Junosť Minsk – Třinec 2:0 (kon.) | Frölunda – Hradec Králové 2:3 (kon.) | Skellefteå – Grenoble 1:2 (kon.)
Cardiff – Moser Medical Graz 99ers 4:3 (1:0 po s.n.) | GKS Tychy – Mannheim 2:3 (po pr.) | Kärpät – Bern 2:3 (po pr.)
Pelicans Lahti – Lausanne 4:5 (1:3 po s.n.) | Vienna – Djurgården 1:2 (kon.)
koniec
Vienna Capitals
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Djurgårdens IF
cz Nedeľa 01.09.2019, 19:30 • Erste Bank Arena, Vídeň • Liga majstrov • Skupina F
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Ve čtvrtek odstartoval nový ročník hokejové Ligy mistrů, nebo chcete-li Champions Hockey League a i dnes jsou na programu další zápasy. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Vienna Capitals (Rakousko) a Djurgårdens IF (Švédsko).
     
    Vienna Capitals

    Hokejisté Vienna Capitals odehráli své první utkání v letošním novém ročníku Ligy mistrů ve čtvrtek, kdy na svém ledě vyzvali německý Mannheim, který nedal Capitals žádnou šanci. Po druhé třetině totiž vedl 5:0 a nakonec bral výhru 6:1 z jeho pohledu. Dnes tak čeká vídeňské hokejisty reparát a pokud chtějí pomýšlet na postup ze skupiny, měli by rozhodně bodovat. V opačném případě by to pro ně mohlo být už hodně těžké. A nečeká je nic lehkého, narazí totiž na švédský Djurgården, který bude v utkání rozhodně favoritem.
     
    Djurgårdens IF

    Zda-li hosté z týmu Djurgårdens IF naplní tuto roli favorita, napoví až samozřejmě samotný duel. Také hosté načali svou pouť dalším ročníkem Champions Hockey League ve čtvrtek, a sice na ledě polského celku z Tych. A zde se jim dařilo, hráči Djurgårdenu vyhráli 6:2 a připsali si první tři body do tabulky. Domácí zatím nemají ani jeden. A i dnes budou hosté usilovat o bodový zisk a na vídeňský led jedou s jasným cílem, a to znovu plně bodovat. Čeká nás zajímavý duel, který si nenechte rozhodně ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu ještě neutkaly. Dnes to tak pro ně bude jedna velká neznámá a uvidíme, jak si proti sobě povedou v dalším utkání letošního ročníku Champions Hockey League.
     
    Úvodní sestavy:

    Vienna Capitals: Zapolski (Starkbaum) – Wall, Flood, Kichton, Dorion, Hackl, Peter, Birnbaum, Neubauer – Olden, Holzapfel, Loney – Wukovits, Vause, Baun – Fischer, Zalewski, Hartl – Bauer, Grosslechner, Winkler.

    Djurgårdens IF: Jensen (Rheyneuclaudes) – Hultström, Högström, Nilsson, Aising, Pettersson, Norell, Johansson, Eriksson – Bergfors, Josefson, Berglund – Holtz, Haga, Strandberg – Guter, Wandell, Hedman – Walli-Walterholm, Östman, Grewe.

    Rozhodčí: Peter Stano, Trpimir Piragić – Gasper Jaka Zgonc, Attila Nagy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    11:53
    Vyloučení v týmu Djurgårdens IF (Olle Alsing – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:15
    Vienna Capitals vstřelili branku!
    Domácí tým využívá hned první přesilovku utkání! Přesnou trefou mezi tři tyče se o něj postaral ALEX WALL, když z kruhu dokázal přesně najít prostor ve středu branky. Asistence: Mark Flood, Ty Loney
    13:15 Alex WALL - 1:0
     
    17:17
    Vídeňští jsou stále v útočném pásmu a snaží se najít volné místo pro samotný přechod do útoku. To jim obrana Djurgardens nechce dovolit.
     
    17:30
    Vyloučení v týmu Vienna Capitals (Taylor Vause – 2 min., podrážení).
     
    18:24
    V přesilovce se naopak otěže chopil švédský celek, který se snaží najíždět od vlastní branky. Po nějaké době se dokázal přesunout před Zapolskiho, avšak jeho branku stále neohrozil.
     
