Brugge – Galatasaray 0:0 (kon.) | Olympiakos – Tottenham 2:2 (kon.) | Paríž – Real Madrid 3:0 (kon.)
Bayern – CZ Belehrad 3:0 (kon.) | Doneck – Manchester City 0:3 (kon.) | D. Záhreb – Bergamo 4:0 (kon.)
Atlético Madrid – Juventus 2:2 (kon.) | Leverkusen – Lok. Moskva 1:2 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
2:2 (0:0)
Juventus Turín
Streda 18.09.2019, 21:00 • Wanda Metropolitano Madrid • Liga majstrov • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní 1. kola skupinovej fázy Ligy majstrov medzi Atléticom Madrid a Juventusom Turín.

    Atlético Madrid

    Španielsky klub začína ďalšiu pohárovú etapu na domácom štadióne. Mužstvo vedené Diegom Simeonem je pripravené zvíťaziť, hoci si uvedomuje silu súpera, v ktorého radoch nastupuje zakončovateľ Cristiano Ronaldo. K úspechu by však mohlo pomôcť domáce prostredie.

    Juventus Turín

    Hostia z Turína v lige ešte nenašli premožiteľa, a tak si dobrú formu budú chcieť preniesť aj k pohárovým povinnostiam. Domáca súťaž a Liga majstrov predstavujú veľký rozdiel, preto nás zaujíma, ako si budú počínať na trávniku rivala Realu Madrid.
     
    Juventus sa napokon bude musieť zaobísť až bez šestice hráčov. To je výrazne oslabenie slávneho talianskeho klubu. Domáci Madrid má len dvoch absentujúcich futbalistov, čo znamená, že bude v presile.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Turín mal šancu udrieť z rohového kopu. Center Pjanića do pokutového územia upratala obrana Atlética.
     
    3
    Madrid drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa čosi vymyslieť možno aj s gólovou bodkou.
     
    4
    Hostia sa previnili faulom, ktorého sa dopustil Pjanić. Toto neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu.
     
    5
    Kapitán španielskeho klubu Koke zacentroval loptu do šestnástky, ale Juventus ju poslal k rohovej zastávke.
     
    5
    Lemarova krátka rozohrávka na Félixa. Tento hráč spoza pokutového územia adresoval center spoluhráčom, ktorý bol však zablokovaný.
     
    6
    Costa zrazil k zemi jedného zo súperových jednotlivcov. Taliani s výhodou priameho kopu.
     
    7
    Rovnaká situácia nastala na druhej strane ihriska. V tejto chvíli Danilo nedovolene zastavil Lemara.
     
    8
    Juventus sa príliš dopredu nenáhli. Zápasí s rozsiahlym lazaretom, a tak sa dá očakávať, že skôr upriami pozornosť na dôsledné bránenie s vyhliadkou rýchlych kontier.
     
    9
    Prvý náznak spomínanej taktiky hostí. Krajný obranca Sandro sa priblížil k šestnástke, no nedokázal predviesť lepšiu streleckú techniku a svoj center nedotiahol do zdarného konca.
     
    10
    Cuadrado s rovnakým úmyslom, ako jeho spoluhráč pred pár sekundami. Španieli zatiaľ pred svojim brankárom Oblakom pracujú na výbornú.
     
    11
    Po tom, ako sa k lopte dostalo Atlético, nasledoval únik Félixa! Poľský brankár Turína Szczęsny vytiahol pekný zákrok a uvidíme roh!
    11. João Félix (ATM)
     
    12
    Diváci už kričali gól a hráči dvíhali ruky nad hlavu! Predčasne! Giménez si prehodil loptu a vypálil! Lopta skončila na brvne!
     
    13
    Priestor pred bránou hostí evidentne horí! Félix a Szczęsny si dali repete! Poliak opäť famózne zasiahol! Za dve minúty sa mu podarilo vymazať toho istého hráča!
     
    14
    Prakticky sme na začiatku, ale fanúšikov musí doterajší priebeh baviť. Tobôž preto, že ich miláčikovia tlačia talianskeho protivníka. Možno už nejaký gól aj visí vo vzduchu.
     
    15
    Matuidi nepekne zasiahol protihráča lakťom do tváre. Bolo to samozrejme neúmyselne, ale na takéto veci si musí jednoznačne dávať pozor. Uvidí kartový trest.
     
