Sheffield Utd. – Arsenal 1:0 (kon.)
koniec
Sheffield United
1:0 (1:0)
Arsenal FC
Pondelok 21.10.2019, 21:00 • Bramall Lane, Sheffield • Anglická Premier League • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:02:34)
     
    Držanie lopty: 32 % : 68 %.
    Strely na bránu: 2:3.
    Strely mimo: 4:2.
    Rohy: 7:12.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 10:12.
     
    Húževnatí domáci napriek obrovskému tlaku Arsenalu udržali v druhom polčase svoj jednogólový náskok z prvého dejstva a najtesnejším rozdielom víťazia. Tlak „kanonierov“ bol v niektorých pasážach druhého polčasu skutočne drvivý a hostia mali obrovskú územnú prevahu, do nebezpečných streleckých pozícii sa ale cez skvele fungujúcu domácu obranu prakticky nedostávali. V zápase, kde sme veľké množstvo gólových príležitostí nevideli, tak napokon vďaka gólu Mousseta senzačne víťazí nováčik Premier League. Sheffield sa touto výhrou posúva na priebežné deviate miesto, Arsenal zostáva na piatej pozícii.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Posledný útok Arsenalu. Martinelli sa tlačil z ľavého krídla popri bránkovej čiare do pokutového územia domácich, tam mu ale lopta odskočila a Baldock ju odkopol od Martinelliho za bránkovú čiaru. Brankár Henderson bude odkopávať od svojej brány.
     
    90+4
    Sheffield získava ďalší čas vďaka zbytočnému faulu Martinelliho na McBurnieho na polovici domácich. Domáci brankár sa s rozohrávkou veľmi neponáhľa, žltú kartu za zdržiavanie hry však už má.
     
    90+3
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Calum Chambers (Arsenal FC).
     
    90+3
    Striedania domáceho trénera sa ukázali ako veľmi úspešné, dvaja striedajúci útočníci Sheffieldu totiž držia hostí v strede poľa a nedovoľujú im rozohrať. Sharp navyše loptu ešte i získal a potiahol ju k pokutovému územiu Arsenalu.
     
    90+2
    Ceballosov roh domáci odhlavičkovali a Baldock potom rezolútnym odkopom poslal loptu možno i nad strechu pozdĺžnej tribúny na Bramall Lane.
     
    90+1
    Tlak Arsenalu pokračuje. Lacazetteov individuálny prienik po ľavom krídle neuspel, domáci obranca mu však loptu odkopol na rohový kop.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Domáci center z rohu odkopli na polovicu Arsenalu, kde sa rozbehol za loptou Sharp. Guendouzi šprintérsky súboj s ním vyhral a napokon ho Sharp fauloval, i tak však Sheffield získal ďalšie cenné desiatky sekúnd.
     
    89
    Chambers si spracoval tečovaný center Kolašinaca a z pravej strany vystrelil. Jeho ranu z voleja tečoval jeden z brániacich hráčov Sheffieldu tesne mimo vlastnej brány.
     
    88
    Na center z rohu si ideálne nabehol McBurnie, prudkou hlavičkou zblízka ale poslal loptu vysoko nad Lenovu bránu.
     
    87
    Fleckov center odkopol spred brány Arsenalu jeden z brániacich hráčov na rohový kop.
     
    86
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho McBurnieho dostáva Sokratis Papastathopoulos (Arsenal FC). Domáci budú mať priamy kop z ľavého krídla.
     
    85
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Oliver Norwood, prichádza Oliver McBurnie.
     
    83
    Center z rohu odvrátila domáca obrana z vlastnej šestnástky a následný opakovaný nákop na Martinelliho letel do ofsajdu.
     
    82
    Guendouzi sa z ľavej strany prekľučkoval do pokutového územia a Basham mu na poslednú chvíľu loptu odkopol na rohový kop.
     
    81
    Držanie lopty v 2. polčase: 24 % : 76 %

    Arsenal má v druhom dejstve výraznú územnú prevahu, z jeho strany však neprichádza takmer žiadna streľba.
     
    80
    Nákop z domácej obrany letel za obranu Arsenalu na nabiehajúceho Sharpa, ktorý však vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    79
    Striedajúci Martinelli sa okamžite zapojil do kombinácie Arsenalu. Prihrávkou na pravú stranu potom pripravil priestor na center Chambersovi, ktorého nákop poslal hlavou vysoko nad Hendersonovu bránu Kolašinac.
     
