NJ Devils – Ottawa 2:4 (kon.) | NY Islanders – Toronto 5:4 (kon.) | Philadelphia – Washington 1:2 (1:2 po s.n.)
Calgary – Dallas 1:3 (kon.) | Vegas – Chicago 3:5 (kon.)
po s.n. (1:2)
Philadelphia Flyers
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Washington Capitals
cz Štvrtok 14.11.2019, 01:30 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:45:42)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Voráček (PHI)
    0+1, 1 střela, čas na ledě 16:30
    Radko Gudas (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:44
    Michal Kempný (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:59
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:15
    Richard Pánik (WSH) 0+0, 6 střel, čas na ledě 13:34.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Carter Hart (PHI) 35 zák., 1 gól, 97,2%
    2. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 0+0, rozhodující nájezd
    3. Braden Holtby (WSH) 30 zák., 1 gól, 96,8%.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 31 – 36 (5:16, 12:6, 10:11, 4:3)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 17
    Trestné minuty: 6 – 8
    Využité přesilové hry: 1/4 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 51% – 49%
    Bodyčky: 18 – 22.
     
    Je dobojováno! Zápas dvou týmů, jejichž zápasy v posledních týdnech prakticky neustále končí remízou, nepřinesl v tomto ohledu žádné velké překvapení. Lepší úvod měl bezesporu Washington, který díky Leipsicovi od sedmé minuty vedl. Ve druhé části se obraz hry otočil, nicméně na další gól jsme si museli počkat celých čtyřicet minut, než po přihrávce Voráčka v přesilovce vyrovnal Claude Giroux. Nudný hokej to ale rozhodně nebyl, oba celky měly spoustu šancí, za muži v maskách pravidelně zvonily tyče, ovšem na stavu 1:1 se až do konce prodloužení nic nezměnilo. Na řadu tak přišly nájezdy, ve kterých o výhře nejlepšího týmu NHL rozhodl Jevgenij Kuzněcov.
     
    Konec zápasu.
    Jevgenij KUZNĚCOV - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Washington Capitals.
    Autorem vítězné branky je JEVGENIJ KUZNĚCOV.
     
    3. séria
    1:2
    Sean Couturier musel dát, aby udržel Flyers ve hře. Skutečnost ale byla opačná, Holtby střelu švihem vyrazil a puk proletěl kolem jeho pravé tyče.
     
    2. séria
    1:2
    Jevgenij Kuzněcov to vzal přes pravou stranu a forhendem parádně zvedl puk do pravého horního rohu ve chvíli, kdy už byl Hart na kolenou.
     
    2. séria
    1:1
    Claude Giroux tentokrát nezkoušel neortodoxní ránu golfákem. Po rychlém startu se zastavil v mezikruží a pak chytře zavěsil k horní tyči.
     
    1. séria
    0:1
    Za hosty se rozjel nájezdový mág T. J. Oshie, který zachoval klid a z mezikruží prostřelil Harta mezi nohama.
     
    1. séria
    0:0
    Nájezdovou loterii započal Jakub Voráček, který udělal kličku do bekhendu. Holtbyho už měl na lopatě, ale odkrytou branku nakonec vůbec netrefil.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:36
    Lars Eller se v útočném pásmu překřížil s Oshiem, ale Carter Hart jeho zakončení směřující mezi betony zastavil.
     
    64:20
    Travis Konecny vůbec nezareagoval na Oshieho kličku, po které hostující sedmasedmdesátka rovněž minula Hartovu klec.
     
    63:56
    Tak to je neskutečné! Alexandr Ovečkin po bezmála tříminutovém střídání našel síly na rychlý protiútok. Branku ale netrefil a v pádu ji naopak posunul.
     
    63:15
    Ani teď zápas neskončil! Hosté už jenom stáli u vlastní branky a doslova je zachránila pravá tyč, kterou z osy hřiště napálil Couturier.
     
    63:00
    Ovečkin s Orlovem a Bäckströmem jsou na ledě téměř dvě minuty. Flyers je drží v šachu a trpělivě vyčkávají s dalším zakončením.
     
    62:26
    Gostisbehere se posunul do pravého křídle, ovšem Raffl jeho bekhendový centr u vzdálenější tyče nezastavil.
     
