Fínsko – Arménsko 3:0 (kon.) | Gibraltar – Gruzínsko 2:3 (kon.) | Švajčiarsko – Írsko 2:0 (kon.)
Faerské ostrovy – Malta 1:0 (kon.) | Rumunsko – Nórsko 1:1 (kon.) | Švédsko – Španielsko 1:1 (kon.)
Izrael – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Grécko – Bosna 2:1 (kon.) | Lichtenštajnsko – Taliansko 0:5 (kon.)
koniec
Švédsko
1:1 (0:0)
Španielsko
Utorok 15.10.2019, 20:45 • Friends Arena, Štokholm • Kvalifikácia ME • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:45:59)
     
    Držanie lopty: 28 % : 72 %.
    Strely na bránu: 7:6.
    Strely mimo: 1:5.
    Rohy: 5:11.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 17:10.
     
    V súbežných hraných zápasoch tejto skupiny vyhrali doma Faerské ostrovy nad Maltou 1:0 a Rumuni takisto stratili náskok proti Nórom v nadstavenom čase a len s nimi remizovali 1:1. Španieli sú tak naďalej bez prehry na čele skupiny (20 bodov) a ziskom jedného bodu z tohto zápasu si zaistili postup na EURO 2020. Druhí Švédi (15 bodov) a tretí Rumuni (14 bodov) sa stretnú v novembri v priamom súboji. Štvrtí Nóri (11 bodov) už musia čakať na zaváhanie svojich súperov. Piate Faerské ostrovy a šiesta Malta majú po troch bodoch a sú bez šance na postup.
     
    Druhý polčas ponúkol dramatický futbal, ktorý nakoniec končí deľbou bodov. Do vedenia sa dostali Švédi zásluhou Marcusa Berga, postupne sa však dostali pod veľký španielsky tlak. Hostia mali veľa výborných príležitostí na vyrovnanie, zaslúžený gól ale strelil až Rodrigo v nadstavenom čase. Zápas sa tak pre Španielov vyvíjal úplne opačne, ako predošlý zápas v Nórsku, výsledok je však rovnaký – remíza 1:1.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Španieli ešte naďalej útočia a Švédi sa musia i v úplnom závere zápasu brániť.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Marcus Berg, prichádza Sebastian Andersson.
     
    90+2
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Sebastian Larsson (Švédsko).
    90+2. Rodrigo (ESP) - 1:1
     
    90+2
    Španielsko dalo gól!
    Španieli sa dočkali a vyrovnávajú! Center z rohu preletel na ľavú stranu, odkiaľ strieľal neobsadený Fabián Ruiz. Jeho strela nebola veľmi presná, pred odkrytou bránou ju ale usmernil do siete RODRIGO.
     
    90+1
    Granqvist zrazil center Navasa z pravej strany na rohový kop.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    89
    Žltú kartu za oplácanie Bergovi dostáva Rodri (Španielsko).
     
    89
    Žltú kartu za kopnutie Rodriho zozadu dostáva Marcus Berg (Švédsko).
     
    88
    Ceballos chcel preniesť loptu vysokým nákopom na opačnú stranu na Bernata, hrací predmet ale poslal až za bránkovú čiaru. Švédsky brankár Olsen potom získal pri odkope od brány niekoľko sekúnd.
     
    87
    Center Forsberga hostia zachytili a rýchlo bežia na polovicu Švédov, kde chcú pokračovať v tlaku.
     
    86
    Ceballos držal prenikajúceho Lustiga, hlavný rozhodca mu tak teraz odpustil druhú žltú kartu. Švédi budú mať priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    85
    Berg pri napádaní fauloval rozohrávajúceho Martíneza. Hostia následne rozohrali veľmi zle a zaútočiť môžu po dlhej dobe Švédi.
     
    84
    Švédi niekoľkými hlavičkami za sebou dostali center Španielov z rohu spred svojej brány. Odrazenú loptu však získali hostia, ktorí pokračujú v tlaku.
     
    83
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Albin Ekdal, prichádza Gustav Svensson.
     
    81
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Daniel Carvajal, prichádza Jesús Navas.
     
    81
    Žltú kartu za oplácanie Ruizovi po faule dostáva Kristoffer Olsson (Švédsko).
     
    81
    Žltú kartu za tvrdý faul na Olssona dostáva Fabián Ruiz (Španielsko).
     
