Švajčiarsko – Fínsko 6:10 (kon.) | Česko – Švédsko 5:6 (1:2 po s.n.)
koniec
Švajčiarsko
6:10 (2:5, 1:3, 3:2)
Fínsko
cz Nedeľa 20.10.2019, 14:30 • UNYP Aréna • Euro Floorball Tour (ženy)
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (16:24:41)
     
    Střely ve třetí části: 14 – 10
     
    Nejlepší hráčky:

    Švýcarsko – Isabelle Gerigová
    Finsko – Sara Piispaová
     
    Je to tak! Švýcarsko sice vyhrálo poslední třetinu, ovšem jen o gól. Viděli jsme zde parádní ofenzivní podívanou, ve které padlo hned šestnáct branek. Finsko vyhrálo o čtyři góly a bere druhé místo na turnaji, zatímco Švýcarky končí poslední.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Sallströmová ještě zacílila na další branku svého celku, ale její dobrá rána trefila jen masku švýcarské gólmanky. Za tohoto stavu už se nejspíše dohraje.
     
    59:00
    Poslední minuta do konce zápasu!
     
    57:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ovšem Suomi se prosazuje a střílí dnes už desátou branku! Parádní ofenzivní podívaná zde v UNYP Aréně. SARA PIISPAOVÁ sice hledala svým pasem spoluhráčku, jež by už byla u branky, ale její přihrávku si do sítě srazila švýcarská hráčka. Asistence: Mia Karjalainenová.
     
    57:39
    Navíc se drží s míčkem na útočné polovině. Přišla dobrá střela, ovšem ta těsně minula branku.
     
    57:14
    Švýcarsko to zkouší v šesti!
     
    56:37
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Jenže po nádherné akce Švýcarek to je zase o tři góly! Švýcarsko nyní naprosto rozebralo obranu Finek. Finální přihrávka šla od Rüttimannové na MICHELLE WIKIOVOU, která před sebou měla prázdnou síť. Asistence: Corin Rüttimannová.
     
    55:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tady je navíc rozhodnuto! SARA PISPAAOVÁ totiž dostala skvělou přihrávku do brankoviště, kde jí stačilo nastavit hokejku a mohla se jít radovat se spoluhráčkami! Asistence: Milla Nordlundová.
     
    55:25
    Když se nyní dostaly s míčkem na útočnou polovinu, samy se o ní nepřesnou přihrávkou připravily. S jejich případným srovnáním to nevypadá dobře.
     
    54:44
    Nyní jsme konečně viděli střelu na straně Švýcarska, ovšem ta jen zaduněla o zadní mantinel. Švýcarkám začíná rychle ubíhat čas.
     
    54:19
    Švýcarkám se navíc nedaří dostat se do tlaku, aby mohly odvolat brankářku. Finsko zatím hraje na výbornou a nyní se dobře brání.
     
    53:35
    Finsko zase kombinuje a je něco málo přes šest minut od výhry! Ta by znamenala, že Finsko skončí druhé, zatímco Švýcarsko poslední.
     
    52:47
    Lampinenová je na hřišti!
     
    52:31
    Viděli jsme několik rychlých přihrávek za brankou Finska, když přišel pas na volnou Gerigovou. Parádním zákrokem se ale předvedla také Nieminenová!
     
    52:11
    K němu se postavila Meri-Helmi Hoynalaová. Ovšem neproměnila ho! Heiniová podržela svůj tým, když se dotkla míčku. Finka poté sice míček do sítě dostala, ale to už bylo pozdě!
     
    52:11
    Trestné střílení pro Finsko!
     
    51:50
    Švýcarky zatím nehrají početní výhodu vůbec ideálně! Vůbec se nemohou dostat do nějakého tlaku či ke střele. Finsko brání opravdu dobře.
     
    51:09
    Mia Karjalainenová ovšem získala míček za svou brankou, ušetřila několik cenných vteřinek, načež ho poslala daleko od branky.
     
    50:47
    Vyloučení v týmu Finsko (Lampinenová – 2 min., Držení).
     
    50:33
    S. Nieminenová hledala krosem někoho před brankou, ale nebyla úspěšná. Švýcarsko si navíc zahraje první přesilovou hru v zápase.
     
    49:40
    Hodně tvrdý souboj u mantinelu jsme nyní viděli z obou stran. Proto rozhodčí nakonec hru nepřerušili a Švýcarsko má zase míček u sebe.
     
    48:43
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tak přichází trest, Švýcarsko prohrává už jen o tři branky! Po střele totiž zůstal míček jen v brankovišti, kde se nejrychleji zorientovala MICHELLE WIKIOVÁ, jež doklepla míček do sítě! Asistence: Alexandra Fricková.
     