    62:06
    Giroux se vrátil s pukem do středního pásma, aby trio hostujících hráčů nemohlo vystřídat. Hlavně Ovečkin už toho má plné zuby.
     
    61:36
    Přihrávka Orlova skončila u Girouxe, který se s Voráčkem a Niskanenem usadil v útočném pásmu. Holtby zmíněného obránce ale vychytal.
     
    61:01
    Dmitrij Orlov neměl prakticky žádnou podporu z řad spoluhráčů. Od modré tak vypálil golfákem a díky zásahu Harta získal buly v útočném pásmu.
     
    60:51
    Couturier v souboji jeden na jednoho obešel Orlova, ale pak se už dostal moc blízko k Holtbymu, který mu hokejkou kotouč vypíchl.
     
    60:25
    Provorov vybruslil ven z útočné třetiny, aby dlouhým pasem našel Lindbloma. Ten zleva mohutně napřáhl, ale vyjetý Holtby zakročil lapačkou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:30
    Kuzněcov v brejku objel branku a pak už nedokázal zasunout puk za Harta. V další akci zprava našel Wilsona, ovšem domácí gólman svůj tým podržel.
     
    59:09
    Wilson špatně rozehrál, jenže trojice domácích hráčů si před modrou překážela natolik, že po zachycení puku vůbec nezaútočila.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:22
    Skvěle hrající čtvrtá formace Capitals se tentokrát k ničemu nedostala. Kempný s Carlsonem ale zvládli obrannou činnost a ani Holtby nemusel nic řešit.
     
    57:32
    Jakub Voráček díky podařené gólové akci nahradil v první formaci Farabeeho. Společně s Rafflem a Girouxem se teď ale musí bránit.
     
    56:45
    Další šance Caps! Přes Vránu a Kuzněcova se puk dostal na modrou ke Carlsonovi. Jeho střelu Hart vyrazil před sebe a kvůli tomu měl plné ruce i nohy práce s bekhendovou dorážkou Wilsona, který nepřehodil jeho pravý beton.
     
    56:06
    Carlson se dostal s Kuzněcovem do přečíslení dvou na jednoho. Hart nejproduktivnějšího obránce NHL ale vychytal a pak zlikvidoval i dorážky Wilsona a Kuzněcova!
     
    55:54
    Oba týmy si dávají načas s hromadným střídáním. Dmitrij Orlov má spoustu času na přípravu rozehrávky zpoza vlastní klece.
     
    55:24
    Carter Hart vložil hokejku do přihrávky zpoza koncové čáry a srazil puk ven z obranného pásma své Philadelphie.
     
    54:40
    Provorov si šikovně narazil s Girouxem, který stál v rohu hřiště. Úplně volný ruský bek však z levého kruhu Holtbyho nepropálil.
     
    54:24
    Diagonální pas na Raffla byl o kousek delší, než rakouský útočník potřeboval. Icing se ale nepíská a Philadelphia už je zabydlena v útočné třetině.
     
    53:55
    Sean Couturier pod tlakem musel nahodit ze středního pásma do rohu, kde si volný kotouč převzal Michal Kempný.
     
    53:19
    Sanheim neměl pochopení se stahovačkou Kuzněcova a vypíchl mu puk k rohu hřiště, kde jej ruský útočník ztratil. Po následném ofsajdu Flyers se hra po dlouhé době přerušila.
     
    52:26
    Skvělé tempo vtáhlo do hry i fanoušky Flyers, kteří nyní vytváří fantastickou kulisu. Puk se ale nachází poblíž Harta.
     
    52:05
    Pánik po centru z levé strany nepropašoval puk za Harta, který posléze ustál i obrovský závar na brankovišti, kde byl hodně aktivní Eller.
     
    51:43
    Niskanen se opřel do rány od modré čáry. Holtby si letícího kotouče ale všiml včas a vyrážečkou jej poslal do relativního bezpečí.
     
    51:15
    Hraje se dlouho bez přerušení. Zápas se pomalu blíží k prodloužení, na které jsou oba zúčastné týmy z této sezóny už zvyklé.
     
