Kosovo – Česko 2:1 (kon.) | Anglicko – Bulharsko 4:0 (kon.) | Litva – Ukrajina 0:3 (kon.)
Island – Moldavsko 3:0 (kon.) | Srbsko – Portugalsko 2:4 (kon.) | Francúzsko – Albánsko 4:1 (kon.)
Turecko – Andorra 1:0 (kon.)
koniec
Anglicko
4:0 (1:0)
Bulharsko
Sobota 07.09.2019, 18:00 • Wembley Stadium, Londýn • Kvalifikácia ME • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Anglicko

    Anglicko uspelo v nabitej skupine Ligy národov proti Španielsku a Chorvátsku a dostalo sa na premiérový finálový turnaj. Albion tak v júni nehral kvalifikačné zápasy a na konte má len dva odohrané zápasy, i tak mu to ale stačí na čelo tabuľky. Ešte v marci totiž doma zničil Čechov 5:0 a päť gólov strelil i v Čiernej Hore (5:1). Na finálovom turnaji Ligy národov vybojovali Angličania tretie miesto po výhre po penaltách nad Švajčiarskom v súboji o tretie miesto. Teraz sa tak už môžu plne koncentrovať na kvalifikáciu, kde budú dnes proti Bulharom jasným favoritom.

    Zápasy Anglicka v kvalifikačnej skupine A:
    Anglicko – Česká republika 5:0
    Čierna Hora – Anglicko 1:5
     
    Bulharsko

    Bulharsko je vo veľkej výsledkovej kríze. Balkánci vyhrali naposledy v októbri minulého roku v Lige národov nad Cyprom, od tej však sa už z triumfu neradovali. Kvôli tejto mizernej forme tak prišli v závere skupiny Ligy národov o postup, ktorý im vyfúkli Nóri a už v polovici kvalifikácie ME je ich postup len v rovine veľmi divokých teórií. Aktuálne ťahajú Bulhari sériu siedmich zápasov bez výhry a aj keď všetky ich kvalifikačné zápasy boli veľmi tesné, tak majú na konte len dva body za dve remízy. Dnes by bol akýkoľvek bulharský zisk na Wembley obrovským prekvapením.

    Zápasy Bulharska v kvalifikačnej skupine A:
    Bulharsko – Čierna Hora 1:1
    Kosovo – Bulharsko 1:1
    Česká republika – Bulharsko 2:1
    Bulharsko – Kosovo 2:3
     
    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Angličanov, ktorí s Bulharmi nikdy neprehrali. Z desiatich vzájomných zápasov vyhrali šesť a štyri sa skončili remízou, pričom celkové skóre Angličanov z týchto desiatich zápasov je 16:2. Naposledy sa obe reprezentácie stretli v kvalifikácii ME 2012 a oba zápasy vyhrali jasne Angličania – doma 4:0 a vonku 3:0.
     
    Situácia v skupine A

    Anglicko vedie skupinu A so ziskom šiestich bodov z dvoch zápasov. Rovnaký počet bodov majú i druhí Česi, ktorí však odohrali o jeden zápas viac a hlavne dostali v Anglicku debakel 0:5. Tretie Kosovo ešte neprehralo a po troch zápasoch má na konte 5 bodov. Štvrtá Čierna Hora a piate Bulharsko odohrali po štyri zápasy a majú po dva body, ich šance na postup sú tak zrejme už v rovine veľmi divokých matematických teórií. Okrem tohto zápasu sa dnes ešte bude hrať od 15:00 zápas Kosovo – Česká republika.
     
    Úvodné zostavy:

    Anglicko: Pickford – Trippier, M. Keane, Maguire, Rose – Barkley, Rice, Henderson – Sterling – Rashford, Kane (C).
    Náhradníci: Heaton, Pope – Alexander-Arnold, Joe Gomez, Chilwell, Mings, Winks, Mount, Oxlade-Chamberlain, Maddison, Sancho, C. Wilson.

