Brugge – Galatasaray 0:0 (kon.) | Olympiakos – Tottenham 2:2 (kon.) | Paríž – Real Madrid 3:0 (kon.)
Bayern – CZ Belehrad 3:0 (kon.) | Doneck – Manchester City 0:3 (kon.) | D. Záhreb – Bergamo 4:0 (kon.)
Atlético Madrid – Juventus 2:2 (kon.) | Leverkusen – Lok. Moskva 1:2 (kon.)
koniec
Olympiakos F.C.
2:2 (1:2)
Tottenham Hotspur
Streda 18.09.2019, 18:55 • Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:57:00)
     
    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 5:5.
    Strely mimo: 8:2.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 10:13.
     
    Druhý polčas priniesol prakticky zrkadlový priebeh prvého dejstva. Územnú prevahu mal Tottenham, ktorý si vypracoval niekoľko nádejných príležitostí, ani jednu z nich ale nedokázal premeniť. Domáci získali hneď v svojom prvom lepšom útoku druhého polčasu penaltu a Valbuena ňou vyrovnal na 2:2. Po priebehu zápasu, keď mali oba tímy prevahu v jednom polčase, je tak remíza zrejme zaslúžená.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Lloris podbehol center z ľavej strany a len ho pohladil končekmi prstov. Našťastie bol za ním pred odkrytou bránou jeho spoluhráč Davies, ktorý loptu odkopol na rohový kop.
     
    90+4
    Bouchalakis našiel presným pasom na ľavom krídle Podenceho, ktorý si na hranici šestnástky chcel zaseknúť Sáncheza. Obranca Tottenhamu jeho úmysel vystihol a loptu Podencemu vypichol.
     
    90+3
    Domáci začínajú budiť dojem, akoby boli spokojní s remízou. Loptu držia pod svojou kontrolou, avšak len na vlastnej polovici a s rozohrávkou sa nijak neponáhľajú.
     
    90+2
    Lamela získal loptu a sám ju zaviezol na útočnú polovicu, tam však pri zakladaní útoku o ňu v súboji s Guilhermem prišiel.
     
    90+1
    Olympiakos drží loptu na polovici hostí a postupnou kombináciou sa snaží presadiť proti stále veľmi aktívne napádajúcim hosťom.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    89
    Striedanie v tíme Olympiakos F.C.: z ihriska odchádza Miguel Ángel Guerrero, prichádza Youssef El Arabi.
     
    88
    Žltú kartu za ostrý sklz proti Benziovi dostáva Harry Winks (Tottenham Hotspur). Winks je verdiktom poriadne rozčúlený a právom, svojim sklzom totiž úplne čisto trafil loptu a Benziu sa vôbec nedotkol.
     
    87
    Kane sa uvoľnil v pokutovom území Olympiakosu po teči Son Hung-mina a z otočky cez obrancu trafil brvno domácej brány. Ako však o pár sekúnd vyšlo najavo, tak kvôli ofsajdu Sona by prípadný Kaneov gól neplatil.
    86. Érik Lamela (TOT)
     
    86
    Práve Semedo odhlavičkoval Eriksenov center na prednú tyč. Lopta sa však potom dostala na ľavú stranu k Lamelovi, ktorého z ostrého uhla vychytal brankár Sá.
     
    85
    Sissoko nacentroval na Kanea, ktorého hlavičku tečoval tesne nad svoju bránu Semedo.
     
    84
    Eriksen rozohral štandardku po zemi na pravú stranu na Mouru, ktorý o loptu pri snahe o prienik do šestnástky prišiel. Tsimikas ju bez váhania odkopol až k Hugovi Llorisovi.
     
    83
    Sánchez sa odvážne pustil do prieniku pomedzi štvoricu domácich hráčov a hneď dvaja z nich ho súčasne držali. Priamy kop pre Tottenham.
     
