Union Berlín – Frankfurt 1:2 (kon.)
koniec
1. FC Union Berlín
1:2 (0:0)
Eintracht Frankfurt
Piatok 27.09.2019, 20:30 • Stadion An der Alten Försterei, Berlín • Nemecká Bundesliga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:31:57)
     
    Držanie lopty: 52 % : 48 %.
    Strely na bránu: 5:6.
    Strely mimo: 3:6.
    Rohy: 4:5.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 11:12.
     
    Eintracht vstúpil do druhého polčasu veľmi dobre a vďaka gólom Dosta a Andrého Silvu sa dostal do dvojgólového vedenia. Domácim pomohli až striedania, ktorými sa zvýšila ich ofenzívna sila. Hostí potom dokázali zatlačiť hlboko do obrany, viac ako gól Ujaha už ale zo svojich útočných akcií vyťažiť nedokázali. Frankfurt tak získava prvé body na súperovom ihrisku v sezóne a má po šiestich kolách na konte desať bodov. Union Berlín zostáva na štyroch bodov a čoraz viac sa približuje k tomu, že bude medzi tímami bojujúcimi o záchranu.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Paciência ho rozohral na krátko s Kostićom a spolu držia loptu pri rohovej zástavke na polovici Unionu.
     
    90+3
    Hinteregger diskutabilným obranným zákrokom obral o loptu Beckera a preniesol hru na polovicu Unionu, kde hostia získali zablokovaným centrom rohový kop.
     
    90+2
    Ten získal pár sekúnd pri rohovej zástavke na polovici Unionu. Domáci sa po zisku lopty pokúsili o rýchly prechod do útoku, po nedorozumení Anderssona a Ujaha ale hrací predmet končí za autovou čiarou.
     
    90+1
    Vysoký nákop na Paciênciu chytil brankár domácich Gikiewicz a okamžite rozohral dopredu. Trimmel sa snažil o prienik po pravej strane, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a obral ho o ňu Kostić.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    89
    Žltú kartu za tento faul dostáva Robert Andrich (1. FC Union Berlín).
     
    88
    Union sa okamžite tlačí na polovicu hostí. Hinteregger nedokázal odkopnúť z vlastnej šestnástky nákop Subotića a v súboji o odrazenú loptu fauloval Andrich Kohra.
     
    86
    Tím Union Berlin práve strelil gól!
    Domáci znižujú a vracajú sa do hry! Becker prihrávkou na hranicu šestnástky posunul loptu po zemi ANTHONYMU UJAHOVI, ktorého strela z prvej skončila pri pravej tyči. Brankár Trapp nemal šancu proti tejto krásnej strele zasiahnuť.
     
    85
    Strely za posledných 15 minút: 5:0
     
    84
    Striedajúci Paciência sa zapojil okamžite do hry, zrejme ale nie spôsobom, akým čakal, keďže fauloval v súboji o loptu Andricha.
     
    83
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Bas Dost, prichádza Gonçalo Paciência.
     
    82
    Viacmenej zúfalý nákop Friedricha na Anderssona skončil v rukaviciach brankára Trappa. Ten loptu vykopol dopredu, kde ju však jeho spoluhráči nedokázali udržať.
     
    81
    Domáci kontrolujú loptu, nedarí sa im ale dostať sa na polovicu Eintrachtu. Hostia výborne pokrývajú stred poľa.
     
    80
    Touré centrom z pravej strany nacentroval do stredu šestnástky, kde sa Dost pretlačil pred Trimmela. Hlavička strelca prvého gólu skončila tesne mimo brány Unionu Berlín.
     
    78
    Kostićov center bol zrazený na rohový kop. Sám Kostić ho rozohral centrom na zadnú tyč, kde však Kamada v hlavičkovom súboji fauloval protihráča.
     
    77
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Erik Durm, prichádza Timothy Chandler.
     
    76
    Center Trimmela od rohovej zástavky bez problémov chytil pripravený Trapp. Rozohrávka sa mu však už nevydarila a lopta skončila na polovici domácich.
     
