Lipsko – Zenit 2:1 (kon.) | Amsterdam – Chelsea 0:1 (kon.) | Salzburg – Neapol 2:3 (kon.)
Genk – Liverpool 1:4 (kon.) | Inter – Dortmund 2:0 (kon.) | Slavia – Barcelona 1:2 (kon.)
Benfica – Lyon 2:1 (kon.) | Lille – Valencia 1:1 (kon.)
koniec
KRC Genk
1:4 (0:1)
Liverpool FC
cz Streda 23.10.2019, 21:00 • Luminus Arena, Genk • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Na konec ještě větší šance hostů! Do vápna si naběhli zleva dva hráči, Berge a jeho spoluhráč, který mu právě do vápna nahrál. Berge ale netrefil míč a Alisson si připisuje zákrok.
     
    89
    Mané mohl přidat z následující akce pátý gól, míč propasíroval mezi nohama brankáře Couckeho. Jenže zaprvé branku těsně minul, a za druhé mu byl pískán ofsajd.
    88. Stephen ODEY - 1:4
     
    88
    Genk právě vstřelil branku!
    Autorem branky je STEPHEN ODEY. Domácí se přece jen gólu dočkali. Odey dostal přihrávku do vápna a byl k Alissonovi otočený zády. Brazilský gólman si vyběhl s cílem mu míč vzít od nohou do rukavic, ale Odey se bleskurychle otočil a propálil ho. Asistence: Dieumerci Ndongala.
     
    87
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Junja Ito, přichází Ianis Hagi.
    86. Mohamed SALAH - 0:4
     
    86
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Autorem branky je MOHAMED SALAH. Mo' se dokázal přes dva hráče, kteří ho pravděpodobně ještě faulovali, dostat k brance a poslal míč o tyč do branky. Ukázal tak opět dvoji extratřídu. Asistence: Sadio Mané.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Stephen Odey (KRC Genk). Ten si podal Fabihha nedovoleným způsobem.
     
    81
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Paul Onuachu, přichází Stephen Odey.
     
    80
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Divock Origi.
    77. Sadio MANÉ - 0:3
     
    77
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Autorem branky je SADIO MANÉ. Nyní se to už ale povedlo! Salah krásně posunul míč na svého kolegu z útoku, ten těsně před padajícím gólmanem míč zvedl a přeloboval ho, míč šel jednoznačně do branky. Asistence: Mohamed Salah.
     
    73
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Alex Oxlade-Chamberlain, přichází Georginio Wijnaldum.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Joe Gomez (Liverpool FC). Dostává ji za zdržování hry a plýtvání časem.
     
    66
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Théo Bongonda, přichází Dieumerci Ndongala.
     
    63
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Andrew Robertson, přichází Joe Gomez.
    58. Alex OXLADE-CHAMBERLAIN - 0:2
     
    58
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN. Firmino dostal centrovaný míč, zpracoval ho a posunul na Oxlade-Chamberlaina, který fantasticky skóroval z první. Velmi pohledný gól a druhý gól tohoto hráče v zápase. Asistence: Roberto Firmino.
    40. Samatta na dobrý přízemní centr nedosáhl
     
    40
    Ito běžel po pravé straně a poslal naprosto perfektní přízemní centr na nabíhajícího Samattu. Ten byl krytý jen jedním obráncem, který navíc byl dál, ale kapitán Gentu míč přímo před brankou nedokázal zasáhnout. Obrovská škoda pro domácí celek.
     
    28
    Genk nevsítil! Rozhodčí nakonec gól neuznává, a je nutno říci, že i když to bylo opravdu těsné, Samatta byl opravdu v centimetrovém ofsajdu.
     
    27
    Celou minutu už se za silného pískotu domácích fanoušků čeká na rozhodnutí VAR. Samotný hlavní arbitr se na video nešel podívat. Čeká, až mu kolegové od videa potvrdí, zda se jednalo o ofsajd, nebo ne.
    26. Neuznaný gol domácích
     
    26
    Domácí byli v euforii, když vyrovnali zápas! Samatta si naběhl na centr a hlavou míč poslal za záda Alissona! Jenže sudí gól neuznává a čeká na vyjádření VAR.
     
    25
    Obrovská šance hostů! Firmino krásně rabonou poslal míč z první na Maného, který vypálil při pádu přímo do brankáře Couckeho.
    8. Alisson v dobré šanci vychytal Onuachua
     
    8
    Další velká šance Genku! Jeden z hráčů se velmi dobře rozběhl pro ledabyle dopředu nakopnutý míč a Liverpoolští nedokázali zareagovat. Nakonec se zákrokem musel blýsknout Alisson Becker.
     
    5
    Milner na pravé straně už skoro u tyče získal míč a poslal ho k tyči na druhé straně branky, kde se k zemi proletěl Firminho. pravděpodobně se jednalo o faul. Rozhodčí by tedy měl odpískat.
     
    4
    Genk si vypracoval zajímavou šanci, na jejímž konci byl Samatta, kaitán domácího celku. Ten unikl a běžel už jen proti jednomu z hostů. Dokázal vystřelit, ale míč šel vedle pravé tyče.
    2. Alex OXLADE-CHAMBERLAIN - 0:1
     
    2
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN. Tak toto byl opravdu rychlý gól! Fabinho procpal na Oxlade-Chamberlaina, který byl v pozici, kde by málokdo čekal, že vystřelí. Jenže bývalý hráč Arsenalu vystřelil perfektně k tyči, dokonce mezi nohami jednoho z hráčů a brankář s ani nepohnul. Asistence: Fabinho.

    Jiří Polášek

    Góly: 88. Odey (Ndongala) – 2. Oxlade-Chamberlain (Fabinho), 58. Oxlade-Chamberlain (Firmino), 77. Mané (M. Salah), 86. M. Salah (Mané)

    Karty:   84. Odey (GNK) – 70. Joe Gomez (LIV)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 7:14.
    KRC Genk: Coucke – Maehle, Cuesta, Lucumi, Uronen – Bongonda (66. Ndongala), Heynen, S. Berge, Ito (87. Hagi) – Samatta (C) – Onuachu (81. Odey).
    Náhradníci: Vandevoordt – De Norre, Dewaest, Hagi, Hrošovský, Odey, Ndongala.

    Liverpool FC: Alisson – Milner (C), Lovren, V. van Dijk, Robertson (63. Joe Gomez) – Keïta, Fabinho, Oxlade-Chamberlain (73. Wijnaldum) – M. Salah, Firmino (80. Origi), Mané.
    Náhradníci: Adrián – Joe Gomez, Lallana, Origi, Wijnaldum, J. Henderson, Brewster.