Espanyol – Valladolid 0:2 (kon.) | Eibar – Vigo 2:0 (kon.) | Alavés – Mallorca 2:0 (kon.)
Levante – Osasuna 1:1 (kon.) | Sevilla – Sociedad 3:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
3:2 (1:1)
Real Sociedad San Sebastian
Nedeľa 29.09.2019, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španielska LaLiga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu FC Sevilla – Real Sociedad San Sebastian, ktorý uzavrie siedme kolo španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    FC Sevilla

    Sevilla mala výborný vstup do sezóny a po štyroch kolách bola na čele tabuľky. Posledné dva zápasy však tesne prehrala, keď najskôr prehrala doma s Realom Madrid 0:1 a potom i v Eibare 2:3. Sevilla tak má na konte desať bodov a aby nestratila kontakt s čelom tabuľky, tak dnes potrebuje vyhrať. Nutne však musí vylepšiť útok. 7 strelených gólov v 6 zápasoch je na tím, ktorý chce bojovať o Ligu majstrov, jednoducho málo. Na druhú stranu, obrana Sevilly funguje pomerne dobre a navzdory dvom posledným prehrám dostali domáci len 5 gólov. Sevilla tiež potrebuje vylepšiť zatiaľ mizernú domácu bilanciu, v tejto sezóne LaLigy totiž na vlastnom štadióne ešte nevyhrala.

    Predošlých 5 zápasov v LaLige:
    Granada – Sevilla 0:1
    Sevilla – Celta Vigo 1:1
    Alavés – Sevilla 0:1
    Sevilla – Real Madrid 0:1
    Eibar – Sevilla 3:2
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Real Sociedad vstúpil do novej sezóny výborne a po šiestich kolách má na konte už trinásť bodov. Začiatok síce tak hladký nebol, čo bolo spôsobené i tým, že tri úvodné zápasy hral vonku, posledné tri zápasy ale vyhral s celkovým skóre 8:1. Obrana je najsilnejšou stránkou San Sebastianu, doteraz totiž v LaLige inkasoval len štyri góly, čo je po Bilbau druhý najmenší počet. Ani útok hostí ale nie je vôbec slabý. San Sebastian strelil 10 gólov a viac ich majú na konte len Real Madrid, Granada, Barcelona a Villarreal.

    Predošlých 5 zápasov v LaLige:
    Mallorca – San Sebastian 0:1
    Bilbao – San Sebastian 2:0
    San Sebastian – Atlético Madrid 2:0
    Espanyol – San Sebastian 1:3
    San Sebastian – Alavés 3:0

    Nebude hrať: Asier Illarramendi (zranenie členku)
     
    Vzájomné zápasy

    Od návratu San Sebastianu medzi španielsku elitu v sezóne 2010/2011 sa tieto dva tímy stretli v LaLige 18-krát. Bilancia vzájomných súbojov je takmer vyrovnaná – Sevilla vyhrala osem zápasov, Real Sociedad sedem a tri sa skončili nerozhodne. Sevilla vyhrala doma posledné dva zápasy so San Sebastianom a naposledy s ním na svojom ihrisku prehrala v apríli 2016.

    Posledných 5 vzájomých zápasov:
    5.5.2017 – Sevilla – San Sebastian 1:1
    20.12.2017 – San Sebastian – Sevilla 3:1
    4.5.2018 – Sevilla – San Sebastian 1:0
    4.11.2018 – San Sebastian – Sevilla 0:0
    10.3.2019 – Sevilla – San Sebastian 5:2
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Fernando, Banega – Ocampos, Ó. Torres, Nolito – L. de Jong.
    Náhradníci: Bunú – Sergi Gómez, Rony Lopes, Jordán, F. Vázquez, Chicharito, Pozo.

