Grêmio – Libertad 2:0 (kon.)
koniec
Grêmio
2:0 (0:0)
Club Libertad
cz Piatok 26.07.2019, 02:30Copa Libertadores • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Máme za sebou úvodní osmifinálové utkání v rámci Copy Libertadores, v němž brazilské Grêmio na domácím hřišti porazilo paraguayský Club Libertad 2:0. Přitom to na výhru domácích vůbec nevypadalo. Sice v prvním poločase byli dominantní na míči, žádnou příležitost, po níž by snad měla padnout branka, si ale nevypracovali.

    V úvodu druhého poločasu navíc přišla velká komplikace, když byl v 51. minutě vyloučen stoper Geromel. Svěřenci trenéra Portaluppiho se ale nestáhli tak, jak se asi očekávalo, a odhodlanost jim přinesla kýžené ovoce, když v 71. minutě dopravil do brány přizvednutý centr po rohovém kopu Diego Tardelli. A to ještě nebylo vše. Domácí se v početní nevýhodě prosadili i podruhé a znovu u toho byl střídající hráč, po pasu z přímého kopu uklidil míč k bližší tyči David Braz. Zbývající minuty fotbalisté domácího celku přestáli bez úhony a do odvety tak půjdou ve velmi dobré pozici, Club Libertad má do příštího střetnutí rozhodně nad čím přemýšlet.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:34:47)
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    V samotném závěru utkání ještě inkasuje žlutou kartu Ivan Franco, jenž z frustrace udělal stoličku Brazovi. Domácí stoper naštěstí dopadl na trávník v dobré poloze.
     
    90+6
    Leo Gomes se po pravé straně neprotáhl přes Franca, vybojoval ovšem alespoň autové vhazování. Pro balón se pochopitelně nežene.
     
    90+5
    Stoperská dvojice v modr-černém se nyní výborně postrážila Martíneze, který se snažil proniknout za obranu, hlavičkou ale odvrátil balón z vlastního pokutového území Braz.
     
    90+4
    Zády k bráně si Rivero zpracoval balón, aby se následně pokusil o akrobatické zakončení nůžkami. Míč proletěl vysoko nad Victorovou svatyní.
     
    90+3
    Snaha Grêmia je jasná. Udržet dvoubrankové vedení, které by do odvety bylo výborným základem. Hluboko do defenzivy se stáhl i forvard Tardelli.
     
    90+2
    Martínez dostal pěknou přihrávku na hranu šestnáctky, nedokázal si však ideálně zpracovat balón, čehož okamžitě využil k dalekému odkupu stoper Kannemann.
     
    90+1
    Naivně se Alisson pustil do předem traceného souboje proti trojici protihráčů. O balón přišel hned proti prvnímu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Dlouhý nákop na pravou stranu směřoval na Riverose, skvěle ovšem vyběhl domácí gólman Victor, jenž ze vzduchu lapil míč do koše.
     
    88
    Trenér Reanto Portaluppi si může mnout ruce. Střídání mu dnes vyšly naprosto dokonale. Diego Tardelli a David Braz se totiž postarali o obě branky brazilského celku.
     
    87
    Bruno Cortez si při hlavičkovém souboji doslova osedlal soupeře, za což vidí od hlavního rozhodčí kartu žluté barvy.
     
    86
    Střídání v týmu Grêmio: ze hřiště odchází Maicon, přichází Romulo.
    84. David BRAZ - 2:0
     
    84
    Grêmio právě vstřelilo branku!
    Davy šílí, Grêmio se podruhé prosazuje v početní nevýhodě! Pas z přímého kopu si našel DAVID BRAZ, jehož hlavička na přední tyč jakoby zaskočila gólmana, ten totiž vůbec nereagoval!
     
    83
    Střídání v týmu Club Libertad: ze hřiště odchází Antonio Bareiro, přichází Óscar Cardozo.
     
    82
    Prudký náraz na Bareirovi zřejmě zanechal důsledky. Hostující hráč se chytl za pravý bok a signalizuje, že dál hrát prostě nemůže.
     
    81
    Rychlé přečíslení tří proti dvěma Tardelli nevyřešil vůbec ideálně, zpětnou nahrávkou našel pouze vracejícího se beka Espinozu.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Domácí Grêmiovede o jednu branku, a to i navzdory tomu, že od 49. minuty hraje v deseti lidech.
     
