Minnesota – Montreal 4:3 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 1:0 (2:0 po s.n.) | Chicago – Washington 3:5 (kon.)
Anaheim – Calgary 1:2 (kon.)
po s.n. (2:0)
Winnipeg Jets
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Edmonton Oilers
cz Pondelok 21.10.2019, 01:00 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na ryze kanadské utkání mezi Winnipegem Jets a Edmontonem Oilers!
     
    Winnipeg Jets

    V domácím týmu klubu ještě během zápasové přípravy hodně otazníků. Důležití útočníci Laine s Connorem dlouho otáleli s podepsáním nové smlouvy, ale do prvních ostrých utkání se nakonec zapojili. Během prvních dvou týdnů měli Jets nesmírně náročný program, který možná hrál roli i během posledních tří zápasů, ve kterých se skóre 5:14 postupně nestačili na Pittsburgh, Arizonu ani Islanders. V tabulce Západní konference je Winnipeg na desátém místě, nicméně na pátou příčku patřící Arizoně ztrácí jediný bod. Na marodce týmu z Manitoby figurují Beaulieu, Letestu, Bitetto a Little. Konec kariéry navíc zvažuje zatím nehrající obránce Byfuglien.

    Nejproduktivnější hráči:
    • M. Scheifele – 12 bodů (4+8)
    • P. Laine – 12 bodů (3+9)
    • N. Ehlers – 8 bodů (3+5).
     
    Edmonton Oilers

    Mužstvo z Alberty patří na začátku sezónu mezi příjemné překvapení. V osmi zápasech našlo jediného přemožitele v podobě Chicaga, zbylých sedm duelů Oilers zvládli na výbornou, a to zejména díky své elitní formaci, jejíž dvě součásti patří mezi tři nejproduktivnější hokejisty celé NHL. Předchozí dvě partie sehrál Edmonton na domácím ledě, nejprve na něm vyškolil z efektivity Phialdelphii a po výhře 6:3 uspěl v těsnějším poměru 2:1 také nad Detroitem Red Wings. V západní konferenci se lídr Pacifické divize nachází na druhém místě, z něhož ztrácí jediný bod na vedoucí Colorado. Na marodce Edmontonu jsou pouze hráči švédské národnosti. Jedná se o obránce Adama Larssona s Joelem Perssonem a o útočníka Joakima Nygårda.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. McDavid – 17 bodů (5+15)
    • L. Draisaitl – 16 bodů (6+10)
    • J. Neal – 10 bodů (9+1).
     
    Vzájemné zápasy (2018/19)

    01.01.2019 Edmonton – Winnipeg 3:4
    14.12.2018 Winnipeg – Edmonton 5:4 pr.
    17.10.2018 Winnipeg – Edmonton 4:5 pr.
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Jurčo (EDM)

    Útočník, 26 let, 7 zápasů, 2 body (0+2).
     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Heinola, D. Kulikov, Dahlström – Wheeler (C), Scheifele (A), Laine – Ehlers, Little, Connor – Roslovic, Lowry, Copp – G. Bourque, Gustafsson, Perreault.

    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bear, Nurse, Klefbom (A), K. Russell, Manning, Benning – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Neal, Nugent-Hopkins (A), Chiasson – P. Russell, Sheahan, Khaira – J. Archibald, M. Granlund, Jurčo.

    Rozhodčí: Charron, Lambert – Kovachik, Toomey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    03:25
    Dahlströmovo nahození se zastavilo před Ehlersem, jehož dorážku rovněž musel Smith řešit nemusel, protože letěla mimo prostor branky.
     
    01:20
    McDavid roztáhl hru doprava na rozjetého Nurse, po jehož přihrávce z osy hřiště pálil napřažený Bear, ale odkrytou část branku se mu trefit nepodařilo.
     
    02:09
    Mike Smith malinko chyboval při rozehrávce, ale rychle to napravil, když schoval puk do rukavice u levé tyče.
     
    02:27
    Ryan Nugent-Hopkins se hezky prosmýkl mezi obráncem a pravým mantinelem, nicméně střelou švihem nenadělal Hellebuyckovi tolik problémů, kolik si útočník Oilers představoval.
     
