Newcastle – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Arsenal – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:1 (kon.)
Norwich – Manchester United 1:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (0:1)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 27.10.2019, 17:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Lopta po centri z rohu letela priamo do stredu šestnástky na neobsadeného Alderweirelda, ktorý však zblízka namieril len do stredu brány na Alissona. Obranca Tottenhamu sa môže už len držať za hlavu...
     
    90+3
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Divock Origi.
     
    90+1
    Žltú kartu za predošlý faul na Lucasa Mouru dostáva James Milner (Liverpool FC).
    89. Danny Rose (TOT)
     
    89
    Rose si nabehol z ľavej strany na nákop za obranu Tottenhamu a po spracovaní lopty prenikol do liverpoolskej šestnástky. Tam si loptu naviedol na pravačku, cez Gomeza však vystrelil v páde vysoko nad domácu bránu.
     
    88
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Christian Eriksen, prichádza Giovani Lo Celso.
     
    85
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Joe Gomez.
     
    84
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Serge Aurier, prichádza Lucas Moura.
     
    77
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza James Milner.
    75. Mohamed Salah (LIV) - 2:1
     
    75
    Liverpool dal gól!
    Domáci v druhom polčase otáčajú skóre! MOHAMED SALAH tvrdou strelou poslal loptu po zemi do pravej strany. Brankár Gazzaniga zostal stáť v strede brány a aj keby stranu vystihol, tak by loptu zrejme nechytil.
    74. Sadio Mané (LIV)
     
    74
    Penalta pre Liverpool! Mané sa rozbehol za nákopom do šestnástky a aj keď mu loptu najskôr Aurier vzal, tak sa obranca Tottenhamu pošmykol a znovu sa k nej dostal Mané. V súboji o ňu potom Aurier zasiahol zozadu do nohy Maného.
     
    72
    Žltú kartu za držanie Fabinha v strede poľa dostáva Tanguy NDombèlé (Tottenham Hotspur).
     
    64
    Žltú kartu za podrazenie Kanea ostrým sklzom dostáva Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC). Tottenham bude mať k dispozícii priamy kop z ľavej strany.
     
    63
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Winks, prichádza Tanguy NDombèlé.
     
    58
    Autové vhadzovanie Alexander-Arnolda podbehol vo vlastnej šestnástke Sánchez a za loptou sa rozbehol Firmino. Z pomerne ostrého uhla vystrelil, loptu ale poslal len k bližšej tyči na brankára Gazzanigu.
    52. Jordan Henderson (LIV) - 1:1
     
    52
    Liverpool dal gól!
    Kapitán Liverpolu vyrovnáva! Pri nábehu na Fabinhov oblúčik za obranu sa zrazil Firmino s Roseom a práve od obrancu Tottenhamu spadla lopta k nabiehajúcemu JORDANOVI HENDERSONOVI. Ten ju z prvej poslal k vzdialenejšej tyči Gazzanigovej brány.
     
    50
    Žltú kartu za zásah rukou do tváre prenikajúceho Kanea dostáva Dejan Lovren (Liverpool FC). Priamy kop pre Tottenham z pravého krídla.
    49. Son Hung-min (TOT)
     
    49
    Hneď z protiútoku mohol Tottenham navýšiť svoj náskok! Gazzaniga skvelým výkopom vyslal do nábehu za obranu Liverpoolu Son Hung-mina, ktorý obišiel kľučkou do ľavej strany vybiehajúceho brankára Alissona a z ostrého uhla zo záklonu trafil brvno liverpoolskej brány.
     
    48
    Robertson centrom z ľavej strany nacentroval na zadnú tyč na Firmina, ktorého hlavičku zblízka skôr reflexívne vyrazil ďalším skvelým zákrokom brankár Gazzaniga.
     
    39
    Alexander-Arnold centrom na zadnú tyč našiel ideálne Firmina, ktorý loptu ešte vracal pred bránu Tottenhamu. Sánchez ju potom zrazil smerom na svoju bránu, Gazzaniga ale dokázal včas zareagovať.
     
    37
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Hendersona dostáva Danny Rose (Tottenham Hotspur). Liverpool bude mať priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    36
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur).
     
    31
    Alexander-Arnold nádherným oblúčikom z pravej strany našiel za obranou hostí nabiehajúceho Maného, ktorý osamotený pred Gazzanigom predĺžil hlavou loptu tesne mimo brány Tottenhamu.
     
    30
    Tlak Liverpoolu je v týchto chvíľach skutočne drvivý! Alexander-Arnold strieľal po prihrávke zľava zo zhruba 25 metrov, jeho tvrdú strelu k pravej tyči ale ďalším skvelým zákrokom vyrazil brankár Tottenhamu.
    29. Virgil van Dijk (LIV)
     
    29
    Alexander-Arnold nacentroval ideálne do stredu šestnástky na van Dijka, ktorého prudkú hlavičku pod brvno vyrazil skvelým zákrokom brankár Gazzaniga.
    27. Mohamed Salah (LIV)
     
    27
    Firmino posunul loptu na hranicu šestnástky na Salaha, ktorého strelu k ľavej tyči vyrazil skvelým zákrokom brankár Gazzaniga. Ten potom zlikvidoval i dorážku Firmina z pomerne ostrého uhla a Rose následne odkopol loptu spred svojej brány takým spôsobom, že asi práve letí na obežnú drahu.
     
    25
    Eriksenovu kolmicu z prvej predĺžil Kane na Alliho, ktorý sa ale dostal pred Alissonom až do príliš ostrého uhla. Loptu tak posunul do druhej vlny naspäť Eriksenovi, ktorý tesne minul liverpoolskú bránu. Loptu nedokázal zasiahnuť na zadnej tyči už ani Kane v sklze.
    1. Harry Kane (TOT) - 0:1
     
    1
    Tottenham dal gól!
    Hostia šokujú Anfield Road a už na konci prvej minúty otvárajú skóre! Moussa Sissoko prihrávkou na ľavú stranu našiel Son Hung-mina, ktorý si pred šestnástkou zasekol Hendersona a tečovanou strelou trafil pravú tyč domácej brány. Od nej sa lopta odrazila priamo k voľnému HARRYMU KANEOVI, ktorý ju hlavou poslal k ľavej tyči.

    Michal Sadlek

    Góly: 52. J. Henderson, 75. M. Salah (pen.) – 1. Kane

    Karty:   50. Lovren (LIV), 64. Alexander-Arnold (LIV), 90+1. Milner (LIV) – 36. Moussa Sissoko (TOT), 37. Rose (TOT), 72. NDombèlé (TOT)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 13:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:11.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – J. Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum (77. Milner) – M. Salah (85. Joe Gomez), Firmino (90+3. Origi), Mané.
    Náhradníci: Adrián – Joe Gomez, Keïta, Milner, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Origi.

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier (84. Lucas Moura), Alderweireld, D. Sánchez, Rose – Winks (63. NDombèlé), Moussa Sissoko – Eriksen (88. Lo Celso), Alli, Son Hung-min – Kane (C).
    Náhradníci: B. Austin – B. Davies, Vertonghen, Dier, Lo Celso, Lucas Moura, NDombèlé.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn