Plzeň – Olympiakos 0:0 (kon.) | Saburtalo – D. Záhreb 0:2 (kon.) | Eindhoven – Bazilej 3:2 (kon.)
New Saints – Kodaň 0:2 (kon.) | Sutjeska – APOEL 0:1 (kon.)
koniec
FC Viktoria Plzeň
0:0 (0:0)
Olympiakos F.C.
Utorok 23.07.2019, 19:00 • Doosan Arena, Plzeň • Liga majstrov (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Nádherný večer, vážení příznivci evropského fotbalu, vítejte u sledování psaného přenosu z 2. předkola Ligy mistrů! To se vrací do západočeské Doosan Areny, kde domácí celek FC Viktoria Plzeň přivítá v úvodním duelu řecký tým Olympiakos FC. Příjemnou zábavu!

     
    Olympiakos FC

    Řecký tým přicestoval do Plzně během pondělí. Po 17. hodině se v Doosan Areně uskutečnila tisková konference se zástupci týmu, poté přišel na řadu krátký trénink Olympiakosu.

    Ten je oproti svému soupeří před startem v předkole Ligy mistrů bez zápasové praxe, pokud se jedná o ostrý duel. Řecká nejvyšší fotbalová soutěž totiž začíná až na konci srpna, proto si Olympiakos musel vystačit pouze s přípravnými střetnutími.

    Těch od poloviny června do poloviny července odehrál celkem osm. Řecký celek se utkal s týmy z Polska, Rumunska, Izraele, Německa, Ukrajiny a Anglie, ani jednou nemusel ze hřiště odcházet zklamaný. Olympiakos třikrát vyhrál a pětkrát remizoval.

    Blíže se můžeme podívat na tři poslední odehrané zápasy Olympiakosu z přípravného období, které tým odehrál proti známým soupeřům. Mužstvo z Řecka před dvěma týdni remizovali s Dynamem Kyjev 1:1, stejným výsledkem skončila i klání proti německého Hamburku. Generálku na zápasy s Plzní sehrál Olympiakos proti druholigovému anglickému týmu Nottingham Forest, se kterým si poradil jasně 3:0. Tento zápas se odehrál 16. 7.

    Základní sestava Olympiakosu z generálky:

    Jose Sa – Bouchalakis, Elabdellaoui, Guerrero, Guilherme, Masouras, Papadopoulos, Podence, Semedo, Tsimikas, Valbuena
     
    FC Viktoria Plzeň

    Viktorka má před startem 2. předkola Ligy mistrů už dva ostré zápasy v zádech, ve FORTUNA:LIZE si dokázal připsat plných šest bodů proti ambiciózním týmům.

    V úvodním kole nového ročníku si Západočeši na domácím hřišti poradili s Olomoucí, která se sice dostala do vedení, ale Plzeňané dokázali stav utkání nakonec otočit a vyhráli 3:1. Góly vstřelili Kayamba, Kopic a Kovařík, na všechny asistoval Aleš Čermák, který se zkraje ročníku předvedl v blyštivém světle.

    Druhý těžký duel čekal na svěřence Pavla Vrby na severu České republiky. Tam se se střetli s domácím Slovanem Liberec, který do utkání vlétl tvrdě a s koncentrovanou obranou. To prolomil až ve druhé půli Luděk Pernica parádní hlavičkou a záhy asistoval u vítězné branky Jana Kopice, který má na startu sezóny rovněž vynikající formu. Nepříjemný Liberec zvládl po několika šancích snížit, ale na srovnání stavu už to nestačilo.

    Již mnohokrát bylo opakováno téma ohledně plzeňské defenzivy. Proti Olympiakosu bude chybět vykartovaný David Limberský, kterého už v Liberci nahradil Adam Hloušek, jenž si počínal skvěle. Zdravotní problémy má i kapitán Roman Hubník, menší potíže mají i Hejda s Řezníkem. Proti Slovanu dohrávala obrana ve složení Hloušek – Brabec – Pernica – Havel. Uvidíme, jak na tom budou hráči Viktorie proti řeckému týmu.