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Zaldúa, A. Elustondo, D. Llorente, Monreal – Ödegaard, Zubeldia, Zurutuza (C) – Januzaj, José, Oyarzabal.
    Náhradníci: Remiro Gargallo – Isak, Le Normand, Sangalli, Portugués, Muñoz, Merino.

    Rozhodca: Rojas – Iglesias, Munuera.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Sevilla bude hrať v bielych dresoch, Real Sociedad v zelených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí rozohrávajú svoju prvú postupnú útočnú akciu zápasu od vlastných obrancov.
     
    2
    Nepresný nákop hostí skončil u domácich obrancov, ktorí založili podobnú akciu. Tá skončila faulom na Ocamposa, po ktorom získavajú domácí priamy kop.
     
    3
    Center Banegu z priameho kopu vyboxoval do bezpečia brankár hostí Moyà. Loptu získali naspäť domáci a prakticky hneď pokračujú v kombinácii na útočnej polovici.
     
    4
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Hostia šokujú domácich a otvárajú skóre! Reguilóna obral Januzaj na pravej strane o loptu a potom ju nádhernou prihrávkou za domácu obranu poslal na ľavú stranu MIKELOVI OYARZABALOVI, ktorý strelou z prvej poslal hrací predmet za vybiehajúceho Vaclíka.
    4. Mikel Oyarzabal (RSC) - 0:1
     
    6
    Domáci sa hneď po rozohrávke po inkasovanom góle dostali na útočnú polovicu a Ocamposov center z pravej strany zablokovali hostia na rohový kop.
     
    7
    Banegov center na prednú tyč odhlavičkoval José. K lopte sa potom dostal Januzaj, ktorý ju potiahol na útočnú polovicu a pre zmenu založil útočnú akciu Realu Sociedad.
     
    8
    Zubeldiovu kolmicu na Josého napokon zastavil Koundé. Obranca Sevilly chcel hneď rozohrať, jeho spoluhráči sa mu ale vôbec neponúkajú na prihrávku.
     
    9
    Nákop na Nolita bol už zrejme zo zúfalstva a nemal šancu na úspech. Hostia poslali hneď kolmicu na Ödegaarda na pravú stranu, ten však vybiehal z ofsajdového postavenia.
     
    11
    Hra Sevilly je v úvode veľmi rozháraná a z tribún sa začína ozývať i nesmelý piskot. Nolitov center obrancovia hostí zablokovali a následný Navasov pokus bez problémov chytil gólman San Sebastianu Moyà.
     
    12
    Hostia rozohrávajú od brankára po zemi, vysoký presing domácich ich však donútil loptu odovzdať súperovi.
     
    13
    Nolito si navádzal loptu z ľavého krídla na os ihriska, hostia mu ale neustále zatvárali priestor na strelu. Prihrávkou na pravú stranu sa teda snažil poslať za obranu hostí Ocamposa, ten však vybiehal z ofsajdovej pozície.
     
    14
    Navas zaútočil po ľavom krídle a chcel pripraviť pozíciu na strelu Torresovi, ten sa však v rozhodujúcom momente pošmykol. Hostia hru rýchlo otáčajú.
     
    15
    Ich rýchly protiútok sa však skončil nepresnou prihrávkou už v strede poľa a opäť útočí Sevilla. Tá sa postupne dostáva do tempa a začína získavať prevahu.
     
    16
    Reguilónov center zľava sa stal ľahkou korisťou pre brankára Realu Sociedad Moyu. Tomu sa však následný výkop vôbec nevydaril a loptu poslal priamo do autu.
     
    18
    Sevilla dala gól!
    Domáci vyrovnávajú! Banega nádhernou prihrávkou na ľavú stranu prihral na milimeter presne do šestnástky NOLITOVI, ktorý z prvej zakrútil loptu k vzdialenejšej tyči. Krásny gól!
    18. Nolito (SEV) - 1:1
     
    19
    Hlavný rozhodca sa ešte radí s videoasistentom ohľadne regulérnosti gólu.
     
    20
    Gól platí! Pokračujeme tak za stavu 1:1.
     
    22
    Nolito vybojoval loptu u rozohrávajúcich domácich pre Torresa, ktorý hneď poslal do šestnástky hostí výborný center. Brankár Moyà ho vyboxoval a Ödegaard hru otáča dopredu.
     