    79
    Do Bareira zezadu tvrdě nahěl Cortez. Hlavní rozhodčí píská faul, karty prou tuto chvíli však nechává v kapse.
     
    78
    Daleký odkop gólmana domácích si našel Alisson, jenž o Pirise dokázal vybojovat autové vhazování.
     
    77
    Hosté si uvědomili, že by přeci jen měli přidat na aktivitě, když jich je v poli o jednoho více. Otázkou zůstává, jestli už to není příliš pozdě.
    76. Cortez si málem vstřelil vlastní branku, domácí podržel gólman Victor
     
    76
    Pocentru z pravé strany si Cortez málem srazil balón do vlastní brány. Skvěle zareagoval gólman Victor, jenž se včas položil a míč chytil!
     
    75
    Vypadá to, že ne. Forvard Grêmia se zvedl i bez pomoci lékařů a bez známek úrazu pokračuje ve hře.
     
    74
    Právě střelec prozatím jediného gólu Tardelli se po souboji s jedním z protihráčů skácel na zem, přčemž se drží za kotník. Snad to nebude zranění vážnějšího rázu.
     
    73
    Vedení brazilského celku je rozhodně zasloužené. Už jen za tu píli nevzdát útočné snahy v oslabení si to svěřenci trenéra Portaluppiho bez sebemenších pochybností zaslouží.
    71. Diego TARDELLI - 1:0
     
    71
    Grêmio právě vstřelilo branku!
    Domácí se i v deseti lidech dostávají do vedení! Centr z rohového kopu prodloužil za sebe stoper Kannemann přímo do míst, kde se pohyboval DIEGO TARDELLI. Domácí zabiják z bezprostřední bízkosti v pádu propálil bezmocného SIlvu!
     
    71
    Je sympatické, že se Grêmio po vyloučení nestáhlo na svoji polovinu a nesnaží se pouze bránit. Naopak využívá každou příležitost na brejk.
     
    70
    Hosté vybojovai rohový kop, po němž se i dostal k hlavičce da Silva, v záklonu ale nasměroval balón velmi nepřesně.
     
    69
    Ivan Franco vypálil křižnou ránu z nějakých dvaceti metrů. Domácí gólman mohl zůstat v klidu, tato rána minula jeho svatyni.
     
    68
    Smůla na straně forvarda Martíneze, jenž podklouzl při snaze najít si ideální prostor k zakončení, pas Bareira tak přišel vniveč.
     
    67
    Do předem ztraceného souboje se po pravé lajně pustil křídelník Everton. Proti trojici protihráčů neměl šanci míč udržet na kopačkách.
     
    66
    Útočný faul Mejii ale jeho choutky na chvíli pozdrží. Faulovaný De Souza se ztěžka zvědá z trávníku.
     
    65
    R8z hry se skutečně otočil. Je to paraguayský celek, který využívá početní převahy a kombinuje na polovině soupeře.
     
    64
    Proti pasu z pravé strany vystartoval dopředu Victor, jenž se sice musel pořádně natáhnout, balón však ukryl v rukavicích.
     
    63
    Střídání v týmu Grêmio: ze hřiště odchází Jean, přichází Diego Tardelli.
     
    62
    Dlouhý výhoz SIlvy si u pravé lajny zpracoval Bareiro, který se posléze sám vydal na zteč. Nepřišel si ale na obránce Gomese.
     
    61
    Střídání v týmu Club Libertad: ze hřiště odchází Alfio Oviedo, přichází Rodrigo Rivero.
     
    60
    Máme za sebou hodinu utkání, po níž je skóre stále bezbrankové. Grêmio bylo doposud jasně aktivnějším týmem, avšak červená karta Geromela výrazně zamíchala vývojem utkání.
     
    59
    Se Silvou to naštěstí vypadá dobře. Po drobném ošetření se postavil na nohy a nevypadá to, že by měl mít do dalšího průběhu nějaké vážnější následky.
     
    58
    Hostující gólman je ošetřován. Zřejmě utrpě zásah do hlavy právě od dobíhajícího Maicona.
     
    57
    Střídání v týmu Grêmio: ze hřiště odchází André, přichází David Braz.
     
    56
    Střídání v týmu Club Libertad: ze hřiště odchází Edgar Benítez, přichází Adrian Emanuel Martínez.
    55. Alissona vychytal Silva, Maicon při dorážce minul
     
    55
    Fantastický Silva drží bezbrankový stav! Sice neudržel dělovou ránu Alissona, dokázal se ale skvěle zvednout a pádem pod nohy Maicona donutil domácího kapitána ve stoprocentní šanci zamířit mimo!
     
    54
    Přesto to podle prvních chvil vypadá, že Club Libertad i proti oslabenému soupeři bude hrát více defezivně, neboť s míčem na polovině soupeře opět kombinují domácí.
     
