Bayern – Olympiakos 2:0 (kon.) | Lok. Moskva – Juventus 1:2 (kon.) | Paríž – Brugge 1:0 (kon.)
Real Madrid – Galatasaray 6:0 (kon.) | CZ Belehrad – Tottenham 0:4 (kon.) | D. Záhreb – Doneck 3:3 (kon.)
Bergamo – Manchester City 1:1 (kon.) | Leverkusen – Atlético Madrid 2:1 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
1:1 (0:1)
Manchester City
Streda 06.11.2019, 21:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Miláno • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:05:58)
     
    Držanie lopty: 42 % : 58 %.
    Strely na bránu: 2:4.
    Strely mimo: 3:3.
    Rohy: 2:9.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 12:11.
     
    V druhom dnešnom zápase tejto skupiny remizovalo doma Dinamo Záhreb so Šachtarom Doneck 3:3. Prvý Manchester City s desiatimi bodmi tak ešte nemá úplnú definitívu postupu, pretože druhý Šachtar a tretie Dinamo Záhreb majú po 5 bodov. Posledná Atalanta s jedným bodom má stále ešte teoretickú šancu na postup.
     
    Atalanta predviedla v druhom polčase skvelý výkon a jeden z najlepších tímov sveta takmer úplne vygumovala. Pašalić v úvode druhého polčasu vyrovnal a domáci mali niekoľko veľkých príležitostí, aby zápas rozhodli vo svoj prospech, ani jednu z nich ale nedokázali využiť. City sa v druhom polčase nedostalo v útoku vôbec k ničomu a jeho útoky boli úplne bezzubé. Zápas skončil kuriózne, keď ho na strane hostí po vystriedaní jedničky Edersona a vylúčení náhradného brankára Brava dochytal obranca Kyle Walker. Našťastie pre hostí ale nečelil žiadnej zložitejšej situácii a „The Citizens“ dokázali zdržiavaním hry a naťahovaním času, hlavne pri rohovej zástavke na útočnej polovici, dotiahnuť zápas do remízového konca.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Bernardo Silva znovu zatiahol loptu k rohovej zástavke, kde ju po zisku autu zase prenechal Cancelovi. Ten ešte navyše dostal loptu k Agüerovi, ktorý získal rohový kop.
     
    90+6
    Žltú kartu za zdržiavanie hry dostáva Bernardo Silva (Manchester City). Hlavný rozhodca už to jednoducho nevydržal.
     
    90+5
    Hostia úplne zjavne naťahujú čas pri každej možnej príležitosti. Bernardo Silva čakal s autovým vhadzovaním na Cancela a potom spolu s De Bruynem za obrovského piskotu domácich fanúšikov naťahuje čas i pri rozohrávke rohového kopu.
     
    90+4
    Pašalićov pas za obranu City chytil (akokoľvek neuveriteľne to znie) vybiehajúci brankár Walker. Ten si s loptou ešte ľahol na trávnik, aby získal niekoľko sekúnd.
     
    90+3
    Agüero sa tiež pokúsil o sólový prienik, hneď trojica brániacich hráčov Atalanty ho však o loptu pripravili. Domáci sa potom dostali na útočnú polovicu, kde však o loptu po nevydarenom centri Gómeza prichádzajú.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Atalanta Bergamo: z ihriska odchádza Timothy Castagne, prichádza Luis Muriel.
     
    90+2
    Žltú kartu za zásah Tolóia vysokou nohou dostáva Benjamin Mendy (Manchester City). Mendy hlavnému rozhodcovi ironicky zatlieskal.
     
    90+1
    De Bruynemu sa nevydaril individuálny prienik, loptu ale udržal pod kontrolou a prihral ju do strany na Mendyho. Tomu ju sklzom vypichol do autu Iličić.
     
    90
    Bude sa hrať ešte sedem minút.
     
    90
    Rozohrali ho len po zemi do strany s cieľom kombinovať na útočnej polovici. To sa im ale kvôli nepresnej prihrávke na Bernarda Silvu nepodarilo a lopta skončila v aute.
     
