Dunajská Streda – Žilina 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Trnava 1:3 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:3 (0:3)
FC Spartak Trnava
Nedeľa 29.09.2019, 18:00 • FC ViOn Zlaté Moravce, a. s. • Niké liga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom online prenose zo zápasu 10. kola Fortuna ligy. V nami sledovanom dueli si zmerajú sily FC ViOn Zlaté Moravce a FC Spartak Trnava.

    Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    FC Spartak Trnava

    Pozícia číslo 5 v tabuľke a 14 bodov na konte. Taká je vizitka Trnavy v doterajšej časti sezóny. Spartakovci majú navyše v celku vyrovnané skóre 12:11, to si ale nevylepšili v posledných dvoch zápasoch.

    Prv po reprezentačnej prestávke podľahli Slovanu na Tehelnom poli 0:2, aby v nie tak častej predohrávke kola počas týždňa remizovali doma so Senicou bez gólov 0:0. Ani bookmakeri nemajú vo favoritovi jasno, čaká nás otvorený súboj.
     
    FC ViOn Zlaté Moravce

    Zlaté Moravce zostávajú najpríjemnejším prekvapením sezóny. Štvrtá priečka so ziskom 15 bodov a rovnako aktívnym skóre 10:9 znamená aj to, že budeme svedkami súboja dvoch tabuľkových susedov.

    Aj ViOn má za sebou dve bezgólové remízy. Najprv doma získal cenný bod s lídrom zo Žiliny, potom možno stratil dva body na pôde Serede, ktorej sa dlhodobo nedarí vyhrať zápas od 10. augusta.
     
    Oba celky si plnili svoje pohárové povinnosti v utorok, respektíve stredu. Trnava cestoval na pôdu Jacoviec. Favorit sa so súperom nemaznal a na odchod z pohára mu nadelil výprask 8:0.

    Zlaté Moravce mali cestu podstatne dlhšiu, museli mieriť až na východ republiky do Trebišova. Domáci sa ujali vedenia zásahom Tótha, hostia reagovali vďaka Orávikovi. O všetkom podstatnom rozhodol gól Asanovića z 86. minúty.

    Ako ViOn, tak i Spartak postúpili do osemfinále Slovnaft Cupu, ktorého žreb je na pláne už tento pondelok 30. septembra.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Pindroch – Čögley, Pintér, Asanović, Brašeň – Švec, Sloboda, Duga, Kovaľ – Ďubek (C) – Jarovič.
    Náhradníci: Chovan – Grozdanovski, Chren, Richtárech, Orávik, Murilo, Rodrigues Junior.

    FC Spartak Trnava: Bolek – Turňa, Mitrea (C), Mesík – Diogo, Gamboš, Dangubič, Tešija, Lovat – Sobczyk, Tavares.
    Náhradníci: Urminský – Horvát, Oršula, Ku. Yilmaz, Menich, Mihálek, Kelemen.

    Rozhodca: Michal Očenáš – Gabriel Ádám, Adam Jekkel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop patril hosťom z Trnavy, spartakovci v tradičnej červeno-čiernej kombinácii. Domáci hráči vyštartovali na súpera s vysokým pressingom a v bielych dresoch.
     
    2
    Rafael Tavares po súboji s protihráčom padol v šestnástke, na penaltu to ale nebolo.
     
    3
    Začíname teda opatrnejšie. Zlatým Moravciam sa nedarí presnejšie prihrať si loptu pri ofenzívnej snahe.
     
    4
    Martin Kovaľ sa už rozbiehal smerom na Boleka. Škoda, že finálna prihrávka nemala takú razanciu, ako sa patrilo. V poslednej chvíli poslal loptu do autu jeden zo stopérov Trnavy.
     
    5
    Trnava dala gól!
    Obrovská hrúbka Pintéra pri snahe o odkop lopty spred šestnástky! Lopty sa zmocnil ALEX SOBCZYK, ktorý sa kľučkou zbavil Pindrocha a do prázdnej brány nemal problém zakončiť!
    5. Alex SOBCZYK - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    7
    Nasleduje rohový kop pre ViOn po aktivite z ľavej strany.
     
    7
    Center do ohňa bol veľmi nepresný, Lovat môže rozbehnúť brejk.
     
    8
    Jeden z domácich borcov sa zmocnil guľatého telesa, dal si ho na ľavačku, no z dobrej pozície pálil iba doprostred brány. S týmto sa malo naložiť lepšie.
    8. Petr Bolek (TRN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    10
    Domáci sa po inkasovanom góle nezľakli a nestiahli, práve naopak. ViOn chce vyrovnať a snaží sa o to prostredníctvom všetkých možných spôsobov.
     