    75
    Becker dostal prihrávku na pravú stranu, naviedol si loptu na ľavačku a z hranice šestnástky vystrelil. Jeho strelu, ktorá sa krútila k pravej tyči, vyrazil výborným zákrokom brankár Trapp.
     
    74
    Beckerov center sprava preskákal cez niekoľko hráčov až k Ujahovi na zadnej tyči, ten však jemným tečom z prvej loptu usmernil len priamo na brankára Trappa.
     
    73
    Friedrich podkopol na útočnej polovici Dosta. Holandský útočník Frankfurtu sa len veľmi ťažko dvíha z trávniku, bude však zrejme v poriadku.
     
    72
    Andrichov center odkopol Hasebe k Trimmelovi, ktorý tvrdou strelou z prvej zo zhruba 35 metrov vystrelil priamo na pripraveného brankára Trappa.
     
    71
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Dajči Kamada, prichádza Dominik Kohr.
     
    71
    Kostić potiahol loptu k šestnástke domácich, kde si zasekol Trimmela. Spätnou prihrávkou potom posunul loptu Kamadovi, ktorý hrací predmet stratil.
     
    70
    Silvovu kolmicu na Kostića zastavil v sklze Trimmel. Domáci sa pokúsili rýchlo otočiť hru, nákop na Anderssona ale nedokázal domáci útočník vybojovať.
     
    69
    Strely: 8:11
     
    68
    K centru z pravej strany sa pretlačil Andersson, hlavou z ťažkej pozície zo záklonu však usmernil loptu len vysoko nad bránu Eintrachtu.
     
    67
    Striedajúci Ujah sa hneď zapísal do štatistík strelou zo strednej vzdialenosti, jeho pokus však skončil výrazne mimo Trappovej brány.
     
    66
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Manuel Schmiedebach, prichádza Anthony Ujah.
     
    66
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Marius Bülter, prichádza Joshua Mees.
     
    66
    Trimmelov center z rohového kopu odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov hostí k Andrichovi. Jeho strela z voleja skončila výrazne mimo bránu Eintrachtu.
     
    65
    Becker oblúčikom za obranu poslal do nábehu Bültera, ktorý si v šestnástke zasekol Tourého a napokon mu až pribiehajúci Hasebe zrazil jeho strelu na rohový kop.
     
    64
    Eintracht je v druhom polčase zatiaľ jasne lepším tímom a zaslúžene sa dostal do vedenia.
     
    62
    Frankfurt dal gól!
    Hostia odskakujú už do dvojgólového náskoku! Sow si nabehol na kolmicu na ľavé krídlo a ideálnym centrom na zadnú tyč našiel ANDRÉHO SILVU. Tomu stačilo do tohto nákopu už len nastaviť hlavu a usmerniť loptu do protipohybu brankára Gikiewicza.
     
    61
    Bülter sa pekne uvoľnil na ľavom krídle cez Hasebeho a prízemným centrom poslal loptu do stredu šestnástky. Tam nedokázal zasiahnuť loptu v sklze Gentner a za ním ani striedajúci Becker.
     
    60
    Gogia pri faule Hintereggera ešte navyše veľmi nepekne dopadol na trávnik a zdá sa, že jeho zranenie bude vážnejšie. Pri Gogiovi je stále celý lekársky tím Unionu Berlín.
     
    59
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Akaki Gogia, prichádza Sheraldo Becker.
     
    58
    Kostić tvrdým centrom trafil do tváre Trimmela. Kapitán domácich zostáva ležať na trávniku, bude ale v poriadku a bude pokračovať v hre.
     
    57
    Hinteregger podrazil pri autovej čiare prenikajúceho Gogiu. Ten ešte ostáva ležať za autovou čiarou a musí byť ošetrený.
     
    55
    Kamadov center bez problémov chytil pripravený brankár domácich Gikiewicz. Domácim sa prechod do útoku nevydaril a Andrichov nepresný nákop skončil ďaleko za bránkovou čiarou.
     
    54
    Kostić trafil prízemnou strelou zo štandardky múr z hráčov Unionu. Lopta sa odrazila na ľavú stranu, kde zablokovaným centrom vybojoval Hinteregger rohový kop.
     