    47:57
    Brigitte Mischlerová chtěla pálit, ale střela jí vůbec nesedla. Suomi tak šlo do přečíslení, ale nevyřešilo ho zrovna ideálně. Nakonec ani nevystřelilo.
     
    47:36
    Tanja Stellaová vypálila nebezpečně z poloviny hřiště! Před brankou totiž clonila její spoluhráčka a Nieminenová měla štěstí, že rána šla těsně vedle.
     
    47:14
    Oona Kauppiová se probíjel do zakončení, ale prostor před brankou byl hodně zahuštěný. Přesto se Finsko udrželo na míčku a vypálilo, ovšem mimo.
     
    46:15
    Mia Valleniusová se dostala ke střele, jenže ta jí vůbec nesedla, tak nemusela brankářka Švýcarska vůbec zasahovat, jelikož pokus šel mimo.
     
    45:06
    Švýcarsko sice vstřelilo branku, jenže ta není uznána! Nejspíše tam totiž přišlo nějaké přistrčení do gólmanky, která padla , zatímco švýcarská hráčka povedeným bekhendem dostala míček do sítě, Sudí ovšem rezolutně rozpažil, a tak je to stále o čtyři góly.
     
    44:51
    Finky si přesto vybojovaly standardní situaci z dobré pozice. Přišla střela hned po přiťuknutí, ale ta mířila jen do zdi před brankou.
     
    44:22
    Suomi už zase má míč ale na svých hokejkách a zatím se s ním nikam moc nežene. Švýcarsko navíc ani nijak moc nenapadá, což by mělo.
     
    43:24
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A ještě vykřesaly naději, protože střílí gól! Corin Ruttimannová vypálila a Nieminenová míček vyrazila jen vedle sebe, možná to byl někdo před brankou. Tam však byla připravená ISABELLE GERIGOVÁ, která míček doklepla do sítě. Asistence: Corin Ruttimannová.
     
    43:00
    Dlouhá přihrávka na straně Švýcarek neměla moc šancí na úspěch. Přesto se hráčky v červených dresech znovu dostaly k míčku.
     
    42:17
    To o chvilku později už to těžký zákrok byl, navíc úspěšný! Oona Kauppiová se dostala ke střele z výhodné pozice a mířila na zadní tyč. Švýcarská brankářka předvedla dobrý zákrok rukou!
     
    41:45
    Heiniová si musela připsat první zákrok v této periodě, který ale nebyl nějak složitý.
     
    40:54
    Švýcarky dvakrát dostaly míček na své hokejky, ale dvakrát se nedokázaly dostat ani přes polovinu hřiště. Takhle nemají ani malou naději.
     
    40:23
    Finská obránkyně to zkoušel křižným pasem z poloviny hřiště, ale neukázalo se to jako dobrá volba, když švýcarská hráčka pas zastavila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely ve druhé třetině: 4 – 10
     
    Už máme za sebou i druhou periodu a nadále mnohem spokojenější mohou být hrčky Finska. Ty totiž přidaly v této třetině další tři branky, zatímco jejich soupeřky jen jednu. Už pět hráček má na svém kontě dva body (čtyři z Finska, jedna ze Švýcarska). Na straně Švýcarek to nevypadá na nějaké zdramatizování stavu, ale pořád jen před námi dvacet minut, tak uvidíme, co se bude dít.

    Další část začne přibližně v 15:52.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé části!
     
    38:42
    Tanja Stellaová je na hřišti!
     
    38:00
    Corin Rüttimannová mohla vrátit svému týmu ještě nějakou naději! Šla totiž sama na brankářku, předvedla kličku, ale Nieminenová předvedla opravdu skvělý zákrok!
     
    37:44
    Finsko nadále ale hraje s míčkem a byla z toho veliká šance! Veera Kauppiová dostala přihrávku taktéž na stranu, ovšem její rána jen orazítkovala horní tyčku!
     
    37:05
    Finky kombinují na útočné polovině. Přihrávku na střelu ze strany dostala Oona Kauppiová, ovšem její rána z první minula bližší tyčku.
     
    36:42
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Tanja Stellaová – 2 min., Bránění ve hře).
     
    36:08
    Zase se nám do hry vkládají časté nepřesnosti, a to už na obou stranách. K tomu se mnohem častěji přerušuje hra, což plynulosti zrovna nepřidává.
     
    35:15
    Švýcarky získaly míček za svou brankou a vydaly se podél mantinelu na útočnou polovinu. Tam měly možnost rozehry, ale ta nebyla nijak úspěšná.
     