    82
    Mourov center sprava domáca obrana odvrátila a Winks sa v následnom hlavičkovom súboji o loptu previnil proti pravidlám faulom na Benziu.
     
    81
    Tottenham opäť postupne získava prevahu a znovu zatláča svojho súpera hlboko do obrany.
     
    80
    Držanie lopty: 46 % : 54 %
    Strely: 17:6
     
    78
    Striedanie v tíme Olympiakos F.C.: z ihriska odchádza Georgios Masouras, prichádza Lazar Ranđelović.
     
    77
    Mauricio Pochettino už vyčerpal všetky svoje striedania a podľa toho, koho poslal na trávnik, sa dá usudzovať, že s remízovým výsledkom spokojný nie je. Tottenham si chce zjavne dnes odviesť z Grécka všetky tri body.
     
    76
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Lucas Moura, prichádza Érik Lamela.
     
    75
    Podence si spracoval nákop na pravé krídlo a posunul loptu do druhej vlny na dobiehajúceho Benziu. Striedajúci hráč Olympiakosu tvrdou strelou z prvej vystrelil nad Llorisovu bránu.
     
    74
    Davies si potiahol po ľavej strane loptu do šestnástky Olympiakosu, tam ale o ňu po nepresnej prihrávke prišiel.
     
    73
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Dele Alli, prichádza Son Hung-min.
     
    72
    Tsimikasov center odhlavičkoval Sissoko stojaci na prednej tyči, hrací predmet sa ale vrátil na kopačky domácich. Tí rozvíjajú svoju postupnú útočnú kombináciu.
     
    72
    Držanie lopty: 46 % : 54 %
     
    71
    Eriksenov center na zadnú žrď vracal pred bránu domácich Moussa Sissoko, k lopte sa ale dostal len Semedo, ktorý ju bez váhania odkopol zo svojej šestnástky.
     
    70
    Winks sa natlačil pred Guerrera, ktorý ho zozadu trafil do nohy. Priamy kop Tottenhamu zo stredu útočnej polovice.
     
    69
    Striedanie v tíme Olympiakos F.C.: z ihriska odchádza Mathieu Valbuena, prichádza Yassine Benzia.
     
    68
    Mourov center z pravej strany odkopol Maríá, lopta sa ale vrátila na kopačky hostí. Tí znovu obliehajú pokutové územie Olympiakosu.
     
    66
    Alli sa uvoľnil cez niekoľko protihráčov do šestnástky a úplne voľný zakončoval z jej pravej strany, brankár Sá bol však na zemi včas a jeho prízemnú strelu výborným zákrokom vyrazil.
     
    65
    Valbuenov nebezpečný center, ktorý spadol do stredu pokutového územia, chytil vybiehajúci brankár Lloris.
     
    64
    Alli podrazil na pravej strane vlastnej polovice Podenceho, ktorý ho elegantnou kľučkou obišiel. Priamy kop pre Olympiakos.
     
    63
    Alderweireldov dlhý nákop na Lucasa Mouru bol veľmi nepresný a skončil ďaleko za bránkovou čiarou. Domáci získavajú loptu prakticky zadarmo.
     
    62
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Tanguy NDombèlé, prichádza Moussa Sissoko.
     
    61
    Masouras po rýchlom prechode domácich do útoku vystrelil spoza šestnástky vysoko nad Llorisovu bránu.
     
    60
    Tottenham má v druhom polčase územnú prevahu, okrem neuznaného gólu ale z nej nevyťažil vôbec nič. Domáci držia hostí pomerne v pohode na dištanc od svojej brány.
     
    59
    Center Eriksena z rohu odhlavičkoval jeden z domácich hráčov k NDombèlému, ktorý si zasekol protihráča a spoza šestnástky namieril priamo do náručia pripraveného domáceho brankára.
     
    58
    Davies zastavil nákop Semeda a potiahol loptu k šestnástke domáceho tímu, kde zablokovaným centrom získal pre hostí rohový kop.
     