    78
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza David McGoldrick, prichádza Luke Freeman.
     
    78
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Nicolas Pépé, prichádza Gabriel Martinelli.
     
    77
    Kolašinac stratil loptu v strede poľa a domáci okamžite vyštartovali do rýchleho protiútoku. Sharp pristavil prihrávku z pravej strany na strelu Norwoodovi, ktorý tvrdou strelou z hranice pokutového územia Arsenalu minul bránu „kanonierov“.
     
    75
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri odkope od brány dostáva brankár Dean Henderson (Sheffield United FC).
     
    75
    Pépé znovu vystrelil zo strednej vzdialenosti, tentokrát už ale z hry. Loptu nádhernou strelou zakrútil zo zhruba 30 metrov tesne mimo pravej spojnice domácej brány.
     
    74
    Z priameho kop strieľal Pépé, pomerne slabú strelu do stredu domácej brány však na dvakrát chytil pripravený brankár Henderson.
     
    73
    McGoldrick skočil na nohu pred vlastnou šestnástko Lacazetteovi. Priamy kop pre Arsenal z výbornej streleckej pozície zo zhruba 25 metrov.
     
    72
    Tlak Arsenalu sa naďalej stupňuje. Aubameyang si narazil na ľavej strane loptu s Lacazetteom, spätnú prihrávku striedajúceho Francúza však odkopol na polovicu hostí McGoldrick.
     
    71
    Hostia rozohrali rohový kop na krátko, Pépého center po narážačke so Ceballosom však chytil bez väčších problémov gólman Sheffieldu Henderson.
     
    70
    Sakov center odhlavičkovali domáci znovu na rohový kop. V druhom polčasu ich zatiaľ mali len hráči Arsenalu.
     
    69
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Granit Xhaka, prichádza Alexandre Lacazette.
     
    67
    Fleckova tvrdá strela zo zhruba 40 metrov pred Lenom zaplávala a nemecký brankár ju chytil až na druhý pokus pred dobiehajúcim McGoldrickom.
     
    67
    Žltú kartu za nešportové správanie pri žltej karte pre McGoldricka dostáva Sead Kolašinac (Arsenal FC).
     
    66
    Žltú kartu za nafilmovaný pád v súboji s Guendouzim dostáva David McGoldrick (Sheffield United FC).
     
    65
    Pépého nízky center na prednú tyč odkopol do autu Lundstram.
     
    64
    Guendouzi sa snažil preniknúť po pravom krídle, narazil ale na Stevensa. Prihrávkou za obranu domácich potom hľadal Pépého, pred ktorým loptu zo šestnástky až na tribúnu odkopol Egan.
     
    63
    Arsenal po menšej prestávke pokračuje v obliehaní pokutového územia Sheffieldu. Domáci zatiaľ veľmi dobre pokrývajú všetky voľné priestory vo svojej obrane.
    61. John Fleck (SHU)
     
    61
    McGoldrick pripravil pred šestnástkou Arsenalu pozíciu na strelu z prvej Fleckovi a ten tvrdou ranou z ľavej strany trafil bočnú sieť Lenovej brány.
     
    60
    Guendouzi prihrávkou do ľavej strany uvoľnil Kolašinaca, center ľavého obrancu Arsenalu však skončil u obrancu domácich Egana. Ten loptu odkopol na polovicu hostí, kde sa jej zmocnili jeho spoluhráči.
     
    59
    Arsenal rýchlo odpovedá svojim ďalším útokom. Sakov center skoro z bránkovej čiary netrafil dobre nabiehajúci Ceballos a pripravený Henderson loptu chytil.
     
    58
    Domáci sa usadili na polovici hostí a hľadali voľný priestor na kombináciu. Napokon ho našli, strela Baldocka z pravej strany však bola veľmi nepresná.
     
    57
    Sheffield vysunul svoj presing na polovicu Arsenalu a vytlačil hostí až pred ich šestnástkou. Domáci však hostí o loptu nepripravili a tí sa stále snažia o založenie postupného útoku.
     
    56
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Lys Mousset, prichádza Billy Sharp.
     
    54
    Mousset si vôbec v prvom útoku Sheffieldu v druhom polčase dobre nabehol do šestnástky Arsenalu na Stevensov center, pri jeho spracovávaní si ale pomohol rukou.
     
