Konyaspor – Yeni Malatyaspor 0:2 (kon.)
koniec
Konyaspor
0:2 (0:1)
Yeni Malatyaspor
cz Pondelok 21.10.2019, 19:00 • Torku Arena, Konya • Turecká Superliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Malatyasporu, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Ve druhém dějství jsme sledovali celkem jednoznačnou záležitost, hostující celek byl totiž směrem dopředu aktivnější, navíc se ubezpečil dvoubrankovým vedením. Oslabený domácí celek se snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, nakonec se to vůbec nepovedlo.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:14. (20:55:24)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V závěru utkání se domácí hráči dostali na polovinu soupeře, jenomže Jevtović se nakonec vydal zpět, kde pro změnu spolupracoval s brankářem Taskiranem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi zápasu se zdá být rozhodnuto. Ještě musíme počítat s nastavením.
     
    87
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Mitchell Donald, přichází Ahmed Ildiz.
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Jens Jönsson, přichází Amir Hadžiahmetović.
     
    87
    Střídající Tore se dostal do zajímavé pozice na zakončení, přičemž se po delší době činil domácí brankář Taskiran, kterému se povedlo zakročit.
     
    86
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Malatyaspor i nadále vede o dvě branky, v posledních minutách se domácí začínají osmělovat.
     
    85
    Až posléze se domácí pravý obránce postaral o ostrý centr, který se stal snadnou kořistí pozorného Akbase. Ten pro změnu odvracel za cenu dalšího autu.
     
    84
    Skubićovi se povedlo proniknout do dobré pozice pro centr, jenomže tento úmysl si nakonec rozmyslel. Místo toho si počkal na podporu svých kolegů.
     
    79
    Po krátkém přerušení se opět pokračuje ve hře. Konyaspor měl možnost vhazovat z levé strany, Sahinerovi se nakonec nepovedlo najít Jevtoviće.
     
    78
    Po kterém pro změnu skončil na zemi Chebake, který si nakonec vyžádal péči lékařského personálu. V posledních minutách se nám hra hodně přiostřila.
     
    77
    Zdálo se, že jeden z hostujících hráčů zahrál v pokutovém území rukou, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře. Nyní sledujeme rychlý protiútok.
     
    75
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Guilherme, přichází Thievy Bifouma.
     
    74
    Malatyaspor celkem dlouho kombinoval na vlastní polovině, kde ho z rozehrávky vyrušil napadající Miya, kterému moc nechybělo k zisku balón.
     
    73
    O autové vhazování se z pravé strany postaral Akbas, po jehož nabídce si nedovoleným zákrokem pomohl Sahiner, který poslal k zemi protihráče.
     
    72
    Chebake zkoušel přihrát podél autové lajny, jenomže kolega Guilherme na jeho nabídku nedosáhl. V tuto chvíli s míčem hraje domácí zadák Aničić.
     
    71
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí domácí Milešović, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho pohotová rána pravou nohou směřovala vedle branky.
     
    69
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Moryké Fofana, přichází Gökhan Töre.
     
    68
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Levan Šengelia, přichází Erdon Daci.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Issam Chebake (Yeni Malatyaspor).
     
    64
    Farnolle si dával s rozehrávkou celkem dost načas, nicméně jeho celku to vyhovuje. Posléze přišla na řadu přihrávka na zcela osamoceného Akbase.
     
    63
    Do operativní pozice se dokázal dostat obránce Turan, kterému se nepovedlo rozehrát vůbec přesně. Jeho nahrávka se stala kořistí hostujícího brankáře.
     
    62
    Najednou sám na branku pelášil domácí hráč, který nakonec zvolil přízemní zakončení pravou nohou, se kterým si Farnolle dokázal poradit na jedničku.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, domácí celek v tuto chvíli prohrává už o dvě branky, navíc soupeř je i nadále s balónem na druhé straně.
     
    60
    Miya neměl ani v tomto případě nárok na ohrožení branky soupeře, navíc se vůbec nedostal k balónu. I tentokráte ho dokonale eliminoval obránce Akbas.
     
    59
    Před malým momentem chyboval Taskiran, který našel nohu protihráče. Hosté toho nedokázali využít, neboť na hranici pokutového území číhal soupeř.
     
