APOEL – Sutjeska 3:0 (kon.) | Kalju – Celtic 0:2 (kon.) | Tel Aviv – Kluž 2:2 (kon.)
Bazilej – Eindhoven 2:1 (kon.) | D. Záhreb – Saburtalo 3:0 (kon.) | Valletta – Ferencvároš 1:1 (kon.)
Olympiakos – Plzeň 4:0 (kon.)
koniec
Olympiakos F.C.
4:0 (0:0)
FC Viktoria Plzeň
Utorok 30.07.2019, 20:30 • Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus • Liga majstrov (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:38:19)
     
    Držanie lopty: 57 % : 43 %.
    Strely na bránu: 8:0.
    Strely mimo: 6:1.
    Rohy: 9:2.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 12:13.
     
    Olympiakos predviedol výborný druhý polčas a svojho súpera v ňom úplne prevalcoval. Zlomovým momentom bol prvý gól domácich na začiatku druhého dejstva, po ktorom sa museli hostia začať tlačiť viac dopredu a otvoriť hru. Dnes však bola Plzeň smerom dopredu úplne bezzubá a za celý zápas nedokázala ani len vystreliť na bránu domácich. Tí naopak mohli streliť gólov ešte i viac, nakoniec ale i tak zdolali Viktoriu rozdielom triedy a zaslúžene postupujú ďalej. Grécky veľkoklub sa tak môže v treťom predkole Ligy majstrov tešiť na turecký Basaksehir Istanbul, Plzeň čaká v treťom predkole Európskej ligy belgický klub Royal Antverpy.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zápas sa za rozhodnutého stavu už len dohráva. Domáci nechávajú hostí kombinovať, tí už sú ale psychicky veľmi dole a nie sú schopní sa ani len usadiť na dlhšiu dobu na polovici Olympiakosu.
     
    90+1
    Žltú kartu za podrazenie Tsimikasa dostáva Tomáš Chorý (FC Viktoria Plzeň).
     
    90
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    89
    Elabdellaoui zle dopadol po hlavičkovom súboji s Kovaříkom a zrejme ho chytil kŕč do pravého stehna. Spoluhráči mu už bežia na pomoc.
     
    88
    Ranđelović sklepol Tsimikasov center zľava na hranicu šestnástky, kde pálil okamžite z voleja Guilherme. Ten svojim volejom minul ľavú tyč plzeňskej brány len o centimetre.
     
    87
    Hostia získali priamy kop, center Hrošovského ale chytil bez väčších problémov brankár José Sá.
     
    86
    Plzeň sa ešte snaží aspoň o kontaktný gól. Hostia zatláčajú domácich, ktorí za rozhodnutého stavu výrazne povolili, k ich šestnástke.
     
    85
    Striedanie v tíme Olympiakos F.C.: z ihriska odchádza Daniel Podence, prichádza Lazar Ranđelović.
    82. Ruben Semedo (OLY) - 4:0
     
    82
    Olympiakos dal gól!
    Tak to už je debakel! Center z rohu letel do plzeňského bránkoviska, kde loptu zasiahol Meriah. Jeho zakončenie ešte reflexívne vyrazil Hruška, avšak priamo k RUBENOVI SEMEDOVI, ktorý loptu dorazil do odkrytej brány. Viktoria dostáva už tretí gól z rohu v zápase.
     
    82
    Domáci sú vo veľkej pohode a teraz predviedli krásny rýchly protiútok. Lopta sa cez niekoľkých hráčov dostala k Masourasovi, ktorého strela bola v posledný možný moment zablokovaná jedným z hráčov Plzne na rohový kop.
     
    81
    Center Plzne z rohového kopu predlžoval za seba hlavou Řezník. Brabec sa dostal za obranou domácich k lopte, bránu ale minul. Navyše mu bol odmávaný ofsajd.
     
    80
    Striedanie v tíme Olympiakos F.C.: z ihriska odchádza Miguel Ángel Guerrero, prichádza Youssef El Arabi.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Lukáš Kalvach, prichádza Dominik Janošek.
     
    78
    Po súboji so Semedom zostáva ležať na trávniku Michael Krmenčík. Útočník Plzne potrebuje ošetrenie.
     
    77
    Camara tvrdým zákrokom poslal na zem Kalvacha. Priamy kop Plzne následne rozohral Kovařík, ktorý našiel centrom Pernicu. Ten predĺžil loptu do šestnástky Olympiakosu, kde ale nenašla žiadneho adresáta v plzeňskom drese.
     
