Frankfurt – Leverkusen 3:0 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
3:0 (2:0)
Bayer Leverkusen
Piatok 18.10.2019, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    Rönnow snáď prvýkrát v zápase zachyboval, keď center z pravej strany len tečoval k Diabymu na zadnej tyči. Striedajúcemu Francúzovi sa ale volej nevydaril a dánsky brankár domácich sa stihol presunúť, aby loptu chytil.
     
    85
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Bas Dost, prichádza Mijat Gaćinović.
     
    84
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Djibril Sow, prichádza Dominik Kohr.
     
    82
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Lucas Alario, prichádza Moussa Diaby.
     
    80
    Frankfurt dal gól!
    Domáci vedú už o tri góly! Nákop Kostića najprv nedokázal Dragović odkopnúť a potom ho chcel nechať svojmu brankárovi Hrádeckému, pošmykol sa však vo vlastnej šestnástke a aj keď sa pošmykol aj za ním dobiehajúci BAS DOST, tak ten ešte dokázal loptu usmerniť medzi nohy brankára Hrádeckého. Pomaly sa potom dokotúľala za bránkovú čiaru.
     
    75
    Leverkusen prebral iniciatívu a teraz sú hostia aktívnejším mužstvom. Bellarabi výbornou prihrábkou do druhej vlny našiel Havertza, ktorého strelu tečoval pred brankárom Hasebe. Domáci gólman ešte skvelým reflexívnym zákrokom loptu usmernil tesne mimo vlastnej brány.
     
    73
    Penalta sa napokon kopať nebude! Video odhalilo, že Fernandes zasiahol loptu bradou a nie rukou.
     
    72
    Hlavný rozhodca ešte konzultuje situáciu s videoasistentom.
     
    71
    Hlavný rozhodca ukazuje na penaltový bod v šestnástke Frankfurtu! Podľa jeho verdiktu mal zablokovať Vollandov center rukou vo vlastnej šestnástke Fernandes.
     
    69
    Amiri ideálnou prihrávkou na pravú stranu šestnástky vysunul Bellarabiho, ktorého strelu z prvej z pomerne dobrej streleckej pozície vyrazil ďalším skvelým zákrokom brankár Eintrachtu Rönnow.
     
    67
    Domáci strelili ďalší gól, ktorý neplatí! Kostićovu prihrávku z pravej strany v rýchlom protiútoku predĺžil za seba pätičkou Paciência a za ním poslal neobsadený Dost loptu k pravej tyči. Pekná akcia, Dost ale v momente prihrávky stál v ofsajde a gól tak neplatí.
     
    66
    Alario si skvele nabehol na center z ľavej strany, osamotený v strede pokutového územia Frankfurtu ale poslal loptu do stredu brány, kde ju vyrazil brankár Rönnow.
     
    64
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Wendell, prichádza Lars Bender.
     
    45+2
    Kostićov center z ľavej strany odkopol hneď prvý brániaci hráč Leverkusenu, hostia sa ale i tak dostali ku gólovej príležitosti. Sow prihrávkou za obranu hostí poslal do nábehu Paciênciu, ktorý obhodil brankára Hrádeckého, kvôli ofsajdu ale nemohol zakončovať.
     
    44
    Žltú kartu za zásah Amiriho sklzom do členku dostáva Gélson Fernandes (Eintracht Frankfurt). Leverkusen bude mať k dispozícii priamy kop z ľavej strany.
     
    42
    Bellarabi ideálnym centrom našiel Alaria, ktorý z voleja poslal loptu zvnútra šestnástky k pravej tyči. Rönnow skvelým zákrokom strelu vyrazil.
     
    41
    Dost skvelou prihrávkou vysunul za obranu Leverkusenu Kostića, ktorý ešte posunul loptu do druhej vlny k Paciênciovi. Tomu sa strela nevydarila, od obrancu hostí sa ale odrazila do brány a Hrádecký ju reflexívnym zákrokom hlavou vyrazil. To bol zákrok zápasu!
     