    23
    Prihrávka na Josého sa mu však nevydarila a domáci vyrazili do rýchleho protiútoku. Ocamposovi lopta utiekal a v súboji o ňu ho trafil rukou do tváre Oyarzabal.
     
    24
    Ocampos ešte zostáva ležať na zemi, bude však v poriadku. Banega už sa pripravuje na rozohrávku priameho kopu.
     
    25
    Na Banegov center si na prednej tyči výborne nabehol Ocampos, ktorý loptu nadvihol do výšky. Lopta potom padala do bránky a Moyà ju musel vyboxovať nad svoju bránu na rohový kop.
     
    26
    Obrana hostí center z rohu odvrátila do bezpečia a Navasov spätný nákop skončil za bránkovou čiarou.
     
    27
    Za odkopom z polovice Sevilly sa rozbehol Reguilón, ktorý loptu potiahol až do šestnástky San Sebastianu. Tam ho o ňu obrali obrancovia hostí.
     
    28
    Sevilla úplne prevzala iniciatívu a je teraz jasne lepšia. Hostia majú obrovský problém podržať loptu dlhšie na svojich kopačkách.
     
    29
    Ocampos sa prekľučkoval z pravej strany do šestnástky a z ostrého uhla cez Monreala vystrelil. Moyà loptu vyrazil na rohový kop.
     
    30
    Strely: 3:1
     
    31
    De Jong spadol v súboji s Llorente, loptu ale dokázal posunúť za seba na Torresa, ktorý z hranice šestnástky vypálil k ľavej tyči. Pripravený Moyà úspešne zasiahol.
     
    32
    Januzaj sa zamotal v kľučkách na útočnej polovici a prišiel o loptu. Navas ju zaviezol na polovicu hostí, kde prihrávkou do šestnástky našiel Ocampos. Ten sa s loptou otočil okolo Llotenteho, v rozhodujúcom momente mu ale lopta ušla, a tak ju chytil vybiehajúci brankár Moyà.
     
    34
    Držanie lopty: 63 % : 37 %
     
    35
    Reguilón stiahol v strede vlastnej polovice k zemi Zurutuzu. Priamy kop pre Real Sociedad.
     
    36
    Ödegaard chcel rozohrať štandardku nacvičeným signálom na pravú stranu, odkiaľ centroval do šestnástky Zubeldia. Úmysel hostí ale vystihol brankár Vaclík, ktorý center chytil.
     
    37
    Český gólman domáceho tímu loptu hneď vykopol na Nolita, ktorý si ju pripravil na pravačku a strelou zo zhruba 25 metrov poslal nad Moyovu bránu.
     
    39
    Sevilla má v tejto chvíli zápas plne pod kontrolou a drží loptu na polovici hostí. Reguilón sa snažil o individuálny prienik z ľavej strany, Zaldúa mu ale loptu na hranici šestnástky vypichol do autu.
     
    40
    Reguilónov center doletel do stredu pokutového územia na hlavu de Jonga, ten však zo záklonu poslal hrací predmet vysoko nad bránu hostí.
     
    41
    Po dlhej dobe útočia i hostia. Ödegaard si narazil loptu s Januzajom a sám sa chcel cez stred obrany Sevilly dostať do zakončenia, Diego Carlos mu však sklzom loptu vypichol.
     
    42
    Guľatý nezmysel sa ale vrátil na kopačky hostí a Ödegaard tentokrát vyskúšal kolmú prihrávku na Josého. Ten v súboji s Koundém spadol, hlavný rozhodca ale necháva hru pokračovať ďalej.
     