    89
    Malinovskyj vystrelil popod múr po zemi priamo na Walkera, ktorému lopta najprv vypadla, na druhýkrát ju ale chytil. Hneď po jeho výkope skolil v hlavičkovom súboji na vlastnej polovici Palomino Agüera, i hostia tak budú mať priamy kop.
     
    88
    City zakončí tento zápas v oslabení a v jeho bráne stojí Kyle Walker! Malinovskyj si postavil loptu na exekúciu priameho kopu.
     
    88
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Kyle Walker.
     
    86
    Bieloruskí rozhodcovia si mysleli, že Guardiola už minul všetky striedania, zostalo mu však ešte jedno. Hráči Atalanty sa tak začínajú sťažovať na zdržiavanie hry.
     
    85
    Kyle Walker si oblieka ružový brankársky dres Claudia Brava a s úsmevom si nasadzuje brankárske rukavice. Zrejme asi nečakal, že si niekedy zachytá v Lige majstrov...
     
    84
    Striedanie v tíme Atalanta Bergamo: z ihriska odchádza Remo Freuler, prichádza Ruslan Malinovskyj.
     
    82
    Červenú kartu potvrdil i VAR. Na opakovaných záberoch bolo vidieť, že Iličić šikovne nechal nohu trochu nižšie, ako by mal a zakopol o Bravovu hlavu. City je tak vo veľmi ťažkej situácii. Ederson bol vystriedaný a zrejme kvôli zraneniu, pretože nie je na striedačke, Guardiola tak povolal zo striedačky obrancu Kylea Walkera!
    81. Claudio Bravo (MAC)
     
    81
    Domáci obrali hostí o loptu a po kolmej prihrávke sa rozbehol do samostatného nájazdu Iličić. Proti nemu vyrazil brankár Claudio Bravo, ktorý ho podrazil pred vlastnou šestnástkou. Dostáva tak červenú kartu!
     
    80
    Sterling chcel vysunúť rozbehnutého Agüera do šestnástky Atalanty, argentínskemu kanonierovi ale lopta v rozhodujúcom momente odskočila. Hostia potom prešli do presingu a donútili hostí k odkopu na polovicu hostí.
     
    79
    Žltú kartu za podrazenie Cancela pri napádaní dostáva Timothy Castagne (Atalanta Bergamo). Castagne ukazuje hlavnému rozhodcovi, že to bol jeho prvý faul, ten ale svoj verdikt nemení.
     
    78
    Domáci znovu tlačia hostí do obrany a zjavne cítia šancu na víťazstvo v dnešnom zápase. Obrana City je pod veľkým tlakom.
     
    77
    De Bruyne si nabiehal na ľavej strane na kolmú prihrávku Gündoğana, vybiehal však z ofsajdového postavenia.
     
    76
    Rohový kop rozohrali hostia na krátko, po nepresnej prihrávke na Mahreza ale končí lopta v aute. Domáci zatiaľ držia loptu v strede poľa.
     
    75
    Hateboer sa na ľavej strane pošmykol a nedokázal zastaviť rozbehnutého Sterlinga. Šprintom sa ale vrátil dozadu a pred bránkoviskom zrazil jeho prihrávku na Agüera na rohový kop.
     
    73
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Gabriel Jesus, prichádza Sergio Agüero.
     
    73
    Ďalší priamy kop Atalanty znovu rozohral Iličić. Centrom tentokrát z ľavej strany hľadal za obranou City niekoľko nabiehajúcich spoluhráčov, ani jeden z nich ho ale nedokázal zasiahnuť.
     
    72
    Pašalić sa pokúsil zaskočiť brankára Brava strelou zľava takmer od autovej čiary. Brankár City, ktorý už vybehol pred svoje bránkovisko, dokázal zacúvať do brány a loptu letiacu pod brvno chytil.
     
    71
    Center Iličića vyboxoval brankár Bravo do bezpečia, odrazenú loptu však získali domáci, ktorí pokračujú v obliehaní pokutového územia hostí.
     
