Nashville – Florida 6:3 (kon.) | Washington – Chicago 4:3 (po pr.) | Montreal – NJ Devils 4:2 (kon.)
NJ Devils – Boston 4:3 (po pr.) | Philadelphia – NY Islanders 1:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 5:4 (po pr.)
Dallas – St. Louis 0:2 (kon.) | Nashville – Florida 1:0 (kon.) | Calgary – Vancouver 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 2:0 (kon.) | Vancouver – Calgary 3:4 (kon.) | Toronto – Ottawa 1:3 (kon.)
koniec
Toronto Maple Leafs
1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Ottawa Senators
cz Utorok 17.09.2019, 23:40 • Scotiabank Arena, Toronto • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme za sebou přípravné utkání na novou sezónu zámořské NHL, v němž Ottawa zvítězila na ledě Toronta 3:1. Hosty dostal do vedení v 8. minutě Max Lajoie, jenž našel mezírku mezi betony Andersena. Od druhé třetiny domácí přitlačili na pilu, ale prosadili se až v té třetí, vyrovnání zařídil ránou z první Kasperi Kapanen. Toronto bylo i nadále aktivnější, jenže neobrátilo stav ve svůj prospěch, naopak podruhé inkasovalo, když se po individuální chybě Marnera trefil Tristan Scherwey. V závěru ještě svěřenci kouče Babcocka zkusili hru v šesti, během níž Anthony Duclair stvrdil vítězství Ottawy.

    To je ode mě z tohoto zápasu vše. Přeju vám úspěšný start do nového dne a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:16:37)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Zápas už se pouze dohrává. Senátoři drží touš v obranném pásmu a domácí hokejisté už se ani nesnaží napadat rozehrávku soupeře.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:17 Anthony DUCLAIR - 1:3
     
    58:17
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Vítězství Ottawy stvrdil bekhendovou střelou do prázdné brány ANTHONY DUCLAIR. Dvoubrankovou ztrátu už Toronto nemá šanci dohnat. Asistence: Chris Tierney a Jean-Christophe Beaudin.
     
    57:50
    Mike Babcock se rozhodl zariskovat a dvě minuty před koncem základní hrací doby odvolává gólmana!
     
    57:21
    Buly v útočném pásmu Mark Kastelic sice zvládl, jenže vyhrál tak nešikovným způsobem, že kotouč vyjel mezi oběma obránci z pásma pryč.
     
    56:57
    V předbrankovém prostoru švdéského fantoma se strhla bitva o puk, z níž nakonec vyšel vítězně bránící Dylan DeMelo.
     
    56:21
    Tavares se odvážně vrhl do dvojice protihráčů, o kotouč však v nerovném souboji přišel. Od vlastní brány rozjíždí další akci Barrie.
     
    55:48
    Čas se Torontu pomalu, ale jistě krátí. Už zbývá jen něco málo přes čtyři minuty, a to už opravdu není moc prostoru.
     
    55:05
    Ihend po buly vypálil do přehuštěného prostoru Englund. Finský gólman zasáhl levým betonem, sám ale nejspíše ani nevěděl jak.
     
    54:58
    Pořádně se nyní musel Kasimir Kaskisuo ohánět proti projektilům soupeře. Nejprve si poradil se střelou Rodewalda a následně i s dorážkou Norrise.
     
    54:12
    Naopak častěji drží černou gumu na hokejkách a snaží se zasadit rozhodující úder soupeři.
     
    53:36
    Mužstvo z hlavního kanadského města drží vedení vcelku s klidem. Soupeře nepouští do tolika šancí, jako tomu bylo ještě před několika minutami.
     
    53:04
    Přesilovka uběhla jako voda, Pageau je zpátky na ledě. Okamžitě se zapojil do obranné činnosti a nakonec to byl právě on, kdo vydoloval touš u pravého mantinelu.
     
    52:49
    Hosté brání oslabení výborně. O třetí vyhození v krátkém časovém sledu se postaral americký obránce Dylan DeMelo.
     
    52:28
    Mitchell Marner si věřil na souboj jeden proti jednomu, jenže neuspěl. Toronto bude muset znovu zakládat útok od vlastní svatyně.
     
    51:47
    Svěřenci trenéra Babcocka se usadili v útočném pásmu a snaží se vyrovnat stav zápasu. To se ale nedaří, zvláště když Spezza nepřesně nahrál na modrou Barriemu.
     