    43
    Hrá sa teraz vo veľkom tempe zo strany na stranu. Ďalší Reguilónov center odhlavičkoval Llorente a hostia vyrážajú okamžite dopredu.
     
    44
    Real Sociedad sa dostal svojim bleskovým prechodom do útoku dokonca do prečíslenia 4 proti 3, to ale pokazil Oyarzabal, ktorý namiesto prihrávky na Januzaja začal kľučkovať a o loptu prišiel.
     
    45
    De Jong sklepol center z pravej strany hlavou za seba na Nolita, ktorý akrobaticky vystrelil nad bránu hostí.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Výborne hrajúci Reguilón jemným oblúčikom na pravú stranu uvoľnil do šestnástky hostí Banegu, ten však vo výbornej streleckej pozícii poslal loptu len do bočnej siete.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas začal akčne, keď Oyarzabal z prvej poriadnej útočnej akcie otvoril skóre. Domáci sa rozbiehali pomaly, postupne ale úplne prevzali iniciatívu a dokázali zásluhou Nolita vyrovnať. Vo zvyšku prvého dejstva boli domáci jasne lepší, mali územnú prevahu a i viac streleckých príležitostí, väčšinou však nedokázali bránu San Sebastianu vôbec trafiť. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú v druhom polčase hostia, ktorí sa museli v prvom polčase hlavne brániť.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Diego Llorente, prichádza Mikel Merino.
     
    47
    Domáci sa hneď po výkope usadili pri šestnástke hostí. Obrana San Sebastianu odvrátila dva centre Navasa a napokon zablokovala na rohový kop strelu Torresa.
     
    47
    Sevilla dala gól!
    Domáci sa na začiatku druhého polčasu dostávajú do vedenia! Reguilón prihral z pravej strany pred šestnástku LUCASOVI OCAMPOSOVI, ktorý elegantnou kľučkou obišiel Zurutuzu a tvrdou strelou k vzdialenejšej tyči prekonal brankára Moyu.
    47. Lucas Ocampos (SEV) - 2:1
     
    49
    Sevilla vôbec nepoľavuje v tlaku. Navasov prízemný center doletel k Ocamposovi, ktorý z hranice šestnástky minul Moyovu bránu.
     
    50
    Torresov prienik po pravej strany zastavil odkopom lopty do autu Elustondo. Navas hodil loptu k Torresovi, ktorý tentokrát hneď centroval, obrana hostí však tento nákop odhlavičkovala do autu na opačnej strane.
     
    51
    Až teraz sa hostia dostali k lopte, bolo to ale len na pár sekúnd. Vysoký presing domácich ich okamžite pripravil o loptu.
     
    52
    Navasov ďalší center sprava odhlavičkoval striedajúci Merino k Torresovi, ktorého strelu z otočky zo zhruba 20 metrov k ľavej žrdi chytil pripravený gólman Moyà.
     
    54
    Domáci majú zápas v tejto chvíli úplne pod kontrolou. Loptu síce držia na svojej polovici, hostia ich však vôbec nenapádajú.
     
    55
    Ocampos to skúšal individuálne po pravej strane, avšak prihrávkou do stredu šestnástky našiel len obrancu Realu Sociedad.
     
    55
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Adnan Januzaj, prichádza Cristian Portugués.
     
    57
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva Martin Ödegaard (Real Sociedad San Sebastian) za (doslova) zostrelenie Nolita ostrým sklzom do členku.
     
    58
    Ödegaard sa teraz predviedol v lepšom svetle, ako pri faule na Nolita, a pekne sa uvoľnil na pravom krídle. Center z pravej strany sa mu už ale nevydaril a loptu poslal priamo za Vaclíkovu bránu.
     
    59
    Žltú kartu za zásah lakťom do hlavy prenikajúceho Ödegaarda dostáva Fernando (FC Sevilla). Hostia budú mať priamy kop zo stredu útočnej polovice.
     
