Duisburg – Hoffenheim 0:2 (kon.) | Freiburg – Union Berlín 1:3 (kon.) | Hamburger – Stuttgart 1:2 (po pr.)
Bochum – Bayern 1:2 (kon.) | Darmstadt – Karlsruher SC 0:1 (kon.) | Leverkusen – Paderborn 1:0 (kon.)
Bielefeld – Schalke 2:3 (kon.)
koniec
DSC Arminia Bielefeld
2:3 (0:3)
FC Schalke 04
cz Utorok 29.10.2019, 20:45 • Bielefelder Alm • DFB-Pokal • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Máme za sebou strhující utkání německého poháru, v němž Schalke zvítězilo na hřišti Bielefeldu 3:2 a postoupilo do třetí kola. Dramatu přitom po první půli nic nenapovídalo, favorit z první ligy vedl o tři branky a domácí nestíhali. Svěřence kouče Neuhause ovšem nakopl gól v 72. minutě z kopačky Fabiana Klose, na který navázal o pět minut později tečovanou ránou Cebio Soukou. Fotbalisté Bielefeldu v závěru dostali soupeře pod obrovský tlak, jenže na vyrovnání to nestačilo, Voglsammerova rána trefila tyč, Kenny zase zachraňoval hosty na brankové čáře.

    S konstatováním, že do třetího kola německého DFB Pokalu postoupilo mužstvo z Gelsenkirchenu se s vámi loučím a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:46:03)
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Postup Schalke zachránil v závěrečných vteřinách zápasu Kenny
     
    90+4
    Domácí fotbalisté rozehrávali rohový kop. Dopředu se vytáhl i gólman Ortega. Po centru se strhla velká mela v pokutovém území, Jonjoe Kenny odvracel míč směřující do branky na poslední chvíli!
     
    90+3
    Hlavn írozhodčí nastavil nad rámec základní hrací doby čtyři minuty, Bielefeldu už tedy moc času nezbývá. Ještě je šance na založení jednoho, možná dvou ataků.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Mark Uth, přichází Matija Nastasić.
    90+1. Voglsammera dělily od vyrovnání centimetry
     
    90+1
    Centimetry chyběly k tomu, abychom byli svědky prodloužení! Andreas Voglsammer pravačkou mířil k bližší tyči, Nubela, a vlastně i celé Schalke, zachránila pravá tyč!
     
    90
    Křižné zakončení beka Lucoquie nebylo vůbec špatné, avšak i kdyby skončilo v bráně, tak by záash neplatil, neboť gólmanovi bránil ve výhledu v ofsajdovém postavení stojící Seufert.
     
    89
    Obraně nyní vypomohl i gólman Alxander Nubel, jenž vystartoval proti vysokému centru Prietla a kulatý nesmysl vyboxoval do bezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně.
     
    88
    Útočný faul, ten ovšem Suata Serdara v tomto čase určitě mrzet nebude. Německý středopolař okamžitě sprintuje vypomoci do defenzivy udržet těsné vedení.
     
    87
    Andreas Voglsammer dostal dostatek prostoru na centr, jenže se situací nenaložil vůbec dobře, když poslal míč až do zámezí.
     
    86
    Přízemní pas Clausse byl sražen stopery na zadní tyč, kde Ozan Kabak ve skluzu zabránil v pokračování útoku Klosovi.
     
    85
    Hledištěm to pořádně zahučelo po dělové ráně středopolaře Hartela. Vzrušení bylo zbytečné, míč proletěl kus vedle pravé tyče.
     
    84
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Benito Raman, přichází Guido Burgstaller.
     
    83
    Nedaří se, tedy alespoň ne v tuto chvíli. Exekuci si vzal na starosti Manuel Prietl, balón proletěl těsně nad břevnem.
     
    82
    To je šance! Omar Mascarell těsně za hranicí šestnáctky nedovoleně složil k zemi Klose. Bielefeld má šanci ze standardky srovnat zdánlivě ztracené utkání!
     
