Neapol – Brescia 2:1 (kon.) | Lazio – CFC Janov 4:0 (kon.) | Udinese – Bologna 1:0 (kon.)
Cagliari – Hellas Verona 1:1 (kon.) | AC Miláno – Fiorentina 1:3 (kon.)
koniec
Lazio Rím
4:0 (2:0)
CFC Janov
cz Nedeľa 29.09.2019, 15:00 • Stadio Olimpico (Řím) • Talianska Seria A • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 11:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:11. (16:54:10)
     
    Dvě nastavené minuty ve druhém poločase jsou minulostí a zápas končí. Lazio na domácí půdě deklasovalo Janov 4:0.

    Od samého úvodu se domácí tým ujal režie zápasu. Immobile v pokutovém území přiťukl míč Milinkovićovi-Savićovi a ten již v první desetiminutovce poslal Lazio do vedení. Následně Janov dokázal na moment stabilizovat hru, ale po půlhodině to mohlo být o dva góly. Zásah Luise Albeta byl ale odvolán pro předchozí faul. O druhou branku se postaral až Stefan Radu, který prostřelil hostujícího gólmana z hranice vápna.

    Do druhé půle sice vkročili aktivněji hosté, ale snížení se nedočkali. Naopak střídající Felipe Caicedo překonal potřetí Radua a nadobro zápas rozhodl. V závěru druhé půle se prosadil také Ciro Immobile a určil konečné skóre dnešního duelu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Felipe Caicedo se pokoušel ještě nasimulovat penaltu, ale hlavní rozhodčí byl blízko a domácímu útočníkovi ještě ukázal žlutou kartu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase jednu minutu.
     
    90
    Hosté už nemají síly na napadání a fotbalisté Lazia si posouvají v klidu míč ze strany na stranu. Zápas je jasně rozhodnut.
     
    88
    Janov se mohl přece jen radovat z gólu. Po přesném centru z levé strany hlavičkoval v nadějném postavení Sanabria, ale branku opět nedokázal trefit.
     
    87
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Bobby Adekanye.
     
    86
    Pajač si sice říkal o přihrávku za obranu, ale přeběhl až příliš rychle do ofsajdu a poté musel balon odevzdat Strakošovi.
     
    85
    Kouamé zkoušel přihrávat podél postranní lajny na Pajače, ale míč skončil jen v zámezí. Janov opět velmi snadno přišel o míč.
     
    84
    Pajačova práce společně s Pandevem přišla vhod Sanabriovi. Lazio se ale dokázalo rychle zatáhnout před vlastní pokutové území.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Janov se chce alespoň jednou prosadit, ale ani Pandevova rána se neujala.
     
    82
    Domácí tým prahne do dalším gólu. Ve středu pole získal míč pro Lazio Alberto, ten také potom rozběhl Marušiće.
    80. Ciro IMMOBILE - 4:0
     
    80
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Také CIRO IMMOBILE se dnes zapisuje mezi střelce! Po parádní průnikové přihrávce se dostal domácí hrotový útočník do samostatného úniku a přesnou ránou k pravé tyči překonal hostujícího gólmana.
     
    79
    Lasse Schöne zkoušel rozproudit hostující hru. Průnikovou přihrávku na Pandeva dal ale až příliš pozdě a druhý jmenovaný přeběhl do ofsajdu.
     
    78
    Také Sanabria se dostal k míči. Útočník hostujícího celku přihrával do běhu Pandevovi, který ale opět v souboji proti přesile neuspěl.
     
    76
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Sergej Milinković-Savić, přichází Marco Parolo.
     
    75
    Dalším potrestaným hráčem je Antonio Sanabria, který u středové čáry sestřelil nabíhajícího Alberta.
     
    74
    Janovští fotbalisté rozehrávali od rohového praporku. Domácí tým lehce polevil v aktivitě a toho se snaží využít hosté. Strakoša si připsal další zásah proti Pandevovi.
     
