Mönchengladbach – Lipsko 1:3 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
1:3 (0:1)
RB Lipsko
Piatok 30.08.2019, 20:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:40:15)
     
    Držanie lopty: 49 % : 51 %.
    Strely na bránu: 3:6.
    Strely mimo: 6:5.
    Rohy: 9:5.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 17:19.
     
    Lipsko v druhom polčase nepustilo domácich prakticky do ničoho a zaslúžene si z Mönchengladbachu odvezie všetky tri body. Hlavným hrdinom večera bol Timo Werner, ktorý strelil hetrik a svojim spoluhráčom pripravil niekoľko ďalších nádejných príležitostí. Domáci sa dostávali do nebezpečných situácií len sporadicky a paradoxne najväčšiu im pripravil Orban, ktorý zrazil center do brvna vlastnej brány. Domáci ožili až v závere, keď najprv po asistencii Lászla Bénesa znížil Embolo a následne mal ten istý hráč na hlave vyrovnanie, svoju príležitosť však nepremenil. Z posledného útoku potom po chybe Gintera potvrdil výhru Lipska práve strelec hetriku Timo Werner. Lipsko tak vstúpilo do sezóny tromi výhrami a dostáva sa na čelo tabuľky. Mönchengladbach prvýkrát v sezóne prehral a má na konte štyri body.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4. Timo Werner (RBL) - 1:3
     
    90+4
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Hotovo, Lipsko dnes vyhrá! Odkop Gulácsiho od brány nešťastne predĺžil hlavou za seba Ginter priamo do behu voľného TIMA WERNERA, ktorý zakončil samostatný únik strelou po zemi k ľavej tyči Sommerovej brány. Werner tak završuje svoj dnešný hetrik!
     
    90+3
    Už mohlo byť vyrovnané! Lainer našiel výborným centrom z pravej strany hlavu nabiehajúceho Embola, ktorý tiesnený obrancom Lipska poslal loptu tesne nad bránu Gulácsiho.
     
    90+2
    Gulácsimu sa nevydaril odkop a loptu po malej domov v podstate prihral domácim. Tí chceli jeho chybu hneď využiť, nákop na Embola však chytil práve vybiehajúci Gulácsi.
    90+1. Breel Embolo (MNC) - 1:2
     
    90+1
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci ešte dramatizujú záver! Bénesov center z priameho kopu z pravej strany útočnej polovice letel na zadnú tyč, kde nezachytil striedajúci Mukiele nábeh BREELA EMBOLA a ten hlavou poslal loptu k ľavej tyči Gulácsiho brány.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Kramer podrazil Haidaru a daroval hosťom možnosť priameho kopu, ktorú však hostia nevyužili. Loptu rýchlo rozohrali po zemi do strany a namiesto toho kombinujú na pravom krídle.
     
    88
    Po Raffaelovom centri hlavičkoval Elvedi, ktorý úplne evidentne trafil brániaceho hráča Lipska a od neho sa lopta odrazila mimo bránu hostí. Rozhodcovia však chybne nariadili odkop od Gulácsiho brány.
     
    87
    Embolo si nabehol na peknú prienikovú prihrávku Raffaela, i jeho center ale bol zablokovaný.
     
    86
    Bénes najprv centroval z rohu a po tom, čo hostia nákop odhlavičkovali, i z hry, ani jeden pas ale nepriniesol nebezpečenstvo pred bránu Lipska.
     
    85
    Pléa je napokon v poriadku a pokračuje v hre. Wendt vybojoval loptu na ľavej strane a zablokovaným centrom získal pre domácich rohový kop.
     
    84
    Hostia zatiaľ s prehľadom kontrolujú druhý polčas a smerujú za tromi bodmi. Na trávniku sa medzitým po súboji s Konatém ocitol Pléa, ktorého zasiahol obranca Lipska vo vzdušnom súboji.
     
    82
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Marcel Halstenberg, prichádza Nordi Mukiele.
     
    82
    Bez cudzieho zavinenia sedí teraz na trávniku Halstenberg a musí byť ošetrený. Domáci dávajú najavo hlasným piskotom, čo si o tomto myslia.
     
    81
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Poulsena dostáva Oscar Wendt (Borussia Mönchengladbach).
     
    80
    Raffaelova tvrdá strela bola zablokovaná na roh. Sám Raffael ho potom rozohral centrom na zadnú tyč, obrana hostí si ale dokázala poradiť a nákop odhlavičkovala.
     
    79
    Bénes to vyskúšal po rýchlej akcii na pravom krídle centrom takmer z bránkovej čiary, Gulácsi bol však pripravený a loptu chytil.
     