    53
    To je obrovská čára přes rozpočet pro Grêmio. To doposud jasně ovládalo zápas, nyní ale po vyloučení jednoho ze svých hráčů to bude mít o poznání složitější.
     
    52
    Domácí fotbalisté se ještě v houfu slétli kolem hlavního sudího, avšak jejich protesty jsou zbytečné, červená karta je na místě.
    51. Červená karta
     
    51
    No pozor! Stoper Geromel nepěkně přišlápl soupeři lýtko, hlavní rozhodčí potrestal hráče žlutou kartou, po shlédnutí videa ale domácího hráče rovnou vylučuje!
     
    50
    Jean nabral velkou rychlost středem hřiště, při snaze o kličku mu ale míč vypíchl dobrým obranným zákrokem da Silva.
     
    49
    Everton se pěkně zbavil osobního strážce, posléze ale technickou ránu zakroutil přímo doprostřed brány.
     
    48
    Odražený balón si našel Alisson, sám před gólmanem však o zem zakončil vedle Silvovy svatyně!
     
    47
    Tak to vypadá, že trenér domácím fotbalistům novou taktiku nenaordinoval, neboť hráči v modro-černém zase začali od úvodních vteřin druhé půle hrát hodně kombinačně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 03:32.
     
    Skončil první poločas úvodního osmifinálového zápasu v rámci Copa Libertadores mezi Grêmiem a Clubem Libertad, který nám branku nenabídl. Domácí fotbalisté jsou na míči jasně aktvnější, za zmínku však stojí akorát střela Evertona, s níž si gólman SIlva bez problémů poradil. Kombinančí hra na paraguayský celek zatím nefunguje, svěřenci trenéra Portaluppiho budou muset v kabině vymyslet něco účinnějšího.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Je to jasný, úvodní část zápasu skončí bez branek. Poslední útočnou akci domácí zhatil nepřesným pasem křídelník Alisson.
     
    45+1
    Evrton se skvěle natlačil před obránce a na střed sklepl Jeanovi, jemuž ovšem vůbec nevyšel první dotyk s balón, toho beze zbytku využil bránící Cardozo.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    44
    Postavení mimo hru odpískáno i na druhé straně, pozdě se zpoza obranné línie vrátil forvard Benitez.
     
    43
    Nyní už hostující gólman musel na zem. Ikdyž... vlastně nemusel, zakončujícímu Jeanovi byl totiž odmávaný i odpískaný ofsajd.
     
    42
    Zatím to vypadá na druhou variantu a to i po ráně Alissona, jež proletěla vysoko nad Silvovou svatyní.
     
    41
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se nějaké branky nebo půjdou týmy do kabin za bezbrankového stavu?
     
    40
    Druhou žlutou kartu v krátkém časovém sledu získává levý bek Espinoza, jenž zezadu nešikovně trefil Alissona.
     
    39
    Místo dlouhého centru Grêmio znovu jen zvolilo rozehrávku na krátko. Je zřejmé, že chce soupeře uspat sérií přihrávek a poté zaútočil v tu nejméně očekávaný moment.
     
    38
    Prvním potrestaným hráčem žlutou kartou je v kádru hostů Antonio Barela. Jeho faul rozhodně nebyl nijak ostrý, rozhodčí ale jasně naznačil, že mu sečetl všechny předchozí menší přestupky.
     
    37
    Domácí se vůbec neostýchají klidně pozdržet kombinaci zpětnou přihrávkou na stopery, což ukázal i Jean, který místo rychlého založení akce raději volil konstruktivní rozehrávku přes Geromela.
     
    36
    Riveros milimetrově přesným lobem našel po levé lajně výborně nabíhajícího Franca, ten si ovšem v boji jeden na jednoho neporadil s Gomesem.
     
    35
    Faulů přibývá, další zaznamenal Mejia. Nebylo to však nic surového, šlo spíše jen o taktické pozdržení domácí akce.
     
    34
    Espinozovi se naštěstí krev z nosu nespustila, jinak by musel hostující levý bek alespoň na malou chvíli opustit hrací plochu.
     
    33
    Sudí dal Andremu jasně najevo, že viděl jeho loket v obličeji protihráče a důrazně ho upozornil na to, aby se to už příště neopakovalo, jinak vy to totiž mohlo mít dohru.
     
    32
    Kapitán Maicon nepřihrával od levé lajny vůbec přesně. Jeho slabou nahrávku bez větších potíží zachytil pozičně dobře bránící Kannemann.
     