    11
    Senad Jarovič si pekne zbehol do šestnástky, spracoval si loptu, no bolo to už na tesno pred koncom ihriska. Nasleduje tak len odkop od brány hostí.
     
    13
    Trnava naopak zaradila spiatočku a vyčkáva na to, čo vymyslí celok, ktorý prehráva po zásahu Sobczyka z 5. minúty.
     
    14
    Žltá karta pre kapitána Spartaka. Mitrea si pomohol držaním za dres v sľubne rozvíjajúcej sa akcii.
     
    15
    Po centri Tomáša Ďubeka tu bola hlavička Asanovića! Parádna lopta pred Boleka, stopér ViOnu v obrovskej príležitosti míňa bránu!
    15. Antonio Asanović (ZMO)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    16
    Zlaté Moravce mali k dispozícii ďalší roh, no tento typ štandardiek domácim nevychádza. Do protiútoku už idú hostia.
     
    17
    Výsledkom toho je ťahanie za dres Petra Čögleya na Tavaresa. Faul v stredovom kruhu, za toto je taktiež žltá karta.
     
    18
    Alex Sobczyk ešte v sklze chcel prihrávať späť na os ihriska. Dobrá myšlienka autora úvodného gólu, ho Sobczykovi chýbal ešte krok k lepšej realizácii.
     
    18
    Trnava dala gól!
    Ďalší chaos v obrane ViOnu – druhý gól. Tavares síce nezakončil po centri sprava, avšak stihol dobehnúť loptu a podržal ju. Brazílčan dvihol hlavu, všimol si nabiehajúceho krajana Lovata. Adresoval mu prihrávku a Lovat na centimeter presne našiel postaveného ALEXA SOBCZYKA na prednej žrdi. Útočníkovi Spartaka stačilo len nastaviť nohu a už bola lopta v sieti!

    Asistencia: Lucas Lovat.
    18. Alex SOBCZYK - 0:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    20
    Nuž, za chyby sa platí. Zlaté Moravce boli ofenzívnejšie, v defenzíve ale robia veľké hrúbky. A tie Trnava dokázala využiť. Pred nami je stále dostatok času na reakciu.
     
    21
    Napokon sa nepískalo proti Švecovi, Lovat spadol na zem a nemohol hrať. Švec sa dostal k centru na bránkovej čiare, prízemnú prihrávku poslal len do náručia Boleka.
     
    23
    Jakub Brašeň triafa tvára Dioga pri postrannej čiare. Kapitán Trnavy si žiadal trest, ten aj po miernej úvahe rozhodcu prichádza.
     
    24
    Podobný súboj aj v opačnom garde, faulovaný bol práve Brašeň, do ktorého sa oprel Sobczyk. Michal Očenáš síce priestupok pískal, štvrtú kartu si ešte pošetril.
     
    25
    Priestor na osi ihriska sa otváral Filipovi Dangubičovi. Futbalista Spartaka si to rovnal na strelu, ktorá aj prišla. Lopta minula pravú žrď Pindrochovej brány o vyše meter.
    25. Filip Dangubič (TRN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    27
    Zlaté Moravce už po druhom góle bezzubé. Hoci domáci prvý gól dokázali prekusnúť, po druhej trefe Sobczyka je to už inak. Trnava je skúseným mančaftom, ľahko sa proti nej presadzovať nebude.
     
    28
    Senad Jarovič získava rohový kop po zrazenej hlavičke. Obrancovia Trnavy sa hnevali, za pravdu im asi dáva aj opakovaný záznam, roh sa kopať nemusel.
     
    29
    Duga ešte zasiahol loptu na zadnej žrdi, je z toho ďalší roh pre ViOn.
     
    30
    Trnava si dala pozor na ďalší nákop spoza rohovej zástavky. Ukončujeme prvú polhodinu hry, po ktorej sa viac teší Spartak po dvoch zásahoch Sobczyka z malého vápna.
     
    31
    Tesný ofsajd Tavaresa takmer na postrannej čiare. Trnava stiahnutá na vlastnú polovicu.
     
    32
    Teraz si Jarovič nerozumel so Švecom. Prvý menovaný prenechal loptu Švecovi, ten v ťažkej pozícii zakončil, zblokoval ho pri tom Mesík. Ďalší roh.
    32. Jakub Švec (ZMO)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    33
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Denis Duga, prichádza Dávid Richtárech.
     