    Sestava Plzně z posledního odehraného zápasu:
    Hruška – Řezník (10. Havel), Pernica, Brabec, Hloušek – Hrošovský, Kalvach – Kayamba, Čermák (87. Mihálik), Kopic – Krmenčík (81. Chorý)
     
    Los dalších předkol

    Ve švýcarském Nyonu byla již rozlosována následující předkola Ligy mistrů i Evropské ligy. Pokud Viktorka přes Olympiakos postoupí, utká se ve 3. předkole Ligy mistrů s tureckým týmem Basaksehir Istanbul. Kdyby to nevyšlo, poputuje Plzeň do kvalifikace o Evropskou ligu, kde by se ve stejné fázi předkola utkala s belgickým celkem Royal Antverpy.

     
    Řekli před zápasem

    Pavel Vrba (hlavní trenér FCVP):

    „Já osobně jsem v Řecku ještě nebyl. Nejlepší evropská mužstva jsou v dnešní době mezinárodně složená, mají hráče z celého světa. Ty týmy na to mají prostředky, tak to tak prostě dělají.“

    „Olympiakos bych srovnával s naší první kvalifikací o LM, kdy jsme potkali Rosenborg, Kodaň... Opět nás čeká velmi náročný soupeř, o tom není vůbec pochyb.“

    „V defenzivě máme trochu potíže. Limberský dostal červenou kartu v Záhřebu, Řezník a Hejda měli menší zdravotní problémy, ale věřím, že již dnes budou trénovat naplno a budou k dispozici.“

    „Olympiakos je mužstvo, které skončilo druhé v řecké lize, což ukazuje obrovskou sílu. Jde o zkušený a vyzrálý tým, který hrál jarní část Evropské ligy. Jak my, tak Olympiakos jsme vedeni k tomu, že musíme vyhrávat. O to by ten vzájemný zápas mohl být zajímavější.“

    Patrik Hrošovský (záložník FCVP):

    „Bude to těžká úloha, čeká nás velmi silný soupeř. Hrajeme ale o Ligu mistrů, kde jsou jen kvalitní týmy. A už se těšíme, až to začne!“

    „Určitě bude důležitý vstoupit do toho dvojzápasu dobře. Ideální by bylo doma neinkasovat. Zápasy se ale vždy vyvíjí jinak, než se v první fázi plánuje. Máme dobré fanoušky a věřím, že se nám před nimi podaří zítra vyhrát!“

    „V první řadě se chceme koncentrovat sami na sebe. Na způsob hry soupeře hledí spíše trenéři, kteří nám k tomu něco řeknou, my se budeme chtít prezentovat naší hrou.“

    „Olympiakos má kvalitní hráče. Viděl jsem sestřih z jejich posledního zápasu v přípravě, určitě to nebude nic jednoduchého. Dali góly ze standardek, což bude jistě jejich velká zbraň.“

    „Možná, že bude trochu výhoda, že jsme hráli dva ligové zápasy, které jsou jiné než přípravné. Ale to se uvidí až zítra, v Lize mistrů jde o dvojutkání, takže se na to člověk připravuje jinak.“

    ZDROJ: Twitter FC Viktoria Plzeň
     
    Úvodné zostavy:

    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Havel, Pernica, Brabec, Hloušek – Kalvach, Hrošovský (C) – Kayamba, Čermák, Kopic – Krmenčík
    Náhradníci: Kozáčik – Hejda, Procházka, Chorý, Kovařík, Mihálik, Janošek

    Olympiakos F.C.: José Sá – Elabdellaoui, Ruben Semedo, Papadopoulos (C), Tsimikas – Bouchalakis, Guilherme – Daniel Podence, Valbuena, Masouras – Guerrero
    Náhradníci: Tzolakis – Camara, El Arabi, Bruno, Ba, Torosidis, Randelović

    Rozhodca: Guida – Carbone, Bindoni (všetci Taliansko).
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáca Plzeň bude hrať v červenomodrých dresoch, hostia v sivých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci tím, ktorý sa okamžite pokúsil o prvý nákop na hrot. Obrana Olympiakosu si poradila a loptu odvrátila na polovicu Plzne.
     
    2
    Po faule na Kopica získali domáci znovu loptu. Od začiatku zápasu sa k nej hostia dostali zatiaľ len na pár sekúnd.
     
    3
    Hrošovský si neporozumel pri rozohrávke s Brabcom, ten ale loptu dokázal vybojovať. Následne hľadal Kalvach dlhým nákopom rozbehnutého Krmenčíka, pri lopte bol však ako prvý brankár hostí José Sá.
     
    4
    Hostia sa prvýkrát na dlhšiu dobu dostali k lopte a okamžite prešli do postupného útoku. Viktoriáni čakajú zoradení v obrane na vlastnej polovici.
     