    75
    Krmenčík bol pristihnutý v ofsajdovom postavení.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Ondřej Mihálik, prichádza Tomáš Chorý.
    73. Guilherme (OLY) - 3:0
     
    73
    Olympiakos dal gól!
    A je zrejme hotovo! GUILHERME na bližšej tyči predĺžil center z rohového kopu za seba, kde sa v bránkovisku lopta odrazila od dvojice hráčov v súboji smerom do brány. Gólman Hruška už nemohol nijak zareagovať.
     
    72
    Plzeň sa dostala do ťažkej pozície. Väčšinu zápasu sa len bráni a na postup potrebuje v tejto chvíli streliť už dva góly.
    70. Miguel Ángel Guerrero (OLY) - 2:0
     
    70
    Olympiakos dal gól!
    Domáci sa približujú k postupu! MIGUEL ÁNGEL GUERRERO vletel s loptou z ľavého krídla do šestnástky Plzne, zamotal niekoľkými kľučkami hlavu Pernicovi a prízemnou strelou k bližšej tyči prekonal (i trochu so šťastím) nie práve najistejšieho brankára Hrušku.
     
    69
    Na opačnej strane Bouchalakis oslovil peknou prihrávkou k strele Tsimikasa, ktorého bomba ľavačkou končí na tribúne za bránou Plzne.
     
    67
    Semedo zrazil nedovoleným spôsobom k zemi Kopica. Plzeň rozohrala na krátko, Hrošovského nákop na nabiehajúceho si Krmenčíka ale nebol presný.
     
    66
    Striedanie v tíme Olympiakos F.C.: z ihriska odchádza Mathieu Valbuena, prichádza Mohamed Camara.
    64. Georgios Masouras (OLY)
     
    64
    Guerrero sa dostal cez Hlouška na pravom krídle a prihrávkou do druhej vlny medzi obrancov Plzne našiel úplne voľného Masourasa. Jeho strela po zemi tesne minula ľavú tyč plzeňskej brány.
     
    63
    Kovaříkov center už bol presnejší, znovu ale nedoletel k žiadnemu plzeňskému hráčovi. Loptu odhlavičkoval Semedo do rýchleho protiútoku.
     
    62
    Tsimikas poslal výborný strieľaný center na prednú tyč, kde tečoval loptu Guerrero. Našťastie pre hostí loptu usmernil priamo na brankára Hrušku, ktorý na dvakrát hrací predmet chytil.
     
    61
    Kovařík si výborne nabehol na oblúčik Kopica za obranu, vo výbornej pozícii ale loptu vôbec netrafil. Plzeň sa od inkasovaného gólu nedokáže dostať do hry.
     
    60
    Kovařík trafil centrom Tsimikasa, od ktorého sa lopta odrazila do autu. Hostia rýchlo vrátili loptu autovým vhadzovaním do hry a v pokračovaní ich kombinácie sa dostal do ofsajdu Hloušek.
     
    59
    Guerrero si hruďou spracovával v šestnástke v Plzni Valbuenov center a snažil sa ho svojmu kolegovi vrátiť. Pred ním loptu na poslednú chvíľu odkopol Brabec.
     
    58
    Plzni sa v posledných minútach nedarí vôbec nič. Hostia nedokážu podržať loptu na svojich kopačkách, nedaria sa im prechody do útoku a nedokážu ani rozohrať.
     
    56
    Žltú kartu za podkopnutie Kopica zozadu dostáva Kostas Tsimikas (Olympiakos F.C.).
     
    56
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Joel Ngandu Kayamba, prichádza Jan Kovařík.
     
    55
    Krmenčík si nabiehal na nákop z obrany Plzne, fauloval pri tom ale Semeda.
     
    54
    Hostia sú značne otrasení inkasovaným gólom. Hloušek sa dostal pod tlak a potom nepresnou prihrávkou prihral loptu domácim.
     
    53
    Žltú kartu za podrazenie Valbuenu dostáva Jakub Brabec (FC Viktoria Plzeň). Valbuena ešte čaká na lekárske ošetrenie a naťahuje trochu čas.
    51. Guilherme (OLY) - 1:0
     
    51
    Olympiakos dal gól!
    Domáci sa konečne dočkávajú odmeny za svoju aktivitu! Valbuena poslal výborný center na hranicu bránkoviska, kde si naň ideálne naskočil GUILHERME a zblízka poslal hlavou loptu k ľavej tyči brány Viktorie. Brankár Hruška nemal žiadnu šancu.
     
