Sassuolo – Spal 3:0 (kon.) | Bologna – AS Rím 1:2 (kon.) | Lecce – Neapol 1:4 (kon.)
Sampdoria – Turín 1:0 (kon.) | Bergamo – Fiorentina 2:2 (kon.) | Lazio – Parma 2:0 (kon.)
koniec
US Lecce
1:4 (0:2)
SSC Neapol
cz Nedeľa 22.09.2019, 15:00 • Stadio Comunale Via del Mare (Lecce) • Talianska Seria A • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Ještě ovšem mohla přijít jedna branka. Jeden z domácích dostal dobrou přihrávku do pokutového území, ale z penaltového puntíku trestuhodně zakončil pouze vedle branky!
     
    90+1
    Hirving Lozano ještě jednou ohrozil domácí branku. Mexický fotbalista se na pravé straně vápna dostal ke střele na první tyčku, ale Gabriel pohotovým zákrokem vyráží na roh!
     
    87
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Fernando Llorente, přichází Sebastiano Luperto.
     
    85
    Šestá branka utkání visela ve vzduchu! Andrea Tabanelli si ve vápně hrudí zpracoval míč a levačkou zakončoval. Ospina na ránu nedosáhl, ta ale nakonec skončila na brankové konstrukci!
    82. Fernando LLORENTE - 1:4
     
    82
    Neapol právě vstřelila branku!
    A nakonec je z toho ještě jedna branka a trefa pro FERNANDA LLORENTEHO. Ten stál ve správný čas na správném místě. Gabriel sice střelu z levé strany vyrazil, ale na dorážku u pravé tyčky byl již krátký.
     
    74
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Eljif Elmas, přichází José María Callejón.
     
    73
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Arkadiusz Milik, přichází Hirving Lozano.
     
    70
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Andrea Rispoli, přichází Romario Benzar.
     
    65
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Filippo Falco, přichází Gianluca Lapadula.
    61. Matteo MANCOSU - 1:3
     
    61
    Lecce právě vstřelilo branku!
    K penaltě se postavil domácí kapitán MATTEO MANCOSU, který předvedl naprosto parádní zakončení a střelou do pravé šibenice vrací domácí celek zpátky do utkání!
     
    61
    Až po nějakých dvou, třech minutách se rozhodčí domluvil a penaltu Lecce potvrdil!
     
    58
    Penalta pro Lecce! Ospina totiž vyrazil míč na levou stranu, kde se mu pokoušel udělat kličku jeden z hráčů, ale tomu bývalý brankář Arsenalu padl pod nohy a jasně jej fauloval.
     
    53
    Fabián Ruiz následně slavil branku opravdu hodně emotivně, až na hranici provokace směrem k domácímu publiku. Sudí Piccinini si toho všiml a udělil mu žlutou kartu.
    52. Fabián RUIZ - 0:3
     
    52
    Neapol právě vstřelila branku!
    Domácí nic nevytěžili a inkasují třetí zásah! FABIÁN RUIZ dostal míč do volného prostoru a před vápnem míč zasekl. Poté zakončil k levé tyčce a po krásné ráně se dočkal branky.
     
    49
    Zblízka pak uviděl žlutou kartu po konci útočné kombinace Andrea Tabanelli. Ten si přidržel jednoho z hostů za dres a pak měl menší námitky, každopádně přísná karta.
     
    46
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Panagiotis Tachtsidis, přichází Jacopo Petriccione.
     
    45+1
    Žan Majer se hnal do útoku a těsně před vápnem jej zezadu takovým krosčekem poslal k zemi Eljif Elmas. Ten je již čtvrtým žlutě potrestaným hráčem utkání.
    40. Lorenzo INSIGNE - 0:2
     
    40
    Neapol právě vstřelila branku!
    LORENZO INSIGNE ukázal velké nervy a míč si na penaltový puntík postavil ještě jednou. Nyní zvolil druhou stranu, kterou brankář opět vystihl. Insigne nicméně brankáře přestřelil a Neapol jde do dvoubrankového vedení!
     
    39
    Žlutou kartu dostává Gabriel (US Lecce).
    38. Neproměněná penalta, Gabriel ovšem vyběhl dříve a celá situace se opakovala
     
    38
    Lorenzo Insigne kopl penaltu velice špatně a Gabriel jí chytil! Ten šel ovšem z branky dříve, dostává žlutou kartu a penalta se bude opakovat!
     
    37
    Opravdu tomu tak je! Ruka to byla, Panagiotis Tachtsidis dostává žlutou kartu a hostující celek může jít do důležitého dvoubrankového vedení!
     
    36
    Sudí Piccinini se jde nakonec podívat na video, kde bude řešit ruku po centru. Uvidíme, zda poprvé v utkání zapracuje VAR a nabídne nám pokutový kop pro Neapol!
    28. Fernando LLORENTE - 0:1
     
    28
    Neapol právě vstřelila branku!
    Nyní se hostující celek již dočkal a nebylo to z nikterak vypracované akce, Neapol měla docela štěstí. Milik dostal přihrávku do vápna, ale balon přes obranu neprocpal. FERNANDO LLORENTE se dostal k šťastnému odrazu a z první obstřelil brankáře Gabriela.
     
    23
    První zákrok brankáře Gabriela. Lorenzo Insigne na malém prostoru přešlapoval a po kličce zakončoval na první tyčku. Domácí jednička ale balon parádně vyrazila!
     
    22
    Snažení Neapole nevyšlo, a tak se do protiakce vydal Filippo Falco. Na pravé straně ale jeho úprk přerušil jasným faulem Ghoulam, který hned viděl žlutou kartu. S tímto postihem ale nejspíše počítal, se sklopenou hlavou odešel.

    David Panuška

    Góly: 61. Mancosu (pen.) – 28. F. Llorente, 40. L. Insigne (pen.), 52. Ruiz (L. Insigne), 82. F. Llorente

    Karty:   37. Tachtsidis (LCC), 39. Gabriel (LCC), 49. Tabanelli (LCC) – 22. Ghoulam (NEA), 45+1. Elmas (NEA), 53. Ruiz (NEA)

    Nepremenená penalta: 38. L. Insigne (NEA), brankár Gabriel zneškodnil


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 5:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:9.
    US Lecce: Gabriel – Rispoli (70. Benzar), Lucioni, Rossettini, Calderoni – Tabanelli, Tachtsidis (46. Petriccione), Majer – Falco (65. Lapadula), Farias, Mancosu.
    Náhradníci: Bleve, Vigorito – Babacar, Dumančić, Lapadula, La Mantia, Lo Faso, Šachov, Benzar, Petriccione, Riccardi, Vera.

    SSC Neapol: Ospina – Malcuit, Nikola Maksimović, Koulibaly, Ghoulam – Elmas (74. Callejón), Ruiz, P. Zieliński, L. Insigne – Milik (73. Lozano), F. Llorente (87. Luperto).
    Náhradníci: Meret, Karnezis – Di Lorenzo, Luperto, Rui, Lozano, Hysaj, Gaetano, D. Mertens, Callejón.

    Rozhodca: Piccinini – Galetto, Baccini