    5
    Hráči gréckeho tímu sa s rozohrávkou skutočne nikam neponáhľali a zaplatili za to. Čermák obral Semeda o loptu a domáci sa usadili pred šestnástkou hostí.
     
    6
    Kayambovi na ľavej strane utiekol Tsimikas, center sa ale ľavému obrancovi Olympiakosu vôbec nevydaril. Pernica ho bez problémov odhlavičkoval do bezpečia.
     
    7
    Center Havla preletel celou šestnástkou bez toho, aby ho niekto spracoval. Hostia sa dostali v podstate zadarmo k lopte.
     
    8
    Okamžite ju ale kvôli presingu domácich stratili. Kayambov center odhlavičkoval Ruben Semedo a následne sám autor tohto centru v súboji o loptu fauloval Tsimikasa.
     
    9
    Podenceho fauloval pri pokuse o prienik Hloušek. Valbuena si už pripravuje loptu na rozohrávku priameho kopu.
     
    10
    Hostia napokon rozohrali na krátko a Podenceov center zablokoval Hloušek na rohový kop.
     
    11
    Semedo na zadnej tyči sa takmer dostal k centru Valbuenu z rohu. Chýbalo mu len pár centimetrov.
     
    12
    Po aktívnom úvode domácich sa hostia dostávajú do tempa. Podenceho center len tak-tak odhlavičkoval Brabec, hostia ale zostávajú pri lopte.
     
    13
    Tsimikasov center z ľavej strane letel presne medzi obrancov Plzne na Guerrera, ten ale v dobrej pozícii loptu netrafil.
     
    14
    Ďalšiu akciu Podenceho po krídle zastavila ruka pri spracovaní lopty. Plzeň okamžite rozohráva a otáča hru.
     
    15
    Hloušek si narazil loptu na ľavom krídle s Čermákom a už v šestnástke hľadal spoluhráčov, Elabdellaoui ale v sklze loptu odkopol na rohový kop.
    15. Adam Hloušek (PLZ)
     
    16
    Ďalšia pekná akcia domácich. Hrošovského center po rozohrávke na krátko doletel na úplne voľného Kalvacha, ktorý ale poslal volejom loptu nad bránu Olympiakosu.
     
    17
    Hostia okamžite odpovedali svojou gólovou príležitosťou. Podence prihrávkou do druhej vlny našiel medzi obrancami Plzne úplne voľného Valbuenu, ktorý však vo vyloženej pozícii minul Hruškovu bránu.
     
    18
    Držanie lopty: 40 % : 60 %
     
    19
    Kalvach sa výborne uvoľnil na ľavej strane a prihrávkou na os ihriska našiel Kayambu. Tomu lopta odskočila, avšak priamo na strelu Havlovi, ktorý však namieril len do stredu brány na pripraveného brankára hostí.
     
    20
    Papadopoulos zostáva bez cudzieho zavinenia ležať na trávniku. Vypadá to tak, že zle dopadol po hlavičke vlastnému brankárovi.
     
    21
    Kapitán hostí pomaly odchádza z ihriska a je jasné, že dnes končí. Hostia pripravujú vynútené striedanie.
     
    22
    Striedanie v tíme Olympiakos F.C.: z ihriska odchádza Avraam Papadopoulos, prichádza Ousseynou Ba.
     
    23
    Havel vysunul peknou prihrávkou do nábehu na pravej strane Kayambu, jeho center ale skončil za bránou Olympiakosu.
     
    24
    Hrošovský stratil loptu v strede poľa, jeho spoluhráči sa ale rýchlo zoradili na vlastnej polovici. Hostia prechádzajú do postupného útoku.
     
    25
    Svojou kombináciou sa posunuli na polovicu Plzne. Bouchalakis napokon vyskúšal prekvapivú strelu z cca 40 metrov, Hruška bol ale pripravený a loptu chytil.
     
    26
    Po rozohrávke svojho brankára ale hráči Plzne o loptu rýchlo prišli. Teraz si ju posúva obranná štvorica Olympiakosu.
     
    27
    Domáci po zisku lopty rýchlo zaútočili, túto akciu ale ukončil Hloušek nepresným centrom.
     
    28
    Plzeň akoby v posledných minútach vypadla z tempa. Hostia sú jednoznačne aktívnejší a len ich vlastná nepresnosť im zatiaľ bráni dostať sa do zakončenia z nebezpečných pozícii.
     