    31
    Alfio Oviedo sice získal míč, jenže směrem dopředu neměl komu přihrát, a tak zvolil dakeký osvbozující odkop až ke gólmanu Victorovi.
     
    30
    Máme za sebou půl hodinu z dnešního utkání, po níž je stav stále bezbrankový. Hřiště naprosto jasně ovládají fotbalisté Grêmia, nedokáží pozemní převahu ale přetavit v úvodní gól.
     
    29
    Přízemní nahrávku do vnitra šestnáctky se pokusil zužitkovat Jean, jenomže zakončoval už na dlouhou nohu a navíc vedle brány.
     
    28
    Ty dnes Grêmiu ovšem vůbec nefungují. Pas nebezpečně proskotačil vápnem paraguayského týmu, ve finále ho však dokázal odkopnout do bezpečí Espinoza.
     
    27
    Do šestnáctky centroval o malou chvíli později ještě nebezpěčněji Everton, Piris v krkolomné pozici odhlavičkoval míč do autu za cenu rohového kopu.
     
    26
    Pas Alissona da Silva nebezpečně podskočil. Měl štěstí, že za ním před nabíhajícím Andrem na poslední chvíli zakročil druhý ze stoperů, Cardozo.
     
    25
    Zdá se, že bolesti po počátečním šoku ustoupili, obránce domácích se u vehementně hlásí za postranní čárou o návrat do hry.
     
    24
    Na druhé straně vystavil stopku bránícímu Cortezovi sloup Riveros. Domácí bek s nárazem vůbec nepočítal, na trávníku zůstává ležet pořádně otřesený.
     
    23
    Nyní už rozhodčí trestá zákrok žlutou kartou. Hříšníkem se stal Pyerre Jean, jenž nepříjemně přišlápl kotník Pirisovi.
     
    22
    Hlavičkový střet, který podstoupil Andre proti da Silvovi, by naprosto zbytečný, neboť forvard se v době nákopu nacházel v ofsajdu.
     
    21
    Mejia velmi nešetrně zajel do Evertona a od rozhodčího uviděl jasné gesto. Ještě jednou a bez karty neodejdeš.
     
    20
    Čekání na rohový kp Clubu Libertad se protahuje, hlavní rozhodčí ještě v šestnátce domlouvá Cardozovi s Kannemannem, tito dva hráči se sudímu zdají až moc aktivní.
     
    19
    Po téměř dvaceti minutách uvidíme premiérovou standardní situaci na hostující straně. Dalekonosnou ránu Riverose zblokoval do zámezí pozorný Cortez.
     
    18
    Pyerre Jean to přehnal s útočnou agresivitou, když podrazil v těžké pozici hrajícího Gomese a prakticky zadarmo tak věnoval sokovi míč.
     
    17
    Jestli je něco, co Grêmiu prozatím nefunguje, tak to jsou rohové kopy. Při třetím hráč centroval na přední tyč, Geromel posléze prodlužoval do země nikoho.
     
    16
    Klub z Paraguaye si však balónu moc dlouho neužil. Hned po odkopu Ovieda jasně přetlačil důrazný De Souza.
     
    15
    Maicon přecenil rychlostní schopnosti Evertona. Poslal mu až příliš dlouhý balón, který už pravé křídlo nezastihlo na hrací ploše.
     
    14
    Rozehrávku na krátko zvolili pro změnu svěřenci trenéra Portaluppiho, jež nadále kombinují v blízkosti protivníkovi šestnáctky.
     
    13
    Velmi obětavě, ale také velmi riskantně šel da Silva do skluzu, po němž hrozilo i vstřelení vlastní branky. Nakonec se ae bude kopat roh.
     
    12
    Kam poletí centr skvěle přečetl Victor. jenž vyběhl z brány a bez potíží uschoval míč do rukavic.
     
    11
    Po darovaném přímém kopu budou mít hosté poprvé šanci zahrozit. Geromel v hlavičkové strkanici nešikovně loktem zasáhl Beniteze.
     
    10
    Po centru z pravé strany se do odraženého balónu z jedničky opřel Matheus De Souza, svatyni Silvy ovšem přepálil o pořádný kus.
     
    9
    Hráči v modro-černém zatím naprosto ovládají zápas, soupeře v úvodních minutách prakticky nepouštějí k míči.
     
    8
    Ani z této standardní situaci nedokázal brazilský celek vytěžit šanci. Na hranici penalty byl v souboji úspěšnější da Silva.
     
