S. Macedónsko – Kazachstan 1:1 (kon.) | Cyprus – Bielorusko 1:1 (kon.) | Island – Írsko 1:0 (kon.)
Lotyšsko – Bulharsko 0:0 (kon.) | Azerbajdžan – Švajčiarsko 0:1 (kon.) | Poľsko – Srbsko 1:0 (kon.)
Bosna – Nemecko 0:2 (kon.) | Estónsko – Rusko 0:5 (kon.) | Nórsko – Holandsko 0:4 (kon.)
Izrael – Faerské ostrovy 3:1 (kon.) | Čierna Hora – Španielsko 0:2 (kon.) | Luxembursko – Švédsko 0:3 (kon.)
Albánsko – Kosovo 2:1 (kon.) | Belgicko – Moldavsko 4:1 (kon.) | Anglicko – Rakúsko 5:1 (kon.)
Slovensko – Francúzsko sk 3:5 (kon.)
koniec
Albánsko
2:1 (0:0)
Kosovo
cz Utorok 15.10.2019, 19:00 • Elbasan Arena, Elbasan • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 3
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Domácí natahují čas, co to jde, navíc je z toho další žlutá karta, kterou si vysloužil znovu střídající hráč – Juljan Shehu.
     
    90+4
    Aby to střídajícímu Kolajovi nebylo asi líto, žlutou dostává také Jon Mersinaj, který střídal před třemi minutami spolu s ním.
     
    90+3
    Aristidi Kolaj se hned uvedl ošklivým faulem na Kastratiho, za který následuje samozřejmě nějaká ta strkanice, ale hlavně žlutá karta. Po dvou minutách na placu.
     
    90+1
    Redon Xhixha, jeden z hrdinů dnešního mače, jde z placu, a místo něj nastupuje Aristidi Kolaj. Jasné taktické střídání, navíc dvě – dolů jde také Enis Cokaj a na poslední minuty si zahraje Jon Mersinaj.
    90. Blend BAFTIU - 2:1
     
    90
    Kosovo právě vstřelilo branku!
    Osmý rohový kop hostí, kteří se z něj konečně prosazují. Vůbec první střelu na branku vyslal BLEND BAFTIU, jenž šel na hřiště teprve před dvanácti minutami, a rázem dává kontaktní branku Kosova, jelikož si krásně naběhl na centr a hlavičkou poslal míč přesně k tyči. Závěr bude ještě řádně zajímavý!
     
    88
    Gezim Pepsi jde z placu a na zbytek minut přepouští místo pro Blendi Idriziho, forvarda Kolínu nad Rýnem.
    81. Arbnor MUCOLLI - 2:0
     
    81
    Albánie právě vstřelila branku!
    Šestasedmdesát minut jsme dnes čekali na branku, aby domácí během pěti minut dvakrát skórovali a dávají tak postupovým ambicím Kosova pořádnou ránu. Útok vedený středem hřiště zakončil ARBNOR MUCOLLI a nutno říct, že ani nyní nemají stopeři hostí čisté svědomí. Nejprve úspěšného střelce nezastavil skluzem Kolgeci. Domácí plejer pokračoval dále a jeho první střela byla zablokovaná, leč Xhemajli s Lirimem Kastratim si dávali s odkopnutím míče přednost, až k němu vlétl právě Muccoli a zvyšuje na 2:0.
     
    78
    Taktika je jasná – srovnat! Rafet Prekazi posílá z placu Ismeta Lushakua, místo kterého jde do pole záložník Arber Hoxha. Ve stejném času stahuje trenér Kosova ze hry i dalšího záložníka Arbnora Muju, který přepouští místo pro Blenda Baftiua.
    76. Shaqir TAFA - 1:0
     
    76
    Albánie právě vstřelila branku!
    Tak tohle je zřejmě šok pro všechny analytiky, sázkaře či fotbalové experty. Jasný favorit dnešního zápasu bude muset odvracet potenciální ztrátu všech tří bodů, jelikož Albánci předvedli rychlou akci, po které přišel faul z pravé strany. Při následné rozehrávce přímáku hostující beci zcela zapomněli na SHAQIRA TAFU, který si naběhl na hranici penaltového puntíku a míč ze vzduchu placírkou usměrnil k tyči.
     