    53
    Držanie lopty v 2. polčase: 12 % : 88 %
     
    52
    Baldock sa vydal napádať rozohrávajúceho Davida Luiza, v súboji s Brazílčanom bol ale aktívny až za hranicu pravidiel. Hostia zakladajú svoj ďalší útok.
     
    51
    Xhakov center odhlavičkoval Basham, odrazenú loptu však znovu získali hostia. Guendouzimu potom v strede poľa pri spracovaní odskočila, i tak ju ale odkopom do Lundstrama dokázal dostať aspoň do autu.
     
    50
    Baldock hneď po zisku lopty odkopol guľatý nezmysel na polovicu hostí, „kanonieri“ sa však prakticky okamžite vrátili k pokutovému územiu Sheffieldu.
     
    49
    Arsenal hneď získal hrací predmet naspäť pod svoju kontrolu a hráči hosťujúceho tímu si ho posúvajú okolo šestnástky Sheffieldu. Arsenal má od začiatku druhého polčasu veľký tlak.
     
    48
    Pépého center odhlavičkoval McGoldrick. Striedajúci Ceballos potom vysokú loptu pri autovej čiare nedokázal spracovať.
     
    47
    Arsenal sa hneď prekombinoval na polovicu Sheffieldu, kde rozvíjal svoj postupný útok. Pépému pri jeho prieniku po pravej strany odkopol loptu na rohový kop O'Connell.
     
    46
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Joe Willock, prichádza Dani Ceballos.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:05.
     
    Prvý polčas nepriniesol okrem veľkého počtu rohových kopov veľa gólových príležitostí, jednu zo štandardiek ale dokázal využiť na gól Mousset. Sheffield hostí v útoku skoro k ničomu nepustil a najväčšou šancu Arsenalu bola nádherná Xhakova strela, ktorú skvelým zákrokom vyrazil brankár Henderson. O útočnej mizérii Arsenalu v prvom polčase svedčí najlepšie asi práve to, že Xhakova strela bola ich jedinou do priestoru troch tyčí. Domáci tak môžu byť po prvom polčase spokojní a uvidíme, či sa im v druhom polčase podarí dotiahnuť zápas do prekvapivého víťazného konca.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 40 % : 60 %
    Strely na bránu: 1:1
    Strely mimo: 1:2
    Rohy: 6:6
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 1:7
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Xhaka hlavou zasiahol center Pépého na prednú tyč, loptu ale nadvihol až príliš nad Hendersonovu bránu. Domáci brankár sa s odkopom od vlastnej brány už veľmi neponáhľa.
    45+1. Granit Xhaka (ARS)
     
    45+1
    Chambersov center odvrátil jeden z brániacich hráčov Sheffieldu k Xhakovi, ktorý si loptu hruďou spracoval a ľavačkou nádherne vystrelil zo strednej vzdialenosti. Jeho tvrdú strelu letiacu do ľavého horného rohu domácej brány vyrazil zákrokom zápasu gólman Sheffieldu Henderson.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45
    Center obrana Sheffieldu odvrátila a pred napádajúcim Moussetom loptu prihral brankárovi Lenovi David Luiz. Hostia začínajú ďalší postupný útok od vlastnej šestnástky.
     
    44
    Odrazenú loptu však znovu získali hostia. Sakov center zľava bol zrazený na piaty rohový kop Arsenalu.
     
    43
    Sheffieldu sa podarilo na chvíľku oslobodiť a hostia musia začať znovu od vlastných obrancov. Tí založili útok po pravej strane, odkiaľ centroval Chambers, i s jeho nákopom si ale obrana Sheffieldu poradila.
     
    42
    Sakovi sa individuálny prienik nevydaril, po odkope Bashama sa ale lopta vrátila na kopačky hostí. Tí začínajú postupne zatláčať domáci tím do obrany.
     
    41
    McGoldrick spadol pri nábehu na ľavú stranu v súboji s Chambersom. Súboj bol vyhodnotený ako čistý a od brány rozohráva Bernd Leno.
     
    40
    Leno pokazil rozohrávku a prihral priamo medzi svojich stopérov na Norwooda, tomu však našťastie pre nemeckého brankára Arsenalu lopta odskočila. Druhý pokus o rozohrávku už Lenovi vyšiel.
     
