Slovácko – Opava 4:0 (kon.) | Ostrava – Sigma Olomouc 2:2 (kon.) | Příbram – Zlín 0:0 (kon.)
Sparta Praha – Bohemians 4:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
4:0 (2:0)
Bohemians 1905
cz Sobota 26.10.2019, 17:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • Česká FORTUNA:LIGA • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    80
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Michal Sáček, přichází Lukáš Juliš.
     
    79
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Vodháněl, přichází Jan Záviška.
     
    78
    Hosté měli šanci na vstřelení alespoň čestného gólu! Frýdek ztratil u šestnáctky míč a po přihrávce Hůlky postupoval z levé strany sám na bránu Vodháněl. Domácí brankář Heča stačil rychle vyběhnout a navázal na své zákroky z prvního poločasu!
     
    73
    Dnešní utkání sleduje 12 157 diváků.
     
    72
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Libor Kozák, přichází Benjamin Tetteh.
     
    71
    Sparta právě vstřelila branku!
    A po rohovém kopu přichází čtvrtý gól Sparty! Martin Frýdek odcentroval na zadní tyč, kam si naběhl SEMIH KAYA, který balón zblízka hlavičkoval do sítě – 4:0.
     
    67
    Ve druhé půli už i domácí zahazují šance. Kanga potáhl míč po pravé lajně a poslal ho na střed, kde si narazili Hložek s Vindheimem. Prvně jmenovaný následně posunul balón doleva na zcela volného Martina Haška, který přízemní ranou neprostřelil Patrika Le Gianga.
     
    64
    Nakonec se jim to málem povedlo! Po rozehrávce nakrátko a následné kombinaci přišla dalekonosná střela Davida Barteka, která prosvištěla těsně vedle pravé šibenice.
     
    62
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Moberg Karlsson, přichází Andreas Vindheim.
     
    62
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jakub Podaný, přichází Michael Ugwu.
     
    60
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Ibrahim Keita, přichází Jakub Nečas.
     
    57
    Mohlo to být 4:0. Po centru Kangy a hlavičce Kozáka dostal Adam Hložek od obránců hostí trestuhodně mnoho prostoru. Z otočky ale ze 7 metrů zamířil vedle levé tyče.
     
    55
    Hostům dnes není přáno. Jakub Podaný míč zakroutil ani ne půl metru vedle tyče.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Michal Trávník (AC Sparta Praha).
     
    52
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už není co řešit, 3:0 pro Spartu! Přihrávku Frýdka z levé strany sklepl Kozák patičkou na MARTINA HAŠKA, který nádhernou střelou z 25 metrů vymetl pravou šibenici z pohledu marně plachtícího Le Gianga. Tohle gólman klokanů chytat nemohl.
     
    50
    Je to tak! Daniel Krch byl faulován a gól Sparty tedy neplatí. Stav zůstává 2:0.
     
    49
    Domácí se radovali z gólu na 3:0, ale situaci ještě bude muset potvrdit VAR! Po nepovedené střele Kozáka míč poslal do prázdné brány Martin Frýdek, ale celé situaci možná předcházel útočný faul na Krcha.
     
    45+1
    Žlutou kartu ještě vyfasoval kapitán Bohemky Josef Jindřišek.
     
    37
    Skvělý Milan Heča drží Spartu! Jakub Podaný se postavil k exekuci přímého kopu z 25 metrů. Jeho levačka je v tomhle ohledu rozhodně hodně nebezpečná, ale Heča dokázal střelu, která mířila z jeho pohledu k levé tyči, vyrazit a následně zalehl míč před dobíhajícím Pokorným!
     
    36
    Hosté dnes zatím selhávají v koncovce! Roh Jindřiška byl odvrácen, ale kapitán klokanů se dostal k míči znovu. Po jeho centru hlavičkoval Pokorný a těsně před Hečou zakončoval Milan Havel, který trefil jen brankáře Sparty!
     
    31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Druhá šance Sparty v zápase znamená druhý gól! Svůj talent opět ukázal sedmnáctiletý Adam Hložek, který si míč elegantně zpracoval po dlouhém nákopu, udělal s ním pár kroků do pokutového území a tam poslal do šance GUÉLORA KANGU, jenž do protipohybu Le Gianga zvyšuje na 2:0.
     
    25
    Hosté se nechtějí smířit s tím, že prohrávají! Po centru Vaníčka si dal málem vlastní gól Sáček, který hlavičkoval míč přímo na bránu, naštěstí pro domácí do tyče! O chvíli později Vaníček centroval znovu a ve velké šanci se ocitl Hůlka. Jeho hlavičku však gólman rudých parádně vyrazil!
     
    23
    Zahrozili hosté! Otevřený prostor měl před sebou Jan Vodháněl, který doběhl až na hranici pokutového území. Ten vystrašil Heču přízemní střelou, kterou brankář Sparty s námahou vyrazil před sebe a volný míč odklidil odrazem o Vaníčka pryč Frýdek.
     
    4
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí proměnili hned svou první příležitost! Guélor Kanga našel Martina Frýdka, který měl na levém křídle dost prostoru. Sparťanský kapitán toho využil k přesnému centru, který uklidil levačkou do sítě LIBOR KOZÁK.
     
    3
    První šanci si vytvořili hosté! Po dlouhém autu Podaného se dostal k zakončení Lukáš Hůlka a Heča musel balón vytahovat nad břevno!

    Martin Augustin

    Góly: 4. Kozák (M. Frýdek), 31. Kanga (Hložek), 52. M. Hašek, 71. Semih Kaya (M. Frýdek)

    Karty:   54. Trávník (SPA) – 45+1. Jindřišek (BOH)


    Rohy: 5:8.
    AC Sparta Praha: Heča – Sáček (80. Juliš), Semih Kaya, Lischka, M. Frýdek (C) – Moberg Karlsson (62. Vindheim), Trávník, Kanga, M. Hašek, Hložek – Kozák (72. Tetteh).
    Náhradníci: Nita – L. Krejčí, Tetteh, Juliš, Vindheim, Matěj Hanousek, Hancko.

    Bohemians 1905: P. Le Giang – Hůlka, Krch, Pokorný – Bartek, Jindřišek (C), Vaníček, Podaný (62. Ugwu) – M. Havel, Keita (60. Nečas), Vodháněl (79. Záviška).
    Náhradníci: Valeš – Schumacher, Nečas, J. Rada, Köstl, Ugwu, Záviška.

    Rozhodca: Proske – Kotík, Vaňkát

    Diváci: 12 157