Winnipeg – Pittsburgh 2:7 (kon.) | LA Kings – Vegas 2:5 (kon.) | San Jose – Calgary 3:1 (kon.)
NY Islanders – St. Louis 3:2 (po pr.) | NJ Devils – Florida 4:6 (kon.) | Boston – Anaheim 4:2 (kon.)
Ottawa – Minnesota 0:2 (kon.) | Buffalo – Dallas 4:0 (kon.) | Washington – Colorado 3:6 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Minnesota Wild
cz Pondelok 14.10.2019, 19:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům hokeje. Dnes je na programu znovu zámořská NHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Ottawa Senators a Minnesota Wild.
     
    Ottawa Senators

    Hokejisté Ottawy Senators nevstoupili do nové sezóny příliš dobře. Ve Východní konferenci jsou na patnáctém místě se ziskem dvou bodů. Připsali si jednu výhru a třikrát pak prohráli. Naposledy se jim dařilo, když poprvé dokázali zvítězit. Na svém ledě po bezbrankové první třetině nakonec porazili Tampo Bay 4:2 a dnes by rádi znovu na svém ledě plně bodovali. S Divočáky z Minnesoty tak svedou další souboj o důležité body do tabulky.
     
    Minnesota Wild

    Také hosté z Minnesoty na tom nejsou vůbec dobře. V tabulce Západní konference jsou na posledním, tedy patnáctém místě a ještě nezapsali ani jeden bod. Na své konto připsali čtyři prohry a rádi by se ze dna tabulky posunuli výše. Dnes je čeká těžký duel na ledě Ottawy, kam míří s cílem urvat první sezónní body. Naposledy se Minnesotě nedařilo na vlastním ledě proti Tučňákům z Pittsburghu, když padli 4:7. Dokáží Divočáci dnes vůbec poprvé v nové sezóně bodovat? To nám napoví až samotný zápas, který si rozhodně ve velmi příznivém čase nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v uplynulé sezóně utkaly dvakrát, pokaždé se z výhry radovala Minnesota. Ottawa tak má dnes svému soupeři rozhodně co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Chlapík (OTT)
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: C. Anderson (A. Nilsson) – N. Zajcev, Chabot, Hainsey (A), Brännström, DeMelo, Borowiecki (A) – Ennis, White, B. Tkachuk – B. Ryan, Tierney, Duclair – Co. Brown, Naměstnikov, Sabourin – Pageau (A), Boedker, Szwarz.

    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Dumba, Suter (A), Spurgeon, Brodin, Hunt, Soucy – Zucker, M. Koivu (C), Parise (A) – Hartman, E. Staal, Fiala – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Greenway, V. Rask, Donato.

    Rozhodčí: StLaurent, Charron – Fournier, Cherrey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Domácí jsou u kotouče a hned s ním míří před branku Minnesoty.
     
    01:16
    Tam ale nic nevymysleli, ale ani hosté z Minnesoty zatím na branku soupeře nevyslali žádnou střelu.
     
    02:12
    Luke Kunin číhal před domácí brankou a klepal si o přihrávku, ale té se nedočkal. Nicméně Minnesota je stále v pásmu domácí Ottawy a operuje před Andersonem.
     
    03:49
    Zakázané uvolnění domácích stěhuje hru před branku Andersona a vhazovat se tak bude v jeho blízkosti. Hosté zadarmo získali útočnou třetinu.
     
    03:55
    Mikko Koivu vyslal střelu na domácího brankáře, po níž zaduněly jeho betony.
     
    04:17
    Ron Hainsey se vydal na útočný výlet a jeho pokus před Stalockem pak skončil na jeho betonech. Hra pokračuje dále a Divočáci otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    04:59
    Eric Staal nadvakrát nedostal puk za záda Craiga Andersona a ten poté raději hru přerušil. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    05:33
    Ryan Donato držel puk v rohu kluziště, poté ho o něj obral Nikita Zajcev a Ottawa se tak dostává hned před branku Minnesoty. Stalock tak musí být v pozoru.
     
    06:34
    Erik Brännström poslal puk příliš daleko a ten skončil až u branky Minnesoty. Je z toho další zakázané uvolnění Ottawy a znovu se vhazuje po pravici Andersona.
     
    06:42
    Mikko Koivu střílel kousek před Andersonem a orazítkoval tyč jeho branky!
     
    07:14
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Vladislav Naměstnikov – 2 min., podrážení).
     