    39
    Žltú kartu za faul lakťom na prenikajúceho Pépého dostáva Jack O'Connell (Sheffield United FC).
     
    Sheffield dnes strelil svoj vôbec druhý gól v prvom polčase svojich zápasov v tejto sezóne Premier League. Prvý strelil v zápase proti Evertonu.
     
    37
    Držanie lopty: 48 % : 52 %
     
    36
    Žltú kartu za veľmi ostré protesty voči žltej karte pre Saku dostal asistent Emeryho Fredrik Ljungberg. Švéd berie žltú kartu s úsmevom.
     
    35
    Žltú kartu za nafilmovaný pád v pokutovom území dostáva Bukayo Saka (Arsenal FC). Karta je ale veľmi diskutabilná, pretože Egan naozaj jemne zasiahol nohu prenikajúceho Saku.
     
    34
    Willock potiahol akciu na opačnú stranu, kde pred šestnástkou prihral doľava Aubameyangovi. Gabončanova strela bola zrazená na rohový kop.
     
    33
    Baldock sa z pravej strany dral do šestnástky Arsenalu a po súboji s Kolašinacom spadol. Penalta sa nepíska a hostia hru otáčajú.
     
    32
    Hostia sa okamžite po výkope usadili na polovici Sheffieldu, ich útok ale skončil po Pépého strate lopty a jeho následnom faule.
    30. Lys Mousset (SHU) - 1:0
     
    30
    Tím Sheffield Utd. práve strelil gól!
    Domáci jednoduchou akciou pri štandardke otvárajú skóre! V súboji o center z rohu letiaci k zadnej tyči vyskočil O'Connell vyššie ako Guendouzi a loptu hlavou vrátil do bránkoviska, odkiaľ ju zblízka dorazil do odkrytej brány Arsenalu LYS MOUSSET.
     
    30
    Napokon to i on vzdal a znovu posunul loptu dozadu. Fleck si spracoval nákop do šestnástky Arsenalu a jeho strelu zrazil na rohový kop David Luiz.
     
    29
    Sheffield útočí po pravom krídle, kde sa však v súboji s Kolašinacom zasekol Basham. I tak však loptu stále drží pod svojou kontrolou.
     
    28
    Stevensov center neodkopol dobre Papastathopoulos a Saka loptu pri autovej čiare stratil. Domáci loptu posunuli dozadu a od vlastných obrancov zakladajú svoju postupnú akciu.
     
    27
    Tempo zápasu v týchto chvíľach trochu opadlo a oba tímy si rýchlo menia kontrolu nad loptou v strede poľa.
     
    25
    Sheffield znovu rozohral na krátko a napokon centroval z ľavého krídla Fleck, loptu ale odkopol do autu zatiaľ výborne hrajúci Chambers.
     
    24
    Norwoodov center na zadnú žrď odhlavičkoval na rohový kop Sheffieldu Chambers. Domáci vedú v tejto chvíli na rohy 5:3.
     
    23
    Hosťom sa však rozohrávka nevydarila a Xhaka zhruba 35 metrov od vlastnej brány podrazil Norwooda. Priamy kop pre Sheffield zo zaujímavej pozície.
     
    22
    McGoldrick sa hnal za nákopom z vlastnej polovice, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a skorým vybehnutím ju získal brankár Leno.
    21. Nicolas Pépé (ARS)
     
    21
    Lenovi vypadol center z rohového kopu, jeho spoluhráči ho ale získali a prešli do bleskurýchleho protiútoku. Willock skvelou prihrávkou na ľavé krídlo vysunul Kolašinaca, ktorého center do bránkoviska netrafil ani zďaleka ideálne pred odkrytou bránou Sheffieldu osamotený Pépé. Lopta po jeho „zakončení“ skončila mimo domácej brány.
     
    20
    McGoldrickova prihrávka z ľavej strany prešla až k Moussetovi na hranici bránkoviska, ktorý to však vôbec nečakal. Lopta mu tak odskočila a David Luiz ju odkopol na rohový kop.
     
    19
    Fleck stratil v strede poľa loptu, hneď ale získal hrací predmet naspäť na kopačky domácich. Hra sa zatiaľ prelieva zo strany na stranu, nevideli sme však ani jednu vyloženú gólovú príležitosť.
     