    73
    Obrana Janova se musela rychle vracet. Criscito dokázal ještě získat míč na Lulićovi, poté se sám vydal do útoku, kde ale pálil mimo tři tyče.
     
    72
    Také Janov se po dlouhé době v obraně dostal do blízkosti branky soupeře. Ghiglione přihrával do pokutového území na Pandeva, ale ten se proti přesile neprosadil.
     
    71
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Francesco Cassata, přichází Lasse Schöne.
     
    70
    Tomas Strakoša musel být v pozoru. Z velké dálky pálil Goran Pandev, ale jeho rána mířila jen do středu branky, kde byl Strakoša.
     
    68
    Převaha Lazia je nyní velmi značná. Caicedo přihrával pod sebe, ale trefil pouze vracejícího se obránce hostujícího celku.
     
    67
    Na levé straně se rozběhl za balonem Senad Lulić. Domácí kapitán si ale rozmyslel centr a raději posunul míč zpět ke svým obráncům.
     
    66
    Caicedo je po svém příchodu na trávník téměř u všeho. Nyní si zkoušel narazit s Leivou, ale balon do pokutového území už nedostal.
     
    65
    Acerbi se společně s Felipem ujali rozehrávky ze své poloviny. Lazio po třetím gólu i nadále drží balon pod kontrolou a nenechává soupeře útočit.
     
    64
    Janov byl ve druhém poločase aktivnější, ale gól nedal a tak se prosadili domácí a nejspíše rozhodli dnešní utkání ve svůj prospěch.
    62. Felipe CAICEDO - 3:0
     
    62
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Lazio už vede o tři zásahy! Zčistajasna vyplaval za obranou Jonova střídající FELIPE CAICEDO. Ve vápně si ještě potáhl míč kolem Radua, následně v pádu zakončoval do odkryté branky. Radovanović ještě skluzem zkoušel zastavit míč, ale už nedokázal hosty zachránit.
     
    61
    Před Raduem bylo po rozehrávce rohového kopu pořádně horko. Radovanović dokázal na poslední chvíli odpravit hlavou mimo šestnáctku.
     
    60
    I po hodině hry vede domácí Lazio nad Janovem o dva góly. Ve druhém poločase se ale hosté dostávají více a více do tempa.
     
    58
    Felipe Caicedo spěchal za míčem podél postranní lajny, ale nakonec u balon utekl až do zámezí.
     
    57
    Střídající Caicedo centroval z pravého kraje do pokutového území. Následně zkoušel zakončovat Marušić, ale ve vápně zasáhl Aljámik.
     
    56
    Acerbi sklepl nakopnutý balon hlavou ke Strakošovi. Lazio se nemůže ve druhém poločase osvobodit z vlastní poloviny trávníku.
     
    55
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Felipe Caicedo.
     
    54
    Acerbi společně s Felipem museli zabrat v souboji s Pajačem. Domácí fotbalisté poté ale mohli nechat míč dojet až za koncovou čáru.
     
    53
    Římský celek bude muset zabrat i ve druhém poločase. Janov totiž i nadále drží balon na útočné polovině a obrana domácího týmu se musí pořádně ohánět.
     
    52
    Janov se po přestávce dostává do tempa. Po rozehrávce rohového kopu hlavičkoval také Sanabria, ale proti bránícímu Acerbimu se příliš neprosadil.
     
    50
    Goran Pandev mohl snížit. Po parádním centru z levé strany hlavičkoval téměř osamocený, ale branku z blízkosti trestuhodně minul.
     
    49
    Také Marko Pajač se po svém příchodu na trávník dostal do hry. Souhra s Kouamém však nebyla ideální a k míči se opět dostali domácí fotbalisté.
     
    48
    Lucas Leiva skolil ve středu pole střídajícího Pandeva. Následně se Janovští přestěhovali na útočné území, ale Sanabriova rána nebyla nejpřesnější.
     
    47
    Druhý poločas odstartovali rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Janov se ale u míče příliš dlouho neudržel a do útoku mohou domácí.
     
    46
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Antonio Barreca, přichází Marko Pajač.
     