    15
    Žltú kartu dostáva Blaise Matuidi (Juventus Turín).
     
    16
    Szczęsny nedovolil preniknúť lopte do nebezpečnej zóny, ktorú tam poslal Lodi a pripísal si ďalší úspešný zákrok. V priebehu pár minút už tretí a veľmi dôležitý.
     
    17
    Atlético vybehlo na oslabených Turín veľmi zhurta. Výsledkom takejto nátlakovej hry boli dva skvelé zákroky gólmana Szczęsnyeho.
     
    18
    Každopádne veríme, že sa bude na čo pozerať až do posledného hvizdu.
     
    19
    Aktívna práca Kokea prináša dobrú príležitosť na prvú zmenu skóre. Síce sa mu nepodarilo prekvapiť súperovu defenzívu, ale aspoň vybojoval rohový kop.
     
    20
    Juventus odolal útočnému tlaku Madridu. Giménez si nabehol pred bránku a svoju hlavičku usmernil len do stredu brány. Táto lopta nemohla hosťujúcemu gólmanovi narobiť žiadne starosti.
     
    21
    Domáci hráči to naďalej skúšajú z rôznych pozícii. Najčastejšie pohrozili z rohových kopov, ale zakaždým proti ním stál skvelý brankár Szczęsny, ktorý je nateraz oporou Turína.
     
    22
    Najväčšia hviezda tímu hostí Ronaldo sa už nemohol pozerať na to, ako sa Madrid pomerne ľahko dostával do šancí. Získal loptu na kopačku, predviedol svoj typický prienik a vytvoril priestor na zakončenie. Oblak v domácej bráne jeho pokus kryl.
     
    23
    Trippier zobral na seba zodpovednosť dobre realizovať roh. V šestnástke bolo dosť priestoru, kde mohol poslať center, ale neurobil tak. Krátka rozohrávka na najbližšieho spoluhráča po zemi.
     
    24
    Na Szczęsnyeho však neprišla žiadna razantná strela.
     
    25
    Turínčania stále odolávajú bielo-červeným útočným vlnám. Pred chvíľkou to dokázali po centri Lodiho, ktorý nebol vpustený do pokutového územia.
     
    28
    Onedlho nám odbije polhodina tohto zápasu. Turín výborne bojuje, snaží sa byť vyrovnaným partnerom silnejšiemu Madridu a zvláda to k maximálnej spokojnosti.
     
    30
    Frustrácia, alebo nešťastná náhoda? Cuadrado sa zachoval voči súperovi nepekne a hlavne zákerne. Makkelie sa uspokojil s dohovorom, ale domácemu mužstvu ponúkol výhodu štandardnej situácie.
     
    31
    Koke ako správny nositeľ kapitánskeho céčka na hrudi išiel zahrávať priamy kop. Sám si však uvedomil, že ho úplne zbabral.
     
    32
    Hostia si musia dávať na pozor na všelijaké prehrešky, ktoré ich môžu stáť výsledok. Konkrétne mám tým na mysli fauly alebo nejaké zákernosti. Určite by ich nepotešila napríklad červená karta. Už aj tak sú dosť zdecimovaní zraneniami.
     
    33
    V tejto fáze hry majú tímy menší problém prekonať stredovú líniu.
     
    34
    Dôležité bude, aby sa im podarilo nájsť rýchlu cestu do útoku. Fanúšikovia dúfajú, že tlaky na hostí budú pokračovať.
     
    35
    Pjanić sa ocitol v sľubnej pozícii, ktorú zužitkoval na strelu. Ňou ale vyprášil trenírky brániaceho Giméneza, od ktorého lopta putovala za čiaru. Roh pre Turín.
     
    36
    Súper z Talianska ako keby sa bál hroziť Madridu priamymi centrami do šestnástky. Pjanić aj teraz volil iba krátku nahrávku.
     
    39
    Znovu sa ukázal Cristiano Ronaldo. Po jeho útočnej práci zamestnal obranu domácich. Tí sa zmohli len na zablokovanie strely a prichádza rohový kop.
     
    40
    Niečo sa zmenilo, keďže Pjanić v tomto prípade už zakrútil loptu do pokutového územia. Lodi bol však v strehu a včas ju dokázal odkopnúť ďaleko.
     