    53
    Subotić podrazil pred vlastnou šestnástkou prenikajúceho Andrého Silvu. Priamy kop pre Eintracht zo zaujímavej streleckej pozície.
     
    52
    Trimmelov center do stredu šestnástky odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Frankfurtu. Z voleja potom poslal odrazenú loptu smerom na bránu Andrich, lopta sa ale cez stenu z hráčov Frankfurtu k Trappovi ani len nedostala.
     
    51
    Subotić to teda vyskúšal trochu zúfalým nákopom, ktorý nakoniec pred Gogiom odhlavičkoval na domáci rohový kop Hasebe.
     
    50
    Domácim sa v druhom polčase zatiaľ nedarí dostať sa na dlhšiu dobu k hraciemu predmetu. Vysoké napádanie Eintrachtu robí červeným obrovské problémy.
     
    Eintracht prvýkrát od úvodného zápasu ligovej sezóny s Hoffenheimom strelil gól ako prvý.
     
    48
    Frankfurt dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! Kombináciu Eintrachtu na útočnej polovici ukončil prízemnou strelou z ľavej strany Kostić. Brankár Unionu Gikiewicz jeho nepríjemnú strelu vyrazil výborným zákrokom len pred seba, kde sa ako prvý dostal k lopte BAS DOST a ten ju dorazil napriek všetkej snahe brankára Unionu do odkrytej brány domácich.
     
    48
    Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú a zapojili do nej i brankára Trappa. Loptu si posúva pred vlastnou šestnástkou predovšetkým obranná trojica Eintrachtu.
     
    47
    Hneď v prvom hlavičkovom súboji druhého polčasu zasiahol rukou Hasebeho do tváre Andersson. Hostia tak majú po faule dostatok času na rozohrávku.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:34.
     
    Prvý polčas nepriniesol veľa zaujímavých momentov a hra sa odohrávala predovšetkým v strede poľa. Domáci vstúpili do zápasu veľmi aktívne a Friedrich mal obrovskú príležitosť na otvorenie skóre, Trapp si ale výborným zákrokom udržal čisté konto. Aktivita domácich postupne upadala a iniciatíva prešla na kopačky hostí, ktorí boli v závere prvého dejstva výrazne aktívnejšími. Ani André Silva, ani Kostić však streliť gól nedokázali, a tak sa do kabín ide so zaslúženým bezgólovým výsledkom. Verme teda, že v druhom polčase sa hra trochu otvorí a uvidíme viac gólových príležitostí a snáď i nejaké góly.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    André Silva posunul pred šestnástkou Unionu loptu doľava rozbehnutému Kostićovi, ktorý strelou z cca 25 metrov tesne minul domácu bránu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    Domáci sa po dlhej dobe ocitli v útoku, ďaleko sa v ňom ale nedostali. Ich snahu ukončil ofsajd Anderssona.
     
    43
    Tourého center nasmeroval hlavou na bránu Gikiewicza André Silva, lopta však letela len do stredu domácej svätyne.
     
    42
    Center z rohu posunul Hinteregger hlavou k Andrému Silvovi, ktorého hlavičku zblízka k pravej tyči vyrazil výborným zákrokom domáci brankár Gikiewicz.
     
    41
    Hostia zatlačili domácich pred ich šestnástkou. Durmovu strelu z hranice šestnástky zablokovala domáca obrana k Sowovi, ktorého strelu zrazil rukou na rohový kop Trimmel. Hlavný rozhodca okamžite zamieta požiadavky hráčov Frankfurtu na pokutový kop.
     
    40
    Gogia si výborne nabehol na kolmicu Andricha a už takmer z bránkovej čiary sa snažil prihrať pred bránkovisko Eintrachtu. Tam však bol len pripravený brankár hostí Trapp, ktorý loptu chytil.
     
    38
    Subotić výborným obranným zákrokom zastavil pokus Andrého Silvu o kolmé vysunutie Durma. Domácim sa následne nevydaril prechod do útoku a Gogia nepresnou prihrávkou vrátil loptu hosťom.
     