    Bulharsko: P. Ilijev – S. Popov, Bodurov, Božikov, Nedjalkov – Sarmov – G. Ivanov, I. Popov (C), Malinov, Wanderson – Marcelinho.
    Náhradníci: Ch. Ivanov, Lukov – Pašov, K. Dimitrov, Slavčev, Despodov, Krajev, G. Milanov, Mladenov, Goranov, Terziev, N. Dimitrov.

    Rozhodca: Guida – Passeri, Peretti (všetci Taliansko).
     
    V prvom dnešnom zápase tejto skupiny vyhralo Kosovo nad Českom 2:1. Kosovo sa tak priebežne dostalo na prvé miesto, pred Anglickom má však len dvojbodový náskok. Angličania by sa tak prípadnou výhrou proti Bulharsku dostali naspäť do čela skupiny A.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáci budú hrať v bielych dresoch, hostia v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci Angličania. Ich prvý nákop na Kanea bulharská obrana odvrátila, lopta sa ale vrátila na kopačky domácich, ktorí sa usadili na polovici svojho súpera.
     
    2
    Sterlinga Bulhari na ľavej strane zdvojili a obrali o loptu, pri pokuse o rýchly protiútok však proti nim okamžite vyštartovali Angličania.
     
    3
    Sterling získal odvážnym prienikom prvý rohový kop Anglicka. Barkleyho center zablokoval hneď prvý bulharský brániaci hráč a podobne dopadla i Rashfordova strela.
     
    4
    Podľa očakávania sú však Bulhari hneď od začiatku zápasu pod veľkým tlakom a hra sa ešte prakticky nedostala na polovicu Anglicka.
     
    5
    Až teraz sa podarilo Bulharom loptu na chvíľu podržať a prvýkrát i zaútočiť. Marcelinho potiahol loptu po ľavom krídle a na hranici anglickej šestnástky ju posunul na os ihriska Wandersonovi, ktorého strelu z prvej do stredu brány chytil brankár Pickford.
    5. Wanderson (BUL)
     
    6
    Bulharom prvý útok dodal sebavedomie a hneď zaútočili znovu. Center Malinova zrazil na rohový kop Maguire.
     
    7
    Center z rohu anglická obrana odvrátila do bezpečia. Bulhari následne posunuli loptu dozadu, až sa dostala k brankárovi Ilijevovi, od ktorého začína bulharská rozohrávka.
     
    8
    Bulharom sa teraz darí aktívnym presingom držať favorita na jeho obrannej polovici. Angličania hľadajú voľný priestor na rozohrávku smerom dopredu.
     
    9
    Napokon ho našli a k centru z pravej strany sa dostal Rose, hneď niekoľko Bulharov ale loptu pri jej lete do šestnástky hostí zablokovalo.
     
    10
    Hostia sa následne pokúsili o rýchly protiútok, ten ale ukončil čistým sklzom proti Wandersonovi Trippier.
     
    11
    Sterling sa snažil o individuálny prienik po ľavej strane, jeho center vľak napokon skončil u Bodurova. Potenciálny rýchly brejk Bulharska tentokrát zastavil Trippier taktickým faulom na polovici hostí.
     
    12
    Bulhari zvládli úvodný anglický nápor a prezentujú sa kompaktnou obranou, ktorú budú mať domáci zrejme veľký problém prekonať.
     
    13
    Rashfordov nákop nedokázal Sterling spracovať, jeho spoluhráči ale loptu vybojovali naspäť pre Albion. Angličania sa znovu začínajú dostávať do tlaku.
     
    14
    Obliehanie bulharskej šestnástky pokračuje, zatiaľ však neprišiel ani jeden center do ohňa. Domáci si posúvajú loptu zo strany na stranu a hľadajú priestor na prienik.
     
    15
    Rose našiel centrom na hranicu šestnástky Hendersona, ktorého strela z voleja sa zakrútila smerom od Ilijevovej brány.
    15. Jordan Henderson (ENG)
     
    16
    Po odkope Ilijeva od brány stratili Bulhari loptu a Angličania pokračujú v postupnej kombinácii na ich polovici.
     
    17
    Rice nevydareným nákopom na Kanea poslal loptu ďaleko za bránkovú čiaru. I tentokrát však Angličania bleskurýchlo získali loptu naspäť.
     
