Augsburg – Leverkusen 0:3 (kon.) | Hoffenheim – Mönchengladbach 0:3 (kon.) | Mainz – Wolfsburg 0:1 (kon.)
Paderborn – Bayern 2:3 (kon.) | Lipsko – Schalke 1:3 (kon.) | Dortmund – Brémy 2:2 (kon.)
koniec
RB Lipsko
1:3 (0:2)
FC Schalke 04
cz Sobota 28.09.2019, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 13:12. (17:31:11)
     
    Pět nastavených minut uplynulo a zápas šestého kola končí. Schalke si z Lipska odváží velmi cenné vítězství 3:1.

    Úvod zápasu příliš šancí nepřinesl. Marcel Sabitzer mohl poslat Lipsko do vedení, ale před půlhodinou hry spálil příležitosti v pokutovém území. Naopak Schalke vyšel rohový kop. Na přední tyči nadzvedl míč Mascarell a Salif Sané překonal Gulácsiho. Těsně před pauzou poté vybojoval penaltu Harít a sám jí také pohodlně proměnil.

    Ani po změně stran se Lipsko neprobralo. Naopak únik Schalke skončil třetím gólem. Přihrávku Haríta dokázal zužitkovat ve svůj letošní první zásah Rabii Matondo. V závěru se sice domácí dostali do tlaku, ale vytěžili pouze snížení, když střelu Emila Forsberga neudržel gólman Alexandre Nübel před brankovou čárou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Lipsko je sice v závěru zápasu aktivnější směrem do útoku. Na vyrovnání stále chybí domácímu týmu hned dva zásahy.
     
    90+3
    Na Forsbergovu přihrávu do vápna si naběhl Timo Werner. Domácí útočník zakončoval jen do boční sítě, navíc následně byl odhalen pomezním rozhodčím i ofsajd.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+1
    Forsberova přihrávka na Cunhu byla až příliš krátká. Následně vhazoval zpoza postranní lajny Kenny. Ani hosté se ale u balonu nezdrželi.
     
    90
    Matheus Cunha byl až příliš agresivní při snaze získat míč. Po odpískaném faulu rozehrávali hosté ze středového kruhu. Caligiurimu se podařilo udržet míč na moment u rohového praporku.
     
    89
    Sabitzer se zničehonic dostal do slibné příležitosti. Zpoza pokutového území ale zamířil hlavou jen těsně vedle levé tyče.
     
    88
    Daniel Caligiuri zvedl u postranní lajny kopačku až příliš blízko hlavě Nkunka a je po zásluze potrestán žlutou kartou.
     
    87
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Rabii Matondo, přichází Alessandro Schöpf.
     
    86
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko se v závěru zápasu poprvé prosazuje! Do této chvíle byl brankář Schalke zcela bezchybný, pořádně tvrdou ránu EMILA FORSBERGA měl jasně před sebou, ale míč odrazil jen do břevna, od kterého skončil balon v síti.
     
    85
    Nkunku rozpohyboval útok Lipska. Posila z PSG si naběhla do pokutového území, ale proti Sanému se neprosadil. Domácí ale začínají tlačit soupeře.
     
    84
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Omar Mascarell, přichází Ozan Kabak.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Schalke i nadále drží luxusní tříbrankové vedení na půdě lídra Bundesligy.
     
    82
    Tak přece jen si Lipsko vytváří tlak. Sabitzer se uvolnil na pravé straně, ale s Cunhou si nenarazil přesně. Schalke se mohlo osvobodit.
     
    81
    Kenny zůstal na trávníku a domácí mohli postupovat do rozhozené obrany. K zakončení se dostal střídající Nkunku, ale Nübel vytáhl další povedený zákrok u své tyče.
     
    79
    Naopak Schalke drží balon dostatečně daleko od své branky. Wernerova rána z velké vzdálenosti neměla šanci na úspěch. Sané odrazil míč na rohový kop.
     
    78
    Wernerovo napadání skončilo jen odpískaným faulem. Lipsko se stále nemůže prosadit k nebezpečnějšímu zakončení na Nübelovu branku.
     