    37
    Trimmelov center odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Frankfurtu ku Gentnerovi, ktorého strelu zablokovali hráči v bielom stojaci v šestnástke.
     
    36
    Prvú žltú kartu zápasu za držanie Gogiu za dres dostáva Djibril Sow (Eintracht Frankfurt). Domáci budú mať priamy kop z pravej strany.
     
    36
    Rýchly protiútok hostí viedol po ľavej strany André Silva, ktorého strieľaný center nedokázal zasiahnuť ani v sklze pred domácou bránou Dost.
     
    35
    Po dlhom čase je na polovici súpera i domáci tím. Reichelov center obrana hostí bez problémov odvrátila a po niekoľkých súbojoch sa napokon hostia dostali k hraciemu predmetu.
     
    34
    Eintracht postupne prebral iniciatívu. Hasebe hľadal kolmou prihrávkou na pravé krídlo rozbehnutého Durma, ten ale nemal šancu spracovať tento pas na hracej ploche.
     
    33
    Ich útočná akcia napokon končí centrom Durma na zadnú tyč, kde sa k hlavičke dostal Kostić. Svojmu zakončeniu však srbský krídelník nedokázal dať dostatočnú razanciu ani presnosť, takže si s jeho pokusom ľahko poradil brankár Gikiewicz.
     
    32
    Kostićov center odhlavičkoval Subotić ku Kamadovi, ktorého strelu z voleja zablokoval Friedrich. Lopta sa však vrátila k hráčom Frankfurtu, ktorý majú teraz pomerne slušný tlak.
     
    31
    Subotićov nákop sklepol hlavou Andersson k Reichelovi a ten veľmi nepresným centrom poslal hrací predmet ďaleko za bránu Kevina Trappa.
     
    30
    Nepresnú prihrávku v strede poľa zachytil Reichel, ktorý okamžite otočil hru smerom k bráne Frankfurtu. Gentner prihrávkou na pravú stranu našiel Andricha a ten si loptu naviedol na ľavačku. Strelou spoza šestnástky minul bránu Eintrachtu.
     
    29
    Kostićov center z ľavej strany akrobaticky odhlavičkoval Subotić. Lopta sa dostala naspäť k bielym, ktorí pokračujú v útočnej akcii.
     
    28
    Frankfurt sa usadil na polovici domácich a postupnou kombináciou sa snaží nájsť medzeru v obrannom postavení Unionu.
     
    27
    Za Trappovým nákopom si nabiehal do šestnástky Unionu Berlín Kamada, brankár domácich Gikiewicz ale dobre prečítal hru a skorým vybehnutím sa dostal k hraciemu predmetu ako prvý.
     
    26
    Tempo zápasu v posledných minútach trochu opadlo a ani jeden z tímov zbytočne neotvára hru. Tá sa odohráva predovšetkým medzi šestnástkami.
     
    25
    Domácim sa rozohrávka nevydarila, podobne ale dopadla i snaha hostí o založenie útočnej akcie. Loptu však nakoniec kvôli faulu Bültera získali.
     
    24
    Domáci sa snažia trochu upokojiť hru a loptu si posúvajú pred vlastnou šestnástkou. Hostia ich rozohrávku tentokrát vôbec nenapádajú.
     
    23
    Center hostí od rohovej zástavky bez väčších problémov odvrátila obrana Unionu Berlín. Lopta sa odrazila k hosťom, po faule Kamadu na Gogiu ju ale hostia strácajú.
     
    22
    Hasebe loptu rýchlo nakopol na ľavé krídlo na Andrého Silvu, ktorý sa neúspešne pokúsil o prienik do šestnástky. Napokon získal zablokovaným centrom pre hostí aspoň rohový kop.
     
    21
    Gólman Unionu musel pod tlakom napádajúcich hráčov Eintrachtu odkopnúť loptu na polovicu hostí.
     
    20
    Práve Trimmel rozohral priamy kop centrom na hranicu šestnástky, odtiaľ ale loptu odhlavičkoval Dost. Lopta sa potom prihrávkami dozadu dostala až k brankárovi domácich Gikiewiczovi.
     