    79
    Rodrigo sa po pravej strane prekľučkoval do šestnástky Švédska, prihrávkou do druhej vlny ale našiel len domácich obrancov. Tí loptu bez váhania odkopli z nebezpečného priestoru.
     
    78
    Ďalší Carvajalov center z pravej strany odhlavičkoval Lustig. Ani tentokrát sa domáci k lopte nedostali a hostia naďalej útočia.
     
    77
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Robin Quaison, prichádza Alexander Isak.
     
    76
    Carvajalov center usmernil hlavou nabiehajúci Gerard Moreno mimo domácej brány. Španieli sú v posledných minútach výrazne aktívnejší.
     
    75
    Larsson dokázal i cez dvoch Španielov nacentrovať do stredu šestnástky na Quaisona, ten však hlavou usmernil hrací predmet do náručia gólmana Arrizabalagu.
     
    74
    Forsberg zachytil center z rohu a sám vyrazil po ľavej strane dopredu. Spolu s ním sa stihol vrátiť Albiol, ktorý ho donútil k prihrávke na spoluhráčov dozadu.
     
    73
    Tlak Španielov sa však naďalej zvyšuje. Ceballos oblúčikom na pravú stranu poslal do nábehu Carvajala, ktorého prihrávku zrazil na rohový kop Granqvist.
     
    72
    Olsen znovu podržal svoj tím! Kostrbatou kombináciou sa dostal pred vybiehajúceho švédskeho gólmana Oyarzabal, Olsen však loptu pred útočníkom Španielska vyrazil.
     
    70
    Hostia sa trochu zahrávali s ohňom, keď si prihrávali pomedzi napádajúcich Švédov vo vlastnej šestnástke. Napokon situáciu zvládli a môžu zaútočiť.
     
    69
    Žltú kartu za zásah zozadu do Olssona po prerušení hry dostáva Dani Ceballos (Španielsko). Otrasený švédsky záložník musí byť ošetrený.
     
    68
    Švédi sa dostali na polovicu hostí, potom si ale pri prechode do útoku neporozumeli a loptu nepresnou prihrávkou darovali Španielom.
     
    67
    Center z priameho kopu odhlavičkoval Granqvist a po následnom centri Ceballosa z pravej strane sa pretlačil k hlavičke v páde Moreno. Zakončenie útočníka Villarrealu skončilo tesne mimo Olsenovej brány.
     
    66
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Thiago Alcântara, prichádza Rodrigo.
     
    Rumuni práve strelili gól v súbežne hranom zápase s Nórskom a vedú 1:0. Nóri by tak pri aktuálnych stavoch týchto dvoch zápasov prišli o nádej na postup.
     
    64
    Nákop na Berga vyhral Albiol, ktorý posunul loptu brankárovi Arrizabalagovi. Ten okamžite rozohral na svojich spoluhráčov, ktorý sa rýchlo ženú k švédskemu pokutovému územiu.
     
    63
    Každopádne španielska kombinácia na švédskej polovici pokračovala ďalej. Carvajalov center z pravej strany doletel na hlavu Oyarzabala, ktorý ho poslal vysoko nad bránu Olsena.
     
    62
    Španieli teraz zatlačili Švédov k ich šestnástke, okrem dvoch strieľaných prihrávok, ktoré vyriešil Granqvist, sa ale k ničomu nebezpečnému nedostali.
     
    60
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza David de Gea, prichádza Kepa Arrizabalaga.
     
    59
    David de Gea zostal po zákroku proti švédskej strele ležať na trávniku. Vypadá to na vynútené striedanie zrejme kvôli svalovému zraneniu španielskeho brankára.
     
    58
    Rodri si výborne vyskočil na Alcântarov center z rohu a hlavou poslal loptu pod brvno. Pripravený Olsen úspešne zasiahol.
     
    57
    Znovu však zbytočne faulovali. Tentokrát bol vinníkom Sebastian Larsson.
     
    56
    Rýchla kombinácia troch Španielov na pravej strane skončila nepresným centrom Morena. Lopta skončila v aute na opačnej strane a domáci môžu zaútočiť.
     
    55
    Ceballos poslal loptu z pozície, odkiaľ sa väčšinou centruje, z prvej priamo na bránu. Brankár Olsen musel byť v pohotovosti a končekmi prstov jeho strelu vyraziť.
     
