Mallorca – Espanyol 2:0 (kon.) | Vigo – Bilbao 1:0 (kon.) | Valladolid – Atlético Madrid 0:0 (kon.)
Sociedad – Getafe 1:2 (kon.) | Barcelona – Sevilla 4:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
4:0 (3:0)
FC Sevilla
Nedeľa 06.10.2019, 21:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:59:25)
     
    Držanie lopty: 56 % : 44 %.
    Strely na bránu: 8:4.
    Strely mimo: 5:8.
    Rohy: 7:10.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 10:12.
     
    Výsledok je pre hostí až príliš krutý, Barcelone totiž boli viac než vyrovnaným súperom. Hlavne Luuk de Jong, avšak ani jeho spoluhráči ale nedokázali ani vo vyložených gólových príležitostiach streliť gól. Víťazstvo Barcelony definitívne potvrdil nádherným gólom z priameho kopu Lionel Messi, ktorý strelil svoj prvý gól v sezóne. Záver ešte priniesol dve červené karty pre Araúja a Dembèlého, hostia však už mali málo času na to, aby presilovku o dvoch hráčov využili. Domáci sa touto výhrou dostávajú v tabuľke na druhé miesto, o dva body za prvý Real Madrid. Sevilla je po tomto kole na šiestom mieste s 13 bodmi.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Semedo ale nedokázal loptu spracovať a tá mu tak odskočila do autu. Navasov center sprava odkopol zo šestnástky Barcelony Piqué.
     
    90+2
    Domáci držia loptu pod svojou kontrolou na vlastnej polovici a zápas už budú chcieť asi týmto spôsobom dohrať.
     
    90+1
    Žltú kartu za zásah členku Suáreza sklzom dostáva Éver Banega (FC Sevilla).
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90
    Jordán trafil z priameho kopu za obrovského piskotu tribún Camp Nou múr z hráčov Barcelony.
     
    88
    Hlavný rozhodca teraz rozohral hotový kartový mariáš. Žltú kartu za protesty dostáva i Sergio Busquets (FC Barcelona).
    88. Ousmane Dembèlé (BAR)
     
    88
    Červenú kartu za agresívne protesty proti Araújovej červenej karte dostáva i Ousmane Dembèlé (FC Barcelona). Domáci budú dohrávať zápas len s deviatimi hráčmi!
    87. Ronald Araújo (BAR)
     
    87
    Chicharito dostal skvelú prihrávku za obranu Barcelony a debutujúci Ronald Araújo ho ako posledný hráč zastavil tesne pred šestnástkou faulom. Dostáva tak okamžitú červenú kartu.
     
    85
    Jordánov center zo štandardky po Semedovom faule vyriešila domáca obrana a následný nákop do ohňa pre istotu chytil už priamo brankár Barcelony ter Stegen.
     
    85
    Žltú kartu za zakopnutie lopty po odpískaní faulu Semedovi dostáva Gerard Piqué (FC Barcelona).
    83. Ivan Rakitić (BAR)
     
    83
    Jordán hľadal kolmicou medzi obrancami domácich Munira, ktorý si však loptu predkopol príliš ďaleko. Semedo následne zaviezol loptu na útočnú polovicu, kde si Suárez narazil loptu s Rakitićom a Chorvát potom vystrelil nad Vaclíkovu bránu.
     
    81
    Sevilla sa napriek nepriaznivému výsledku snaží stále hrať a chce streliť aspoň čestný gól. Postupnou kombináciou sa približuje k šestnástke Barcelony.
     
    80
    Chicharito sa naťahoval za Munirovým centrom, chýbali mu ale asi dva kroky na to, aby ho zasiahol.
    78. Lionel Messi (BAR) - 4:0
     
    78
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI je po zranení definitívne späť a strieľa svoj prvý gól v sezóne! Z priameho kopu zakrútil loptu ponad múr pod brvno a Tomáš Vaclík už napriek všetkej snahe nedokázal loptu vyraziť.
     
    78
    Ocampos zastavil Suárezov prienik sklzom, pri ktorom zasiahol loptu rukou. Barcelona bude mať priamy kop z výbornej streleckej pozície. Loptu si už pripravuje Lionel Messi.
     
