New England – Vancouver 4:0 (kon.) | Atlanta United – Houston 5:0 (kon.) | Chicago Fire – Columbus 2:2 (kon.)
Toronto – New York RB 3:1 (kon.)
koniec
Chicago Fire
2:2 (1:0)
Columbus Crew
cz Štvrtok 18.07.2019, 02:00 • Toyota Park, Chicago • MLS
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:07:48)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:10.
     
    Je dobojováno! V Chicagu byl k vidění velmi zajímavý zápas, který nabídl atraktivní útočný fotbal. Dlouhou dobu to byli domácí, kteří měli nakročeno ke třem bodům. Columbus se z nepříznivého stavu ale dvakrát dostal, když na rozdílové góly Mihailovice a Saponga dokázali zareagovat Zardes s Williamsem. Hlavně poslední gól musí hráče a fanoušky Fire hodně mrzet, neboť se z nenápadné situace zrodil až v devadesáté minutě. Zisk jednoho bodu u obou týmů nic moc neřeší, Chicago i Columbus zůstávají hodně daleko od postupu do play-off.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Po rychlé rozehrávce na krátko přeci jen přišel centr z levé strany. Nepřehlednou hlavičkovanou obrana Columbusu ale ustála a zápas tak skončí dělbou bodů.
     
    90+5
    Ještě jedná rychlá domácí akce, ze které se stalo zajímavé přečíslení. Střela Kataie ale byla sražená a Chicago si musí vystačit s rohovým kopem.
     
    90+4
    Totéž se ale dá říct i o domácím mužstvu. C. J. Sapong však byl v nebezpečném prostoru učebnicově odzbrojen Aboubacarem Keitou.
     
    90+3
    Luíz Días potáhl balón až k domácímu vápnu, kde ho dobrým obranným zákrokem zastavil Corrales. Columbus ještě cítí reálnou naději na tři body.
     
    90+2
    Brandt Bronico si při zpracování Kataiovy přihrávky pomohl rukou. Chicago si tak musí nechat zajít chuť na případnou rychlou gólovou odpověď.
     
    90+1
    Nad rámec vrcholícího druhého poločasu je přidáno dalších pět minut.
    90. Romario WILLIAMS - 2:2
     
    90
    Columbus právě vstřelil branku!
    Pár desítek vteřin před začátkem nastaveného času se hostům povedlo i podruhé vyrovnat! Nenápadnou přechodovou fázi okořenil perfektní centr z hloubi pole od aktivního Díaze, který si ve vápně našel ROMARIO WILLIAMS a dobře umístěnou hlavičkou poslal balón k pravé tyči domácí branky.
     
    89
    Srbský záložník Aleksandar Katai je po svém nástupu střelecky hodně aktivní. Teď dostal do vápna přízemní pas z levé strany a technickým pokusem poslal míč těsně nad břevno.
     
    88
    Znovu hosté poslali míč do zámezí. Tentokrát při vlastní přechodové fázi, což jim pár minut před koncem na pohodě rozhodně nepřidá.
     
    87
    Ze standardní situace nic nebezpečného nevzniklo, Wil Trapp prudký centr z levého křídla odvrátil až za postranní čáru.
     
    86
    Przemyslaw Frankowski se v závěru zápasu nadechl ke sprintu podél levé autové čáry. Vrátil se s ním Argudo, který ho zastavil jen díky faulu.
     
    85
    Opět se Pedro Santos pokoušel tvořit. Centr z levé strany mu ale vůbec nevyšel a Kronholm rozhodně nebude spěchat s provedením nařízeného odkopu.
     
    84
    Santos zrychlil hru nákopem k hranici šestnáctky, kde však bylo příliš husto na to, aby hosté prošli s balónem do nějaké té palebné pozice.
     
    83
    Přenesení hry do pravého křídla vyšlo hostům tak napůl. Následoval aut Affula, po kterém Chicago zvolilo hned dva vysvobozující odkopy.
     
    81
    Nově příchozí Kubánec Corrales se po několika málo vteřinách uvedl zbouráním Díaze. Tlak Columbusu tak bude moci pokračovat.
     
    80
    Střídání v týmu Chicago Fire: ze hřiště odchází Dax McCarty, přichází Jorge Corrales.
     
    80
    K vysokému centru Wila Trappa se poblíž penaltového bodu dostal Aboubacar Keita, jenže těžkou hlavičkou nasměroval balón vysoko nad Kronholmovu branku.
     
