Sassuolo – Spal 3:0 (kon.) | Bologna – AS Rím 1:2 (kon.) | Lecce – Neapol 1:4 (kon.)
Sampdoria – Turín 1:0 (kon.) | Bergamo – Fiorentina 2:2 (kon.) | Lazio – Parma 2:0 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
1:0 (0:0)
FC Turín
cz Nedeľa 22.09.2019, 15:00 • Stadio Comunale Luigu Ferraris, Janov • Talianska Seria A • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Serie A mezi UC Sampdoria a Turín FC. Výkop je stanoven na 15 hodin.
     
    Turín FC

    Hostující FC Turín zatím prožívá povedený vstup do nového ročníku Serie A. Turín dosud sehrál tři duely a vybojoval v nich šest bodů za dvě vítězství. Po výhrách nad Sassuolem a Atalantou však přišla porážka na domácí půdě s Lecce. Nebýt tohoto překvapení, byl by domácí celek na čele tabulky. Turín letos táhne Belotti, který má na kontě dvě branky.
     
    UC Sampdoria

    Domácí celek je na tom mnohem hůře. Slavnější celek z Janova má po třech kolech jako jediný klub v Serii A nulové konto a patří mu až dvacátá pozice. Sampdoria postupně prohrála s Laziem, Sassuolem a v Neapoli. Sampdoria má navíc nelichotivé skóre 1:9. Otazník visí nad startem českého záložníka Jakuba Jankta.
     
    Oba týmy už jsou na trávníku. Sampdoria bude hrát v modrém, zatímco Turín oblékne bílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Turín obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Nákop na pravou stranu mířil na de Silvestriho, ale ten si nepotykal se zpracováním.
     
    2
    Fabio Quagliarella obdržel krásnou přihrávku do běhu, vyslal střelu zpoza pokutového území, ale Sirigu vytáhl dobrý zákrok. Následnou dorážku obrana Turína srazila na roh.
     
    3
    Zaza si řekl pohybem o průnikovou přihrávku na hranici velkého vápna, ale stoper Ferrari jej dokázal předskočit a odkopl míč do bezpečí.
     
    4
    Zaza si tentokrát naběhl na vysokou přihrávku za obranu Sampdorie, ale radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.
     
    5
    Rigoni si na polovině Turína pokryl tělem odražený míč, skvěle se otočil kolem obránce a vybojoval faul na svou osobu.
     
    6
    Hosté přečkali přímý kop Sampdorie a uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině hřiště. Zatím je to hodně ospalé.
     
    7
    Rincon se stačil vrátit na vlastní polovinu a odkopl odražený míč do bezpečí. Turín rozjíždí další kombinaci až od vlastní branky.
     
    8
    Fabio Depaoli se prohnal kolem svého strážce a Izzo jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Sampdoria bude rozehrávat další přímý kop.
     
    9
    Alex Ferrari se krásně vrátil na vlastní polovinu s rozběhnutým Basellim, natlačil se před soupeře tělem a odkopl míč přes hlavu.
     
    10
    Zaza sprintoval za přihrávkou na levou stranu, jenže Lyanco předvedl parádní sprint a skvěle načasovaným skluzem odkopl míč do autu.
     
    11
    Sirigu si zakřičel na svého obránce, aby k němu pustil nepřesnou rozehrávku Sampdorie. Hostující brankář následně ukryl míč do rukavic.
     
    12
    Belotti si nabíhal na prudkou přihrávku za obranu Sampdorie, ale jeden z domácích zadáků včasným skluzem odkopl míč do bezpečí.
     
    13
    Emiliano Rigoni se hnal za prudkým centrem z pravé strany, jenže ve velké rychlosti nedokázal skákající přihrávku trefit zrovna ideálně.
     
    14
    Emil Audero si dal pozor na vysoký centr z pravé strany, vystartoval na malé vápno a ukryl míč do rukavic.
     
    15
    Gabbiadini operoval s míčem u nohy na pravé straně hrací plochy, jenže jeho následný centr skončil na noze prvního obránce v bílém dresu Turína.
     
    16
    Bartosz Bereszyński poslal k zemi aktivního Baselliho. Rozhodčí měl souboj přímo před sebou, odpískal nedovolený zákrok, ale kartu neudělil.
     
    17
    Další zakončení na straně Sampdorie. Z úctyhodné vzdálenosti zkusil své štěstí Fabio Quagliarella, ale jeho slabá strana Siriga nevyplašila.
     
    18
    Domácí celek zahrával rohový kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kde kralovali připravení zadáci v bílém. Domácí však zůstanou u míče.
     