    70
    Žltú kartu za odstrčenie prenikajúceho Iličića lakťom dostáva Fernandinho (Manchester City). Domáci budú mať k dispozícii priamy kop z pravej strany, takmer z autovej čiary.
     
    69
    Mahrezov oblúčik pomedzi obrancov Atalanty nedokázal zasiahnuť nabiehajúci Jesus a lopta po tejto prihrávke skončila mimo Golliniho brány.
     
    67
    Nákop na Jesusa skončil u brankára domácich Golliniho. Ten ju odkopol na polovicu hostí, kde ju spracoval Iličić a posunul ju na spoluhráčov do strany.
     
    66
    Hateboer si naviedol z pravej strany na os ihriska, jeho strelu však zablokoval Mendy. City sa potom dostalo k lopte, nedokáže sa však dostať na útočnú polovicu.
     
    65
    Fernandinho skvelou kolmicou vysunul za obranu Atalanty z ľavej strany Sterlinga, ktorému však lopta pri spracovaní odskočila priamo k brankárovi Gollinimu. Ten ju hneď vyhodil na spoluhráčov.
     
    64
    Štatistiky za posledných 15 minút:

    Držanie lopty: 56 % : 44 %
    Strely: 3:1
    Strely na bránu: 1:0
     
    63
    Na center z rohu si skvele nabehol na prednej tyči Djimsiti, ktorého hlavička k vzdialenejšej žrdi skončila tesne mimo Bravovej brány.
     
    62
    Hateboerov pokus o prienik ukončil Mendy zablokovaním centru z pravej strany na rohový kop.
     
    61
    Hateboerov center sprava sa dostal ku Gómezovi, ktorého strelu zablokoval Otamendi. Domáci získali odrazenú loptu a pokračujú v obliehaní šestnástky City.
     
    60
    Hostia pod tlakom napádajúcich domácich hráčov posunuli loptu dozadu na brankára Brava, ktorý ju nepresným odkopom poslal priamo do autu.
     
    59
    Jesus získal loptu na vlastnej polovici a v strede poľa ho taktickým faulom zastavil Palomino. Hostia musia útočiť „do plných“, domáci sa totiž zoradili na vlastnej polovici.
     
    58
    Domáci sú v druhom polčase v útoku omnoho aktívnejší a postupne dostávajú hostí pod solídny tlak. Zatiaľ však z ich kopačiek neprišiel ani jeden pokus o prienik do šestnástky či center.
     
    56
    De Roon odišiel v sprievode lekárov za autovú čiaru a hra pokračuje. Nákop na rozbehnutého Iličića odhlavičkoval ďaleko pred vlastnou šestnástkou vybiehajúci brankár Bravo.
     
    55
    Gollini chytil center z rohu. Na trávniku zostal sedieť de Roon, ktorého brankár Atalanty zasiahol pri svojom zákroku.
     
    54
    Mahrez si spracoval center z pravej strany a jeho strelu zrazil jeden z brániacich hráčov Atalanty na rohový kop.
     
    53
    Nakoniec sa to hosťom podarilo a už rozvíjajú na útočnej polovici svoju kombináciu. Tečovaný Mahrezov center odkopol spred svojej brány Palomino.
     
    52
    Hostia nevstúpili do druhého polčasu vôbec dobre. Teraz sa snažia dostať na útočnú polovicu, domáci ale bez problémov odrážajú ich nákopy.
     
    51
    Pašalić vyrazil do rýchleho protiútoku a pred pokutovým územím ho podrazil Gündoğan. Rozohrávka priameho kopu sa však hosťom nevydarila a Pašalićovu strelu zablokoval jeden z obrancov City.
    49. Mario Pašalić (ABC) - 1:1
     
    49
    Atalanta dala gól!
    Domáci vyrovnávajú! Gómez utiekol na ľavej strane Cancelovi a poslal ideálny center na zadnú tyč na nabiehajúceho MARIA PAŠALIĆA. Ten úplne osamotený poslal prudkou hlavičkou loptu k ľavej tyči za chrbát bezmocného brankára Brava.
     