    39
    Center sa odrazil od Havertza, ktorý sa snažil hlavičkovať, k Alariovi a ten strelou z ostrého uhla z bezprostrednej blízkosti Rönnowovej brány poslal loptu mimo.
     
    37
    Havertz si nabehol na kolmú prihrávku na ľavú stranu a z prvej centrom do šestnástky našiel úplne voľného Baumgartlingera. Tomu sa nevydarilo zakončenie a z voleja poslal loptu vysoko nad domácu bránu.
     
    30
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Mitchell Weiser, prichádza Karim Bellarabi.
     
    30
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Almamy Touré, prichádza David Abraham.
     
    23
    Tretí gól Frankfurtu neplatí! Kostićova strela z ostrého uhla tesne minula bránu Hrádeckého, lopta sa ale dostala k hráčovi Frankfurtu, ktorého strelu zablokovala obrana hostí ku Kostićovi. Ten loptu dorazil do prázdnej brány, avšak z ofsajdového postavenia.
     
    16
    Frankfurt dal gól!
    Domáci odskakujú už do dvojgólového náskoku! GONÇALO PACIÊNCIA poslal brankára Hrádeckého do ľavej strany a loptu z penaltového bodu poslal do pravej.
     
    16
    Žltú kartu za hru rukou vo vlastnej šestástke dostáva Aleksandar Dragović (Bayer Leverkusen).
     
    16
    Penalta pre Frankfurt! Kostić potiahol loptu z ostrého uhla do šestnástky a lopta sa od obrancu Leverkusenu odrazila k Paciênciovi, ktorého strelu zasiahol rukou obranca Dragović.
     
    15
    Alario si spracoval loptu pred šestnástkou Frankfurtu, posunul si ju doprava a strelou cez obrancu Eintrachtu ju poslal po zemi tesne mimo domácu bránu.
     
    8
    Paciência si nabehol ideálne na center z rohového kopu a hlavičkou poslal loptu tesne nad Hrádeckého bránu.
     
    6
    V ďalšej šanci sa ocitol Sebastian Rode, ktorému pripravil pozíciu v šestnástke Paciência. Rodeho strelu chytil brankár Bayeru Hrádecký.
     
    5
    Hostia mohli okamžite vyrovnať! Volland podobnou kolmicou, ako pred chvíľou pri domácom góle, vysunul Havertza a tomu až tesne pred brankárom Rönnowom odkopol loptu sklzom obranca domácich Hinteregger.
     
    4
    Frankfurt dal gól!
    Domáci zo svojho prvého vydarenejšieho útoku v zápasu otvárajú skóre! Da Costa nádhernou prihrávkou za obranu Leverkusenu poslal do nábehu GONÇALA PACIÊNCIU, ktorý utiekol dvojici stopérov Bayeru a svoj samostatný únik zakončil strelou po zemi k pravej tyči. Brankár Hrádecký loptu síce zasiahol, už ju ale len tečoval a cez neho prešla do siete.

    Michal Sadlek

    Góly: 4. Paciência, 16. Paciência (pen.), 80. Dost

    Karty:   44. G. Fernandes (FRN) – 16. Dragović (LEV)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:10.
    Eintracht Frankfurt: Rönnow – A. Touré (30. D. Abraham), Hasebe (C), Hinteregger – Rode – D. da Costa, Sow (84. Kohr), G. Fernandes, Kostić – Paciência, Dost (85. Gaćinović).
    Náhradníci: Wiedwald – D. Abraham, Durm, Gaćinović, Chandler, Joveljić, Kohr, Kamada, N'Dicka.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Dragović, S. Bender, Wendell (64. L. Bender) – Weiser (30. Bellarabi), Baumgartlinger, Demirbay, Volland (C) – Havertz, Amiri – Alario (82. Diaby).
    Náhradníci: R. Özcan – Bellarabi, L. Bender, Diaby, Pohjanpalo, Tah, P. Retsos, Paulinho.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach

    Diváci: 50 800