    19:32
    Souhra Djurgårdensu v útočném pásmu pokračuje i nadále. Hosté se ale přesto nemohou dostat ke střele.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. K vidění byl celkem vyrovnaný hokej, přesto mírnou výhodu mají hráči domácího týmu, kteří vedou po povedené trefě Alexe Walla.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    První buly druhé třetiny získali hráči Vídně. Gólman Jensen se tak musel natahovat k prvnímu zákroku, leč ten mu nečinil příliš velké potíže.
     
    20:33
    Naproti tomu Djurgårdensu se povedlo otočit hru a Patrik Berglund dojezdem k pravé tyči prověřil Zapolskiho. Gólman Capitals ale zkušeně přikryl kotouč lapačkou.
     
    21:15
    Švédové se stále drží u kotouče. Operují s ním ale pouze ve vlastní třetině, kde vyčkávají na vhodný moment pro přesun hlouběji do hřiště.
     
    22:00
    To se jim záhy také podařilo, navíc vytvořili kombinační tlak na obranu Vídně. Domácí tým si ale s celou situací dokázal poradit a nepustil Djurgårdens do téměř žádné střely.
     
    22:45
    Švédové se stále drží v útočné třetině a přihrávkami po jejím obvodu hledají volnou palebnou pozici. To se jim ovšem nedaří, neboť obrana Vídně se drží ve středu dosti na těsno.
     
    23:39
    Djurgårdens právě vstřelilo branku!
    Přesto je nakonec srovnáno! SEBASTIAN STRANDBERG obdržel velmi povedenou křižnou přihrávku od Hagy, kterou přesně uklidil do volné skuliny u levé tyče branky Ryana Zapolskiho. Asistence: Michael Haga, Marcus Högström.
    23:39 Sebastian STRANDBERG - 1:1
     
    25:39
    Stockholmští stále nemají dost a nadále se drží na dostřel branky Zapolskiho. Obrana Vídně je ovšem pozorná. Díky tomu dochází k drobným šarvátkám.
     
    26:19
    Hosté se stále drží v útočném pásmu. Byť v poslední chvíli pouze kombinují na jeho obvodu ve snaze vystřelit na branku Vídně.
     
    27:29
    Ke kotouči se po nějaké době dostali i domácí hokejisté. Byl to ale spíše jen krátký přesun mezi rozehrávkami akcí Stockholmu, neboť puk se opět drží v moci hostí.
     
    28:20
    Po vítězném buly před Zapolskim se kotouče zmocnili hráči Capitals. Ti už se ovšem nedokázali probít přes hráz Djurgårdensu na modré čáře, přestože sváděli tvrdé souboje.
     
    29:32
    Nakonec ale stejně Vídeňští dobyli prostor před gólmanem Jensenem. Ten si také po nějaké době vyzkoušel jaké to je chytit kotouč. Samotný dojezd k pravé hranici brankoviště ale dokázal lapit velmi přesně.
     
    30:02
    Vyloučení v týmu Djurgårdens IF (Olle Alsing – 2 min., hákování).
     
    30:37
    Přesilovka pomohla Vídni k usazení se před Jensenem. Domácí se kombinační souhrou snaží dostat ke střele, leč samotné nahrávky jim obrana Stockholmu velmi znepříjemňuje.
     
    31:33
    Po pravém křídle se vydal do brejku Strandberg. Už ale ne ke střele, neboť se ho chopili obránci Vídně, kteří jeho cestu nasměrovali za branku Zapolskiho.
     
    32:02
    Hosté v plném počtu.
     
    32:37
    Od modré to ještě zkoušel Niclas Bergfors, jehož křižná střela našla své útočiště v lapačce gólmana domácího týmu,
     
    32:59
    Vyhrané vhazování umožnilo Patricku Peterovi vyjet s kotoučem podél mantinelu do středního pásma. Tam se pokusil najít některého ze svých spoluhráčů, což mu ale nevyšlo a naopak se puk dostal do sevření soupeře.
     
    33:58
    Tím pádem je hra opět před Zapolskim, který musí čelit tlaku ze strany Djurgårdensu. Ten ovšem zatím pramenil jen v jedinou střelu, jež nečinila vídeňskému strážci svatyně velké problémy.
     
    34:49
    Domácí se dokázali probít před Jensena. V útočném pásmu si snaží přihrávat, přesto k samotnému vystřelení mají velmi daleko.
     
    35:36
    A ani před brankou hostí nevydrželi příliš dlouho. Tým ze švédského hlavního města záhy dokázal přesunout těžiště hry zpět do míst, které se mu hodí jistě více, byť tam se nemohou dostat do žádné vyložené akce.
     