    07:14
    Následuje první komerční přestávka a po ní si hosté jako první zahrají přesilovou hru.
     
    07:27
    Jean-Gabriel Pageau srazil střelu hostů do bezpečí a Senátoři se po chvilce osvobozují a vyhazují puk až před hostující branku. Pošetřili tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    07:53
    Eric Staal se po levé straně prodral až před Andersona, jeho následná střela skončila na jeho betonu. Znovu je hra přerušena.
     
    08:14
    Do akce ve vlastním oslabení se dostal Jean-Gabriel Pageau, na levé straně ale z bekhendu Stalocka nepřekonal. Nicméně aspoň ušetřil Ottawě další cenné vteřinky.
     
    08:43
    Divočáci se uhnízdili v pásmu Ottawy a už kombinují před Andersonem. Jenže znovu pásmo neudrželi, domácí vypíchli puk a hned ho poslali až před branku Stalocka.
     
    09:14
    Ottawa se ubránila a nyní je už v plném počtu.
     
    09:38
    Nyní to vřelo před brankou Stalocka, domácí byli v šanci, ale střelu z pravého kruhu poslal Vladislav Naměstnikov jen do betonu vracejícího se hostujícího brankáře.
     
    10:04
    Jsme za polovinou první třetiny a stále jsme se nedočkali žádné branky. Sledujeme ale útočný rychlý hokej. Zřejmě je jen otázka času, kdy to jednomu z týmů do branky padne.
     
    10:42
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    10:59
    Victor Rask clonil těsně před Andersonem, ale nakonec se nedostal k dorážce střely svého spoluhráče. Hned na to dostal puk pod kontrolu Craig Anderson.
     
    11:23
    Craig Anderson si připsal další přesný zákrok, když zneškodnil pokus hostů z pravého kruhu. Hra je pozastavena a buly proběhne po levé ruce ottawského brankáře.
     
    11:33
    Nahození Bradyho Tkachuka před branku hostů sebral jeden z beků Minnesoty a hosté pak hned otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    13:30
    Pageau se natlačil na pravou stranu a z úhlu se pak pokusil překvapit Stalocka. Ten se však nenechal a kotouč dostal do své moci.
     
    14:20
    Slibně se rozvíjející akci Minneosty zastavilo postavení mimo hru a vhazovat se bude ve středním pásmu, kam se hra přestěhovala. To ale až po další komerční přestávce.
     
    14:44
    Hosté se dostali ke kotouči ve vlastním obranném pásmu, kam puk nahodili domácí a už se ženou do útočného pásma.
     
    15:53
    Nikita Zajcev se vydal do útočného pásma, v blízkosti hostující branky pak vyslal střelu, kterou ještě tečoval jeho spoluhráč, ale nakonec z toho nic nebylo.
     
    17:41
    DeMelo se prodral až před Stalocka, ale než stačil vystřelit, o puk ho obrala obrana Minnestoy, která se už snaží projít před Andersonovu klec.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:16
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Erik Brännström – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:40
    Kevin Fiala pálil z mezikruží a jeho dělovka končí na obraně Ottawy. Ta poté vyhazuje puk až před branku Minnesoty.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. A neviděli jsme v ní ani jednu branku. Hokej také příliš mnoho krásy nepobral a uvidíme, co nám oba celky nabídnou ve druhé třetině, která začne přibližně ve 20:05.
     
    Střely na branku: 7 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté dohrávají svou přesilovou hru, kterou zastavila siréna končící první třetinu. Mikko Koivu se dostal do blízkosti Andersona, ale překonat ho nedokázal.
     
    20:29
    Senátoři sebrali puk v obranném pásmu a ve vlastním oslabení se vydali do útočné akce. Zajcevovu střelu zastavila obrana Minnesoty.
     
    21:16
    Ottawa je v plném počtu.
     
    22:22
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Joel Eriksson Ek – 2 min., držení).
     
    22:33
    Ottawa má k dispozici první přesilovou hru a už se dostala do pásma soupeře. Stalock hned zasahoval proti nebezpečné střela Duclaira. Ten nadvakrát neprotlačil puk za jeho záda.
     
    23:19
    Domácím se však zatím přesilovka vůbec nedaří, nyní byli delší dobu ve vlastním obranném pásmu, kde se dokonce málem ke střele dostali hráči Minnesoty.
     
    24:22
    Minnesota je v plném počtu.
     