    03:15
    Ehlersovo nahození ze středního pásma nebylo pro Smithe úplně jednoduchým soustem. Následuje velká přetahovaná u hrazení v útočné třetině Jets.
     
    03:58
    Draisaitl se dostal za obranu, ale místo střely ještě dával puk pod sebe, s čímž McDavid přestal počítat a ve finále vůbec nevystřelil.
     
    04:05
    Bearovu střelu od modré čáry Hellebuyck jenom vyrazil, ovšem před brankovištěm číhající Josh Archibald se k pořádné dorážce nedostal.
     
    04:46
    Sheahan byl zády brance a raději ještě vracel puk na modrou, odkud to znovu zkusil Bear, ale Hellebuyck tentokrát zasahovat nemusel.
     
    05:15
    Po přenesení hry na pravou stranu si z druhé vlny přijel pro puk Benning, ale Hellebuyck si se střelou z vrcholku kruhu nadvakrát poradil.
     
    05:39
    Laine překazil rozehrávku Edmontonu, ale pak sám nezvládl přihrát na osu k Wheelerovi, takže to pro hsoty nemělo žádné následky.
     
    06:40
    Obě obrany si zatím vedou velice dobře. Domácím se teď několikrát nepovedla přechodová fáze a k puku se neustále vrací zadní řady Oilers.
     
    07:31
    Hosté byli vytlačeni z útočného pásma, o což se na úkor Draisaitla postaral Connor. Ten se posléze snažil připravit šanci pro Littlea, ale muži v bílém mu v tom zabránili.
     
    08:22
    Velkou chybu v hostující rozehrávce mohl potrestat Laine, který si stahovačkou do levého kruhu nachystal střelu na forhend, ale ve finále minul vzdálenější tyč.
     
    08:55
    Pionkovo nahození od modré bylo hodně nepřesné. Volný puk si ale sebral Scheifele a menší tlak domácí pětice může ještě pokračovat.
     
    09:05
    Pionkovo nahození se od hokejky nejbližšího protihráče Khairy dostalo až do ochranné sítě. Snad po sedmi minutách se tak hra musí přerušit.
     
    09:22
    Nurse chtěl vyhodit o mantinel, ale puk se od něj zvláštně odrazil na Ehlerse, jenž v dobré pozici vůbec netrefil branku. Na druhé straně Neal propagačně vyprášil Hellebuyckovu lapačku.
     
    10:15
    Průnik McDavida po pravém křídle domácí zastavili, ale v útočné fázi se pak rovněž dlouho neohřáli. Roslovic střílel z pravého mantinelu do Klefboma.
     
    10:43
    Kotouč vyletěl na střídačku Winnipegu, což znamená, že na řadu může přijít dvouminutová reklamní přestávka.
     
    11:33
    Nikolaj Ehlers se pěknou stahovačkou zbavil Klefboma, ale rychlou střelou zápěstím pak o kousek netrefil klec Mikea Smithe.
     
    11:45
    Zajímavě vypadající protiútok Edmontonu překazil odpískaný ofsajd, po kterém se dokonce vhazuje poblíž hostujícího brankoviště.
     
    12:31
    Mathieu Perreault ucítil v rohu útočného pásma hokejku na obličeji. Rozhodčí na jeho pád ale nereflektovali a na první přesilovku si budeme muset ještě počkat.
     
    13:12
    Menší tlak domácího týmu skončil kvůli nepřesné přihrávce na modrou čáru. finský mladík Ville Heinola se po ní vrátil s pukem až do vlastního pásma.
     
    13:45
    Dahlströmovo nahození neproletělo přes balík těl, který operoval před Smithem. Puk se zastavil o švédského obránce Klefboma.
     
    14:43
    Oilers několikrát za sebou nedokázali vyčistit obranné pásmo, a tak po přihrávce ze zadního mantinelu a šanci Ehlerse musel jeden z mála pořádných zákroků předvést Smith.
     