    36:31
    U kotouče jsou po vhazování opět Stockholmští. Tentokrát ale vyčkávají s rozehrávkou u vlastní branky.
     
    36:49
    Nepřehledná situace se nyní udála před Ryanem Zapolskim. Gólman Vídně byl sražen Michaelem Hagou, který se pokusil dorazit střelu svého spoluhráče z levé strany. Centr druhé formace Djurgårdensu si ale najížděl příliš rychle a cestu ubrzdil až v brankovišti o gólmanovo tělo.
     
    37:38
    Po krátké době se hosté opět dostali před Zapolskiho, který si tentokrát dokázal přikrýt střelu z velké dálky od Mattiase Gutera.
     
    38:10
    A zkouší to i domácí Vídeňané! První střelu Aliho Wukovitse sice Robin Jensen vyrazil, nápor Capitals tím ale ani v nejmenším nezastavil, naopak domácí se odhodlali k dalším střeleckým příležitostem.
     
    39:30
    Stockholm ještě rozehrává postupný útok z vlastní obranné třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina dnešního utkání je u konce. Zpočátku zcela patřila hostujícímu Djurgårdensu, který svou snahu okořenil gólem Strandberga. Postupem času se do hry ale dostávali i domácí, díky čemuž bylo rušno i na druhé straně kluziště. Gól jsme však v této třetině viděli jen jediný, díky čemuž jsou před závěrečnou periodou šance obou týmů otevřené.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Po krátké souhře na startu třetí třetiny se do akce pokoušeli dostali vídeňští hokejisté. Jejich cesta ale vzala za své již ve středním pásmu, kde se puku zmocnil soupeř.
     
    41:07
    Vyloučení v týmu Vienna Capitals (Kyle Baum – 2 min., sekání).
     
    41:18
    I přes oslabení se drží u kotouče domácí, jejichž jedinou starostí je rychle poslat puk mimo vlastní ohrožení. To se jim nakonec i podařilo a Djurgårdens musí rozehrávat od vlastní branky.
     
    42:14
    Švédové byli opět vytlačeni ven ze třetiny a zkouší další návratovou akci.
     
    42:38
    Kombinační akce stockholmského týmu ještě více přibližuje hosty k brance Zapolskiho, kterou se snaží ostřelovat.
     
    43:07
    Domácí v plném počtu.
     
    43:50
    Po vyrovnání početních sil se kotouče chopili hráči domácího týmu, kteří přenesli těžiště hry na opačný konec kluziště. Tam se ovšem ke střele nedostali.
     
    44:24
    Djurgårdens právě vstřelilo branku!
    Naproti tomu hosté se ujímají vedení! Dlouhou křižnou přihrávku z pravého kruhu převzal na hranici brankoviště TOM WANDELL, který už kotouč lehce dotečoval do zcela odkrytého prostoru u levé tyče Zapolskiho svatyně. Asistence: Anton Hedman
    44:24 Tom WANDELL - 1:2
     
    45:32
    Zisk vedení ještě více hostující hokejisty nabudil. Ti už prakticky neopouštějí prostor před Ryanem Zapolskim, na něhož se snaží z mnoha úhlů a z různých vzdáleností střílet.
     
    46:13
    Tlak Djurgårdensu stále pokračuje. S poslední střelou z mezikruží si ale Zapolski dokázal poradit a vyrazil ji do protipohybu letu kotouče.
     
    46:37
    Na držení kotouče hráči Stockholmu se nezměnilo nic ani po vhazování po powerbreaku. Co se změnilo, to je obraz hry. Hosté se musejí častěji vracet k vlastní brance, aby se tak srovnali a zahájili další rozehrávku.
     
    47:31
    Po nějaké chvíli se i Vídni podařilo dostat před Jensena. Jedinou jejich střelu ale gólman Djurgårdensu lapil a po vhazování Capitals o kotouč přišli a museli jít bránit útok na vlastní branku.
     
    48:04
    Domácí se dostali ke kotouči u vlastní branky. Sérií rychlých nahrávek se dokázali dostat na opačný konec kluziště a z těsné blízkosti také ohrozit gólmana Jensena. Ten ale zůstal ve střehu a celou situaci proti své brance dokázal pokrýt.
     