    73
    No a málem jsem to přivolal. Hosté měli největší šanci dosavadního průběhu zápasu, alespoň tedy ze svojí strany. Střídající Mustafa se dostal do zakončení, jenže v dobré pozici velkého vápna trestuhodně minul branku.
     
    64
    Tak nyní přichází hned dvojí střídání v týmu Albana Bushiho. Dolů jde i záložník Jorgo Pellumbi, kterého vystřídá Angelo Ndrecka, mimochodem plejer Lazia Řím. A zároveň odchází také Arbin Zejnulai, který přepouští místo pro útočníka Juljana Shehua.
     
    61
    A střídání vidíme také na domácí straně, jen o minutu později. Záložník Sherif Kallaku opouští plac a na jeho místo jde Arbnor Mucolli, jenž v uplynulé sezoně kopal za dánské Velje.
     
    60
    Povadlou ofenzívu Kosova se bude snažit oživit trenér Rafet Prekazi střídáním. Z placu jde Mirlind Daku, který dnes nebyl vidět – vyjma žluté karty, po čemž asi útočník zrovna netouží. Nahrazuje ho Valdrin Mustava, utočná síla B-týmu Hannoveru, za který dal letos již čtyři branky ve třech zápasech.
     
    43
    Dvě žluté karty během jedné minuty, sudí ukazuje kartonek žluté barvy nejprve pro útočníka hostí Mirlinda Dakua a to samé musí nyní zakusit i Shaqir Tafa. Holt horké balkánské povahy se nezapřou.
     
    38
    Tak to vzal na sebe Xhixha! Další hráč nejvyšší albánské soutěže už nyní mířil výrazně přesněji, než předtím jeho čtyři spoluhráči a gólman Florjan Smakiqi z Feronikeli, se kterým si letos vyzkoušel i předkolo Ligy mistrů i Evropské ligy, musel předvést první zákrok.
     
    21
    Albánci hrozí i nadále! Nejsem si nyní zcela jistý, který z hráčů se pokoušel o střelu, možná se jednalo o jednu z největších hvězd kádru, útočníka Armanda Broju. Osmnáctiletý forvard Chelsea, který letos za výběr slavného londýnského klubu do 18 let nastřílel v sedmi zápasech sedm branek, nyní mířil znovu vedle.
     
    14
    Tohle byl jasný faul a naprosto stejný názor má také sudí José Luis Munuera Montero ze Španělska. Záložník Lokomotivu Záhřeb Enis Cokaj totiž poslal k zemi Arbnora Muju a je z toho žlutá karta.
     
    7
    A hned z toho byla doposud největší šance dnešního průběhu zápasu. Záložník Enis Cokaj převzal míč, s ničím se nerozpakoval a vystřelil na branku. Tuto střelu by Smakiqi asi neměl, proto si výrazně oddechnul, že míč končí vedle branky.

    Tomáš Lysý

    Góly: 76. Tafa, 81. Mucolli – 90. Baftiu

    Karty:   14. Cokaj (ALB), 43. Tafa (ALB), 90+3. Kolaj (ALB), 90+4. Mersinaj (ALB), 90+5. Shehu (ALB) – 43. Daku (KSV)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:1. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 3:0.
    Albánsko: Selmani – Maloku, Bajrami, Tafa, Pellumbi (64. Ndrecka) – Zejnulai (64. Shehu), Kallaku (C) (61. Mucolli), Cokaj – Xhixha, Broja, Mala. Trenér: Alban Bushi
    Náhradníci: Andrea Hoxha – Mersinaj, Ndrecka, Shehu, Qardaku, Mucolli, Ademi, Bullari, Kolaj

    Kosovo: Smakiqi – Hajrizi, Kolgeci (C), Xhemajli, Lirim Kastrati I – Muja (78. Baftiu), Pepsi (88. Idrizi), Abedini, Lushaku (78. Hoxha) – Lirim Kastrati II – Daku (60. Mustafa). Trenér: Rafet Prekazi
    Náhradníci: Nika – Arbër Hoxha, Mustafa, Rahimi, Bartiu, Sadriu, Vitija, Idrizi, Hamdiu

    Rozhodca: Montero – Prieto, Espejo – Gonzalez