Astana – Borisov 3:0 (kon.) | Ararat-Armenia – Dudelange 2:1 (kon.) | FK Sūduva – Ferencvároš 0:0 (kon.)
Malmö – Bnei Yehuda 3:0 (kon.) | Razgrad – Maribor 0:0 (kon.) | Feyenoord – Be'er Sheva 3:0 (kon.)
Kodaň – Riga FC 3:1 (kon.) | AEK Atény – Trabzonspor 1:3 (kon.) | Légia Varšava – Rangers 0:0 (kon.)
Alkmaar – Antverpy 1:1 (kon.) | Štrasburg – Frankfurt 1:0 (kon.) | Gent – Rijeka 2:1 (kon.)
Eindhoven – Limassol 3:0 (kon.) | FCSB – Guimarães 0:0 (kon.) | Linfield – Karabach 3:2 (kon.)
Celtic – Štokholm 2:0 (kon.) | Braga – S. Moskva 1:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Solún sk 1:0 (kon.)
Partizan – Molde 2:1 (kon.) | Espanyol – Zorja Luhansk 3:1 (kon.) | Turín – Wolverhampton 2:3 (kon.)
koniec
Linfield FC
3:2 (2:1)
FK Karabach
cz Štvrtok 22.08.2019, 20:45 • Windsor Park, Belfast • Európska liga (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:36:36)
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 1:9. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:11.
     
    Je konec! Linfield nakonec překvapivě poráží Karabach 3:2. Karabach se sice dostal do vedení, když se prosadil Rherras! Domácí však pět minut před přestávkou vyrovnali po standardní situaci. Hlavou se prosadil Stafford! To ale nebylo vše. V nastavení prvního poločasu dokonal po rohovém kopu obrat Lavery! Hosté se po změně stran dlouho tlačili do útoku, ale nemohli najít recept na domácí obranu. Naopak Lavery krásnou individuální akcí navýšil náskok Linfieldu na 3:1. Až v nastavení si hosté vymodlili penaltu, kterou proměnil střídající Gueye.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Magaye GUEYE - 3:2
     
    90+3
    FK Karabach právě vstřelil branku!
    Je sníženo! K exekuci pokutového kopu se postavil MAGAYE GUEYE, který si zahrál na Antonína Panenku a snížil na rozdíl jediné branky!
     
    90+2
    Clarke fauloval v pokutovém území a Karabach bude zahrávat pokutový kop!
     
    90+2
    Střídání v týmu Linfield FC: ze hřiště odchází Cooper, přichází Millar.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Sadikov poslal přihrávku na hranici velkého vápna, ale tam opět číhali domácí zadáci. Linfield hraje opravdu fantastický zápas.
     
    89
    Právě Emreli se navíc dopustil útočného faulu v pokutovém území. Ze strany Karabachu je to spíše křeč. Domácí se brání s velkým přehledem.
     
    88
    Emreli nafilmoval pád v pokutovém území a dostává žlutou kartu.
     
    87
    Quinn nakopl míč na pravé křídlo, ale tam nebyl nikdo v modrém. Hosté bleskově uvedli míč do hry a pokračují v obléhání branky Linfieldu.
     
    86
    Domácí fotbalisté skvěle vystupují už od poloviny hřiště. Hráči Karabachu nemají prostor ke kombinaci a zbytečně se zbavují míče.
     
    85
    Cooper odcentroval do pokutového území. Zoubir se natahoval po přetaženém centru, jenže špičkou kopačky nezamířil mezi tři tyče.
     
    84
    Garajev se probil na hranici velkého vápna, ale jeho průniková přihrávka mezi obránce byla hodně unáhlená.
     
    82
    Exekuce kopu od rohového praporku se hostům vůbec nepovedla. Centr skončil na hlavě obránce, který střežil přední tyč.
     
    81
    Domácí obránce ještě čeká nesmírně těžká práce. Do vápna teď lítá jeden centr za druhým. Nyní z toho Karabach vytěžil rohový kop.
     
    80
    Střídání v týmu Linfield FC: ze hřiště odchází Lavery, přichází Waterworth.
     
    79
    Domácí přečkali klinickou smrt! Emreli se ve vápně dostal k odraženému míči, ale placírkou orazítkoval jen vzdálenější tyč!
     
