Bergamo – Cagliari 0:2 (kon.) | CFC Janov – Udinese 1:3 (kon.) | Hellas Verona – Brescia 2:1 (kon.)
Fiorentina – Parma 1:1 (kon.) | AC Miláno – Lazio 1:2 (kon.)
koniec
AC Miláno
1:2 (1:1)
Lazio Rím
cz Nedeľa 03.11.2019, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeju krásný nedělní večer! Vítám vás při sledování zápasu italské Serie A, v němž milánské AC vyzve na San Siru Lazio Řím.
     
    AC Milán

    Kdysi fotbalový gigant zažívá v posledních letech úpadek. AC Milán je po odehraných deseti kolech až na desáté pozici, uzavírá tedy první polovinu tabulky. Ani výměna trenéra zatím nepřinesla kýžené ovoce, až minulý týden, ve svém třetím odkoučovaném zápase se Pioli konečně dočkal výhry, když jeho celek nejtěsnějším možným rozdílem porazil Spal. Nejlepším střelcem AC Polák Piatek, jenž vstřelil tři branky.
     
    S. S. Lazio

    Lazio je na tom o poznání lépe, než jeho večerní soupeř. Nachází se na pěkném pátém místě s tříbodovou ztrátou na příčky zajišťující Ligu mistrů. Svěřenci kouče Inzgahiho nepoznali hořkost porážky v posledních pěti ligových utkáních, připsali si tři výhry a dvě remízy. Obrovskou zásluhu na tom má i kanonýr Ciro Immobile, který s dvanácti góly vede tabulku střelců, k tomu navíc přidal ještě čtyři asistence.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Milán: G. Donnarumma – Calabria, Duarte, A. Romagnoli (C), Hernández – Paquetá, Binnásir, Krunić – Castillejo, K. Piątek, Çalhanoğlu.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Reina – Biglia, Bonaventura, Borini, Caldara, Conti, Gabbia, Kessié, Leao, Rebić, Ricardo Rodríguez.

    S. S. Lazio: Strakoša – Bastos, Acerbi, S. Radu – Lazzari, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Alberto, Lulić (C) – Correa – Immobile.
    Náhradníci: Guerrieri – Adekanye, Valon Beriša, F. Caicedo, Cataldi, Jony, Luiz Felipe, J. Lukaku, Marušić, Parolo, Patric, Vavro.

    Rozhodčí: Calvarese – Costanzo, Alassio.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí navlékli pro dnešní utkání tradiční červeno-černé dresy, hosté nastoupili ve světle modrých dresech.
     
    3
    Dopředu se hanl forvard Joaquín Correa, jenže proti Romagnolimu si pomohl faule, u míče jsou domácí.
     
    4
    Velmi zajimavě vypadající standardku bude rozehrávat AC poté, co Luis Alberto u lajny podrazil Hakana Çalhanoğla.
     
    5
    Právě turecký křídelník vyslal do šestnáctky zajímavý pas, po němž odvracel do zámezí středopolař Sergej Milinković-Savić.
     
    6
    V rychlém brejku nahrál Luis Alberto do vápna nabíhajícímu Cirovi Immboilemu, jeož křižné zakončení dokázal zpacifikovat Gianluigi Donnarumma.
     
    7
    Nešikovné zakončení předvedl francouzský reprezentant Theo Hernández, jenž místo balónu nepříjemně trefil do zad Luliče.
     
    8
    Na přihrávku Castilleja za obranu si naběhl polská forvard Krzysztof Piątek, který z velkého úhlu nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    9
    Lucas Leiva si ve středu hřiště pohrál s Kruničem, aby mohl následně vyslat dopředu Correu, toho ovšem skluzem odzbrojil od míče Paquetá.
     
    10
    Zajímavý lob vytáhl Hernández na Hakana Çalhanoğla, Turek ale v hlavičkovém souboji nestačil na výrazně vyššího Acerbiho.
     
    11
    Vhazovat bude AC Milán. Bastos dlouho váhal s odkopem. Nakonec z bezprostřední blízkosti napálil Piateka a od nohou angolského stopera se kulatý nesmysl odrazil do autu.
     
    12
    Dlouho s rozehrávkou váhal i gólman Tomas Strakoša. Ten se rozhodl vystavit do těžké pozice znovu Bastore, jenž si tentokráte vedl o poznání lépe. Balón sice znovu skončil v zámezí, avšak po zásahu Piateka.
     
    13
    Zdá se, že Lazio pomalu, ale jistě přebírá iniciativu hry. Dlouhý pas za obranu směřující na Immobileho na poslední chvíli odvrátil Davide Calabria.
     