    77
    Držanie lopty: 61 % : 39 %
     
    76
    Jordánov center odvrátila domáca obrana a podobne dopadol i druhý Jordánov nákop. Domáci potom vyrazili do rýchlej protiakcie, Messimu ale lopta odskočila a brankár hostí Vaclík ju bez váhania odkopol do bezpečia.
     
    75
    Chicharito si dobre nabehol na prienikovú prihrávku Jordána, svojim centrom ale len trafil Semeda. Rohový kop pre Sevillu.
     
    74
    Dembèlého strelu spoza šestnástky zablokoval Fernando a odrazenú loptu potom získal Rakitić, ktorý hľadá voľných spoluhráčov.
     
    Pre Ronalda Araúja je dnešný zápas prvým za áčko Barcelony.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Jean-Clair Todibo, prichádza Ronald Araújo.
     
    72
    Navasov výborný center vyrazil brankár ter Stegen, jeho spoluhráči ale loptu odkopli len k Banegovi. Po súboji v šestnástke zostal ležať na zemi Todibo, ktorý bude mať zrejme nejaký svalový problém.
     
    71
    Messi sa elegantne zbavil dvoch protihráčov, ktorí ho chceli zastaviť sklzom, potom ale nedokázal prihrať presne Suárezovi.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Ivan Rakitić.
     
    69
    Po rohovom kope hostí strieľal z hranice šestnástky Jordán, trafil ale len obrancu Barcelony. Odrazenú loptu získal Banega a hostia pokračujú v útoku.
    68. Ousmane Dembèlé (BAR)
     
    68
    Vidal skvelou prihrávkou medzi obrancov Sevilly vyslal do pokutového územia hostí Dembèlého, ktorý sám pred vybiehajúcim brankárom Vaclíkom namieril výrazne mimo jeho brány.
     
    67
    Dembèlé svojou aktivitou vybojoval pre domácich rohový kop, ktorý rozohral na krátko s Messim. Ten mu loptu vrátil, Dembèlému sa ale prienik do šestnástky nevydaril.
     
    65
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Luuk de Jong, prichádza Chicharito.
     
    65
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arthur, prichádza Sergio Busquets.
     
    64
    Žltú kartu za protesty proti verdiktu hlavného rozhodcu dostáva Luis Suárez (FC Barcelona). Suárez sa totiž snažil získať penaltu, i keď bolo jasné z pohľadu rozhodcu, že sa uruguajský útočník pošmykol bez cudzieho zavinenia.
     
    63
    Messi znovu kľučkoval pri šestnástke hostí, k strele sa ale tentokrát nedostal. Po jeho prihrávke sa ešte snažil o prienik Suárez, ktorý však spadol po súboji s brániacim hráčom Sevilly.
     
    62
    Útok Barcelony tentokrát zastavil ofsajd Arthura. Hostia okamžite nakopli loptu na rozbehnutého Ocamposa, ktorý však prehral šprintérsky súboj s Robertom.
     
    61
    Center z rohu doletel na hlavu Piquého, ktorý však loptu poslal výrazne mimo Vaclíkovej brány.
    60. Lionel Messi (BAR)
     
    60
    Messi predviedol svoju genialitu, keď si prevzal loptu v strede ihriska a krásnym sólom obišiel niekoľko hráčov Sevilly. S loptou sa dostal do šestnástky, kde z ľavej strany vystrelil po zemi pomedzi nohy obrancu a Vaclík musel strelu k ľavej tyči vyraziť výborným zákrokom na roh.
     
    58
    Až po takmer dvoch minútach obral Vidala o loptu Banega a hostia okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku. Reguilón potiahol loptu k šestnástke Barcelony, kde ju posunul doprava na Ocamposa a ten z pravej strany vystrelil nad bránu ter Stegena.
     
    57
    Hostia nakoniec domácich vytlačili trochu ďalej od pokutového územia, o loptu ich ale obrať nedokázali.
     
    56
    Barcelona teraz zatlačila hostí do obrany a hneď osem hráčov Sevilly je v alebo v tesnej blízkosti vlastného pokutového územia
     
    54
    Dembèlého center z rohu obrana Sevilly odhlavičkovala k Messimu, ktorého jemný oblúčik na Roberta skončil za bránkovou čiarou.
     