    57
    Moura stratil na pravej strane útočnej polovice loptu a Eriksen taktickým faulom stiahol hráča Olympiakosu k zemi.
     
    56
    Tottenham chce rýchlo odpovedať na vyrovnávajúci gól a znovu sa natlačil na polovicu domácich.
    54. Mathieu Valbuena (OLY) - 2:2
     
    54
    Olympiakos dal gól!
    Je vyrovnané! MATHIEU VALBUENA kopol penaltu do pravej strany. Brankár Lloris nedokázal vystihnúť stranu, do ktorej kopne loptu jeho bývalý reprezentačný spoluhráč, a vrhol sa doľava.
    52. Jan Vertonghen (TOT)
     
    52
    Valbuenovi pri pokuse o spracovanie lopty tesne za čiarou ohraničujúcou pokutové územie hostí skočil Vertonghen na nohu. Jasná penalta pre Olympiakos!
     
    51
    Až teraz sa podarilo domácim zaútočiť. Valbuenov center odvrátila obrana hostí len k Tsimikasovi, ktorého center preletel celou šestnástkou hostí.
     
    50
    Tottenham vstúpil do druhého polčasu úplne inak, ako do prvého, a na polovici súpera už strávil v tomto dejstve zrejme viac času, ako za prvých 45 minút.
    49. Dele Alli (TOT)
     
    49
    Hostia strelili gól, ktorý však neplatí! Kane posunul loptu na hranicu šestnástky k Eriksenovi, ktorý nacentroval za obranu domácich ideálne na Alliho. Tomu už stačilo len nastaviť nohu a usmerniť ju do brány. Alli však bol v postavení mimo hry.
     
    48
    Tlak Tottenhamu sa skončil až po tom, čo Lucasovi Mourovi odskočila lopta a následne Brazílčan taktickým faulom zastavil možný rýchly protiútok domácich.
     
    47
    Tottenham sa hneď po výkope usadil na polovici domáceho celku, ktorý tlačí svojou kombináciou poriadne hlboko do obrany.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:57.
     
    Po prvom polčase budú domáci rozhodne sklamaní. Napriek tomu, že boli výrazne aktívnejší a mali viac nebezpečných situácií pred bránou súpera, totiž idú do šatne s jednogólovým mankom. Skóre otvoril z penalty Kane, do tohto momentu však bol Tottenham úplne bezzubý a nedostal sa ani len na dostrel domácej brány. Hneď potom pridal druhý gól hostí Moura, hostia tak premenili obe svoje gólové príležitosti v prvom polčase. Olympiakos však, našťastie pre nezaujatých futbalových fanúšikov, zápas nevzdal a nakoniec strelil Podence Londýnčanom gól do šatne. V druhom polčase tak rozhodne bude o čo hrať a môžeme sa tešiť na zaujímavý futbal.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Tottenham drží loptu pod svojou kontrolou a snaží sa dohrať prvý polčas s jednogólovým náskokom.
     
    45
    Nadstavený čas je jedna minúta.
    44. Daniel Podence (OLY) - 1:2
     
    44
    Olympiakos dal gól!
    Domáci sa vracajú do hry! DANIEL PODENCE si narazil loptu s Valbuenom a po jeho spätnej prihrávke vletel do šestnástky. Tam strelou po zemi cez Alderweireldova z pravej strany namieril na milimeter presne k pravej tyči, od ktorej sa lopta ešte odrazila do brány Tottenhamu.
     
    43
    Alli nebezpečne vystrelil spoza šestnástky a namieril tesne nad domácu bránu. Sá jeho strelu viacmenej len kontroloval.
     
    42
    Guerrero sa pretlačil k hlavičke po centri z ľavej strany, tiesnený Alderweireldom však poslal loptu výrazne mimo Llorisovej brány.
     