    77
    Individuálně se chtěl prosadit Timo Werner. Ani německý reprezentant si ale neporadil se staženou obranou Schalke. Nübel opět sebral centr do rukavic.
     
    76
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Nordi Mukiele, přichází Christopher Nkunku.
     
    75
    Schalke nebylo daleko od čtvrtého zásahu. Matondo tentokrát místo zakončení zvolil ještě centr na vzdálenější tyč, kde hlavičkoval Caligiuri, ale Gulácsi předvedl vynikající zákrok.
     
    74
    Oczipkova přihrávka na Caligiuriho nebyla nejpřesnější, ale Forsberg si pomohl v souboji se Serdadem faulem a hosté budou moci pokračovat v útoku.
     
    73
    Obrana Schalke pokračuje ve vynikajícím výkonu. Haidarův lob před obrannou linii navíc zastavil vyběhnutý Alexander Nübel.
     
    72
    Matheus Cunha se zatím po svém příchodu na trávník nepředvedl. Nyní vedl útočnou akci Lipska podél levé postranní lajny, ale než se odvážil k centru, tak byl Werner obsazený.
     
    71
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Amín Harít, přichází Daniel Caligiuri.
     
    70
    Teď už se ruka píská. Obhození Lookmana zastavil na třiceti metrech rukou McKennie. Domácí okamžitě rozehráli, ale ani nyní nebyl Werner v zakončení přesný.
     
    69
    Nápor Lipska se začíná zvyšovat. Po rozehrávce rohového kopu se dostal ke střele z voleje Timo Werner, ale z hranice vápně napálil balon jen nad břevno.
     
    68
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Matheus Cunha.
     
    67
    Domácí fanoušci se dožadovali odpískání penalty. Stambouli si sice napálil ruku v šestnáctce, ale ještě před tím se balon dotkl hrudi.
     
    66
    Se sprintem Matonda si nevěděl rady ani Mukiele. Obranu domácího celku ale tentokrát zachránil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.
     
    65
    Střídající Lookman se mohl uvést na trávníku povedeným zakončením, ale než se odhodlal ke střele, tak mu pod nohy vletěl ve skluzu Benjamin Stambouli.
     
    64
    Lipsko se ještě snaží zdramatizovat závěr zápasu, ale obrana hostů nepouští Sabitzera ani ke střele ze střední vzdálenosti. Parádní práce stoperské dvojice.
     
    62
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Diego Demme, přichází Ademola Lookman.
     
    61
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Lipsko zcela zaspalo v obraně! Hned ve čtyřech mířili hosté do brejku proti dvěma obráncům. Harít dokonale načasoval přihrávku na RABIIHO MATONDA, který si ještě potáhl balon do šestnáctky a poté prostřelil Gulácsiho.
     
    61
    Kenny vhodil míč do hry na Matonda. Schalke se na moment ještě udrželo na u balonu, ale proti velké přesile před vápnem se Serdar neprosadil.
     
    60
    I po půlhodině hry vede Schalke na trávníku Lipska o dva zásahy. Ve druhém poločase se domácí nemohou udržet na delší dobu před Nübelem.
     
    58
    Schalke se opět usadilo před vápnem soupeře. Harítova přihrávka skrz našlapaný prostor nevyšla podle představ a toho využil Gulácsi.
     
    57
    Matondo s Harítem nyní nevyřešili rychlý kontr ideálně. Harítova přihrávka přišla až příliš pozdě a Matondo zakončoval jen do Orbana.
     
    56
    Mukiele si přihrával na krátký prostor se Sabitzerem, nakonec zpoza pokutového území vystřelil z prvního doteku Amadou Haidara, ale branku netrefil.
     
    55
    Schalke pokračovalo v mírném tlaku rohovým kopem. Oczipkův centr si ale pohlídal na první tyči Orban, následně je pískán útočný faul Harítovi.
     
    54
    Po Sabitzerově vhazování se dostal k míči pouze hostující Matondo. Upamecano musel do odvážného skluzu ve vápně, ale nakonec zasáhl jako první míč.
     