    60
    Ödegaardov nákop do šestnástky domáci odhlavičkovali, lopta sa ale vrátila na kopačky hostí, ktorí v posledných minútach vyrovnali hru.
     
    61
    Súčasne sa ale hra poriadne pritvrdila. Portugués sotil k zemi prenikajúceho Navasa.
     
    62
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Óliver Torres, prichádza Joan Jordán.
     
    62
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza David Zurutuza, prichádza Alexander Isak.
     
    Hostia týmto striedaním menia svoje rozostavenie. Isak sa ihneď postavil na hrot útoku k Josému, ktorých budú z krídiel podporovať Portugués a Oyarzabal. V strede poľa zostala dvojica Ödegaard a Zubeldia.
     
    63
    Držanie lopty: 65 % : 35 %
     
    64
    Portugués výbornou priniekovou prihrávkou za obranu hľadal rozbehnutého Ödegaarda, Diego Carlos však v sklze tento pas zastavil.
     
    65
    Merino podrazil na pravej strane vlastnej polovice Fernanda. Priamy kop pre Sevillu.
     
    66
    Jordán centroval na zadnú tyč na Ocamposa, ktorý sa ale nedokázal pretlačiť do zakončenia. Lopta tak končí za bránkovou čiarou.
     
    67
    Moyà vyrazil Navasov center na hranicu šestnástky, kde sa po prihrávke od spoluhráča dostal k strele Banega. Jeho prízemný pokus skončil tesne mimo brány hostí.
     
    68
    Strely: 13:1
     
    69
    Reguilón obral hostí v strede poľa o loptu a vletel do ich otvorenej obrany. Z ľavého krídla chcel posunúť loptu na os ihriska k de Jongovi, Moyà ale včas vybehol a túto prihrávku chytil.
     
    70
    Aktivita Sevilly ale vôbec nepoľavuje, navyše hostia dnes jednoducho nehrajú dobre. Ocampos sa zmocnil lopty pri stredovom kruhu, potiahol ju do šestnástky a tam strelou z pravej strany výrazne minul bránu hostí.
     
    71
    Portugués pätičkou vysunul do samostatného nájazdu Isaka, ktorého strelu k pravej tyči vyrazil Vaclík. Vzrušenie ale bolo zbytočné, Isak si totiž nabiehal na túto prihrávku z ofsajdu.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Lucas Ocampos, prichádza Alejandro Pozo.
     
    73
    Hostia sa svojou postupnou kombináciou usadili na polovici domácich, tí ich ale držia v úctivej vzdialenosti od Vaclíkovej brány.
     
    74
    Nakoniec ich o loptu obral Reguilón, ktorý po ľavom krídle i zaútočil. Pred šestnástkou Realu Sociedad ho však obral o loptu Elustondo.
     
    75
    Domáci však vysokým presingom znovu získali loptu. Ich rýchlu kombináciu zakončil strelou mimo brány hostí zo strednej vzdialenosti Reguilón.
     
    77
    Jordán trafil spoza šestnástky pravú žrď brány hostí! Brankár Moyà sa za touto tvrdou strelou len otočil.
     
    78
    Ödegaard výbornou kolmicou vysunul za obranu Josého, ktorý však loptu trafil zle a z pravej strany v skvelej streleckej pozícii minul Vaclíkovu bránu.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Éver Banega, prichádza Franco Vázquez.
     
    80
    Sevilla dala gól!
    Fantastické striedanie trénera Sevilly Lopeteguiho! Pozo sa uvoľnil na pravej strane a poslal do bránkoviska hostí strieľaný center, ktorý brankár Moyà vyrazil. Bohužiaľ pre hostí však priamo k FRANCOVI VÁZQUEZOVI, ktorý svojim prvým kontaktom s hracím predmetom poslal loptu bez problémov do odkrytej brány hostí.
    80. Franco Vázquez (SEV) - 3:1
     
    82
    Strely: 18:2

    Prevaha Sevilly je viditeľná vo všetkých štatistických ukazovateľoch.
     
