Bochum – Bielefeld 3:3 (kon.) | Sandhausen – Osnabrück 0:1 (kon.) | St. Pauli – Fürth 1:3 (kon.)
koniec
VfL Bochum
3:3 (0:0)
DSC Arminia Bielefeld
cz Piatok 02.08.2019, 18:30 • Rewirpowerstadion, Bochum • 2. nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Druhá německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi VFL Bochum a DSC Arminia Bielefeld.
     
    VFL Bochum

    Fotbalisté Bochumi se v loňském ročníku dostali na jedenáctou pozici, což pochopitelně znamenalo setrvání ve druhé lize. Bochum dohromady získala čtyřiačtyřicet bodů, přičemž náskok na sestupové pásmo byl devítibodový. Bochum za celou sezónu prohrála ve dvanácti případech, navíc hned jedenáctkrát dokázala zvítězit. Domácímu celku tohoto zápasu se vstup do letošního ročníku moc nepovedl, hned v úvodním dueli proti Regensburgu prohrál poměrem 1:3, přičemž jediná branka Bochumi padla z pokutového kopu. Bochum se tak bude pokoušet o první letošní vítězství.
     
    DSC Arminia Bielefeld

    Na opačné straně se nachází Bielefeld, který pro změnu obsadil sedmou pozici, jenž neznamenala takřka nic. Arminia ztrácela na třetí Union Berlín propastných osm bodů, o postup se tak bude pokoušet i v letošním ročníku. Bielefeld v loňském ročníku nasbíral o pět bodů více, než jeho dnešní protějšek. Bielefeld vstoupil do letošního ročníku o něco lépe, hned v úvodním kole změřil síly se St. Pauli, přičemž se diváci dočkali dvou branek. Ta vyrovnávací v podání Arminie přišla v poslední minutě řádné hrací doby, proto také Bielefeld čeká na první letošní vítězství.
     
    Úvodní sestavy:

    VFL Bochum: Riemann – Osei-Tutu, Decarli, Lorenz, Soares – Losilla, Janelt – Lee Čung-Jong, Maier, Blum – Ganvoula.
    Náhradníci: Drewes – Eisfeld, Pantovič, Weilandt, Zoller, Saglam, Bella-Kotchap, Tesche, Baumgartner.

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Clauss, Behrendt, Salger, Hartherz – Prietl – Soukou, Yabo, Edmundsson, Voglsammer – Klos.
    Náhradníci: Klewin – Staude, Seufert, Kunze, Pieper, J. Nilsson, Lucoqui, Schütz, Hartel.

    Rozhodčí: Petersen – Sather, Wessel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Ortega, který ho nekompromisním způsobem odkopával na druhou stranu, kde se nacházel pouze Lorenz.
     
    4
    Posléze se po nedovoleném zákroku na zemi ocitl domácí Lee, kterého na pravém křídle fauloval Salger. Následovat bude další standardní situace.
     
    5
    Rozehrávka nebyla zrovna povedená. Jako první se k míči dostal hostující Hartherz, který poslal míč zpět od zámezí, Osei-Tutu tka bude moci vhazovat.
     
    6
    Bochum si dokonce vyzkoušela úvodní rohový kop, který se snášel k přední konstrukci. Tam se nacházel Behrendt, který nekompromisním způsobem odklidil míč.
     
    7
    O přihrávku si na levém křídle řekl Soares, který se ještě snažil spolupracovat s kolegou Blumem, jenž raději přispěchal ke středovému kruhu.
     
    8
    Domácí rozjeli kombinaci na vlastní polovině, načež Lorenz našel na druhé straně naběhnuvšího Maiera, který mu ihned vracel zpět na kopačku.
     
    9
    K postranní čáře si dokázal seběhnout Soares, který poté centroval do pokutového území, kde hodně nepřesným pokusem zakončoval křídelník Lee.
     
    10
    Ortega musel ven z branky, nakonec díky spolupráci s Behrendtem odkopával míč daleko na druhou stranu, kde si s padajícím míčem poradil Janelt.
     
    11
    Bielefeld se po hodně dlouhé době dostal na útočnou polovinu, kde se Yabo ocitl na zemi. Rychlá rozehrávka přinesla nepovedený driblink Yaba.
     
    12
    O autové vhazování se postaral hostující Hartherz, který si okamžitě vybral volného Edmundssona, jenž pro změnu přihrával zpět na vlastní polovinu.
     
