Philadelphia – Carolina 4:1 (kon.) | Columbus – Vegas 1:2 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 4:1 (kon.)
Montreal – Boston 5:4 (kon.) | Toronto – LA Kings 3:1 (kon.) | Winnipeg – NJ Devils 1:2 (0:2 po s.n.)
Dallas – Colorado 4:1 (kon.) | Calgary – Arizona 4:3 (po pr.) | Vancouver – St. Louis 1:2 (po pr.)
Anaheim – Minnesota 2:4 (kon.) | San Jose – Chicago 4:2 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
5:4 (3:1, 1:2, 1:1)
Boston Bruins
cz Streda 06.11.2019, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    V úplném závěru ještě stačil vypálit od modré čáry David Krejčí. Carey Price asi moc neviděl, ale puk uvízl někde v jeho výstroji! Předtím hledal Pastrňák křížným pasem Marchanda, který branku minu.
     
    59:01
    Zakázané uvolnění Montrealu! Teď už hosté gólmana jistě odvolají.
     
    53:08
    Max Domi drze prohodil puk mezi bruslemi Zdena Cháry. Ten už nedokázal útočníka Montrealu zabrzdit, Domi ale své sólo zakončil střelou mimo!
    49:07 Ben CHIAROT - 5:4
     
    49:07
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí jsou zpět v roli vedoucího týmu! Slabší chvilku si vybral Tuukka Rask, kterému propadla přes lapačku do branky střela BENA CHIAROTA z levého kruhu – 5:4. Asistence: Shea Weber a Tomáš Tatar.
     
    48:08
    Victor Mete dnes chytil ofenzivní slinu! Z levé strany najížděl proti hostující brance. Místo zakončení ale ještě nahrával na zadní tyčku Thompsonovi a ten se k puku nedostal.
     
    47:28
    Jake DeBrusk uzmul domácím puk při rozehrávce a připravil šanci pro Bretta Ritchieho. Jeho střelu ale pokryl Price!
     
    45:23
    Byl to ofsajd! Domácí kouč Claude Julien tak svůj tým uchránil od pátého inkasovaného gólu.
     
    45:23
    Domácí kouč Julien si vyžádal coach's challenge. Střídačka Montrealu si myslí, že gólové situaci předcházel ofsajd!
     
    45:23
    Hosté otáčejí skóre zápasu a poprvé v utkání vedou! Carey Price ztratil při zákroku hokejku, Senyshyn následně vrátil puk před jeho klec a ANDERS BJORK ho mezi betony gólmana Habs nasměroval za brankovou čáru.
    43:04 Sean KURALY - 4:4
     
    43:04
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté zůstali v náporu i po skončení přesilovky a nakonec puk procpali za brankovou čáru! Za brankou si kotouč vyměnili Chris Wagner a SEAN KURALY, který s ním vyjel před brankoviště a našel mezírku mezi levým betonem Careyho Price a tyčkou. Tohle hvězdný gólman Montrealu asi podcenil – 4:4. Asistence: Chris Wagner.
     
    41:29
    Torey Krug vypálil od modré čáry a puk zazvonil o tyčku domácí svatyně!
     
    40:16
    Shea Weber zasáhl hokejkou do tváře Brada Marchanda. Hosté budou hrát přesilovku.
    38:55 Victor METE - 4:3
     
    38:55
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs si ještě ve druhé třetině berou vedení zpět! Z levé strany útočného pásma vypálil VICTOR METE a puk si našel cestu za Raska, který přepadl o u brankoviště ležícího protihráče Nateho Thompsona. Rask reklamuje nedovolený zákrok na svou osobu, gól však bude platit. Asistence: Artturi Lehkonen a Jeff Petry.
    38:13 Anders BJORK - 3:3
     
    38:13
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté dorovnávají dvougólové manko! Po nahození Charlieho McAvoye od modré se puk odrazil k ANDERSOVI BJORKOVI, který ho pod pravým betonem brankáře Price propasíroval do branky. Asistence: Charlie McAvoy.
    27:17 Connor CLIFTON - 3:2
     
    27:17
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté z ničeho nic snižují! Na útočné modré zachytil puk obránce CONNOR CLIFTON, který se s ním vydal až na pravý kruh a střelou do bližšího horního růžku překonal Price. Pro hostujícího zadáka je to první zásah v NHL. Bez asistence.
     