    41
    Domáci sa naďalej držia svojej hry a postupnými kombináciami sa snažia tlačiť hostí do obrany, tí už si však na túto ich hru privykli a nedávajú im toľko priestoru, ako na začiatku.
     
    40
    Hostia chceli potom pokračovať v akcii, zastavil ich ale zbytočný útočný faul Harryho Kanea.
     
    39
    Kane sa uvoľnil na ľavej strane a strieľal už takmer z bránkovej čiary. Jeho pokus ešte tečoval domáci obranca, brankár Sá si však poradil a loptu vyrazil.
     
    38
    Valbuena si poradil proti dvojici hráčov Tottenhamu a posunul loptu na Tsimikasa, ktorý chcel obísť Alderweirelda. Belgičan loptu odkopol do Gréka a od neho sa odrazila za bránkovú čiaru.
     
    37
    Domáci sa po rozohrávke od svojej brány dostali k šestnástke Tottenhamu a ich krátku akciu zakončil strelou z ľavej strany Masouras. Domáci hráč zakrútil loptu výrazne mimo Llorisovej brány.
     
    36
    Kane sa pokúsil zaskočiť obranu domácich nákopom na Mouru, Brazílčan však jeho pas nemal šancu dostihnúť.
     
    34
    Center z ľavej strany nadvihol Sánchez do vlastnej šestnástky priamo k úplne voľnému Masourasovi, ktorý však vo výbornej pozícii netrafil dobre loptu. „Koníčkom“ ju poslal nad Llorisovu bránu.
     
    33
    Eriksenovu kolmicu na Kanea zastavil Tsimikas. Ľavý obranca Olympiakosu potom hneď otočil hru a vedie útok domácich.
     
    32
    Domáci sú druhým rýchlym úderom poriadne otrasení a hneď po rozohrávke stratili loptu. Hostia ju s prehľadom držia pod svojou kontrolou.
    30. Lucas Moura (TOT) - 0:2
     
    30
    Tottenham dal gól!
    Hostia odskakujú už do dvojgólového náskoku! Davies zachytil prihrávku rozohrávajúceho Elabdellouiho a posunul z ľavej strany loptu na os ihriska LUCASOVI MOUROVI, ktorý si ju prvým dotykom posunul k šestnástke a druhým poslal k pravej tyči Sáovej brány. Domáci gólman nemal šancu.
     
    30
    Strely: 8:1
    Strely na bránu: 3:1
     
    29
    Valbuena sa pokúsil hneď odpovedať strelou zo strednej vzdialenosti, bránu svojho krajana Llorisa ale výrazne minul.
     
    28
    Vedenie Tottenhamu sa rozhodne nedá považovať za zaslúžené. Olympiakos bol omnoho nebezpečnejší a do tohto momentu nepredviedli hostia v útoku vôbec nič.
    26. Harry Kane (TOT) - 0:1
     
    26
    Tottenham dal gól!
    Hostia otvárajú skóre! HARRY KANE rutinérsky premenil pokutový kop, keď poslal brankára Olympiakosu do ľavej strany a loptu poslal tvrdou strelou pod brvno do stredu brány.
     
    25
    Penaltu ešte posudzoval VAR, ten ale len potvrdil verdikt hlavného rozhodcu.
     
    24
    Tottenham bude kopať penaltu! Kane pretlačil loptu z pravej strany do šestnástky cez Maríu, ktorý ho následne podrazil.
     
    23
    Tsimikas zaviezol loptu na útočnú polovicu a založil útok Olympiakosu. Elabdellaouiho strelu spoza šestnástky zrazila obrana hostí k Podencemu, ktorého technickú strelu k ľavej tyči chytil Hugo Lloris.
     
    21
    Podenceho center chytil vybiehajúci Lloris. Francúzsky brankár sa pokúsil o rýchlu rozohrávku, Kane ale jeho nákop nedokázal spracovať a lopta skončila u domáceho brankára.
     