    53
    Žltú kartu za protesty proti verdiktu rozhodcu dostáva Ousmane Dembèlé (FC Barcelona). Hlavný rozhodca Lahoz dnes riadi zápas pevnou rukou a nepripúšťa žiadne diskusie.
     
    53
    Strely: 6:10
     
    52
    Navasov center chcel de Jong tentokrát hlavou sklepnúť na Munira, ten sa ale k lopte nedostal. Spoza šestnástky však vystrelil Reguilón, ktorého tvrdý pokus na dvakrát skrotil brankár ter Stegen.
     
    51
    Todibo odkopol loptu z vlastnej polovice tak, že Messi sa okamžite mohol dostať do samostatného úniku, čiarový rozhodca mu ale odmával ofsajd.
     
    50
    Skvele hrajúci Dembèlé znovu potiahol loptu po ľavom krídle na polovicu hostí, Arthurovi ale prihral nepresne a hrací predmet tak daroval hosťom.
    49. Luuk de Jong (SEV)
     
    49
    Luukovi de Jongovi asi dnes jednoducho nie je súdené streliť gól! Na hranici šestnástky Barcelony obral o loptu rozohrávajúceho domáceho hráča a strelou po zemi trafil pravú tyč ter Stegenovej brány.
     
    49
    Striedajúci Jordán v prvom súboji o loptu podrazil Artura Vidal. Domáci sa s rozohrávkou po faule nikam neponáhľajú a loptu si posúvajú na vlastnej polovici.
     
    48
    Dembèlé dostal kolmú prihrávku od Suáreza na ľavú stranu, Diego Carlos ho ale nenechal uniknúť a o loptu ho obral. Nákopom na polovicu Barcelony potom založil útočnú akciu svojho tímu.
     
    47
    Barcelona sa hneď po výkope usadila na polovici hostí, kde sa snaží dostať sa k šestnástke Sevilly.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Nolito, prichádza Munir.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Óliver Torres, prichádza Joan Jordán.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:04.
     
    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 56 % : 44 %
    Strely na bránu: 4:3
    Strely mimo: 2:4
    Rohy: 3:6
    Ofsajdy: 1:2
    Fauly: 4:6
     
    Sevilla ide do kabíny poriadne sklamaná, navzdory skvelému úvodu zápasu totiž prehráva o tri góly. Hostia zaskočili domácich a predovšetkým Luuk de Jong si vytvoril niekoľko výborných príležitostí, ani jednu ale nedokázali hostia premeniť a potom za to pykali. V priebehu ôsmich minút strelila Barcelona tri góly a úplne otočila vývoj zápasu. Pevne tak kráča za ziskom troch bodov a uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú hostia v druhom polčase.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jedna minúta.
     
    45
    Dembèlé skvelou kolmicou poslal do nábehu za obranu hostí Suáreza, ten ale loptu nedokázal spracovať a znovu tak skončila u brankára Vaclíka.
     
    44
    Suárez ešte chvíľku zostal po súboji s Carriçom ležať na trávniku, našťastie ale ošetrenie nepotreboval a pokračuje v zápase.
     
    43
    Barcelona hrá po troch góloch úplne v pohode. Messi dobehol dlhú prihrávku od Frenkieho de Jonga, nákop do šestnástky ale nedokázal zasiahnuť Suárez a lopta skončila v náručí brankára Vaclíka.
     
    41
    Hostia sú týmto vývojom značne frustrovaní, čo teraz potvrdila i striedačka Sevilly. Až príliš aktívny bol vo svojich protestoch tréner Julen Lopetegui, za čo mu dal hlavný rozhodca žltú kartu.
     
    41
    Banegov center od rohovej zástavky sa snažil na prednej tyči zasiahnuť Carriço, lopta mu ale odskočila. Domáci ju potom odkopli, ale len k Ocamposovi, ktorý spoza šestnástky minul bránu ter Stegena.
     