    18
    Loptu však hostia udržali a Kolašinacov prienik po ľavom krídle zastavil čistým sklzom Basham.
     
    17
    Baldockov center odhlavičkoval David Luiz a dopredu vyrazil Pépé. Pred šestnástkou preniesol hru na ľavú stranu na Saku, toho ale vytlačil do strany vracajúci sa Baldock.
     
    15
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Aubameyanga dostáva John Fleck (Sheffield United FC). Prísnejší rozhodca ako Mike Dean by v tejto chvíli zrejme vytiahol i červenú kartu...
     
    15
    Norwoodov center odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Arsenalu. Opakovaný Norwoodov nákop potom chytil pripravený Bernd Leno.
     
    14
    David Luiz pokazil rozohrávku a loptu následne musel odkopnúť na rohový kop domácich Chambers.
     
    13
    Kolašinacov nákop trochu prekvapivo doletel na zadnej tyči na nabiehajúceho Chambersa, úspech tohto nákopu však prekvapil zrejme i Chambersa samotného, ktorý loptu poslal slabou hlavičkou do náručia Hendersona.
     
    12
    Stevens zatiaľ pokračuje v hre a pomáha svojim spoluhráčom v obrane. Arsenal postupne získava prevahu a v posledných chvíľach je iniciatívnejším tímom.
     
    11
    Tam sa lopty zmocnili hostia, konkrétne Guendouzi, ktorý hľadal pasom rozbehnutého Aubameyanga, ani on však nedokázal túto loptu spracovať.
     
    10
    Hra sa odohráva na polovici Sheffieldu, kde hostia zatláčajú domácich do ich pokutového územia. Po nepresnej prihrávke na Aubameyanga loptu odkopol na polovicu Arsenalu.
     
    9
    Po sérii rohových kopov hostí zostal v šestnástke sedieť Stevens a musí byť ošetrený. Jedná sa zrejme o svalové zranenie.
     
    8
    Až tretí roh Arsenalu vyriešila obrana Arsenalu odkopom do bezpečia. V súboji o center však v šestnástke Egan potiahol za dres Papastathopoulosa, podľa názoru hlavného rozhodcu sa ale o faul nejednalo.
     
    7
    Center na prednú tyč najprv zdvihol Xhaka do obrancu domácich a podobne dopadol i druhý pokus Kolašinaca.
     
    6
    Chambers výbornou prihrávkou poslal do nábehu rýchleho Pépého, jeho center do bránkoviska však nedokázal zasiahnuť Aubameyang. Obranca Sheffieldu potom odkopol hrací predmet na prvý rohový kop Arsenalu.
     
    5
    Arsenal je v úvode zápasu pod veľkým tlakom. David Luiz nedosiahol hlavou na center z pravej strany, Mousset ale zakončil len výrazne mimo Lenovej brány.
     
    4
    Norwood pekne vysunul na ľavom krídle kolmicou z prvej Baldocka, ktorého strieľanú prihrávku na nabiehajúceho spoluhráča zrazil na ďalší roh Papastathopoulos.
     
    3
    Prvý rohový kop domácich bol rozohraný na krátko a Norwoodov center na prednú tyč zastavil Ghaka. Kapitán Arsenalu loptu odkopol do autu.
     
    2
    Hostia loptu získali rýchlo naspäť pod svoju kontrolu, Chambers ju však nepresným nákopom vrátil domácim. O'Connell bol potom pri prieniku na útočnú polovicu faulovaný.
     
    1
    Výkop zápasu mali hráči Arsenalu, ich prvý nákop však skončil priamo v aute.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Bramall Lane v Sheffielde je najstarším dodnes fungujúcim futbalovým štadiónom sveta. Otvorený bol 30. apríla 1855 a pôvodne bol určený na kriketové zápasy.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Sheffield bude hrať v červenobielych dresoch, Arsenal v žltých.
     
    Úvodné zostavy:

    Sheffield United FC: D. Henderson – Basham, Egan, O'Connell – Baldock, Lundstram, Norwood (C), Fleck, Stevens – McGoldrick, Mousset.
    Náhradníci: Moore – McBurnie, Freeman, Jagielka, Sharp, Robinson, Bešić.