    26:40
    Phillip Danault před odkrytou brankou nedosáhl na Gallagherův nástřel! Domácí i ve druhé třetině pokračují v aktivní hře.
     
    24:00
    Weber byl ale zahákován Davidem Pastrňákem a tak je tu další přesilovka Canadiens.
     
    24:00
    Obrovská šance domácích! Tomáš Tatar ji připravil pro Sheau Webera, který si z pozice obránce sjel až před branku. Z bezprostřední blízkosti však trefil jen Raska!
     
    20:50
    Patrice Bergeron je vyloučen za hákování. Montreal si zahraje první přesilovku v zápase.
    17:16 Paul BYRON - 3:1
     
    17:16
    Montreal právě vstřelil branku!
    O půlminuty později domácí zvyšují na rozdíl dvou branek! Obránce Carlo sice obral o puk Artturiho Lehkonena, ale následně ho posunul pouze k modré čáře, kde se ho ujal PAUL BYRON. Ten dojel na levý kruh a překonal Raska střelou mezi betony – 3:1. Bez asistence.
    16:48 Tomáš TATAR - 2:1
     
    16:48
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí vrací vedení TOMÁŠ TATAR! Ben Chiarot odehrál puk do středního pásma, kde ho Brendan Gallagher posunul na rozjetého Tatara. Ten se dostal ke střele z levého kruhu a touš Raskovi propadl přes lapačku až za brankovou čáru. Asistence: Brendan Gallagher a Ben Chiarot.
    14:56 David PASTRŇÁK - 1:1
     
    14:56
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté má slova velice rychle potvrzují! Patrice Bergeron vyhrál buly na Toreyho Kruga, který z modré čáry poslal puk na levý kruh, kde už byl připraven DAVID PASTRŇÁK. Ten na nic nečekal a dělovkou z voleje propálil brankáře Price – 1:1. Asistence: Torey Krug a Patrice Bergeron.
     
    14:49
    Hosté dostanou šanci na vyrovnání. Budou hrát přesilovku, v jejichž využívání jsou nejlepším týmem ligy. Za hákování je vyloučen Victor Mete.
     
    07:01
    Hosté se poprvé dostali ke slovu. Jake DeBrusk vybojoval na útočné modré puk a následně pálil vedle levého horního růžku domácí svatyně. Krátce poté zakončoval rychlou souhru střelou z mezikruží Torey Krug, ovšem Price se stačil proti němu rychle přesunout a vyrazil kotouč lapačkou!
    01:13 Victor METE - 1:0
     
    01:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs se ujímají vedení už po 73 sekundách zápasu! Petry z levého kruhu nahazoval puk před branku. Trefil brusli spoluhráče Armii, od níž se kotouč odrazil mezi kruhy, kam přijel VICTOR METE a jeho střela zapadla za záda brankáře Raska. Pro Meteho je to druhý gól v sezóně i kariéře v NHL. Asistence: Joel Armia a Jeff Petry.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 2. Mete (Armia, Petry), 17. Tatar (Gallagher, Chiarot), 18. Byron, 39. Mete (Lehkonen, Petry), 50. Chiarot (S. Weber, Tatar) – 15. Pastrňák (Krug, Bergeron), 28. Clifton, 39. Bjork (McAvoy), 44. Kuraly (Wagner)


    Montreal Canadiens: Price (Kinkaid) – S. Weber (C), Mete, Petry, Chiarot, C. Fleury, Reilly – Gallagher (A), Danault, Tatar – Armia, Domi, Drouin – Byron (A), Poehling, Lehkonen – Suzuki, N. Thompson, Cousins.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Heinen, Krejčí (A), DeBrusk – B. Ritchie, Coyle, Bjork – Wagner, Kuraly, Senyshyn.

    Rozhodca: Joannette, St. Laurent – Flemington, Knorr

    Diváci: 21 302