    40
    Ocampos sa opäť dostal po pravej strane k šestnástke Barcelony a znovu nacentroval presne. Hlavičkoval tentokrát nikým neatakovaný Nolito, loptu ale poslal presne do stredu brány na pripraveného ter Stegena.
     
    39
    Žltú kartu za zastavenie prenikajúceho Ocamposa faulom dostáva Nélson Semedo (FC Barcelona).
     
    38
    Hostia dokázali kombinujúcich domácich vytlačiť na ich polovicu, o loptu ich však pripraviť nedokázali. Barcelona tak pokračuje vo svojom útoku.
     
    37
    Keby to bolo možné, tak by si tréner Sevilly teraz zrejme zobral oddychový čas ako v hokeji. Jeho zverenci inkasovali trikrát v priebehu ôsmich minút a nemusia to byť konečné čísla, pretože loptu má opäť pod kontrolou Barcelona.
    35. Ousmane Dembèlé (BAR) - 3:0
     
    35
    Barcelona dala gól!
    Domáci teraz predvádzajú úplnú deštrukciu súpera a strieľajú tretí gól! OUSMANE DEMBÈLÉ si po domácom zisku lopty potiahol hrací predmet do otvorenej obrany hostí, zasekol si v šestnástke Diega Carlosa a prízemnou strelou k ľavej tyči prekonal brankára Vaclíka.
     
    35
    Messi poslal strelou z priameho kopu loptu na hornú sieť brány Sevilly.
     
    34
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Roberta dostáva Daniel Carriço (FC Sevilla). Barcelona bude mať priamy kop z pravej strany zo zaujímavej streleckej pozície.
    32. Arturo Vidal (BAR) - 2:0
     
    32
    Barcelona dala gól!
    Domáci doslova rozobrali obranu hostí a navyšujú svoj náskok! Dlhú kombináciu Barcelony ukončil jemným centrom za obranu Sevilly Arthur a ARTURO VIDAL v sklze usmernil túto prihrávku do protipohybu bezmocného Tomáša Vaclíka.
     
    30
    Ocamposov center z pravej strany zablokoval Semedo na roh. Center z neho znovu letel na Luuka de Jonga, ten ho ale tentokrát nedokázal zasiahnuť.
     
    29
    Sevilla sa hneď po inkasovanom góle usadila na polovici domácich, kde rozvíja svoju kombináciu. Inkasovaný gól môže hostí mrzieť o to viac, že doteraz boli aktívnejším tímom.
    27. Luis Suárez (BAR) - 1:0
     
    27
    Barcelona dala gól!
    Domáci nádherným gólom otvárajú skóre! Dembèlé si nabehol na prihrávku Semeda na ľavé krídlo a ideálnym centrom našiel LUISA SUÁREZA, ktorý úplne voľný poslal nožničkami loptu k ľavej tyči Vaclíkovej brány.
    26. Luuk de Jong (SEV)
     
    26
    Ďalšia obrovská šanca Luuka de Jonga! Ocampos nacentroval z pravej strany a lopta cez Nolita preletela k Holanďanovi, ktorý hlavičkou do zeme prestrelil barcelonskú bránu.
     
    25
    Držanie lopty: 59 % : 41 %
     
    24
    Dembèlého prienikovú prihrávku na Messiho odkopol na roh Diego Carlos. Barcelona štandardku rozohrala na krátko a radšej pokračuje v kombinácii pri šestnástke hostí.
     
    23
    Banegov center z rohu domáca obrana odhlavičkovala a odrazenú loptu pred Messim radšej takticky odkopol do autu Reguilón.
     
    22
    Žltú kartu za podrazenie Messiho na pravej strane dostáva Sergio Reguilón (FC Sevilla).
     
    21
    Suárez si potom nabiehal za kolmicou Vidala a po kontakte s obrancom spadol. Faul sa mu však nepodarilo vykoledovať.
     
    20
    Todibo si neporozumel s Robertom a druhý menovaný dostal prihrávku do protipohybu. Lopta končí za autovou čiarou.
     
    19
    Arturo Vidal vybojoval loptu a založil útok Barcelony. Ten sa opäť zasekol v strede poľa.
     
    17
    Messiho center z rohu hostia odvrátili zo šestnástky, k odrazenej lopte sa ale dostal Dembèlé, ktorý sa uvoľnil na ľavej strane. Oblúčikom do pokutového územia hľadal Piquého, ten však loptu len predĺžil do rúk brankára Vaclíka.
     