    51:04
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Jean-Gabriel Pageau – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    50:15 Tristan SCHERWEY - 1:2
     
    50:15
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři si berou zpět ztracené vedení! Obrovskou chybu Marnera v rozehrávce dokonale využil TRISTAN SCHERWEY, jenž neváhal a okamžitě vypálil. Finskému gólmanovi propadl kotouč výstrojí. Bez asistence.
     
    49:47
    Anthony Duclair se podruhé v dnešním utkání dostal do samostatného úniku. Kaskisuovu udělal bekhendovou kličku, avšak poté minul!
     
    49:25
    Forvard Jake Rodwald ukázal, že je opravdu tvrdý chlapík poté, co dostal kotoučem do obličeje, ovšem po chvíli se zvedl a po svých odjel na střídačku.
     
    48:46
    Jason Spezza chtěl překvapit švédského fantoma ránou z velké vzdálenosti a možná by se to i povedlo, pokud by střela nešla těsně vedle.
     
    48:14
    Brooks vystihl rozehrávku soupeře, ale neměl dostatečnou rychlost na to, aby toho dokázal nějak smysluplně využít. Tak jen nahodil za bránu soupeře a šel střídat.
     
    47:49
    Nadvakrát se Schmaltz snažil převrátit vedení na stranu Toronta, jenže na poprvé ho vychytal Högberg a na podruhé z otočky minul bránu.
     
    47:23
    Dylan DeMelo nahodil od modré čáry na teč, avšak nikdo z jeho spoluhráčů se neujal, kotouč tedy skončil v levém rohu kluziště.
     
    46:43
    Dvojka Ottawy pro dnešní utkání se rozhodně nenudí. Po střele Schmatze z levé strany dokázal zakrýt mezeru mez betony.
     
    46:17
    Timašov krásně obkroužil svatyni a poté předal na modrou Marinčinovi, proti jehož tvrdé ráně zasáhl Högberg na poslední chvíli.
     
    45:54
    Pro změnu přichází postavení mimo hru a znovu v domácích řadách. Příliš rychle se do pásma přiřítil Pierre Engvall.
     
    45:28
    Nepovedenou rozehrávkou Adama Brookse trpí celý tým. Již dost vyčerpaná lajna totiž musí zůstat jěště nějakou dobu na ledě, jelikož se pískal icing.
     
    44:52
    Nick Eber se vůbec nezalekl vysokého Barrieho, do něhož se tvrdě opřel a narazil s ním do mantinelu. Stadiónem to pouze zahučelo.
     
    44:23
    A javorové listy nemají dost! Tvrdou střelu Johna Tavarese gólman se štěstím vyrazil maskou.
    43:37 Kasperi KAPANEN - 1:1
     
    43:37
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté se dočkali zaslouženého vyrovnání! Do přihrávky Marnera zpoza brány se z první opřel KASPERI KAPANEN, jehož rána se zastavila až v síti. Asistence: Mitchell Marner.
     
    43:28
    Marner si skvěle vybruslil mezi kruhy a poté zápěstím orazátkoval horní tyčku Högbergovy svatyně! Ten měl nyní obrovské štěstí.
     
    42:48
    Zatímco Högberg má plné ruce i nohy práce, jeho kolega Kaskisuo je bez práce. Toronto je o poznání aktivnější.
     
    42:08
    Švédský gólman zatím navazuje na svého krajana, třetí, a vůbec ne lehký, zákrok si připsal lapačkou po projektilu Gauthiera.
     
    41:37
    Joseph Duszak se snažil zachytit obranné vyhození DeMela, nakonec se ale právě od konce jeho hole odrazil puk na střídačku Ottawy.
     
    41:17
    Marcus Högberg se musí pořádně ohánět. První zákroky ale zvládl na výbornou. Poradil si jak se střelou Tavarese, tak i snálednou dorážkou Brookse.
     
    40:16
    Do závěrečné dvacetiminutovky opět vstoupila aktivněji alitní lajna domácích, Marnerova rána příklepem skončilavedle branky.
     
    40:01
    Střídání v týmu Ottawa Senators: ze hřiště odchází Anders Nilsson, přichází Marcus Högberg.
     
    40:01
    Střídání v týmu Toronto Maple Leafs: ze hřiště odchází Frederik Andersen, přichází Kasimir Kaskisuo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 01:32.
     