    78
    Sommer chytil strelu Sabitzera zo strednej vzdialenosti. Loptu chcel rýchlo rozohrať dopredu, rovnako rýchlo ale boli hostia zoradení v obranných šíkoch.
     
    77
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Florian Neuhaus, prichádza Christoph Kramer.
     
    77
    Poulsen sa pri nábehu na center z rohu previnil útočným faulom.
     
    76
    Haidara získal loptu od domácich, narazil si ju so Sabitzerom a zablokovaným centrom získal rohový kop pre hostí.
     
    74
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Fabian Johnson, prichádza Raffael.
     
    74
    Bénes vystihol rozohrávku hostí a posunul loptu na Neuhausa. Ten chcel okamžite vysunúť za obranu Lipska Pléu, Francúz však bol v ofsajde.
     
    73
    Hostia však pokračujú v obliehaní pokutového územia domácich. Demmeho center odhlavičkoval Ginter, hostia ale zostávajú pri lopte.
     
    72
    Lipsko v krátkom časovom slede získalo ďalší rohový kop, ani tento ale nepriniesol nebezpečenstvo pred bránu domácich. Domáca obrana center bez problémov odvrátila do bezpečia.
     
    71
    Sabitzerov center z rohového kopu letel na prednú tyč na Konatého, ktorý tiesnený obrancom Gladbachu poslal loptu mimo Sommerovu bránu.
     
    70
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Kevin Kampl, prichádza Diego Demme.
     
    69
    Bénes poslal center na zadnú tyč, Ginterovi ale chýbalo niekoľko krokov, aby loptu zasiahol.
     
    68
    Žltú kartu za kopnutie do nohy Embola dostáva Ibrahima Konaté (RB Leipzig). Priamy kop Mönchengladbachu z ľavej strany útočnej polovice rozohráva László Bénes.
     
    68
    Držanie lopty: 49 % : 51 %
    Strely: 6:9
     
    67
    K Embolovi v pokutovom území Lipska prepadol center z pravej strany a útočník domácich sa nechal v dobrej pozícii zaskočiť sklzom brániaceho hráča hostí. Loptu napokon cez neho pretlačil len veľmi slabo po zemi, s čím si Gulácsi poradil.
     
    66
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Marcus Thuram, prichádza László Bénes.
     
    65
    Striedajúci Haidara prihral cez Wernera na hranici šestnástky Mönchengladbachu na voľného Sabitzera, ktorého strelu do ľavého horného rohu domácej brány vyrazil skvelým zákrokom Sommer.
     
    64
    Ďalší rýchly protiútok hostí takmer skončil gólom! Werner dostal na pravú stranu presnú prihrávku a strieľaným centrom do bránkoviska posielal loptu na zadnú tyč na dobiehajúceho Poulsena. Ten v sklze nedokázal loptu dotlačiť do odkrytej brány.
     
    63
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Emil Forsberg, prichádza Amadou Haidara.
     
    62
    I tentokrát ale center nepriniesol žiadne nebezpečenstvo a domáci po faule v súboji o loptu hrací predmet strácajú.
     
    61
    Hostia začínajú pod tlakom robiť chyby. Klostermann poslal nezmyselnú malú domov brankárovi Gulácsimu, ktorý ju už nedokázal včas odkopnúť. Roh pre domácich zadarmo.
     
    60
    Následne získali hostia štandardku z ľavého krídla, center ale dokázala obrana hostí bez problémov odhlavičkovať.
    59. Willi Orban (RBL)
     
    59
    Domáci začínajú dostávať hostí pod veľký tlak. Center Neuhausa zrazil v páde ramenom do brvna vlastnej brány Orban.
     
    58
    Johnson dostal výbornú prihrávku za obranu Lipska od Zakariu a preloboval vybiehajúceho brankára Gulácsiho, lopta však nakoniec skončila tesne mimo. Vzrušenie ale bolo zbytočné, Johnson bol v momente prihrávky v ofsajde.
     
    57
    Center na prednú tyč odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Lipska a následný center znovu bez váhania chytil do rukavíc brankár Gulácsi.
     
    56
    Toto tvrdenie potvrdil i Halstenberg, ktorý rezolútne odkopol loptu po prieniku Johnsona na rohový kop.
     
    55
    Domáci majú loptu znovu pod kontrolou, cez skvele brániacich hráčov Lipska sa ale v druhom polčase nedostali v útoku absolútne k ničomu.
     