    16
    Suárez sa snažil pretlačiť cez Reguilóna z pravej strany a už sa zdalo, že sa mu to podarí, nakoniec mu ale ľavý obranca hosťujúceho tímu dokázal loptu odkopnúť na rohový kop.
     
    15
    Messi oblúčikom za obranu Sevilly hľadal Arthura, ktorý si však prvým kontaktom s loptou predkopol hrací predmet príliš ďaleko. Napokon ho chytil pripravený brankár Vaclík.
     
    14
    Strely: 1:3
     
    13
    Banegov center z rohu do bránkoviska zasiahol hlavou Fernando, ktorý loptu nadvihol nad trochu zmätene vybiehajúceho brankára ter Stegena, ale súčasne i nad bránu.
    12. Luuk de Jong (SEV)
     
    12
    Ocampos skvelou prihrávkou z pravej strany takmer z bránkovej čiary našiel cez Piquého Luuka de Jonga a proti strele holandského útočníka dokázal výborne zasiahuť napriek pohybu do druhej strany ter Stegen.
     
    11
    Po nepresnej prihrávke Fernanda získal loptu Arthur. Ten hru otočil a Barcelona sa okamžite dostala do otvorenej obrany hostí. Dembèlého center preletel bez zásahu celou šestnástkou hostí a Messiho pokus o prienik potom nevyšiel.
     
    10
    Sevilla odpovedá svojim postupným útokom, ktorý sa nateraz zasekol v strede poľa.
     
    9
    Barcelona sa vôbec prvýkrát v zápase usadila na polovici hostí k svojej tradičnej kombinácii na krátke prihrávky. Hru potom zrýchlil centrom z pravej strany Arturo Vidal, znovu ale loptu odhlavičkoval do bezpečia Navas.
     
    8
    Hostia rýchlo zaútočili a Nolito skvelou prihrávkou poslal do nábehu za obranu Barcelony Torresa, dobre však zasiahol včas vybiehajúci brankár ter Stegen.
     
    7
    Vaclík nedokázal center z rohu vyboxovať a loptu z vlastnej šestnástky dostal až hlavičkou Navas.
     
    6
    Semedo kolmou prihrávkou vysunul z ľavej strany do šestnástky Dembèlého, tomu však loptu odkopol Diego Carlos na rohový kop.
     
    5
    Sevilla je v úvode zápasu asi trochu prekvapivo aktívnejšia. Ďalšiu kombináciu hostí pri šestnástke Barcelony zakončil slabou strelou Banega. Pre ter Stegena bol tento pokus malina.
     
    4
    Hneď po prechode lopty na útočnú polovicu sa pokúsil zaskočiť brankára Vaclíka Suárez, český gólman hostí bol ale na svojom mieste a loptu chytil.
     
    3
    Ocampos loptu získal, po pravom krídle sa dostal k šestnástke Barcelony a nacentroval. Piqué sa pri zásahu proti tomuto centru nedohodol s brankárom ter Stegenom a ten loptu len vyrazil.
     
    2
    Útok Sevilly ale skončil po ofsajde Nolita. Domáci začínajú svoju prvú postupnú akciu v strede poľa.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Svoj prvý útok zakladajú od obrancov spred vlastnej šestnástky.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáca Barcelona bude hrať v tradičných červenomodrých dresoch, Sevilla v bielych.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Todibo, Piqué, N. Semedo – Arthur, F. de Jong, Arturo Vidal – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé.
    Náhradníci: Neto – Alba, Fati, Busquets, Griezmann, Rakitić, R. Araújo.

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Diego Carlos, Carriço, Reguilón – Banega, Fernando, Ó. Torres – Ocampos, L. de Jong, Nolito.
    Náhradníci: Bunú – Munir, Escudero, Gudelj, Chicharito, Jordán, Koundé.

    Rozhodca: Lahoz – Villanueva, Fernández.
     