    58
    Další přenesení tentokráte vyprodukoval Fofana, který se na pravém křídle pokoušel najít obránce Akbase, před kterým včas zažehnal nebezpečí Aničić.
     
    57
    Za volným míčem se pokoušel vydat Miya, jenomže velice dobře to zvládl hostující středopolař Acquah, který prodloužil hrací předmět na protihráče.
     
    56
    Chebake to zkoušel centrem z pravé strany, jenomže jeho nabídku se povedlo odkopnout připravenému Turanovi, který tak zažehnal případné nebezpečí.
     
    55
    Krátce po rozehrávce jsme sledovali nedovolený zákrok v podání Sahinera, který šel do protihráče rukama napřed. Sudí pochopitelně tento faul uviděl.
     
    54
    Konyaspor to bude mít v tuto chvíli hodně složité, najednou totiž prohrává o dvě branky. I tak do konce tohoto zápasu zbývá celkem dost času na srovnání.
    52. Robin YALCIN - 0:2
     
    52
    Tým Yeni Malatyaspor právě vstřelil branku!
    Zbytečná hrubice domácích znamená druhou branku soupeře! Vše začalo centrem do pokutového území, po kterém domácí obrana nedokázala odkopnout hrací předmět. K němu se tak dostal ROBIN YALCIN, který pravou nohou prostřelil brankáře.
     
    52
    Do protiútoku se pokoušel dostat domácí Šengelia, jenomže kolem sebe neměl podporu spoluhráčů. Až posléze mu na pomoc přispěchal Milošević.
     
    51
    Taskiran si přeci jenom sáhl na balón, který urychleným způsobem zkoušel poslat daleko na druhou stranu, kde ve vzdušném souboji kraloval obránce Akbas.
     
    50
    Na útočnou polovinu se dostal také obránce Aytac, kterému se povedlo odcentrovat do přehuštěného prostoru, kde byla Fofanova rána zablokována.
     
    49
    Malatyaspor ještě zahrával rohový kop, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Posléze to Guilherme zkoušel dalším centrem, jenž se stočil vedle.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se do nadějné šance dostal hostující Chebake, který se dostal až před brankáře, jenž ho dokázal z úhlu vychytat.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, jenž padla v samotném úvodu utkání. Konyaspor navíc tento zápas dohrává v početní nevýhodě, což na herním projevu není moc patrné. Překvapivě totiž sledujeme celkem vyrovnané utkání, nicméně i tak musí domácí celek vstřelit vyrovnávací branku.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Guilherme se na opačné straně postaral o provedení rohového kopu, který se zrovna moc nepovedl. Naopak se centr snesl na kopačku Skubiće.
     
    45+2
    Do nepříjemného obležení se dostal Jevtović, který určitě musí poděkovat sudímu, jenž si všiml nedovoleného zákroku Fofany.
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    44
    Chebake to zkoušel pasem na volného Aytaca, který měl na centr do pokutového území celkem dost času, avšak i přesto našel pouze nohu Turana.
     
    42
    Aničićovi se povedlo vyvézt míč od pokutového území až na druhou stranu, kde ale Jevtović chyboval. Soupeř tak zahájil kombinaci u středového kruhu.
     
    41
    Po delší době se musel činit domácí brankář Taskiran, který to měl hodně složité. Jahović se uvnitř šestnáctky vyhoupl do vzduchu, mířil ale doprostřed.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Yeni se v posledních minutách vůbec nedaří. Yalcin to totiž zkoušel dalekonosným pasem na Jahoviće, který se na poslední chvíli vydal druhým směrem.
     
    38
    Aby toho nebylo málo, tak to Fofana zkoušel celkem zbytečnou nahrávkou patičkou, která se snesla pouze do zámezí. Pasáž plná nepřesností pokračuje.
     
    37
    Jako první byl u volného míče hostující Aytac, kterému se povedlo odklidit hrací předmět pouze na nohu protihráče. V tuto chvíli s ním operuje Jonsson.
     
    36
    Následně se Miyovi velice přesně povedlo přenést hru na Miloševiće, který to zkoušel hodně nebezpečným pokusem. Brankář Farnolle se musel činit.
     
    31
    Je za námi třetina zápasu, zatím jsme se dočkali jediné branky. Malatyaspor stále vede o jednu branku, domácí hráči jsou i přesto častěji u míče.
     