    49
    Iličić si nabehol na nádherný oblúčik Pašalića z ľavej strany za obranu City, loptu si ale posunul až príliš do strany a po jej strate fauloval protihráča.
     
    48
    Prvý útok v druhom polčase sa však City nevydaril a domáci otáčajú hru. Teraz sú oni nasťahovaní na polovici svojho súpera.
     
    47
    I Bravo sa však zapája do zakladania útoku od obrancov Manchesteru City. Hostia sa následne dostali na polovicu domácich, kde si loptu posúvajú krátkymi prihrávkami.
     
    Striedanie brankára Edersona je skutočne prekvapivé. Gólman City nevypadal, že by mal nejaký zdravotný problém a v prvom polčase nemusel predviesť žiadny ťažší zákrok, pri ktorom by sa mohol zraniť.
     
    46
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Ederson, prichádza Claudio Bravo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:03.
     
    Prvý polčas sa odohrával pod taktovkou Manchesteru City, ktorý ide do šatne so zaslúženým náskokom. Skóre otvoril hneď z prvého útoku anglického majstra Sterling a gólov mohli mať hostia na konte i výrazne viac, svoje ďalšie príležitosti ale nepremenili. Asi najväčšiu mal Jesus, ktorý však z pokutového kopu minul domácu bránu. Atalanta sa nedostala okrem úvodných piatich minút v útoku absolútne k ničomu a pokiaľ chce dnes zabodovať, tak bude musieť smerom dopredu v druhom polčase poriadne pridať.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 40 % : 60 %
    Strely na bránu: 0:3
    Strely mimo: 2:2
    Rohy: 1:4
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 8:5
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Iličićovu strelu tečoval Jesus asi meter mimo svojej brány. Center z rohu Atalanty potom skončil v aute na opačnej strane.
     
    45+1
    Fernandinho tesne pred vlastnou šestnástkou zasiahol lakťom zozadu do hlavy v hlavičkovom súboji Iličića. Domáci budú mať na záver prvého polčasu priamy kop.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    V strede poľa sa po súboji o loptu dostali do šarvátky Freuler a Jesus. Hlavný rozhodca Kulbakov im obom dohovára.
    43. Gabriel Jesus (MAC)
     
    43
    Gabriel Jesus (Manchester City) vystrelil z penaltového bodu slabo po zemi tesne mimo ľavej tyče. Brankár Gollini vystihol stranu, takže pokiaľ by Jesus touto strelou trafil bránu, tak by ju domáci brankár zrejme i tak vyrazil.
     
    43
    Žltú kartu za hru rukou vo vlastnom pokutovom území dostáva Josip Iličić (Atalanta Bergamo).
     
    42
    Po zhliadnutí videozáznamu ukázal hlavný rozhodca Kulbakov na penaltu!
     
    42
    Alexej Kulbakov sa napokon ide pozrieť na videozáznam sám!
     
    41
    Sterling trafil z priameho kopu Iličića, ktorý stál v múre domáceho tímu, do ruky. Hlavný rozhodca konzultuje s videoasistentom i túto situáciu.
     
    40
    VAR zmenil verdikt hlavného rozhodcu. Faul sa podľa jeho názoru stal ešte pred pokutovým územím.
     
    39
    Žltú kartu za tento faul na Sterlinga dostáva Rafael Tolói (Atalanta Bergamo).
     
    38
    Tolói stiahol k zemi na hranici vlastnej šestnástky Sterlinga, ktorý si nabiehal za kolmou prihrávkou zo stredu poľa. Hlavný rozhodca ukazuje na penaltový bod!
     
    36
    Mahrez rozohral roh centrom na De Bruyneho, ktorého pas spoza šestnástky vyrazil brankár Gollini. Odrazenú loptu znovu získali hostia, ktorí pokračujú v obliehaní pokutového územia modročiernych.
     
