13. etapa: Pau - Pau sk Julian Alaphilippe (kon.)
koniec udalosti
13. etapa: Pau - Pau

Julian Alaphilippe

Piatok 19.07.2019, 14:00Tour de France
     
    Alaphilippe nielen, že ostáva v žltom, ale vyhráva teda aj etapu. Skvelý športový úspech francúzskeho cyklistu. Bodkovaný a zelený dres sa dnes neriešil, ale ten biely áno. Bernala v ňom vymenil Enric Mas.
     
    Julian Alaphilippe dal zo seba všetko, fanúšikovia sú z jeho výkonu vo vare. Francúzsky hrdina vyhráva časovku a svoju druhú etapu na tohtoročnej TdF, pred Thomasom prišiel o 14 sekúnd a 67 stotín. Fantázia v pohybe!
     
    Fantastickú časovku zašiel Geraint Thomas, ktorý sa do cieľa dostal so náskokom 21 sekúnd pre De Gendtom, takže Belgičan dnes nevyhrá. Thomasa už môže predbehnúť len Alaphilippe, ktorý každopádne ostane v žltom drese.
     
    Rigoberto Uran to takmer dokázal, ale nakoniec končí druhý o nesmierne tesných 28 stotín za prvým De Gendtom.
     
    Porte sa priblížil do posledných stoviek metrov s dobrým časom, nakoniec prišiel do cieľa so stratou necelých 10 sekúnd a je priebežne druhý, no z jazdcov na celkové poradie to je možno celkovo najlepšie.
     
    Do veľkých problémov sa dostal Maximilian Schachmann, ktorý išiel skvele, lenže potom spadol a poriadne doudieraný prišiel do cieľa. Uvidíme, či sa zajtra postaví na štart.
     
    Peter Sagan prišiel do cieľa na 40. mieste s časom 38:33. V závere si neodpustil jazdu na zadnom kolese.
     
    Veľké problémy pre Wouta van Aerta. Ten mal byť dnes veľkým favoritom na výhru, ale predbehol ho De Gendt a navyše mladý Belgičan skončil na zemi a pomáha mu záchranku. Toto je pre neho ohromne nepekný a smutný koniec na Tour de France.
     
    Fantasticky zašiel Thomas De Gendt, ktorý je prvý v cieli a možno tam aj ostane do konca. Asgreena tromfol o takmer 17 sekúnd s časom 35:36. Belgičan má životnú formu.
     
    Famózne ide de Gendt, ktorý doslova letí a na druhom medzičase je prvý. Van Aerta predbehol o skvelých 16 sekúnd.
     
    15:48
    Na štarte je teda Peter Sagan, od ktorého dnes ale očakávame hlavne šetrenie síl.

    Matej Kubove