    15:27
    Bearova prudká rozehrávka byla nad síly Jamese Neala, který se zatím vůbec nedostal do hry. Po icingu se vhazuje v útočném pásmu Winnipegu.
     
    15:57
    Gabriel Bourque dostal puk ven z obranného pásma, v tom středním už na puk čekal Tomáš Jurčo, ale pak přišlo jen odevzdání prostřednictvím neadresného nahození.
     
    16:38
    Kris Russell se po pravé straně vydal na nesmělý útočný výlet, ovšem centrem před brankoviště nenašel nikoho v bílém dresu.
     
    17:21
    Laine jenom nahodil ze středového kruhu, ale to samé hned vzápětí učinili také domácí, takže puk za svou brankou mohl zastavit Hellebuyck.
     
    17:47
    Oba týmy posílají na led čerstvé síly, takže za Smithem má dostatek času na rozjezd nové útočné akce Darnell Nurse.
     
    18:04
    Connor McDavid nastartoval motory a pak převezl domácí obranu zadovkou na Kassiana, kterého podrazil Poolman a zapříčinil první přesilovku pro Oilers.
     
    18:26
    Draisaitl vyhrál buly a hosté okamžitě rozjeli rychlou kombinaci, na jejímž konci byla zadovka Nugenta-Hopkinse a spíše propagační Klefbomova střela od modré, na kterou Hellebuyck dobře viděl.
     
    18:44
    Právě Klefbom přihrál podél modré čáry na Neala, jehož pokus neměl šanci projít. Vyhození domácí čtveřice pak skončilo na střídačce Jets.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:28
    Elitní pětice Edmontonu zůstala na ledě i poté, co přišla o útočné pásmo. Zpět se ale dostat nemůže a Draisaitl naopak má co dělat, aby zabránil rychlému brejku.
     
    19:55
    McDavid přihrál od modré na Draisaitla, který ještě přenášel kotouč do levého kruhu, ale tam po špatném zpracování nemohl zakončovat Nugent-Hopkins.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která moc nervydrásajících situací nepřinesla. Oba týmy se na sebe skvěle připravily a pustily soupeře k minimálnímu počtu střel na branku. Jets mají na kontě jen dva pokusy, zatímco Edmonton alespoň sedm. O vyložené gólovky se ale nejednalo, takže se jde do kabin za nezměněného bezbrankového skóre.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 2 – 7
    Zablokované střely soupeře: 1 – 5
    Trestné minuty: 2 – 0
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 54% – 46%
    Bodyčky: 3 – 5.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Domácí v plném počtu.
     
    20:40
    Draisaitl přenechal puk McDavidovi, který ho zleva pouze slabě nahodil k brankovišti a Hellebuyck neměl problém vyrazit kotouč na zadní mantinel.
     
    21:02
    Před Roslovicem se otevřela pravá strana, ze které našel na ose hřiště podobně volného Copp. Smith jeho šanci zlikvidoval a nedopustil žádnou dorážku.
     
    21:26
    Mike Smith si dal načas s rozehrávkou zpoza branky. Od jednoho ze soupeřů se puk odrazil před branku, ale tam naštěstí pro Jets nebyl nikdo, kdo by mohl dorážet do prázdné branky.
     
    22:18
    Nugent-Hopkins diagonálním pasem na pravou stranu rozjel Patricka Russella, který si nahodil puk sám pro sebe, ale přes beka v modrém se k němu už nevrátil.
     
    22:52
    Smithovi jako vždy nedělalo problém rozehrát hokejkou po nahození ze středního pásma. Jeho spoluhráči měli trochu starosti, ale nakonec se dokázali přesunout na útočnou polovinu.
     
    23:25
    Bourque dostal přihrávku na paty. Rozehrávka Winnipegu tak skončila v moci hostujících obránců, kteří taktéž nic moc nevymysleli.
     
    23:47
    Zakázané uvolnění domácích hokejistů vrací hru před Hellebuycka. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    24:24
    Setkání dvou elitních útoků se už poněkolikáté obešlo bez jediného zajímavějšího momentu. McDavida v jednom případě zradila stabilita.
     