    18
    Sterling sa dral do šestnástky Bulharska z pravej strany, tam mu ale čistým sklzom loptu vypichol Galin Ivanov. Pokus o rýchly bulharský protiútok ukončil okamžitým vypichnutím lopty Trippier.
     
    20
    Bulharská obranná štvorica sa snaží rozohrať útočnú akciu, anglický presing je ale tak vysoko, že si hostia posúvajú loptu vo vlastnej šestnástke.
     
    21
    Brankár Ilijev loptu musel pod tlakom odkopnúť na anglickú polovicu. Domáci prechádzajú k ďalšej nekonečnej postupnej kombinácii.
     
    22
    Rice si neporozumel pri narážačke na ľavom krídle so Sterlingom a loptu poslal do autu. Podobne dopadol i bulharský pokus o prenesenie hry na opačnú stranu.
     
    23
    Angličania majú od začiatku zápasu jasnú prevahu, veľkú gólovú príležitosť si ale ešte nedokázali vypracovať. Rashford to vyskúšal aspoň zo strednej vzdialenosti, bránu Bulharov však výrazne minul.
     
    24
    Anglicko dalo gól!
    Angličania po hrubej chybe bulharského brankára otvárajú skóre! Ilijev si pri odkope od brány loptu narazil so Sarmovom a potom ju chcel prihrať Božikovovi. Prihrávku na obrancu Slovana Bratislava ale vystihol Sterling, ktorý takmer z bránkovej čiary posunul loptu na HARRYHO KANEA a ten ju bez problémov poslal do siete.
    24. Harry Kane (ENG) - 1:0
     
    26
    Sterling si teraz sám nabiehal za kolmou prihrávkou zo stredu poľa, vybiehal však z ofsajdového postavenia.
     
    27
    Sterling hýri aktivitou. Jeho center z pravej strany odhlavičkoval Sarmov a útočnú akciu Anglicka napokon zastavil faul Kanea.
     
    28
    Barkley nepresnou prihrávkou v podstate prihral loptu Bulharom, tí ju však pod tlakom napádajúcich Angličanov museli odkopnúť len na anglickú polovicu.
     
    29
    Malinovovi pri spracovaní odskočila lopta a v súboji o ňu ho fauloval Harry Kane. Bulhari môžu ľutovať zbytočný gól, okrem neho totiž napriek veľkému tlaku domácich nepustili Angličanov prakticky k ničomu.
     
    30
    Žltú kartu za podrazenie Marcelinha dostáva Michael Keane (Anglicko).
    30. Michael Keane (ENG)
     
    31
    Center Galina Ivanova z pravej strany doletel na hlavu Ivelina Popova, ktorý bol medzi obrancami Anglicka úplne osamotený. Hlavou však loptu usmernil len priamo na pripraveného brankára Pickforda.
    31. Ivelin Popov (BUL)
     
    33
    Rashford výbornou prienikovou prihrávkou vyslal na ľavom krídle za obranu Bulharska Rosea, ktorého center však jeho spoluhráči v šestnástke hostí nedokázali spracovať.
     
    34
    Galin Ivanov sa snažil zaútočiť, jeho spoluhráči ho ale vôbec nepodporili a osamotený na útočnej polovici tak o loptu logicky prišiel.
     
    35
    Marcelinho hruďou sklepol nákop z polovice Bulharska na Wandersona, ktorý však namiesto strely začal zbytočne kľučkovať a o loptu tak prišiel.
     
    36
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Rashforda dostáva Nikolaj Bodurov (Bulharsko).
    36. Nikolaj Bodurov (BUL)
     
    37
    Peknú akciu Angličanov na jeden dotyk zakončil centrom Rose, Bulhari však na dvakrát dokázali loptu dostať z nebezpečného priestoru.
     
    39
    Bulhari sa tiež pokúsili o postupnú kombináciu v strede poľa, Angličania im ale bleskurýchlym dostupovaním nedali absolútne žiadny priestor. Albion tak môže otočiť hru.
     