    53
    Před Demmem se otevřel prostor, ale dloubáček do vápna si pohlídal opět Nübel. Navíc nepříjemně zboural Poulsena, který se jen těsně zvedá z trávníku.
     
    52
    Alexander Nübel skvěle vystihl dlouhou přihrávku na Poulsena a byl u balonu o něco dříve než domácí útočník. Lipsko se ani ve druhém poločase nemůže prosadit.
     
    50
    Poprvé ve druhém poločase se dostali do útoku také domácí. Halstenberg si posunul míč do šestnáctky, odkud ale už nedokázal lépe přihrát Wernerovi.
     
    49
    Oczipka rozehrával rohový kop jen do kombinace. McKennie cpal následně míč do pokutového území, ale v něm se prosadil k hlavičce pouze domácí Upamecano.
     
    48
    Sabitzer se pokoušel proskočit kolem Oczipky, ale ten si pomohl faulem. Do útoku se tak pustil Matondo, ale Gulácsi byl na svém místě u první tyče včas.
     
    47
    O rozehrávku druhého poločasu se postarali fotbalisté Schalke. Se Serdarem postupoval do útoku Amín Harít, ale tentokrát si s Matondem příliš nerozuměl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:37.
     
    Pět nastavených minut je minulostí a první poločas končí. Schalke vede na půdě vedoucího celku Bundesligy 2:0.

    Úvod zápasu příliš šancí nepřinesl. Marcel Sabitzer mohl poslat Lipsko do vedení, ale před půlhodinou hry spálil příležitosti v pokutovém území. Naopak Schalke vyšel rohový kop. Na přední tyči nadzvedl míč Mascarell a Salif Sané překonal Gulácsiho. Těsně před pauzou poté vybojoval penaltu Harít a sám jí také pohodlně proměnil.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+5
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Marcel Halstenberg. Ve středu pole totiž zastavil nedovoleným způsobem rozběhnutého Mascarella.
     
    45+4
    Marcel Sabitzer ještě rozehrával rohový kop. Ve vápně se prosadil k hlavičce Willi Orban, ale domácí kapitán poslal míč jen vysoko nad branku Schalke.
     
    45+3
    Mukiele neudržel míč proti Sanému. Dále byl ve hře Weston McKennie, který poté našel ještě Haríta, ale ten si naopak nepřišel na Upamecana.
     
    45+2
    Sabitzerova přihrávka podél postranní lajny měla najít Poulsena, ale obrana Schalke dnes funguje zatím skvěle. Naopak Timo Werner není vůbec vidět.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase hned pět minut.
     
    45
    Lipsko se v závěru první půle dostalo znovu pod tlak. Mukiele musel před napadajícím Harítem odehrát balon jen za postranní lajnu.
     
    44
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Schalke vede v Lipsku už 2:0! Balon si postavil na značku pokutového kopu AMÍN HARÍT. Dvaadvacetiletý Maročan zamířil k levé tyči, tam se vydal i Gulácsi, ale na balon si nesáhl.
     
    43
    A je to penalta! Schalke bude moci těsně před koncem první půle navýšit vedení.
     
    42
    Amín Harít skončil po kontaktu s Haidarou na trávníku. Celá situace v pokutovém území se ještě bude přezkoumávat na videu.
     
    41
    Sabitzer nenašel přihrávkou na pár metrů Haidaru. Následně ale vybojoval míč zpět pro domácí tým Diego Demme. To už byla ale obrana Schalke zformována před vápnem.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Harítův náběh podpořil přihrávkou Oczipka, s marockým záložníkem si ale tělem poradil Mukiele a bylo po šanci.
     
    38
    Z velkého úhlu se snažil překvapit Nübela Diego Demme. Balon ale skončí bez přispění hostujícího gólmana pouze v boční síti. Lipsko se stále nemůže dostat do šance.
     
    37
    Před Forsbergem se otevřel zajímavý prostor před vápnem. Ještě se pokoušel najít Wernera, ale ten byl opět střežen hned dvojicí soupeřů.
     
