Jihlava – Salzburg 2:3 (kon.) | K. Vary – Kladno 4:1 (kon.)
koniec
HC Dukla Jihlava
2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
EC Red Bull Salzburg
cz Nedeľa 08.09.2019, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • turnaj O Pohár DHL • 2. kolo
Partner:
     
    59:49
    Ještě šance pro Duklu, Christian Obu totiž hákoval před brankou Krajíčka a jde ven.

    Na vyloučení: 3-5.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    58:59
    Je to tak, domácí zkusí hru šest proti pěti bez gólmana.
     
    58:59
    61 sekund před koncem základní hrací doby je zde oddechový čas jihlavské střídačky. Zůstane na ní i Chaloupek?
     
    54:44
    Snad polovina jihlavské střídačky nyní reagovala na evidentní držení jednoho ze svých spoluhráčů Danielem Schwaigerem. Následuje jihlavská přesilovka s možností vyrovnat stav zápasu.
     
    53:23
    Šance na obou stranách. Danjo Leonhardt nejprve ránou z pravého kruhu trefil břevno, na druhé straně se dostal do úniku Josef Vyvial, v posledním momentu byl ale trošku rozhozen vracejícím se hráčem a na Kolarze si nepřišel.
     
    49:46
    Troška té tvrdosti. Ven jde za Duklu Daniel Piskač, za hosty Maxmilian Hengelmüller. Pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách.

    Na vyloučení: 3-3.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    44:43
    Při situaci tři na jednoho, později dva na jednoho, vzal Vyvial odpovědnost na sebe. Najel si k levému kruhu a zkusil střelu přes obránce, kterou Kolarz vyrazil. Ačkoliv byl puk poté dobře dvě tři sekundy osamocen před jeho brankou, dokázali ho hosté odpálit pryč.
     
    41:44
    Po vyhraném buly a střele Dvořáka od modré nedokázal Kolarz udržet puk, který mu vypadl před branku. Tam byl ihned Pětník, jenže gólman hostí se dokázal rychle zorientovat a novic v jihlavské sestavě neměl moc místa doklepnout puk za jeho záda.
     
    37:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Už jsem chtěl říct, že tuhle situaci tři na dva nevyřešili domácí dobře, když Čermák dal příliš prudkou přihrávku na Kardoše. Jihlavští hokejisté ale dokázali v útočném pásmu vybojovat puk. Dan Fiala, posila z Havlíčkova Brodu, našel mezi kruhy JINDŘICHA KARDOŠE, který si najel před branku a bekhendem k horní části tyčky zavěsil nad Kolarzovo rameno. Asistence: Dan Fiala.
     
    34:59
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak přece to jde. Jihlavští hokejisté střílí v končící pětatřicáté minutě svojí první branku v zápasu. Do rychlého úniku ujel Pětník, který se z pravého kruhu snažil vystřelit přes obránce na vzdálenější tyč. Ten sice puk zblokoval, ale jen na JINDŘICHA KARDOŠE, který z kruhů pohodlně trefil volnou část branky, kam se Kolarz nestačil přesunout. Asistence: Richard Pětník, Dan Fiala.
     
    34:19
    Tým Salzburgu si vyžádal oddechový čas, možná právě z důvodu dílčího jihlavského tlaku.
     
    33:44
    Začínající tlak domácích uhasil Reich, který za brankou dobře oklamal napadající hráče, navíc vzápětí ještě výborně vyslal do útoku Danjo Leonhardta. Ten si prostrčil puk mezi dvěma hráči, ovšem v úniku si na Chaloupka nepřišel.
     
    29:56
    Salzburg právě vstřelil branku!
    První nepříjemnou situaci ještě jihlavští hokejisté uhasili, když Leonhardt z pravé tyče nedokázal dostat puk do branky přes výborně blokujícího domácího hráče. Poté ale týž hráč našel před brankou MAXMILIANA HENGELMÜLLERA, který usměrnil kotouč zblízka po ledě mezi tři tyče. Asistence: Daniel Pronin.
     
    29:25
    Hosté si zahrají 75 sekund dlouhou přesilovku pět na tři. Miroslav Juda se v obranném pásmu dopustil vražení na hrazení a dostává trest na dvě minuty a desítku k tomu.

    Na vyloučení: 2-2.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    28:40
    První přesilovka také pro hosty, Jindřich Kardoš jde na dvě minuty ven za držení.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    24:46
    Jakub Borzecki šikovně tečoval před brankou nahození svého spoluhráče. Chaloupek byl ale pozorný a kotouč vyráží do rohu za branku.
     
    17:17
    Druhá přesilová hra pro Jihlavu, která si jí získala aktivní hrou. Philipp Peter Wimmer dostává dvě minuty za držení soupeře ve středním pásmu.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    09:03
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení a po vyrovnaném začátku nyní kralují zápasu. Ve skrumáži před brankou přihrál Eham puk na OSKARA MAIERA a spolupráce kapitána se zakončujícím obráncem končí zblízka další trefou Salzburgu. Asistence: Josef Eham.
     
    06:46
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Ondřej Chaloupek snad pětkrát klepal hokejkou o led, že se blíží konec přesilové hry a je třeba si hlídat navrátivšího hráče. Zbytečně. Domácí po střele Piskače od modré ztratili kotouč, Borzecki přihrál přesně na JURAJE ELIAŠE, který naskočil z trestné lavice, a tváři v tvář domácímu gólmanovi mu poslal puk pod jeho betony. Asistence: Jakub Borzecki.
     
    04:39
    Juda poté Eliaše šikovně odstavil od puku, který se mu jal "pomstít" a trošku ho přišpendlil na mantinel. Ovšem nečistě, proto dostává dvě minuty za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    02:51
    Po další rychlé kombinaci hostí již mohlo být pro domácí zle. Salzburg se rychle dostal do útočného pásma, kde si před branku najel Oskar Maier a puk také dostal. Jemnou tečí jej zkoušel usměrnit do branky, ale Chaloupek betonem výborně zasáhl.
     
    02:13
    Dustin Reich dával kotouč střílenou přihrávkou před levou tyč Chaloupka, kde byl Daniel Pronin. Ten ale do volné části branky zakončovat nemohl, neboť mu kotouč přišel na opačnou stranu, než by potřeboval.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 35. Kardoš (Pětník, Fiala), 38. Kardoš (Fiala) – 7. Eliaš (Borzecki), 10. Maier (Eham), 30. Hengelmüller (Pronin)


    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Krejčí) – Piskač, Rašín, Trávník, Smolko, Grauer, Dvořák – V. Brož, Juda, Vlk – Vyvial, Čermák, Doležal – Kardoš, Krajíček, Fiala – Zadražil, Pětník, Nikolič. Trenér: Viktor Ujčík
    EC Red Bull Salzburg: Kolarz (Bugl) – Reich, Obu, Schwaiger, Menner, Szuber, Wimmer, Kerber – Hengelmüller, Leonhardt, Pronin – Borzecki, Maier, Eham – Braun, Eliaš, Lutz – Hänelt. Trenér: Daniel Petterson

    Rozhodca: Hejduk – Zídek, Rampír