    19
    Po faule na Trimmela na útočnej polovici získavajú domáci priamy kop z ľavej strany.
     
    18
    Center Reichela z ľavej strany sa stal ľahkou korisťou pre brankára Eintrachtu Kevina Trappa. Ten sa s rozohrávkou nikam neponáhľa a prihráva si spolu so svojimi obrancami.
     
    16
    Dost tečoval prihrávku na Subotića priamo do behu Andrému Silvovi, ktorý si loptu potiahol do šestnástky Unionu. Tam si chcel zaseknúť Subotića, lopta mu ale odskočila a nakoniec mu ju zobral spod nôh vybiehajúci brankár Gikiewicz.
     
    15
    Držanie lopty: 44 % : 56 %
    Strely: 1:0

    Zatiaľ jedinou strelou zápasu bola strela Friedricha pri veľkej gólovej príležitosti Unionu v 5. minúte.
     
    14
    Našťastie sa ale nejedná o nič vážneho a Andrich pokračuje v zápase. Kostić hľadal prihrávkou z ľavej strany spoluhráčov v šestnástke Unionu, tam ale boli len domáci hráči.
     
    13
    Dost sa zrazil v strede poľa v hlavičkovom súboji s Andrichom a domáci záložník zostáva ležať na zemi.
     
    12
    Hasebe sa snažil odkopnúť nákop Subotića, loptu ale dobre nezasiahol a hneď sa za ňou rozbehol Andersson. Kapitán Frankfurtu svoju chybu dokázal napraviť a získať loptu naspäť pod svoju kontrolu.
     
    10
    Union je naďalej aktívnejší a postupnou kombináciou sa tlačí k šestnástke Eintrachtu.
     
    9
    Kamada prišiel o loptu na útočnej polovici a možný rýchly protiútok zastavil šliapnutím na nohu protihráčovi Fernandes.
     
    8
    Útok Eintrachtu skončil u Durma, ktorý si nabiehal na kolmú prihrávku zo stredu poľa z ofsajdovej pozície.
     
    7
    A náležite ho využíva. Loptu si posúva pred vlastnou šestnástkou obranná trojica hostí spolu s brankárom Trappom.
     
    6
    Friedrich fauloval v hlavičkovom súboji protihráča. Eintracht má prvýkrát v zápase dostatok času a priestoru na rozohrávku útočnej akcie.
     
    5
    Union Berlín pokračuje v aktivite. Trimmelov prízemný center na prednú tyč z rohového kopu zasiahol Friedrich, jeho zakončenie však výborným reflexívnym zákrokom vyrazil brankár Trapp. Nikto z hráčov v červenom už potom nedokázal doraziť loptu do odkrytej brány hostí.
     
    4
    Domáci vstúpili do zápasu veľmi aktívne a agresívnym presingom získali loptu pod svoju kontrolu. Gogiov center z pravej strany odhlavičkoval Hasebe, ktorého pri tomto obrannom zákroku fauloval Andersson.
     
    3
    Durm sa hneď potom dostal k lopte a snažil sa nákopom pred bránu Unionu nájsť Dosta, jeho pas bol ale privysoký a skončil za Gikiewiczovou bránou.
     
    2
    Center Trimmela do šestnástky sa zakrútil pod brvno a prvýkrát musel zasahovať Kevin Trapp, ktorý loptu vyboxoval z nebezpečného priestoru.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí loptu okamžite nakopli na útočnú polovicu. Po faule Sowa na Reichela pri rohovej zástavky získali domáci hneď prvý priamy kop v zápase.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci fanúšikovia ešte pred začiatkom zápasu zapálili na tribúne veľa svetlíc a na polovici Unionu je kvôli dymu z tejto pyrotechniky hustá hmla. Začiatok zápasu sa tak o chvíľu posunie.
     