    34:41
    Viděli jsme dva fauly v krátkém sledu za sebou, po kterých získalo míč Finsko. To se okamžitě žene dopředu, chtělo by ještě přidat nějaké branky.
     
    33:52
    Lampinenová měla nyní okolo sebe jen dvě Švýcarky, tak se rozhodla pro přihrávku po mantinelu. Ta byla úspěšná, a tak Finsko zase může útočit.
     
    33:20
    Sanni Nieminenová táhla nyní přečíslení svého týmu. Věřila si a vzala to na sebe, ovšem její pokus byl jen sražen mimo mantinely soupeřovou obránkyní.
     
    32:46
    Další obrovská šance! Nathalie Spichigerová vystřelila a překonala finskou gólmanku. Míček už skákal do sítě, jenže finská obránkyně ukázala přehled a odpálila ho mimo nebezpečí.
     
    31:44
    Přesto mohlo přijít snížení jako blesk z čistého nebe! Michelle Wikiová vyslala dobrou ránu bekhendem, jelikož jí nic jiného nezbývalo. Tato střela jen prolétla okolo tyčky!
     
    31:19
    Finsko je zatím opravdu lepším týmem. Posílá si parádní rychlé přihrávky, které většinou najdou svého adresáta. Švýcarsko s tím má problémy.
     
    30:37
    Saarikoskiová sice byla napadána soupeřku v rohu obranné poloviny, ale se situací si poradila a poslala míček dále. Posléze oba týmy vystřídaly.
     
    29:44
    Suomi navíc pokračuje v další aktivitě a připsalo si další střelu na branku. Ta ale byla sraženo vysoko nad, načež získaly míč do své moci Švýcarky.
     
    28:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Wow, další branka, znovu ve švýcarské síti, tady to začíná vypadat na debakl! Milla Nordlundová poslala míček na branku. Tam byla nejaktivnější SARA PIISPAOVÁ, jež ho doklepla do sítě. Asistence: Milla Nordlundová.
     
    28:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže stačí chvilka a už je to o čtyři góly! JENNA SAARIOVÁ se vytočila s míčkem do dobré střelecké pozice a nedala Heiniové šanci! Asistence: Veera Kauppiová.
     
    27:49
    Teď už se zase nehraje tak útočně. respektive hra se přelévá celkem rychle ze strany na stranu, ale vidíme spoustu nepřesností na obou stranách.
     
    26:18
    Nathalie Spichigerová odvedla skvělou práci, díky které se dostala až do obrovské šance! Míček jí ale při střele sjel z hokejky, a tak její zakončení vůbec nebylo důrazné.
     
    25:38
    Švýcarky navíc chtějí brzy přidat i další branku a drží se míčkem okolo branky soupeřek. Nyní se ke střele ale nedostaly a míček ztratily.
     
    24:52
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Přesně o minutu později už je to zase o tři góly, to jsou parádní brankové hody v tomto utkání. Gerigová našla na středu hřiště ALEXANDRU FRICKOVOU, jejíž rána z první rozvlnila síťku! Asistence: Isabelle Gerigová.
     
    23:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Který o chvilku později také přichází, Finsko zase vede o čtyři góly! Valleniusová našla u mantinelu MILJU-MARIU SAARIKOSKIOVOU, která procpala míček někde okolo tyčky! Asistence: Mia Valleniusová.
     
    23:21
    Saariová našla z rohu hřiště Oonu Kappiovou, ovšem její rána nakonec prolétla jen okolo tyčky. To byla velmi zajímavá šance na další vstřelený gól.
     
    22:52
    Suomi má stále míček na svých hokejkách. První formaci se žádná útočná akce nepovedla,a tak jí nahradí jiná.
     
    21:54
    Veera Kauppiová mohla zacílit na svou druhou branku dnes, ale parádní práci odvedla Stellaová, která se před ní dostala a získala míček pro své barvy.
     
    21:18
    Alexandra Fricková dobře napadala rozehrávku soupeřek. Chyběl jí jen malý kousek, aby zasáhla míček v brankovišti.
     
    20:30
    Už se nám rozehrála i druhá třetina a první zákrok má za sebou švýcarská brankářka. Poté ale její spoluhráčky míček získaly.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely v první třetině: 12 – 10
     
    Je za námi první třetina, která ukázala opravdu parádní podívanou, vždy´t jsme viděli rovnou sedm branek! Spokojenější bude rozhodně Suomi, které vede o tři branky. Na gólech se podílela většina hráček, jen Oona Kauppiová má na svém kontě dva body za jeden gól a jednu asistenci. Finsko navíc vedlo o branek pět, ovšem Švýcarsko se poté vzchopilo a dvěma slepenými góly snížilo rozdíl na tři branky.