    43
    Ofenzívne chúťky a nálety Atlética sa akosi zasekli. Alebo predsa príde ďalší?
     
    44
    Félix sa výborným pohybom dostal do krídelného priestoru, kam mu poslal prihrávku Lemar! Zakončenie však išlo nad bránu!
     
    45
    Tesne pred uplynutím prvej polovice súboja získava Juventus štandardnú situáciu.
     
    45
    Nakoniec z toho nehrozil gól v bráne domácich.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Atlético sa od začiatku pokúšalo využiť oslabenie Turína. Tomu podriadilo svoj herný prejav a po štvrťhodine hry mohlo vyhrávať aspoň 2:0. Szczęsny ale viackrát vynikol a pomáha svojmu tímu.
     
    Druhý polčas sa začne o 22:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Saúl sa previnil nedovoleným spôsobom. Juventus sa dostáva k lopte.
    Juan Cuadrado (JUV) - 0:1
     
    48
    Juventus Turín dal gól! Higuaín veľmi presne načasoval pas za obranu, kde si pekne nabehol JUAN CUADRADO a hostia vzhľadom na doterajší priebeh prekvapujúco vedú v Madride. Asistencia: Gonzalo Higuaín.
     
    51
    Málokto by povedal, že bude to práve Atlético, ktoré bude na ťahu. Realita je však taká, aká je. Domáci tlačili hostí, ale prakticky stále narazili na prekážku menom Szczęsny.
     
    52
    Delovka zo strednej vzdialenosti, ktorú vyslal Thomas letela nad bránu.
     
    54
    Turín v snahe streliť ešte jeden, tzv. upokojujúci gól. Oblak zmaril strelu Danila.
     
    56
    Zmenil sa obraz hry? Turín očividne po presnom zásahu Cuadrada ožil a naopak, Madrid má túto desaťminútovku ospalú.
     
    57
    Hosťujúci Danilo bol tvrdo zasiahnutý. S ťažkosťami sa dvíha z trávnika a je otázne, či ešte bude schopný pokračovať v tomto zápolení.
     
    58
    Pre hostí by to bola veľká strata, pretože tento hráč patrí medzi stabilné opory základnej zostavy a často podporuje útok.
     
    59
    Otrasený futbalista Juventusu zatiaľ ostáva v hre.
     
    60
    Druhýkrát v zápase bola nastrelená horná žrď! Giménez bol tým smoliarom!
    60. José Giménez (ATM)
     
    60
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Thomas Lemar, prichádza Ángel Correa.
     
    61
    Khedira v osobnom súboji nevyzrel na Lodiho. Od neho smerovala lopta k rohovej zastávke.
     
    62
    Ronaldo rozohrával roh, ale s prízemnou prihrávkou. Následne sa do zakončenia hostia nedostali. Madrid tak nemusel čeliť nebezpečnej príležitosti.
     
    63
    Držiteľ niekoľkých zlatých lôpt bol napomínaný hlavným rozhodcom. Vyviazol tak bez kartového trestu.
     
    65
    Juventus Turín dal gól! Atléticu nepomohlo ani striedanie. BLAISE MATUIDI zaznamenal úspešnú hlavičku do stredu domácej bránky.
    65. Blaise Matuidi (JUV) - 0:2
     
    67
    Španielsky celok sa nehodlá zmieriť s týmto nepriaznivým stavom. Correa robil všetko pre to, aby jeho akcia bola odmenená gólom. Lenže centrovaný pokus odvrátil súper na rohový kop.
     
    69
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Sami Khedira, prichádza Rodrigo Bentancur.
     
    69
    Roh neveštil nič vážne.
     
    70
    Atlético dalo gól! Pekná útočná akcia Madridu. Na jej konci bol STEFAN SAVIĆ, ktorý týmto kontaktným gólom dramatizuje stretnutie. Do konca to môže byť ešte zaujímavé.
    70. Stefan Savić (ATM) - 1:2
     
    71
    Žltú kartu dostáva Juan Cuadrado (Juventus Turín).
     