    83
    Do ďalšieho rýchleho protiútoku bežal Navas, ktorý chcel ešte prihrať rozbehnutému Nolitovi. Ten si síce prihrávku spracoval, namiesto k bráne sa ale rozbehol do krídla.
     
    84
    Moyà napokon loptu chytil a rýchlo ju rozohral na opačnú stranu. Na polovici Sevilly ju spracoval Monreal, ktorý zakladá útok hostí.
     
    86
    Center Monreala napokon chytil Vaclík. Ten sa pokúsil o ďalekonosný výkop na Vázqueza, ktorý sa však k lopte cez obrancu Merina nedostal.
     
    87
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Hostia znižujú a vracajú sa do zápasu! Ödegaard kolmou prihrávkou na pravej strane našiel v šestnástke Sevilly CRISTIANA PORTUGUÉSA, ktorý úplne presne vypálil cez Diega Carlosa k vzdialenejšej tyči. Brankár Vaclík napriek všetkej snahe už nedokázal proti tejto strele zasiahnuť.
    87. Cristian Portugués (RSC) - 3:2
     
    89
    Domáci sa zamerali teraz skôr na taktickú hru. De Jong potiahol loptu k rohovej zástavke, kde mu napokon hlavný rozhodca odpískal faul na Monreala. I tak však útočník Sevilly získal pre svoj tím desiatky cenných sekúnd.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    Hostia sa zatiaľ nemôžu dostať do záverečného tlaku a namiesto toho musia naháňať domácich, ktorí si loptu umne posúvajú po celej šírke ihriska.
     
    90+2
    Hostia sa konečne dostali k lopte a hneď ju nakopli do šestnástky. Domáci ju trikrát odhlavičkoval, než sa dostala k Merinovi a ten ju z voleja poslal nad Vaclíkovu bránu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Sevilla predviedla výborný výkon a zaslúžene dnes víťazí. Do vedenia sa dostala hneď na začiatku druhého polčasu zásluhou Ocamposa a i potom kontrolovala priebeh hry. Domáci boli jasne lepší a veľká časť zápasu sa odohrávala len na polovici Realu Sociedad. Náskok Sevilly neskôr navýšil po pár sekundách na ihrisku Vázquez a ako sa ukázalo, bol to víťazný gól. Z ojedinelého útoku hostí totiž znížil Portugués, zo strany hostí to ale bolo všetko. Real Sociedad dnes predviedol veľmi slabý výkon a len mizerná efektivita domácich spôsobila, že si dnes zo Sevilly neodvezie poriadny debakel. V tabuľke hostí navyše Sevilla dohnala a oba tímy majú teraz po 13 bodov.
     
    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 8:2.
    Strely mimo: 12:3.
    Rohy: 7:0.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 9:8.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:02:05)

    Michal Sadlek

    Góly: 18. Nolito, 47. Ocampos, 80. F. Vázquez – 4. Oyarzabal, 87. Portugués

    Karty:   59. Fernando (SEV) – 57. Ödegaard (RSC)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 12:3. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:8.
    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega (79. F. Vázquez), Fernando, Ó. Torres (62. Jordán) – Ocampos (71. Pozo), L. de Jong, Nolito.
    Náhradníci: Bunú – Sergi Gómez, Rony Lopes, Jordán, F. Vázquez, Chicharito, Pozo.

    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Zaldúa, A. Elustondo, D. Llorente (46. Merino), Monreal – Ödegaard, Zubeldia, Zurutuza (C) (62. Isak) – Januzaj (55. Portugués), José, Oyarzabal.
    Náhradníci: Remiro Gargallo – Isak, Le Normand, Sangalli, Portugués, Muñoz, Merino.

    Rozhodca: Rojas – Iglesias, Munuera

    Diváci: 37 414