    40
    Po faule Marcelinha na Hendersona navyše získavajú Angličania priamy kop.
     
    41
    Barkley nacentroval na zadnú tyč, kde Galina Ivanova zvalil nedovoleným spôsobom na zem obranca Anglicka Keane.
     
    42
    Ďalší útok Anglicka zastavil ofsajd Kanea. Bulhari sa snažia trochu upokojiť hru a posúvajú si loptu pred vlastnou šestnástkou. Angličania ich výnimočne nenapádajú.
     
    43
    I tak sa však Bodurovovi rozohrávka nevydarila a nepresným nákopom na Wandersona poslal loptu do autu.
     
    44
    Barkleyho prienik zastavil sklzom Nedjalkov. Následný rohový kop bol rozohraný na krátko a potom centrom na zadnú tyč, kde Kane predskočil Bodurova. So slabou hlavičkou anglického kanoniera si však brankár Ilijev poradil.
    44. Harry Kane (ENG)
     
    45
    Záver prvého polčasu sa odohráva tam, kde jeho drvivá väčšina – pred bulharskou šestnástkou. Kaneovu strelu zablokoval Bodurov a Sarmov zrazil Sterlingov center na rohový kop.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Bulhari zatiaľ predvádzajú výbornú obranu, ľutovať však môžu obrovskú chybu brankára Ilijeva, po ktorej skóroval Kane. Okrem tohto momentu totiž Angličanov nepustili k žiadnej nebezpečnejšej situácii a to i napriek tomu, že sa takmer celý prvý polčas odohral vo vzdialenosti maximálne 30 metrov od ich brány. Uvidíme, čo predvedú Angličania v druhom polčase, v tom prvom bol totiž ich tlak dosť jalový.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali Bulhari. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Bulhari si loptu posúvajú na vlastnej polovici, akonáhle sa však pokúsia o prienik na polovicu domácich, tak sú hneď napádaní.
     
    48
    Až teraz po zhruba dvoch minútach sa podarilo hosťom dostať sa na polovici Anglicka a bola z toho nádejná situácia. Marcelinho dostal dobrú prihrávku na ľavú stranu a z ostrého uhla zakončoval, Pickford však jeho pokus dokázal vyraziť.
     
    49
    Bodurov podrazil Rashforda, ktorý si ho chcel zaseknúť v bulharskej šestnástke. Penalta pre Anglicko!
    49. Penaltový faul Bodurova
     
    50
    Anglicko dalo gól!
    HARRY KANE nedal brankárovi Ilijevovi žiadnu šancu a navyšuje anglický náskok! Brankára Bulharska poslal do ľavej strany a tvrdou strelou k pravej tyči strieľa svoj druhý dnešný gól.
    50. Harry Kane (ENG) - 2:0
     
    51
    Barkleyho center z rohového kopu doletel na hlavu Maguirea, ktorý poslal loptu výrazne mimo bulharskej brány.
     
    52
    Angličania pokračujú vo svojej aktivite a Bulhari sa po dobrom vstupe do druhého polčasu musia znovu zatiahnuť do hlbokej obrany.
     
    53
    Barkley prenikol za bulharskú obranu na ľavom krídle, center do šestnástky však nenašiel nikoho v bielom. Bulhari loptu pod tlakom odkopli na anglickú polovicu.
     
    54
    Rashford nepresnou prihrávkou daroval loptu Bulharom. Tí majú čas na rozohrávku, Angličania ich totiž tentokrát nenapádajú.
     
    55
    Anglicko dalo gól!
    Angličania odskakujú už do trojgólového náskoku! Rashford zachytil bulharskú rozohrávku, prihral na ľavé krídlo Kaneovi, ktorý s loptou prenikol do šestnástky hostí. Tam posunul loptu cez brankára Ilijeva do bránkoviska na RAHEEMA STERLINGA, ktorý ju stehnom usmernil do brány Bulharska.
    55. Raheem Sterling (ENG) - 3:0
     
    57
    Angličanov futbal veľmi baví a ich tlak vôbec nepoľavuje. Krátkymi prihrávkami si loptu naďalej posúvajú pred bulharskou šestnástkou.
     
