávkou od rohového praporku. Alcantarův pas však až do šestnáctky nedoputoval a poté byl ubráněn Moreno.
     
    49
    Tentokrát vzal rozehrávku od rohového praporku na sebe Santi Cazorla. Nakonec zakončoval Navas, ale jen do stojícího Morena.
     
    50
    Rowen Muscat zapisuje první střelu Malty v dnešním zápase. Z velké dálky však nasměroval míč jen daleko od Lópezovy branky.
     
    51
    Juan Bernat cpal míč z levé strany do pokutového území, kde tečoval balon na první tyči Álvaro Morata, ale nakonec nemusel Henry Bonello zasahovat.
     
    52
    Převaha Španělska je značná i po změně stran. Morata se uvolnil po kombinaci s Bernatem, ale hlavou proti Muscatovi neuspěl.
     
    53
    Také Sergio Ramos se pokoušel hlavičkovat po centru od rohového praporku. Domácího kapitána ale předskočil na poslední chvíli Andrei Agius.
     
    54
    Obléhání hostující branky nemá konce. Cazorlova spolupráce se Sarabiou sice přinesla další centr do vápna, ale v něm neuspěl proti obraně Moreno ani Morata.
     
    55
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Santi Cazorla, přichází Paco Alcácer.
     
    56
    Převaha španělského národního týmu pokračuje. Alcantara posouval míč Alcácerovi, který se ale k centru neprosadil.
     
    57
    Jesús Navas vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Domácí fotbalisté se ale ihned poté provinili faulem a o balon záhy přišli.
     
    58
    O průnikovou přihrávku se postaral Sergio Ramos. Domácí kapitán sice našel rozběhnutého Moratu, ale ten se v momentě přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    59
    Obrovská šance na třetí zásah! Paco Alcácer píchl balon jen do brankáře, poté mohl zakončovat také Pablo Sarabia, ale domácího útočníka vychytal obránce Caruana.
    59. Hosté s velkou dávkou štěstí odvrátili velkou šanci
     
    60
    I po hodině hry vede Španělsko nad Maltou o jednu branku. Po Sarabiově přihrávce pálil Moreno pouze vedle hostující branky.
     
    62
    Tempo španělského týmu zůstává velmi vysoké. Alcantara rozběhl Navase, ten si zpracoval míč a ihned centroval do vápna, kde se ale Moreno neprosadil.
     
    62
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Sergio Ramos, přichází Pau Francisco Torres.
     
    63
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečný start v reprezentaci! PAU FRANCISCO TORRES je na trávníku jen několik málo sekund a hned se prosazuje! Sarabia prodloužil rohový kop ke zcela volnému Torresovi, který hrudníkem dopravil balon do sítě.
    63. Pau Francisco Torres - 3:0
     
    64
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělé přidávají v rychlém tempu čtvrtou branku! Domácí reprezentace se bleskově dostala k míči po rozehrávce Malty. Moreno posunul míč PABLU SARABIOVI a ten zakončil nechytatelně do levého horního rohu.
    64. Pablo SARABIA - 4:0
     
    65
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Rowen Muscat, přichází Triston Caruana.
     
    66
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Álvaro Morata, přichází Dani Olmo.
     
    67
    Také Gerarg Moreno se mohl zapsat mezi střelce. Po Olmově přihrávce vyplaval zcela sám na značce pro penaltu, ale Bonella nepřekonal.
     
    69
    Na pravé straně měl více prostoru Jesús Navas. Následně pálil Moreno jen do prostoru, kde byl připravený hostující gólman.
     
    70
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Obrana Malty je v rozkladu! I s dalším střídáním měl domácí trenér šťastnou ruku. DANI OLMO si naběhl na fantastickou přihrávku za obranu hostů, ještě si potáhl balon kolem Bonella a poté zakončil do odkryté sítě.
    70. Dani OLMO - 5:0
     
    71
    Alcácer zkoušel najít Olma, toho si ale nyní pohlídala hostující obrana. Caruana se však rozhodl balon jen odkopnout do středu trávníku, kde ho sebral Albiol.
     
    72
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělé se fotbalem baví! Po neskutečném přenesení hry poslal míč zpět do předbrankového prostoru Juan Bernat. Bonello s takovou variantou vůbec nepočítal a GERARD MORENO tak mohl zakončit do zcela prázdné branky.
    72. Gerard MORENO - 6:0
     
    74
    Obránci španělského celku vyzvali ke kombinaci i gólmana Lópeze a domácí fanoušci ho ihned odměnili potleskem.
     
    75
    Nápor španělské reprezentace pokračuje i přes vysoké vedení. Bernatovu ránu dokázal na zadní tyči srazit mimo Jürgen Pisani.
     
    76
    S rohovým kopem se maltská obrana snadno poradila. Balon ale rychle skončil znovu u kopaček domácích fotbalistů. I domácí příznivci podporují ojedinělou akci soupeře.
     
    77
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Jürgen Pisani, přichází Jake Grech.
     
    78
    Moreno posouval míč k Olmovi. Mladý útočník byl ale otočen na hranici vápna zády k brance a než se stačil otočit, tak o balon přišel.
     