    30
    Guilherme to zkoušel vysokým lobem na Yalcina, který sice pelášil do souboje, jenomže mnohem lépe to provedl Aničić, který odvrátil případné nebezpečí.
     
    29
    Nakonec to Jonsson zkoušel dalekonosným pasem k postranní lajně, kde se nacházel Aytac. Před ním se povedlo zasáhnout Hadebemu, aut pro domácí.
     
    28
    V posledních minutách nesledujeme nic moc zajímavého. Domácí obrana stále kombinuje na vlastní polovině, logicky tak nesledujeme nic vážnějšího.
     
    27
    Postupnou kombinací se domácí celek dostal na opačnou polovinu, kde se Sahiner dostal do nepříjemného nátlaku, při kterém ho napadal Chebake.
     
    26
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám přinesla jednu branku. Konyaspor sice hraje v deseti, nicméně i tak se snaží s výsledkem něco udělat.
     
    25
    Od vlastního pokutového území se vydal Hadebe, který si na levém křídle všiml Donalda, jehož okamžitá rána pravou nohou směřovala daleko vedle.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Marko Jevtović (Konyaspor).
     
    24
    Hostující obrana si nedokázala pohlídat náběh v podání Jevtoviće, který ještě zkoušel přihrát na spoluhráče, jenomže ten měl k míči hodně daleko.
     
    23
    Zajímavou nabídkou se prezentoval Šengelia, který si navedl míč na levou nohu a poté centroval do šestnáctky, přičemž se z branky vydal Farnolle.
     
    22
    Konyaspor opět zamířil na opačnou stranu, kde u středového kruhu operoval s balónem Jevtović. Mezitím se hostující hráči snaží napadat rozehrávku.
     
    21
    Sahiner si seběhl do pokutového území, kde se snažil přihrát pod sebe na volného Miloševiće. Tento úmysl ale dokázal přečíst vracející se obránce Akbas.
     
    16
    S míčem si zahrál také střídající brankář Taskiran, kterému se povedlo odkopnout daleko na druhou stranu, kde ve vzdušném souboji kraloval Aytac.
     
    15
    Hrací předmět se opětovně dostal ven z hrací plochy. Tentokráte mohl vhazovat domácí Aničić, kterému se ke spolupráci nabídl středopolař Jevtović.
     
    14
    Mezitím brankář Farnolle mohl rozehrávat od své branky, přičemž si vybral vedle stojícího Hadebeho. Ten celkem pohodlně dokráčel na druhou stranu.
     
    13
    Rozehrávku si vzal na starost Sahiner, který to celkem překvapivě zkoušel přímo na branku. Jeho úmysl nakonec proletěl daleko vedle branky soupeře.
     
    12
    K pokutovému území se pokusil dostal domácí Jonsson, jenomže při tomto pokusu byl zatažen za hrací trikot. Konyaspor si vyzkouší první standardní situaci.
     
    11
    Hostující brankář Farnolle zkoušel odkopnout na levou stranu, kde Fofana nedosáhl na vysokou nabídku. Míč skončil v zámezí, domácí budou vhazovat.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Mustafa Akbaş (Yeni Malatyaspor).
     
    10
    Na dlouho nohu se povedlo zakročit Aytacovi, který přihrával na volného Fofanu. Najednou se k zakončení dostal Guilherme, který trefil pouze břevno.
     
    9
    Konyaspor zakládal další útočnou akci od svého pokutového území, přičemž se do nepříjemného nátlaku dostal Jevtović, který nakonec přihrával na Taskirana.
     
    8
    O autové vhazování se postaral hostující obránce Chebake, který si nakonec vybral vedle stojícího Jahoviće, jenž byl naneštěstí v pohybu na druhou stranu.
     
    7
    O nahrávku si řekl domácí Skubić, kterému se velice přesně povedlo rozehrát ke středovému kruhu, kde se navíc nacházel Jonsson, který operuje s míčem.
     
    6
    Domácí hráči to po rozehrávce zkoušeli podél autové lajny, přičemž se Sahiner daleko nedostal. Naopak si obrannou povinnost dokázal splnit Chebake.
    4. GUILHERME - 0:1
     
    4
    Tým Yeni Malatyaspor právě vstřelil branku!
    Dvojitá rána pro domácí celek! K rozehrávce standardní situace se totiž postavil křídelník GUILHERME, který to zkoušel zakončením k brankářově straně, jenž na míč nedokázal sáhnout. Konyaspor to bude mít nyní nesmírně složité!
     