    53
    Pléa dostal dobrú kolmicu za obranu Lipska od Thurama, vybiehal však z ofsajdovej pozície.
    52. Yussuf Poulsen (RBL)
     
    52
    Už to mohlo byť 0:3! Z ľavej strany prenikol do šestnástky Gladbachu Werner, ktorý poslal skvelú prihrávku na prednú tyč na Poulsena a ten loptu nasmeroval do brány domácich. Fantastickým reflexívnym zákrokom však loptu zastavil na ceste do siete brankár Yann Sommer.
     
    51
    Orban však loptu poslal priamo do autu a znovu ju majú na kopačkách bieli. Lainerova strieľaná prihrávka neprešla cez tmavomodrú stenu a hostia potom loptu vybojovali pod svoju kontrolu.
     
    50
    Pléa nezachytil nákop a v následnom súboji o loptu fauloval Orbana. Hostia tak získavajú dostatok času a priestoru na rozohrávku.
     
    49
    Domáci majú loptu pod kontrolou, zatiaľ si ju však posúva len ich obranná štvorica na vlastnej polovici.
    47. Timo Werner (RBL) - 0:2
     
    47
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Forsbergovu prihrávku pristavil Poulsen pre rozbehnutého TIMA WERNERA, ktorý ušiel obrancovi Elvedimu do samostatného úniku a potom s istotou prekonal švajčiarskeho brankára domácich.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:30.
     
    Oba tímy sa v prvom polčase zamerali predovšetkým na obranu a veľa gólových príležitostí sme logicky nevideli. Viac nebezpečných situácií si pred súperovou bránou vypracovali domáci, ani jednu ale nepremenili, a tak pykali. Werner totiž z prvej gólovej príležitostí Lipska udrel a dostal hostí do vedenia. Uvidíme, ako na tento stav zareagujú v druhom polčase domáci.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Pléa vypálil veľmi tvrdo na bránu, avšak len do stredu na pripraveného Gulácsiho. Maďarský gólman hostí loptu na dvakrát skrotil.
     
    43
    Thuram si prevzal loptu na vlastnej polovici, potiahol ju k šestnástke Lipska a tam ho podrazil Konaté. Priamy kop Mönchengladbachu zo strednej vzdialenosti.
     
    42
    Žltú kartu za podrazenie Sabitzera dostáva Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach).
     
    41
    Werner prenikol k šestnástke domácich z ľavej strany a po tom, čo mu lopta odskočila, strieľal z hranice pokutového územia Sabitzer. Strelu Rakúšana vyrazil Sommer, ale len ku Kamplovi, ktorý poslal loptu pod brvno jeho brány. Našťastie pre domácich bol Kampl vo veľkom ofsajde a gól tak neplatí.
     
    40
    Domáci sú zjavne trochu v šoku po inkasovanom góle. Ich nervozitu potvrdil zbytočným faulom pri presingu rozohrávajúcich hostí Embolo.
    38. Timo Werner (RBL) - 0:1
     
    38
    Tím RB Leipzig práve strelil gól!
    Hostia okamžite vyvracajú moje predošlé tvrdenia a otvárajú skóre! Forsberg prihrávkou za Gintera poslal loptu do behu TIMOVI WERNEROVI, ktorý sa k nej cez obrancu Gladbachu pretlačil a následne ju poslal popod vybiehajúcim brankárom Sommerom do brány.
     
    37
    Obrancovia hostí hľadali možnosť na rozohrávku, žiadnu ale nenašli. Trochu zúfalý nákop dopredu potom skúsil Konaté, Sommer ho ale bez problémov chytil.
     
    36
    Hra sa naďalej odohráva predovšetkým medzi šestnástkami a okrem ojedinelých nebezpečných situácií pred bránou Lipska sme nevideli žiadny moment, ktorý by stál za zmienku.
     
    34
    Hostia sa snažia okamžite odpovedať. Wernerov center domáci odkopli, lopta sa ale rýchlo vrátila na kopačky hráčov Lipska.
     
    33
    Embolo posunul loptu do šestnástky k Zakariovi, ktorý ju pätičkou posunul za seba na voľného Pléu. Strelu Francúza z výbornej pozície zvnútra šestnástky vyrazil výborným zákrokom brankár Gulácsi.
     
    32
    Pléa získal pre Borussiu rohový kop, i tento center však hostia bez väčších problémov odhlavičkovali.
     
    31
    Sabitzerov center po nevydarenom odkope Elvediho vyboxoval z bránkoviska brankár domácich Sommer. Domáci sa potom k lopte konečne dostali, hostia však boli bleskurýchlo zoradení v obrane na vlastnej polovici.
     