    50
    Masourasovu tvrdú strelu z ľavej strany k tyči vyrazil Hruška na už siedmy rohový kop domácich.
     
    49
    Valbuenov center dokázal zasiahnuť Semedo, akrobatické zakončenie ale šlo mimo a obrana Plzne ho i tak dokázala odvrátiť. Následne odkopol na poslednú chvíľu pred nabiehajúcim Guerrerom Podenceho kolmicu za obranu Plzne Řezník.
     
    48
    Guerrero si na pravom krídle narazil loptu s Podencem a následne zablokovaným centrom získal pre domácich rohový kop. Na rohy vedie v tejto chvíli Olympiakos 6:1.
     
    47
    Prvý nákop obrancov Plzne v druhom polčase bol príliš prudký pre Michaela Krmenčíka. Loptu rozohráva brankár Olympiakosu José Sá.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:30.
     
    Ani tretí polčas dvojzápasu Olympiakosu a Plzne nepriniesol gól. Viktoria prečkala drvivý tlak domácich v úvodnej štvrťhodine, kedy gól Olympiakosu skutočne visel vo vzduchu, a postupne dokázala vyrovnať hru. Ani jeden z tímov si už ale potom nedokázal vypracovať vyloženú gólovú príležitosť. Uvidíme teda, kto dokáže tento dvojzápas zlomiť na svoju stranu, pretože prípadný gól by v tejto fáze dvojzápasu už mohol byť rozhodujúcim.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    V závere prvého polčasu sa Olympiakos začína znovu dostávať do tlaku. Valbuena našiel prihrávkou z ľavého krídla voľného Masourasa a jeho strelu musel znovu vyraziť Aleš Hruška.
     
    43
    Bouchalakisov center dokázal na ľavom krídle spracovať Tsimikas, nabiehal si naň však z ofsajdovej pozície.
     
    42
    Hruška vyboxoval center z rohu, lopta sa ale vrátila k domácim. Podence si naviedol loptu na ľavačku a z hranice pokutového územia strieľal, bránu Viktorie ale nakoniec asi o dva metre minul.
    41. Daniel Podence (OLY)
     
    41
    Po rýchlych prihrávkach pred šestnástkou Plzne vystrelil z prvej Podence. Jeho tečovaná strela skončila tesne mimo bránu Viktorie.
     
    40
    Kombinácia oboch tímov začína viaznuť. Olympiakos sa snaží hrať technickejšie, zatiaľ ale neúspešne.
     
    39
    Kayamba sa snažil o individuálny prienik po pravom krídle, Tsimikas mu ale loptu odkopol. Tá však zostáva na kopačkách Viktoriánov.
     
    38
    Držanie lopty: 62 % : 38 %
    Strely: 8:3
    Strely na bránu: 3:0
     
    37
    Valbuena sa začína viac rozčuľovať, ako hrať. Ďalšou nepresnou prihrávkou na spoluhráča poslal loptu priamo za bránkovú čiaru.
     
    35
    Kayamba vysunul do nábehu na pravom krídle Mihálika, ktorý ale nedokázal obísť Tsimikasa. Loptu ale následne znovu získali hostia.
     
    34
    Tempo zápasu dosť upadlo. Meriah znovu takmer vyrobil hrubú chybu v obrane, napokon ale pred Krmenčíkom vybehol z brány včas brankár José Sá, ktorý loptu odkopol.
     
    32
    Pernica našiel presným nákopom za obranu Olympiakosu Mihálika, ktorý ale stál v ofsajde.
     
    31
    Kalvach obišiel v strede poľa dvoch protihráčov a založil tým útok Plzne. Hostia majú zatiaľ najdlhšiu kombináciu na polovici protivníka.
     
    30
    Olympiakos sa svojou kombináciou opäť dostáva do tlaku. Hráči Plzne sa už zhruba dve minúty presúvajú za domácimi, ktorí sa snažia nájsť medzeru v ich obrannom postavení.
     
    28
    Nákop na prednú tyč odhlavičkoval jeden z obrancov Plzne. Po hlavičkovom súboji následne zostal ležať na trávniku Podence, nakoniec ale nepotrebuje lekárske ošetrenie a pokračuje v hre.
     