    54
    Ďalší útok Švédska ukončil zbytočný útočný faul Lustiga. Španieli sa zatiaľ s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    53
    Strely na bránu: 6:3
     
    52
    Švédov strelený gól poriadne nakopol. Bleskurýchlym prechodom do útoku zaskočili španielsku obranu a Forsberg napokon strieľal po zemi, de Gea však ďalším výborným zákrokom tento pokus chytil.
    50. Marcus Berg (SWE) - 1:0
     
    50
    Švédsko dalo gól!
    Švédi doslova dotlačili loptu do brány a otvárajú skóre! Quaison nádherným centrom našiel Berga, ktorý využil pošmyknutie Bernata a sám si nabehol na spoluhráčov pas. Jeho hlavičku skvelým zákrokom vyrazil de Gea a španielsky gólman potom ešte lepším zákrokom vyrazil i dorážku dobiehajúceho Forsberga, lopta sa ale od neho odrazila naspäť pred odkrytú bránu k MARCUSOVI BERGOVI a švédsky útočník už loptu tentokrát poslal do siete.
     
    49
    Bernatovi bolo pri nábehu na Ceballosovu prihrávku na ľavé krídlo odpískané postavenie mimo hru.
     
    48
    Granqvist zastavil kolmú prihrávku na Morena a pokúsil sa rozohrať útok domácich. Španieli ho však zastavili už v strede poľa a znovu útočia.
     
    47
    Hostia sa rovnako ako v prvom polčase hneď i na začiatku druhého polčasu dostávajú k svojej kombinácii na krátke prihrávky a postupne sa približujú k švédskej šestnástke.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali Španieli. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:46.
     
    Hlavný rozhodca zrejme nevidel údaj o nadstavenej minúte, prvý polčas totiž ukončil asi po 10 navyše odohraných sekundách. Prvé dejstvo však i tak prinieslo veľmi zaujímavý futbal. Prvých cca 20 minút bolo v znamení španielskeho tlaku, hostí ale vychytal švédsky brankár Olsen či ich zradila koncovka. Domáci potom hru vyrovnali a nádejné príležitosti sme videli na oboch stranách, zatiaľ však excelujú obaja brankári, ktorí držia bezgólovú remízu. V druhom polčase sa tak zrejme máme na čo tešiť.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 29 % : 71 %
    Strely na bránu: 2:3
    Strely mimo: 1:1
    Rohy: 5:5
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 3:3
    Počet prihrávok: 123:375
    Presnosť prihrávok: 76 % : 92 %
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    Domácim ale dnes štandardky zatiaľ vôbec nejdú. Bengtssonov center Španieli odhlavičkovali k Larssonovi, ktorý nevydarenou kľučkou posunul loptu za bránkovú čiaru.
     
    43
    Berg vystihol španielsku rozohrávku a prihrávkou na pravú stranu poslal do nábehu Larssona. Jeho strelu zablokoval Martínez a aj keď Švédi reklamujú, že Martínez zablokoval Larssonovu strelu rukou, tak žiadny záber to nepotvrdil.
     
    42
    Center z prvého švédskeho rohového kopu odhlavičkoval Oyarzabal na ďalší a po druhom rohu skončila lopta v rukách de Geu. Ten ju bez váhania vyhodil na spoluhráčov bežiacich na švédsku polovicu.
     
    41
    Jeho spoluhráči pri rozohrávke zachybovali a Švédi rýchlo zaútočili. Na konci ich akcie bol Forsberg, ktorého strelu z hranice pokutového územia tečoval Martínez tesne mimo vlastnú bránu.
     
    40
    Center Alcântaru z rohu domáci odkopli a lopta sa postupne dostala až k brankárovi Davidovi de Geovi.
     
    39
    Ceballos skvelou prihrávkou posunul loptu do šestnástky na Ruiza, ktorého strelu z otočky nadvihol nad svoju bránu Lindelöf.
     
    38
    Hra sa od cca 20. minúty vyrovnala a oba tímy sa viacmenej pravidelne striedajú vo svojich útokoch. Teraz je rada na Španieloch, ktorí sa snažia dostať cez stred ihriska na švédsku polovicu.
     
    37
    Lindelöf prešiel odvážnym prienikom cez troch protihráčov, kolmica na Quaisona sa mu už ale nevydarila a k lopte sa aký prvý dostal jeho spoluhráč z Manchesteru United, brankár Španielska de Gea.
     