    46
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Lukas Lerager, přichází Goran Pandev.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    Jedna nastavená minuta je minulostí a první poločas končí. Lazio vede nad Janovem 2:0.

    Od samého úvodu se domácí tým ujal režie zápasu. Immobile v pokutovém území přiťukl míč Milinkovićovi-Savićovi a ten již v první desetiminutovce poslal Lazio do vedení. Následně Janov dokázal na moment stabilizovat hru, ale po půlhodině to mohlo být o dva góly. Zásah Luise Albeta byl ale odvolán pro předchozí faul. O druhou branku se postaral až Stefan Radu, který prostřelil hostujícího gólmana z hranice vápna.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Lazio se snaží přidat ještě do poločasu jednu branku. Milinković-Savić přihrával do brejku Immobilemu, který si ale v souboji jeden na jednoho nepřišel na Radovanoviće.
     
    44
    A mohlo to být už o tři góly. Mezi stoperskou dvojici si totiž nabíhal Ciro Immobile, který ale v obležení soupeřů nedokázal přesněji zamířit.
    43. Stefan RADU - 2:0
     
    43
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Teď už se ale římští fanoušci mohou opravdu radovat z druhé branky. Po rozehrávce rohového kopu se dostal k míči na hranici vápna STEFAN RADU, který propálil střelou z druhého doteku hostujícího gólmana.
     
    42
    Ivan Radovanović se ukvapil s rozehrávkou kolem Milinkoviće-Saviće. Hostující obránce raději odkopl balon za koncovou čáru.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Lazio kontroluje balon ve středu pole, kde byl položen na zem rozehrávající Luis Alberto.
     
    39
    Fanoušci Lazia jsou zaskočeni verdiktem hlavního rozhodčího a dávají to pořádně hlasitě najevo. Domácí tým ale i tak stále vede o jeden gól.
     
    38
    Také Janov mohl ohrozit domácí obranu, ale po přetaženém centru pálil bez přípravy hodně mizerně Paolo Ghiglione.
    36. Neuznaná branka pro faul
     
    36
    Lazio přidává druhý zásah! Domácí celek se dostal po zisku ve středu pole do přečíslení dvou na jediného obránce. Lulić skvěle našel rozběhnutého LUISE ALBERTA, který i s kusem štěstí překonal Radua.

    Hlavní sudí se ale šel ještě podívat na video, které odhalilo faul před brankovou akcí.
     
    35
    Ionut Radu musel opět zasahovat. Ze střední vzdálenosti zkusil překvapit hostující obranu Leiva, ale jeho rána nebyla příliš nebezpečná.
     
    34
    Immobile bojoval o míč na hranici vápna, po přihrávce poté pálil Milinković-Savić, ale podobně přesnou ránu jako z úvodu zápasu nepředvedl.
     
    33
    S Leragerem si narazil Cassata, ze středu pole poté přišla prudká přihrávka na Sanabriu, který ale nedokázal balon zachytit na hrací ploše.
     
    31
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Džávád Aljámik, který zezadu poslal k zemi Alberta. Hlavní rozhodčí byl celé situaci velmi blízko.
     
    30
    I po půlhodině zápasu vede římský celek nad Janovem o jednu branku. Postupem času se ale začíná utkání vyrovnávat a do šancí se dostávají i hosté.
     
    29
    Zpoza postranní lajny vhodil míč do hry Domenico Criscito. Janov se ale u balonu příliš dlouho nedržel a kombinovat tak mohou znovu domácí.
     
    28
    Ve střední části trávníku se střetu Sanabria s Lulićem. Hlavní rozhodčí odpískal faul na domácího kapitána a Lazio se tak může osvobodit.
     
    27
    Tomas Strakoša si pohlídal dlouhou přihrávku do svého vápna a nenechal Sanabriu zakončovat. Janov se dostává více a více do tlaku.
     
    26
    Už už to vypadalo, že Janov dokáže dostat míč do sítě. Nejprve byl ale vychytán Cassata, následně ještě mohl střílet Kouamé, ale ten už se dostal do ofsajdu.
     