    36
    Mascarell zaváhal v obraně, pustil Poulsena do brankového příležitosti, ale následně se stačil vrátit Sané, který zastavil zpětnou přihrávku v šestnáctce.
     
    35
    Halstenbergova přihrávka podél postranní lajny měla najít Forsberga. Švédský záložník se ale nestačil s míčem ani otočit a už byl napadám Kennym.
     
    34
    Serdara ve středu pole sestřelil šlapákem Haidara. Hlavní rozhodčí byl sice blízko celé situaci, ale žlutou kartu nechal prozatím v kapse.
     
    33
    Lipsko se snaží o rychlé vyrovnání. Středem útočil Demme, ale k průnikové přihrávce na Wernera nedošlo. Naopak Schalke snadno získalo balon pro sebe.
     
    31
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Schalke se ujímá vedení! Bastian Oczipka odcentroval od rohového praporku pořádně prudce. Na první tyči nadzvedl balon Marcarell, následně domácí obrana neuhlídala SALIFA SANÉHO, který neměl problém hlavičkovat mimo dosah Gulácsiho.
     
    30
    Ani půlhodina hry branku nepřinesla. Týmy se pomalu dostávají do tempa, ale brankáři stále mohou být v klidu. Schalke bude po chybě Orbana rozehrávat rohový kop.
     
    28
    Se Serdarem se vracel do obrany Orban. Maďarský obránce si sice pomohl faulem, ale hosté ze standardní situace vytěžili pouze mizernou ránu do středu branky.
     
    27
    Matondo si příliš nerozuměl s Burgastallerem. Třicetiletý Rakušan ještě skluzem zasáhl balon, ale ten poté skončil jen u kopaček Dayota Upamecana.
     
    26
    S Haidarou ve středu pole hrál Demme. Oba záložníci poté předložili míč Sabitzerovi. Ten po dvou neúspěších z před malé chvíle na moment zpomalil akci.
     
    25
    Fotbalisté Lipska ještě pokračovali v mírném náporu od rohového praporku. Halstenbergův centr našel pouze Kennyho, který ale odvrátil míč na další roh.
     
    24
    Demme ve středu pole prohrál hlavičkový souboj se Serdarem. Balon se následně odrazil k Mascarellovi. Na opačnou stranu trávníku upaloval Werner, ale z úhlu se neprosadil.
     
    23
    S Forsbergem spolupracoval na levém kraji Timo Werner. Hrotový útočník Lipska se zatím tolik nedostává do hry, nyní nedokázal poslat míč do pohybu Poulsenovi.
     
    22
    Také hosté se probojovali do pokutového území soupeře. Gulácsi musel nakonec vyrážet pokus Maatonda, následně gólmanovi Lipska pomohl odkopem také Upamecano.
     
    21
    Už už to vypadalo, že se domácí dostanou do otevřenější obrany hostů. Forsberg hledal Wernera, který se ale schoval za posledního obránce Schalke.
     
    20
    I po dvaceti minutách je stav zápasu stále bezbrankový. Lipsko se ale dostává do územní převahy a šanci začínají přibývat.
     
    18
    A další obrovská šance Sabitzera. Nejprve pálil Forsberg do obránce před sebou, balon se ale odrazil před téměř prázdnou branku, ale Sabitzer nastřelil jen skvělého Nübela.
     
    17
    Marcel Sabitzer málem otevřel skóre dnešního duelu. Střelou ze střední vzdálenosti však našel jen břevno.
     
    16
    Mukiele chtěl podpořit útok. Kolem Oczipky si posunul míč, ale poté upadl bez většího zavinění a o balon přišel. Ani Schalke se ale nepodařil postup do útoku.
     
    15
    O dloubáček za obranu Lipska se snažil Serdar. Dvaadvacetiletý Němec hledal Matonda, ale balon odskočil po nakropeném trávníku až ke Gulácsimu.
     