    50:11
    Dnes naprosto neviditelný Ovečkin odhodil puk ze středního pásma. Hart ani nemusel přerušovat a rozehrál další útočnou akci Phily.
     
    49:47
    Právě rakouský útočník se nenápadně propracoval ke střele zpoza levého kruhu, kterou Holtby levou rukou alespoň vyrazil mimo tři tyče.
     
    49:28
    Lindblomovi se v brejku tři na dva nepovedlo přihrát na Provorova. Gudas hned vzápětí ale přihrál jen na brusle Raffla.
     
    48:59
    Letci mají i tak jasnou převahu. Tečovaná střela Myerse však proletěla napravo od branky Bradena Holtbyho.
     
    48:21
    Hlavní rozhodčí teď pustili dva hraniční zákroky na hráče Philadelphie, což samozřejmě rozladilo domácí fandy, kteří by rádi viděli další přesilovku.
     
    47:06
    Provorov si vybruslil k vrcholku kruhu, s pukem na bekhendové straně hokejky zkusil i vystřelit, ale hostující gólman tentokrát nezaváhal.
    46:38 Claude GIROUX - 1:1
     
    46:38
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Letci využívají přesilovou hru a zaslouženě ruší Holtbyho čisté konto! Jakub Voráček u levého kruhu snadno obešel trojici hráčů, včetně svého kamaráda Radka Gudase. Přes padajícího Siegenthalera pak přihrál k zadní tyči a CLAUDE GIROUX střelou mezi betony vyrovnal na 1:1. Asistence: Jakub Voráček, Ivan Provorov.
     
    46:22
    Lars Eller uspěl na vhazování proti Girouxovi a Washington jeho zásluhou okamžitě vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    46:15
    Nic Dowd v souboji u hrazení podrazil svého bývalého spoluhráče Niskanena. Flyers mají další šanci na vyrovnání v přesilové hře. nem.
     
    45:44
    Richard Pánik vypálil z vrcholku kruhu přes Gostisbeherea, za kterým ale všechno jistil Hart. Pokračující snaha Capitals skončila ofsajdem.
     
    45:22
    A zase rychle na druhý konec ledové plochy, kde byl dvakrát v permanenci Hart. Nejprve vychytal Kempného a hned vzápětí i dorážejícího Ellera.
     
    45:02
    Hayes zůstal na ledě i pro další vteřiny. Kotouč posunul za sebe na Brauna, ale Holtby i jeho nedůraznou střelu dokázal vyrazit.
     
    44:48
    Vrána nedostal puk ven z obranné třetiny a způsobil tím práci pro Bradena Holtbyho, který si poradil Hayesovou střelou z vrcholku pravého kruhu.
     
    44:15
    Oba týmy hrají před vlastní brankou hodně obětavě. V tomto okamžiku to potvrdil Jensen, který zablokoval střelecký pokus Myerse.
     
    43:26
    Giroux si píchl puk kolem Orlova a dostal se tím do brejku dvou na jednoho. Ve spolupráci s Rafflem však nic nebezpečného nevymyslel.
     
    42:22
    Čtvrtá formace dnes hraje asi nejlépe z týmu Capitals. Stephenson nyní posunul puk před Dowda a ten rozezvučel tyč za Hartovými zády!
     
    42:06
    Jensen nevystřelil skrz Couturiera, který vyrazil do protiútoku, jenže Konecny po jeho přihrávce z pravého křídla pro změnu trefil Siegenthalera.
     
    41:36
    Během další srážky Wilsona s Braunem vyletěl puk na jednu ze střídaček. Rozhodčí přisoudili domácím vhazování v útočném pásmu.
     
    41:18
    Wilson se u hrazení neprotlačil přes Brauna. Návštěva Washingtonu v útočném pásmu po nahození Vrány trvala jen pár vteřin.
     
    40:39
    Sanheim střílel z levého mantinelu hodně nepřesně. Vrána otočil hru na druhou stranu a hosté tak mohli po icingu vystřídat.
     
    40:24
    Carlson neudržel útočné pásmo pro Capitals, kteří se do něj chtěli co nejrychleji vrátit, jenže zahráli pouze na zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 17 – 22 (5:16, 12:6)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 9
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 0/3
    Vyhraná vhazování: 51% – 49%
    Bodyčky: 12 – 11.
     