    Další třetina začne přibližně v 15:12.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Suvi Hamalainenová ještě zaútočila na další branku svého týmu. Vyslala táhlou střelu, ovšem ta byla zastavena švýcarskou hráčkou.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny!
     
    18:38
    Tak první třetina přináší opravdu parádní florbal! Už jsme viděli sedm branek a stále ještě nějaký čas zbývá. Snad budou padat góly i v dalších částech.
     
    16:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Gólové hody pokračují! Švýcarsko získalo míček na útočné polovině, načež přišel pas na Ruttimannovou, ta sice ze skvělé pozice trefila jen tyčku, ale míček se odrazil přesně k ISABELLE GERIGOVÉ, která před sebou měla prázdnou síť. Asistence: Corin Ruttimannová.
     
    16:08
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba na straně Finska končí brankou! Hoynalaová totiž našla svou přihrávkou jen MARGRIT SCHEIDIGGEROVOU, která si se šancí poradila bravurně a nedala finské gólmance šanci! Bez asistence.
     
    15:52
    Heinenová nyní zachránila svůj tým od další inkasované branky! To jsou šílená okna, které má Švýcarsko ve své obraně.
     
    15:07
    Švýcarské áčko přišly povzbudit i juniorky. Přišla i zranění hráčka z minulého utkání Fitziová, která už má ve své výbavě berle.
     
    14:33
    Švýcarsko sice mělo míček na útočné polovině, přesto muselo čelit další střele na svou branku. Tu na poslední chvíli zblokovala obránkyně mimo mantinely.
     
    13:58
    Margrit Schidiggerová vystihla nepřesnou rozehrávku, ale nedokázala s touto šancí nijak naložit. Nedokázala si totiž na první dobrou míček zpracovat.
     
    13:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Wow, se Švýcarkami to vůbec nevypadá dobře! MIA KARLJALAINENOVÁ vypálila a její střela zapadla až do branky. Vypadalo to, že byla i možná trochu tečována. Bez asistence.
     
    12:43
    Saariová se už dostávala s míčkem před branku, když jí byl posunut z hokejky. Přesto ještě dokázala svou nohou postrčit míček dále.
     
    12:29
    Finsko navíc rozhodně nepolevuje, spíše naopak! Drží míček na svých hokejkách i nadále a vybojovalo rozehrávku z rohu útočné poloviny.
     
    11:06
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tohle už začíná zavánět debaklem, Finsko vede po jedenácti minutách o čtyři góly! Oona Kauppiová našla před brankou úplně volnou VEERU KAUPPIOVOU, která neměla problémy dostat míček do sítě. Asistence: Oona Kauppiová.
     
    10:57
    Taky z toho byla další dobrá šance, kdy jsme klidně mohli vidět další gól! Veera Kauppiová dostala přihrávku do strany, ale doslova jen trefila ruku švýcarské brankářky.
     
    10:38
    Johanna Homiová dostala přihrávku do skvělé palebné pozice, ale míček netrefila. Poté však byla faulována a to je standardka pro Suomi.
     
    10:19
    Pro Švýcarky je toto doslova hororový start do utkání. Po oddechovém čase se tak snaží hrát mnohem aktivněji a více s míčkem.
     
    09:15
    Oddechový čas pro domácí.
     
    09:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A o necelou minutu je to už o dva góly! Tak nakonec přece jen branky uvidíme, snad to tímto nebude končit! Jeena Saariová našla volnou OONU KAUPPIOVOU, která si před gólmankou poradila. Asistence: Jeena Saariová.
     
    08:37
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže stačí jedna rychlá akce a už je to o dvě branky! Inka Lampinenová našla parádním krosem volnou SANNI NIEMINENOVOU, která si s touto situací poradila na jedničku a trefila odkrytou část branky. Asistence: Inka Lampinenová.
     
    07:58
    Finsko se drží na míčku, ale zatím s ním nikam moc nespěchá. Zatím to nevypadá, že bychom měli vidět nějakou ofenzivní smršť.
     
    07:09
    Veera Kauppiová mohla navýšit náskok svého týmu na dvě branky! dostala přihrávku za obranu a pálila z otočky na zadní tyč. Heininová však předvedla skvělý zákrok a udržela míček mezi rukou a tělem!
     
    06:28
    Lampinenová znovu pálila, tentokrát z mnohem lepší pozice. Výsledek byl ovšem velmi podobný, když její ránu zastavila jedna ze švýcarských hráček.
     