    79
    Střídání v týmu Columbus Crew: ze hřiště odchází Ricardo Clark, přichází Romario Williams.
     
    78
    Zdá se, že se Columbus z inkasovaného gólu na 1:2 definitivně vzpamatoval. Snaha o vyrovnání pokračovala nákopem na Díaze a ziskem rohového kopu.
     
    77
    Tak se i stalo, jenže kromě dalšího autového vhazování k ničemu významnému nedošlo. Po faulu Keity na Saponga už hrají domácí.
     
    76
    Díazův centr z pravého křídla neprošel přes první překážku. Tentýž kostarický fotbalista rychle rozehrál, aby se hosté mohli usadit před pokutovým územím.
     
    75
    Aboubacar Keita zastavil hostující akci na hranici svého vápna. Přitom byl faulován Herbersem, takže rozehrávat bude Columbus.
     
    74
    Střídání v týmu Chicago Fire: ze hřiště odchází Nicolás Gaitán, přichází Marcelo.
     
    73
    Schweinsteiger nic nevymýšlel a z vlastního vápna zakopl míč mimo výseč. Ghanský pravý bek Afful si chystá míč k vhazování.
     
    72
    Díazův centr se stal kořistí domácích fotbalistů, kteří míč v nebezpečné pozici ztratili, nicméně pak nepustili do místa určení finální pas od Jiméneze.
     
    71
    A další hodně nepřesný pas letící až do rukavic třicetiletého gólmana Columbusu. Ten před zmíněným střídáním rozjíždí další akci.
     
    70
    Vesměs totožná nepřesnost také na druhém konci hřiště. V nejbližších vteřinách se zřejmě bude opět střídat, nachystáni jsou náhradníci obou klubů.
     
    69
    Gaitán se pokusil být až příliš přímočarý. Nepřesná rychlá přihrávka vyletěla do autu, zpět do hry uvede balón Joe Bendik.
     
    68
    Uteklo jen pár vteřin a Aleksandar Katai se dostal k dalšímu zakončení. Pokus z penaltového půlkruhu však byl velmi nepřesný.
     
    67
    V zadních řadách Columbusu to opět začíná hořet. Po centru zleva z voleje pálil Katai a Bendik měl pořádnou kliku, že si míč srazil jen do levé tyče.
     
    66
    Teď je to zase Chicago, které má v hrsti psychickou výhodu. Hosté budou muset podruhé složitě hledat ztracenou půdu pod nohama.
     
    65
    Střídání v týmu Columbus Crew: ze hřiště odchází Eduardo Sosa, přichází Luis Díaz.
    63. C. J. Sapong - 2:1
     
    63
    Chicago Fire právě vstřelilo branku!
    Svěřenci trenéra Paunoviće si po hodině hry berou svůj těsný náskok zpět! Trochu krkolomné gólové situaci předcházela povedená Rána Gaitána, která skončila na tyči. Chicago však balón udrželo, Gaitán svou patičkou, a s velkým přispěním obránce, prodloužil přihrávku z levé strany na C. J. SAPONGA a ten pohotově vystřelil mezi nohy brankáře Bendika.
     
    63
    Přetažený centr Gaitána skončil až na druhé straně hřiště. Napomohl tomu i Bendik, který ještě bude čelit autovému vhazování Bronica.
     
    62
    Keita vrátil centrovaný balón zpět do křídla, odkud přišla další útočná vlna zastavená Clarkem. Je z toho další roh v domácí prospěch.
     
    61
    Držení míče: 61% – 39%.
     
    60
    Změnit to mohl faul Ricarda Clarka na půlce hřiště. Na zemi skončil Calvo, nicméně domácí zvolili jen rozehrávku na krátko.
     
    59
    Výkon Chicaga šel po přestávce hodně dolů. Muži v červeném horko těžko nakukují alespoň do blízkosti soupeřovy šestnáctky.
     
    58
    Střídání v týmu Chicago Fire: ze hřiště odchází Djordje Mihailovic, přichází Aleksandar Katai.
     
    57
    Zatímco se po ráně do hlavy na hřišti ošetřuje Argudo, chystá se před domácí lavičkou náhradníků první změna na straně Fire.
     