    14
    Na chvilku si mohou domácí fotbalisté odpočinout, neboť presující Correa byl až příliš důrazný v souboji s Duartem. Píská se faul.
     
    15
    Bastos se postavil do cesty Piatekovi, který přepadl přes tělo stopera a hlavní rozhodčí okamžitě píská nedovolený zákrok. Z této pozice už Hakan Çalhanoğlu pár gólů vstřelil.
     
    16
    Exekuce se skutečně chopil turecký křídelník. Zkoušel to na stranu gólmana, míč však proletěl kus vedle Strakošovy pravé tyče.
     
    17
    Ciro Immobile sice uspěl v hlavičkovém souboji, jenže balón přiťukl pouze ke stoperovi Romagnolimu. Ital má dostatek času a prostoru na rozehrávku.
     
    18
    Sledovali jsme vůebc první rohový kop, jehož se ujal Ismaël Binnásir. Strakoša si rozmyslel výběh a málem toho litoval, Acerbi ovšem dokázal pohlídat Piateka.
     
    19
    Pod velký tlak dostal Rade Krunić váhajícího Lucase Leivu, Brazilec na poslední chvíli stihl nahrát na pravou lajnu Luličovi.
     
    20
    Ve složité pozici Manuel Lazzari volil nejjednodušší možné řešení, tedy malou domů Strakošovi. Gólman dlouhým odkopem poslal míč na útočnou polovinu.
     
    21
    V hlavičkovém souboji se do sebe opřeli Alessio Romagnoli a Ciro Immobile. Situace skončila nedovoleným zákrokem, hříšníkem se stal domácí kapitán.
     
    22
    To šlo rozhodně zakončit lépe a Lucas Paquetá to ví. Dostal výborný balón Castilleja, z hranice šestnáctky však zakončil slabě přímo do gólmana.
     
    23
    Na druhé straně zase zahrozil nejlepší střelec dosavadního ročníku Seria A, Ciro Immobile technickým zakončením na zadní tyč orazítkoval konstrukci brány!
     
    24
    Castillejo to tentokráte vzal na sebe, když si nachystal balón na levačku a přízemní ránou pořádně protáhl Strakošu. Ten si připisuje první úspěšný zákrok.
     
    25
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Hosté se zničehonic dostávají do vedení! Lazzari dostal až příliš volného prostoru na pravé lajně. V klidu se podíval a poté nacentroval na hlavu CIRA IMMOBILEHO, jenž potvrdil roli zabijáka, hlavičkou umístil míč nechytatelně k levé tyči.
    25. Ciro IMMOBILE - 0:1
     
    27
    Pro Immobileho se jedná o čtrnáctý zářez v letošní sezóně, v tabulce střelců se tedy upevňuje prvenství, na Lukaka má náskok čtyř gólů.
     
    28
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Přichází bleskové srovnání! Do pasu Çalhanoğla na poslední chvíli vložil nohu Piatek a od stopera BASTOSE se nakonec nešťatně balón odrazil za bezmocného Strakošu.
    28. BASTOS - 1:1
     
    30
    Po půl hodině utkání tedy prakticky začínáme od začátku. Lazio se sice dokázalo dostat do vedení, avšak smolný vlastní gól Bastose znamená vyrovnaný stav.
     
    31
    Znovu dostal až příliš volného prostoru po pravé straně Lazzari. Tomu se nepovedl podobný kousek jako při prvním gólu Lazia, tentokráte centrem napálil Duarteho.
     
    32
    Theo Hernández v hlavičkovém souboji viditelně postrčil Senada Luliče, hlavní rozhodčí pro faul okamžitě přerušuje hru.
     
    33
    ANi druhý rohový kop se AC vůbec nepovedl. Důvodem byla špatná rozehrávka Binnásira, jež šla někam na úroveň šestnáctky.
     
    34
    Hra se poněkud uklidnila. Oba celky předvádí velké množství nepřesností, balón koluje převážně ve středu hrací plochy.
     
    35
    Tak to je obrovská ztráta pro AC Milán. Samu Castillejo se zničehonic posadil na trávník a je jasné, že dále pokračovat nemůže. Na lavičce už se připravuje Ante Rebić.
     
    35
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Samuel Castillejo, přichází Ante Rebić.
     
    36
    Samuel Castillejo opustil hřiště v slzách. Španělký křídelník prožil vydařenou půl hodinu, nebál bych se říct, že byl vůbec nejlepším hráčem celého týmu.
     
    37
    Středopolař Ismaël Binnásir si hledal místo na zakončení, avšak to nenašel. Otočil se s balónem a rozehrál pouze dozadu k nohám Romagnoliho.
     