    Vzájomné zápasy

    Vzájomná ligová bilancia v tomto desaťročí hovorí jasne v prospech Barcelony, ktorá z 21 vzájomných duelov v LaLige vyhrala až šestnásť. Štyri zápasy sa skončili remízou a len jeden za toto obdobie vyhrala Sevilla (v októbri 2015). Barcelona vyhrala proti svojmu dnešnému súperovi sedemkrát za sebou a z posledných piatich zápasov nevyhrala len jeden. Aj v minulom ročníku vyhrala Barcelona oba zápasy – doma i vonku zhodne 4:2.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    5.4.2017 – FC Barcelona – FC Sevilla 3:0
    4.11.2017 – FC Barcelona – FC Sevilla 2:1
    31.3.2018 – FC Sevilla – FC Barcelona 1:1
    20.10.2018 – FC Barcelona – FC Sevilla 4:2
    23.2.2019 – FC Sevilla – FC Barcelona 2:4
     
    FC Sevilla

    Sevilla narozdiel od Barcelony vstúpila do sezóny skvele a z prvých štyroch zápasov vyťažila 10 bodov. Potom však dvakrát prehrala a ďalšej výhry sa dočkala až minulú nedeľu doma proti Realu Sociedad (3:2). Hostia sú v priebežnej tabuľke na 6. mieste, majú však rovnaký počet bodov ako Barcelona. Kým domáci majú skvelý útok, hostia majú skvelú obranu. Menej gólov ako Sevilla (7 inkasovaných gólov inkasovali len dva tímy (Atlético Madrid a Bilbao). Okrem toho je Sevilla zatiaľ najlepším tímom na cudzích ihriskách, keď zo štyroch zápasov vonku vyhrala až tri.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Sevilla – Celta Vigo 1:1
    Alavés – Sevilla 0:1
    Sevilla – Real Madrid 0:1
    Eibar – Sevilla 3:2
    Sevilla – Real Sociedad 3:2
     
    FC Barcelona

    Barcelona zatiaľ predvádza rozpačité výkony a lepšie predstavenia strieda s horšími. Do LaLigy vstúpila prehrou 0:1 v Bilbau a neskôr stratila body i v Pamplone, kde remizovala s nováčikom Osasunou 2:2, a v Granade, kde ďalšiemu nováčikovi dokonca podľahla 0:2. Posledné dva ligové zápasy však Katalánci vyhrali a v tabuľke sa dostali na 4. miesto. Barcelona sa naďalej spolieha na silnú ofenzívu, pretože má na konte už 16 strelených gólov (viac má len Villarreal). Na Camp Nou nestratila v tejto sezóne ešte ani bod a favoritom bude i proti Seville.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Osasuna – Barcelona 2:2
    Barcelona – Valencia 5:2
    Granada – Barcelona 2:0
    Barcelona – Villarreal 2:1
    Getafe – Barcelona 0:2

    Nebudú hrať: Clément Lenglet (trest za červenú kartu), Samuel Umtiti (zranenie nohy)
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu FC Barcelona – FC Sevilla, ktorý uzavrie ôsme kolo španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 27. L. Suárez, 32. Arturo Vidal, 35. O. Dembèlé, 78. Messi

    Karty:   39. N. Semedo (BAR), 53. O. Dembèlé (BAR), 64. L. Suárez (BAR), 85. Piqué (BAR), 88. Busquets (BAR) – 22. Reguilón (SEV), 34. Carriço (SEV), 90+1. Banega (SEV)   87. R. Araújo (BAR), 88. O. Dembèlé (BAR)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 7:10. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:12.
    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Todibo (73. R. Araújo), Piqué, N. Semedo – Arthur (65. Busquets), F. de Jong, Arturo Vidal (70. Rakitić) – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé.
    Náhradníci: Neto – Alba, Fati, Busquets, Griezmann, Rakitić, R. Araújo.

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Diego Carlos, Carriço, Reguilón – Banega, Fernando, Ó. Torres (46. Jordán) – Ocampos, L. de Jong (65. Chicharito), Nolito (46. Munir).
    Náhradníci: Bunú – Munir, Escudero, Gudelj, Chicharito, Jordán, Koundé.

    Rozhodca: Lahoz – Villanueva, Fernández

    Diváci: 81 331