B. Bystrica – Poprad 4:1 (kon.) | Trenčín – Detva 3:6 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Michalovce 1:0 (po pr.)
Budapešť – Nitra 0:7 (kon.) | Zvolen – Miškovec 2:1 (kon.) | HC Slovan – Košice 1:2 (0:1 po s.n.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
3:6 (1:2, 1:2, 1:2)
HK Detva
Nedeľa 20.10.2019, 17:00 • Zimný štadión Pavla Demitru • Tipos Extraliga (SR) • 14. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Valach – 2 min., podrazenie).
     
    57:23
    Detva dala gól!
    Trenčania v snahe zdramatizovať zápas odvolali brankára trochu nečakane, asi ani väčšina útočiacich hráčov o tom nevedela. Sýkora mohol skúsiť hetrikovú strelu, ale potom posunul lepšie postavenému PETROVI ZUZINOVI, ktorý trafil prázdnu bránu Dukly.
    Asistencie: Ján Sýkora
     
    56:54
    Trenčín dal gól!
    Štvrtý útok Dukly zavrel hostí, dlho kombinoval v útočnom pásme, až NICOLAS FERÉNYI bekhendom z pravého kruhu prekvapil brankára Detvy.
    Asistencie: David Kajínek, Graeme McCormack
     
    48:26
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Chromiak – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    43:38
    Detva dala gól!
    Na prihrávku z rohu klziska si nakorčuľoval pred bránku TOMÁŠ TOROK a pohotovou ranou trafil odkrytú časť trenčianskej bránky.
    Asistencie: Rastislav Gašpar
     
    37:03
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Chovan – 2 min., zovretie puku).
     
    36:15
    Trenčín dal gól!
    Aj Dukla využíva presilovú hru, Štach posunul puk na pravý kruh ADAMOVI LAPŠANSKÉMU, ktorý presne trafil.
    Asistencia: Lubomír Štach.
     
    36:07
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Golian – 2 min., sekanie).
     
    35:43
    Sýkora kúsok od hetriku. Dostal puk pred odkrytú bránu, v poslednej chvíli mu do gólového zakončenia vložil hokejku obranca Štach.
     
    33:19
    Detva dala gól!
    Detva využíva presilovku, Zuzin sa dostal medzi kruhmi k odrazenému puku, poslal ho dozadu FREDERIKOVI FEKIAČOVI, ktorý presným príklepom usadil puk k ždrke a vyhnal Tomeka z brány. Asistencia: Peter Zuzin.
     
    32:36
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Kajínek – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    32:09
    Detva dala gól!
    Zdalo sa, že útok Detvy bol zneutralizovaný, ale potom JÁN SÝKORA vybojoval puk proti nedôraznému domácemu hráčovi a ocitol sa sám pred Tomekom, ktorého rýchlym pohybom rúk rozhýbal a presne zakončil.
     
    31:35
    Alderson sa sťahovačkou zbavil brániaceho hráča, ale zoči-voči Šimkovi strelou neuspel.
     
    30:30
    Žilka natiahol Tomeka strelou z pravého kruhu, následne ušiel do úniku Hlinka, pokúsil sa o bekhendový blafák, ale Šimko udržal puk pred čiarou.
     
    29:13
    Prečíslenie 2 na 1 riešil Džugan strelou z ľavého kruhu, Šimko jeho úmysel vystihol a puk vyrazil.
     
    27:15
    Šance na oboch stranách, Zuzin zakončoval prečíslenie 2 na 1 z ľavej strany strelou, ktorú mu Tomek pokryl. Na druhej strane dostal prihrávku do jazdy Bartovič, ale únik od modrej nezakončil úspešnou strelou, Šimko ho vychytal.
     
    20:48
    Šance na oboch stranách, Gašpar sa ocitol sám s pukom pred Tomekom, ale zblízka ho ani na dvakrát neprekonal, z protútoku pálil spomedzi kruhov Lapšanský, Šimko úspešne zakročil.
     
    15:20
    Džugan sa obtočil s pukom okolo brány a skúsil prekvapiť brankára, puk sa odrazil k druhej žrdke a tam na Hlinku zívala úplne opustená brána, domáci útočník ju však nedokázal trafiť a jeho gesto po tomto pokuse hovorilo za všetko.
     
    12:31
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Zuzin – 2 min., sekanie).
     
    09:27
    Trenčín dal gól!
    Gól teda nakoniec platí. MARTIN CHROMIAK a jeho strela zo vzduchu boli v súlade s pravidlami. Už menej situácia pred gólom, kedy rozhodcovia úplne ignorovali prihrávku rukou Trenčanov, ktorí sa snažili udržať útočné pásmo.
    Asistencie: Ľubomír Štach, Jozef Švec
     
    09:27
    Trenčania sa nasťahovali do pásma Detvy, puk lietal z jednej strany na druhú, po jednej zo striel sa odrazil puk do výšky a Chromiak ho z otočky vo vzduchu trafil a skóroval. Rozhodca okamžite signalizoval, že pôjde situáciu skontrolovať na videu, či nešlo o vysokú hokejku.
     
    06:25
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Torok – 2 min., hákovanie).
     
    05:24
    Detva dala gól!
    A hostia už vedú o dva góly. Naoko nevinná akcia skončila gólom, Tomek strelu Jendroľa z ľavého kruhu vyrazil len na pravú stranu, kde vracajúci sa hráči nedôrazne pokryli JAKUBA ŽILKU a ten pohotovo dorazil do odkrytej brány.
    Asistencia: Dominik Jendroľ
     
    03:37
    Detva dala gól!
    Obrovská hrubka domáceho Aldersona, ktorý stratil ľahkovážne puk na útočnej modrej, od Šišovského sa odrazil rovno na voľného JÁNA SÝKORU, ten zakončil svoj únik úspešným blafákom. Asistencie: Peter Šišovský.

    Marián Vychovalý


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 10. Chromiak (Štach, Švec), 37. Lapšanský (Štach), 57. Ferényi (Kajínek, McCormack) – 4. Sýkora (Šišovský), 6. Žilka (Jendroľ), 33. Sýkora, 34. F.Fekiač (Zuzin), 44. Torok (Gašpar), 58. Zuzin (Sýkora)


    HK DUKLA Trenčín: M. Tomek (34.M.Valent)– Rajnoha, McCormack, Štach, Sládok, Kajínek, Stacha, A.Dúžek – Sojčík, Mikyska, Alderson – Lapšanský, Sádecký, M.Valach – Bartovič, J.Švec, Mich.Hlinka – Džugan, Ferényi, Chromiak – Luhový
    HK Detva: M.Šimko – Martin Chovan, Andersons, Kuklev, Golian, Jendroľ, F.Fekiač, V.Fekiač, Gachulinec – J.Sýkora, P.Zuzin, Šišovský – R.Gašpar, P.Valent, Torok – Žilka, Podešva, Ščurko – Ľupták, Čacho, Čenka

    Rozhodca: Adamec, Rencz – Kacej, Soltesz