    58
    Bulhari už začínajú budiť dojem odovzdanosti a Angličanov, ktorí sú jasnými pánmi na ihrisku, už ani poriadne nedostupujú.
     
    60
    Bulhari mali možnosť zaútočiť do otvorenej anglickej obrany, Rice sa však dobre vrátil a Galinovi Ivanovovi loptu vypichol čistým sklzom.
     
    61
    Angličania však tentokrát loptu neudržali, a tak si ju pred vlastným pokutovým územím posúvajú Bulhari.
     
    62
    Nákop na Ivelina Popova zastavil Maguire a okamžite hru preniesol na opačnú stranu. Bulhari sú už zoradení v obranných šíkoch, Angličania tak útočia do plných.
     
    63
    Henderson vysunul na pravom krídle Trippiera, jeho center však Bulhari odhlavičkovali zo šestnástky. Lopta sa však opäť dostala len naspäť k Angličanom.
     
    64
    Rashfordov center na poslednú chvíľu odkopol pred Kaneom Bodurov. Rashford potom kolmicou vysunul do šestnástky hostí Sterlinga, hráč Manchesteru City však bol v ofsajde.
     
    65
    Striedanie v tíme Bulharsko: z ihriska odchádza Nikolaj Bodurov, prichádza Kristian Dimitrov.
     
    66
    Zápas vypadá, ako keby sa len dohrával, s nadstaveným časom však zostáva do konca takmer polhodina. Bulhari držia loptu na útočnej polovici, z ich strany však neprichádza žiadna kolmá prihrávka ani snaha o prienik.
     
    67
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Jordan Henderson, prichádza Mason Mount.
     
    67
    Striedanie v tíme Bulharsko: z ihriska odchádza Marcelinho, prichádza Kiril Despodov.
     
    69
    Striedajúci Despodov sa hneď zapojil do hry, keď si nabiehal za nákopom Nedjalkova z vlastnej polovice. Loptu mu však odkopol do autu Maguire.
     
    70
    Bulhari sa snáď prvýkrát v zápase usadili pri anglickej šestnástke, okrem série autových vhadzovaní ale nevyťažili z tohto náporu absolútne nič.
     
    71
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Jadon Sancho.
     
    72
    Kristian Dimitrov podrazil vo vlastnej šestnástke Kanea, ktorý si ho elegantne obhodil. Anglicko bude kopať druhú penaltu v zápase!
    72. Penaltový faul Kristiana Dimitrova
     
    73
    Anglicko dalo gól!
    HARRY KANE dokončuje svoj hetrik! Brankár Ilijev síce smer vystihol, Kane však kopol penaltu prudko a hlavne úplne presne k ľavej tyči a nedal mu absolútne žiadnu šancu.
    73. Harry Kane (ENG) - 4:0
     
    74
    Trippier poslal mizernú malú domov Pickfordovi, ktorý sa snažil ešte zachrániť situáciu prihrávkou na Maguirea. Tomu však lopta odskočila a tesne pred vlastnou šestnástkou musel zastaviť faulom Galina Ivanova. Priamy kop pre Bulharsko zo skvelej streleckej pozície.
     
    75
    Ivelin Popov kopol priamy kop do ľavého horného rohu, Pickford však výborným zákrokom jeho strelu vyrazil.
    75. Ivelin Popov (BUL)
     
    76
    Despodov sa snažil v štýle Neymar získať penaltu pre Bulharsko, keďže však v okruhu jedného metra nebol ani jeden Angličan, tak jeho pád zostal u hlavného rozhodcu bez odozvy.
     
    77
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Harry Kane, prichádza Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    Harry Kane strelil svoj druhý hetrik v reprezentačnom drese. Ten prvý sa mu podaril v zápase MS 2018 proti Paname a tiež vtedy premenil dve penalty.
     
    79
    Mount sa snažil o uvoľnenie na pravom krídle, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a tá skončila za bránkovou čiarou.
     