    78
    Shayne Lavery zvládl další sprinterský souboj, dovedl míč k rohovému praporku a vymodlil si faul na svou osobu. Domácí útočník hraje opravdu skvěle.
    76. Shayne LAVERY - 3:1
     
    76
    Linfield právě vstřelil branku!
    Neskutečné! SHAYNE LAVERY na hranici faulu ustál souboj s obráncem, utekl mu a hnal se do šance. Na hranici velkého vápna si míč zasekl kolem dalšího zadáka a technickou střelou přiblížil Linfield k účasti v základní skupině!
     
    75
    Zoubir se znovu dral k odcentrování, ale jeho pobídku opět zablokoval hned první obránce v dresu Linfieldu.
     
    74
    Ferguson si znovu došel pro nepovedený centr hostujícího celku. Domácí celek se pomalu blíží k překvapivému triumfu.
     
    73
    Sadikov diriguje rozehrávku Karabachu na polovině soupeře. Stoper hostujícího celku hecuje své spoluhráče k lepší nabídce.
     
    72
    Zoubir odcentroval z pravé strany před branku domácího celku, ale ani tentokrát neoslovil nikoho v černém dresu. Bude z toho pouze rohový kop.
     
    71
    Karabach už opět kombinuje na polovině soupeře. Hostující fotbalisté však nemohou najít recept na pevný obranný val Linfieldu.
     
    70
    Lavery ukázala skvělou práci s míčem na pravé straně, jenže nikdo ze spoluhráčů mu nepřišel pomoci. Lavery ale v souboji pokryl míč a nechal se faulovat.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Michel (FK Karabach).
     
    68
    Střídání v týmu FK Karabach: ze hřiště odchází Quintana, přichází Gueye.
     
    67
    Quintana poslal centr na hranici pokutového území. Domácí brankář Ferguson prokázal skvělé čtení hry, vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic.
     
    66
    Quintana se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče. Záložník Karabachu sice trefil míč pěkně, ale balón poté nabral opačnou faleš.
     
    65
    Romero bleskově rozehrál rohový kop. Jeho centr však jeden z domácích obránců hlavou prodloužil mimo velké vápno.
     
    64
    Zoubir operoval s balónem na levém křídle, nicméně domácí obránce k němu bleskově přistoupil a nenechal jej prosmýknout se do palebné pozice.
     
    63
    Karabach zahrával rohový kop. Vysoký centr přiletěl na malé vápno, kde se srazil domácí brankář a hostující Emreli. Oba však budou pokračovat.
     
    62
    Michel si naběhl na průnikovou přihrávku do pokutového území. Hostující záložník se pokusil překvapit domácího brankáře střelou na první tyč, ale Ferguson míč vyrazil na roh.
     
    61
    Ferguson nakopl míč na polovinu soupeře, kde se do souboje pustil Lavery, jenže ten neustál střet s důrazným stoperem Karabachu Sadikovem.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Linfield stále drží těsné vedení. Karabach se však nyní tlačí na polovinu domácího celku.
     
    59
    Karabach se až nyní usadil na polovině celku ze Severního Irska. Zdá se, že domácí přečkali obávaný nástup do druhého poločasu.
     
    58
    Emreli si řekl o přihrávku na levou stranu, jenže pobídka byla příliš vysoká a Emreli prodloužil míč pouze do zámezí. Vhazovat bude Linfield.
     
    57
    Domácí vybojovali další rozehrávku a rozhodně s ní nespěchali. Fotbalisté v modrém si užívají svého vedení a snaží se držet míč na svých kopačkách.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Cooper (Linfield FC).
     
    55
    Quinn si krásně zpracoval vysokou přihrávku do běhu, bleskově si připravil míč ke střele levačkou, ale Vagner jeho ránu na druhý pokus zkrotil.
     
    54
    Domácí pro změnu zahrávali přímý kop. Z velké dálky po něm vypálil Mulgrew, jehož dělovka přímým nártem prolétla vysoko nad břevnem.
     
    53
    Domácí celek zahrával první rohový kop druhého poločasu. Nebezpečný centr tentokrát přiletěl na přední tyč, kde zasáhl Quintana.
     