    13
    Clauss se dokázal prohnat kolem protihráče, který mu navíc v cestě nechal nohu. Jednoznačný faul, po kterém přijde na řadu další standardní situace.
     
    14
    Centrovaná nabídka se nebezpečně snášela do malého vápna, kde se k míči dostal hostující Behrendt, před kterým na poslední chvíli reagoval Decarli.
     
    15
    Voglsammer to chtěl vzít sám na sebe, avšak míč si ukopl daleko ven z hrací plochy. Osei-Tutu mohl vhazovat, jeho celek má problémy s vyvezením míče.
     
    16
    Riemann zkoušel odkopnout na Ganvoulu, kterému se sice podařilo prodloužit za sebe, avšak tam se nacházela smečka hráčů v opačných dresech.
     
    21
    Decarli na vlastní polovině spolupracoval s vedle stojícím Lorenzem, který mu ihned vracel zpět na kopačku. Posléze se do kombinace zapojil také brankář.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla vážnější nebezpečí. O něco aktivnější jsou domácí, avšak bez kýženého úspěchu.
     
    23
    Hodně složitou situaci musel řešit hostující Salger, který odkopával míč před dotírajícím Leem. Následně druhý jmenovaný pálil daleko vedle branky.
     
    24
    Ortega tak mohl odkopávat od své branky, přičemž si na druhé straně vybral Klose, jehož prodloužení míče přistálo přesně na noze Soukoua.
     
    25
    Následně míč propadl až na hostujícího Behrendta, který si nebral servítky a míč nekompromisním způsobem poslal zpět k opačnému pokutovému území.
     
    26
    Tam se Soukou natahoval po padajícím předmětu, avšak nakonec na něj nedosáhl. Došlo ke střetu mezi ním a protihráčem, o faul se dle sudího nejednalo.
     
    27
    Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Saulo Decarli, přichází Armel Bella-Kotchap.
     
    28
    I tak musel na scénu lékařský personál, avšak domácího celku. Menší zdravotní problémy měl Decarli, ke kterému přispěchal lékařský personál.
     
    29
    Tak jsme se přeci jenom dočkali prvního střídání, který se zařadil mezi ty vynucené. Domácí zadák Decarli totiž měl menší zdravotní problémy.
     
    30
    Klos se ještě snažil udržet míč na hrací ploše, což se mu nakonec nepodařilo. Riemann tak rozehrával od své branky, nakonec poslal míč na druhou stranu.
     
    31
    O přihrávku si řekl také Losilla, který roztáhl hru na levou stranu, kde chyboval Janelt. Bielefeld se ani přesto daleko s míčem nedostal...
     
    36
    Lorenz zkoušel dalekonosným pasem oslovit Ganvoulu, což se také podařilo. Jenomže druhý jmenovaný se zpracováním míče dostal do zámezí.
     
    37
    Před malým momentem se hosté mohli dostat do vedení! Voglsammer nadvakrát poslal míč do malého vápna, odkud Klos mířil pouze doprostřed.
    37. Riemann podržel svůj celek.
     
    38
    Ortega celkem dlouho hledal vhodného adresáta, až se mu nakonec nabídl vedle stojící Hartherz, který bezpečně přešel s míčem na druhou polovinu.
     
    39
    Tam levého obránce Bielefeldu zradila přesnost přihrávky, Klos tak na ní nedosáhl. Naopak ven z branky musel Riemann, který výhozem našel Soarese.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Bylo pískáno ve prospěch domácího celku, drobným faulem si totiž pomohl hostující Hartherz, který posléze vybojoval autové vhazování z levé strany.
     
    43
    Soukou si naběhl k hranici pokutového území, kde si hodil míč na pravou nohu, avšak poté mířil do rukavic brankáře Riemanna, jenž ihned rozehrál.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádný přesný zásah. V úvodu utkání byla směrem dopředu aktivnější Bochum, avšak postupem času se hra hodně vyrovnala, načež jsme sledovali spíše boj ve středu hrací plochy. I tak měl největší šanci hostující Klos, který z dobré pozice mířil doprostřed. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost hosté, kteří budou tentokráte hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu musel ven z branky domácí brankář Riemann, kterému se podařilo schovat míč do rukavic, načež ho rozehrál.
     
    49
    Právě po výhozu se na zemi ocitl Janelt, kterého zákrokem zezadu fauloval jeden z protihráčů. I tak se hráčům Bochumi rozehrávka nakrátko nepovedla.
     