    Ve druhé třetině se obraz hry naprosto otočil. Philadelphia po slabém úvodu zápasu pořádně zabrala, ale z několika šancí se jí ani v přesilových hrách vyrovnat nepodařilo. Capitals tak udrželi nejtěsnější možný náskok a do závěrečné dvacetiminutovky půjdou díky trefě Leipsice s jednobrankovým vedením.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Kempného střelu srazil Pitlick přesně na Jakuba Vránu, který pohotově střílel z jedničky, ale na překonání domácího gólmana to znovu nestačilo.
     
    39:45
    John Carlson se tak dlouho posouval na trojnožce, až se dostal ke střele z pravého kruhu. Hart si s ní věděl rady a ještě jednou přerušil hru.
     
    39:22
    James van Riemsdyk nedosáhl na přihrávku k útočné modré čáře a kvůli signalizovanému ofsajdu musel přepustit kotouč obráncům Capitals.
     
    39:03
    Holtby konečně přerušil hru, když schoval do lapačky Niskanenovu pobídku k neuskutečněné teči. Před druhou přestávkou si ještě odbudeme komerční pauzu.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:28
    Pánik propadl před útočnou modrou. Couturier otočil hru, ovšem Braun po jeho zadovce při střele zlomil hokejku.
     
    37:56
    Také dánský útočník Lars Eller byl donucen jen nahazovat do rohu, protože všichni jeho spoluhráči zrovna vyrazili střídat.
     
    37:25
    Další zachycená přihrávka, o kterou se zasloužil Leipsic. Ani on ale nerozehrál pořádnou protiakci a dopředu jdou znovu nastartovaní Flyers.
     
    36:36
    Teď je to z obou stran poměrně velká divočina. Hru na chvíli uklidnil až Kuzněcov, který ze středu hřiště pouze nahazoval na krátký mantinel.
     
    36:13
    Sanheim protečoval střílený pas jen do Holtbyho. Po další ráně od modré z otočky dorážel Pitlick, ale hostující gólman ho znovu vychytal!
     
    35:52
    Oshie byl bez hokejky. Na modré čáře ho na poslední chvíli zastoupil Carlson, nicméně pokračující akci Capitals překazil dobře postavený Myers.
     
    35:10
    Velká část stadionu se už radovala z vyrovnání, když z dobré pozice zakončoval Konecny, jenže místo překonaného Holtbyho zasáhla branková konstrukce!
     
    35:01
    Hosté v plném počtu.
     
    34:45
    Stephenson odzbrojil Konecnyho a vyrazil do útoku, během kterého z levého kruhu orazítkoval bližší tyč. Následovala další střela, kterou nebezpečně tečoval Pánik.
     
    33:57
    Gudas překazil van Riemsdykovu přihrávku do předbrankového prostoru a hosté mohli po rychlém vyhození kompletně prostřídat.
     
    33:35
    Ani úvod domácí početní výhody není bůhvíjak povedený. Celkově ve druhé třetině nebylo k vidění moc větších šancí.
     
    33:01
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Jakub Vrána – 2 min., sekání).
     
    33:01
    Ivan Provorov z levého křídla nahazoval puk do brankoviště. Holtby s touto variantou počítal a snadno přerušil hru.
     
    32:47
    Domácí v plném počtu.
     
    32:36
    Vránovu přihrávku do prostoru mezi kruhy zase ukořistil Pitlick, který se schoval za branku a pak vyhodil doslova přes všechny čáry.
     
    32:05
    Ani po minutě se Capitals nemohou usadit před Hartem. Carlsonovi u pravého mantinelu ukradl kotouč již zmíněný Lindblom.
     
    31:38
    Oskar Lindblom po dobrém pasu z obranného pásma vyrazil na zteč, ale Holtby si s jeho zakončením s přehledem poradil.
     
    31:12
    Hayes zachytil kotouč a chytře se zastavil u obranné modré čáry, aby při jeho vyvážení pošetřil několik cenných vteřinek.
     
    30:47
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (James van Riemsdyk – 2 min., podrážení).
     
