Gruzie - Uruguay 33:7 (kon.) | AUS - WAL 25:29 (kon.)
koniec udalosti
Austrálie - Wales

25:29

(8:23)

cz Nedeľa 29.09.2019, 09:45 • Stadion Tokio • MS v ragby
     
    80+1
    T. Williams okamžitě po gongu zakopl míč do autu a Welšané vítězí!
     
    80
    Welšané ukradli soupeři míč! Mají velmi blízko k vítězství!
     
    72
    TRESTNÝ KOP WALESU!
    RHYS PATCHELL z levé strany zhruba z 20 metrů přidal 3 body, ale hodně se klepal! Kopl totiž míč hodně těsně k bližší tyči! 25:29!
     
    68
    TRESTNÝ KOP AUSTRÁLIE!
    MATT TO'OMUA se z 20 metrů ze středu hřiště podle očekávání nemýlil a šestnáctibodový náskok Walesu ze začátku druhé půle je pryč! 25:26!
     
    63
    KONVERZE AUSTRÁLIE!
    MATT TO'OMUA kopal konverzi z prostředka a neměl s tím žádný problém! 22:26!
     
    62
    PĚTKA AUSTRÁLIE!
    MICHAEL HOOPER nakonec dokázal položit míč přímo pod háčko a zakončil tak situaci po dalším ofsajdu Walesu! Drtivý tlak Austrálie nese ovoce a čeká nás napínavý závěr! 20:26!
     
    47
    KONVERZE AUSTRÁLIE!
    BERNARD FOLEY tentokrát při konverzi nezaváhal a snižuje na rozdíl 11 bodů! 15:26!
     
    46
    PĚTKA AUSTRÁLIE!
    Míč nakonec dostal do rukou DANE HAYLETT-PETTY, proskočil volným prostorem do brankoviště a vrací svému týmu naději! 13:26!
     
    44
    DROP GOAL WALESU!
    Wales se zbytečně nehoní za bonusovým bodem za 4 pětky, ale hraje více na čas. Dlouho hrál na zemi, až udělali spoluhráči hodně prostoru pro RHYSE PATCHELLA, který zhruba z 25 metrů v poklidu proměnil pokus o drop goal! 8:26!
     
    39
    KONVERZE WALESU!
    RHYS PATCHELL zcela plnohodnotně nahrazuje hvězdného, ale evidentně zraněného, Biggara. Konverzi z levé strany posílá do háčka a Wales půjde do kabin s náskokem 15 bodů! 8:23!
     
    38
    PĚTKA WALESU!
    Genia se snažil přehodit několik hráčů přihrávkou do pravé strany, alre GARETH DAVIES to vystihl, zachytil míč a zhruba 70metrovým sprintem vrátil míč do brankoviště Austrálie! Obrovská chyba Wallabies vrací Walesu dvojciferný náskok, 8:21!
     
    37
    TRESTNÝ KOP WALESU!
    RHYS PATCHELL to ale s trochou štěstí zvládl! Trestný kop ze 48 metrů prakticky ze středu hřiště poslal míč do háčka s pomocí odrazu od levé tyče! 8:16!
     
    33
    TRESTNÝ KOP WALESU!
    RHYS PATCHELL udržel nervy na uzdě a trestný kop z dobré pozice posílá sice poněkud k bližští tyči, ale stále bezpečně do háčka! Wales znovu odskakuje na pětibodový rozdíl, 8:13!
     
    29
    TRESTNÝ KOP AUSTRÁLIE!
    BERNARD FOLEY si spravil chuť po nepovedené konverzi a trestný kop z 35 metrů poslal neomylně na střed háčka! Austrálie snižuje na 8:10!
     
    22
    KONVERZE AUSTRÁLIE NEPROMĚNĚNA!
    Bernard Foley neměl nijak zvlášť těžkou pozici, ale přesto nedokázal konverzi proměnit! Poslal míč poměrně daleko od vzdálenější tyče a rozdíl tak zůstává na pěti bodech!
     
    21
    PĚTKA AUSTRÁLIE!
    Skvělé přenesení hry předkopem na pravou stranu, kde byl úplně volný ADAM ASHLEY-COOPER, ustál jeden pokus o skládku a doskočil do brankoviště! Austrálie se dostává na tabuli a snižuje na 5:10! Pro Ashley-Coopera jde již o 12. pětku, kterou při svých účastech na MS položil.
     
    14
    KONVERZE WALESU!
    DAN BIGGAR od postranní čáry trefil úzký prostor mezi tyčemi háčka, proměňuje tak konverzi po pětce a upravuje na 0:10!
     
    13
    PĚTKA WALESU!
    Biggar si všiml volného prostoru na pravé straně a kopl míč na pravý roh brankoviště, kde se skvěle prosadil HADLEIGH PARKES, vyhrál souboj ve vzduchu, zachytil míč a položil pětku! Wales odskakuje na 0:8!
     
    4
    Biggar sice dal míči dostatečnou razanci, ale poslal ho těsně vedle bližší tyče háčka, takže stav zůstává nezměněn!
     
    1
    DROP GOAL WALESU!
    Dvěma fázemi udělali spoluhráči v útoku dostatek prostoru pro kopáče DANA BIGGARA, který zhruba z 20 metrů pohodlne trefil drop goal a po 40 sekundách otevírá skóre zápasu!

    Libor Štěpán

    Poite (FRA) – Pearce, Dickson (oba ENG) – Skeen (NZL)
    Sestavy
    Austrálie
    Sio, Latu, Alaalatoa, Rodda, Arnold, Pocock, Hooper (C), Naisarani - Genia, Foley, Koroibete, Kerevi, O'Connor, Ashley-Cooper, Haylett-Petty
    Náhradníci: Uelese, Slipper, Kepu, Coleman, Salakaia-Loto, White, To'omua, Beale

    Wales
    W. Jones, Owens, Francis, Ball, A. W. Jones (C), Wainwright, Tipuric, Navidi - G. Davies, Biggar, Adams, Parker, J. Davies, North, L. Williams
    Náhradníci: Dee, Smith, Lewis, Shingler, Moriarty, T. Williams, Patchell, Watkin