    48:20
    Vídeňští se ale nadále drží v útočném pásmu a čekají na příležitost k vystřelení na Robina Jensena.
     
    49:36
    Hosté celý nepříznivý tlak na vlastní branku přečkali bez větších obtíží, naopak při první šanci musel lovit Zapolski kotouč ve své lapačce, kam mu propadl po střele od modré čáry.
     
    50:37
    Tuhý boj o kotouč sváděli hráči obou týmů na dostřel Jensenovy branky. Vítězně z něj vyšli domácí, ovšem ti již ve středním pásmu o puk přišli. Ten se dostali do moci Stockholmu, jemuž první útok nevyšel a vrátil se k rozehrávce za vlastní branku.
     
    52:02
    Zpětná kombinace k vlastní brance se Djurgårdensu vyplatila. Švédský tým se díky ní sehrál v obranné třetině a o to důrazněji se vrátil do prostoru před Zapolskim.
     
    52:53
    Kombinace domácích ve snaze vymanit se z útočného sevření dlouho ke správnému cíli nevedla. Přesto se po nějaké době Vídeňští dostali až do útočného pásma, kde ovšem byli přitlačeni na roh kluziště a boj o puk u mantinelu prohráli.
     
    54:04
    Vyloučení v týmu Djurgårdens IF (Marcus Högström – 2 min., držení).
     
    54:09
    Přesilovka pomohla Vídni k usazení se v útočném pásmu. Domácí se dokázali přiblížit i do mezikruží těsně před Jensena. Samotnou střelbu jim ale blokující obrana Djurgårdensu znemožňuje.
     
    54:41
    Hostům se povedlo zmírnit napětí dalekým výhozem kotouče až před Zapolskiho.
     
    55:14
    Vídeňané se ale po nějaké chvíli dostali zpět do pásma, kde zkoušejí kombinaci v přesilovkovém čtverci.
     
    55:35
    Závěr zápasu přináší i peprnější chvilky! Ten poslední vyprovokoval Simon Johannsen, když najel do Oldena. Za to si vysloužil dvouminutový trest za hrubost. Stejnou porci minut si ale odsedí také Ty Loney za hrubost a Alex Wall za nedovolené bránění, kteří se pustili do šarvátky také velmi ochotně.
     
    56:27
    Hosté zvládají svou přesilovku velmi aktivně a stále se drží před gólmanem Capitals.
     
    57:35
    Oba týmy v plném počtu.
     
    58:34
    Vídeňští to v samém závěru zkouší v šesti bez gólmana!
     
    59:17
    A přesilovka jim svědčí. Domácí tým se vehementně tlačí do útočného pásma, v němž se pokouší o zakončení.
     
    59:24
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:37
    Domácí se s vypětím všech sil drží v útočném pásmu a kombinací se snaží vyvolat nebezpečnou situaci.
     
    Konec zápasu.
     
    K té však již nedošlo a hosté ze Stockholmu si tak došli k dosti vydřené výhře 2:1. Tím si připisují další tři body do tabulky, kdežto domácí Vídeň zůstává po dvou zápasech stále na nule. Hosté sice zprvu prohrávali, nakonec však dokázali dvěma, takřka identickými góly Sebastiana Strandberga a Toma Wandella otočit vývoj utkání. Za domácí se v úvodu utkání prosadil jen Alex Wall.
     
    Ode mne je o z Vídně pro dnešek vše a přeji vám hezký zbytek nedělního večera. Někdy příště u dalších online přenosů na počtenou! (21:53:53)

    Vít Trubička

    Góly a asistencie: 14. Wall (Flood, Loney) – 24. Strandberg (Haga, Hogström), 45. Wandell (Hedman)


    Vienna Capitals: Zapolski (Starkbaum) – Wall, Flood, Kichton, Dorion, Hackl, Peter, Birnbaum, Neubauer – Olden, Holzapfel, Loney – Wukovits, Vause, Baun – Fischer, Zalewski, Hartl – Bauer, Grosslechner, Winkler.
    Djurgårdens IF: Jensen (Rheyneuclaudes) – Hultström, Högström, Nilsson, Aising, Pettersson, Norell, Johansson, Eriksson – Bergfors, Josefson, Berglund – Holtz, Haga, Strandberg – Guter, Wandell, Hedman – Walli-Walterholm, Östman, Grewe.

    Rozhodca: Peter Stano, Trpimir Piragić – Gasper Jaka Zgonc, Attila Nagy