    81
    Nutno také poznamenat, že sledujeme velmi férový souboj. Ještě nebyla udělena jediná žlutá karta a ani faulů není mnoho.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Ještě před malou chvílí to vypadalo na poklidný postup Schalke, mužstvo z Gelsenkirchenu se teď ale musí pořádně strachovat o výsledek.
    79. Patičku Klose zastavil jeden z obránců
     
    79
    Mohlo být vyrovnáno! Po přízemním centru Clausse ovšem zakončoval forvard Klos patičkou do posledního stojícího obránce!
    77. Cebio SOUKOU - 2:3
     
    77
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Rozdíl ve skóre rázem činí jedinou branku! Ke střele za hranicí šestnáctky se odhodlal CEBIO SOUKOU. Do zakončení nešťastně vložil nohu stoper Sané, Nubel nedokázal na zpomalený míč zareagovat!
     
    76
    Až ve čtyřech hráčích se hosté rozhodli napadat rozehrávku protivníka. Domácí si tentokráte počínali velmi dobře, gólman Ortega jedním dlouhým nákopem na levou stranu vyšachoval celou středovou řadu soupeře.
     
    75
    K odvážnému zakončení se odhodlal Jonjoe Kenny. Po přenesení hry Oczipky se opřel do balónu z první, Angličan ale vysoko přestřelil.
     
    73
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Weston McKennie, přichází Suat Serdar.
    72. Fabian KLOS - 1:3
     
    72
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Tak že by jsme přeci jen byli svědky dramatu? Pravý obránce Clauss našel parádním pasem v šestnáctce FABIANA KLOSE, který jemným dotekem poslal míč do pravého horního rohu!
     
    71
    Myslel to dobře, jenže pas Marka Utha postrádal na výšce. Před Oczipkou sebral kulatý nesmysl pozorný Jonathan Clauss.
     
    70
    Fotbalisté Bielefeldu polevili na presinku, fyzické síly viditelně ubývají. Smazání tříbrankové ztráty se zdá býti neřešitelným úkolem.
     
    69
    Fabian Klos udělal pěknou kličku Mascarellovi, jenže příliš dlouhou. Stopera zastoupil v jeho postavení kolega Kabak.
     
    68
    Blízko čtvrtému gólu byl německý forvard Mark Uth, z malého vápna však zamířil kus vedle pravé tyčky.
     
    67
    Nohama si zahraje i brankář Stefan Ortega, který se odhodlal k dlouhému odkopu po přiklepnutí od Nilssona.
     
    66
    Efektní, leč neefektivní se stala patička Kennyho. Kulatý nesmysl udržel na hrací ploše, míč však přihrál přímo k nohám Hartela.
     
    65
    Weston McKennie mohl hrát dopředu, na výběr měl hned několik různých variant. Místo toho si ale vybral gólmana Nubela.
     
    64
    Kombinace středem hřiště tentokráte hostujícím hráčům nevyšla. Čitelnou rozehrávku Schopfe vystihl Manuel Prietl.
     
    63
    Amine Harit si šikovně počkal na odskok balónu a tvrdou ránou prověřil Stefana Ortegu, ten byl na zemi včas.
     
    62
    Přetažený centr na zadní tyči si našel stoper Amos Pieper. Jednadvacetiletý Němec ale z velkého úhlu nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    61
    Marcel Hartel se pěknou koičkou zbavil na levé straně Kennyho. Posléze nastřelil Kabaka a vybojoval pro domácí rohový kop.
     
    60
    Hodina hry za námi, půl hodina ještě zbývá. Minuty neúprosně běží, tým z první ligy je velmi blízko postupu do třetího kola.
     
    59
    Omar Mascarell obrannou hlavičkou přiťukl míč přímo k nohám Andrease Voglsammera. Nepovedenou střelu z první dokázal zpacifikovat Nubel.
     
    58
    Skoro to vypadá, jako by kouč Wagner zakázal svým svěřencům útočit. Schalke kombinuji kolem středového kruhu a do útoku se vůbec nepouští.
     
    57
    Parádní individuální práce s balónem v podání Kennyho. Angličan si poradil se třemi protihráči a na středu posléze našel volného Harita.
     
    56
    Není to gól! Volného odraženého míče v pokutovém území Schalke se chopil Fabian Klos, který sice prostřelil gólmana, jenže toho na brankové čáře zastoupil stoper Sané!
     
    55
    Rychlý brejk na druhou stranu rozjeli hosté. Amine Harit i navzdory faulu dokázal přihrát Kennymu, jehož slabá rána nenadělala Ortegovi potíže.
     