    52
    Michel se po pravém křídle probil až do pokutového území, přehodil si míč na levačku, jenže jeho přízemní pokus ukryl Ferguson do rukavic.
     
    51
    Ani po přímém kopu nedokázal Karabach branku Linfieldu ohrozit. Michel se totiž dopustil útočného faulu a připravil své spoluhráče o možnost zakončit.
     
    50
    Husejnov potáhl míč na polovinu Linfieldu a nechal se chytře faulovat. Domácí obrana teď musí vyhlásit stav ohrožení.
     
    49
    Lavery se rval jako lev s dvojicí zadáků Karabachu. Domácí střelec nakonec vypálil z velké dálky. Vagner jeho pokus ukryl do rukavic.
     
    48
    Cooper dostal přihrávku na levou stranu a pohotově zakončil. Obětavý zadák Karabachu se do jeho rány postavil a srazil míč do bezpečí.
     
    47
    Husejnov dostal přihrávku na levou stranu, odkud ihned odcentroval do velkého vápna, ale našel jen hlavu pozorného obránce.
     
    46
    Karabach obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku. Linfield se bude snažit udržet nadějný výsledek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější domácí fotbalisté! Karabach se sice dostal do vedení, když se prosadil Rherras! Domácí však pět minut před přestávkou vyrovnali po standardní situaci. Hlavou se prosadil Stafford! To ale nebylo vše. V nastavení prvního poločasu dokonal po rohovém kopu obrat Lavery! Do kabin se proto odchází za stavu 2:1.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Shayne LAVERY - 2:1
     
    45+1
    Linfield právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Domácí ještě před přestávkou otáčejí vývoj dnešního utkání! Linfield tentokrát udeřil po rohovém kopu. Na parádní centr si naskočil SHAYNE LAVERY, který prudkou hlavičkou pod břevno rozjásal fanoušky!
     
    45
    Quintana poslal oblouček do pokutového území, ale brankář Ferguson vyrazil ven z branky a ukryl míč do rukavic. Uvidíme, kolik se bude nastavovat.
     
    44
    Cooper dostal krásnou přihrávku na hranici velkého vápna. Domácí fotbalista střílel bez přípravy, ale jeho ránu zastavil dobře postavený Husejnov.
     
    43
    Snad poprvé v utkání se probudili také fanoušci domácího mužstva. Linfield je teď hlavou nahoře a nadále se tlačí do útoku.
    41. Mark STAFFORD - 1:1
     
    41
    Linfield právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí celek dokázal udeřit po přímém kopu! Nádherný centr se zatočil přesně na hlavu MARKA STAFFORDA, který prudkou hlavičkou vyrovnal!
     
    40
    Lavery si skvěle pokryl míč tělem v souboji u pomezní čáry, kde vybojoval faul na svou osobu. Domácí hlavičkáři už míří do pokutového území.
     
    39
    Emreli krásnou zpětnou přihrávkou vybídl k zakončení Rherrase, který musel střílet v pádu a brankář Ferguson jeho pokus vytáhl konečky prstů!
     
    38
    Medvedev poslal prudkou přihrávku na Emreliho. K hostujícímu útočníkovi ihned přistoupili dva obránci, kteří mu znemožnili rozehrávku.
     
    37
    Domácí celek se v závěru prvního poločasu snaží nastěhovat na polovinu Karabachu, jenže kombinace Linfieldu je hodně kostrbatá.
     
    36
    Quinn našel Laveryho, který chtěl svému spoluhráči vrátit přihrávku do běhu, jenže trefil jen vracejícího se obránce Husejnova.
     
    35
    Rherras podpořil sprintem útočnou akci Karabachu. Centr krajního obránce hostujícího mužstva schoval do rukavic brankář Ferguson.
     
    34
    Lavery vystihl nepřesnou rozehrávku Karabachu, jenže byl v těžké pozici a musel si pomoci zpětnou přihrávkou. Tempo hry v posledních minutách opadlo.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Stafford (Linfield FC).
     
    32
    Lavery si zabíhal za obranu hostujícího celku. Nákop okamžitě letěl jeho směrem, ale stoper Sadikov odhlavičkoval míč do bezpečného prostoru.
     
