Toronto – Columbus 3:4 (po pr.) | Philadelphia – Vegas 6:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:1 (kon.)
Dallas – Ottawa 2:1 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Colorado Avalanche
cz Utorok 22.10.2019, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Grubauer ještě míří na střídačku. Laviny to zkusí s prázdnou brankou.
     
    58:13
    David Perron mohl rozhodnout! Puk do prázdné branky nedostal i kvůli sekeře od Gabriela Landeskoga, který tak míří na trestnou lavici. Naděje Colorada na bodový zisk klesly na bod mrazu.
     
    57:59
    Grubauer odjel na střídačku a pustil do hry šestého hráče!
     
    53:51
    Sammy Blais nahrál do jízdy Jadenovi Schwartzovi, který se dostal za obranu a zamířil do pravého ramene Philippa Grubauera. Ten svému týmu ještě udržel malou naději!
     
    53:14
    Pronikajícího Tarasenka zpomalil háčkem André Burakovsky, který odchází na trestnou lavici. Domácí mají šanci pojistit svůj náskok.
     
    45:21
    Za nedovolené bránění je vyloučen Nikita Zadorov. Přesilová hra pro St. Louis.
     
    44:32
    Další příležitosti Blues! Po ráně Bouwmeestera doráželi Blais a Thomas, ovšem Grubauer odolal a nakonec puk zalehl!
     
    43:42
    Sammy Blais na levém kruhu naznačil střelu golfákem, ale místo ní poslal puk na vzdálenější tyčku, kam si najížděl Robert Thomas. Ten nedokázal usměrnit kotouč do branky!
     
    40:42
    Teď už se vylučuje. Na trestnou lavici míří Jaden Schwartz, který podrazil Joonase Donskoie.
     
    38:33
    Alexander Steen mohl přidat čtvrtý gól domácích! Vyjel si až před branku a bekhendem těsně minul levou tyčku Grubauerovy branky!
    35:06 Vladimir TARASENKO - 3:1
     
    35:06
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí zvyšují na rozdíl dvou branek! Jaden Schwartz nahodil puk na zadní mantinel, odkud se odrazil na hokejku VLADIMIRA TARASENKA. Ten vypálil z takřka nulového úhlu a dokonale zaskočil Philippa Grubauera, jemuž kotouč propadl mezi betony a doklouzal se až za brankovou čáru – 3:1. Asistence: Jaden Schwartz a Colton Parayko.
     
    32:33
    Za sekání je vyloučen domácí Jay Bouwmeester. To znamená přesilovku pro hosty.
     
    32:15
    Hosté hrají od začátku druhé třetiny bez útočníka Mikka Rantanena. Jejich nejproduktivnější hráč se zřejmě zranil. To by byl pro Avs hodně velký problém, pokud by se jednalo o něco vážnějšího!
     
    29:30
    David Perron vybízel ke skórování Ryana O'Reillyho. Ten mohl z pravého kruhu trefovat poloodkrytou branku, ale promáchl kotouč! Bluesmani jsou v posledních minutách jasně lepší!
     
    25:52
    Colin Wilson mohl rychle vyrovnat. Ocitl se za zády obrany Blues, ale nepřekonal Binningtona!
    25:07 David PERRON - 2:1
     
    25:07
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí se trefují při signalizované výhodě! Vladimir Tarasenko poslal puk mezi kruhy, kde byl DAVID PERRON, který střelu po ledě k pravé tyčce překonal Grubauera – 2:1. Asistence: Vladimir Tarasenko a Justin Faulk.
     
    21:47
    Vince Dunn vybojoval ve středním pásmu puk, který posunul na Roberta Thomase. Ten najížděl spolu se Sammym Blaisem na jediného obránce Girarda. Ten ale dobře vykryl prostor pro přihrávku a Thomas tak musel střílet z levého kruhu. Grubauer s tím počítal a dobrým zákrokem udržel pro Colorado nerozhodný stav.
     
    17:50
    Šarvátku rozhodčí vyřešili tresty za hrubost pro Nazema Kadriho a Mackenzieho MacEacherna. Domácí budou hrát přesilovku 5 na 4.
     
    17:50
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (André Burakovsky – 2 min., hákování).
     
    17:50
    Je tu hromadná šarvátka! Už před tím bylo signalizováno vyloučení na hostující straně. Trestná lavice se ale asi zaplní více, než rozhodčí původně zamýšleli.
     
    14:59
    Sammy Blais poslal do velké šance obránce Coltona Parayka, který sám před Grubauerem neuspěl! Puk je pod hostujícím brankářem. Následuje další reklamní přestávka.
    12:38 Nathan MACKINNON - 1:1
     
    12:38
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté nabídnutou možnost využili! Od modré čáry nahodil puk na branku NATHAN MACKINNON a černá pryž zapadla za záda Binningtona, který měl zakrytý výhled – 1:1. Asistence: Cale Makar a Mikko Rantanen.
     
    12:15
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jay Bouwmeester – 2 min., hákování).
     
    10:41
    Alexander Steen po buly tělem zablokoval Rantanena a je vyloučen za nedovolené bránění. Přesilovka tentokrát pro Laviny.
    10:07 Brayden SCHENN - 1:0
     
    10:07
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí přesilovou hru využívají a ujímají se vedení! Vince Dunn nahrál puk BRAYDENOVI SCHENNOVI, který z vrcholu pravého kruhu zápěstím vystřelil a vymetl vzdálenější horní růžek Grubauerovy svatyně. Asistence: Vince Dunn a Vladimir Tarasenko.
     
    09:35
    Ian Cole je vyloučen za nedovolené bránění. První přesilovka pro Bluesmany.
     
    07:45
    Domácí ve velké šanci! Alexander Steen hledal před brankou Tylera Bozaka, který před odkrytou klecí těsně nedosáhl na puk!
     
    05:47
    Hosté měli velký tlak! Nathan MacKinnon přenesl hru na levý kruh, kde byl Mikko Rantanen. Ten místo střely ještě posunul mezi kruhy, odkud nepřekonal Binningtona Nazem Kadri!
     
    04:18
    Jaden Schwartz podrazil Kadriho a hosté si tak zahrají přesilovku.
     
    01:38
    Na druhé straně zůstal před brankou volný Nazem Kadri, který tečoval puk na branku po nahození Andrého Burakovskyho z rohu kluziště. Trefil však jen Binningtona a dorážka Wilsona skončila na nohách obránce.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 11. B. Schenn (Dunn, Tarasenko), 26. Perron (Tarasenko, Faulk), 36. Tarasenko (Schwartz, Parayko) – 13. MacKinnon (Makar, Rantanen)


    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Parayko, Faulk, Dunn, Bortuzzo, Bouwmeester – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Steen (A) – Thomas, Bozak, Blais – Sundqvist, Barbašev, MacEachern.
    Colorado Avalanche: Grubauer (Francouz) – E. Johnson (A), Girard, Zadorov, Makar, Graves, Cole – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Donskoi – C. Wilson, Jost, Nieto – Compher, Bellemare, Calvert.

    Rozhodca: Schlenker, Rooney – Cherrey, Miller

    Diváci: 18 096