    27
    Guilherme prihrávkou z ľavej strany našiel na hranici šestnástky Valbuenu, ktorého strelu k vzdialenejšej tyči zablokoval Hrošovský. Následný Guilhermeho center zrazil Kalvach na roh.
     
    26
    Mihálik dobre napádal Meriaha, ktorého takmer obral o loptu. Napokon trafil domáci stopér Mihálika loptou do ruky, čím zabránil Viktorii v obrovskej šanci.
     
    25
    Center na hranicu pokutového územia odhlavičkoval Semedo k obrancom Plzne. Pernicov následný nákop potom domáci odkopli do bezpečia.
     
    24
    Kayambov center z pravej strany sklepol Kopic do druhej vlny Hrošovskému, ktorého strelu z dobrej pozície zrazil jeden z obrancov Olympiakosu na prvý rohový kop Plzne.
     
    23
    Útok hostí tak vydarený nebol. Kayambov center skončil ďaleko za bránkou Josého Sá.
     
    21
    Tsimikasov center z ľavej strany letel do šestnástky, kde sa pred Brabca natlačil Guerrero. Útočník domácich zakončoval pravačkou z prvej, bránu Plzne ale napokon výrazne minul.
     
    20
    Tlak Olympiakosu sa v posledných piatich minútach otupil a už je minulosťou. Domáci rozohrávku hostí vôbec nenapádajú a hra sa tak opticky vyrovnáva.
     
    19
    Krmenčík dostal výbornú kolmicu na ľavé krídlo, Semedo ho ale čistým spôsobom odtlačil od lopty.
     
    18
    ... ten však pokazil nepresnou prihrávkou na Masourasa Bouchalakis. Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    17
    Viktoriáni získali priamy kop na polovici domácich, loptu ale po krátkej kombinácii stratili. Domáci vyrážajú do rýchleho protiútoku...
     
    16
    Olympiakos útočí väčšinou po pravej strane, kam sa sťahuje Valbuena zo stredu poľa. Z ľavej strany domáci hosťom ešte prakticky nezahrozili.
     
    15
    Valbuenov center odhlavičkoval zo šestnástky Plzne do bezpečia Pernica. Loptu má naďalej pod kontrolou Olympiakos.
     
    14
    Kalvach ale loptu v strede poľa nepochopiteľne doslova prihral Valbuenovi, ktorý sa rozbehol k šestnástke Plzne. Na pravom krídle ho musel zastaviť faulom Kopic, nasleduje tak priamy kop Olympiakosu.
     
    13
    Hostia sa snažia trochu upokojiť hru, loptu si tak posúva obranná štvorica Plzne. Domáci ich prakticky nenapádajú.
     
    12
    Bouchalakis kolmicou poslal za obranu Plzne Tsimikasa a ten posielal z prvej center na Masourasa. Krídelník Olympiakosu chcel zakončovať nožničkmi, loptu ale netrafil.
     
    11
    Plzeň sa až teraz dostala k postupnému útoku na polovici súpera. Kalvach peknou prihrávkou za obranu vysúval do nábehu Kayambu, pred ním ale loptu zobral do rúk vybiehajúci brankár José Sá.
     
    10
    Plzeň je pod obrovským tlakom a gól domácich doslova visí vo vzduchu. Olympiakosu sa darí zbierať odrazené lopty a kombinovať pred šestnástkou Plzne.
     
    9
    Center z už tretieho rohu domácich odhlavičkoval Mihálik len k Masourasovi, ktorý z otočky okamžite strieľal. Strelu k tyči bez väčších problémov zlikvidoval gólman Hruška.
     
    8
    Podence sa prekľučkoval z ľavej strany do šestnástky a prudkou strelou k tyči donútil Hrušku k ďalšiemu výbornému zákroku.
    7. Miguel Ángel Guerrero (OLY)
     
    7
    Podenceho center hlavou v predklone poslal pod brvno Guerrero a Hruška musel tento pokus relexívne vyraziť.
     
    6
    Viktoria sa prvýkrát dostali k útoku. Prudká prihrávka Kalvacha našla na pravom krídle rozbehnutého Krmenčíka, ten ale stál v momente prihrávky v ofsajde.
     
    5
    Lopta sa zase odrazila od niekoľkých hráčov v bránkovisku priamo k Meriahovi, ktorého strelu zablokovali plzeňskí hráči. Center z ľavej strany potom vyškrabal končekmi prstov z bránkoviska brankár Plzne Hruška.
     
