Bilbao – Valencia 0:1 (kon.) | Getafe – Barcelona 0:2 (kon.) | Granada – Leganés 1:0 (kon.)
Atlético Madrid – Real Madrid 0:0 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:2 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 28.09.2019, 16:00 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe) • Španielska LaLiga • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Barcelona výborne vstúpila do druhého polčasu, keď v 50. minúte sa gólovo presadil Firpo a prakticky tento moment rozhodol o celom osude stretnutia. Getafe nezvládlo záver prvého polčasu a úvod toho druhého, takže doma v tomto zápase neboduje. Prvý polčas síce bol vyrovnaný, ale v tom druhom domáci toho veľa nepredviedli a môžme teda povedať, že Barcelona zaslúžene berie všetky tri body.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok soboty. Dovidenia a dočítania pri ďalších športových prenosoch. (17:55:30)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Marc Cucurella (Getafe CF).
     
    90+2
    Ešte tu bol jeden útok pre domácich, Molina si nabehol do pokutového územia, ale jeho hlavička bola nepresná.
     
    90+1
    Zápas sa však už len dohráva, o troch bodoch pre Barcelona sa zdá byť rozhodnuté.
     
    90
    Druhý polčas sa predlžuje o 4 minúty!
     
    89
    Čoskoro sa naplní aj riadny hrací čas prvého polčasu, zrejme však ešte môžme očakávať prípadné minúty navyše.
     
    88
    Aj čas už hrá s hosťujúcim celkom. Getafe predviedol veľmi dobrý prvý polčas, ale v tom druhom nám domáci celok toho veľa neukázal.
     
    87
    Takto si Barcelona stále drží pohodlne svoj náskok a navyše sa s loptou presúva na útočnú polovicu. Ako to už vyzerá, Barcelona si domov tri body povezie.
     
    86
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Carles Pérez, prichádza Jean-Clair Todibo.
     
    86
    Na centrovanú loptu od rohovej zástavky si výberne nabehol Rodríguez, ale v dobrej pozícii bránu súpera prehlavičkoval! Škoda, mohla z toho byť ešte poriadna dráma.
     
    85
    Hostia prepli na stopercentný defenzívny režim a momentálne len odkopávajú lopty do bezpečia. Hrajú s desiatimi hráčmi a zrejme tak nechcú nič riskovať.
     
    84
    Teraz tu bolo poriadne vzrušenie, ktoré však bolo predčasné! Kenedy sa v pokutovom území dostal do stopercentnej šance, ale jeho strelecký pokus ter Stegen vyrazil do bezpečia. Následne je však odpískaný ofsajd.
     
    83
    Getafe sa momentálne usadilo na útočnej polovici, ale nedokáže z tejto svojej aktivity nič vyťažiť. Barcelona sa pohodlne bránu a približuje sa tak k zisku troch bodov.
    82. Clément Lenglet (BAR)
     
    82
    Menšie komplikácie pre Barcelonu! Lenglet vidí druhú žltú kartu v tomto zápase a tak sa ide skorej osprchovať. Dokáže z tejto presilovky domáci ešte vyťažiť?
     
    81
    Po veľmi dlhej dobe tu bol útok zo strany domácich, ale lopta smerujúca do pokutového územia Barcelony končí len u Piquého, ktorý ju už rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    80
    Necelých desať minút ostáva do konca tohto stretnutia. Zatiaľ to už na žiadnu drámu v Getafe nevyzerá.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergio Busquets, prichádza Ivan Rakitić.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Sergi Roberto (FC Barcelona).
     
    77
    Zaváhanie súperovej defenzívy sa snažil využiť Pérez, ale jeho strelecký pokus smeroval len mimo troch žrdí.
     
    76
    Čas plynnie v Getafe ďalej a s domácimi futbalistami to v tejto chvíli nevyzerá dobre. Ako sme sa však už neraz presvedčili, hrá sa až do samotného konca.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Nélson Semedo.
     
    74
    Prebhla krátka prestávka na občerstvenie, podobne ako v prvom polčase.
     
    73
    Hostia sa neboja stále aj útočiť, ako to bolo v tomto prípade. Arthur nebezpečne centroval do pokutového územia domácich, ale obrana Getafe bola pozorná.
     
    72
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Jason, prichádza Francisco Portillo.
     