    36
    Oyarzabal posunul v ťažkej pozícii loptu Ruizovi, ktorý spoza šestnástky vystrelil vysoko nad Olsenovu bránu.
     
    35
    Carvajal je našťastie v poriadku a za autovú čiaru odišiel po vlastných. Hra pokračuje ďalším postupným útokom Španielska.
     
    34
    Bengtssonov center z rohu španielska obrana odhlavičkovala k Ekdalovi, ktorý svojou tvrdou strelou doslova knokautoval Carvajala. Hra je okamžite prerušená a ku Carvajalovi už bežia lekári španielskeho tímu.
    33. Robin Quaison (SWE)
     
    33
    Obrovská príležitosť Švédska! Lustigov výborný center doletel na hlavu Quaisona, ktorý predskočil Martíneza a presnou hlavičkou poslal loptu pod brvno španielskej brány. De Gea výborným zákrokom loptu vyrazil na rohový kop.
     
    31
    Bernat s vypätím všetkých síl dobehol Morenovu prihrávku do ľavej strany, Lustig však odrazom od neho loptu dostal za bránkovú čiaru. Nasledovať bude odkop od brány Švédska.
     
    30
    Švédi aktívnym pohybom vytlačili Španielov až pred ich šestnástku, o loptu ich ale pripraviť nedokázali. Hostia sa tak postupne znovu prekombinovali na polovicu domáceho mužstva.
     
    29
    Po aktivite Švédov v predošlých minútach sa Španieli opäť začínajú tlačiť dopredu. Carvajal obišiel Forsberga, pred švédskou šestnástkou sa ale zasekol a loptu musel posunúť dozadu na svojich spoluhráčov.
     
    28
    Quaison vystihol rozohrávku Španielov a hneď po spracovaní lopty sa rozbehol smerom k bráne hostí. Napokon vystrelil spoza šestnástky mimo bránu de Geu.
     
    27
    Bergov center z ľavej strany odhlavičkoval Albiol k Lustigovi, ktorý prízemnou strelou z voleja namieril k pravej tyči. De Gea jeho strelu chytil.
     
    26
    Forsberg prihrávkou na hranicu šestnástky posunul loptu Bergovi, ktorý namiesto strely začal kľučkovať. O loptu tak prišiel, Španieli ju ale odkopli len k domácim obrancom.
     
    25
    Oyarzabal odhlavičkoval center z rohu na prednú tyč a Lindelöf následne taktickým faulom prerušil črtajúci sa rýchly protiútok Španielska.
     
    24
    Alcântara odkopol pred Quaisonom nákop Larssona. Švédi získavajú svoj prvý rohový kop v zápase.
     
    23
    Obraz hry sa stále nemení. Španieli dnes predvádzajú omnoho aktívnejší a agresívnejší výkon ako v sobotňajšom zápase s Nórskom.
     
    22
    Španieli stále tlačia svojho súpera. Bernat si chcel naraziť loptu s Oyarzabalom na ľavom krídle, Oyarzabal však pri pokuse o spätnú prihrávku o loptu prišiel.
    20. Gerard Moreno (ESP)
     
    20
    Ruiz výborným centrom z pravej strany nacentroval do stredu šestnástky, kde vyskočil Moreno vyššie ako Lindelöf a hlavou poslal loptu k pravej tyči švédskej brány. Olsen predviedol ďalší skvelý zákrok a Morenovu hlavičku vyrazil.
     
    19
    Držanie lopty: 19 % : 81 %
     
    18
    Priamy kop rozohral Ruiz len prihrávkou do strany a Španieli pokračujú vo svojej zdanlivo nekonečnej kombinácii.
     
    17
    Hostia sa znovu dostali na útočnú polovicu a po faule Olssona na Alcântaru získavajú priamy kop z ľavej strany.
     
    16
    Lustig hneď po zisku lopty nakopol hrací predmet na Quaisona, ten ale o ňu v súboji s Albiolom prišiel.
     
    15
    Larssonovi sa center vôbec nevydaril a loptu poslal priamo do náručia brankára de Geu. Ten rozohral na svojich obrancov, ktorí zakladajú ďalší postupný španielsky útok.
     
    14
    Albiol zasiahol lakťom do hlavy Berga v hlavičkovom súboji. Priamy kop pre Švédsko.
     
    13
    Po faule Alcântaru na Sebastiana Larrsona môžu konečne zaútočiť i Švédi. V priebehu poslednej minúty si loptu prihrali viackrát ako za predošlých zhruba 12 minút.
     