    50
    Pro přihrávku si seběhl také Prietl, který se zjevil v hodně přehuštěném prostoru. I proto následovala zpětná nahrávka na volného Behrendta.
     
    51
    Bochum mohla jít do vedení! Nejprve pohotovým způsobem pálil Maier, jehož ránu Ortega vyrazil pouze do břevna. O dorážku se postaral Ganvoula, který pro změnu trefil tyč.
    51. Dvojšance domácích.
     
    52
    Hosté se opět s míčem zatáhli hluboko na vlastní polovinu, kde se o rozehrávku staral obránce Salger, který si počkal na podporu spoluhráčů.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Cebio Soukou (DSC Arminia Bielefeld).
     
    53
    Hostující Soukou byl v souboji o míč příliš pozdě, což pochopitelně vedlo pouze k nedovolenému zákroku, po kterém se na zemi ocitl Osei-Tutu.
     
    54
    O rozehrávku volného kopu se postaral sám brankář Riemann, který prostřednictvím dlouhého nákopu chtěl oslovit Ganvoulu, což se nepovedlo.
     
    54
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do kýženého vedení! Arminia totiž podnikla rychlý protiútok, který přinesl přihrávku z levé strany v podání Hartherze. Jako první se k míči dostal Soukou, který spíše ještě přenechal ANDREASI VOGLSAMMEROVI, jenž propálil brankáře.
    54. Andreas VOGLSAMMER - 0:1
     
    55
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo přes padesát minut hry. Do vedení se dostali hosté, na tahu je tak domácí celek, který má dostatek času.
     
    56
    Téměř ihned po rozehrávce si za obranu zkoušel seběhnout Janelt, avšak s vypětím všech sil nezastavil míč na hrací ploše. Následovat bude odkop od branky.
     
    56
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu tady máme druhou branku! Po dlouhém nákopu na druhou stranu se jeden z hostů dostal k hlavičkovému pokusu, díky kterému vyslal do šance FABIANA KLOSE, jenž pohotovou ránou zamířil mimo dosah brankáře.
    56. Fabian KLOS - 0:2
     
    57
    Najednou tu budou mít domácí hráči nesmírně složité, absolutně jim totiž nevyšel vstup do druhého poločasu, ve kterém inkasovali už druhou branku.
     
    58
    Na řadu přišlo autové vhazování z levé strany. Soares si vybral volného Bluma, který se daleko nedostal. Posléze Losilla nevyzrál na Ortegu.
     
    59
    Na opačné straně si Blum absolutně neporozuměl s Ganvolou, přičemž prvně jmenovaný přihrával do zámezí. Clauss tak bude moci opět vhazovat.
     
    59
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Cebio Soukou, přichází Nils Seufert.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Anthony Losilla (VFL Bochum).
     
    64
    Osei-Tutu postupoval podél autové čáry, načež si troufl na manévr ke středu hrací plochy, kde číhala smečka protihráčů, jenž ho dokázala zastavit.
     
    65
    Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Vitaly Janelt, přichází Tom Weilandt.
     
    66
    Po dalším souboji se na zemi ocitl domácí Lorenz, nicméně Bochum rozehrála urychleným způsobem. Přetahovanou o míč ale lépe zvládl soupeř.
     
    67
    Riemann musel pořádně zabrat, neboť se za volným míčem řítil Yabo, který to nakonec nestihl. Naopak se domácímu brankáři podařilo roztáhnout hru.
     
    68
    Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Jordi Osei-Tutu, přichází Simon Zoller.
     
    69
    Máme za sebou více než hodinu hry, Arminia i nadále drží dvoubrankové vedení. Soupeř se konečně dostává k tlaku, avšak stále naráží na obranu DSC.
     
    70
    Soaresovi se v pokutovém území podařilo najít zcela volného Ganvoulu, kterému se nepovedlo zamířit dle představ. Hlavička tak směřovala daleko vedle.
     
    71
    Lee se přeci jenom dostal k volnému míči, který ihned poslal na vedle stojícího spoluhráče. Jeho předávka na Losillu nakonec nepřinesla standardku.
     
    72
    Arminia se celkem dlouhou dobu nedostala k opačné šestnáctce, což jí nemusí vůbec trápit. Soupeř se i nadále nachází daleko od branky Ortegy.
     
    73
    Do hlavičkového souboje se pouštěl Lorenz, avšak se mu vůbec nepovedlo trefit míč. Vše musel řešit až Soares, který za sebe nepustil finální nahrávku.
     