    56
    Po menších zmatcích před Bendikem zkusil z osmnácti metrů vystřelit Schweinsteiger, jenže i on poslal balón do stínujícího protihráče v černém.
     
    55
    Fabian Herbers dostal pas od Gaitána, ale po vstupu do pokutového území vystřelil jenom do šikovně postaveného Jiméneze. Chicago bude rozehrávat roh.
     
    54
    Střídání v týmu Columbus Crew: ze hřiště odchází David Accam, přichází Pedro Santos.
     
    52
    Bastian Schweinsteiger, který se na starší kolena přetransformoval ve stopera, si zřejmě neodpustil nějakou poznámku k sudím a vykoledoval si žlutou kartu.
     
    52
    Hra je po změně stran dost kouskovaná. V tomto případě se nehraje kvůli ofsajdu, do kterého se chytil Gaitán.
     
    51
    Na přímou střelu to úplně nebylo, a tak Trapp obloučkem centroval na zadní tyč. Tam spěchal Keita, ale balón v trochu krkolomné pozici netrefil.
     
    50
    Opět se píská v neprospěch Chicaga. Argudo byl jasně podražený McCartym a hosté tak mohou zahrozit z nařízené standardní situace.
     
    49
    Další přechodovnou fázi Columbusu pozastavil hlavní rozhodčí Villareal, kterému se nezdál zákrok Bronica na Arguda.
    47. Gyasi ZARDES - 1:1
     
    47
    Columbus právě vstřelil branku!
    Zničehonic je vyrovnáno na 1:1! Eduardo Sosa při rychlém posunu roztáhl hru doleva na Arguda, který okamžitě přihrál na GYASIHO ZARDESE. Muž se zkušenostmi z americké reprezentace si dokázal udělat místo mezi dvěma beky a z jedničky rozvlnil síť Kronholmovy branky.
     
    46
    Przemyslaw Frankowski si na ose hřiště všiml zcela odkrytého prostoru mezi sebou a hostující brankou. Míč mu při dalekonosné střele ale sjel na vnější nárt a Bendik zůstal v klidu.
     
    46
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal, takže na obou stranách pokračujeme v nezměněném složení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, v jehož úvodní desetiminutovce se Chicago ubránilo počáteční územní převaze a postupně si vytvořilo vlastní velký tlak, který v osmadvacáté minutě korunovala dosud jediná gólová trefa Mihajlovice. Domácí měli i několik dalších šancí, proti kterým se vyznamenal Joe Bendik, a tak se do šaten odchází za stavu 1:0.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Nakonec se i Columbus na chvíli zabydlel na polovině soupeře. Poslední nákop však volného útočníka Zardese o několik čísel přeletěl.
     
    45
    Nastavují se 2 minuty.
     
    44
    Herbers si stihl celým tělem pokrýt balón před Sosou, který jej fauloval. Poslední vteřinky první půle stráví s míčem domácí tým.
     
    43
    Standardní situace nepřivedla Chicago k žádné další možnosti na zvýšení skóre. Přesto všechno balón zůstává na dostřel Bendikovy brány.
     
    42
    Obrana Crew si ani zdaleka nemůže odpočinout. Po menší prodlevě, způsobené zdravotní indispozicí Mihailovice, musel Bendik zmenšit palebný úhel Sapongovi a vyrazit zakončení třicetiletého forwarda na roh.
     
    41
    Chicago se na závěr povedené kombinace dostalo v pokutovém území do přečíslení pět na čtyři. Kvůli nepřesné předfinální fázi ke střele na Bendikovu branku ale nedošlo.
     
    40
    Brandt Bronico se krůček po krůčků posouval dopředu, až byl vytlačen za pravou postranní čáru, zpoza které bude sám vhazovat.
    39. Fabian Herbers (CHI)
     
    39
    Sotva jsem předchozí myšlenku vyslal do světa, tak Calvo rychlou přihrávkou z levého křídla dostal do šance Fabiana Herberse. Kronholm však střelu dobře přečetl a skokem k levé tyči ji zneškodnil.
     
    38
    Domácí v posledních minutách jen minimálně půjčují balón svým soupeřům. Defenziva Crew tak musí být neustále připravená na možný poplach.
     
    37
    Polský legionář Przemyslaw Frankowski přebíral balón na levém okraji pokutového území, ale přitom stihl faulovat ghanského obránce Affula.
     