    54
    Tak přece. Gólman Nubel pod tlakem rozehrál po lajně přímo k nohám Soukoua, jenže jeho pas pro změnu vystihl Ozan Kabak.
     
    53
    Kombinace mužstva z Gelsenkirchenu pokračuje. Domácí se sice snaží vysokým preisnkem donutit protivníka k chybě, to se ale zatím vůbec nedaří.
     
    52
    Tvrdě, ale v rámci pravidel zajel Salif Sané do soupeře. Nejprve totiž zasáhl míč a až poté lehce trefil nohy Klose.
     
    51
    Naštěstí to vypadá, že oba fotbalisté jsou v pořádku a připraveni pokračovat ve hře. Z důvodu ošetření ovšem pochopitelně musí za postranní čáru.
     
    50
    Velmi nepříjemná srážka hlavami, po níž zůstali ležet na zemi Anderson-Lenda Lucoqui a Weston McKennie. Ani jednomu se ze země vůbec nechce.
     
    49
    Opět vymýšlel nějakou zajímavou nahrávku levý bek Schalke. Vymýšlel ale příliš dlouho, pas na Ramana mířil do ofsajdu.
     
    48
    Bastian Oczipka pěkným lobem hledal do šestnáctky nabíhajícího Utha, toho si však dobře postrážil stoper Nilsson.
     
    47
    Povede se ještě Bielefeldu dohnat velkou ztrátu nebo si Schalke dokáže postrážit tříbrankového vedení? Na tyto otázky dostaneme odpověď během následujícíh 45 minut.
     
    46
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Reinhold Yabo, přichází Nils Seufert.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:47.
     
    Je za námi první poločas utkání německého poháru, po němž Schalke vede na půdě druholigového Bielefeldu 3:0. O úvodní zásah se postaral po čtvrt hodině Alessadro Schöpf, za jehož dalekonosným projektilem se gólman natahoval marně. Pak následovaly dvě přesné trefy Benita Ramana. Belgičan nejprve výborně přeloboval chybujícího Ortegu a poté sám začal i úspěšně ukončil přečíslení tří proti jednomu. Mužstvo z Gelsenkirchenu má nakročeno k postupu, za to Bielefeld musí hru výrazně zlepšit.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V poslední akci úvodního části zápasu se Osczipka pokusil dlouhou přihrávkou najít v šestnáctce Utha, před ním ovšem dobře zasáhl Ortega.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    44
    Udržet balón? Pro Yaba neřešitelný úkol. Německý středopolař dlouho váhal s rozehrávkou, až se k němu nakonec sběhli tři protihráči. Domácí fotbalista neuspěl hned při své první kličce.
     
    43
    Skvělé přenesení hry na Kennyho a ještě lepší pas beka na Marka Utha, ten si ale vylámal zuby na skvěle vyběhnuvším Ortegovi.
     
    42
    Forvard Raman útočil na hattrick, avšak střílel už hodně pod tělem a nakonec vůbec netrefil svatyni. Ortega mohl zůstat v klidu.
     
    41
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou hosté do kabin s tříbrankovým vedením v zádech?
     
    40
    Standardka v podobě rohového kopu kýženné ovoce nepřinesla. Centr na přední tyč bez větších potíží odvrátil do bezpečí Amos Pieper.
     
    39
    Bastian Oczipka naznačil centr, místo toho však po lajně hledal Schopfa. Úmysl soka dobře přečetl Clauss, jenž nahrávku vypíhl. Bude se kopat roh.
     
    38
    Pořádně těžkou malou domů obdržel Stefan Ortega od Lucoquia. Se situací si ovšem poradil výborně, ryhcle si zpracoval míč a odkopl před dotírajícím Ramanem.
     
    37
    Hosté kombinují na vlastní polovině, hráči v modrém nevědí, kam dřív skočit. Druholigový celek hraje v posledních minutách hodně nerozvážně.
     
    36
    Opravdu jen na chvíli. Po zisku míče se McKennie zachoval nesobecky, ještě hledal v lepším postavení stojícího Utha, ten se ale v době pasu nacházel za posledním obráncem.
     
    35
    Až moc to s agresivitou přehnal Mark Uth. Výsledkem je útočný faul, fotbalisté Bielefeldu mohou alespoň na chvíli vydechnout.
     