    24:57
    Kris Russell fantasticky vystál Laineho, který tak neuspěl v souboji jeden na jednoho. V opačném případě by musel Smith vyhlásit stav nouze.
     
    25:31
    Chiassonovo nahození se skončilo u domácích. Roslovic nahodil do útočného pásma a teď se snaží něco vymyslet s Lowrym a Coppem.
     
    26:09
    Pionkovi přeskočil puk přes čepel hokejky a Jets museli vyklidit útočné pásmo, načež Copp jen slabě nahodil puk do Smithe z velké dálky.
     
    26:45
    Opět se hraje dlouho bez jediného přerušení. Plynulosti hry to pomáhá, ale šancí je přesto jako šafránu. Dohromady registrujeme jen třináct střel na branku.
     
    27:09
    Darnell Nurse se nechal trochu překvapit forčekujícím Gustafssonem, kterého si v souboji u hrazení jasně přidržel. Také Winnipeg se může těšit na první početní výhodu.
     
    27:44
    Nugent-Hopkins vyrazil s Khairou do protiútoku, který se rozhodl sám zakončit, ale pukem trefil jenom Joshe Morrisseyho.
     
    28:11
    Pionk nabil před levý kruh Lainemu, jehož dělovku zvládl Smith vyrazit a vzápětí si věděl rady i s Wheelerovou dorážkou z pravého kruhu.
     
    28:52
    Granlund vyhazuje přes všechny čáry a vše nasvědčuje tomu, že ani v této přesilovce se úvodního gólu zápasu nedočkáme.
     
    28:57
    Ehlers si pospíšil rozehrávkou, Bryan Little ale přebíral přihrávku do těžké pozice a nakonec jen lehce posunul puk ke Smithovi.
     
    29:09
    Hosté v plném počtu.
     
    29:26
    Gabriel Bourque podle všeho lehce tečoval Morrisseyho dělovku zpoza levého kruhu, ale puk přesto proletěl vedle pravé tyče hostující klece.
     
    30:07
    Klefbomovi se postavil do cesty Bourque, který nepustil jeho pokud od modré čáry až k Hellebuyckovi, který v této třetině zasahoval jen dvakrát.
     
    30:29
    Platí to i v následujících vteřinách, protože Tucker Poolman obětavě zablokoval střelu Nugenta-Hopkinse z pravého křídla.
     
    31:01
    Až teď se musel Hellebuyck činit proti Nurseho střele od modré. kterou vykpol k Nugentu-Hopkinsovi, ale tomu už se dorážka nezdařila.
     
    31:45
    Další práce pro domácího gólmana, který s obtížemi vyrazil dělovku Manninga. Hosté jsou po ubráněném oslabení hodně aktivní.
     
    32:39
    Chris Russel přihrál po modré na osu hřiště Klefbomovi, jehož střela bez přípravy doplachtila až do Hellebuyckovy nachystané lapačky.
     
    33:03
    Další střela od modré čáry, na kterou Hellebuyck tentokrát tak dobře neviděl, ale i tak puk vyrazil do míst, kde si ho vybojovali jeho kolegové z obrany.
     
    33:29
    Nurse zabránil puku vycestovat pryč z hostujícího útočného pásma. Od modré opět nahazoval k brance a Hellebuyck raději zmrazil kotouč u pravé tyče.
     
    33:56
    Laine ve středním pásmu nepřihrál na pár metrů na Wheelera. To byla voda na mlýn první hostující formace, ale ani Draisaitl se nevyvaroval ztráty.
     
    34:22
    Čekání na první gól bude ještě nějakou dobu trvat. Poté, co byl puk sražen mezi diváky, následuje reklamní přestávka.
     
    34:57
    James Neal neobešel svého hlídače na levém křídle. O chvíli později se ocitl i napravo, ale střela z kruhu byla nepřesná.
     
    35:34
    Blake Wheeler tvrdě narazil na mantinel Tomáše Jurča, což se nepoznávalo McDavidovi a za seknutí do hostujícího útočníka dostal poměrně zbytečné dvě minuty.
     