    38
    Na levé stranš dostal moře volného prostoru Davide Calabria. Využil toho k centru, jímž našel hlavu Hakana Çalhanoğla, míč ale proletěl hodně vedle levé tyčky.
     
    39
    Vůbec neváhal a okamžitě vypálil. Ante Rebić dostal nahrávku na hranici šestnáctky od Hernándeze, z mírného záklonu ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    40
    Ismaël Binnásir chytře točil centr z rohového kopu do branky, ovšem Tomas Strakoša se stihl včas vrátit a z brankové čáry kulatý nesmysl vyboxoval do bezpečí!
     
    41
    Do konce poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou celky do kabin za bezbrankového stavu?
     
    42
    Nyní s míčem kombinují fotbalisté Lazia, avšak převážně kolem středového kruhu. Přes kompaktní defenzivu AC je velmi těžké projít.
     
    43
    Máme tu první žlutou kartu. Jejím autorem je Sergej Milinković-Savić, který podcenil rychlost Hernándeze, byl v souboji pozdě a nešetrně ho podrazil.
     
    44
    Dostatečně včas se stihl vrátit stoper Léo Duarte, jenž zabránil Joaquínu Correovi v pohybu po levé lajně čistě provedeným skluzem.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    V první půli už se nic zajímavého nestane, poslední akci milásnkého AC zhatil útočným faulem Chorvat Ante Rebič.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase je skóre mezi AC a Laziem vyrovnané 1:1. Do vedení se dostali hosté, když se po centru Lazzariho hlavou prosadil Ciro Immobile. Na vyrovnání však fanoušci dlouho čekat nemuseli, o pouhé tři minuty později si nešťastný vlastenec vsítil Bastos. Šance jsou do druhé půle otevřené na obě strany, může rozhodnout jakákoliv maličkost.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:50.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z manažerů neudělal o poločasové přestávce změnu v sestavě. Mimo zraněného Castilleja tedy sledujeme hráče, kteří začali od úvodního hvizdu.
     
    48
    Ante Rebić si vyměnil balón s Paquetou, avšak pěkná kombinace k šanci nevedla. Kličku Chorvata skvěle přečetl Lucas Leiva.
     
    49
    Francouz Hernández se vydal podpořit ofenzivu a byl to právě on, jenž stál na konci celé akce. Dalekonosná rána proletěla vysoko nad břevnem Strakošovy svatyně.
     
    50
    Hakan Çalhanoğlu nabral velkou rychlost, jenže do cesty se mu postavil stoper Francesco Acerbi, na němž si Turek vylámal zuby.
     
    51
    Léo Duarte si viditelně pomohl rukama v souboji s Correou. Rozhodnutí sudího se hodně diví, o faulu ovšem nemohlo být pochyb.
     
    51
    Domácí stoper dokonce dostává za zákrok žutou kartu. Je možné, že rozhodnutí přispěly i řeči, které Duarte směroval směrem k sudímu.
     
    52
    Ismaël Binnásir prováhal ideální pozici k zakončení. Poté už se k němu dokázal stáhnout Bastos, Angolan vybojoval míč pro řady Lazia.
     
    53
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Lucas Paquetá, přichází Rafael Leao.
     
    54
    Ante Rebić vyslal balón za obranu, jenže Krzysztofem Piątekem zůtal nepochopen, polský forvard se za míčem vůbec nerozběhl.
     
    55
    Lazio se po zisku balónu dostalo do zajímavého přečíslení. To řešil Immobile pomalou přihrávkou na Correu, jenž nestihl zakončit před dotírajícím Kruničem.
     
    55
    Právě Rade Krunić se v počátku brejku marně snažil zastavit rychlou akci Římanů. Po přerušení hry se arbitr k zákroku vrátil a Bosňanovi udělil žlutý kartónek.
     
    56
    Zajímavě vypadající protiútok předvedli i domácí fotbalisté, ovšem Rafael Leao moc dlouho váhal se zakončením, o kulatý nesmysl ho připravil Lucas Leiva.
     
    57
    Po centru z rohového kopu nebezpečně zakončoval Alessio Romagnoli pouze do horní sítě, Strakoša by ale nejspíše stihl zasáhnout.
     
    58
    Dlouhý balón Luliče nepřinesl kýžené voce, jelikož Theo Hernández ještě dokázal hlavou změnit směr letu míče.
     
    59
    Gianluigi Donnarumma si hlasitě zařval proti vysokému centru Correy, který bez problémů zachytil v náručí. Immobile souboj s gólmanem předem vzdal.
     