    36
    Kappelhof faul na Zardese nabídl Columbusu standardní situaci, při které Ricardo Clark jen o milimetry nedosáhl na solidní centr. V opačném případě by z toho byla nebezpečná hlavička.
     
    35
    Autor gólu Djordje Mihailovic se snažil pasem z obranné poloviny nastartovat dosud nevýrazného Saponga, jehož náběh přišel z odmávaného ofsajdu.
     
    34
    Mihailovicův třetí gól v sezóně zadělal Columbusu na velké problémy. Hostující jedenáctka bude mít plné ruce a nohy práce, aby zabránila šesté ligové prohře v řadě.
     
    31
    Bendik dobře přečetl dlouhý nákop a míč si po vyběhnutí přivlastnil. Poté vyslal na zteč Affula, ale hostující akce neměla dlouhého trvání.
     
    30
    Držení míče: 52% – 48%.
    28. Djordje MIHAILOVIC - 1:0
     
    28
    Chicago Fire právě vstřelilo branku!
    Domácí se v osmadvacáté minutě dostávají do vedení! Frankowski byl na levém křídle zdvojený, ale i tak dokázal chytře odcentrovat před hranici pokutového území. Tam si DJORDJE MIHAILOVIC balón hrudí zpracoval a pravačkou ho z druhého doteku krásně uklidil za Bendikova záda.
     
    28
    Francisco Calvo opět podpořil domácí ofenzivu, jenže centrem z levé strany nenašel žádného spoluhráče oblékající červený dres.
    27. Dax McCarty (CHI)
     
    27
    Znovu se nad míč postavil Gaitán, jehož přetažený centr Calvo vrátil do ohně. Tam nejvýše vyšplhal McCarty a Bendik měl co dělat, aby jeho hlavičku vyškrábl zpod břevna.
     
    26
    Aboubacar Keita si při bránění Herberse pomohl nedovoleným zákrokem, z něhož resultuje domácí standardka z pravého křídla.
     
    25
    Joe Bendik nedopustil žádné velké vzrušení u své branky a Gaitánův centr v blízkosti přední tyče vyboxoval až mimo pokutové území.
     
    24
    Gaitán posunul míč doprava, aby Jiménez srazil následný centr do zámezí. Pokračovat se bude rohovým kopem rozehraný prvně jmenovaným.
     
    23
    Calvo bezpečně přesměroval neadresný nákop ke Kronholmovi, od něhož začíná další pozvolná rozehrávka Chicaga.
     
    22
    Hráči Columbusu zahustili střed hřiště a domácí kvůli tomu mají značné problémy se samotným přechodem půlící čáry.
     
    21
    Francisco Calvo zkušeně odtlačil hráče s balónem až do autu. Na programu dne tak bude odkop od branky Kennetha Kronholma.
    20. Gyasi Zardes (CLS)
     
    20
    Záložník Columbusu posadil balón na hlavu Gyasiho Zardese, jehož pokus z blízkosti brankové čáry vyhlavičkoval až jeden z obránců.
     
    19
    Rozehrávka od praporkové tyče také na druhé straně. Po zásahu Calva rozehraje Trapp.
     
    18
    První menší šance pro Chicago. Gaitán odcentroval až k zadní tyči, kde to z jedničky zkusil Calvo, ale Joe Bendik v brance Crew zasahovat nemusel.
     
    17
    Gaitán nahrál do vápna Herbersovi, který dával míč pod sebe na Saponga, jenže ještě předním srazil míč na roh Crognale.
     
    16
    Další prohřešek proti fotbalovým zákonům. Tentokrát to byl Crongale, který přesně na půlící čáře fauloval domácího útočníka Saponga.
     
    14
    Hosté se dostali k přímočaré akci, kterou po nahrávce Accama špatnou střelou zakončoval Sosa. Kronholm zapsal zcela rutinní zákrok.
     
    13
    Hlavičkovanou uprostřed hřiště přerušil až hlavní rozhodčí, který si všiml Clarkova nedovoleného zákroku ve vzdušném souboji.
     
    12
    Hvězda Chicaga schytala nepříjemný šlapák někam k levé holeni. Po krátkém ošetření se ale zdá, že bude moci pokračovat.
     
    11
    Hra je na malou chvíli pozastavena, protože po souboji s Clarkem zůstává na travnaté ploše sedět argentinský ofenzivní záložník Nicolás Gaitán.
     