    Domáci budú hrať v červených dresoch, Frankfurt v bielych.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel (C), Friedrich, Subotić, Reichel – Andrich, Schmiedebach, Gentner – Gogia, Bülter – Andersson.
    Náhradníci: Nicolas – Becker, Flecker, Schlotterbeck, Ujah, Kroos, Mees, Ingvartsen, Ryerson.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, Hasebe (C), Hinteregger – G. Fernandes – Durm, Sow, Kamada, Kostić – Dost, André Silva.
    Náhradníci: Rönnow – Gaćinović, Falette, Torró, N'Dicka, Kohr, Joveljić, Chandler, Paciência.

    Rozhodca: Stegemann – Pickel, Gittelmann.
     
    Vzájomné zápasy

    Keďže Union Berlín je úplým nováčikom Bundesligy, tak sa tieto tímy stretávali len výnimočne a hlavne v dobách, keď hral Eintracht 2. Bundesligu. Frankfurt na ihrisku Unionu Berlín nikdy neprehral a vždy, keď vyhral, strelil domácim 4 góly. Posledné vzájomné zápasy sa odohrali v 2. Bundeslige v sezóne 2011/2012. Frankfurt vtedy vyhral doma 3:1 a vonku 4:0.
     
    Eintracht Frankfurt

    Frankfurt po odchode trojice produktívnych ofenzívnych hráčov Rebić – Haller – Jović zatiaľ v aktuálnej sezóne strieda veľmi pravidelne lepšie výsledky s horšími. Pred dnešným zápasom je na deviatom mieste priebežnej tabuľky s vyrovnanou bilanciou 2 výhry – 1 remíza – 2 prehry. Všetkých sedem bodov však Eintracht uhral na vlastnom ihrisku. Z cudzích ihrísk si nepriniesol ešte ani jeden bod, keď prehral zhodne 1:2 v Lipsku i v Augsburgu.

    Predošlých 5 ligových zápasov:
    Frankfurt – Hoffenheim 1:0
    RB Lipsko – Frankfurt 2:1
    Frankfurt – Düsseldorf 2:1
    Augsburg – Frankfurt 2:1
    Frankfurt – Borussia Dortmund 2:2
     
    1. FC Union Berlín

    Úplný bundesligový nováčik vstúpil do sezóny viacmenej tak, ako sa očakávalo, a zaradil sa so ziskom štyroch bodov po piatich kolách na pozície, kde bude bojovať o záchranu. Čo sa nečakalo, bolo, že jeho jediná výhra bude v domácom zápase s Borussiou Dortmund (3:1), okrem tohto zápasu však Union uhral už len bod vďaka remíze s Augsburgom (1:1). Dnes bude zrejme opäť outsiderom, už však ukázal, že domáci hráči hnaní fantastickou kulisou sú schopní na svojom trávniku veľkých prekvapení.

    Predošlých 5 ligových zápasov:
    Union Berlín – RB Lipsko 0:4
    Augsburg – Union Berlín 1:1
    Union Berlín – Borussia Dortmund 3:1
    Union Berlín – Werder Brémy 1:2
    Bayer Leverkusen – Union Berlín 2:0

    Nebude hrať: Sebastian Polter (trest za červenú kartu v minulom kole)
     
    Vitajte pri on-line prenose z predohrávky šiesteho kola nemeckej Bundesligy. Stretnutie 1. FC Union Berlín – Eintracht Frankfurt sa začne o 20:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 86. Ujah – 48. Dost, 62. André Silva

    Karty:   89. Andrich (UNB) – 36. Sow (FRN)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:12.
    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel (C), Friedrich, Subotić, Reichel – Andrich, Schmiedebach (66. Ujah), Gentner – Gogia (59. Becker), Bülter (66. Mees) – Andersson.
    Náhradníci: Nicolas – Becker, Flecker, Schlotterbeck, Ujah, Kroos, Mees, Ingvartsen, Ryerson.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, Hasebe (C), Hinteregger – G. Fernandes – Durm (77. Chandler), Sow, Kamada (71. Kohr), Kostić – Dost (83. Paciência), André Silva.
    Náhradníci: Rönnow – Gaćinović, Falette, Torró, N'Dicka, Kohr, Joveljić, Chandler, Paciência.

    Rozhodca: Stegemann – Pickel, Gittelmann

    Diváci: 22 012