    30:42
    Snad poprvé jsou ve druhé třetině hráči Washingtonu usazení v útočném pásmu. Po faulu van Riemsdyka navíc půjdou do přesilovky.
     
    30:18
    Lars Eller z pravého křídla našel před brankou zapomenutého Stephensona, který si ještě naváděl puk na bekhend a přitom mu smolně utekl mimo dosah.
     
    29:40
    Sean Couturier se téměř zastavil po přejetí útočné modré čáry. Z dálky jen slabě nahodil a Caps poté vyhodili na icing.
     
    28:52
    Jensen si lehl před Konecnyho a dobře udělal, protože tím zabránil domácímu útočníkovi kvalitně zakončit z ostrého úhlu.
     
    28:28
    Nevydařená přechodová fáze Philadelphie znamená zakázané uvolnění a vhazování po pravé ruce Cartera Harta.
     
    27:52
    A ještě jednou Holtbyho naprosto precizní zásah lapačkou, ve které tentokrát skončila střela Ivana Provorova od modré čáry.
     
    27:46
    Hosté v plném počtu.
     
    27:02
    Shayne Gostisbehere přihrál před pravý kruh, odkud vystřelil dosud neviditelný Konecny, ale Holtby s přehledem zasáhl lapačkou.
     
    26:24
    Jakub Voráček ztratil stabilitu v souboji s Dowdem a nepříjemně doklouzal do brankové konstrukce. Další nepříjemnost pro českého útočníka, který se rozhodně nenachází v ideální formě.
     
    26:04
    Kevin Hayes to zkusil z jedničky z vrcholku pravého kruhu, ovšem Siegenthaler nohou srazil kotouč až do ochranné sítě.
     
    25:46
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Richard Pánik – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:22
    Joel Farabee byl navíc vytlačen do středního pásma a to už se z ochozů ozvalo nespokojené bučení.
     
    24:48
    Gostisbehere si snad čtyřikrát vyměnil puk s Braunem a už trochu podráždil fanoušky, kteří by rádi viděli v ponechané výhodě nějakou tu střelu.
     
    24:03
    Van Riemsdyk nenechal nic vymyslet Gudase, když srazil puk do ochranné sítě. Chvíli předtím Ovečkin při kličce neobešel krajana Provorova.
     
    23:30
    Holtby musel zasahovat až o pár vteřin později, nicméně Myersova střela od modré čáry rozhodně nepatřila mezi ty nejnebezpečnější.
     
    23:18
    Couturier se s trochou štěstí dostal za hostující obranu. Kempný se ale stačil vrátit a zakončení z levé strany hokejkou ztečoval do bezpečí.
     
    23:01
    Čtvrtá lajna Washingtonu se usadila v útočném pásmu. Celou akci znovu zastavil až zákrok Harta, který zneškodnil Dowdovu ránu z pravého kruhu.
     
    22:44
    Kuzněcov našel na pravé straně Pánika, který to zkusil z ostrého úhlu. Harta ani při páté střele na branku ale nepřekvapil.
     
    22:22
    Eller nemohl pokračovat v útoku, jinak by byla pískána hra vysokou holí. Dopředu chtěli vyrazit Flyers, jenže se provinili icingem.
     
    21:22
    Gudas fotbalovým způsobem nebezpečně přihrál před branku Lindblomovi. Holtby ale zasáhl a vzápětí sledoval možnost Vrány, který zprava trefil tyč!
     
    21:02
    Hosté v plném počtu.
     
    20:53
    Sean Couturier vrátil puk přes všechny čáry až za Holtbyho, odkud vyváží puk v životní formě hrající John Carlson.
     
    20:29
    Hráči v bílém pokračují v přesilové hře. Rána golfákem od Ovečkina ale neprošla a Sanheim se už pomalu chystá vrátit do hry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistky po 1. třetině:
    Střely na branku: 5 – 16
    Zablokované střely soupeře: 5 – 6
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 41% – 59%
    Bodyčky: 8 – 6.
     
