Bayern – Union Berlín 2:1 (kon.) | Freiburg – Lipsko 2:1 (kon.) | Hertha – Hoffenheim 2:3 (kon.)
Paderborn – Düsseldorf 2:0 (kon.) | Schalke – Dortmund 0:0 (kon.) | Leverkusen – Brémy 2:2 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
2:2 (1:1)
Werder Brémy
cz Sobota 26.10.2019, 18:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu zápasy prvního kola, my budeme společně sledovat souboj mezi Bayer Leverkusen a Werder Brémy.
     
    Bayer Leverkusen

    Fotbalisté Leverkusenu se po osmi kolech nacházejí na deváté pozici, což značí přesnou polovinu tabulky. Bayer doposud nasbíral čtrnáct bodů, nicméně v případě vítězství se klidně může dostat na první příčku, manko mezi prvním a devátým místem je pouze dvoubodové. Leverkusen se v posledních týdnech výsledkově trápí, na výhru čeká necelý měsíc. Nejprve jsme sledovali napínavý zápas proti Lipsku, který nakonec skončil nerozhodným výsledkem 1:1. Posléze Leverkusen nezvládl duel proti Eintrachu Frankfurt, kterému se na své půdě povedlo zvítězit poměrem 3:0.
     
    Werder Brémy

    Na opačné straně stojí Werder Brémy, který se pro změnu nachází na dvanácté pozici tabulky. Fotbalisté Werderu mají na svém kontě devět bodů, avšak situace není nikterak kritická, i když náskok na sestupové pásmo je pouze tříbodový. Také Brémy se v posledních zápasech výsledkově trápí, poslední výhra je stará více než měsíc, naposledy se Wederu povedlo porazit Union Berlín poměrem 2:1. Od té doby ale následuje čtyřzápasová série bez výhry, navíc Werder v posledních třech zápasech pokaždé remizoval. Naposledy jsme sledovali nerozhodný výsledek 1:1 proti Herthě.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Weiser, Tah, S. Bender, L. Bender – Baumgartlinger, Demirbay – Bellarabi, Volland (C), Amiri – Alario.
    Náhradníci: R. Özcan – Diaby, Dragović, Pohjanpalo, Sinkgraven, Paulinho, P. Retsos, Azhil.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Toprak, Groß, Friedl – Şahin – M. Eggestein, Klaassen (C) – Sargent, Bittencourt, Rašica.
    Náhradníci: Kapino – Bargfrede, J. Eggestein, Goller, Lang, Langkamp, Veljković, Woltemade.

    Rozhodčí: Petersen – Sather, Wessel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali velice nebezpečný centr v podání Bendera, kterému se v pokutovém území povedlo najít Bellarabi, který pálil vedle.
     
    4
    Za volným míčem jako první přispěchal Bender, který okamžitě oslovil vedle stojícího Demirbaye. Leverkusen se pokouší postupnou kombinací proniknout vpřed.
     
    4
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Úvodní nápor domácího celku končí vedoucí brankou! Bayer se totiž chopil rozehrávky již třetího rohového kopu, který opět rozehrál Demirbay. Po jeho nabídce ještě zkoušel prodloužit za sebe Bender, nicméně do dráhy letu míče se vložil ÖMER TOPRAK, který zamířil do vlastní branky.
     
    5
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, o který se postaral domácí záložník Demirbay. Jeho centr levou nohou směřoval do malého vápna, kde Bender mířil vedle.
     
    6
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli vůbec dlouho čekat, do vedení se totiž dostal Leverkusen. Po rozehrávce se na druhou stranu vydal Sargent.
     
    7
    Nicméně k němu bleskovým způsobem přispěchal Bender, který odpálil míč ven z hrací plochy. První kontakt s balónem okusil také Gebre Selassie, jenž vhazoval.
     
    8
    Do kombinace svého celku se zapojil také brankář Hrádecký, který konstruktivním způsobem roztáhl hru na levou stranu, kde si o nahrávku řekl Bender.
     
    9
    Průniková nahrávka měla směřovat na Alaria, jenomže tento úmysl dokázal vystihnout pozorný Gross, který se navíc vymanil od napadající smečky protihráčů.
     
    10
    Do protiútoku se vydával Rašica, který se rychlostním způsobem dostal kolem Bellarabiho, jenž ho zatáhl za dres. Poslední výstraha pro tohoto hráče.
     
    11
    Pavlenka raději rozehrál po zemi na volného Grosse, který si gestem ruky vyžádal větší podporu od svých spoluhráčů. Posléze si nakonec vybral Eggesteina.
     
    12
    Posledně jmenovaný hráč byl kousek od středového kruhu trefen do dolní končetiny, což neuniklo ani sudímu. V tomto případě se nedovoleně provinil Demirbay.
     