    71
    Zrejme ich tak môže mrzieť, že niektoré dobré príležitosti na skórovanie čo v úvodnom dejstve mali, nedokázali lepšie využiť. Takto si brankár ter Stegen aj naďalej drží čisté konto.
     
    70
    Domácim sa v druhom polčase vôbec nedarí a zatiaľ výrazne zaostávajú za výkonom, ktorý predviedli v prvom polčase.
     
    69
    Griezmann sa skúšal presadiť individuálne, dostal sa s loptou na hranicu pokutového územia, ale jeho streleckému pokusu chýbala potrebná razancia.
     
    68
    Stále však domáci futbalisti nedokázali v druhom polčase nič zaujímavého vymyslieť, čím by bránu svojho dnešného súpera ohrozili.
     
    67
    Čas nám pomaličky plynnie ďalej, hostia sa postupne približujú k trom bodom. Stále je to však pre domácich priestor, aby s týmto výsledkom niečo spravili.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Kenedy (Getafe CF).
     
    64
    Žltú kartu dostáva Nemanja Maksimović (Getafe CF).
     
    63
    Hosťujúci Suárez si však teraz v útoku počínal nedovolene a tak loptu získava domáci celok, ktorý sa ešte snaží bojovať.
     
    62
    Barcelona je už čoraz viacej aktívnejšia a snaží sa pridať prípadný ďalší presný zásah, ktorý by už zrejme priniesol definitívne rozhodnutie.
     
    61
    Dlhšiu dobu sme čakali na poriadny útočný výpad, postarali sa oň teraz hostia. Centrovaná lopta však končí len u brankára Soriu, ktorý ju už rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    60
    Hodina z tohto stretnutia v Getafe je už minulosťou, domáci celok aj naďalej prehráva o dva góly a naďalej má pred sebou veľmi náročnú úlohu. Barcelona v druhom polčase domácich do ničoho vyloženého nepustila.
     
    59
    Po strelenom góle hostí čakáme na ďalší zaujímavý moment v druhom polčase, ale ten zatiaľ neprichádza.
     
    58
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Jaime Mata, prichádza Jorge Molina.
     
    56
    Barcelona tak stále pevne drží opraty zápasu vo svojich rukách. Pre hostí by boli tri získané body veľmi dôležité.
     
    55
    Domáci to teraz prehnali z agresivitou a po nedovolenom zákroku ostáva lopta aj naďalej vo vlastníctve hosťujúceho celku.
     
    54
    Pri lopte sú však aj naďalej hostia, do kombinácie Barcelony sa zapája aj brankár ter Stegen. V tejto chvíli sa teda na ihrisku nič zaujímavého nedeje.
     
    53
    Getafe sa po strate lopty snaží o vysoké napádanie, čo svedčí o tom, že domáci tento zápas ešte len tak ľahko nezabalia.
     
    52
    Akonáhle sa k lopte dostane Barcelona, tak sa nikam neponáhľa. Zatiaľ má dostatočne nahraté, ale určite sa hostia takto skoro nesústredia len na bránenie.
     
    51
    Hostia už teda vyhrávajú o dva góly a pred domácim celkom tak stojí veľmi náročná úloha. Času do konca stretnutia však ešte ostáva dostatok a tak sa nechajme prekvapiť.
    50. Júnior Firpo (BAR) - 0:2
     
    50
    Barcelona dala gól!
    Ale svoj druhý gól v tomto zápase dávajú hostia a to po pár odohraných minútach v druhom polčase! Barcelona obliehala pokutové územie súpera, k strele sa odhodlal Pérez a jeho pokus brankár domácich vyrazil len pred JÚNIORA FIRPA, ktorý loptu bezpečne upratal do siete – 0:2!
     
    49
    Getafe vstúpilo do druhého polčasu aktívne, Jason centroval do pokutového územia, ale obrana súpera si dala pozor a odvracia loptu do bezpečia.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Clément Lenglet (FC Barcelona).
     
    47
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom, ktorí musia doháňať náskok súpera. V tábore domácich už aj došlo k jednej výmene.
     