    33
    Prekvapivá zmena, Duga nevyzeral byť zranený. Zlaté Moravce pokračujú v útočnej aktivite vhadzovaním.
     
    34
    Kovaľ sa zbavil dvojice protihráčov, cez tretieho už nemal nárok. Možno tam bol náznak faulu, no pokračujeme ďalej bez prerušenia.
     
    35
    Trnava dala gól!
    Rýchly brejk, prihrávka Tešiju na kraj a RAFAEL TAVARES delovkou k bližšej žrdi prekvapil Pindrocha! Tvrdá rana z dvadsiatich metrov, Spartak vedie 3:0!

    Asistencia: Marko Tešija.
    35. Rafael TAVARES - 0:3
    Zdroj: www.huste.tv
     
    37
    Čo viac dodať. Hostia bez milosti využívajú každú jednu šancu, ktorú im domáci futbalisti darujú. Zlaté Moravce na kolenách, toto sa už bude doháňať len veľmi ťažko.
     
    38
    Pokus Ďubeka z half-voleja letel vysoko nad. Kapitán ViOnu to chcel skúsiť. Nemyslel to zle z vyše dvadsiatich metrov, no lopta v žiadnom prípade nemohla skončiť v sieti.
     
    39
    Švec si už chcel zaseknúť loptu v šestnástke súpera. Zdvojila ho dvojica hráčov, Švec tak nemohol zakončiť. Na trávniku medzitým zostal ležať Gamboš po súboji s Ďubekom.
     
    40
    Záložník Trnavy po menších problémoch môže pokračovať v zápase. Pri lopte Spartak, ktorý chce zaútočiť po ľavej strane.
     
    41
    Asanović ani nemusel hrať, píska sa ofsajd útočiaceho hráča v červeno-čiernom.
     
    42
    Tomáš Ďubek sa dostal k odrazenej lopte po neúspešnom odkope. Kapitán Zlatých Moraviec to mohol namieriť lepšie, z takýchto situácii domáci musia vyťažiť viac. Koncovka zvnútra šestnástky skončila len u Boleka.
    42. Tomáš Ďubek (ZMO), Petr Bolek (TRN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    43
    Gamboš sa previnil faulom, no pokorne odišiel od súboja späť na svoje miesto. Pred nami posledné momenty prvého dejstva.
     
    44
    Dávid Richtárech napálil loptu len do protihráča. Škoda, tam sa malo skôr prihrávať na voľného futbalistu. Švec na konci minúty spadol na hranici pokutového územia, nebolo to však zapríčinené faulom.
     
    45
    Senad Jarovič si po dlhom vhadzovaní pomohol v súboji s Mitreom rukami. Ofenzívny faul, Bolek odkopáva zo šestnástky.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Trnava ovládla prvých 45 minút. Hostia potrestali každú jednu chybičku Zlatých Moraviec. Dvakrát sa presadil Sobczyk, raz to parádne napálil Tavares spoza šestnástky. ViOn mal jednu tutovku z hlavičky, viackrát ale domáci zlyhali v náznakoch sľubných zakončení. Aj preto je výsledok zaslúžený, aspoň z pohľadu efektivity.

    Druhý polčas sa začne približne o 19:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Jakub Švec, prichádza Henrique Murilo.
     
    47
    Domáci museli niečo zmeniť. Na zvyšný počet minút im zostáva už len jedno striedanie. Trnava sa nikam neponáhľa a začína útok odzadu.
     
    48
    Michal Pintér na dvakrát hlavou poslal loptu do náručia Pindrocha. Sobczyk znovu vycítil možnosť zahroziť, chýbali mu k tomu dva kroky.
     
    50
    Petr Bolek s bravúrnymi reflexami po tečovanej strele Jaroviča! Pochváliť musíme čerstvého hráča v drese Zlatých Moraviec, ktorý celú akciu vypracoval.
    50. Senad Jarovič (ZMO), Petr Bolek (TRN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    51
    Ivan Mesík zostáva na zemi, súboj s protihráčom ako faul rozhodca neposúdil. Stopér Spartaka sa presúva späť do obrany.
     
    52
    Martin Kovaľ donútil Boleka k zákroku. Tlak ViOnu stúpa, Jarovič odvádza penzum práce na hrote útoku. Nasleduje roh.
    52. Martin Kovaľ (ZMO), Petr Bolek (TRN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    53
    Anton Sloboda triafa loptu hlavou ešte pred prvou žrďou. Toto ani náhodou nemohlo skončiť v bráne. V prestrihu sme mohli vidieť aj menšiu šarvátku trénera Spartaka a pravdepodobne jedného z usporiadateľov.
     
    54
    Lovat chcel vysunúť Sobczyka, naňho si dali obrancovia Zlatých Moraviec pozor. Musíme uznať, že domáci sú po zmene strán lepší, no aj teraz im chýba viac šťastia pri zakončení.
     