    29
    Plzeň navyše predvádza dobrý presing a hostí vytlačila až pred ich šestnástku. Loptu však získať nedokázala.
     
    31
    Čermákov center bol zablokovaný na rohový kop. Ten rozohral dám Čermák signálom na Hlouška, ktorý však loptu na hranici šestnástky netrafil.
     
    32
    Kopic pekne obišiel kľučkou na ľavom krídle Semeda a prihral do bránkoviska, odkiaľ loptu odkopol Tsimikas.
     
    33
    Znovu sa Kopic uvoľnil na ľavom krídle a prihrávkou na stred vyzval k strele Kalvacha. Ten však vyslal len veľmi slabú strelu, s ktorou si José Sá ľahko poradil.
     
    34
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zastavenie prenikajúceo Kopica Ruben Semedo (Olympiakos F.C.). Priamy kop pre Plzeň.
    34. Ruben Semedo (OLY)
     
    35
    Kopicova strela bola zablokovaná, prihrávkou doprava ale našiel úplne voľného Kalvacha. Ten krásnym oblúčikom vysunul do nábehu za obranu Kayambu, ktorému sa ale strela nevydarila. So slabým pokusom si José Sá poradil.
     
    36
    Podence vymyslel nádhernú kolmicu za obranu na Valbuenu, našťastie pre Plzeň je ale Francúzovi odmávaný ofsajd.
     
    37
    Ba bol faulovaný vo vzdušnom súboji Krmenčíkom. Sám viník faulu zostáva ležať trochu otrasený na trávniku, vypadá to ale, že bude v poriadku.
     
    38
    Kopic skvelou prihrávkou za seba vysunul do samostatného úniku Čermáka, ktorého strelu z ľavej strany zastavil skvelým zákrokom brankár José Sá. To bola najväčšia šanca zápasu!
    38. Aleš Čermák (PLZ)
     
    39
    Strely na bránu: 4:0
     
    40
    Hostia po dlhej dobe kombinujú na polovici Plzne, domáci ich ale zatiaľ výborne vytláčajú mimo nebezpečné priestory.
     
    41
    Valbuenov center odhlavičkoval Brabec, lopta sa ale znovu vrátila k hráčom Olympiakosu. Napokon ju ale po faule Guerrera strácajú.
     
    42
    Ba nakopol po zisku lopty hrací predmet veľmi nepresne. V rohu vlastnej polovice ju zastavuje brankár Aleš Hruška.
     
    43
    Pernica našiel nákopom na pravé krídlo rozbehnutého Kayambu, ktorého center ale hravo odkopol hneď prvý brániaci hráč Olympiakosu.
     
    44
    Z pokračovania tejto akcie ale získal Havel rohový kop pre Plzeň.
     
    45
    Na Čermákov center si nabiehalo niekoľko hráčov Plzne, ani jeden z nich ale loptu nezasiahol. Tá po Kopicovom jemnom teči trochu nečakane spadla Guilhermemu k nohám, od ktorých sa odrazila do pravej tyče a od nej následne k brankárovi Olympiakosu.
    45. Jan Kopic (PLZ)
     
    45+1
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol zaujímavý futbal, na jeho konci ale svieti na výsledkovej tabuli skóre 0:0. Oba tímy mali svoje príležitosti a pomerne pravidelne sa striedali vo svojich útočných chvíľkach, väčšie šance (predovšetkým v závere polčasu) však mala Viktoria Plzeň. Dúfajme teda, že v druhom polčase uvidíme i nejaké góly.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 20:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Kayamba sa po rýchlej plzeňskej akcii dostal hneď na začiatku druhého polčasu do zakončenia. Jeho strelu zablokoval Tsimikas.
     
    48
    Domáci vstúpili aktívnejšie i do druhého polčasu. Kayamba sa neprekľučkoval cez Semeda, ktorý však loptu nepresnou rozohrávkou v podstate daroval naspäť plzeňským hráčom.
     
    50
    José Sá podbehol center z ľavej strany, keď ho zmiatol Havel. Kayamba sa dostal trochu prekvapivo k lopte, zakončil však len do bočnej siete.
     
    51
    Po predchádzajúcom súboji zostáva brankár Olympiakosu José Sá na hracej ploche a musí byť ošetrený.
     
    52
    Gólman hostí je nakoniec v poriadku a v zápase bude pokračovať.
     
    53
    Domáci zatiaľ vládnu priebehu druhého polčasu a hostí takmer nepustili k lopte. I teraz pokračuje ich postupná kombinácia na polovici súpera.
     