    19
    Manolo Gabbiadini obdržel přihrávku na levou stranu, efektně si přehodil míč na pravačku, nicméně jeho následná přihrávka do středu celou akci zbrzdila.
     
    20
    Fabio Depaoli si krásně zpracoval přihrávku na pravou stranu a pohotově odcentroval do velkého vápna. Jeho pobídku obrana Turína opět odvrátila.
     
    21
    Baselli vymyslel oblouček do pokutového území, ale rozběhnutý Zaza na jeho pobídku nemohl dosáhnout ani kdyby se rozkrájel.
     
    22
    Domácí fanoušci pískají při každém dotyku fotbalistů Turína s míčem. Sampdoria se v posledních minutách sama dostala pod tlak.
     
    23
    Emil Audero našel krásným odkopem od branky rozběhnutého Rigoniho, jež si potykal s prvním dotykem, ale následně mu balónu utekl do autu.
     
    24
    Simone Zaza svedl souboj o míč v blízkosti pokutového území soupeře, jenže si pomohl žduchnutím soupeře a dopustil se útočného faulu.
     
    25
    Zadáci hostujícího celku uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v modrém dresu Sampdorie jejich rozehrávku neatakuje.
     
    26
    Zaza opět nedosáhl na prudkou přihrávku na polovinu soupeře a míč proskákal do zámezí. Emil Audero bude odkopávat od branky.
     
    27
    Alex Ferrari málem vyrobil chybu při rozehrávce na vlastní polovině. Hostující Zaza jej ihned napadal, ale domácí stoper své zaváhání napravil faulem.
     
    28
    Lorenzo De Silvestri obdržel skákavou přihrávku na pravou stranu, krásně si míč zpracoval, ale jeho centr byl nepřesný a skončil v autu.
     
    29
    Turín je v prvním poločasu mnohem více času na míči. Fotbalisté Sampdorie běhají bez něj, což je v každém zápase velice nepříjemné.
     
    30
    Armando Izzo se probil do blízkosti pokutového území soupeře, jenže byl faulován a vybojoval přímý kop pro Turín ze zajímavé pozice.
     
    31
    Exekuce přímého kopu se ujal Armando Izzo, jehož přetažený centr přiletěl na zadní tyč, kde se k hlavičce neprobil nikdo v bílém dresu.
     
    32
    Aina se pěknou kličkou zbavil obránce, ale podle všeho nezvolil správné obutí a poroučel se k zemi.
     
    33
    Emil Audero si musel dát pozor na další vysoký centr z levé strany. Domácí brankář vyrazil mezi shluk hráčů a vyboxoval balón do bezpečí.
     
    34
    Hra je přerušena. Andrea Belotti si z předchozího hlavičkového souboje odnesl nějaký šrám na hlavě a musí být ošetřen za pomezní čárou.
     
    35
    Pokračuje se ve hře. Fotbalisté Turína už mají míč znovu na kopačkách a kombinují s ním na polovině soupeře. Zatím tomu chybí zakončení.
     
    36
    Alex Ferrari si dal pozor na nebezpečný centr z pravé strany, předskočil Ainu a odkopl míč mimo nebezpečný prostor.
     
    37
    Andrea Belotti byl faulován na polovině soupeře a vybojoval přímý kop pro Turín. Všichni vysocí hlavičkáři se už stěhují do pokutového území.
     
    38
    Prudký centr z přímého kopu nakonec přiletěl na malé vápno, kde se do zakončení tlačil právě Andrea Belotti, ale jeho kolega z útoku Zaza se dopustil útočného faulu.
     
    39
    Sampdoria se po dlouhé době podívala na polovinu soupeře a hned z toho byl rohový kop. Krátký centr si ve vápně zpracoval Rigoni jen pomocí ruky.
     
    40
    Aina dostal prostor na levé straně, pohotově odcentroval a jeden z obránců Sampdorie jeho pobídku srazil na rohový kop.
     
    41
    Centr od rohového praporku nebezpečí pro branku Sampdorie nepřinesl. Krátký centr dokázal obránce Ferrari odehrát na další roh.
     
    42
    Po dalším rohu se hosté vůbec nedostali do zakončení. Andrea Belotti se sice vidí, ale provinil se proti pravidlům.
     
    43
    Bartosz Bereszyński měl prostor na pravé straně, ale nerozjel zrovna rychlou akci Sampdorie. Hráči v modrém působí statickým dojmem.
     
    44
    Zaza si naběhl na vysoký centr, chtěl hlavičkou vylepšit pozici pro Belottiho, jenže ten úmysl svého kolegy z útoku vůbec nepochopil.
     