    79
    Hostující gólman tentokrát zasahovat nemusel. Olmova přihrávka do vápna měla najít Morena, ten ale po kontaktu s Grechem skončil na trávníku. Hlavní sudí však penaltu nenařídil.
     
    80
    Španělé už vymýšlení exhibiční kousky. Alcácerova patička do pohybu Morena nepřišla. Následně přišel s obraným zákrokem Andrei Agius.
     
    81
    Pablo Sarabia sebral zakončení Olmovi. Bonello tak neměl tolik práce se střelou odraženou od země. Malta se ale u míče znovu příliš dlouho nezdržela.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Domácí sice znovu dostali míč do sítě, ale jen po zcela zjevném ofsajdu.
     
    84
    Zach Muscat nedokázal zachytit míč na hrací ploše a tak mohl vhazovat Jesús Navas. Domácí tým už nejde tak hladově do zakončení a spíše vyčkává v kombinaci.
     
    85
    S Bernatem spolupracoval u postranní lajny Paco Alcácer. Nakonec ale Olmův centr dokázal srazit před brankářem Jonathan Caruana.
     
    86
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělská reprezentace přidává sedmý zásah! Olmova paráda se Sarabiou ještě nevyšla, ale po rozehrávce rohového kopu se předvedl neskutečnou střelou JESÚS NAVAS. Fantastická rána zapadla přesně k levé tyči.
    86. Jesús NAVAS - 7:0
     
    87
    Ani Paco Alcácer nebyl daleko od dalšího gólu. Lob domácího útočníka ale skončil jen těsně nad břevnem hostující branky.
     
    88
    Gerard Moreno se stáhl pro balon až téměř ke středovému kruhu. Následně se domácí opět usadili na útočné polovině s míčem zcela pod kontrolou.
     
    89
    Henry Bonello vykopl balon až za polovinu trávníku, ale Kyrian Nwoko nedokázal lépe zpracovat a rozehrávat tak mohou opět domácí fotbalisté.
     
    90
    S Olmem si narazil Sarabia, také Paco Alcácer se ještě snažil překvapit hostující obranu, ale pokusem ze střední vzdálenosti napálil jen soupeře stojícího před sebou.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhé poločase dvě minuty.
     
    90+2
    V samém závěru mohla na řadu přijít osmá branka. Paco Alcácer si skvěle postrčil míč před sebe, opřel se levačkou do střely a div nepřerazil levou tyč Bonellovy branky.
    90+2. Alcácerova bomba skončila jen na levé tyči
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Španělé v domácím prostředí přejeli reprezentaci Malty jasně 7:0!

    První půle přinesla hru na jednu branku. Španělé se od samého začátku ujali balonu a ten téměř soupeři nepůjčili. Ve třiadvacáté minutě otevřel skóre zápasu Álvaro Morata, který dotlačil do sítě balon po vyhrané hlavičce Gerarda Morena. Druhý zásah přišel až pět minut před přestávkou. Gerard Moreno zaznamenal svou druhou asistenci, když našel po trávníku Santiho Cazorlu a ten překonal pokusem o tyče Henryho Bonella podruhé.

    Po změně stran už obrana hostů stíhala jen úvodních patnáct minut. Pau Francisco Torres byl na trávníku jen několik sekund a hned dokázal doklepnout do sítě Alcácerovu hlavičku. Ihned z další akce se po Morenově přihrávce prosadil Pablo Sarabia. Další dvě slepené góly přišly o chvíli později. Také střídající Dani Olmo překonal Henryho Bonella. Ke třem přihrávkám přidal i přesnou trefu Gerard Moreno. Poslední slovo měl třiatřicetiletý Jesús Navas, který perfektní ránou po rohovém kopu uklidil míč mimo dosah maltského brankáře.
     
    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 14:0. Střely mimo: 9:1. Rohy: 15:0. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 4:7. (22:40:31)

    Vít Schück

    Góly: 23. Morata (G. Moreno), 41. Cazorla (G. Moreno), 63. Francisco Torres (Alcácer), 64. Sarabia (G. Moreno), 70. Olmo (Th. Alcântara), 72. G. Moreno (Bernat), 86. Navas (Th. Alcântara)


    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 14:0. Střely mimo: 9:1. Rohy: 15:0. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 4:7.
    Španielsko: Pau López – Navas, Albiol, Ramos (C) (62. Francisco Torres), Bernat – Th. Alcântara, Rodri, Cazorla (55. Alcácer) – G. Moreno, Morata (66. Olmo), Sarabia.
    Náhradníci: de Gea, Arrizabalaga – Carvajal, I. Martínez, Busquets, Francisco Torres, Saúl Ñíguez, Alcácer, Olmo, Ruiz, Gayá, Oyarzabal.

    Malta: Bonello – Corbolan (34. K. Micallef), Caruana, Agius (C), Z. Muscat, J. Pisani (77. Grech) – Paiber, D. Vella, R. Muscat (65. T. Caruana), Mbong – Nwoko.
    Náhradníci: Haber, Al-Tumi – K. Micallef, Grech, P. Fenech, Mifsud, Effiong, Zerafa, Gambin, T. Caruana, N. Muscat.

    Rozhodca: Kassai – Ring, Tóth (vš. HUN)