    05:54
    Inka Lampinenová střílela z poloviny hřiště, přestože nebyla pod nějakým tlakem. Její střela ale trefila jen spoluhráčku, od které se míček odrazil pro Švýcarky.
     
    05:24
    Nadia Reinhardová si nabíhala na přihrávku z rohu a vypadalo to na zajímavou šanci. Ani k ní se však míček nedostal, jelikož byl zastaven.
     
    04:52
    Flurina Martiová se snažila najít spoluhráčku před brankou, kam si nabíhaly hned dvě. Její přihrávka byla zastavena finskou obránkyní.
     
    04:31
    Julia Suterová poslal míček podél mantinelu, čímž našla svou spoluhráčku v rohu hřiště. Ta poté ještě vybojovala rozehru z rohu.
     
    03:51
    Švýcarsko se znovu celkem zbytečně zbavilo balónku, a tak hrají Finky. Ty jsou s ním ale zatím jen na své obranné polovině, odkud se nemohou dostat.
     
    03:11
    To byl tedy bleskový start v podání Finek, na který se Švýcarsko snažilo hned odpovědět. Přihrávka však skončila bez teči jen mimo mantinely.
     
    02:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Dnes se celkem daří rychlým brankám, Suomi vede po dvou minutách! Hamalainenová získala míček na středu hřiště. Táhla celý protiútok, načež naservírovala míček na hokejku SARY PIISPAOVÉ, která měla jednoduchou pozici. Asistence: Suvi Hamalainenová.
     
    01:26
    Finky rozehrávaly z rohu útočné poloviny, a tak jsme viděli první dobrou šanci! Veera Kauppiová sin naběhla a její střelu musela Heiniová vyrazit reflexivním zákrokem!
     
    00:39
    Bylo to Švýcarsko, které si jako první připsalo střelu na branku. Nieminenová ale celou situaci dobře viděla a míček zachytila.
     
    00:15
    Nám právě odstartoval poslední zápas pro švýcarskou a finskou reprezentaci v rámci EFT 2019 v Praze! Švýcarky jsou v červeném, Finky v bílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Heiniová (Schmidová) – Gredigová, Stellaová, Reinhardová, Martiová, Mischlerová, Fricková, Liechtiová – Gameprliová, Spichigerová, Scheidiggerová, Wikiová, Gerigová, Ruttimannová, Hintermannová, Cattaneová, Zwinggiová, Suterová, Rossierová.

    Finsko: K. Nieminenová (Siltanenová) – Manninenová, Karjallainenová, S. Nieminenová, Tornqvistová, Sallstromová, Valleniusová, Lampinenová – Piispaová, Hamalainenová, Hoynalaová, Homiová, Ahoová, Sundstromovu, O. Kauppiová, V. Kauppiová, Nordlundová, Saarikoskiová, Saariová..
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u dnešního utkání v rámci Euro Floorball Tour. Dnes je poslední den v rámci tohoto turnaje. Reprezentace Švýcarska a Finska rozehraje dospělou část. Start je naplánován na 14:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 17. Scheidiggerová, 17. Gerigová (Ruttimannová), 25. Fricková (Gerigová), 44. Gerigová (Ruttimannová), 49. Wikiová (Fricková), 57. Wikiová (Ruttimannová) – 3. Piispaová (Hamalainenová), 9. S. Nieminenová (Lampinenová), 10. O. Kauppiová (Saariová), 12. V. Kauppiová (O. Kauppiová), 14. Karjalainenová, 24. Saarikoskiová (Valleniusová), 29. Saariová (V. Kauppiová), 29. Piispaová (Nordlundová), 56. Piispaová (Nordlundová), 58. Piispaová (Karjalainenová)


    Švajčiarsko: Heiniová (Schmidová) – Gredigová, Stellaová, Reinhardová, Martiová, Mischlerová, Fricková, Liechtiová – Gameprliová, Spichigerová, Scheidiggerová, Wikiová, Gerigová, Ruttimannová, Hintermannová, Cattaneová, Zwinggiová, Suterová, Rossierová.
    Fínsko: K. Nieminenová (Siltanenová) – Manninenová, Karjalainenová, S. Nieminenová, Tornqvistová, Sallstromová, Valleniusová, Lampinenová – Piispaová, Hamalainenová, Hoynalaová, Homiová, Ahoová, Sundstromovu, O. Kauppiová, V. Kauppiová, Nordlundová, Saarikoskiová, Saariová.

    Rozhodca: Martin Reichelt a Tomáš Kostínek