    74
    Lee u nedokázal zastavit míč na hrací ploše, což ironickým potleskem ocenil tábor hostujících fanoušků. Navíc bude moci vhazovat obránce Salger.
     
    74
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    74
    Bochum právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil DANNY BLUM, který zamířil na levou stranu, zatímco se brankář vydal k opačné konstrukci.
    74. Danny BLUM - 1:2
     
    76
    Hlavní sudí udělil hned dvě žluté karty, bylo to za strkanici v pokutovém území.
     
    76
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Reinhold Yabo, přichází Marcel Hartel.
     
    79
    Bielefeld se hodně rychle dostal zpět na útočnou polovinu, kde rozjel další dlouhou kombinaci. Mezitím se včas vrátila také smečka protihráčů.
     
    80
    Bochum právě vstřelil branku!
    Bochum to přeci jenom dočkala, je tu kýžené vyrovnání! Celkem kostrbatá kombinace středem hrací plochy přinesla přihrávku na SILVEREHO GANVOULU, který si hodil míč na pravou nohu a poté zamířil přesně k bližší konstrukci.
    80. Silvere GANVOULA - 2:2
     
    81
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Andreas Voglsammer, přichází Amos Pieper.
     
    82
    Hostující celek tak propásl vedení o dvě branky, v tuto chvíli je stav opět nerozhodný. Navíc do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut.
     
    83
    Aby toho nebylo málo, tak se téměř ihned po rozehrávce dostal do zajímavé pozice právě Ganvoula, jehož zakončení dokázal Ortega zneškodnit.
     
    84
    Následně si obrannou povinnost splnil hostující Hartherz, který na levém křídle dokázal najít Edmundssona, jehož centr nebyl zas tak povedený.
     
    85
    Na hře hostujícího celku je patrné, že nechce udělat žádnou další fatální chybu. Naopak Bochum je na koni, v krátkém časovém sledu se jí povedlo vyrovnat.
     
    86
    Bochum právě vstřelil branku!
    To jsou věci, domácí se totiž poprvé v utkání dostali do vedení! Přihrávka směřovala na levou stranu, kde si Ganvoula obhodil protihráče a poté na malém vápně dokázal najít zcela osamoceného SIMONA ZOLLERA, který měl snadnou práci.
    86. Simon ZOLLER - 3:2
     
    88
    Arminia absolutně nezvládá koncovku tohoto zápasu, v tuto chvíli bude muset sama dotahovat jednobrankové manko.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    V samotné koncovce utkání je tu vyrovnávací branka Arminie! Pieper si seběhl na kolmici k pokutovému území, načež ještě nabízel míč pod sebe, kde do přihrávky vložil kopačku domácí ANTHONY LOSILLA, který si tak vsítil vlastní branku.
    90+1. Anthony LOSILLA - 3:3
     
    90+3
    Druhý poločas nabízí opravdu šílený scénář, v tuto chvíli jsme se dočkali už šesti branek.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 3:3. Ačkoliv první poločas branku nenabídl, tak v tom druhém jsme sledovali hned šest přesných zásahů. Bielefeld zažil povedený vstup do druhého poločasu, v krátkém časovém sledu dvakrát udeřil. Domácí se najednou trápili, avšak poté přišlo osvobození z pokutového kopu, načež se přeci jenom podařilo srovnat krok. Koncovka utkání nabídla ještě dvě branky, oba celky si připravily po jedné.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 5:15. (20:23:16)

    David Suchý

    Góly: 74. Blum (pen.), 80. Ganvoula, 86. Zoller – 54. Voglsammer, 56. Klos, 90+1. Losilla (vla.)

    Karty:   60. Losilla (BOC) – 52. Soukou (BIE), 76. Klos (BIE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 5:15.
    VfL Bochum: Riemann – Osei-Tutu (68. Zoller), Decarli (27. Bella-Kotchap), Lorenz, Soares – Losilla, Janelt (65. Weilandt) – Lee Čung-Jong, Maier, Blum – Ganvoula.
    Náhradníci: Drewes – Eisfeld, Pantovič, Weilandt, Zoller, Saglam, Bella-Kotchap, Tesche, Baumgartner.

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Clauss, Behrendt, Salger, Hartherz – Prietl – Soukou (59. Seufert), Yabo (76. Hartel), Edmundsson, Voglsammer (81. Pieper) – Klos.
    Náhradníci: Klewin – Staude, Seufert, Kunze, Pieper, J. Nilsson, Lucoqui, Schütz, Hartel.

    Rozhodca: Petersen – Sather, Wessel