    12
    Počet prihrávok: 8:103
    11. Rodri (ESP)
     
    11
    Bernatov center z rohu sa odrazil na zadnú tyč k Rodrimu, ktorý loptu poslal z voleja v ťažkej pozícii na bránu. Gólman Olsen skvelým zákrokom strelu vyrazil.
     
    10
    Ruizov center odhlavičkoval pred nabiehajúcim Bernatom na rohový kop domáci veterán Sebastian Larsson.
     
    9
    Domáci tréner Jan Andersson reklamoval pri tejto Alcântarovej príležitosti faul na švédskeho hráča. Spôsob jeho protestu sa nepáčil hlavnému rozhodcovi, ktorý mu okamžite ukázal žltú kartu.
    8. Thiago Alcântara (ESP)
     
    8
    Prvá obrovská gólová príležitosť Španielov! Ruiz prihrávkou z pravej strany pripravil pozíciu na strelu Alcântarovi a záložník Bayernu trafil obrancu Švédska, ktorý stál pred ním. Lopta sa mu potom odrazila priamo do behu a Alcântara sa dostal sám pred brankára Olsena. Toho obišiel, kľučkou si ale posunul loptu až príliš do ľavej strany a do prázdnej švédskej brány ju už poslať nedokázal.
     
    7
    Ruiz si narazil loptu pred švédskym pokutovým územím s Oyarzabalom, jeho spätnú prihrávku už ale nedokázal zpracovať na hracej ploche.
     
    6
    Španieli majú zatiaľ podľa očakávania územnú prevahu a znovu sa usadili na švédskej polovici k postupnému útoku.
     
    5
    Alcântara v súboji o loptu trafil jedného zo švédskych hráčov do nohy. Faul sa nepíska a hra po krátkom prerušení kvôli ošetrení Švéda pokračuje.
     
    4
    Domáca obrana si s rohovým kopom hostí poľahky poradila a Švédi otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    3
    Oyarzabal si spracoval center Bernata na pravú stranu a posunul loptu do druhej vlny Fabiánovi Ruizovi, ktorého tvrdú strelu pod brvno vyrazil brankár Švédska Olsen.
     
    2
    Španieli sa svojou typickou kombináciou na krátke prihrávky posunuli na útočnú polovicu, kde však po nepresnej prihrávke v strede poľa stratili loptu.
     
    Gerard Moreno dnes debutuje v drese španielskej reprezentácie, pritom nehral v žiadnej juniorskej reprezentácii a hral len za katalánsky výber.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci Švédi. Tí loptu okamžite nakopli na španielsku polovicu, kde po faule v hlavičkovom súboji o ňu prišli.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Švédi budú hrať v žltých dresoch, Španieli v bielych.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak po hymnách o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: Olsen – Lustig, Granqvist (C), Lindelöf, Bengtsson – Seb. Larsson, K. Olsson, Ekdal, Forsberg – Quaison, Berg.
    Náhradníci: Nordfeldt, Johnsson – Svensson, Helander, Danielson, Gagliolo, Sema, Guidetti, Krafth, Isak, Tanković, Andersson.

    Španielsko: de Gea – Carvajal, Albiol (C), I. Martínez, Bernat – Ruiz, Rodri, Th. Alcântara – Oyarzabal, G. Moreno, D. Ceballos.
    Náhradníci: Arrizabalaga, Pau López – Rodrigo, Reguilón, D. Llorente, Alberto, Saúl Ñíguez, Sarabia, Navas, Cazorla, Busquets, Francisco Torres.

    Rozhodca: Turpin – Danos, Gringore (všetci Francúzsko).
     
    Situácia v kvalifikačnej skupine F

    Španielsko je v tejto skupine prvé (19 bodov) s päťbodovým náskokom pred druhým Švédskom (14 bodov) a ak by dnes zabodovalo, tak by si za istých okolností už zaistilo postup. Tretí Rumuni majú v porovnaní so Švédmi o bod menej (13 bodov) a štvrtí Nóri o štyri body menej (10 bodov). Piata Malta (3 body) a posledné Faerské ostrovy (0 bodov) už nemajú ani teoretickú šancu na postup. Okrem tohto zápasu sa dnes v tejto skupine ešte hrajú v rovnakom čase zápasy Rumunsko – Nórsko a Faerské ostrovy – Malta.
     