    60
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Sergej Milinković-Savić, přichází Marco Parolo.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Felipe Caicedo.
     
    61
    Velmi zajímavé rozhodnutí kouče Inzaghiho, který už po hodině utkání stáhl ze hry nejlepšího střelce Serie A Immobileho. Zřejmě si od Caiceda slibuje oživení útočných řad.
     
    62
    Hakan Çalhanoğlu sebral balón váhajícímu Luličovi a poté pasem za obranu hledal Piateka, Poláka ale skvěle ubránil stoper Acerbi.
     
    63
    Felipe Caicedo se pokusil vybojovat standardku těsně za šestnáctkou, jeho tatrální pád ovšem hlavní rozhodčí dobře viděl a nechal pokračovat ve hře.
     
    63
    Tohle už faul byl a dokonce za žlutou kartu. Čerstvý Marco Parolo nevybíravým způsobem poslal k zemi Rebiče.
     
    64
    Manuel Lazzari se njeprve doaždoval odpískání penalty, jenže neuspěl. Na druhou stranu raketově vyrazil Hakan Çalhanoğlu, jehož nevybíravě podrazil Stefan Radu. Hlavní rozhodčí vytáhl další žlutou.
     
    65
    Hakan Çalhanoğlu kroutil míč někam na hranici penalty, v tomto prostoru dokázal Stefan Radu přehlavičkovat Krzysztofa Piąteka.
     
    66
    Následovat bude dalaší přímý kop milánského AC. Rafael Leao si pěkně píchl míč po pravé lajně a následně se chytře nechal povalit na zem Parolem.
     
    67
    Opět centroval turecký křídelník, tentokráte balón přetáhl na zadní tyč, kde si prostor pohlídal gólman Tomas Strakoša.
     
    68
    Svěřenci kouče Pioliho jsou v posledních minutách výrazně aktivnějším týmem. Vedoucí gól ale ne a ne přijít, kolem vápna jsou obránci Lazia zatím neprůchozí.
     
    69
    Chvilka oddechu pro řady Lazia přichází poté, co to s útočnou agresivitou přehnal Krzysztof Piątek. Odkopávat bude Strakoša.
     
    70
    Mžeme pozorovat hluchou pasáž, když se domácí snaží prorazit obranný val Římanů, ti ale postavili velmi silné hradby.
     
    71
    Na polovině hřiště se nevybíravým zákrokem prezentoval Lucas Leiva. Naprosto zbytečná žlutá karta nyní přistála na Brazilcově kontě.
     
    72
    Výborný obranný zákrok Luise Alberta zhatil další snahu domácího celku. Po pravé straně chtěl využít volnějšího prostoru Leao, jenže narazil právě na Španěla.
     
    73
    Krzysztofu Piątekovi se vůbec nepovedl první dotek s balónem. Kulatý nesmysl si pokopl daleko před sebe, čehož okamžitě využil Marco Parolo.
     
    74
    Ismaël Binnásir si v těžké pozici udržel na zádech dotírajícího Correu, jehož tělem odmítl, následně se Argentinec dopustil nedovoleného zákroku.
     
    75
    Hra se po pár minutách vyrovnala. Míč teď drží na kopačkách Světlemodří, kombinace zatím probíhá kolem středového kruhu.
     
    76
    Po delší době musel být v permanenci gólman Gianluigi Donnarumma, kterého se snažil z velkého úhlu překvapit Felipe Caidedo. Ital včas srazil nohy k sobě.
     
    77
    Zcela mimo dění hry zůstal ležet na hrací ploše Ante Rebić. To by byla velká nepříjemnost, kdyby Pioli musel po druhé střídat kvůli zranění.
     
    78
    S chorvatským křídelník to naštěstí vypadá dobře. Rebič se sám postavil na vlastní nohy a i se bez problémů rozběhl. Držitel stříbrné medaile z Mistrovství světa v Rusku už se zapojil do plnění defenzivních povinností.
     
    79
    Nepříliš přesvědčivý zákrok nyní předvedl Gianluigi Donnarumma. Strážce svatyně nedokázal udržet snadný centr Parola, balón pouze vrazil nad sebe. Na podruhé už ale kulatý nesmysl dokázal zachytit.
     
    80
    Do konce základní hrací doby chybí deset minut. Skóre je i nadále vyrovnané, zvítězit stále mohou oba celky!
     
    81
    Hra se teď hodně kouskuje, sledujeme jeden nedovolený zákrok za druhým. Tím posledním se prezentoval Theo Hernández.
     
    82
    AC Milán se i nadále pokouší o kombinační hru, která ale zatím není vůbec účinná. Nahrávku Piateka bez problémů vystihl Francesco Acerbi.
     
