Liverpool – Norwich 4:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:1 (4:0)
Norwich City
Piatok 09.08.2019, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    86
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza James Milner.
     
    85
    Trent Alexander-Arnold obstrelil múr, jeho tvrdú strelu ale výborným zákrokom vyrazil brankár Krul.
     
    83
    Striedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Teemu Pukki, prichádza Josip Drmić.
     
    74
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Divock Origi, prichádza Sadio Mané.
     
    70
    Striedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Tom Trybull, prichádza Onel Hernández.
     
    65
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu súpera dostáva Emiliano Buendía (Norwich City).
    64. Teemu Pukki (NRW) - 4:1
     
    64
    Norwich City dalo gól!
    Hostia sa dočkali čestného gólu! Buendía našiel famóznou kolmicou za obranu Liverpoolu TEEMUHO PUKKIHO a Fín si pred Adriánom poradil skvele. Loptu si spracoval a bez zbytočného váhania ju poslal po zemi k pravej tyči.
     
    62
    Hosta sa vôbec prvýkrát v tejto sezóne usadili na polovici domácich a bola z toho i gólová príležitosť. Po rýchlej kombinácii na pravej strane nečakane vystrelil Leitner a trafil brvno Adriánovej brány.
     
    60
    Prvú žltú kartu sezóny dostáva za faul na prenikajúceho Hendersona po niekoľkých sekundách na trávniku Moritz Leitner (Norwich City).
     
    58
    Striedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Marco Stiepermann, prichádza Moritz Leitner.
     
    54
    Cantwell stratil loptu pred vlastnou šestnástkou a Fabinho ju prestrčil na Salaha. Ten strelou zvnútra šestnástky cez obrancu hostí zakrútil loptu tesne mimo Krulovu bránu.
     
    48
    Akcia ale pokračovala na opačnom krídle. Salah obišiel dvoch obrancov, pretlačil sa k bránkovej čiare a prihral loptu na zadnej tyči k úplne neobsadenej dvojici Firmino-Origi. Belgičan mohol zakončovať do prázdnej brány, loptu ale pred ním zastavil Firmino, ktorý bol otočený chbtom k bráne a strelou z otočky tesne minul bránu hostí.
     
    48
    Origi skvelou prihrávkou z ľavej prihral na os ihriska Hendersonovi, ktorého strelu zákrokom zápasu vytlačil Krul na brvno.
    42. Divock Origi (LIV) - 4:0
     
    42
    Liverpool dal gól!
    Trhanie peria z „kanárikov“ na Anfield Road pokračuje! Na nákop Alexander-Arnolda si nabehol DIVOCK ORIGI, ktorého neustrážil kapitán hostí Hanley, a Origi hlavou poslal loptu za bezmocného brankára Krula.
     
    39
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Alisson, prichádza Adrián.
     
    31
    Alexander-Arnold našiel nákopom do šestnástky hostí Firmina, ktorý si loptu spracoval hruďou a z otočky vystrelil. Tim Krul výborným zákrokom jeho pokus vyrazil.
    28. Virgil van Dijk (LIV) - 3:0
     
    28
    Liverpool dal gól!
    Liverpool odskakuje už do trojgólového náskoku! Salah poslal z rohu center na hranicu šestnástky, kde sa osamostatnil od brániaceho hráča Norwicha VIRGIL VAN DIJK a prudkou hlavičkou k zemi nedal brankárovi Krulovi žiadnu šancu zasiahnuť.
     
    23
    Buendía výbornou prihrávkou vysunul za obranu domácich Pukkiho, ktorého oblúčik vyrazil vybiehajúci brankár Alisson. Vzrušenie ale napokon bolo zbytočné, Pukkimu bol odmávaný ofsajd.
    19. Mohamed Salah (LIV) - 2:0
     
    19
    Liverpool dal gól!
    Domáci však po krásnej rýchlej akcii navyšujú svoj náskok! MOHAMED SALAH medzi dvomi obrancami Norwicha prestrčil loptu na Firmina, ktorý mu ju z prvej vrátil za obrancov hostí a Egypťan potom rutinérsky obstrelil strelou po zemi brankára Krula.
     
    17
    Origi posunul na ľavom krídle loptu Robertsonovi, ktorý hneď po spracovaní strieľal na bránu. Tú krásnou strelou napokon tesne minul.
     
    10
    Obrovská šanca hostí! Rýchly útok hostí do otvorenej obrany domácich skončil prihrávkou z ľavej strany na Pukkiho, ktorý loptu ešte pristavil za seba na dobiehajúceho Stiepermanna. Tomu sa však i tentokrát strela nevydarila a loptu poslal na tribúnu za Alissonovou bránou.
    7. Grant Hanley (vl.) (LIV) - 1:0
     
    7
    Liverpool dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Origiho pomerne slabú prihrávku do bránkoviska chcel, napriek tomu, že pri ňom nebol nikto z domácich, odkopnúť GRANT HANLEY. Odkop sa mu ale vôbec nevydaril a loptu len usmernil mimo dosh zaskočeného brankára Krula k vzdialenejšej tyči vlastnej brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 7. G. Hanley (vla.), 19. M. Salah, 28. V. van Dijk, 42. Origi – 64. Pukki

    Karty:   60. Leitner (NRW), 65. Buendía (NRW)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 9:9.
    Liverpool FC: Alisson (39. Adrián) – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Firmino (86. Milner), Origi (74. Mané).
    Náhradníci: Adrián – Keïta, Mané, Matip, Oxlade-Chamberlain, Milner, Shaqiri.

    Norwich City: Krul – Aarons, G. Hanley (C), Godfrey, Lewis – McLean, Trybull (70. O. Hernández) – Buendía, Stiepermann (58. Leitner), Cantwell – Pukki (83. Drmić).
    Náhradníci: Fährmann – Byram, O. Hernández, M. Vrančić, Leitner, Drmić, Roberts.

    Rozhodca: Oliver – Burt, Bennett

    Diváci: 53 333