    14
    Maďarská souhra v obraně Lipska nyní pořádně zaskřípala. Orban poslal příliš pomalou malou domů Gulácsimu a ten měl co dělat, aby balon odpálil před Burgstallerem.
     
    13
    Po Forsbergově centru se v pokutovém území srazil Nübel s Poulsenem. Brankář hostů zůstal na moment na trávníku, ale po odpískání se rychle zvedl.
     
    12
    Náběh Haidary skončil faulem Mascarella. Lipsko však rozehrálo pouze do kombinace a obrana Schalke se dokázala bleskově vrátit před své vápno.
     
    11
    Forsbergova pobídka za obranu hosté nebyla přesná. Sabitzer se sice ještě vydal za balonem, ale neměl šanci ho dostihnout ještě na hrací ploše. Rozehrávat bude od své branky Nübel.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Lipska sice drží balonu častěji pod kontrolou, ale ani jeden z brankářů se ještě nemusel činit.
     
    9
    Nakonec po vysokém centru hlavičkoval Salif Sané. Stoper ze Senegalu mohl zakončovat z ideálního prostoru, ale míč nasměroval jen nad břevno.
     
    8
    Také Amín Harít se ocitl na trávníku po souboji s Demmem. Schalke se mohlo přesunout po rozehrávce volného přímého kopu do blízkosti branky soupeře.
     
    7
    Poprvé musel zasáhnout do utkání také hlavní rozhodčí, který odpískal faul na Marcarella. Schalke se ale u míče příliš dlouho nezdrželo a do útoku mohl jít Forsberg.
     
    6
    Demme nerozehrál vůbec ideálně a míč se odrazil přesně k nohám Serdara. Schalke ale v úvodu zápasu nikam nespěchá a drží se v kombinaci.
     
    5
    Devatenáctiletý Rabii Matondo nebyl daleko od zisku balonu v nebezpečném prostoru. S Halstenbergem si ale neporadil. Nakonec přece jen pálil Burgstaller, ale branku netrefil.
     
    4
    Mukiele spolupracoval na pravém kraji se Sabitzerem, následně se hnal za balonem i Werner, ale jako první byl u hracího předmětu bránící Oczipka.
     
    3
    Rozehrávka Lipska nebyla nejpřesnější, ale Orban dokázal ustát atak Matonda a ještě udržel míč pro svůj tým. Po dalekém nákopu se však dostal do hry i Mascarell.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu fotbalisté Lipska. Emil Forsberg ihned zkoušel najít na levém kraji Wernera, ale německý útočník byl pokrytý.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas šestého kola nejvyšší německé soutěže Bundesligy může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Upamecano, Orban, Halstenberg – Sabitzer, Haidara, Demme, Forsberg – Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Ampadu, Cunha, Ilsanker, Klostermann, Konaté, Lookman, Nkunku, Saracchi.

    FC Schalke 04: Nübel – Kenny, Stambouli, Sané, Oczipka – McKennie, Mascarell – Matondo, Serdar, Harít – Burgstaller.
    Náhradníci: Schubert – D. Caligiuri, Kabak, Kutucu, Miranda, Nastasić, Raman, Schöpf, Uth.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Trielert.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    16.03. 2019 Schalke – RB Lipsko 0:1
    28.10. 2018 RB Lipsko – Schalke 0:0
    13.01. 2018 RB Lipsko – Schalke 3:1
    19.08. 2017 Schalke – RB Lipsko 2:0
    23.04. 2017 Schalke – RB Lipsko 1:1
     
    RB Lipsko

    Hráči Lipska v minulé sezoně dlouho naháněli jako jediní suverénní duo Bayern – Dortmund. I přes nepříliš povedený závěr loňského ročníku si Lipsko udrželo konečné třetí místo, které zaručuje přímou účast v základní skupině Ligy mistrů.

    V přestupovém období před sezonou se Lipsko činilo. Za německý tým nově nastupuje Christopher Nkunku, který působil v PSG. Také Ethan Ampadu, Ademola Lookman nebo čerstvá posila z Hannoveru Philipp Tschauner. Naopak v Lipsku už nebudou hrát Julian Krahl, který zamířil do Kolína a Emile Smith-Rowe, kterému skončilo hostování z Arsenalu. Již v průběhu nového ročníku přišel do Lipska na hostování i český reprezentant Patrik Schick z římského AS.