    25
    Z velké dálky zkusil štěstí Francesco Cassata, ale po mizerné ráně se musí omlouvat spoluhráčům. Lazio tak může opět rozehrávat.
     
    23
    Na druhou stranu pádil po zisku míče Senad Lulić. Rychlostně si věděl rady s Aljámikem, ale prudkou ránou na Radua nevyzrál.
     
    22
    Také Janovští měli k dispozici rozehrávku rohového kopu. Před Strakošou se sice dostal k hlavičce Sanabria, ale balon do sítě nedostal.
     
    21
    Úvodní dvacetiminutovka vyšla o poznání lépe domácímu Laziu, které vede nad Janovem o jednu branku. O tu se postaral po přihrávce Immobileho Sergej Milinković-Savić.
     
    20
    Také teď byl v pokutovém území aktivní Adam Marušić. V souboji s Criscitem si ale pomohl faulem a jeho zakončení přišlo až po odpískání.
     
    19
    Po faulu na Luise Alberta měli domácí k dispozici volný přímý kop. Prudkou ránu z velké dálky dokázali ještě hostující hráči zblokovat na další roh.
     
    18
    Zčistajasna se zjevil za obranou Correa. Domácí útočník ale nedokázal lépe zpracovat míč a toho využil k zákroku na poslední chvíli Radu.
     
    16
    Po rozehrávce rohového kopu se dostal k míči Lucas Leiva. Před šestnáctkou si ale místo ke střele neudělal a tak raději poslal míč k obráncům.
     
    15
    Také Lazio si vytvořilo brankovou příležitost. Romero zasáhl skluzem tak, že nabídl šanci Immobilemu. Ten ale pálil z úhlu jen do boční sítě.
     
    14
    Zpoza pokutového území pálil pořádně nebezpečně stoper Ivan Radovanović. Míč ale jen prosvištěl kolem domácí branky.
     
    13
    Janovští fotbalisté se snaží o srovnání stavu. Kouamé byl v nebezpečném náběhu, ale těsně před vápnem ho srazil faulem k zemi Luiz Felipe.
     
    12
    A mohlo být vyrovnáno. Po rozehrávce rohového kopu se dostal ke hlavičce Kouamé, ale domácí gólman Strakoša předvedl parádní zákrok.
     
    11
    Janov se snaží o rychlou odpověď. S Leragerem spolupracoval na levém kraji Barreca, následně spěchal za míčem i Sanabria, ale úspěšnější byl Radu.
    9. Sergej MILINKOVIĆ-SAVIĆ - 1:0
     
    9
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Lazio se z první střely na bránu ujímá vedení. Lerager sice skončil na trávníku po souboji s Leivou, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračoval. V šestnáctce se tak prosadil k míči Immobile, který ještě postrčil přihrávku proti noze SERGEJI MILINKOVIĆOVI-SAVIĆOVI, který z prvního doteku prostřelil Radua.
     
    8
    Leivova přihrávka našla na levé straně Luliće, následně se domácí kapitán dostal do pozice, odkud by se dalo odcentrovat, ale do cesty se mu postavil Aljámik.
     
    7
    Ani jeden z týmů se v samém úvodu zápasu nemůže dostat do střelecké pozice. Lazio sice drží balon pod kontrolou, ale blíže k brance soupeře se ještě neprobojovalo.
     
    6
    Až od domácího brankáře musela vzniknout další akce domácího týmu. Ve střední části trávníku poté zkoušel obejít Cassatu Marušić, ale po faulu skončil na zemi.
     
    5
    Až příliš daleko od nohy si dal Lukas Leiva balon ve středu pole. Toho využil Lerager, který byl u hracího předmětu o něco dříve a Leiva poté fauloval.
     
    4
    Stefan Radu měl co dělat, aby zastavil Ghilioneho. Lazio se tak vrátilo s balonem po chvíli znovu na útočnou polovinu trávníku.
     