    4
    Ďalší prudký center z pravej strany odhlavičkoval na rohový kop Brabec.
     
    3
    Olympiakos vstúpil do zápasu veľmi aktívne a hostí zatlačil na ich polovicu. Kombináciou na krátke prihrávky sa snažia domáci dostať do šestnástky Plzne.
    2. Guilherme (OLY)
     
    2
    Prudký center Valbuenu sa v skrumáži niekoľkých hráčov v bránkovisku odrazil od hrude Guilhermeho do pravej tyči plzeňskej brány. Od nej sa lopta (našťastie pre hostí) odrazila mimo domácich hráčov.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Hneď prvý útok domácich priniesol nebezpečný center z pravej strane a rohový kop.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáci budú hrať v tradičných červenobielych dresoch, hostia v žltých.
     
    Úvodné zostavy:

    Olympiakos F.C.: José Sá – Elabdellaoui (C), Meriah, Ruben Semedo, Tsimikas – Guilherme, Bouchalakis – Masouras, Valbuena, Podence – Guerrero
    Náhradníci: Tzolakis – Camara, El Arabi, Ba, Torosidis, Durmishaj, Ranđelović

    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Řezník, Pernica, Brabec, Hloušek – Kalvach, Hrošovský (C) – Kayamba, Mihálik, Kopic – Krmenčík
    Náhradníci: Kozáčik – Hejda, Procházka, Limberský, Chorý, Kovařík, Janošek

    Rozhodca: Martínez – Barbero Sevilla, Noval Font (všetci Španielsko).
     
    FC Viktoria Plzeň

    Plzeň už má za sebou (narozdiel od domácich) štyri súťažné zápasy. Okrem domáceho zápasu s Olympiakosom odohrala Plzeň už tri ligové zápasy, v ktorých vydolovala plný počet bodov a spolu so Slaviou je jediným tímom českej najvyššej súťaže s deviatimi bodmi z troch zápasov. Ani v jednom ligovom zápase však Viktoria nedokázala udržať čisté konto. Pozitívom je naopak to, že so strieľaním gólov Plzeň problémy zrejme nemá, keďže za tri ligové zápasy strelila osem gólov.
     
    Olympiakos F.C.

    Domáci tím odohral v Plzni prvý súťažný zápas tejto sezóny, pretože grécka najvyššia súťaž ešte nezačala. V tej minulej skončil Olympiakos na druhom mieste, o 5 bodov za prvým PAOK-om Solún, preto boj o Ligu majstrov začína už v 2. predkole. Čo sa týka formy, tak tú je z jediného súťažného zápasu ťažké hodnotiť. Olympiakos však neprehral žiaden zápas od konca februára, čo znamená, že aktuálne ťahá sériu 17 zápasov bez prehry. V príprave pred touto sezónou odohral Olympiakos 8 zápasov, z ktorých vyhral len tri a až päťkrát remizoval.
     
    Vitajte pri on-line prenose z odvety predkola 2. predkola Ligy majstrov medzi Olympiakosom F.C. a FC Viktoriou Plzeň. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 51. Guilherme, 70. Guerrero, 73. Guilherme, 82. Ruben Semedo

    Karty:   56. Tsimikas (OLY) – 53. Brabec (PLZ), 90+1. Chorý (PLZ)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 6:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:13.
    Olympiakos F.C.: José Sá – Elabdellaoui (C), Meriah, Ruben Semedo, Tsimikas – Guilherme, Bouchalakis – Masouras, Valbuena (66. Camara), Podence (85. Ranđelović) – Guerrero (80. El Arabi)
    Náhradníci: Tzolakis – Camara, El Arabi, Ba, Torosidis, Durmishaj, Ranđelović

    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Řezník, Pernica, Brabec, Hloušek – Kalvach (79. Janošek), Hrošovský (C) – Kayamba (56. Kovařík), Mihálik (74. Chorý), Kopic – Krmenčík
    Náhradníci: Kozáčik – Hejda, Procházka, Limberský, Chorý, Kovařík, Janošek

    Rozhodca: Martínez – Barbero Sevilla, Noval Font (všetci Španielsko)
    23.07.2019
    Plzeň - Olympiakos 0:0

    Karty:   74. Havel (PLZ) – 34. Semedo (OLY)

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:9.