    4
    Aby toho nebylo málo, tak hosté budou zahrávat velice nebezpečnou standardní situaci. Bude to kousek za pokutovým územím, zcela jistě to bude na přímý pokus.
     
    3
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Alper Uludağ, přichází Ertuğrul Taşkıran.
     
    2
    Konyaspor tak bude tento zápas dohrávat bez vyloučeného brankáře, jehož místo zaujme náhradní brankář. To znamená, že bude muset střídat někdo z pole.
    1. Červená karta
     
    1
    Tak tohle je naprosto neskutečné, co se před malým momentem stalo! Domácí brankář Kirintili naprosto nepochopitelně zahrál před šestnáctkou rukou, z čehož se vyklubala červená karta.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Konyaspor: Kirintili – Skubič, Ali Turan, Aničić, Uludağ – Jevtović, Jönsson – Šengelia, Milošević, Şahiner – Miya.
    Náhradníci: Taşkıran – Ay, Akçay, Çamdalı, Bajić, Diagné, Daci, Hadžiahmetović, Findikli, Öztorun.

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, Akbaş, Hadebe, Aytaç – Yalcin, Acquah – Guilherme, Donald, Fofana – Jahović.
    Náhradníci: Ceylan – Çağıran, Bifouma, Ildiz, Kas, A. Mina, Töre, Özdemir, Tozlu, M. Yıldırım.

    Rozhodčí: Öğretmenoğlu – Elbil, Mazlum.
     
    Yeni Malatyaspor

    I v Malatyasporu zatím mohou být s průběhem soutěže spokojení. Hráči tohoto celku se momentálně pohybují ve středu tabulky, což jsou pozice, kde se Malatyaspor pohybuje určitě rád, důležité je hlavně vyhnout se bojím o záchranu. Forma z posledních utkání není tak oslnivá, jako v případě Konyasporu, přesto není vůbec špatná, z posledních pěti ligových zápasů dvě výhry, remíza a dvě prohry odpovídá ligovému průměru. Malatyaspor je se šestnácti brankami třetím nejproduktivnejším celkem soutěže, výraznou měrou se o to přičinil Makedonec Jahovič, jenž je se sedmi zásahy druhým nejlepším střelcem soutěže.
     
    Konyaspor

    Fotbalisté Konyasporu hrají v dosavadním průběhu turecké ligy velmi dobře. Před pondělní dohrávkou se nacházejí na sedmém místě, pokud však vyhrají, mohou poskočit až na příčku třetí. Svěřenci kouče Kocamana se mohou pyšnit výbornou formou, letos odešli poraženi pouze s Goztepe, nutno ale zmínit rovněž tři remízy, jimiž Konyaspor novou sezónu zahájil. Konyaspor spoléhá především na pevnou defenzívu, šest inkasovaných branek je vůbec nejméně z celé ligy.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeju krásný pondělní podvečer! Vítám vás při sledování dohrávky turecké Superligy, v níž Konyaspor vyzve na domácím hřišti Yeni Malatyaspor.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Góly: 4. Guilherme, 52. Yalcin

    Karty:   25. Jevtović (KOY) – 10. Akbaş (YMA), 65. Chebake (YMA)   1. Kirintili (KOY)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:14.
    Konyaspor: Kirintili – Skubič, Ali Turan, Aničić, Uludağ (3. Taşkıran) – Jevtović, Jönsson (87. Hadžiahmetović) – Šengelia (68. Daci), Milošević, Şahiner – Miya.
    Náhradníci: Taşkıran – Ay, Akçay, Çamdalı, Bajić, Diagné, Daci, Hadžiahmetović, Findikli, Öztorun.

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, Akbaş, Hadebe, Aytaç – Yalcin, Acquah – Guilherme (75. Bifouma), Donald (87. Ildiz), Fofana (69. Töre) – Jahović.
    Náhradníci: Ceylan – Çağıran, Bifouma, Ildiz, Kas, A. Mina, Töre, Özdemir, Tozlu, M. Yıldırım.

    Rozhodca: Öğretmenoğlu – Elbil, Mazlum