    Po druhé třetině vede Ottawa na ledě Toronta stále nejtěsnějším možným rozdílem. Gól Maxe Lajoieho z osmé minuty tedy i nadále zůstává vítězným. Toronto v prostřední části přebralo iniciativu na svou stranu, avšak Nilssonova svatyně zatím odvážným nájezdníkům odolává.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Javorové listy dokázali i do třetice ubránit oslabení. Zdá se, že druhá dvacetiminutovka nenabídně žádný přesný zásah.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:49
    Alespoň na chvíli se hosté v útočné třetině udrželi. Vše zakončil nepřesnou ránou Anthony Duclair, kotouč navíc vyjel z pásma ven.
     
    38:12
    A podobně to zatím vypadá i v tomto případě, neboť Senátoři se vůbec nedokáží udržet v pásmu. Přes všechny čáry vyhodil Brooks.
     
    37:57
    Nepozornosti domácí střídačky nyní mže Ottawa přetavit vpřesilovkový zásah. Prozatímní dvě početní převahy ovšem nebyly zrovna povedené.
     
    37:24
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (2 min. – příliš mnoho hráčů).
     
    36:43
    Ve středním pásmu došlo k menší potyčce mezi Labriem a Korškovem. Hlavní rozhodčí zchladil obě horké hlavy ještě před vypuknutím pěstního souboje, nebude se ani vylučovat.
     
    36:19
    Tristan Scherwey už určitě mohl pálit, nesobecky se ale ještě rozhodl přihrávat. K jeho smůle však trefil brusle Lindgrena.
     
    35:47
    Úmysl Guenettovi vůbec nevyšel. Jen tak lehce nahodil na gólmana a očekával, že ten ho přikryje. Avšak nestalo se tak, Andersen rychle puk vytřepal z lapačky a rozehrál na Barrieho.
     
    35:09
    Muzzin překvapivě vystartoval proti Gloubefovi, jenž na poslední chvíli stihl uhnout a vyhnout se tak tvrdému hitu. Při této kličce ale ztratil kotouč.
     
    34:27
    Tentokráte Andersen pro jistotu hru na chvíli přerušil, neboť po zachycení Formentova nahození se k němu rychle hnal Kastelic.
     
    34:18
    Norris nabral rychlost příliš pozdě. Mezitým se dánský fantom vydal z branky a před Američan odpálil černou gumu do bezpečí.
     
    33:47
    V pohostovosti musel být i Anders Nilsson na druhé straně, s pokusem Gauthiera z velkého úhlu ovšem neměl mnoho problémů.
     
    33:03
    Rychlý brejk založil Morgan Klimchuk, který také nakonec celou akci zakončil ránou zápěstím do připraveného Andersena.
     
    32:18
    Mužstvo z hlavního kanadského města se místami nachází skutečně až pod drtivým tlakem. Kelly vyhodil pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    32:09
    FInský křídelník Kapanen pěknou žabičkou hledal před branku najíždějícího spoluhráče. Ve vzduchu zachránil Ottawu od velké šance Labrie, jenž trefil touš ze vzduchu.
     
    31:38
    Jordan Schmaltz je na ledě. Oba týmy tudíž hrají v plném počtu, neboť tresty Moora a Brännströma se vykrátily.
     
    31:03
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Trevor Moore – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Erik Brännström – 2 min., nesportovní chování).
     
    30:32
    Svěřenci kouče Babcocka ujeli do přečíslení dvou proti jednomu, ovšem Marner nedokázal propasírovat touš přes dobře pozičně bránícího Eberta.
     
    30:01
    Utkání se nám přelilo do své druhé poloviny. Ottawa ji zahajuje přesilovou hrou, avšak domácí se dobře brání. Vyhodili už podruhé v krátkém časovém sledu.
     
    29:38
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Jordan Schmaltz – 2 min., podrážení).
     
    29:11
    Kasperi Kapanen táhl puk na holi tak dlouho, až se sám dostal z ideální pozice a z velkého úhlu už si na Nilssona nepřišel.
     
    28:42
    Obránce Marinčin rychlou přihrávkou našel na modré čáře číhajícího Bracca, jenž ale musel přibrzdit, čehož okamžitě využil DeMelo. Američan v plné jízdě obral soka i kotouč.
     
    28:00
    Dominanci Toronta ve druhé třetině dokazují i statistiky, neboť počet střel na bránu v této části je zatím 6:0 pro javorové listy.
     
    27:39
    Po delší době, možná dokonce poprvé, se Ottawa usadila v obranné třetině protivníka. S velmi slabou ránou Kellyho ovšem Andersen neměl problém.
     
    27:16
    Jason Spezza najížděl sám na Nilssona z pravé strany a pokusil se soka překonat netradiční kličkou do bekhendu. Nepovedlo se.
     
