Třinec – Pelicans Lahti 5:3 (kon.) | Tappara – EC-KAC 8:3 (kon.) | Djurgården – Vienna 3:6 (kon.)
Augsburg – Luleå 4:5 (po pr.) | Frisk Asker – Biel 2:3 (kon.) | Mannheim – GKS Tychy 5:0 (kon.)
Lausanne – Junosť Minsk 3:2 (kon.)
koniec
Tappara Tampere
8:3 (2:2, 2:0, 4:1)
KAC Klagenfurt
cz Piatok 06.09.2019, 18:00 • Hakametsä Stadium, Tampere • Liga majstrov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    50:32 Charles BERTRAND - 8:3
     
    50:32
    Tappara právě vstřelila branku!
    Tohle je už opravdu nářez. Domácí využili přesilovku, když po Morleyho přihrávce mohl zakončovat už volný Kuusela, jenže ještě přihrál mezi kruhy na najíždějícího CHARLESE BERTRANDA, ten prostřelil Madlenera a zaznamenal tak hattrick! Asistence: Kristian Kuusela, Tyler Morley.
    47:49 Olavi VAUHKONEN - 7:3
     
    47:49
    Tappara právě vstřelila branku!
    Už je to ze strany domácích střelnice a pro Klagenfurt to vypadá na debakl. Po rychlé kombinaci se do sóla dostal OLAVI VAUHKONEN a zakončil jej nekompromisním švihem na levou ruku brankáře Madlenera – 7:3. Asistence: Juhani Jasu, Patrik Puistola.
    45:47 Kristian KUUSELA - 6:3
     
    45:47
    Tappara právě vstřelila branku!
    V rozehrávce tentokrát chybovali hosté, puk vybojoval Morley a i když se mu samotnému skórovat nepodařilo, tak z dorážky se prosadil KRISTIAN KUUSELA a pověsil puk pod horní tyčku. Asistence: Tyler Morley.
    44:06 Niko OJAMÄKI - 5:3
     
    44:06
    Tappara právě vstřelila branku!
    No vida, domácí se mohou zase více uklidnit, opět vedou o dvě branky. Po vybojování puku u mantinelu přišel Ytterellova střela, kterou Madlener pouze vyrazil před sebe a NIKO OJÄMAKI dokázal zblízka doklepnout puk za jeho záda – 5:3. Asistence: Alexander Ytterell, Matias Lehtonen.
    40:53 Andrew KOZEK - 4:3
     
    40:53
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    No a pozor, hned ze startu třetí třetiny je tu snížení! Po chybě v rozehrávce Tappary se k puku dostal Neal, tomu se ještě zblízka nepovedlo Garteiga překonat, ale dojíždějící ANDREW KOZEK už byl úspěšnější a dostrkal puk za brankovou čáru – 4:3. Asistence: Matthew Neal.
    36:32 Charles BERTRAND - 4:2
     
    36:32
    Tappara právě vstřelila branku!
    No vida a další gól domácích! Letící puk přistál v pravém kruhu pro vhazování, kde se do něj opřel CHARLES BERTRAND a jeho pokus propadl do sítě mezi tyčkou a rukou gólmana Madlenera – 4:2. Asistence: Tyler Morley.
    36:02 Jere KARJALAINEN - 3:2
     
    36:02
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení. Klagenfurtu nevyšla rozehrávka, puku se chopil Moilanen, zpoze branky přihrál na JEREHO KARJALAINENA a ten střelou z první propálil Madlenera – 3:2. Asistence: Sami Moilanen.
    19:48 Charles BERTRAND - 2:2
     
    19:48
    Tappara právě vstřelila branku!
    Gól do šatny a máme srovnáno! U levého mantinelu se puku chopil CHARLES BERTRAND, předvedl sólo akci, vyjel zpoza branky a střelou z bleskové otočky zamířil naprosto přesně. Madlener toho moc neviděl a je to 2:2. Bez asistence.
    09:11 Manuel GANAHL - 1:2
     
    09:11
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    A hosté už vedou. Petersen přihrával k brance, kde se o rychlé zakončení pokoušel MANUEL GANAHL. Puk mu sice v prvním momentu utekl, pak ale dokázal ze záporného úhlu odrazit puk od chráničů brankáře Garteiga a dostat jej do sítě! Asistence: Nicholas Petersen.
    07:00 Matthew NEAL - 1:1
     
    07:00
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Hosté svou přesilovku rychle využili, když po kombinaci nahodil před branku Petersen a clonící MATTHEW NEAL bruslí tečoval puk za Garteigova záda. Rozhodčí si šli celou situaci zkontrolovat k videu a po chvilce gól potvrdili. Asistence: Nicholas Petersen, Andrew Kozek.
    06:21 Olavi VAUHKONEN - 1:0
     
    06:21
    Tappara právě vstřelila branku!
    No a domácí svou přesilovku zvládli využít. Kus práce odvedl Morley, když vjel do pásma, bekhendovou žabičkou našel najíždějícího OLAVIHO VAUHKONENA a ten bleskurychlým bekhendovým blafákem překonal Madlenera – 1:0. Asistence: Tyler Morley, Teemu Suhonen.

    Aleš Pur

    Góly a asistencie: 7. Vauhkonen (Morley, Suhonen), 20. Bertrand, 37. Karjalainen (Moilanen), 37. Bertrand (Morley), 45. Ojamäki (Ytterell, Lehtonen), 46. Kuusela (Morley), 48. Vauhkonen (Jasu, Puistola), 51. Bertrand (Kuusela, Morley) – 7. Neal (Petersen, Kozek), 10. Ganahl (Petersen), 41. Kozek (Neal)


    Tappara Tampere: Garteig (Heljanko) – Suhonen, Vittasmäki, Kemiläinen, Blood, Ytterell, Utunen, Mäntylä – Bertrand, Morley, Kuusela (C) – Ojamäki, Virta, Levtchi – Karjalainen, Rauhala, Moilanen – Vauhkonen, Jasu, Puistola.
    KAC Klagenfurt: Madlener (Haugen) – Fischer (C), Comrie, Schumnig, Harand, Unterweger, Strong, Duller, Schnetzer – S. Geier, Liivik, M. Geier – Kozek, Koch, Neal – Petersen, Obersteiner, Ganahl – Richter, Hundertpfund, Witting.

    Rozhodca: Raming (RUS), Heikkinen (FIN) – Elonen (FIN), Niittylä (FIN)

    Diváci: 3 725