    54
    Havlov center v krkolomnej pozícii odhlavičkoval Semedo, lopta ale prešla na druhú stranu na Hlouška. I center ľavého obrancu Plzne však Semedo dokázal odvrátiť do bezpečia.
     
    55
    Čermák sa pokúsil o sólovú akciu cez stred ihriska, loptu si ale predkopol príliš ďaleko. Ba ju však pod tlakom znovu len odkopol.
     
    56
    Kayamba agresívnym presingom získal loptu znovu na plzeňské kopačky. Hostia majú v druhom polčase veľký problém s rozohrávkou.
     
    57
    Striedanie v tíme Olympiakos F.C.: z ihriska odchádza Mathieu Valbuena, prichádza Mohamed Camara.
     
    59
    Hosťom sa stále nedarí usadiť sa na dlhšiu dobu na polovici Plzne. Domáci majú v druhom polčase jasnú prevahu.
     
    60
    Veľmi ťažko sa po hlavičkovom súboji s Guerrerom zdvíhal zo zeme Brabec, nakoniec ale v zápase pokračuje.
     
    61
    Čermák si výborne nabehol na ľavom krídle na prihrávku, jeho center ale bez problémov chytil brankár José Sá. Lopta sa však po výkope brankára hostí znovu dostala na kopačky Viktoriánov.
     
    62
    Podence vysunul na opačnej strane do nábehu Tsimikasa, toho ale čisto odstavil od lopty Havel. Hráči gréckeho veľkoklubu sa ešte snažili získať penaltu, nemali však šancu na úspech.
     
    63
    Hostia konečne podržali loptu na svojich kopačkách a okamžite sa potom dokázali usadiť postupnou kombináciou na polovici Plzne.
     
    64
    Camarov nebezpečný strieľaný center preletel celou šestnástkou Plzne a až na druhej strane pokutového územia odkopol loptu pred nabiehajúcim Tsimikasom na rohový kop Hloušek.
     
    65
    Masouras centroval na prednú tyč, tam si ale plzeňskí brániaci hráči poradili. Loptu odkopli až k brankárovi Olympiakosu.
     
    66
    Na druhej strane bol Hloušek úspešnejší. Po rýchlej výmene lopty s Čermákom získal pre Plzeň rohový kop.
     
    67
    Domáci ich všetky rozohrávajú na krátko a tento prípad nebol výnimkou. Loptu však stratili a hostia sa okamžite vyrútili do rýchleho brejku. Ten zastavil skvelým obranným zákrokom až pred svojou šestnástkou Kalvach.
     
    68
    Držanie lopty: 45 % : 55 %
     
    69
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Michael Krmenčík, prichádza Tomáš Chorý.
     
    70
    Loptu má v týchto chvíľach na kopačkách Olympiakos. Hostia si ju posúvajú na útočnej polovici, zatiaľ ale bez úspechu.
     
    71
    Podenceho center zablokoval Havel na rohový kop.
     
    72
    Po ňom takmer vznikol pred Hruškovou bránou veľký závar. Tsimikas vracal loptu hlavou pred bránu, kde ju na poslednú chvíľu odhlavičkovali domáci pred Semedom.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Jakub Brabec, prichádza Lukáš Hejda.
     
    74
    Lopta po centri z ľavej strany sa odrazila k Podencemu, ktorého strelu musel zablokovať Kalvach. Následne sa kuľatý nezmysel znovu odrazil k Podencemu, ktorého na ľavej strane musel faulovať Havel.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Milan Havel (FC Viktoria Plzeň).
    74. Milan Havel (PLZ)
     
    75
    Nákop zo štandardky doletel až ku Camarovi, ktorého strelu zablokoval Pernica. Hostia sú však teraz vo veľkom tlaku a domáci nevedia, kam skôr skočiť.
     
    76
    Masouras si naviedol loptu do šestnástky a cez Hlouška sa snažil zakrútiť loptu k vzdialenejšej tyči. Našťastie pre domácich tesne minul.
    76. Giorgios Masouras (OLY)
     
    77
    Strely na bránu: 3:2
     
    78
    Po dlhšej dobe sú pred šestnástkou súpera i domáci. Chorý nedokázal loptu sklepnúť na Hrošovského a pre Havla už bola táto prihrávka príliš dlhá. Nasledovať bude odkop od brány Olympiakosu.
     