    26:18
    Anthony Duclair v sobě našel poslední zbytky sil a v situaci jeden na jednoho se rozhodl vypálit přes obránce. Andersen si našel prostor, odkud na střelu viděl, a touš vyrazil vyrážečkou.
     
    26:02
    Tohle Ottawě hrubě nevyšlo. Druhá lajna byla dlouho pod tlakem, skoro již nebruslila. Když už se ke kotouči dostal Duclair, tak jen vyhodil na icing. Domácí tedy zůstanou v pásmu, navíc proti stejné pětici.
     
    25:26
    Trevor Moore projel z obrany až do útoku, dokonce se dostal ke střele, jenže i on si vylámal zuby na dnes skvělém Švédovi.
     
    25:13
    Svěřenci trenéra Babcocka viditelně přidali na aktivitě, ve druhé třetině jsou jasně lepším celkem. Recept na Nilssona se však stále najít nedaří.
     
    24:17
    Čtveřice Toronta předvedla velmi pěknou a hlavně přesnou kombinaci, na jejímž konci bylo zakončení Gauthiera do teploměru. Švédský fantom hájící barvy Ottawy ale i nadále drží čistý štít.
     
    24:08
    Trva vrma v brankovišti Senátorů vyrovnávacím gólem nekončí. Před Marnerem dokázal černou gumu na poslední chvíli přikrýt lapačkou Nilsson.
     
    23:29
    Trest hostujícího brankáře vydržel, rovněž druhá přesilovka javorových listů tedy zůstala nevyužitá.
     
    23:07
    Kapanen našel rychlou zadovkou před svatyní Nilssona úplně volného Marchmenta. Centr ovšem z bezprostředn íblízkosti nedokázal propálil Švéda.
     
    22:34
    Více volného prostoru využil na pravé straně Josph Duszak, jemuž ale v klíčové chvíli přeskočila touš přes hokejku. Ve finále z toho byl snadný zákrok pro Nilssona.
     
    22:04
    Barrie nabízel od modré kotouč před bránu na teč. Hůl Adama Brookse jen těsně minula letící puk, ten nakonec proletěl vedle tyčky.
     
    21:29
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Anders Nilsson – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    21:24
    Martin Marinčin naznačil střelu, čímž dokonale vykoupal protihráče a následně hledal v předbrankovém prostoru Gravela, který na touš těsně nedosáhl.
     
    21:03
    Po pravé straně pláchl obraně Frederik Gauthier. Křídelník následně vypálil do pravého horního rohu, švédský gólman vyrazil puk ramenem do ochranné sítě.
     
    20:29
    Tyson Barrie se snažil využít clony v podobě Tavarese před svatyní Ottawy, avšak dělovou ránu poslal těsně vedle levé tyče.
     
    20:11
    Úvodní buly ve druhé třetině ovládl Tavares, po jehož přiťuknutí se do šance dostal Marner. Kanaďan minul, Nilsson navíc dostal branku z svého postavení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 00:34.
     
    Skončila první třetina přípravého zápasu NHL na novou sezónu, po níž Ottawa vede v Torontu 1:0. O jedinou branku úvodní dvacetiminutovky se postaral Max Lajoie, jehož nahození propadlo Andersenovi mezi betony.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    O zásah do šatny se ještě snažil Chris Tierney, kanadský bek ovšem mířil od pravého mantinelu hodně nepřesně, Andersen mohl zůstat klidný.
     
    19:08
    Prohřešek obránce Eberta nebyl potrestán, i Ottawa přestála první početní nevýhodu.
     
    18:54
    Až Kapanenovi se podařilo zavést touš do útočné třetiny, jenže vzápětí mu puk ujel z čepele a toho okamžitě využil Formenton.
     
    18:18
    I na domácí straně sledujeme velmi nepovedenou přesilovou hru. Senátoři se zatím brání s velkým přehledem, přes všechny čáry vyhodil Englund.
     
    17:34
    Jason Spezza, jenž v Ottawě odehrál velkou část své kariéry se teď v dresu Toronta pokusil prodrat do útočného pásma, ale neuspěl.
     
    17:08
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Nick Ebert – 2 min., hákování).
     
    16:54
    A právě Jason Spezza se pokusil obtočit kolem branky Senátorů, což se mu nakoenc i podařilo, jenže Nilsson byl levým betonem u tyčky včas.
     