    13
    Pavlenka si v krátkém časovém sledu opět vyzkoušel práci s hracím předmětem, načež jeho celek otáčel hru na pravou stranu, kde zakročil obránce Bender.
     
    14
    Hráči Bayeru opět rozjeli kombinaci na vlastní polovině, načež se Tah vydal na opačnou polovinu. Nakonec se jeho pas dostal do moci pozorného Topraka.
     
    15
    Bellarabi si prostřednictvím autového vhazování vybral Alaria, který ještě šikovně v tandemu hledal Amiriho, jehož následný centr doplachtil na hlavu Grosse.
     
    16
    Hodně ostrým zákrokem vletěl do protihráče domácí Bender, který u postranní lajny doslova sestřelil protihráče. Za tohle se klidně dala udělit žlutá karta.
     
    17
    Sledovali jsme velice sympatický pokus, o který se přihlásil hostující Sargent. Jeho tvrdá rána pravou nohou směřovala přímo do náruče brankáře Hrádeckého.
     
    18
    Další nahrávku pro změnu zastavil domácí Bender, jenomže ještě předtím bylo pískáno. Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl nenápadný Eggestein.
     
    19
    V krátkém časovém sledu přišel na řadu další zbytečný zákrok, tentokráte od Taha. Dost možná se jednalo také o hraní rukou, standardka pro Brémy.
     
    23
    Rašicovi se před malým momentem nepovedlo odcentrovat dle představ, jeho nabídka se stala kořistí brankáře Hrádeckého, který posléze vyhodil do strany.
     
    24
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Sven Bender, přichází Aleksandar Dragović.
     
    25
    Bellarabimu se povedlo uplatnit své rychlostní předpoklady, díky kterým se dostal až do pokutového území, kde se jeho nabídku povedlo odklidit Grossovi.
     
    26
    Rašicovi se sice nepovedlo odcentrovat přes Bendera, nicméně ani z toho nebude rohový kop pro hostující celek. Jako poslední se dotkl míče prvně jmenovaný.
     
    27
    Zatím hodně nevýrazný Klaassen se dobře zorientoval v blízkosti středového kruhu, jenomže přenesení hry do volného prostoru našlo pouze nohu soupeře.
     
    28
    Na pořadu dne byl další rohový kop pro domácí hráče, po kterém se z branky radoval Volland. Radost byla předčasná, jednalo se totiž o jasný ofsajd.
     
    29
    Werder tak přečkal další kritický moment, nicméně to nemění nic na tom, že špatně bránil další rohový kop. V opačném případě by soupeř vedl již o dvě branky.
     
    30
    Po delší době se na útočnou polovinu dostal také hostující tábor. Friedl zkoušel okamžitou přihrávkou vysunout Bittencourta, který měl k míči hodně daleko.
     
    31
    Máme za sebou něco málo přes třicet minut hry, zatím jsme viděli jedinou branku. Bayer byl v úvodu aktivnější, v posledních minutách hrozí také soupeř.
     
    32
    Posléze to sám na sebe zkoušel vzít hostující Rašica, který se manévrem dostal kolem Taha, načež zakončení v podání Sargenta putovalo daleko vedle tyče.
     
    33
    Dragović konstruktivním způsobem přenášel hru na levou stranu, jenomže cílený pas na Amiriho byla moc krátký. Proto se povedlo včas zakročit Toprakovi.
     
    34
    Werder celkem dlouho kombinoval na vlastní polovině, kde Gebre Selassiemu přispěchal na pomoc Bittencourt, který nepřesně vracel českému obránci.
     
    35
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí domácí Amiri, jehož zakončení nebylo vůbec špatné. Pavlenkovi stačilo stát uprostřed branky, navíc se jednalo o rutinní zákrok.
     
    36
    Pavlenka v krátkém časovém sledu opět zasahoval, nicméně i v tomto případě si dokázal poradit. Mnohem nebezpečněji totiž zakončoval forvard Volland. Aby toho nebylo málo, tak Sargent pálil kousek vedle.
     
    39
    Z útočné poloviny rozehrával standardní situaci hostující Klaassen, jehož vysoká nabídka málem našla Bittencourta, který při snaze o zachycení míče fauloval.
     
    40
    Werder právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom se hosté dočkali kýženého vyrovnání! Eggesteinovi se povedlo udržet míč proti přesile protihráčů, poté se ho ve středu hrací plochy ujal MILOT RAŠICA, jenž měl na zakončení levou nohou překvapivě hodně prostoru. Jeho rána navíc zapadla přesně pod břevno domácí branky.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    V tuto chvíli to bude opět hodně zajímavé, Werderu se totiž zcela zaslouženě povedlo srovnat krok. Oba celky tak mají k vítězství zase stejně daleko.
     