    80
    Hrošovský stratil loptu pred šestnástkou gréckeho tímu a okamžite nasledovala kolmica na Podenceho. Pred neho sa však dostal Hloušek, ktorého Podence následne stiahol k zemi.
     
    81
    Striedanie v tíme Olympiakos F.C.: z ihriska odchádza Giorgios Masouras, prichádza Lazar Randelović.
     
    82
    Guerrero pekne predskočil Pernicu pri nábehu na center sprava a strieľal z penaltového bodu, loptu ale dobre netrafil a strela tak končí mimo.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Aleš Čermák, prichádza Ondřej Mihálik.
     
    84
    Ba jasným lakťom trafil v hlavičkovom súboji Chorého do hlavy, žltú kartu ale nevidí. Plzeň môže rozohrať po faule.
     
    85
    Obom tímom už zjavne dochádzajú sily. Na oboch stranách sa začína objavovať veľké množstvo nepresností, ktoré brzdia útočné akcie.
     
    87
    Havel sa zrazil na hranici šestnástky so Semedom, lopta ale prešla za chrbát obrancu Olympiakosu na rozbehnutého Mihálika. Ten potom zblízka trafil vybiehajúceho brankára Josého Sá. Nakoniec sa však pískal ofsajd striedajúceho plzeňského hráča.
     
    88
    Domáci sa ešte snažia získať penaltu, keďže zákrok Semeda na Havla považujú za faul. Hlavný rozhodca však svoj názor nemení a bude sa hrať ďalej.
     
    89
    Brankár hostí vybehol veľmi ďaleko k rohovej zástavke proti nákopu Plzne a takmer ho o loptu obral Chorý, napokon sa však lopta od striedajúceho domáceho útočníka odrazila za bránkovú čiaru.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90+1
    Po faule Chorého pred šestnástkou Olympiakosu sa k rozohrávke postavil brankár hostí José Sá a zjavne naťahuje čas. Fanúšikom ani hráčom domáceho tímu sa to veľmi nepáči.
     
    90+2
    Nákop gólmana hostí si chcel na pravom krídle spracovať Podence, lopta mu ale v kľúčovej chvíli odskočila. Oba tímy akoby už čakali na záver zápasu.
     
    90+3
    Camara hľadal centrom z ľavej strany svojich spoluhráčov, loptu ale odhlavičkoval na Kopica Pernica. Domáci vyrážajú do (asi) svojho posledného útoku.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Ani v druhom polčase sme gól nevideli, z čoho budú asi viac sklamaní domáci hráči. Plzeň vstúpila do druhého polčasu veľmi aktívne a v jeho prvej polovici mala výraznú prevahu, ani jednu zo svojich gólových príležitostí však nedokázala premeniť. Hostia potom dokázali opticky vyrovnať hru a niekoľkokrát nebezpečne ohroziť Hruškovu bránu, gól by však dnes v Plzni zrejme nepadol, ani keby sa hralo do rána. Dvojzápas tak bude pokračovať o týždeň v Grécku za zradného stavu 0:0.
     
    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 4:0.
    Strely mimo: 3:3.
    Rohy: 5:3.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 17:9.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:01:18)

    Michal Sadlek

    Góly:

    Karty:   74. Havel (PLZ) – 34. Semedo (OLY)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:9.
    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Havel, Pernica, Brabec (72. Hejda), Hloušek – Kalvach, Hrošovský (C) – Kayamba, Čermák (83. Mihálik), Kopic – Krmenčík (69. Chorý)
    Náhradníci: Kozáčik – Hejda, Procházka, Chorý, Kovařík, Mihálik, Janošek

    Olympiakos F.C.: José Sá – Elabdellaoui, Ruben Semedo, Papadopoulos (C) (22. Ba), Tsimikas – Bouchalakis, Guilherme – Daniel Podence, Valbuena (57. Camara), Masouras (81. Randelović) – Guerrero
    Náhradníci: Tzolakis – Camara, El Arabi, Bruno, Ba, Torosidis, Randelović

    Rozhodca: Guida – Carbone, Bindoni (všetci Taliansko)

    Diváci: 10 632
    Utorok 30.07.2019
    Olympiakos - Plzeň 4:0

    Góly: 51. Guilherme, 70. Guerrero, 73. Guilherme, 82. Ruben Semedo

    Karty:   56. Tsimikas (OLY) – 53. Brabec (PLZ), 90+1. Chorý (PLZ)

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 6:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:13.