    16:21
    Třetí útočná lajna Toronta zamkla soupeře v jeho obranném pásmu. Muzzin se Spezzou odvádějí skvělou práci.
     
    15:57
    Jake Muzzin se vydal za branku podpořit ofenzivní složku, k ohrožení svatyně to ovšem nevedlo. Situaci uhasil Maxence Guenette.
     
    15:17
    Jean-Gabriel Pageau sice ovládl vhazování, jenže kotouč chytl tak špatný směr, že projel mezi dvěma beky do středu kluziště. Toronto může na chvíli vydechnout.
     
    14:34
    Schmaltz nastřelil puk za branku soupeřea doufal, že ke kotouči dojede jako první jeho spoluhráč. Nestalo se tak, nejrychleji k černé gumě dobruslil Norris.
     
    14:17
    Od pravého mantinelu se pokusil Andersena překvapit Goloubef. Dánský gólman ale byl připravený a schoval touš v lapačce.
     
    13:47
    Tyson Barrie byl pod tlakem donucen vyhodit pouze do středního pásma. Kanaďan se nyní vůbec nemoh spolehnout na podporu spoluhráčů.
     
    13:23
    Příliš rychle najel do útočného pásma Alex Formenton. Mark Kastelic, jedoucí s kotoučem, přejel modrou o dobré dva metry za spoluhráčem. Ofsajd.
     
    12:57
    Času na vyrovnání či případné otočení je požehnaně. O branku se pokusil Brooks, z velkého úhlu se Nilsson překvapit nenechal.
     
    12:27
    Hraje se nahoru dolů, a to se pochopitelně líbí i divákům. Ti ovšem jsou zatím nespokojeni se současným stavem.
     
    11:39
    Domácí hokejisté se rozhodně nebojí přitvrdit, což ukázali dvakrát během několika vteřin. Nejprve předvedl ukázkový hit Duszak, jehož následoval Baptiste.
     
    11:18
    Forvard Kasperi Kapanen naskočil na led, pokračujeme v klasické hře pět na pět.
     
    10:48
    Toroto se v početní nevýhodě prozatím brání s velkým přehledem. Na Andersena neletěl jediný projektil.
     
    10:12
    Senátoři se opět dokázali snadno dostat do útočné třetiny, stejně tak rychle o ni ale zase přišli. Domácí se naopak vydali do situace dva na dva, jenže Gauthier nahrál nepřesně.
     
    09:45
    Mužstvo z hlavního města Kanada se drželo v pásmu dobrou půl minutu. Nakonec se odhodlal ke střele obránce Nick Ebert, který však trefil hned prvního bránícího hráče.
     
    09:18
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Kasperi Kapanen – 2 min., držení hole).
    08:08 Max LAJOIE - 0:1
     
    08:08
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zekřikl! Po několika odrazech se puk dostal k MAXI LAJOIEMU, jehož střela zápěstím z levého kruhu propadla gólmanovi mezi betony! Asistence: Tristan Scherwey.
     
    07:31
    Ottawa stále drží touš v útočném pásmu, avšak chybí tomu tolik potřebné góly, bez nichž budou góly padat jen velmi ztěžka.
     
    07:02
    Pro nahozený puk si za vlastní svatyni dojel Andersen, jenž se pokusil po mantinelu vyhodit alespoň do středního pásma. To se mu ale nepovedlo.
     
    06:47
    Frderik ANdersen raději podržel kotouč po nahození Nicka EBerta od modré čáry. Následuje komerční přestávka.
     
    06:12
    Tyson Barrie si počkal na protihráče a poté ho čistým způsobem přišpendlil na mantinel. Krásný hit, který diváci odměnili velkým potleskem.
     
    05:48
    Tak až teď přišlo přerušení. Jegor Koškov byl totiž v útočném pásmu dříve než spoluhráč a tudíž se píská ofsajd.
     
    05:31
    Hraje se ve vysokém tempu, prakticky se nepřerušuje. Celek z hlavního kanadského města zatím určuje tempo hry.
     
    04:46
    Javorové listy se ubránili pouze za cenu vysokého a dalekého vyhození beka Muzzina. Senátoři už zase pádí do útoku.
     
    04:22
    Výbornou bruslařskou práci odvedl Alex Formenton. Dvacetiletý Kanaďan se prodral po levé lajně až do útočného pásma, kde nahrál přes celou šíři Klimchukovi.
     
    03:47
    Zatím ano. Dělovka Marinčina od modré ke gólmanova ani nedošla, zastavila se o dva bránící hokejisty.
     