    35:54
    Sheahan uspěl na vhazování proti Wheelerovi a hosté dobrých dvacet vteřin udrželi puk hodně daleko od branky nerozchytaného Smithe.
     
    36:15
    Connor prodloužil Wheelerovu přihrávku na Laineho, kterému však sjel puk z hokejky při pokusu o střelu z vrcholku levého kruhu.
     
    36:43
    Jets se museli znovu vracet do útočného pásma. Connor nakonec zpoza branky našel na rpavém kruhu Wheelerovi, ale ten ani nadvakrát nepropálil Smithe.
     
    36:59
    A ještě jedno zakončení, které nemělo gólové parametry. Po nabídce od Poolmana z levého křídla přestřelil finský kanonýr Laine.
     
    37:28
    Ani teď se domácí fanoušci radovat nemohou! Mathieu Perreault si najel mezi kruhy, kde ho skvěle našel Ehlers, ale Mike Smith jeho dobrou možnost bravurně vychytal.
     
    37:34
    Hosté v plném počtu.
     
    37:54
    Adam Lowry neměl rychlost a musel střílet z levého kruhu. Zakončení švihem nebylo špatné, ale Smith si přesto vychutnal efektní zákrok lapačkou.
     
    38:46
    Tlak Jets končí kvůli nedovolenému zákroku uzdraveného Bryana Little, který bude pykat za sekání ve středním pásmu.
     
    38:54
    Kotouč se rovnou z buly odrazil do brankoviště. Hellebuyck však dával pozor a sám se postaral o vyhození přes celou délku kluziště.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:17
    McDavid si nachystal střelu švihem z pravého křídla. Branku ale netrefil a puk se odrazu od hrazení dostal mimo útočné pásmo Edmontonu.
     
    39:40
    Hellebuyck si v provozu před brankou našel kotouč a na první dobrou vychytal střelu Ryana Nugenta-Hopkinse, která potřebovala umístit lépe k tyči.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani ve druhém dějství se vyprodané hlediště Bell MTS Place prvního gólu nedočkalo. Hokej už ale byl o něco zajímavější, oba týmy se pravidelně střídaly v převaze a dohromady vyrukovaly s osmnácti střelami, což je přesně dvojnásobek oproti první třetině. Hellebuyck se Smithem ale ve všech případech předvedli velice jisté zákroky a o všem podstatném tak bude muset rozhodnout až koncovka dosud nesmírně vyrovnaného zápasu.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 12 – 15 (2:7, 10:8)
    Zablokované střely soupeře: 8 – 8
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 50% – 50%
    Bodyčky: 8 – 10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Oilers pokračují v přesilové hře, přestože jim po domácím vyhození zbývá už jen posledních třicet vteřin.
     
    40:26
    Nakonec ani to ne, protože za držení míří na trestnou lavici hostující útočník Ryan Nugent-Hopkins. Chvíli se tak bude hrát čtyři na čtyři.
     
    40:44
    Dmitrij Kulikov je dnes hodně málo vidět. Teď trochu změnila střela z pravého kruhu, ale Smithovi stačilo předvést vcelku rutinní zákrok.
     
    40:46
    Domácí v plném počtu.
     
    41:06
    Pionk malinko riskoval nedovolené bránění, když u mantinelu překřížil cestu Archibaldovi. Tomu kotouč utekl a dopředu se tak můžou vydat hráči Winnipegu.
     
    41:36
    Jets drželi těžiště hry na levé straně, kterou měl pod palcem Laine. Ten však ztratil puk na Granlundovi a hosté jednoduše vyhodili.
     
    41:53
    Pionk rozdal puk Wheelerovi, který přenesl hru do levého kruhu, ale Laineho dělovka golfákem opět jenom vyprášila výstroj připraveného Smithe.
     
    42:26
    Hosté v plném počtu.
     
    42:28
    Draisaitl táhl rychlý protiútok. Wheeler se však dobře vrátil a nenechal střílet z osy hřiště do té doby zapomenutého Nurse.
     