    46
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Allan Nyom, prichádza Kenedy.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami stretnutia späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Skončilo sa úvodné dejstvo v Getafe, ktoré nám až tak veľa futbalovej krásny neprinieslo, ale pár zaujímavých momentov tu bolo. Oba tímy mali gólové príležitosti, ale len Barcelona jednu z nich dokázala využiť, keď v 42. minúte brankár ter Stegen dlhým nákopom na útočnú polovicu našiel Suaréza a ten poľahky preloboval po chybe obrany súperovho brankára! Getafe tak po prvom polčase prehráva doma s Barcelonou 0:1, ale určite je to ešte všetko otvorené na oboch stranách.

    Druhý polčas sa začne približne o 17:03.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Prvý polčas sa predlžuje o dve minúty!
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    44
    Krátko pred koncom prvého polčasu je tak vo výhode hosťujúci celok. Barcelona stačí vydržať už len veľmi málo, aby mala lepšiu východiskovú situáciu do druhého polčasu.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Sergio Busquets (FC Barcelona).
    42. Luis Suárez (BAR) - 0:1
     
    42
    Barcelona dala gól!
    Tak predsa len sme sa otváracieho zásahu dočkali ešte v prvom polčase, je tu radosť na strane Barcelony! Getafe teraz výrazne chybovalo vo svojich zadných radoch, keď nechala odkop brankára prepadnúť až na hranicu pokutového územia, tam sa k lopte dostal LUIS SUARÉZ a ten krásnym lobom prekonáva Soriu – 0:1!
     
    41
    Pri lopte je Getafe, ktoré sa skúša o kombináciu na polovici súpera.
     
    40
    Približne päť minút ostáva do konca prvého polčasu. Stále sa hrá bez gólov a je to vyrovnané na oboch stranách.
     
    38
    Loptu na svojich kopačkách teraz drží Barcelona a snaží sa kombinovať na útočnej polovici.
     
    37
    Opäť sledujeme, ako sa útočné výpady striedajú na oboch stranách. Stále to však aktérom tohto stretnutia neprináša to želané ovocie.
     
    36
    Podľa vývoja na ihrisku to teda zatiaľ vyzerá, že na góly si budeme musieť počkať do druhého polčasu. Nechajme sa však ešte prekvapiť, stačí jedna vydarená akcia a krátko pred prestávkou to môže byť celé inak.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Bruno González (Getafe CF).
     
    34
    Už sa však domáci snažia kombinovať na útočnej polovici, ale súper ich výborne vytláča preč zo svojho územia.
     
    33
    Dlhšiu dobu teraz na útočnej polovici kombinovali hostia, ale Busquets sa previnil nedovoleným zákrokom a tak je už pri lopte Getfae, ktoré sa opäť nikam neponáhľa.
     
    31
    Polhodina zo stretnutia na Coliseum Alfonso Pérez už ubehla, stále sa hrá bez gólov. Uvidíme, čo nám prinesie zvyšok prvého polčasu a či sa do prestávky dočkáme aj gólu.
     
    30
    Hra je momentálne prerušená, hlavný rozhodca tohto stretnutia Gil dáva pokyn na občerstvenie sa. Oba tímy si tak nakrátko vydýchnu a naberú sily do zvyšku prvého polčasu.
     
    29
    Ani ten nebol nijak zaujímavý a Barcelona tak ustála aj tento ďalší tlak zo strany súpera. Hostia môžu rozbehnúť svoju kombináciu, domáci sa stiahli späť na svoju polovicu ihriska.
     
    28
    Teraz však boli hostia poriadne vystrašení, odrazená lopta sa dostala k Matovi a ten to napálil do Firpa, ktorý takýmto spôsobom odvrátil loptu na ďalší rohový kop Getafe.
     
    27
    Center od rohovej zástavky nič zaujímavého neponúkol, takže ani v tomto prípade k žiadnemu ohrozeniu brány nedošlo. Pri lopte je už Barcelona.
     
    26
    Domáci sa následne presunuli na útočnú polovicu a svojou aktivitou si vybojovali rohový kop. Brániť sa tak teraz bude musieť Barcelona.
     
    25
    Griezmannov center však nebol nijak nebezpečný a domáci sa ubránili bez problémov. Getafe už získalo loptu na svoje kopačky a rozbieha postupnú kombináciu.
     
    24
    Barcelona sa rýchlo presúva na útočnú polovicu a po nedovolenom zákroku získava priamy kop. Domáci sa tak teraz budú musieť brániť pri tejto štandardnej situácii.
     