    72
    Zníženie Španielov prišlo z čista jasna. Sami sa však presvedčili, že treba len vydržať a byť trpezlivý. Škoda, že Szczęsny s tým nemohol nič urobiť, pretože je dôležitou postavou Turína a väčšiu radosť by mal z čistého konta. Azda nabudúce.
     
    73
    Varšavský rodák ale opäť ukázal svoje kvality, keď vyboxoval centrovanú loptu od Lodiho.
     
    74
    Jan Oblak zabránil tretej lopte vo svojej bráne!
    74. Gonzalo Higuaín (JUV)
     
    76
    Partey utrpel zranenie, ktoré si vyžaduje jeho striedanie.
     
    76
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Thomas Partey, prichádza Héctor Herrera.
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Renan Lodi, prichádza Vitolo.
     
    78
    Cuadrado nasmeroval loptu zo svojej kopačky do šestnástky. Obrana Madridu zasiahla.
     
    79
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Gonzalo Higuaín, prichádza Paulo Dybala.
     
    82
    Dybala po naskočení do hry sa prvýkrát zmocnil lopty. Neúspešne centroval a lopta sa stala korisťou defenzívy Atlética.
     
    82
    Vitolo vystrelil tvrdý a nebezpečný projektil! Szczęsny ak by nezakročil, pravdepodobne by sa to skončilo gólom v šibenici! Rohový kop!
     
    83
    Hosťujúci kapitán Bonucci sa dotkol rukou lopty v pokutovom území! Ako tento moment posúdi Makkelie?
    83.
     
    83
    Penalta to nebude! No Diego Costa okamžite vyštartoval po rozhodcovi, ktorý mu udeľuje kartu za protesty!
     
    83
    Žltú kartu dostáva Diego Costa (Atlético Madrid).
     
    87
    Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Miralem Pjanić, prichádza Aaron Ramsey.
     
    89
    Domáci Herrera dvihol divákov zo sedačiek. V samom závere súboja vyprodukoval sľubnú akciu, ktorá bola zmarená brániacim hráčom, ale uvidíme roh.
     
    90
    Atlético dalo gól! Neuveriteľné sa stáva skutočnosťou! Trippier prudkým centrom poslal loptu do "ohňa" a tam si na ňu vyskočil HECTOR HERRERA a zariadil vyrovnanie svojho mužstva.
    90. Héctor Herrera (ATM) - 2:2
     
    90
    Druhý polčas sa bude nadstavovať o päť minút.
     
    90+2
    Rozhodcovia pridali poriadnu časovú porciu navyše. Gól Madridu ešte zďaleka nemusí byť všetko. Uvidíme, ako sa s tým vysporiada Turín, pretože inkasovanie na konci zvykne zamávať s hocikým.
     
    90+4
    Cristiano Ronaldo pravačkou nasmeroval loptu na bránu Jana Oblaka! Pravú tyčku minul o vlások!
     
    90+5
    Jeho výborná šanca bola poslednou v dnešnom meraní síl.
    90+5. Cristiano Ronaldo (JUV)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Aj keď prišiel Juventus v oklieštenom zložení, odohral skvelý duel. Dokonca vyhrával 2:0, ale vedenie neudržal. Ako prvý ho načal Savić a dielo dokončil Herrera. Obaja súperi si tak do tabuľky pripisujú jeden bod. Ďakujem za pozornosť. Dovidenia a dobrú noc. (22:55:44)

    Ivan Harčár

    Góly: 70. Savić, 90. H. Herrera – 48. J. Cuadrado, 65. Matuidi

    Karty:   83. D. Costa (ATM) – 15. Matuidi (JUV), 71. J. Cuadrado (JUV)


    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Lodi (76. Vitolo) – Koke (C), Saúl Ñíguez, Partey (76. H. Herrera), Lemar (60. Á. Correa) – Félix, D. Costa.
    Náhradníci: Adán – Arias, Felipe, Á. Correa, M. Llorente, Vitolo, H. Herrera.

    Juventus Turín: Szczęsny – Danilo, Bonucci (C), de Ligt, Sandro – J. Cuadrado, S. Khedira (69. Bentancur), Pjanić (87. Ramsey), Matuidi – Higuaín (79. Dybala), Ronaldo.
    Náhradníci: Buffon – Bentancur, Bernardeschi, Dybala, Demiral, Rabiot, Ramsey.

    Rozhodca: Makkelie.