    03:21
    Jordan Schmaltz s velým úsilím udržel útočné pásma, Ottawa se ocitá pod velkým tlakem. Odolá mu?
     
    02:51
    MAson Marchment obdržel kotouč u útočné modré čáry a lehkým nahozením poslal puk za branku soupeře. Následně jde celá lajna Toronta střídat.
     
    02:19
    V situaci dva na dva se puku chopil Engvall, jenže před brankou hledal najíždějícího Gravela. Ke své smůle však našel pouze obránce DeMela.
     
    01:48
    Frderik Gauthier dokázal přebruslit posledního obránce Senárů, následně ale z bezprostřední blízkosti namířil touš do připraveného Nilssona.
     
    01:17
    Začalo se opravdu ve zběsilém tempu. Pro puk si až na vrcholek levého kruhu sjel Josh Norris, jehož rána proletěla vysoko nad.
    00:33 Duclair si na Andersena nepřišel
     
    00:33
    Po chybě Tavarese ve středním pásmu ujel do samostatného úniku Anthony Duclair, na Andersena ale nevyzrál! Domácí gólman nechal proti kličce na ledě položený pravý beton a právě ten Kanaďan forhendem zasáhl.
     
    00:15
    Už po patnácti vteřinách hry musel být gólman Anders Nilsson v pozoru. S jemným nahozením Muzzina si Švéd hravě poradil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen – Baptiste, Barrie, Bracco, Brooks, Duszak, Elynuik, Engvall, Gauthier, Gravel, Holl, Kapanen, Korškov, Lindgren, Marchment, Marinčin, Marner, Moore, Muzzin, Schmaltz, Spezza, Tavares, Timašov

    Ottawa Senators: Nilsson – Abramov, Balcers, Batherson, Beaudin, Brännström, DeMelo, Duclair, Ebert, Englund, Formenton, Goloubef, Guenette, Kastelic, Kelly, Klimchuk, Labrie, Lajoie, Norris, Pageau, Rodewald, Scherwey, Tierney
     
    Ottawa Senators

    Senátoři na tom nebyli tak dobře, jako jejich úvodní soupeř v přípravě na nový ročník, naopak na tom byli doslova bídně. Celek z hlavního kanadského města totiž ve Východní konferenci obsadil úplně poslední příčku s osmibodovou ztrátou na New Jersey. Dá se tedy s klidným svědomím říct, že horší to letos už být nemůže. Hlavní cíl pro novou sezónu je jasný, zredukovat inkasovaný počet gólů. Protože zatímco ofenziva šlapala celkem dobře, tak v defenzivní činnosti byli hokejisté Ottawy vůbec nejhorší z celé soutěže.
     
    Toronto Maple Leafs

    Hokejisté Toronta loni dokázali proniknout z pátého místa Východní konference do play-off, avšak ve vyřazovací části vypadli už v prvním kole, když po obrovské bitvě a sedmizápasovém dramatu nestačili na pozdějšího finalistu z Bostonu. V podobných vodách, co se tabulkových pozic týče, se budou chtít svěřenci trenéra Babcocka zcela jistě pohybovat i letos a pomoci by k tomu opět měla hlavně dvojice mladíků Matthews – Marner, druhý jmenovaný pár dní zpět podepsal nový šestiletý kontrakt. Toronto se ale může spolehnout i na ostřílené borce, příkladem budiž loni 88 bodový Tavares.
     
    Všem fanouškům hokeje přeju krásný úterní večer! Příprava na novou sezónu zámořské NHL je v plném proudu, a tak mi dovolte vás přivítat při sledování utkání mezi Torontem Maple Leafs a Ottawou Senators.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:30.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 44. Kapanen (Marner) – 9. Lajoie (Scherwey), 51. Scherwey, 59. Duclair (Tierney, Beaudin)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (41. Kaskisuo) – Baptiste, Barrie, Bracco, Brooks, Duszak, Elynuik, Engvall, Gauthier, Gravel, Holl, Kapanen, Korškov, Lindgren, Marchment, Marinčin, Marner, Moore, Muzzin, Schmaltz, Spezza, Tavares, Timašov
    Ottawa Senators: Nilsson (41. Högberg) – Abramov, Balcers, Batherson, Beaudin, Brännström, DeMelo, Duclair, Ebert, Englund, Formenton, Goloubef, Guenette, Kastelic, Kelly, Klimchuk, Labrie, Lajoie, Norris, Pageau, Rodewald, Scherwey, Tierney