    80
    Bulhari už zrejme úplne rezignovali. Loptu síce majú na kopačkách, dopredu sa ale vôbec netlačia a zjavne už chcú mať tento kolotoč za sebou.
     
    81
    Nákop Božikova bez problémov skrotil brankár Pickford. Ten rozohral okamžite dopredu, kde už na Angličanov čakajú pripravení Bulhari.
     
    83
    Striedanie v tíme Bulharsko: z ihriska odchádza Galin Ivanov, prichádza Daniel Mladenov.
     
    84
    Rose sa elegantne prekľučkoval až do bulharskej šestnástky, kde mu strelu z ľavej strany na poslednú chvíľu zablokoval Kristian Dimitrov. Ten loptu radšej odkopol k domácemu brankárovi.
     
    85
    Rashford trafil strelou zo strednej vzdialenosti Sarmova do toho najcitlivejšieho miesta na tele. Bulharský záložník musí byť ošetrený.
     
    87
    Wanderson hľadal kolmým pasom za anglickú obranu rozbehnutého Despodova, ten ale nedokázal loptu spracovať. Angličania otáčajú hru.
     
    88
    Rashford si narazil na hranici bulharského pokutového územia loptu s Mountom a po jeho spätnej prihrávke sa dostal do samostatného úniku. Proti nemu vybehol brankár Ilijev, ktorého trafil Rashford do tváre.
    88. Marcus Rashford (ENG)
     
    89
    Bulhari získali rohový kop, center z neho však bez problémov chytil brankár Pickford.
     
    90
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    90+1
    Angličania majú záver zápasu plne pod kontrolou a s bezmocnými Bulharmi hrajú v strede poľa doslova bago.
     
    90+3
    Žltú kartu za úplne nezmyselný sklz, ktorým zasiahol nohu Nedjalkova, dostáva Danny Rose (Anglicko).
    90+3. Danny Rose (ENG)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Angličania s prehľadom zvládli i svoj tretí kvalifikačný zápas a i Bulharom nadelili debakel. O deji zápasu definitívne rozhodli dva góly v úvode druhého polčasu, po ktorých hostia už úplne rezignovali a zápas sa dohrával pevne pod taktovkou Angličanov. Tí nepustili svojho súpera skvelým výkonom absolútne k ničomu a brankár Pickford musel za celý zápas predviesť len dva zložitejšie zákroky. Anglicko sa tak vracia do čela tabuľky skupiny A s deviatimi bodmi a impozantným skóre 14:1. Bulharsko je posledné s dvomi bodmi a prakticky už bez šance na postup.
     
    Držanie lopty: 65 % : 35 %.
    Strely na bránu: 6:4.
    Strely mimo: 3:0.
    Rohy: 6:3.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 11:7.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:04:13)

    Michal Sadlek

    Góly: 24. Kane, 50. Kane (pen.), 55. Sterling, 73. Kane (pen.)

    Karty:   30. M. Keane (ENG), 90+3. Rose (ENG) – 36. Bodurov (BUL)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:0. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:7.
    Anglicko: Pickford – Trippier, M. Keane, Maguire, Rose – Barkley, Rice, Henderson (67. Mount) – Sterling (71. Sancho) – Rashford, Kane (C) (77. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Heaton, Pope – Alexander-Arnold, Joe Gomez, Chilwell, Mings, Winks, Mount, Oxlade-Chamberlain, Maddison, Sancho, C. Wilson.

    Bulharsko: P. Ilijev – S. Popov, Bodurov (65. K. Dimitrov), Božikov, Nedjalkov – Sarmov – G. Ivanov (83. Mladenov), I. Popov (C), Malinov, Wanderson – Marcelinho (67. Despodov).
    Náhradníci: Ch. Ivanov, Lukov – Pašov, K. Dimitrov, Slavčev, Despodov, Krajev, G. Milanov, Mladenov, Goranov, Terziev, N. Dimitrov.

    Rozhodca: Guida – Passeri, Peretti (všetci Taliansko)