    24:48
    Kevin Fiala z pravého kruhu neohrozil domácí klec a obrana Senators si už přebírá puk a míří s ním do útočného pásma.
     
    26:23
    Delší dobu se nic nedělo, hra měla dost nepřesností. Až nyní po Tkachukově střele zasahoval brankář Minnesoty. Poté je hra přerušena a následuje další komerční přestávka.
     
    27:02
    Stalock si povyjel ze své branky a dostal puk pod kontrolu. Domácím tak znemožnil zakončení.
     
    27:30
    Tyler Ennis se dostal do zakončení před Stalockem, ale jeho pokus zastavil pozorný brankář hostů. Stále si tak na první trefu v dnešním duelu musíme počkat.
     
    27:56
    Matt Dumba z pravé strany vyslal jedovku, kterou u své levé tyče zastavil Craig Anderson. Hra je zastavena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    29:17
    Kunin s Bobbym Ryanem se do sebe pustili a došlo na pěstní souboj. Nyní už oba kohouti míří na trestnou lavici.
     
    29:17
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Luke Kunin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Bobby Ryan – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Chris Tierney – 2 min., sekání).
     
    29:28
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Kevin Fiala – 2 min., hákování).
     
    30:04
    Zajcev střílel z pravé strany a po jeho projektilu zaduněly betony Alexe Stalocka. Ten hru pozastavil a následuje další komerční přestávka.
     
    30:22
    Hosté otočili hru a poté před brankou domácích znovu nevymysleli nic. Jejich akce tak rázem končí a musejí se vracet zpět do obranného pásma.
     
    31:17
    Ottawa je v plném počtu.
     
    31:28
    A také Minnesota je už kompletní.
     
    33:14
    Stalock dalším zákrokem nedovolil domácímu celku otevřít skóre zápasu. Podržel tak Minnesotu.
     
    33:33
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Thomas Chabot – 2 min., hákování).
     
    33:58
    Ryan Donato se napřáhl ke střele z pravého kruhu a do zákroku šel Craig Anderson. Před dotěrnými hosty pak raději hru nechal pozastavit.
     
    34:08
    Betony Andersona nyní dvakrát zaduněly. Brankář Ottawy znovu pomohl svému týmu a neinkasoval.
     
    34:24
    Další Donatova střela a po ní nyní zazvonila tyč branky Ottawy. Ta tak pomohla Andersonovi a znovu se skóre nemění.
     
    35:33
    Ottawa je v plném počtu.
     
    36:09
    Další komerční přestávka.
     
    36:09
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Tyler Ennis – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:51
    Minnesota hraje další přesilovou hru. Dokáží se Divočáci už prosadit?
     
    37:16
    Další nepřesnosti ve střelách hostujícího týmu a domácí toho využili k vyhození kotouče až před branku soupeře. Ten tak začíná další akci od své branky.
     
    37:59
    Ottawa se zase osvobozuje a vypadá to, že tohle oslabení už Senátoři zvládnou.
     
    38:09
    Domácí jsou v plném počtu. V závěru oslabení pořádně zatopili před brankou Stalocka, ale nakonec ho ze tří pokusů překonat nedokázali.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:16
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Luke Kunin – 2 min., sekání).
     
    39:38
    Chris Tierney napřáhl ke střele před Stalockem, někdejší hráč San Jose však na hostujícího brankáře nevyzrál. Poté se hosté osvobozují.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi a znovu jsme se nedočkali úvodní branky. Na ukazateli tak stále svítí na obou stranách nula. Oba celky měly k dispozici přesilové hry, ale v nich se neprosadily. Brankáři na obou stranách tak stále drží svá čistá konta. Uvidíme, co nám ještě nabídne třetí dějství, které začne přibližně ve 21:03.
     
    Střely na branku: 19 – 23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Domácí dohrávají svou přesilovou hru. Jejich počínání v útočném pásmu bylo nepřesné a hosté se poté osvobodili.
     
    41:16
    Minnesota je v plném počtu.
     
    41:58
    Divočáci zakládají svou akci od branky a už se derou do útočného pásma.
     
    42:21
    Tam po střele Kevina Fialy zaduněl levý beton Andersona. Domácí po zisku puku přebírají iniciativu a jdou směrem před branku Minnesoty.
     
    43:18
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Erik Brännström – 2 min., hákování).
     
    43:55
    Ryan Donato pálil z pravého kruhu, puk srazil brankář Ottawy do rohu a poté ho obrana Senators poslala až před branku Alexe Stalocka.
     