    82
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Felipe Caicedo, přichází Danilo Cataldi.
     
    83
    Lazio právě vstřelilo branku!
    AC bylo aktivnějším týmem ale do vedení se znovu dostává Lazio! Dlouhý odkop odhlavičkoval Duarte pouze k Albertovi, jenž vyslal do úniku JOAQÍNA CORREU. Argentinec se tváří v tvář gólmanovi nemýlil!
    83. Joaquín CORREA - 1:2
     
    85
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Rade Krunić, přichází Giacomo Bonaventura.
     
    86
    Svěřenci kouče Pioliho teď pochopitelně vrhnou všechny síly do útoku. Toho se Římané určitě pokusí využít k založení rychlého brejku, který by mohl definitivně rozhodnout o osudu střetnutí.
     
    87
    Ismaël Binnásir se balónu zmocnil, avšak bylo to za pomoci nedovolených prostředků. Sudí Calvarese tasí již sedmnou žlutou kartu.
     
    88
    Gólman Gianluigi Donnarumma odvážně vyběhl proti centru Alberta, míč dokázal zachytit na poslední chvíli. Ke střele se už už připravoval Luis Alberto.
     
    89
    Defenziva Lazia se zdá býti neřešitelným úkolem pro Rossoneri. Všichni fotbalisté ve světlemodrém nyní brání na vlastní polovině těsný náskok.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90+1
    Římané drží balón, což jim pochopitelně vyhovuje. Vůbec už se netlačí dopředu, naopak šetří každou cennou vteřinku.
     
    90+2
    Rafael Leao se dokázal u pravé lajny zbavit Leivy, jenže to bylo vše, co Brazilec dokázal. Dopředu totiž neměl komu nahrát, a tak míč předal jen Romagnolimu.
     
    90+3
    A právě stoper a kapitán AC Milán vyslal dlouhý míč do pokutového území, který si ale dokázal pohlídat gólman Tomas Strakoša. Albánec vysokým výskokem vymyzal ze hry Piateka.
     
    90+4
    Poslký forvard se po kontaktu s Acerbim skácel k zemi, všichni hráči Milánu se hromadně dožadují odpískání pokutového kopu. Zákrok Bastose však byl v rámci praviděl.
     
    90+5
    Na domácích je vidět obrovská frustrace. Giacomo Bonaventura po ztrátě balónu fauloval unikajícího Correu. Tímto momentem nejspíše skončily snahy na vyrovnání.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:13.
     
    Máme za sebou utkání jedenáctého kola italské Serie A, v němž milánské AC podlehlo na domácím hřišti Laziu 1:2. Hosté se dostali do vedení ve 25. minutě zásluhou branky nejlepšího střelce celé soutěže Cira Immobileho, avšak o pouhé tři minuty později bylo opět srovnáno, to když si smolný vlastenec vstřelil Bastos. Rozhodující moment utkání přišel v 83. minutě, kdy Joaquín Correa tváří v tvář gólmanovi nezaváhal a tím rozhodl o třech bodech pro Lazio. Římané se díky vítězství vyhoupli před Atalantu na čtvrté místo, Milán kvůli remíze Parmy spadl na příčku jedenáctou.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:44:53)

    Milan Huppert

    Góly: 28. Bastos (vla.) – 25. Immobile (Lazzari), 83. Correa (Alberto)

    Karty:   51. Duarte (ACM), 55. Krunić (ACM), 87. Binnásir (ACM) – 43. S. Milinković-Savić (LAZ), 63. Parolo (LAZ), 64. S. Radu (LAZ), 71. Lucas Leiva (LAZ)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:13.
    AC Miláno: G. Donnarumma – Calabria, Duarte, A. Romagnoli (C), Hernández – Paquetá (53. Leao), Binnásir, Krunić (85. Bonaventura) – Castillejo (35. Rebić), K. Piątek, Çalhanoğlu.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Reina – Biglia, Bonaventura, Borini, Caldara, Conti, Gabbia, Kessié, Leao, Rebić, Ricardo Rodríguez.

    Lazio Rím: Strakoša – Bastos, Acerbi, S. Radu – Lazzari, S. Milinković-Savić (60. Parolo), Lucas Leiva, Alberto, Lulić (C) – Correa – Immobile (60. F. Caicedo, 82. Cataldi).
    Náhradníci: Guerrieri – Adekanye, Valon Beriša, F. Caicedo, Cataldi, Jony, Luiz Felipe, J. Lukaku, Marušić, Parolo, Patric, Vavro.

    Rozhodca: Calvarese – Costanzo, Alassio