    3
    Také Janov se poprvé v zápase ujal balonu. S Cassatou si narazil Lerager, následně ale už přihrávka na Sanabriu nebyla z nejpřesnějších.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali domácí fotbalisté. Marušić se rozběhl podél pravé postranní lajny, ale na bránícího Criscita na první pokus nevyzrál.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas šestého kola nejvyšší italské soutěže Serie A může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    S. S. Lazio: Strakoša – Luiz Felipe, Acerbi, Radu – Marušić, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Alberto, Lulić – Correa – Immobile.
    Náhradníci: Proto – Jony, Adekanye, Vavro, Lazzari, J. Lukaku, Parolo, Valon Beriša, F. Caicedo, Cataldi, Bastos, Patric.

    Janov CFC: Radu – Aljámik, Radovanović, Romero, Criscito – Ghiglione, Lerager, Cassata, A. Barreca – A. Sanabria, Kouamé.
    Náhradníci: Marchetti, Jandrei – Goldaniga, Pinamonti, P. Ankersen, Schöne, Saponara, Pandev, C. Zapata, Pajač, Biraschi, Favilli.

    Rozhodčí: Pairetto – Ranghetti, Bottegoni.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    17.02. 2019 FC Janov – Lazio 2:1
    23.09. 2018 Lazio – FC Janov 4:1
    05.02. 2018 Lazio – FC Janov 1:2
    17.09. 2017 FC Janov – Lazio 2:3
    15.04. 2017 FC Janov – Lazio 2:2
     
    V úvodu sezony nezastihl Janov v ideální formě. V úvodních pěti kolech vyhrál pouze jedinkrát, když se vytáhl v domácím prostředí na Fiorentinu. Od té doby ale získal Janov jen bod, po porážkách s Atalantou a v Cagliari se dokázal janovský celek prosadit v minulém kole alespoň k remíze. Proti průměrné Bologne uhrál Janov bezbrankový výsledek, za hosty neproměnil deset minut před koncem penaltu Sansone.

    Lazio se po pěti odehraných kolech drží v horní polovině tabulky. Ihned vítězství 3:0 v úvodním kole se Sampdorií Lazio nastartovalo. Poté přišla cenná remíza 1:1 v římském derby proti AS. V domácím prostředí se poté ještě Lazio vytáhlo na bezmocnou Parmu. Před týdnem ale přišlo zaváhání, když proti zatím stoprocentnímu Interu nedokázalo Lazio skórovat, naopak jedinou brankou zápasu rozhodl o třech bodech pro milánský celek DAmbrosio.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší italská soutěže Serie A pokračuje již šestým kolem a my se společně zaměříme na utkání Lazia, které před domácím publikem přivítá Janov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Schück

    Góly: 9. S. Milinković-Savić (Immobile), 43. S. Radu (Alberto), 62. F. Caicedo (S. Milinković-Savić), 80. Immobile (Luiz Felipe)

    Karty:   90+2. F. Caicedo (LAZ) – 31. Aljámik (JAN), 75. A. Sanabria (JAN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 11:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:11.
    Lazio Rím: Strakoša – Luiz Felipe, Acerbi, S. Radu – Marušić, S. Milinković-Savić (76. Parolo), Lucas Leiva, Alberto, Lulić (C) – Correa (55. F. Caicedo) – Immobile (87. Adekanye).
    Náhradníci: Proto – Jony, Adekanye, Vavro, Lazzari, J. Lukaku, Parolo, Valon Beriša, F. Caicedo, Cataldi, Bastos, Patric.

    CFC Janov: I. Radu – Aljámik, Radovanović, Romero, Criscito (C) – Ghiglione, Lerager (46. Pandev), Cassata (71. Schöne), A. Barreca (46. Pajač) – A. Sanabria, Kouamé.
    Náhradníci: Marchetti, Jandrei – Goldaniga, Pinamonti, P. Ankersen, Schöne, Saponara, Pandev, C. Zapata, Pajač, Biraschi, Favilli.

    Rozhodca: Pairetto – Ranghetti, Bottegoni