    Je za námi první třetina, která byla až nečekaně jednostranná. Washington byl od prvních vteřin hodně nebezpečný a snažil se co nejčastěji zakončovat. Carter Hart si připsal už patnáct úspěšných zákroků, nicméně po jednom z nich v sedmé minutě nestačil na dorážku Brendana Leipsica. Flyers toho směrem dopředu moc neukázali a naopak mohou být rádi, že jdou do šatny jen s jednogólovým mankem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    Další střela Carlsona byla obráncem v oranžovém dresu sražená do levého kruhu, odkud pálil Ovečkin. I ten ale trefil Niskanena a Hart si zpomalený kotouč snadno sebral.
     
    19:17
    Oshie vyhrál buly a pak se přesunul do předbrankového prostoru, kde lehce protečoval nahození Carlsona. Puk však přistál přesně na hrudi Cartera Harta.
     
    19:02
    Oshie u modré čáry přenechal puk Gudasovi, jehož další pokus Hart zlikvidoval levým betonem. V následném boji u hrazení Sanheim zahákoval Bäckströma a je z toho přesilovka pro hosty.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:28
    Holtby dával pozor po nahození ze středního pásma. V brankovišti rychle rozehrál, ovšem první útok Washingtonu se pak daleko nedostal.
     
    18:03
    Kempného křižnou přihrávku do levého kruhu ztečoval Gostisbehere. Domácí dostali puk pár čísel za modrou čáru a Orlov se s ním vrátil do ofsajdu.
     
    17:26
    Hosté v plném počtu.
     
    17:18
    Capitals vyhodili přes všechny čáry hned poté, co se Flyers vrátili do útočného pásma. První přesilovka Letců se chýlí ke konci.
     
    16:48
    Voráček hrozivě nahrál po modré, když hledal Farabeeho. Wilson z posledních sil zaútočil a aspoň propagačně zaměstnal Harta.
     
    16:21
    Kvarteto hostů je zamčeno u vlastní branky. Flyers naopak dobře kombinují a hledají cestu k dalšímu ohrožení Bradena Holtbyho.
     
    15:56
    Opět v akci Voráček, který zleva našel před brankou kapitána Girouxe, ale ten protečoval kotouč o nějaký ten metr nepřesně.
     
    15:33
    Ivan Provorov shodil puk doleva na Voráčka, který dobře mířil na zadní tyč, ale Holtby levou rukou zakročil.
     
    15:26
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Jakub Vrána – 2 min., sekání).
     
    15:21
    Shayne Gostisbehere udělal na modré kličku Wilsonovi a vyrazil vstříc Holtbymu, který jeho zakončení z osy kluziště vyrazil. Během následného závaru navíc došlo k faulu.
     
    14:56
    Domácí si poradili s napadáním a díky Couturierovi se přesunuli do útočného pásma. Centr druhé formace ale zleva také nestřílel přesně.
     
    14:05
    Radko Gudas je směrem do ofenzivy hodně vidět. Dobrý nástup do zápasu chtěl korunovat ranou od modré, která ale byla dost nepřesná.
     
    13:23
    Gudas naznačil střelu a místo ní ještě fantasticky přihrál na osu hřiště volnému Leipsicovi, kterého Hart stejně dobře vychytal lapačkou!
     
    13:01
    A ještě jeden domácí icing, kterému tentokrát předcházela Couturierova střela, jež proletěla těsně vedle pravé tyče Holtbyho branky.
     
    12:36
    Washington se pokusil o rychlý přechod do útoku, jenže se z toho vyklubala přihrávka do zakázaného uvolnění.
     
    12:15
    A ještě jednou jediný slovenský zástupce v tomto utkání. Pánik dostal dobrý pas od Carlsona, ale pak poslal puk do Hartova betonu.
     
    11:53
    Richard Pánik dostal přesný pas z kruhu do kruhu, jenže z pravé strany recept na domácího gólmana opět nenašel.
     
    11:23
    Domácí v plném počtu.
     
    11:21
    V samotném závěru přesilovky to po nahrávce Orlova z vrcholku pravého kruhu zkusil dánský útočník Eller, ovšem Hart byl na místě.
     
    10:58
    Vrána posunul puk na modrou, kde stál Dmitrij Orlov, ale rychlou střelou vůbec netrefil prostor Hartovy klece.
     
    10:36
    Philadelphia zatím nepouští soupeře před Harta. To už se její oslabení dávno překlopilo do druhé poloviny.
     