    7
    Alisson se u pravé lajny zbavil jednoho protihráče, na dalšího už si však nepřišel. Espinoza si ale pomohl faulem, u míče tak domácí zůstanou.
    6. S pokusem Evertona si Silva poradil
     
    6
    Akce domácích ale pokračovala. Přetažený pas z pravé strany si našel Everton, který ranou z levé strany nechal vyniknout SIlvu!
     
    5
    De Souza točil míč do branky, což rozhodně nebyl špatný nápad, jenže nejvýše vyskočil stoper Cardozo, jenž odhlvaičkoval balón do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    4
    Stalo se tak po pravé straně, kde si pro přihrávku skvěle sběhl Alisson, po jeho sraženém pokusu budeme svědky prvního rohového kopu.
     
    3
    Grêmio od úvodních minut nechce nechat nic náhodě. Kombinuje kolem středového kruhu a hledá, kudy by mohlo založit svou první útočnou akci.
     
    2
    Domácí do dnešního zápasu vstoupili v tradiční modro-černí kombinaci, Club Libertad nevlék dresy barvy bílé
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Grêmio: Victor – Gomes, Geromel, Kannemann, Cortez – Maicon, De Souza – Alisson, Jean, Everton – André
    Náhradníci: César – Braz, Galhardo, Luan, Miranda, Moura, Pepe, Rocha, Romulo, Tardelli, Thaciano, Tonhao

    Club Libertad: Silva – Piris, L. Cardozo, da Siva, Espinoza – Bareiro, Mejia, Riveros, Franco – Oviedo – Benítez
    Náhradníci: Servin – Aquino, Cáceres, Camale, O. Cardozo, A. E. Martinez, H. Martinez, Rivero, Sanabria, Torres, Viera

    Rozhodčí: Ostojich – Popovits, Soppi (URU).
     
    Club Libertad

    V Paraguayi se narozdíl od Brazílie rozehrála liga teprve před dvěma týdny, je tedy velmi těžké dělat nějaké závěry ze hry Libertadu. Úvodní dvě kola ale hráči tohoto celku zvládli, i když v obou případech nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Jak již bylo zmíněno, Club Libertad postoupil ze skupiny z prvního místě, přičemž o dva body předčil Grêmio. Co se týče vzájemných zápasů, tak podle nich těžko určíme favorita. Paraguayský celek nejprve vyhrál na brazilské půdě 1:0, doma však soupeři podlehl 0:2.
     
    Grêmio

    Brazilskému Grêmiu se letos vůbec nedaří. Po patnácti odehraných ligových kolech se celek nachází až na jedenáctém místě, což rozhodně není příčka, kde by se svěřenci trenéra Portaluppiho chtěli pohybovat. V poslední době ale naopak zažívají výborné období, neboť hořkost porážky nepoznali už sedm zápasů. Ze skupiny Copy Libertadores postoupily z druhého místa a je zajímavé, že skončili právě za Clubem Libertad, se kterým si to rozdají i v dnešním osmifinále.
     
    Krásné páteční ráno všem fanouškům fotbalu! Vítám vás při sledování osmifinálového zápasu Copy Libertadores, v zápase mezi brazilským Gremiem a paraguayským Clubem Libertad.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

    Milan Huppert

    Góly: 71. Tardelli (Kannemann), 84. Braz

    Karty:   23. Jean (GRM), 87. Cortez (GRM) – 38. Barela (LBD), 40. Espinoza (LBD), 90+6. Franco (LBD)   51. Geromel (GRM)


    Grêmio: Victor – Gomes, Geromel, Kannemann, Cortez – Maicon (86. Romulo), De Souza – Alisson, Jean (63. Tardelli), Everton – André (57. Braz)
    Náhradníci: César – Braz, Galhardo, Luan, Miranda, Moura, Pepe, Rocha, Romulo, Tardelli, Thaciano, Tonhao

    Club Libertad: Silva – Piris, L. Cardozo, da Silva, Espinoza – Bareiro (83. O. Cardozo), Mejia, Riveros, Franco – Oviedo (61. Rivero) – Benítez (56. A. E. Martínez)
    Náhradníci: Servin – Aquino, Cáceres, Camale, O. Cardozo, A. E. Martinez, H. Martinez, Rivero, Sanabria, Torres, Viera

    Rozhodca: Ostojich – Popovits, Soppi (URU)
    Piatok 02.08.2019
    Libertad - Grêmio 0:3

    Góly: 7. Jean (pen.), 19. André, 45+2. André (Jean)

    Karty:   41. Cáceres (LBD), 71. Piris (LBD), 86. Mejía (LBD) – 56. Thaciano (GRM)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 19:6. Rohy: 13:1. Fauly: 18:16.