    43:06
    Lowry z levého křídla hledal před brankou Coppa, který se ale věnoval souboji s obránci a ve čtyřiačtyřicáté minutě tak stále platí bezbrankový stav.
     
    43:36
    Alex Chiasson se nabídl McDavidovi najetím do předbrankového prostoru, jenže se mu nepovedlo prudký pas svého kapitána zkrotit na hokejce.
     
    44:06
    Morrisseyho dalekonosná střela švihem narazila na hokejku McDavida. Puk letěl hodně vedle a následoval brejk Kassiana, kterého skvěle ubránil Poolman.
     
    44:26
    Hra teď nabrala velice dobré tempo. Kassian přenesl hru zprava doleva, kde nabral velkou rychlost McDavid, ale ani jeho střela nebyla tak kvalitní, aby na ni Hellebuyck nestačil.
     
    45:06
    Bear bez cizího přičinění upadl u vlastní branky. Nikdo z domácích u něj ale nebyl natolik blízko, aby se kvůli tomu dostal Smith do nějakých problémů.
     
    45:29
    Z nepřesné přechodové fáze domácích hokejistů resultuje zakázané uvolnění a vhazování před Hellebuyckem, který má zatím na kontě šestnáct zákroků.
     
    46:01
    Blake Wheeler přihrál na zadní mantinel Scheifelemu, který zkoušel zasunout puk po vyjetí zpoza branky, ale Mike Smith si s jistotou opradil.
     
    46:39
    Leon Draisaitl prostrčil puk do prostoru mezi kruhy, kde byl Chiasson dokonce ztrojený a na kolenou už nestačil vystřelit na Hellebuyckovu klec.
     
    47:18
    McDavid vrátil puk před pravý kruh, odkud nahazoval Draisaitl. Byla to zároveň pobídka na teč, ke které sice došlo, ale na otevření skóre to zase nestačilo.
     
    48:27
    Když už se zdálo, že se Jets dostanou do vedení po prvním gólu v kariéře Carla Dahlströma, tak přišla na řadu kontrola u videa, která našla domácí ofsajd. Skóre tak zůstává bezbrankové. Pro Oilers je to velká úleva, švédského obránce nechali napravo úplně volného a Smith byl proti střele na zadní tyč bez šance.
    48:27 Dahlströmova radost z prvního gólu kariéry byla kvůli ofsajdu předčasná
     
    48:41
    Markus Granlund vyhrál vhazování nad Gustafssonem. Puk se dostal na modrou čáru, ale Klefbomova solidní pumelice proletěla hodně vedle levé tyče domácí branky.
     
    49:03
    Jurčo si navedl puk na osu hřiště, odkud vystřeli švihem nepřesně. Puk se odrazem o zadní mantinel vrátil do brankoviště, ale pozorný Hellebuyck v nepřehledné situaci žádnou chybu neudělal.
     
    50:25
    Copp přišel o kotouč ve středním pásmu. Po chybce hostujících obránců se k němu ale dostal Roslovic a svižnou ranou přinutil Smithe vykopnout puk do bezpečí.
     
    50:49
    Hlavní rozhodčí si povšimli, jak Jujhar Khaira drží hokejku Coppa a poslali hostujícího forvarda na dvě minuty na trestnou lavici. Po reklamní pauze se tak bude konat domácí přesilovka.
     
    51:13
    Pionk přihrál doprava Wheelerovi, který hned posouval puk Scheifelemu. Smith střelu z mezikruží vychytal a jeho kolegové pak zabránili kvalitnější dorážce.
     
    51:33
    Edmonton dostal puk co nejdál od své branky a má tak dostatek času na střídání, protože domácí zakládají útok od vlastní klece.
     
    52:03
    Laine přihrával mezi kruhy Scheifelemu, který chtěl puk jen lehce protečovat na branku, ale samotné provedení trošičku pokulhávalo.
     
    52:31
    Josh Morrissey předal puk Ehlersovi, který z levého kruhu střílel zápěstím, ale Smith rychle zavřel veškerý prostor mezi betony.
     
    52:49
    Hosté v plném počtu.
     