    34
    Velmi odvážná rozehrávka gólmana Alexandera Nubela, jehož ne příliš rychlou přihrávku div, že nezastavil Klos. Chyběl mu k tomu opravdu kousek.
     
    33
    Schalke zřejmě nemá dost. Ihned po rozehrávce dokázala protivníka připravit o balón a my máme opět šanci sledovat postupnou rozehrávku lídra.
    31. Benito RAMAN - 0:3
     
    31
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Obrovská díra v defenzivě vede ke třetímu zásahu mužstva z Gelsenkirchenu. Yabo si na polovině hřiště vůbec neporadil se zpracováním, načež se hosté dostali do přečíslení tři na jednoho. Na jedničku provedenou kombinaci začal i ukončil BENITO RAMAN, Belgičan ve skluzu i za pomoci tyče vstřelil svůj druhý gól v utkání.
     
    30
    Půl hodina utkání je za námi. Prvoligové mužstvo potvrzuje roli favorita, na půdě Bielefeldu vede po brankách Schopfa a Ramana 2:0.
     
    29
    Znovu sledujeme kombinační hru hráčů pod vedením trenéra Wagnera. Tahle hra hostům evidentně svědčí.
     
    28
    Weston McKennie se sice dobře uvolnil po levé lajně, jenže do centru dal příliš mnoho razance, Uth neměl šanci na kulatý nesmysl doskočit.
     
    27
    Rozhodně se nedá říci, že by Bielefeld předváděl špatný výkon, avšak nejprve parádní rána z dálky a následná chyba gólmana výrazně snížily šance druholigového týmu na postup.
    25. Benito RAMAN - 0:2
     
    25
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Tohle si Ortega za rámeček určitě nedá. Krátký a nízký odkop zpracoval Uth, jenž vyslal do úniku BENITA RAMANA. Belgický forvard zvedl hlavu a chybujícího gólmana překonal skvěle provedeným lobem.
     
    24
    Cebio Soukou si počínal na jedničku. Ačkoli byl zdvojen, tak si dokázal tělem pokrýt míč a vybojovat zajímavě vypadající standardní situaci.
     
    23
    Marcel Hartel chtěl rozehrát rychlé vhazování, jenže ani jeden z jeho spoluhráčů se mu nenabídl včas, a tak středopolař přenechal balón Claussovi.
     
    22
    Svěřenci kouče Neuhause od inkasovaného gólu jen brání. Ani vysoký presink druholigového celku na soupeře neplatí.
     
    21
    Tým z Gelsenkichernu nikam nespěchá. Je ve vedení, do konce zápasu navíc zbývá spousta minut. Ještě se toho může stát opravdu hodně!
     
    20
    Jeden brejk a mohlo se začínat zase od nuly. To by ovšem Voglsammer musel vyslat přesnější pas a Soukou by se nemohl dopustit útočného faulu.
     
    19
    Hosté jsou při chuti, za to domácí momentálně vypadají na ručník. Křižnou ránou se prezentoval Benito Raman, Ortega na poslední chvíli vytrčil pravou nohu.
     
    18
    A Schalke mohlo okamžitě odskočit do dvoubrankového vedení, tentokráte se ale proti zakončení McKennieho vyznamenal zákrokem Stefan Ortega.
    16. Alessandro SCHÖPF - 0:1
     
    16
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Parádní branka otevírá skóre dnešního utkání. Z dobrých dvaceti metrů napřáhl ALESSANDRO SCHÖPF, rána zaplavala nechytatelně do levého horního rohu!
     
    15
    Jonjoe Kenny našel nahrávkou ve vápně úplně osamoceně nabíhajícího McKennieho, který si ale neporadil s prvním dotekem, balón doletěl do autu.
     
    14
    Průniková nahrávka Andrease Voglsammera měla oči, forvard Fabian Klos se ovšem nacházel v době pasu v milimetrovém ofsajdu.
     
    13
    Presink druholigového mužstva dělá Schalke velké problémy. Ve středu hřiště přišel o míč Mascarell, výborně ho však zastoupil Sané.
     
    12
    Moře volného prostoru využil Amine Harit. Marocký záložník se dostal až na hranici šestnáctky, jeho technický pokus těsně minul vzdálenější tyč.
     