    30
    Kampl peknou kolmicou našiel Wernera, ktorého strieľaný center do bránkoviska nedokázal zasiahnuť včas Poulsen. Hostia však loptu udržali a zatláčajú domácich do obrany.
     
    29
    Na opačnej strane sa okolo Wendta na pravom krídle prehnal Sabitzer, ani on však svojim následným centrom spoluhráčov nenašiel.
     
    28
    Pléa trafil z priameho kopu múr. Domáci však loptu udržali a znovu zaútočili, výsledkom tejto akcie ale bol len Johnsonov center do zóny nikoho.
     
    27
    Embolo sa znovu pokúsil o individuálny prienik. Tento pokus cez stred obrany Lipska bol úspešnejší a po faule Sabitzera získavajú domáci priamy kop takmer z hranice pokutového územia.
     
    26
    Hostia o loptu prišli, Werner sa preto okamžite vydal napádať rozohrávku domácich. Pri presingu bol však až príliš aktívny a podrazil Gintera.
     
    25
    Hostia začínajú získavať v posledných minútach prevahu a znovu kombinujú pred šestnástkou Mönchengladbachu.
     
    24
    Lopta sa však rýchlo vrátila k hosťom, konkrétne k Wernerovi, ktorý sa chcel dostať do nebezpečnej pozície po pravom krídle. Neúspešne, navyše si predkopol loptu za bránkovú čiaru, takže o ňu hostia úplne prišli.
     
    23
    Jeho rozohrávku si zobral na starosť Sabitzer, jeho nie príliš prudký center ale domáca obrana bez problémov odvrátila.
     
    22
    Wendt podrazil prenikajúceho protihráča. Lipsko bude mať priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    21
    Embolo, ktorý už jednu žltú kartu, podrazil ďalším ostrým zákrokom Forsberga. Švajčiar si začína koledovať o vylúčenie.
     
    19
    Konaté po nedorozumení v obrane Lipska daroval domácim rohový kop. Z neho ale nič nebezpečného neprišlo, center totiž hravo chytil pripravený gólman Gulácsi.
     
    18
    Žltú kartu za držanie Pléu v nádejne sa rozvíjajúcom útoku domácich dostáva Konrad Laimer (RB Leipzig).
     
    18
    Do nebezpečnej pozície sa ale neprekombinovali a po nepresnej prihrávke na Wernera sa k lopte dostal Wendt. Následný nákop na rozbehnutého Lainera bol veľmi nepresný a skončil v aute.
     
    17
    Hostia sa prvýkrát usadili na dlhšiu dobu na polovici Borussie a postupne zatláčajú domácich čoraz hlbšie do obrany.
     
    16
    Držanie lopty: 58 % : 42 %
    Strely: 3:0
     
    15
    Nacvičeným signálom sa lopta dostala od rohovej zástavky až k Lainerovi, ktorý tvrdou strelou zo strednej vzdialenosti minul Gulácsiho bránu.
     
    14
    Thuram sa pokúsil o individuálny prienik po ľavej strane, Konaté ho ale vytlačil z nebezpečného priestoru a potom zablokoval jeho center na rohový kop.
     
    13
    Sabitzerovu prihrávku chcel prepustiť Poulsen na Wernera, ten ale jeho úmysel nepochopil a k lopte sa včas nedostal. Domáci následne loptu odkopli až k maďarskému brankárovi hostí Gulácsimu.
     
    12
    Na opačnej strane bol útok Lipska zastavený odpískaným ofsajdom, v ktorom sa ocitol Werner.
     
    11
    Lainerov center po zemi trochu prekvapivo prešiel cez niekoľkých hráčov Lipska priamo na kopačku Embola, ktorý z prvej z hranice pokutového územia namieril vysoko nad Gulácsiho bránu.
    10. Alassane Pléa (MNC)
     
    10
    Pléa si na hranici šestnástky narazil loptu s Embolom a nabehol si za obranu Lipska na jeho spätný oblúčik. Z voleja však Gulácsiho neohrozil, loptu poslal vysoko nad bránu hostí.
     
    9
    A ďalší faul. Vinníkom bol tentokrát Sabitzer, ktorý podrazil protihráča pri spracovaní prihrávky.
     
    8
    Zápas je zatiaľ bojom o kontrolu nad stredom poľa a videli sme už pomerne dosť faulov. Ďalším z nich zastavil Neuhausa Kampl.
     
    7
    Sabitzera obral o loptu Zakaria a domáci mohli zaútočiť. Thuram obišiel krásnou zasekávačkou Orbana, takmer z bránkovej čiary ale nacentroval priamo do rúk brankára Gulácsiho.
     