    55
    Štandardka pre domáce FC z približne tridsiatich metrov. Loptu si stavia kapitán Ďubek.
     
    56
    Od jednej štandardky k druhej. Siedmy roh pre domácich v dueli.
     
    57
    Dva centre z pravej strany na ľavú preleteli šírkou pokutového územia. Lopta sa presunula na polovicu tímu s bielymi dresmi.
     
    58
    Zakončenie domácich skončilo len mimo bránu. Trnava sa nemá kam ponáhľať.
     
    59
    Rozhodca prerušuje hru po vniknutí Jaroviča do šestnástky súpera ešte pred rozohraním odkopu od brány.
     
    60
    Hodina hry za nami, stále ten istý obrázok. Zlatým Moravciam sa nedarí dostať do vyloženej šance.
     
    61
    Filip Dangubič a jeho zakončenie z voleja bolo zrazené Asanovićom. Po dlhej dobe aj náznak šance Trnavy.
     
    63
    Ďubekov pekný center na Jaroviča, ktorý padol po súboji s obrancom. Všetko bolo podľa pravidiel, hoci fanúšikom ViOnu sa to veľmi nepozdáva.
     
    64
    Ďubek prudko páli z uhla len do Boleka, ten loptu vyrazil. Dorážka Kovaľa neprichádza, útočník Zlatých Moraviec loptu iba zluftoval.
    64. Tomáš Ďubek (ZMO), Petr Bolek (TRN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    65
    Lovat posledné minúty s problémami a vyzerá to na prvé striedanie hostí.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Lucas Lovat, prichádza Jozef Menich.
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Filip Dangubič, prichádza Filip Oršula.
     
    67
    Bolo z toho dvojité striedanie, pravdepodobne príde aj k preskupeniu formácií. Jarovič sa dostal k hlavičke, no málo razantné zakončenie schoval Bolek v náručí.
     
    68
    Center domácich do šestnástky po štandardke nemal dostatočnú výšku na to, aby ohrozil Boleka. Spartak môže ísť dopredu.
     
    69
    Filip Oršula sa už tlačil do zakončenia, spracovanie ale nebolo ideálne. Máme tu rohový kop pre hostí.
     
    69
    Mesík a jeho nožničky ešte dobehol Tešija. Ten si roh po zrazenom centri zopakuje.
     
    70
    Rohové kopy veľké problémy súperom nerobia. Tomáš Ďubek zostáva po brejku nepríjemne na zemi, keď predviedol nečakane, no hlavne bolestivo gymnastický rozštep.
     
    71
    Kapitán ViOnu sa s bolesťami poberá za postrannú čiaru. Za takéhoto stavu by možno domáci mali zvážiť jeho stiahnutie z ihriska.
     
    72
    Ďubek môže pokračovať. Brašeň hral nohou v celku vysoko, trafil Dioga do tváre. Jasný faul.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Joao Diogo, prichádza Kubilay Yilmaz.
     
    74
    Dávid Richtárech zakončil vonkajšou časťou kopačky. Lopta smerovala iba do miest, kde bol pripravený Petr Bolek.
     
    75
    Ten istý hráč dribluje s loptou pred súperovým veľkým vápnom. Na zemi zostáva ležať Tavares, dôvodom je stret so Slobodom.
     
    76
    Sloboda v šarvátke s Mitreom. No, kapitán Trnavy musel niečo povedať, toto ešte bude mať dohru.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Anton Sloboda (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    77
    A Bogdan Mitrea za tieto zbytočné poznámky smerom k Slobodovi vidí druhú žltú kartu! Kapitán Spartaka predčasne končí v zápase, čo znamená, že Mitrea nenastúpi ani v dôležitom dueli proti Dunajskej Strede.
     
    78
    Zlaté Moravce tak budú mať krátkodobú presilovku o jedného hráča. Bude to ešte zaujímavé, hoci dať tri góly za štvrťhodinu je asi nereálne aj vzhľadom na doterajší priebeh.
     
    79
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Martin Kovaľ, prichádza Silvio Rodrigues Junior.
     
    79
    Zároveň máme dostriedané. Gustavo si pýtal ruku Mesíka po rohovom kope. Pravdou je, že ViOn začína s tlakom v závere zápasu.
     
    80
    Silvio Rodrigues Junior dohral Turňu, za to mohla byť pokojne udelená žltá karta.
     
    81
    Jarovič fauluje uboleného Mesíka, ktorý si toho dnes veľa prežil. Mladý stopér Trnavy dnes predvádza zatiaľ stopercentný výkon.
     