    09:56
    Kuzněcov si na útočné modré neporadil s přihrávkou od Bäckströma. Vznikl z toho brejk dvou na jednoho, ovšem švédský útočník včasným návratem překazil spolupráci mezi Hayesem a Rafflem.
     
    09:35
    Oshie sice vyhrál vhazování nad Hayesem, ale Flyers k radosti publika i tak okamžitě vyhodili přes všechny čáry.
     
    09:23
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Matt Niskanen – 2 min., držení).
     
    09:15
    Ovečkin nepřesně přihrával na Orlova, který se na malý moment vysunul na hrot útoku. Kotouč skončil až u zadního mantinelu, kde došlo k faulu.
     
    08:42
    Andreoff se vytočil zpoza branky, ale zblízka puk za Holtbyho neprotlačil. Na opačném konci hřiště se za obranou ocitl Páni, ale sám před Hartem první bod v sezóně nezaznamenal.
     
    08:16
    Hayes byl tvrdě atakován za Holtbym, kde v jednu chvíli skončil na kolenou, ale vedle stojící hlavní rozhodčí zůstal v klidu.
     
    07:43
    Voráčkova přihrávka na Hayese byla hodně nepřesná. Nechybělo mnoho a stalo se z ní vyhození na zakázané uvolnění.
     
    06:47
    V přerušené hře si chvilku slávy užil český obránce Radko Gudas, kterému Flyers tradičním vzpomínkovým videem poděkovali za služby v předchozích čtyřech sezónách.
     
    06:37
    Capitals se znovu hnali do ofenzivy, jenže tentokrát porušili pravidlo o postavení mimo hru. Následuje reklamní přestávka.
    06:13 Brendan LEIPSIC - 0:1
     
    06:13
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté se po aktivním začátku dostávají do vedení! Hathaway dobře napadal v útočném pásmu, u pravého mantinelu získal kotouč pro Dowda a ten ho ihned adresoval na modrou pro Carlsona. Po jeho střele Hart vyrazil puk na předním stojícího BRENDANA LEIPSICA a ten už to měl při dorážce jednoduché. Asistence: John Carlson, Nic Dowd.
     
    05:28
    Hodně netradiční útočný výlet od Radka Gudase! Český tvrďák se drze vydal mezi dva hráče, ale zblízka pak netrefil branku.
     
    05:08
    Orlov chyboval v rozehrávce a odrazem od mantinel nechtěně ohrozil vlastního gólmana, který ale dával pozor a rychle dostal puk do bezpečí.
     
    04:22
    Ani další útočná snaha Flyers nevedla k první střela na Holtbyho. Hart naopak má už pětici úspěšných zákroků.
     
    03:45
    Claude Giroux zvolil individuální postup, který ve finále narazil na dobře postaveného českého zadáka Michala Kempného.
     
    03:10
    Forčekující Oshie získal puk v útočném pásmu a ihned jej předal Kempnému, jehož nahození z dálky bylo protečováno do ochranné sítě.
     
    02:22
    Capitals jsou v prvních minutách nesmírně aktivní a snaží se zakončovat ze všech pozic. Pánikovi se zakončení z osy hřiště ale nepovedlo.
     
    02:01
    Brendan Leipsic si na malý moment vyměnil pozici s jedním z obránců, jenže ani jeho střela od modré nebyla pro Harta příliš nebezpečná.
     
    01:39
    Jensen to také zkusil od modré, ale poslal puk jen na hrudník mladého gólmana v oranžovém dresu Philadelphie.
     
    01:03
    Wilsonova nepříjemná teč gólové parametry neměla. Hra se znovu rychle otočila, ovšem Farabee z levého kruhu nevystřelil přes Kempného.
     
    00:35
    Ivan Provorov během první střely minul Holtbyho branku. Na druhé straně Hart musel zasahovat proti podobnému pokusu z dílny Michala Kempného.
     
    00:07
    Proti první formaci Capitals začal třetí útok Philadelphie, na jehož pravém křídle se znovu objevuje český útočník Jakub Voráček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, Braun, Gostisbehere, P. Myers, Sanheim – Farabee, Giroux (C), J. van Riemsdyk – Konecny, Couturier (A), Lindblom – Voráček (A), K. Hayes, Twarynski – Pitlick, Andreoff, M. Raffl.