    23
    Zaujímavá príležitosť potom aj na druhej strane, keď Suárez len tesne minul bránu domácich z rovnako nebezpečnej pozície! Snáď sa to začína konečne rozbiehať.
     
    22
    Do vedenia sa mohli dostať domáci futbalisti! Ángel Rodríguez si výborne počínal v pokutovom území, spracoval si ideálne loptu a vystrelil veľmi nebezpečne, ale skvelým zákrokom sa prezentoval ter Stegen!
     
    21
    Hostia sa presunuli na útočnú polovicu, ale ich kombinácia pred pokutovým územím želané ovocie nepriniesla. Getafa sa následne nikam neponáhľa.
     
    20
    Veľmi aktívnym dojmom zatiaľ pôsobí domáci futbalista Jason, ktorý znova centroval do pokutového územia súpera. Lopta však končí len u Piquého a Barcelona rozbieha svoju kombináciu.
     
    19
    Stále teda čakáme, kým sa jeden z tímov postará o otvárací zásah. Barcelona ako favorit zápasu musí jednoznačne pridať, domáce Getafe hrá to čo mu vyhovuje.
     
    18
    Suárez sa ocitol v ofsajde a tak nemohol vo svojom útočnom ťažení pokračovať. K lopte sa dostáva domáce Getafe, ktoré sa v tejto chvíli nikam neponáhľa.
     
    17
    Ohľadom spomínaného ofsajdu, je to veľmi diskutabilná situácia. Pokračuje sa však v stretnutí ďalej, stále je to otvorené na oboch stranách.
     
    16
    Ale pozor! Toto mohla byť veľká nepríjemnosť pre domáci celok, pretože Pérez si výborne nabehol za obranu súpera, následne postupoval sám na bránu a preloboval aj vybiehajúceho brankára! Lopta ide tesne vedľa bránkovej čiary, hlavný rozhodca následne signalizuje ofsajd!
     
    15
    Po štvrťhodine hry tak stále platí bezgólový stav. Zatiaľ najzaujímavejšiu šancu mali domáci, ale Rodríguez bránu súpera prestrelil.
     
    14
    Čo však môžme konštatovať je, že útoky sa striedajú na oboch stranách a aktéri tohto stretnutia sa snažia hrať aktívne. Určite bude veľmi dôležité, kto sa ako prvý ujme vedenia v tomto zápase.
     
    13
    Ani domáci však teraz svoju útočnú akciu do úspešneho konca nedotiahli, ter Stegen si pripísal ľahký zákrok a loptu už posiela na svojich spoluhráčov.
     
    12
    Na druhej strane sa potom o rýchlu odpoveď snažila Barcelona, ale lopta končí len u brankára Soria. Uvidíme, čo teraz svojou útočnou akciou Getafe znova vymyslí.
     
    11
    Teraz je tu však už prvá zaujímavejšia situácia! Domáci futbalista Rodríguez reagoval na centrovanú loptu do pokutového územia súpera, ale jeho strelecký pokus končí tesne vedľa ter Stegenovej brány.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia už ubehla, stále čakáme na prvú zaujímavejšiu šancu na jednej či druhej strane. Hra je vyrovnaná na oboch stranách.
     
    9
    Sledovali sme priamy kop domáceho celku, ale centrovaná lopta končí len u brankára ter Stegena, ktorý ju už stihol rozohrať na jeho spoluhráčov. Getafe sa vracia späť na svoju polovicu ihriska.
     
    8
    Od úvodného výkopu zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu situáciu v tomto zápase. Oba celky sa snažia hrať aj dosť opatrne a zbytočne hneď v úvode tohto stretnutia neriskovať.
     
    7
    Začína sa priostrovať v osobných súbojoch a tak opäť vidíme nedovolený zákrok. Pri lopte je momentálne Barcelona, ktorá sa snaží niečo vymyslieť cez postupnú rozohrávku.
     
    6
    Teraz sa však podarilo zaútočiť aj Getafe. Jason po útoku domácich centroval do pokutového územia hostí, ale Barcelona odvrátila loptu do bezpečia. Potom sa domáci futbalisti previnili faulom.
     
    5
    Hostia sa teraz usadili na dlhšiu dobu na útočnej polovici, ale domáci sa úspešne bránia a svojho dnešného súpera nepúšťajú do žiadnej vyloženej šance.
     