    45
    Turín v samotném závěru prvního poločasu zahrával ještě jeden přímý kop, ale i s tímto centrem si obrana domácí Sampdorie věděla rady.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Fabio Quagliarella si v souboji na polovině hřiště pomohl nedovoleným zákrokem a může být rád, že za svůj skluz neviděl žlutou kartu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Je za námi neskutečně bojovných pětačtyřicet minut. Na hřišti to zatím opravdu připomíná spíše válku, čemuž možná pomáhá také deštivé počasí. O něco aktivnější byl v první půli hostující Turín, který se ale nedostal do šancí. Sampdoria spoléhala na protiútoky, ale hostující obrana si pohlídala všechny akce. Do kabin se tak odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Sampdoria obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Doufejme, že druhá půle nabídne lepší podívanou než první poločas. Laťka není vysoko.
     
    47
    Turín chtěl překvapit obranu Sampdorie rychlou rozehrávkou, ale Zaza si nepotykal se zpracováním vysokého nákopu na hranici velkého vápna.
     
    48
    Andrea Belotti v souboji na hranici velkého vápna nezískal odražený míč a přišel o něj. Sampdoria se může vydat do útoku.
     
    49
    Aina dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, ale vinou špatného zpracování zapomněl míč za sebou a už se pro něj nestačil vrátit.
     
    50
    Aina se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže místo zakončení podklouzl a sklidil posměch domácích příznivců.
     
    51
    První velká šance dnešního duelu! Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal Armando Izzo, jehož ránu tečoval obránce těsně vedle zadní tyče!
    51. Izzo a jeho dělovka
     
    52
    Sampdoria uklidňuje hru postupnou kombinací na vlastní polovině hřiště. Nikdo v modrém dresu však nehýří aktivitou a nabídkou.
     
    53
    Daniele Baselli přenesl těžiště hry na pravou stranu, kde byl Andrea Belotti, jehož prudký přízemní centr srazila obrana domácích na roh.
     
    54
    Bartosz Bereszyński vhazoval na pravé straně hřiště. Jeho pobídku však obrana hostujícího mužstva hravě přečetla a odehrála míč do bezpečí.
     
    55
    Sampdoria zahrával svůj první roh ve druhé půli. Domácí se rozhodli pro rozehrávku do kombinace, ale ani následný centr neudělal v obraně Turína zmatek.
     
    56
    Emil Audero se musel znovu zapojit do rozehrávky svého mužstva. Domácí branář našel Ekdala, který byl faulován Zazou.
     
    57
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Domácí Sampdoria se ze své první šance v dnešním duelu ujímý vedení! MANOLO GABBIADINI ustál souboj v pokutovém území a placírkou obstřelil brankáře!
    57. Manolo GABBIADINI - 1:0
     
    59
    Rozhodnutí rozhodčího posvětil také kolega u videa a Sampdoria se skutečně ujímá vedení!
     
    60
    Lorenzo De Silvestri protestoval proti verdiktům rozhodčího a dostává žlutou kartu.
     
    61
    Turín zahrával přímý kop na polovině soupeře. Nadýchaný centr se snášel přímo do branky, ale domácí brankář byl pozorný.
     
    62
    Albin Ekdal si v souboji s Belottim skvěle pokryl míč tělem a hostující útočník jej musel za cenu nedovoleného zákroku poslat k zemi.
     
    63
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Ola Aina, přichází Diego Laxalt.
     
    64
    Fabio Depaoli oběhl dlouhou přihrávku na pravou stranu, krásným centrem našel osamoceného Murrua, ale Sirigu jeho přízemní střelu vyškrábl!
     
    65
    Sampdoria následně zahrávala další rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl na přední tyč, ale obránce Lyanco balón bez problémů odhlavičkoval.
     
    66
    Střídající Laxalt dostal prostor na pravé straně a odcentroval do pokutového území. Domácí obrana však bez problémů odhlavičkovala míč do bezpečí.
     
    67
    Turín zahrával další rohový kop. Prudký centr přiletěl na zadní tyč, jenže nikdo v bílém dresu na přetažený centr nedosáhl.
     
    68
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Soualiho Meïté, přichází Simone Verdi.
     
    69
    Andrea Belotti svedl další souboj u pomezní čáry, ale opět si pomohl nedovoleným zákrokem a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    70
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Alex Ferrari, přichází Jeison Murillo.
     
    71
    Murru se krásnou individuální akcí probil až na hranici velkého vápna, odkud zakončil placírkou, ale jeden z hráčů Sampdorie jeho pokus srazil na roh.
     