    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia hovorí v prospech Španielov, ktorí zo 14 vzájomných zápasov vyhrali sedem. Švédi vyhrali trikrát a štyrikrát sa zápas Švédov so Španielov skončil remízou. Pred touto kvalifikáciou sa tieto dva tímy naposledy stretli v súťažných dueloch v kvalifikácii na EURO 2008 a následne i na samotnom finálovom turnaji. V kvalifikácii vtedy vždy vyhral domáci tím – Švédi doma 2:0 a Španieli v odvete 3:0. Na EURO 2008 vyhrali Španieli 2:1. Prvý vzájomný zápas v tejto kvalifikácii vyhrali Španieli v júni doma 3:0.
     
    Španielsko

    Španieli po neúspešných MS 2018 a Lige národov, kde nepostúpili na finálový turnaj, zatiaľ v kvalifikácii jasne smerujú za postupom. Zo siedmich kvalifikačných zápasov vyhrali šesť a ak by vyhrali i dnes vo Švédsku, tak by si definitívne zaistili postup. V poslednom zápase v Nórsku prvýkrát v tejto kvalifikácii stratili body po tom, čo nezvládli záver zápasu a v nadstavenom čase po faule brankára Arrizabalagu inkasovali vyrovnávajúci gól z penalty. Dnes tak budú chcieť Španieli napraviť tento výpadok a vyhrať.

    Zápasy Švédska v kvalifikačnej skupine F:
    Španielsko – Nórsko 2:1
    Malta – Španielsko 0:2
    Faerské ostrovy – Španielsko 1:4
    Španielsko – Švédsko 3:0
    Rumunsko – Španielsko 1:2
    Španielsko – Faerské ostrovy 4:0
    Nórsko – Španielsko 1:1
     
    Švédsko

    Švédi majú za sebou úspešný rok 2018, keď po postupe do štvrťfinále MS dokázali vyhrať i svoju skupinu Ligy národov. Darí sa im celkom slušne i v kvalifikácii na ME 2020, kde sú pred dnešným duelom na druhom mieste tabuľky. Vo vyrovnanej skupine bojujú o druhé miesto s Rumunmi a Nórmi, ktorí stále dýchajú Švédom na chrbát. Severania stratili body v tejto kvalifikácii len pri prehre v Španielsku 0:3 a dvomi remízami s Nórskom (vonku 3:3, doma 1:1). Dnes tak potrebujú aspoň zabodovať, aby mali pred zápasmi s Rumunskom a Faerskými ostrovmi svoj kvalifikačný osud vo vlastných rukách.

    Zápasy Švédska v kvalifikačnej skupine F:
    Švédsko – Rumunsko 2:1
    Nórsko – Švédsko 3:3
    Švédsko – Malta 3:0
    Španielsko – Švédsko 3:0
    Faerské ostrovy – Švédsko 0:4
    Švédsko – Nórsko 1:1
    Malta – Švédsko 0:4
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu kvalifikačnej skupiny F medzi Švédskom a Španielskom. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Michal Sadlek

    Góly: 50. Berg – 90+2. Rodrigo

    Karty:   81. K. Olsson (SWE), 89. Berg (SWE), 90+2. Seb. Larsson (SWE) – 69. D. Ceballos (ESP), 81. Ruiz (ESP), 89. Rodri (ESP)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 1:5. Rohy: 5:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:10.
    Švédsko: Olsen – Lustig, Granqvist (C), Lindelöf, Bengtsson – Seb. Larsson, K. Olsson, Ekdal (83. Svensson), Forsberg – Quaison (77. Isak), Berg (90+3. Andersson).
    Náhradníci: Nordfeldt, Johnsson – Svensson, Helander, Danielson, Gagliolo, Sema, Guidetti, Krafth, Isak, Tanković, Andersson.

    Španielsko: de Gea (60. Arrizabalaga) – Carvajal (81. Navas), Albiol (C), I. Martínez, Bernat – Th. Alcântara (66. Rodrigo), Rodri, Ruiz – Oyarzabal, G. Moreno, D. Ceballos.
    Náhradníci: Arrizabalaga, Pau López – Rodrigo, Reguilón, D. Llorente, Alberto, Saúl Ñíguez, Sarabia, Navas, Cazorla, Busquets, Francisco Torres.

    Rozhodca: Turpin – Danos, Gringore (všetci Francúzsko)

    Diváci: 49 712