    4
    Na dlhú dloptu za obranu súpera sa snažil reagovať Suárez, ale k zakončeniu sa už nedostal. Barcelona aj naďalej ostáva kombinovať na súperovej polovici ihriska.
     
    3
    Domáci rozohrali spomínaný priamy kop nakrátko, po ňom ešte smeroval center do pokutového územia, ale Rodríguez už nedokázal presne zakončiť. ter Stegen sa chystá k rozohrávke od svojej brány.
     
    2
    Getafe získalo loptu na svoje kopačky a ihneď sa presunulo na útočnú polovicu. Barcelona sa následne previnila nedovoleným zákrokom a tak domáci získavajú priamy kop.
     
    1
    Prvý polčas na štadióne Coliseum Alfonso Pérez sa práve začal, výkop patril hosťujúcej Barcelone, ktorá odohrá toto stretnutie v žltých dresoch, domáce Getafe nastupuje v modrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami stretnutia prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne! Prajem príjemný športový zážitok.
     
    Prajem príjemné futbalové popoludnie! Dnes sú na programe stretnutia siedmeho kola španielskej LaLigy a Coliseum Alfonsa Péreza v Getafe bude hostiť stretnutie medzi domácim Getafe a hosťujúcou Barcelonou. Hosťujúci celok zatiaľ výrazne zaostáva za všetkými očakávaniami a tak si na pôde Getafe bude chcieť napraviť chuť a reputáciu. Domáci celok však naopak zažíva v celku vydarené obdobie a na svojom ihrisku tak určite bude chcieť favorita prekvapiť. Môžme sa tak určite tešiť na zaujímavé stretnutie, ktoré sa o malú chvíľu začne. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Bruno González, Nyom – Jason, Nemanja Maksimović, Arambarri, Cucurella – Ángel Rodríguez, Jaime Mata

    Náhradníci: Chichizola – Portillo, Etxeita, J. Molina, Fajr, Timor, Kenedy

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Firpo – F. de Jong, Busquets, Arthur – C. Pérez, L. Suárez, Griezmann

    Náhradníci: Neto – N. Semedo, Rakitić, Todibo, Wagué, Aleñá, Arturo Vidal

    Rozhodca: Gil – Nevado, Martínez
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Getafe CF a FC Barcelona. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 16:00.

    Španielska LaLiga pokračuje cez víkend 7. kolom. V ňom bude štadión Coliseum Alfonsa Péreza hostiť stretnutie domáceho Getafe, ktoré na svojom ihrisku privíta Barcelonu.

    Getafe CF:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 7 bodov a spolu s Osasunou až v štyroch zápasoch remizovali. Môžme teda hovoriť, že Getafe má úspešnú poslednú formu, prehralo len v jednom zápase a naposledy remizovalo s Valenciou v divokom zápase 3:3.

    FC Barcelona:
    Hosťujúci futbalisti môžu hovoriť o veľmi zlom vstupe do nového ligového ročníka, Barcelona takýto vstup nezažila za 25 rokov. Barcelona má na svojom konte 10 bodov a nachádza sa až na 7. mieste. Naposledy hostia uspeli doma s Villarrealom 2:1.

    Favoritom tohto stretnutia sú hostia, ale ako už bolo spomenuté, Getafe zažíva celkom vydarené obdobie a určite bude chcieť doma uspieť. Sledujte náš online prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 42. L. Suárez, 50. Firpo

    Karty:   35. Bruno González (GET), 64. Nemanja Maksimović (GET), 64. Kenedy (GET), 90+3. Cucurella (GET) – 43. Busquets (BAR), 48. Lenglet (BAR), 78. Roberto (BAR)   82. Lenglet (BAR)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 23:17.
    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Bruno González, Nyom (46. Kenedy) – Jason (72. Portillo), Nemanja Maksimović, Arambarri, Cucurella – Ángel Rodríguez, Jaime Mata (58. J. Molina).
    Náhradníci: Chichizola – Portillo, Etxeita, J. Molina, Fajr, Timor, Kenedy.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Firpo – F. de Jong, Busquets (79. Rakitić), Arthur – C. Pérez (86. Todibo), L. Suárez, Griezmann (75. N. Semedo).
    Náhradníci: Neto – N. Semedo, Rakitić, Todibo, Wagué, Aleñá, Arturo Vidal.

    Rozhodca: Gil – Nevado, Martínez