    72
    Sampdoria se stále drží ve vedení a nepouští soupeře do tlaku. Domácí celek to dnes zvládá opravdu skvěle.
     
    74
    Domácí přišli o míč na polovině hrací plochy, ale nikdo v modrém dresu se rychle nevrátil. Turín se o šanci připravil nepřesnou rozehrávkou.
     
    75
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Karol Linetty.
     
    76
    Belotti upadl v souboji na hranici pokutového území, jenže sudí souboj dobře viděl a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    77
    Simone Verdi si v dalším souboji na polovině hřiště pomohl loktem a trefil domácího obránce do obličeje. Bude z toho rozehrávka pro Sampdoriu.
     
    78
    Laxalt si zpracoval přihrávku na levou stranu, dostal se k míči, nicméně jeho následná pobídka skončila na hlavě pozorného stopera.
     
    79
    Na světě je další žlutá karta! Za svůj zákrok ji dostává Rigoni.
     
    80
    Muriel se tlačil za centrem z levé strany, ale obrana hostujícího celku si jeho náběh pohlídala. Turínu už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    81
    Daniele Baselli svedl souboj na polovině hrací plochy, ale jeho akce nebyla úspěšná. Sampdoria nasbírá další cenné vteřinky k dobru.
     
    82
    Emil Audero si počíhal na centr z pravé strany, vyrazil na malé vápno a schoval míč do rukavic. Simone Zaza se zlobí sám na sebe.
     
    83
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Fabio Quagliarella, přichází Gianluca Caprari.
     
    84
    Bartosz Bereszyński spěchal za prudkou přihrávkou na pravou stranu hrací plochy, jenže Daniele Baselli předvedl skvělou rychlost a skluzem odehrál na roh.
     
    85
    Caprari bojoval o míč na hrotu útoku, ale proti přesile fotbalistů v bílých dresech neměl sebemenší šanci na úspěch.
     
    86
    Caprari ještě musel být ošetřen, jelikož se mu z nosu hrnuly potoky krve. Vše je v pořádku a může se pokračovat.
     
    87
    Andrea Belotti sice dostal přihrávku na levou stranu, ale nevšiml si dotírajícího soupeře a nedokázal odcentrovat do velkého vápna.
     
    88
    Murru si v souboji na polovině hřiště pomohl nedovoleným zákrokem a může být rád, že nedostal žlutou kartu. Turín může pokračovat v obléhání.
     
    89
    Caprari si krásným zpracováním obhodil obránce a vydal se směrem do pokutového území. Jeho akci však zastavil důrazný stoper Lyanco.
     
    90
    Nastavují se 4 minuty!
     
    90+1
    Sampdoria přečkala další útok soupeře a dočkala se vhazování na pravé straně. Domácí jsou blízko k zisku prvních bodů.
     
    90+2
    Simone Zaza rozkmital své nohy po levém křídle, ale jeho následný centr skončil na kopačce připraveného stopera v modrém dresu.
     
    90+3
    Tomás Rincón se při návratu na vlastní polovinu dopustil faulu a zbrzdil útočnou snahu Turína. Fotbalisté v modrém hrají opravdu skvěle.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Sampdoria nakonec poráží FC Turín 1:0 a získává první body v sezóně! V první půli jsme viděli obrovský gól a branky jsme se nedočkali. Po změně stran měli hosté velkou možnost, ale Izzo vnějším nártem minul branku. V 57. minutě se však prosadil Manolo Gabbiadini a svým zásehem rozhodl! Sampdoria už poté kontrolovala zbytek duelu a dokráčela si pro tři body.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 19:13.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:57:27)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 57. Gabbiadini

    Karty:   79. Rigoni (SMD), 80. Quagliarella (SMD) – 60. De Silvestri (TUI)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 19:13.
    Sampdoria Janov: Audero – Depaoli, A. Ferrari (70. Murillo), Colley – Bereszyński, Vieira, Ekdal, Murru – Rigoni, Quagliarella (83. Caprari), Gabbiadini (75. Linetty).
    Náhradníci: Falcone – Murillo, Bonazzoli, É. Barreto, Jankto, Regini, Thorsby, Chabot, Augello, Linetty, G. Ramírez, Caprari.

    FC Turín: Sirigu – Izzo, Lyanco, Bremer – De Silvestri, Baselli, Rincón, Meïté (68. Verdi), Aina (63. Laxalt) – Belotti, Zaza.
    Náhradníci: Ujkani, Rosati – Berenguer, Falqué, Verdi, Djidji, Bonifazi, Laxalt, Millico, Edera.

    Rozhodca: Giacomelli – Giovane, Tolfo