    Arsenal FC: Leno – Chambers, Papastathopoulos, David Luiz, Kolašinac – Guendouzi, Xhaka (C) – Pépé, Willock, Saka – Aubameyang.
    Náhradníci: E. Martínez – A. Lacazette, Martinelli, Torreira, Tierney, D. Ceballos, Holding.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan.
     
    Vzájomné zápasy

    Kvôli tomu, že Sheffield bol dlho mimo Premier League, sa oba kluby stretli v najvyššej anglickej súťaži len šesťkrát. Vzájomná bilancia hovorí mierne v prospech Arsenalu, ktorý dvakrát vyhral, raz prehral a trikrát sa v zápase týchto dvoch celkov zrodila remíza. Sheffield v troch predošlých domácich zápasoch s Arsenalom neprehral. Posledné vzájomné duely sú ešte zo sezóny 2006/2007, kedy Arsenal doma vyhral 3:0 a v Sheffielde prehral 0:1.
     
    Arsenal FC

    Arsenal zatiaľ predvádza v tejto sezóny veľmi dobré výkony a od začiatku ročníka prehral vo všetkých súťažiach len v lige v Liverpoole (1:3). Pred dnešným zápasom má na konte 15 bodov a je na priebežnom 5. mieste, ak by však vyhral, tak sa dostane o bod na 3. miesto pred Leicester a Chelsea. V lige „kanonieri“ neprehrali päťkrát za sebou, až trikrát z týchto piatich duelov však len remizovali, a to i na pôde posledného Watfordu. Na cudzích ihriskách sa Arsenalu navyše celkovo veľmi nedarí, keď v štyroch zápasoch vonku vybojoval doteraz len 5 bodov. Dnes ako favorit zápasu s nováčikom bude mať ideálnu príležitosť túto bilanciu vylepšiť.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Arsenal – Tottenham 2:2
    Watford – Arsenal 2:2
    Arsenal – Aston Villa 3:2
    Manchester United – Arsenal 1:1
    Arsenal – Bournemouth 1:0
     
    Sheffield United FC

    Sheffield vstúpil do sezóny pomerne dobre, v posledných kolách sa ale začal prepadávať vyrovnaným stredom tabuľky do nižších pozícii. Pred týmto zápasom sú domáci so ziskom 9 bodov na 15. mieste, odkiaľ majú na 18. Newcastle náskok jediného bodu. Z posledných štyroch zápasov vyhral Sheffield jediný (nad Evertonom 2:0) a v posledných dvoch zápasoch dokonca nedokázal streliť ani jeden gól. Útočná produktivita je veľkým problémom nováčika, pretože kým obrana je prekvapivo spolu s Liverpoolom najlepšou v lige (len 7 inkasovaných gólov), tak útok je tretím najhorším v súťaži (7 strelených gólov). Doma sa Sheffieldu v tejto sezóne vôbec nedarí, pretože si na Bramall Lane pripísal všetky tri prehry, ktoré v tejto sezóne utrpel. Celkovo je tretím najhorším tímom Premier League v zápasoch na domácom ihrisku.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Chelsea – Sheffield 2:2
    Sheffield – Southampton 0:1
    Everton – Sheffield 0:2
    Sheffield – Liverpool 0:1
    Watford – Sheffield 0:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Sheffield United FC – Arsenal FC, ktorý uzavrie program deviateho kola anglickej Premier League. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 30. Mousset

    Karty:   15. Fleck (SHU), 39. O'Connell (SHU), 66. McGoldrick (SHU), 75. D. Henderson (SHU) – 35. Saka (ARS), 67. Kolašinac (ARS), 86. Papastathopoulos (ARS), 90+3. Chambers (ARS)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:12. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:12.
    Sheffield United: D. Henderson – Basham, Egan, O'Connell – Baldock, Lundstram, Norwood (C) (85. McBurnie), Fleck, Stevens – McGoldrick (78. Freeman), Mousset (56. Sharp).
    Náhradníci: Moore – McBurnie, Freeman, Jagielka, Sharp, Robinson, Bešić.

    Arsenal FC: Leno – Chambers, Papastathopoulos, David Luiz, Kolašinac – Guendouzi, Xhaka (C) (69. A. Lacazette) – Pépé (78. Martinelli), Willock (46. D. Ceballos), Saka – Aubameyang.
    Náhradníci: E. Martínez – A. Lacazette, Martinelli, Torreira, Tierney, D. Ceballos, Holding.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan

    Diváci: 30 775