    20
    Tottenham sa po obrovskej šanci domácich snaží upokojiť hru a kombinuje na polovici domácich. Tí sa posunuli do hlbokej obrany pred vlastným brankárom.
    20. Miguel Ángel Guerrero (OLY)
     
    18
    Tsimikasov center z ľavej strany sklepol Podence hruďou ku Guerrerovi, ktorý z voleja trafil ľavú žrď Llorisovej brány. Od nej sa lopta odrazila k dobiehajúcemu Guilhermemu, ten však prestrelil bránu.
     
    17
    Guerrero si pred šestnástkou Tottenhamu zasekol Vertonghena a vystrelil, namieril ale len do stredu brány na pripraveného Llorisa.
     
    16
    Olympiakos kombinuje na polovici hostí, stále je to ale len v úctivej vzdialenosti od brány Huga Llorisa.
     
    15
    Úvodná štvrťhodina je za nami. Domáci tím je o niečo aktívnejší, hra sa ale doteraz odohrávala predovšetkým v strede poľa, kde nedokázal ani jeden tím získať prevahu.
     
    14
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie NDombèlého Guilherme (Olympiakos F.C.).
     
    13
    Masourasa pri snahe o sólový prienik obral o loptu Sánchez a následne zablokoval obranca Tottenhamu i strelu Guilhermeho.
     
    12
    Eriksenov center odhlavičkoval Semedo k Sánchezovi, ktorý sa snažil loptu vrátiť do šestnástky. To sa mu i podarilo, avšak nikto z hostí nebol v blízkosti lopty a tá tak doskákala za bránkovú čiaru.
     
    10
    Moura si narazil loptu s Winksom a oblúčikom za obranu Olympiakosu hľadal Eriksena, toho ale čisto pripravil na poslednú chvíľu o loptu Semedo.
     
    9
    Nákop na Lucasa Mouru nebol presný a hosťujúci hráč ho nedokázal spracovať. Loptu tak získavajú domáci, ktorí prechádzajú do postupnému útoku.
     
    8
    NDombèlého obral o loptu Podence, ktorý znovu rýchlo zaútočil. Na hranici šestnástky Tottenhamu si zasekol Vertonghena, Belgičan ale ešte dokázal jeho strelu tečovať priamo do náručia brankára Llorisa.
     
    7
    Domáci, hnaní svojimi až fanatickými fanúšikmi, sú v úvode zápasu výrazne aktívnejší. Vysokým presingom robia hosťom veľké problémy v rozohrávke.
    6. Daniel Podence (OLY)
     
    6
    Domáci vystihli prihrávku Tottenhamu v strede poľa a Podence rýchlo zaútočil. Loptu si potiahol po pravej strane do šestnástky, odkiaľ vystrelil k bližšej tyči. Lloris jeho pokus hravo zlikvidoval.
     
    5
    Tottenham drží loptu na svojich kopačkách, zatiaľ ale len na vlastnej polovici. Hostia sa dopredu nijak neženú.
     
    4
    Center bez problémov odvrátila obrana Tottenhamu a možný rýchly protiútok hostí zastavil Valbuena taktickým faulom pri stredovej čiare.
     
    3
    Alli skočil Podencemu na nohu. Olympiakos bude mať svoj prvý priamy kop, ktorý bude domáci rozohrávať z pravej strany útočnej polovice.
     
    2
    Hostia domácich veľmi dobrým presingom držali na ich polovici, dokiaľ neprišiel faul NDombèlého, po ktorom sa domáci dostali na polovicu hostí.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Tí sa snažia o rozohrávku postupného útoku od vlastých obrancov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Olympiakos bude hrať v tradičných červenobielych dresoch, Tottenham v belasých.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak po hymne Ligy majstrov o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Olympiakos F.C.: J. Sá – Elabdellaoui (C), Maríá, Semedo, Tsimikas – Guilherme, Bouchalakis – Masouras, Valbuena, Podence – Guerrero.
    Náhradníci: Allain – M. Camara, Benzia, El Arabi, Papadopoulos, Torosidis, Ranđelović.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen, B. Davies – NDombèlé, Winks – Lucas Moura, Alli, Eriksen – Kane.
    Náhradníci: Gazzaniga – Son Hung-min, Lamela, Wanyama, Dier, Walker-Peters, Moussa Sissoko.