    V přípravě odehrálo Lipsko jen čtyři duely. Nejprve nestačilo jasně 1:4 na švýcarský Curych. Následně ale přehrálo 3:2 Galatasaray a 2:0 také Rennes. V generálce poté německý tým padl 1:3 s Aston Villou.

    Lipsko na úvod nové sezony přejelo nováčka Union Berlín na jeho trávníku jednoznačně 4:0. Hned v prvním poločase se postupně prosadili Halstenberg, Sabitzer a Werner. Po přestávce poté přidal další pojistku Nkunku. Proti Frankfurtu už to neměli Lipsko tak snadné. Až deset minut před koncem druhé půle přidával vítěznou branku Poulsen. V duelu proti Mönchengladbachu zazářil Timo Werner, který soupeře sestřelil hattrickem a zajistil svému týmu další tři body. Souboj s Bayernem vítěze nenašel, před týdnem poté Lipsko loupilo v Brémách, kterým vstřelilo tři góly.
     
    FC Schalke 04

    Schalke prožilo mizernou sezonu. Ve čtyřiatřiceti zápasech zvítězilo pouze osmkrát a skončilo až na čtrnáctém místě s pouhým pětibodovým náskokem na sestupové příčky. Dlouho to vypadalo i na sestup, ale zlepšenými výkony v samém závěru, kdy Schalke porazilo 4:2 i Borussii Dortmund a ve čtyřech posledních kolech neprohrálo si udrželo bundesligovou příslušnost i nadále.

    Před novým ročníkem Schalke příliš změn v kádru neudělalo. Do Dijonu zamířil Hamza Mendyl, za konkurenční Hoffenheim bude nastupovat Sebastian Rudy a se Schalke se rozloučil i Ralf Fahrmann, který bude nově nosit dres Norwiche. Naopak do Schalke přestoupil Ozan Kabak ze Stuttgartu, z Drážďan Markus Schubert a na hostování přišel i Jonjoe Kenny.

    V přípravě Schalke podávalo solidní výkony. Na úvod rozcupovalo Bottrop 20:1, následně však padlo 2:3 s italskou Bolognou. V samém závěru poté porazilo Schalke 2:0 Alanyaspor nebo 3:1 španělský Villarreal.

    První kolo Bundesligy s Mönchengladbachem branku nenabídlo a Schalke tak vstoupilo do nového ročníku bodem po velké převaze soupeřících hráčů. Následně v domácím prostředí schytalo Schalke tři góly od Bayernu. Stejný počet gólů ale poté dalo berlínské Herthe. Po reprezentační přestávce poté Schalke přejelo 5:1 Padeborn a před týdnem také na domácím trávníku i Mohuč.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje šestým kolem a my se společně zaměříme na utkání Lipska, které přivítá na domácí půdě Schalke.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Schück

    Góly: 86. Forsberg – 31. Sané (Mascarell), 44. Harít (pen.), 61. Matondo (Harít)

    Karty:   45+5. Halstenberg (RBL) – 88. D. Caligiuri (SCH)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 13:12.
    RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele (76. Nkunku), Upamecano, Orban (C), Halstenberg – Sabitzer, Haidara, Demme (62. Lookman), Forsberg – Y. Poulsen (68. Cunha), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Ampadu, Cunha, Ilsanker, Klostermann, Konaté, Lookman, Nkunku, Saracchi.

    FC Schalke 04: Nübel (C) – Kenny, Stambouli, Sané, Oczipka – McKennie, Mascarell (84. Kabak) – Matondo (87. Schöpf), Serdar, Harít (71. D. Caligiuri) – Burgstaller.
    Náhradníci: Schubert – D. Caligiuri, Kabak, Kutucu, Miranda, Nastasić, Raman, Schöpf, Uth.

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Trielert