    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Carlson (A), Kempný, Gudas, Orlov, Jensen, Siegenthaler – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Pánik, Eller, Stephenson – Hathaway, Dowd, Leipsic.

    Rozhodčí: Syvret, Rooney – Tobias, Murchison.
     
    Československá stopa v utkání:

    Jakub Voráček (PHI)

    Útočník, 30 let, 17 zápasů, 12 bodů (4+8)

    Radko Gudas (WSH)
    Obránce, 29 let, 19 zápasů, 5 bodů (0+5)

    Michal Kempný (WSH)
    Obránce, 29 let, 11 zápasů, 11 bodů (3+8),

    Jakub Vrána (WSH)
    Útočník, 23 let, 19 zápasů, 17 bodů (9+8)

    Richard Pánik (WSH)
    Útočník, 28 let, 9 zápasů, 0 bodů.
     
    Vzájemné zápasy

    24:03.2019 Washington – Philadelphia 3:1
    15.03.2019 Philadelphia – Washington 2:5
    07.03.2019 Philadelphia – Washington 3:5
    09.01.2019 Washington – Philadelphia 5:3
    18.03.2018 Philadelphia – Washington 6:3.
     
    Washington Capitals

    Hosté v prvních dnech stávajícího ročníku dostávali spoustu gólů, nicméně to je už přesně měsíc od doby, kdy v některém ze zápasů nezískali ani bod. V předchozích dvanácti utkáních Capitals jen dvakrát prohráli v prodloužení a nájezdech, jinak neustále vítězili a s pravidelností dávali soupeřům pětici branek, díky čemuž jsou nejlépe střílejícím týmem v NHL. Před dvěma dny však Washington přišel o sérii šestí výher v řadě, když doma sice dohnal manko 0:3, ale v samostatných nájezdech na Arizonu přesto nestačil. I tak jsou Caps na čele Východní konference s náskokem čtyř bodů na druhý Boston. Na marodce je pouze švédský křídelník Carl Hagelin.

    Nejproduktivnější hráči:
    • J. Carlson – 29 bodů (8+21)
    • A. Ovečkin – 23 bodů (13+10)
    • J. Kuzněcov – 18 bodů (8+10).
     
    Philadelphia Flyers

    V oranžové části hokejové Pensylvánie nebylo ještě dva týdny zpět moc důvodů k radosti. V listopadu však Flyers ztratili ze šesti zápasů jediný bod a přestože v základní hrací době zvítězili jen jednou, tak se v tabulce Východní konference nenápadně posunuli na stávající šestou příčku, ze které ztrácí na druhý Boston čtyři body a k tomu mají zápas k dobru. Právě s Bostonem se Philadelphia utkala před třemi dny a zvítězila 3:2 v samostatných nájezdech. Na marodce jsou útočníci Nolan Patrick a Scott Laughton.

    Nejproduktivnější hráči:
    • T. Konecny – 19 bodů (8+11)
    • O. Lindblom – 14 bodů (8+6)
    • S. Couturier – 13 bodů (5+8).
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Philadelphií Flyers a Washingtonem Flyers!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 47. Giroux (Voráček, Provorov) – 7. Leipsic (Carlson, Dowd), rozh. náj. Kuzněcov

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Jakub Voráček (PHI)
    0:1   T. J. Oshie (WSH)
    2. séria:
    1:1   Claude Giroux (PHI)
    1:2   Jevgenij Kuzněcov (WSH)
    3. séria:
    1:2   Sean Couturier (PHI)


    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, Braun, Gostisbehere, P. Myers, Sanheim – Farabee, Giroux (C), J. van Riemsdyk – Konecny, Couturier (A), Lindblom – Voráček (A), K. Hayes, Twarynski – Pitlick, Andreoff, M. Raffl.
    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Carlson (A), Kempný, Gudas, Orlov, Jensen, Siegenthaler – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Pánik, Eller, Stephenson – Hathaway, Dowd, Leipsic.

    Rozhodca: Syvret, Rooney – Tobias, Murchison

    Diváci: 18 159