    31
    Quintana se ujal rozehrávky přímého kopu z úctyhodné vzdálenosti. Nakonec zkusil něco mezi centrem a střelou, jenže zamířil nad břevno.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje. Hostující Karabach je mnohem aktivnějším týmem a zaslouženě vede těsným rozdílem.
     
    29
    Lavery málem zachytil kostrbatou rozehrávku Karabachu. Domácí útočník se natahoval po nízkém odkopu, ale neudržel míč ve hře.
     
    28
    Rherras je v prvním poločase nesmírně aktivní. Krajní obránce Karabachu se znovu vydal vpřed, ale tentokrát jej skvěle dostoupil Clarke.
     
    27
    Hostům se následně nevydařila ani rozehrávka rohového kopu. Hlavní rozhodčí po něm viděl útočný faul.
     
    26
    Michel si v blízkosti pokutového území bleskově přehodil míč na levačku, jenže jeho rána mířila přímo do míst, kde číhal domácí brankář Ferguson.
     
    25
    Clarke nakopl míč na rozběhnutého Laveryho, jenže jeho zpracování by ve škole nestačilo ani na dostatečnou. Obrana Karabachu může rozehrát.
     
    24
    Rherras se rozhodl uklidnit hru Karabachu a raději si pomohl zpětnou přihrávkou na vlastní polovinu. Nikdo z hráčů Linfieldu rozehrávku neatakuje.
     
    23
    Cooper se skvěle vrátil do zadních řad a vypomohl spoluhráčům v souboji u pomezní čáry. Navíc vybojoval autové vhazování pro Linfield.
     
    22
    Domácí celek zachránila branková konstrukce! Do vápna se prosmýkl Quintana, který zakončoval z ostrého úhlu, ale trefil přední tyč!
     
    21
    Quinn se snažil prosmýknout do velkého vápna, jenže Rherras jeho úmysl přečetl, zůstal stát a vybojoval míč pro Karabach.
     
    20
    Lavery se dostal k odraženému míči v blízkosti pokutového území, jenže jeho zpětná přihrávka přiletěla jen do míst, kde se pohyboval stoper Karabachu.
     
    19
    Domácí se ihned vydali dopředu se snahou o bleskovou odpověď. Také Linfield si vybojoval rohový kop, nicméně centrovaný míč byl hodně nepřesný.
    17. Faycal RHERRAS - 0:1
     
    17
    FK Karabach právě vstřelil branku!
    Nyní už se hosté dostávají do vedení! A byla to opravdu kuriózní branka! Do velkého vápna přiletěl centr, který letěl hodně dlouho. Důrazný FAYCAL RHERRAS však pokračoval ve sprintu a dopravil míč do sítě!
     
    16
    Karabach zahrával další rohový kop. Centrovaný míč se tentokrát stočil na malé vápno, kam vyrazil brankář, který míč vyboxoval do bezpečí.
     
    15
    Do rozehrávky Karabachu se musel zapojit také brankář Vagner. Hostující brankář nakopl míč na levou stranu, jenže tam nebyl nikdo v černém.
     
    14
    Hery se z hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho rána skončila vysoko nad břevnem. Byl to takový pozdrav pro diváky.
     
    13
    Romero si zasekl míč kolem domácího obránce a odcentroval pravačkou do pokutového území. Domácí zadáci byli znovu na svých místech.
     
    12
    Cooper se hnal za pobídkou na pravé křídlo, jenže si nedokázal zpracovat skákavý míč a jeho centr z těžké pozice trefil jen prvního obránce.
     
    11
    Hosté se znovu dostali do útoku, nicméně Quintana si nedal pozor na své postavení a nechal se lapit do ofsajdové pasti.
     
    10
    Quintana rovněž odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže ani na jeho pobídku si nenaběhl nikdo z hlavičkářů Karabachu.
     
    9
    Karabach zahrával první rohový kop dnešního utkání. Prudká centr směřoval na přední tyč, ale obrana domácích balón odehrála do bezpečí.
     
    8
    Mitchell pokazil přihrávku na polovině hrací plochy a nabídl Karabachu možnost k bleskovému protiútoku. Hosté však okno v obraně Linfieldu nevyužili.
     