    82
    Tešija preváhal ideálny moment na strelu, napriek tomu musel Pindroch reagovať po strele Gamboša. Sobczyk sa pokúšal o dorážku, no domáci gólman si stihol loptu stiahnuť k hrudi.
     
    83
    Petr Bolek predvádza ďalší zákrok po koncovke Richtárecha. Všetko smeruje k výhre Trnavy. Otázkou je, či to bude s čistým kontom.
     
    84
    Silvio Rodrigues Junior so šľapákom na Menicha, vidíme ďalšiu žltú kartu v rukách hlavného rozhodcu.
     
    85
    Martin Gamboš si telom poradil so súperom pri postrannej čiare. Napriek tomu sa hra vyostruje.
     
    86
    Zlaté Moravce dali gól!
    Rohový kop napokon gól priniesol. SILVIO RODRIGUES JUNIOR sa výborne zavesil do vzduchu a na jednotku reagoval na center Ďubeka. Bolek zostal pri hlavičke striedajúceho hráča ViOnu bezmocný.

    Asistencia: Tomáš Ďubek.
    86. Silvio Rodrigues Junior - 1:3
    Zdroj: www.huste.tv
     
    88
    Takéto skorigovanie však už prichádza neskoro. Hoci je pred nami ešte minimálne päť minút, na remízu to nebude.
     
    88
    Tavares poslaný k zemi Slobodom. Domáci hráč by si mal dať pozor, aby nebol vylúčený aj on.
     
    89
    Silvio Rodrigues Junior sa snažil hrať loptu v súboji s Gambošom, no netrafil ju. Autor gólu na 1:3 už mal žltú kartu na konte a môže byť rád, že môže pokračovať v stretnutí.
     
    90
    Vpredu zostáva už iba Yilmaz, zvyšok Trnavčanov bráni. Hostia oslabenie zvládli až na ten jeden rohový kop na jednotku.
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    90+2
    Dlhé lopty na jednej i druhej strane, sledujeme posledné sekundy celého merania síl.
     
    90+3
    Pred Silviom odkopáva na roh Mesík. Nič špeciálne to nebolo, po rozohrávke nakrátko letela lopta iba do rúk Boleka.
     
    90+4
    Najprv Richtárech a potom Peter Čögley mohli ešte znížiť na rozdiel jedného gólu! Za Boleka zasiahol prvý raz Mesík, pri half-voleji skúseného obrancu predviedol český gólman parádny zákrok, keď vytlačil loptu smerujú pod brvno na rohový kop!
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 3:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 21:10.
     
    Trnava berie zo Zlatých Moraviec zaslúžene tri body po výsledku 3:1. O všetkom podstatnom sa rozhodlo už v prvom polčase, keď hostia potrestali dve chyby domácej defenzívy zásluhou Sobczyka, na 3:0 upravil delovkou k tyči Tavares.

    ViOn nedokázal premieňať šance, čoho výsledkom bola iba korekcia stavu v posledných minútach po hlavičke Silvia Juniora. Spartak dohrával navyše bez kapitána Mitreu, ktorý videl červenú kartu po dvoch žltých.
     
    Odo mňa je to pre túto chvíľu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a teším sa na vás opäť niekedy nabudúce.

    Do čítania, priatelia! (19:58:25)

    Viktor Kalinács


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 86. Rodrigues Junior (Ďubek) – 5. Sobczyk, 18. Sobczyk (Lovat), 35. Tavares (Tesija)

    Karty:   17. Čögley (ZMO), 23. Brašeň (ZMO), 77. Sloboda (ZMO), 84. Rodrigues Junior (ZMO) – 14. Mitrea (TRN)   77. Mitrea (TRN)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 3:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 21:10.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Pindroch – Čögley, Pintér, Asanović, Brašeň – Švec (46. Murilo), Sloboda, Duga (33. Richtárech), Kovaľ (79. Rodrigues Junior) – Ďubek (C) – Jarovič.
    Náhradníci: Chovan – Grozdanovski, Chren, Richtárech, Orávik, Murilo, Rodrigues Junior.

    FC Spartak Trnava: Bolek – Turňa, Mitrea (C), Mesík – Diogo (72. Ku. Yilmaz), Gamboš, Dangubič (66. Oršula), Tesija, Lovat (66. Menich) – Sobczyk, Tavares.
    Náhradníci: Urminský – Horvát, Oršula, Ku. Yilmaz, Menich, Mihálek, Kelemen.

    Rozhodca: Michal Očenáš – Gabriel Ádám, Adam Jekkel

    Diváci: 3 384