    53:09
    Morrisseyho nahození zpoza levého kruhu bylo zablokováno Krisem Russellem. Dopředu pak vyrazila první formace Edmontonu, která ale byla znovu kvalitně strážena.
     
    53:53
    Gabriel Bourque našel volného Lowryho v mezikruží, ale jednomu z hostujících obránců se povedlo i jeho zakončení včas zablokovat.
     
    54:02
    Lowry ještě jednou vracel puk ze zadního mantinelu, ale z levého kruhu zakončující Andrew Copp nenašel žádnou mezírku u bližší tyče.
     
    54:15
    Vynikající střídání třetího útoku Jets skončilo vyhozením Draisaitla, které letělo přesně na Hellebuycka, takže se zakázané uvolnění nepískalo.
     
    55:09
    Dmitrij Kulikov si vyměnil puk s Dahlströmem, ale střelou z první od modré čáry rovněž nedostal puk až za Smithova záda.
     
    55:45
    Patrick Russell a Jurčo operovali před Hellebuyckem během nahození z levého konce modré čáry, ale ani jednomu se nepovedlo protečovat puk do sítě.
     
    56:16
    Obsazený Jurčo mohl přihrávat pouze k modré čáře, odkud střílel Kris Russell, ale Hellebuyck v tomto případě zasahovat nemusel. Zápas tak pomalu míří do prodloužení.
     
    56:37
    Nevynucený icing nenadělal hostům žádné problémy, Adam Lowry vyhrál buly nad Draisaitlem a hráči v modrém se dostali do klidného středu hřiště.
     
    57:04
    Riley Sheahan nabral rychlost a když už se zdálo, že bude přihrávat na střed, tak zprava vypálil švihem do nachystaného Hellebuycka. Podobných neúplně důrazných střel je dnes opravdu hodně.
     
    58:11
    Wheelerův centr z levého křídla byl sražen až do ochranné sítě. Neal mezitím nepříjemně sekl do ruky Scheifeleho, ale poblíž stojící hlavní sudí jakoby nic neviděl.
     
    58:15
    Draisaitl prohrál vhazování a pak mohl akorát tak pokleplat Smithe, který dalším jistým zákrokem lapačkou zastavil prudkou žíni od Kulikova.
     
    58:50
    Kassian zastavil puk pro McDavida, který jel kousek za ním. Kapitán Oilers pak okamžitě vracel Kassianovi přihrávku do jízdy, ale hostující útočník už byl příliš blízko brankovišti na to, aby mohl prodloužit puk za Hellebuycka.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:55
    Ethan Bear nerozehrál na žádného ze tří útočníků, Ehlers ihned vyhodil puk z obranného pásma a to už je jasné, že se poprvé v sezóně bude hrát v základní hrací době bez branek.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Morrissey chyboval za vlastní brankou, ale žádné fatální následky to pro Jets nemělo, protože Draisaitl zprava nemířil vůbec přesně.
     
    60:47
    Leon Draisaitl jel do brejku dvou na jednoho. Po pravici měl k dispozici McDavida, což samo o sobě zavánělo gólem, ale nejproduktivnější hráč ligy ve velké šanci taktéž nedal!
     
    61:22
    Neal dobře zhodnotil situaci a dlouhým pasem na Nugenta-Hopkinse započal další přečíslení, jenže i útočník s třiadevadesátkou na zádech přestřelil.
     
    61:32
    Pionk parádní zadovkou našel Connora, který si střelu zápěstím chystal poměrně dlouho, ale ani tak mu rozměry Smithovy branky nestačily.
     
    61:55
    Nikolaj Ehlers se prosmýkl mezi dvěma hráči, ale bekhendem zase vystřelil nepřesně. Chvíli předtím hosté nepotrestali velkou chybu Heinoly v roli posledního hráče.
     
    62:34
    Draisaitlovi nevyšlo fotbalové zpracování. Little rychle otočil hru, ale Morrissey pak promáchl při střele z mezikruží.
     
    62:53
    McDavid sice vystartoval za nahozením z rohu hřiště, ale kotouč doklouzal až k Hellebuyckovi, který poprvé v nastaveném čase přerušil hru.
     