    44
    Demirbay se nyní ujal dalšího rohového kopu, který pro změnu směřoval na obránce Taha. K němu na poslední chvíli přispěchal Toprak, který zakončení srazil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Gebre Selassiemu se povedlo prodloužit míč za sebe, jenomže ten se od rohového praporku odrazil zpět do hry. Leverkusen tak místo rohu pouze vhazoval zleva.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl nesmírně zajímavou podívanou, jenž nakonec přinesla hned dva přesné zásahy. Do vedení se v samotném úvodu dostal Bayer, který poté mohl přidat druhou branku, avšak ta neplatila kvůli ofsajdu. To bylo trestuhodné, soupeři se totiž do konce prvního poločasu podařilo srovnat, což vydrželo až do poločasového hvizdu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu se obrana Leverkusenu starala o rozehrávku na vlastní polovině, načež celkem v poklidu přešla na opačnou stranu, kde se nacházel Bellarabi.
     
    48
    Werder právě vstřelil branku!
    Hned v úvodu druhého poločasu se hosté dostávají vůbec poprvé v utkání do vedení! Vše začalo autovým vhazováním na pravém křídle, po kterém se k pokutovému území dostal Sargent. Ten si ještě všiml lépe postaveného DAVYHO KLAASSENA, jehož zakončené placírkou nedokázal Hrádecký zneškodnit.
     
    49
    Centr tohoto křídelníka sice nebyl špatný, avšak plachtil daleko mimo dosah Vollanda. Vzápětí si útočným faulem pomohl napadající Alario, jenž se hodně diví.
     
    50
    V tuto chvíli to bude nesmírně složité pro domácí celek, který poprvé v utkání bude muset dotahovat manko. Na vyrovnání má ještě téměř celý druhý poločas.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Lars Bender (Bayer Leverkusen).
     
    52
    Weiser se ihned po rozehrávce vydal do útoku, kde se pokoušel najít svého kolegu Alaria. K němu včas přistoupil Toprak, kterému se povedlo odpálit míč do zámezí.
     
    53
    Tentokráte se o provedení autového vhazování postaral Gebre Selassie, kterému se pro spolupráci nabídl Eggestein, který se ani přesto daleko nedostal.
     
    54
    Leverkusenu se v úvodu druhého poločasu zrovna moc nedaří, v krátkém časovém sledu opět fauloval, z čehož se logicky vyklube standardka pro soupeře.
     
    55
    O své první zakončení se přihlásil také Bittencourt, který se zajímavé pozice úplně minul branku. V opačném případě by brankář Hrádecký byl bez šance na reakci.
     
    56
    Volland se pokoušel dostat až do zakončení, jenomže to mu velice včasným zákrokem znemožnil hostující Gross, který sám vybojoval další autové vhazování.
     
    57
    Bellarabi se na pravém křídle tlačil k centru, který se mu v konečném důsledku vůbec nepovedl. Míč totiž skončil na boční síti, Pavlenka tak nemusel zasahovat.
     
    58
    Bender v krátkém časovém sledu opět provedl autové vhazování, po kterém jeho celek přenášel hru na pravou stranu, kde se v souboji prosadil agilní Weiser.
     
    58
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    I podruhé v utkání máme opět vyrovnáno! Velký kus práce odvedl Bellarabi, který si to namířil po pravém křídle až k přízemnímu centru do přehuštěného prostoru, ve kterém se dokázal prosadit LUCAS ALARIO, kterému stačilo nastavit kopačku. Hostující obrana špatně bránila prostor u malého vápna.
     
    59
    Netrvalo dlouho a opět máme vyrovnáno, což jen potvrzuje fakt, jak dnešní utkání je vyrovnané. Před malým momentem navíc hlavičkoval nad Bittencourt.
     
    60
    Jenomže ani další centrovaná nabídka v podání Bayeru nebyla úspěšná, Weiser totiž našel pouze kopačku prvního protihráče, kterým byl pozorný Gross.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, zatím jsme se dočkali hned čtyř přesných tref. Bayer je po vyrovnání aktivnější, nyní si vyzkouší standardní situaci.
     
    62
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Kerem Demirbay, přichází Paulinho.
     
    67
    Na řadu přišel rohový kop pro Werder, kterého se z pravé strany ujal Sahin. Jeho nabídku si našel hned první protihráč, jenž celkem v poklidu odkopl do bezpečí.
     
    68
    Bellarabi to zkoušel svým typickým průnikem po pravém křídle, jenomže byl nakonec zastaven čistým zákrokem. Leverkusen si vyzkouší rohový kop z pravé strany.
     
    69
    Dragović se podruhé ve druhém dějství dostal do nadějné hlavičkové pozice, jenomže orazítkoval pouze břevno. Následná dorážka putovala vysoko nad.
     