    6
    Hostia rýchlo otočili hru a Werner odvážnym prienikom po pravej strane získal prvý rohový kop zápasu. Na center z neho si na zadnej tyči nabiehal Orban, loptu ale v ťažkej pozícii nedokázal zasiahnuť.
     
    5
    Embolo sa predviedol i v pozitívnejšom svetle. Po kolmej prihrávke na ľavé krídlo si nabehol za loptou k šestnástke, jeho prihrávka do druhej vlny však bola zastavená.
     
    4
    Pravý obranca Lipska sa napokon vracia do hry, zjavne má ale stále problémy, pretože kríva. Uvidíme, či nebudú hostia nútení k rýchlemu vynútenému striedaniu.
     
    3
    Klostermann zostáva ležať na trávniku a je ošetrovaný.
     
    2
    Prvú žltú kartu už na začiatku zápasu za šliapnutie zboku na nohu Klostermanna dostáva Breel Embolo (Borussia Mönchengladbach).
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Tí začínajú svoj prvý útok rozohrávkou vlastných obrancov a na loptu si po malej domov siahol i brankár Sommer.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáca Borussia bude hrať v bielych dresoch, Lipsko v tmavomodrých.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Zakaria – Johnson, Neuhaus – Thuram, Embolo, Pléa.
    Náhradníci: Sippel – Kramer, Herrmann, Raffael, Beyer, Bénes, Jantschke, Binsibajní, Traoré.

    RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Orban (C), Halstenberg – Sabitzer, Kampl, Laimer, Forsberg – Werner, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Haidara, Ilsanker, Lookman, Nkunku, Cunha, Mukiele, Ampadu, Demme.

    Rozhodca: Jablonski – Henschel, Grudzinski.
     
    Vzájomné zápasy

    RB Lipsko je asi najmenej obľúbeným súperom Mönchengladbachu, od jeho postupu do Bundesligy ho totiž Borussia nedokázala poraziť. V predošlých šiestich vzájomných dueloch sa zrodili štyri výhry Lipska a dve remízy. Lipsko v minulej sezóne vyhralo oba vzájomné zápasy – doma 2:0 a vonku 2:1.
     
    RB Leipzig

    Tím s najlepšou obranou v minulej sezóne zakončil predošlý ročník na treťom mieste, môže sa tak v tomto ročníku tešiť okrem Bundesligy i na Ligu majstrov. Lipsko v príprave odohralo len štyri zápasy, z ktorých dva vyhralo a dva prehralo. Vstup do sezóny však hosťom vyšiel na jedničku. V pohári sa síce na výhru 3:2 proti Osnabrücku celkom nadreli, v Bundeslige ale majú po dvoch kolách na konte šesť bodov. V prvom kole uvítali nováčika Union Berlín v najvyššej súťaži jasnou výhrou 4:0 a následne porazili doma i Frankfurt 2:1.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Mönchengladbachu v minulej sezóne tesne ušiel postup do Ligy majstrov a napokon sa musel uspokojiť s piatym miestom a účasťou v Európskej lige. Cez leto Borussia navyše prišla o Thorgana Hazarda, zdá sa však, že si s jeho odchodom zatiaľ dokáže poradiť. V príprave prehral Mönchengladbach len s Bilbaom a remizoval s Chelsea, inak všetky zápasy vyhral. Podobne úspešný bol vstup i do sezóny. Borussia najskôr vyradila v pohári Sandhausen (1:0) a následne v prvých dvoch kolách získala štyri body za domácu bezgólovú remízu so Schalke a výhru 3:1 v Mainzi.
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Borussia Mönchengladbach – RB Leipzig, ktorý sa odohrá v rámci 3. kola nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 90+1. Embolo – 38. Werner, 47. Werner, 90+4. Werner

    Karty:   2. Embolo (MNC), 42. Zakaria (MNC), 81. Wendt (MNC) – 18. Laimer (RBL), 68. Konaté (RBL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 17:19.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Zakaria – Johnson (74. Raffael), Neuhaus (77. Kramer) – Thuram (66. Bénes), Embolo, Pléa.
    Náhradníci: Sippel – Kramer, Herrmann, Raffael, Beyer, Bénes, Jantschke, Binsibajní, Traoré.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Orban (C), Halstenberg (82. Mukiele) – Sabitzer, Kampl (70. Demme), Laimer, Forsberg (63. Haidara) – Werner, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Haidara, Ilsanker, Lookman, Nkunku, Cunha, Mukiele, Ampadu, Demme.

    Rozhodca: Jablonski – Henschel, Grudzinski