    10
    Columbus má v úvodu zápasu mnohem častěji balón na kopačkách. V tento okamžik to tak úplně neplatí, neboť po přihrávce do zámezí vhazuje Bronico.
     
    8
    Nevalná forma obou týmů se projevila také na návštěvě, dvacetitisícový stadion Chicaga není na první pohled zaplněný ani z poloviny.
     
    7
    Sosa se sápal po přihrávce od Accama, ale přitom v pokutovém území soupeře fauloval. Míč pro Chicago.
     
    6
    Další dlouhý míč hledající Zardese se stal snadnou kořistí pro zkušeného domácího gólmana Kennetha Kronholma.
     
    5
    Zardesova střela ze střední vzdálenosti byla domácí obranou sražená ke Clarkovi, který rovněž napřáhl zpoza vápna, ale míč poslal vysoko nad břevno.
     
    4
    Chicago bušilo do plných, jenže ani Ricardo Clark neudržel míč ve vyznačeném poli. Vhazovat bude Afful.
     
    3
    Przemyslaw Frankowski natáhl krok na levé straně, kde mu vypomohl Calvo, ale ten vycestoval s balónem až za koncovou čáru.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v červených, zatímco hosté v černých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Fire: Kronholm – Bronico, Kappelhof, Schweinsteiger, Calvo – McCarty (C), Mihailović – Herbers, Gaitán, Frankowski – Sapong.
    Náhradníci: Sánchez – Marcelo, Corrales, Katai, Moreno, Nikolić, Campos.

    Columbus Crew: Bendik – Afful, Crognale, Keita, Jiménez – Trapp (C), Clark – Accam, Sosa, Argudo – Zardes.
    Náhradníci: Kempin – Francis, Santos, Artur, Díaz, Williams, Hansen.

    Rozhodčí: Villareal – Poeschel, Da Silva.
     
    Vzájemné zápasy v MLS

    24.08.2018 Chicago – Columbus 1:1
    13.05.2018 Columbus – Chicago 3:0
    08.04.2018 Chicago – Columbus 1:0
    13.08.2017 Columbus – Chicago 3:1
    08.04.2017 Chicago – Columbus 1:0.
     
    Chicago Fire

    Také domácí celek má k fotbalové spokojenosti hodně daleko. I on totiž vyhrál od poloviny května jediné utkání, když doma smetl 5:1 obhájce titulu z Atlanty. Celkově je Chicago bilancí pěti výher, sedmi remíz a devíti porážek jediné místo nad svým dnešním soupeřem, před kterým drží pětibodový náskok. Naposledy se Chicago představilo před vlastním publikem proti Cincinnati a kvůli dvěma zahozeným penaltám prohrálo v poměru 1:2.
     
    Columbus Crew

    Klub z Ohia neměl špatný start do sezóny, jenomže v dubnu zabředl do krize, ze které se do dnes nevymotal. Columbus z posledních patnácti ligových zápasů vytěžil jen čtyři body za jednu remízu a jednu výhru, jež se datuje k 9. květnu. V minulých pěti duelech navíc svěřenci Caleba Portera vstřelili jediný gól, před pár dny prohráli 0:1 v Orlandu a zůstali tak viset na předposledním jedenáctém místě Východní konference. Ztráta na play-off činí devět bodů.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu Major League Soccer. Od dvou hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy Chicago Fire a Columbus Crew!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Michal Břuchanský

    Góly: 28. Mihailovic (Frankowski), 63. Sapong (Gaitán) – 47. Zardes (Argudo), 90. Williams (Díaz)

    Karty:   52. Schweinsteiger (CHI)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:10.
    Chicago Fire: Kronholm – Bronico, Kappelhof, Schweinsteiger, Calvo – McCarty (C) (80. Corrales), Mihailović (58. Katai) – Herbers, Gaitán (74. Marcelo), Frankowski – Sapong.
    Náhradníci: Sánchez – Marcelo, Corrales, Katai, Moreno, Nikolić, Campos.

    Columbus Crew: Bendik – Afful, Crognale, Keita, Jiménez – Trapp (C), Clark (79. Williams) – Accam (54. Santos), Sosa (65. Díaz), Argudo – Zardes.
    Náhradníci: Kempin – Francis, Santos, Artur, Díaz, Williams, Hansen.

    Rozhodca: Villareal – Poeschel, Da Silva