    45:00
    Další osvobození domácích a puk končí až za Stalockovou brankou.
     
    45:18
    Domácí tým už je v plném počtu.
     
    46:15
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Marcus Foligno – 2 min., vražení na hrazení).
     
    46:15
    Následuje další komerční přestávka.
     
    47:12
    Hosté se osvobodili a vyhodili puk na opačnou stranu, ve středním pásmu si ho však zpět sebrali hráči Ottawy a znovu jdou před branku Minnesoty.
     
    48:15
    Divočáci jsou v plném počtu.
     
    49:23
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Po padesáti minutách hry jsme se dočkali úvodní branky a do vedení jdou hosté. VICTOR RASK sebral kotouč a z levého kruhu pak svižnou ranou vymetl v Andersonově síti všechny pavučiny – 0:1. Domácí tak musejí dohánět jednobrankové manko. Asistence: Jordan Greenway.
    49:23 Victor RASK - 0:1
     
    50:21
    Domácí se snažili o okamžitou odpověď, jejich pokus se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    50:52
    Následuje další komerční přestávka.
     
    52:03
    Hosté ožili a znovu se natlačili před branku Ottawy. Tam ale nedošlo k žádné střele a domácí celek tak mohl otočit hru na opačnou stranu.
     
    52:41
    Ryan pálil na hostující klec, ale Stalock měl svůj pravý beton připravený.
     
    54:01
    Senátoři se dlouho drží v pásmu Minnesoty, ale stále se jim nedaří dostat se k vyrovnání. Puk nyní sebrala obrana Wild a zamířila s ním před Andersonovu klec.
     
    54:54
    Další komerční přestávka.
     
    55:26
    Po střele domácího Tylera Ennise zaduněly betony hostujícího brankáře.
     
    55:28
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Luke Kunin – 2 min., hákování).
     
    56:10
    Hosté získali puk a okamžitě po vhazování ve svém pásmu ho poslali až před Andersonovu branku. Ottawa tak jde do akce od svého brankáře.
     
    56:42
    Lavička Ottawy si vyžádala oddechový čas.
     
    57:07
    Anderson je na střídačce, domácí celek to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    57:28
    Minnesota je v plném počtu.
     
    57:41
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Jeden z domácích hráčů napálil puk do útočného pásma, ten se ale odrazil Mikka Koiva k ZACHU PARISEMU, který nabral rychlost a poté v útočném pásmu v pádu doslova zavezl puk do prázdné domácí klece – 0:2. Asistence: Mikko Koivu.
    57:41 Zach PARISE - 0:2
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:08
    Kotouč mají na svých holích hosté a ještě se dostávají do útočného pásma. Drží puk co nejdále od své branky a hájí svůj dvoubrankový náskok.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Nakonec až v padesáté minutě se měnilo skóre, když se prosadili hosté a šli do vedení. Na konci pak pečetil dva body pro Minnesotu Zach Parise, jenž trefil prázdnou domácí klec. Ottawa tak na svém ledě nezískala ani bod, hosté se radují z bodů dvou. Zápas ale nenabídl nijak zvlášť pěknou hokejovou podívanou, byla to spíše bitva o zisk kotouče.
     
    Střely na branku: 26 – 35
     
    Dnešní utkání sledovalo 11 500 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Alex Stalock (MNS) 26 zák., 0 gólů, 100%
    2. Victor Rask (MNS) 1+0
    3. Craig Anderson (OTT) 33 zák., 2 góly, 97,06%
     
    Československá stopa v utkání

    Do tohoto utkání nezasáhl ani jeden český nebo slovenský hráč.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (21:49:38)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 50. V. Rask (Greenway), 58. Parise (M. Koivu)


    Ottawa Senators: C. Anderson (A. Nilsson) – N. Zajcev, Chabot, Hainsey (A), Brännström, DeMelo, Borowiecki (A) – Ennis, White, B. Tkachuk – B. Ryan, Tierney, Duclair – Co. Brown, Namestnikov, Sabourin – Pageau (A), Boedker, Szwarz.
    Minnesota Wild: Stalock (Dubnyk) – Dumba, Suter (A), Spurgeon, Brodin, Hunt, Soucy – Zucker, M. Koivu (C), Parise (A) – Hartman, E. Staal, Fiala – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Greenway, V. Rask, Donato.

    Rozhodca: StLaurent, Charron – Fournier, Cherrey

    Diváci: 11 500