    63:29
    Wheeler dlouho váhal s přihrávkou v situaci dva na jedna. Skvělým bekčekingem ho odzbrojil Nugent-Hopkins, načež se neujal ani brejk Edmontonu zakončený Nealem.
     
    63:49
    Mark Scheifele se parádní kličkou prohnal kolem McDavida. V těsné blízkosti branky Smithe nepřekonal a následoval brejk zmíněného kapitána Edmontonu, který zase zlikvidoval Hellebuyck!
     
    64:17
    Kyle Connor nabral rychlost a už se chystal na zasunutí za Smithe, který mu na poslední chvíli kotouč vypíchl. Střelecký zmar asi ukončí až nájezdy.
     
    64:47
    Patrik Laine projel otevřenou osou hřiště. Na obou křídlech měl dva volné kolegy, ale nakonec sám slabě vystřelil doprostřed Smithovy branky.
     
    64:57
    Laine si vzal puk u pravého mantinelu a namířil si to až do brankoviště. Mike Smith ale poslední šanci ze hry samozřejmě zastavil.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Jako první se proti Hellebuyckovi rozjel Ryan Nugent-Hopkins, ale domácí gólman střelu z mezikruží v pohodě vyrazil.
     
    1. séria
    1:0
    Poprvé v zápase jeden z brankářů kapituluje! Černého Petra si vytáhl Mike Smith, kterého forhendovým blafákem přelstil Kyle Connor.
     
    2. séria
    1:0
    Odpovědět mohl ten nejpovolanější. Connor McDavid chtěl bekhendem procpat puk za brankářův levý beton, ale branku přitom vůbec netrefil.
     
    2. séria
    2:0
    Druhý bod zůstane v Manitobě! Patrik Laine to zkusil střelou švihem z mezikruží a Mike Smith se jen ohlédl po kotouči, který zapadl k jeho pravé tyči.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Winnipeg Jets.
    Autorem vítězné branky je KYLE CONNOR.
    Kyle CONNOR - 1:0
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V úvodu nepříliš záživné utkání mezi Winnipegem a Edmontem postupem času gradovalo. Šance postupně přibývaly a zejména v prodloužení, do kterého se šlo poprvé v sezóně za bezbrankového stavu, to byla na obou stranách velká divočina. Oba brankáři ale předvedli fantastické výkony a rozhodnout musela až nájezdová loterie během které Mike Smith naopak nevychytal Connora ani Laineho. Jets tak po třech porážkách zabrali a posunuli se na Západě na sedmou příčku, zatímco Edmonton nevyužil možnost vrátit se před Colorado na úplné čelo.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 23 – 28 (2:7, 9:8, 10:9, 2:4)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 18
    Trestné minuty: 4 – 8
    Využité přesilové hry: 0/4 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 51% – 49%
    Bodyčky: 17 – 14.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Connor Hellebuyck (WPG) 28 zák., 0 gólů, 100,0%
    2. Mike Smith (EDM) 23 zák., 0 gólů, 100,0%
    3. Jack Roslovic (WPG) 0+0.
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Jurčo (EDM)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 8:15.
    Paul Maurice absolvoval 700. vítězný zápas v roli hlavního kouče
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:54:18)

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: rozh. náj. Connor

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Ryan Nugent-Hopkins (EDM)
    1:0   Kyle Connor (WPG)
    2. séria:
    1:0   Connor McDavid (EDM)
    2:0   Patrik Laine (WPG)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Heinola, D. Kulikov, Dahlström – Wheeler (C), Scheifele (A), Laine – Ehlers, Little, Connor – Roslovic, Lowry, Copp – G. Bourque, Gustafsson, Perreault.
    Edmonton Oilers: M. Smith (Koskinen) – Bear, Nurse, Klefbom (A), K. Russell, Manning, Benning – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Neal, Nugent-Hopkins (A), Chiasson – P. Russell, Sheahan, Khaira – J. Archibald, M. Granlund, Jurčo.

    Rozhodca: Charron, Lambert – Kovachik, Toomey

    Diváci: 15 321