    35
    Jesus pred šestnástkou Atalanty posunul loptu Mahrezovi, ktorého strelu po zemi k ľavej tyči vyrazil skvelým zákrokom brankár Gollini.
     
    34
    Ederson dokázal rozohrať napriek tomu, že ho v jeho pokutovom území napádala hneď dvojica protihráčov. Hostia sa potom znovu dostali bez väčších problémov na útočnú polovicu.
     
    33
    Po predošlej akcii ešte zostal ležať na zemi Tolói, ktorému nechtiac skočil na nohu nabiehajúci Sterling. Napokon ale ošetrenie nebude potrebné a obranca Atalanty bude pokračovať v zápase.
     
    32
    Obrancovia Atalanty sa nedohodli pri odkope Sterlingovej prihrávky z pravej strany a nechýbalo veľa, aby ju zasiahol nabiehajúci Bernardo Silva. Toho nakoniec čisto odtlačil telom Palomino.
     
    31
    Po rohovom kope rozohranom na krátko sa dostal k strele spoza pokutového územia Gündoğan, loptu však poslal na tribúnu za Golliniho bránou.
     
    30
    Gündoğan skvelým pasom vysunul za obranu Atalanty na pravej strany De Bruyneho, ktorý si loptu potiahol k bránkovisku. Prihrávkou za seba ju potom posúval k Sterlingovi, ktorého zakončenie na poslednú chvíľu zrazil nad svoju bránu Djimsiti.
     
    29
    Hostia to teda znovu skúšajú postupným útokom, ktorý zakladá spred vlastného pokutového územia Fernandinho.
     
    28
    Center z priameho kopu domáca obrana bez väčších problémov vyriešila. Dnes sa táto situácia bude zrejme opakovať veľmi často, pretože takmer všetci hráči Manchesteru City sú nižší ako hráči Atalanty.
     
    27
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie prenikajúceho Mahreza Berat Djimsiti (Atalanta Bergamo). Manchester City bude mať priamy kop z pravej strany.
     
    26
    Držanie lopty: 42 % : 58 %
    Strely: 1:3
    Rohy: 0:2
     
    25
    City vystihlo zlú rozohrávku Atalanty a bola z toho veľká gólová príležitosť! Mahrez dostal kolmicu na pravú stranu a krížnou prihrávkou cez celé bránkovisko prihrával na nabiehajúceho Sterlinga. Ten loptu v sklze minul len o niekoľko centimetrov.
     
    24
    Hostia sa po zisku lopty zatiahli na svoju polovicu, kam sa snažia vytiahnuť domácich. Úmysel sa im nevydaril, domáci čakajú zoradení na vlastnej polovici.
     
    23
    Hateboera na ľavej strane obral o loptu Mendy, ktorý hneď centroval na Sterlinga. Ten si ju spracoval na hrudi, cez obrancu Atalanty sa k nej už ale znovu nedostal.
     
    22
    De Bruyne nacentroval na hranicu šestnástky, odkiaľ hlavičkoval Mahrez. Loptu domáci odvrátili až na polovicu „The Citizens“, kde ju zastavil brankár Ederson.
     
    21
    Freuler podrazil na vlastnej polovici Sterlinga. Hostia rozohrali priamy kop rýchlo na ľavú stranu na Jesusa, ktorému loptu pri jeho pokuse o prienik zrazil na rohový kop obranca Djimsiti.
     
    20
    Sterling si spracoval nákop z vlastnej polovice a udržal loptu pod svojou kontrolou. Niekoľko sekúnd počkal, než sa jeho spoluhráči dostanú k šestnástke Atalanty a potom na nich rozohral.
     
    18
    Mendy zastavil rukou prihrávku na Hateboera na pravú stranu. Modročierni loptu nakopli na lličića, ktorému však odskočila a Cancelo ju odkopol na polovicu domácich.
     
    17
    Domáci už sa oklepali z inkasovaného gólu a čoraz častejšie napádajú rozohrávku hostí veľmi vysoko. Tentoraz však ich útok faulom v strede poľa na Mahreza zastavil Freuler.
     