    11
    Těžkou nahrávkou dostal pravého beka Kennyho pod tlak Kabak. Anglický bek si poradil dlouhou malou domů.
     
    10
    Poprvé v utkání se do hry zapojil gólman Alexander Nubel, jenž vyběhl z brány a vysoký centr schoval v rukavicích.
     
    9
    Reinhold Yabo trefil míčem do nohy Oczipku a poté zkušeě nechal kulatý nesmysl dokutálet do zámezí, rohový kop pro domácí.
     
    8
    To ale zatím nepřichází, obrana Bielefeldu prozatím vypadá skálopevně. DLouhý nákop Mascarella pohlídal Nilsson.
     
    7
    Hráči Schalke nikam nespěchají. Kombinují s balónem kolem středového kruhu a čekají na okénko v soupeřově defenzivě.
     
    6
    Po ztrátě Harita ve středu hřiště se fotbalisté Bielefeldu vydali do rychlého protiúroku, jenže pas Voglsammera na Klose byl příliš pomalý.
     
    5
    Teprve devatenáctiletý stoper Ozan Kabak si jako stoper počínal hodně odvážně, když kličkou obelstil Voglsammera a po lajně předal volnému Kennymu.
     
    4
    Následoval rohový kop. Alessandro Schopf centroval někam na hranici penalty, kam nejvýše vyskočil stoper Amos Pieper.
     
    3
    Amine Harit měl skvělou šanci ke skórování, jenže z hranice šestnáctky se ještě nesmyslně snažil přihrávat, čímž celou akci zazdil.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v modrých dresech, hosté navlékli dresy barvy bílé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Clauss, Pieper, Nilsson, Lucoqui – Hartel, Prietl, Yabo – Soukou, Voglsammer – Klos
    Náhradníci: Klewin – Edmundsson, Hartherz, Kunze, Pérez, Salger, Seufert, Schütz, Staude

    FC Schalke 04: Nubel – Kenny, Kabak, Sané, Oczipka – Mascarell – McKennie, Harit, Schöpf – Raman, Uth
    Náhradníci: Schubert – Burgstaller, Caligiuri, Kutucu, Matondo, Mercan, Miranda, Nastasić, Serdar

    Rozhodčí: Gräfe – Assmuth, Sinn.
     
    FC Schalke 04

    Fotbalisté Schalke budou v utkání jasným favoritem, i proto, že na rozdíl od soupeře hrají v elitní soutěži. Die Königsblauen si letos počínají rovněž velmi dobře, když po devíti kolech okupují v Bundeslize sedmou pozici, přičemž na čelo ztrácí čtyři body. Svěřenci kouče Wagnera čelili v úvodním kole poháru Drochtersen/Asselu, s nímž si poradili hladce 5:0.
     
    DSC Arminia Bielefeld

    Bielefeld si ve Druhé bundeslize zatím vede nadmíru dobře. Po jedenácti odehraných kolech mu náleží druhá příčka, přičemž na vedoucí Hamburk ztrácí pouhé dva body. Svěřenci kouče Neuhause letos okusili porážku jen jednou, když na domácím hřišti nestačili na Stuttgart. V poháru se Bielefeldu postavila v prvním kole do cesty berlínská Viktoria, s níž si hráči DSC poradili v poměru 1:0.
     
    Všem fanouškům fotbalu přeju krásný úterní večer! Vítám vás při sledování zápasu německého poháru, v němž druholigový Bielfeld vyzve na domácím stadiónu Schalke.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Milan Huppert

    Góly: 72. Klos, 77. Soukou – 16. Schöpf, 25. Raman, 31. Raman


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 8:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 4:12.
    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Clauss, Pieper, Nilsson, Lucoqui – Soukou, Prietl, Hartel, Voglsammer – Yabo (46. Seufert), Klos
    Náhradníci: Klewin – Edmundsson, Hartherz, Kunze, Pérez, Salger, Seufert, Schütz, Staude

    FC Schalke 04: Nubel – Kabak, Mascarell, Sané – McKennie (73. Serdar) – Kenny, Harit, Schöpf, Oczipka – Raman (84. Burgstaller), Uth (90+2. Nastasić)
    Náhradníci: Schubert – Burgstaller, Caligiuri, Kutucu, Matondo, Mercan, Miranda, Nastasić, Serdar

    Rozhodca: Gräfe – Assmuth, Sinn

    Diváci: 26 203