    70
    Tentokráte se ho ujal Amiri, který to zkoušel vysokým centrem k hranici malého vápna. Tam se dral k hlavičce Bender, který se přes Bittencourta nedokázal prosadit.
     
    71
    Paulinho se na levém křídle pokoušel zbavit protihráče, což se mu nakonec povedlo na jedničku. Jeho předávka našla Weisera, kterému se nepovedlo vybojovat roh.
     
    72
    Zničehonic se do pokutového území dostal také Bender, který se zjevil sám před brankáře Hrádeckým. Následná prudká nabídka skončila pouze u protihráče.
     
    73
    To jsou věci! Domácí hráči se totiž radovali z vedoucí branky, avšak té předcházelo hraní rukou. Leverkusen se tak do vedení nedostává.
     
    74
    Na opačné straně se do pokutového území tlačil Paulinho, který to měl na dlouhou nohu. Jeho tvrdý skluz nakonec schytal jeden z bránících protihráčů.
     
    75
    Hlavní sudí musel řešit další spornou situaci kousek od středového kruhu, dle jeho názoru si nedovoleně počínal jeden z domácích. Gross tak rozehraje volný kop.
     
    76
    Posléze se daleko s míčem nedostal Friedl, který u postranní lajny narazil do dobře postaveného protihráče, kterému se povedlo vybojovat autové vhazování.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Davy Klaassen (Werder Brémy).
     
    80
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Milot Rašica, přichází Benjamin Goller.
     
    81
    Směrem dozadu musel spěchat domácí Bender, kterému se nakonec povedlo včas zakročit. Přenesení hry směřovalo na Bellarabiho, kterému se nepovedlo odcentrovat.
     
    82
    Na pořadu dne byl další rohový kop pro domácí. Amiri stáčel vlastní nabídku směrem od branky, naskakující Bender v tísni hlavičkoval vysoko nad branku.
     
    83
    Jenomže po souboji zůstal na zemi, stejně tak tomu bylo u jednoho z protihráčů. Hlavní sudí tak opět musel přerušit hru, zřejmě proběhne krátké ošetření.
     
    84
    Pavlenka si dával s odkopem od své branky celkem dost načas, což mu spíše uškodilo. Nákop se mu zrovna nepovedl, míč i tak doskákal na druhou stranu.
     
    85
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Marco Friedl, přichází Michael Lang.
     
    86
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, stav je i nadále nerozhodný. V těchto momentech je aktivnější Leverkusen, který tlačí svého soupeře.
     
    88
    K vidění byl další hraniční souboj, po kterém obdržel žlutou kartu domácí Alario. Zřejmě to bylo za hraní rukou, po kterém to schytal jeden z hostujících hráčů.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, stav je i nadále nerozhodný. Zcela určitě se ještě dočkáme nastaveného času.
     
    89
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Julian Baumgartlinger, přichází Joel Pohjanpalo.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Domácí čistým způsobem vybojovali hrací předmět, načež si nedovoleným zákrokem pomohl Eggestein. To znamená, že budeme sledovat nadějnou standardku.
     
    90+2
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, přichází Philipp Bargfrede.
     
    90+3
    K rozehrávce oné standardní situace se nakonec postavil Amiri, který to zkoušel hodně nízkým centrem. Ten přeci jenom našel hlavu jednoho z protihráčů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. I druhý poločas nám přinesl hodně atraktivní podívanou, přičemž se v samotném úvodu dostal Werder do vedení. Domácí hráči tak museli zabrat, což se jim povedlo na jedničku, neboť bleskovým způsobem srovnali krok. Leverkusen měl více ze hry i ke konci tohoto zápasu, nicméně žádné další branky jsme se už nedočkali.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 11:6. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:13. (20:24:09)

    David Suchý

    Góly: 4. Toprak (vla.), 58. Alario (Bellarabi) – 40. Rašica, 48. Klaassen (Sargent)

    Karty:   51. L. Bender (LEV), 88. Alario (LEV) – 76. Klaassen (BRM)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 11:6. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:13.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Weiser, Tah, S. Bender (24. Dragović), L. Bender – Baumgartlinger (89. Pohjanpalo), Demirbay (62. Paulinho) – Bellarabi, Volland (C), Amiri – Alario.
    Náhradníci: R. Özcan – Diaby, Dragović, Pohjanpalo, Sinkgraven, Paulinho, P. Retsos, Azhil.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Toprak, Groß, Friedl (85. Lang) – Şahin – M. Eggestein, Klaassen (C) – Sargent, Bittencourt (90+2. Bargfrede), Rašica (80. Goller).
    Náhradníci: Kapino – Bargfrede, J. Eggestein, Goller, Lang, Langkamp, Veljković, Woltemade.

    Rozhodca: Petersen – Sather, Wessel