    16
    Dlho si však Atalanta loptu neužila a po nepresnom nákope na Iličića ju posunul dozadu k brankárovi Edersonovi Fernandinho. Brankár City tentokrát radšej rozohral po zemi.
     
    15
    Atalanta presingom vytlačila hostí k ich šestnástke a po malej domov od Cancela odkopol loptu do autu Ederson. Hráči Bergama získavajú loptu úplne zadarmo.
     
    14
    Freuler potiahol loptu cez stred poľa k šestnástke City, tam mu ju však vzal Cancelo. Ten hru hneď otočil na polovicu domácich, kde prechádzajú hostia do ďalšieho postupného útoku.
     
    12
    Hostia majú od inkasovaného gólu zápas plne pod kontrolou. Ich možný rýchly protiútok po strate domácich na útočnej polovici zastavil Freuler len faulom na Jesusa.
     
    11
    Jesus sa dostal k lopte na pravej strane šestnástky a ešte ju chcel posunúť okolo brankára Golliniho na dobiehajúceho Sterlinga. Domáci brankár loptu zrazil mimo svojej brány na rohový kop.
     
    10
    De Bruyne z prvej centroval sprava medzi obrancov Atalanty na rozbehnutého Jesusa, tomu však lopta odskočila pri pokuse o jej spracovanie a chytil ju brankár Gollini.
     
    9
    Domáci sú po dobrom vstupe do zápasu trochu v šoku z inkasovaného gólu. De Roon odkopol center Mahreza z pravej strany smerom na svojho brankára, ktorý však dokázal vysokú loptu včas chytiť.
    7. Raheem Sterling (MAC) - 0:1
     
    7
    Manchester City dal gól!
    Hostia strieľajú zo svojho prvého útoku prvý gól! Bernardo Silva našiel prihrávkou do šestnástky Atalanty Jesusa, ktorý loptu ešte posunul pätičkou za seba na RAHEEMA STERLINGA. Ten ju z prvej zakrútil okolo vybiehajúceho brankára Golliniho k ľavej tyči.
     
    6
    Až teraz sa hostia prvýkrát dostali k dlhšiemu držaniu lopty a usadili sa na polovici domácich.
     
    5
    Domáci po odkope brankára Edersona od svojej brány získali loptu rýchlo naspäť a znovu zakladajú útok od vlastných obrancov spred šestnástky Golliniho.
    4. Hans Hateboer (ABC)
     
    4
    Hateboer si výborne nabehol na center Castagnea z ľavej strany a cez hlavičkujúceho Iličića na zadnej tyči k nemu lopta prešla. Holanďan zblízka z ostrého uhla zakončil do bočnej siete.
     
    3
    Hostia dobrým pohybom vytlačili hráčov Atalanty na ich polovicu, o loptu ich však pripraviť nedokázali. Po faule Jesusa na Gómeza navyše získavajú domáci ďalší čas na rozohrávku.
     
    2
    Domáci sa napriek vysokému presingu hostí dostali na polovicu hostí, kde kombináciou na krátke prihrávky obliehajú pokutové územie City.
     
    Oba tímy majú v základnej zostave len po jednom „domácom“ hráčovi. V drese Atalanty je jediným Talianom brankár Gollini, v drese City je jediným Angličanom Raheem Sterling.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí zakladajú od vlastných obrancov svoj prvý postupný útok. Okamžite proti nim vyštartovali napádajúci hráči hosťujúceho tímu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáca Atalanta bude hrať v modročiernych dresoch, hostia v žltooranžovej kombinácii.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu štadióna San Siro v Miláne, kde hrá kvôli nevyhovujúcemu štadiónu svoje zápasy Ligy majstrov Atalanta Bergamo.
     
    Úvodné zostavy:

    Atalanta Bergamo: Gollini – Tolói, Djimsiti, Palomino – Hateboer, de Roon, Freuler, Castagne – Pašalić, A. Gómez (C) – Iličić.
    Náhradníci: Sportiello – A. Masiello, Kjaer, Arana, Malinovskyj, Muriel, Barrow.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Fernandinho (C), Otamendi, B. Mendy – De Bruyne, Gündoğan, B. Silva – Mahrez, Jesus, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Angeliño, Walker, Stones, García, Doyle, Agüero.

    Rozhodca: Kulbakov – Žuk, Masljanko (všetci Bielorusko).
     
    Situácia v skupine C

    Skupinu C vedie s plným počtom bodov Manchester City a prípadnou dnešnou výhrou si už môže zaistiť postup do osemfinále. Na druhom a treťom mieste sú Dinamo Záhreb a Šachtar Doneck, ktorí majú po štyri body a stretnú sa v druhom dnešnom zápase tejto skupiny. Posledná Atalanta Bergamo je bez bodu.
     
    Vzájomné zápasy

    Prvý zápas v Manchesteri, ktorý sa skončil výhrou City 5:1, bol súčasne prvým vzájomných zápasom týchto dvoch tímov.
     
    Manchester City

    Obhajca anglického titulu sa už v úvode sezóny díva v Premier League na chrbát Liverpoolu, ktorý má pred City šesťbodový náskok. „The Citizens“ však majú suverénne najproduktívnejší útok súťaže (34 strelených gólov) a výbornú formu, keď vyhrali vo všetkých súťažiach 5 zápasov za sebou. V Lige majstrov smeruje City jednoznačne za postupom. Po troch odohraných kolách má plný počet a skóre 10:1 a ak by vyhralo i dnes, tak bude mať istý postup zo skupiny.

    Zápasy Manchesteru City v skupine C:
    Šachtar – Manchester City 0:3
    Manchester City – Dinamo Záhreb 2:0
    Manchester City – Atalanta 5:1
     
    Atalanta Bergamo

    Atalanta sa i v tejto sezóne pohybuje na pohárových priečkach a aktuálne je na piatom mieste ligovej tabuľky. Vo vyrovnanej tabuľke navyše stráca na tretí AS Rím len jeden bod. V nedeľu však prehrala po ôsmich zápasoch bez prehry v Serii A s Cagliari 0:2. Silnou stránkou Atalanty je útok, ktorý je najproduktívnejším v najvyšej talianskej súťaži (30 strelených gólov). V Lige majstrov je Atalanta nováčikom, čo sa odzrkadľuje i na výsledkoch mužstva. Po troch zápasoch je bez bodu na poslednom mieste so skóre 2:11 a dnes musí na udržanie postupovej nádeje zabodovať.

    Zápasy Atalanty v skupine C:
    Dinamo Záhreb – Atalanta 4:0
    Atalanta – Šachtar 1:2
    Manchester City – Atalanta 5:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Atalanta Bergamo – Manchester City, ktorý sa odohrá v rámci skupiny C Ligy majstrov. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 49. Pašalić – 7. Sterling

    Karty:   27. Djimsiti (ABC), 39. Tolói (ABC), 43. Iličić (ABC), 79. Castagne (ABC) – 70. Fernandinho (MAC), 90+2. B. Mendy (MAC), 90+6. B. Silva (MAC)   81. Bravo (MAC)

    Nepremenená penalta: 43. Jesus (MAC), mimo


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:11.
    Atalanta Bergamo: Gollini – Tolói, Djimsiti, Palomino – Hateboer, de Roon, Freuler (84. Malinovskyj), Castagne (90+2. Muriel) – Pašalić, A. Gómez (C) – Iličić.
    Náhradníci: Sportiello – A. Masiello, Kjaer, Arana, Malinovskyj, Muriel, Barrow.

    Manchester City: Ederson (46. Bravo) – Cancelo, Fernandinho (C), Otamendi, B. Mendy – De Bruyne, Gündoğan, B. Silva – Mahrez (88. Walker), Jesus (73. Agüero), Sterling.
    Náhradníci: Bravo – Angeliño, Walker, Stones, García, Doyle, Agüero.

    Rozhodca: Kulbakov – Žuk, Masljanko (všetci Bielorusko)

    Diváci: 34 326