    7
    Husejnov dostal přihrávku na levou stranu, ale jeho průnik podél pomezní čáry neměl dlouhého trvání. Domácí záložník jej rychle připravil o míč.
     
    6
    Husejnov si splnil své povinnosti v obranné fázi. Krajní obránce Karabachu vystoupil proti domácímu hráči a odhlavičkoval míč do zámezí.
     
    5
    Hery dostal prostor ve středu hrací plochy, rozhlédl se a poslal dlouhou přihrávku na levou stranu. Domácí poté přechod do útoku zbrzdili.
     
    4
    Quinn uspěl v souboji na polovině hrací plochy, jenže poté si jej předkopl daleko před sebe a už jej nedohnal na hrací ploše.
     
    3
    Quintana si navedl míč do pětadvaceti metrů od branky, přehodil si jej na levačku, jenže technickým obstřelem poslal míč kolem vzdálenější tyče.
     
    2
    Karabach kombinuje s míčem v zadních řadách. Musím říci, že dnešní souboj se hraje před hodně bídně zaplněným stadionem.
     
    1
    Domácí Linfield obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Domácí se ihned vydali do útoku, ale nákop na levé křídlo byl moc dlouhý.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Linfield FC: Ferguson -- Casement, Stafford, Callacher, Clarke – Mulgrew, Mitchell – Cooper, Hery, Quinn – Lavery
    Náhradníci: McGivern, Stewart, Moore, Kearns, Waterworth, Larkin, Millar

    FK Karabach: da Silva – Rherras, Medvedev, Sadikov, Husejnov – Zoubir, Quintana, Garajev, Madera, Romero – Emreli
    Náhradníci: Hacili, Ailton, Gueye, Mohammedalijev, Abdulajev, Slavčov, Ibrahimli

    Rozhodčí: Scharer – de Almeida, Zogaj (vš. SWI).
     
    Linfield

    Také celek ze Severního Irska to letos zkoušel v bojích o Ligu mistrů. Hned v úvodním předkole však nestačil na Rosenborg Trondheim. V předkolech Evropské ligy však překonal HB Torshavn a Sutjesku. Právě ve třetím předkole nebyl favoritem, ale ukázal velkou ofenzivní sílu, kterou může potrápit také Karabach. O víkendu však v domácí soutěži podlehl 2:4 Coleraine.
     
    FK Karabach

    Karabach je celek z Ázerbájdžánu, který má s účastí v evropských pohárech bohaté zkušenosti. V letošním ročníku bojoval o účast v Lize mistrů, kde postupně vyřadil Partizani a Dundalk. Ve třetím předkole ale nestačil na kyperský APOEL. Právě proto musí Karabach bojovat v předkole Evropské ligy. O víkendu navíc zvládl vstup do domácí soutěže, když porazil 1:0 Keshlu.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání 4. předkola Evropské ligy mezi Linfield FC a FK Karabach. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 41. Stafford, 45+1. Lavery, 76. Lavery – 17. Rherras, 90+3. Gueye (pen.)

    Karty:   33. Stafford (LNF), 56. Cooper (LNF) – 69. Michel (KBK), 88. Emreli (KBK)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 1:9. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:11.
    Linfield FC: Ferguson -- Casement, Stafford, Callacher, Clarke – Mulgrew, Mitchell – Cooper (90+2. Millar), Hery, Quinn – Lavery (80. Waterworth)
    Náhradníci: McGivern, Stewart, Moore, Kearns, Waterworth, Larkin, Millar

    FK Karabach: da Silva – Rherras, Medvedev, Sadikov, Husejnov – Zoubir, Quintana (68. Gueye), Garajev, Madera, Romero – Emreli
    Náhradníci: Hacili, Ailton, Gueye, Mohammedalijev, Abdulajev, Slavčov, Ibrahimli

    Rozhodca: Scharer – de Almeida, Zogaj (vš. SWI)
    Štvrtok 29.08.2019
    Karabach - Linfield 2:1

    Góly: 6. Romero, 89. Zoubir – 90+3. Lavery

    Karty:   63. Ailton (KBK), 82. Alemida (KBK), 86. Míchel (KBK), 90+2. Qarajev (KBK) – 61. Stafford (LNF)

    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 16:14.