    Rozhodca: Rocchi – Meli, Carbone (všetci Taliansko).
     
    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa doteraz v Lige majstrov nikdy nestretli. Ich jediné vzájomné súťažné duely sú ešte z roku 1972, kedy sa proti sebe postavili v Pohári UEFA. Tottenham vtedy doma vyhral 4:0 a v odvete v Grécku prehral 0:1.
     
    Tottenham Hotspur

    Finalista minulého ročníku Ligy majstrov a štvrtý tím minulej sezóny Premier League predvádza v tejto sezóne zatiaľ veľmi nevyrovnané výkony. V Premier League má po piatich kolách na konte osem bodov, pričom veľkou stratou bola hlavne domáca prehra s Newcastleom 0:1. Až v poslednom ligovom zápase v sobotu s Crystal Palace sa „kohútom“ podarilo udržať si čisté konto pri výhre 4:0. V lige sa oba zápasy Tottenhamu na cudzích ihriskách skončili remízami 2:2. Uvidíme, či sa rovnako skončí i dnešný zápas.
     
    Olympiakos F.C.

    Olympiakos v tejto sezóne zatiaľ likviduje jedného súpera za druhým. V gréckej lige po minuloročnom druhom mieste, ktoré bolo pre Olympiakos sklamaním, vyhral všetky tri zápasy a ako jediný neinkasoval ešte ani jeden gól. Pokiaľ sa navyše pozrieme na všetky zápasy Olympiakosu, tak grécky tím neprehral od konca februára. Aktuálne teda ťahá neuveriteľnú sériu 25 zápasov bez prehry vo všetkých súťažiach a vrátane priateľských zápasov! Kvôli nižšiemu postaveniu gréckej ligovej súťaže v rebríčku UEFA musel Olympiakos začať svoju cestu Ligou majstrov už v druhom predkole. Prvý zápas v Plzni s domácou Viktoriou remizoval 0:0, potom však už len vyhrával. Odvetu s Plzňou vyhral 4:0, v treťom predkole si poradil s tureckým Basaksehirom (vonku 1:0, doma 2:0) a na záver prešiel cez ruský Krasnodar (doma 4:0, vonku 2:1).
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Olympiakos F.C. – Tottenham Hotspur, ktorý sa odohrá v skupine B Ligy majstrov. Stretnutie sa začne o 18:55.

    Michal Sadlek

    Góly: 44. Podence, 54. Valbuena (pen.) – 26. Kane (pen.), 30. Lucas Moura

    Karty:   14. Guilherme (OLY) – 88. Winks (TOT)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 8:2. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:13.
    Olympiakos F.C.: J. Sá – Elabdellaoui (C), Maríá, Semedo, Tsimikas – Guilherme, Bouchalakis – Masouras (78. Ranđelović), Valbuena (69. Benzia), Podence – Guerrero (89. El Arabi).
    Náhradníci: Allain – M. Camara, Benzia, El Arabi, Papadopoulos, Torosidis, Ranđelović.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen, B. Davies – NDombèlé (62. Moussa Sissoko), Winks – Lucas Moura (76. Lamela), Alli (73. Son Hung-min), Eriksen – Kane.
    Náhradníci: Gazzaniga – Son Hung-min, Lamela, Wanyama, Dier, Walker-Peters, Moussa Sissoko.

    Rozhodca: Rocchi – Meli, Carbone (všetci Taliansko)

    Diváci: 31 001