koniec zavodu
VC Veľkej Británie

Víťaz: Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)

Nedeľa 14.07.2019, 15:10 • Trať: Silverstone, Velká Británia • Formula 1
     
    To je už z toho prenosu všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu, takisto úspešný štart do nového pracovného týždňa. Pri ďalších športových prenosoch sa na vás bude tešiť Miroslav Revaj. (16:43:11)
     
    Lewis Hamilton sa stáva víťazom tohtoročnej VC Veľkej Británie! Druhé miesto vybojoval jeho tímový kolega Valtteri Bottas a tak Mercedes môže oslavovať double. Tretie miesto si dnes vyslúžil Charles Leclerc a tak sa pódium ušlo aj Sauberu. Určite sme boli svedkami veľmi zaujímavého preteku, v úvode to bol veľký súboj tímových kolegov o prvé miesto, ktoré napokon vybojoval Hamilton. K videniu boli aj dve zrážky, jedna malá hneď v úvode, ale väčšiu pozornosť upútala tá medzi Vettelom a Verstappenom. Vettel bol za spôsobenie kolízie penalizovaný desiatimi sekundami a z pódiového umiestnenia sa napokon prepadol až úplne dole.

    Konečné poradie VC Veľkej Británie:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Gasly (Red Bull), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Sainz (McLaren), 7. Ricciardo (Renault), 8. Räikkönen (Alfa Romeo), 9. Kvjat (Toro Rosso), 10. Hülkenberg (Renault). Závod nedokončili Magnussen (Haas), Grosjean (Haas) a Giovinazzi (Alfa Romeo).
     
    Koniec závodu.
     
    52
    Je tu posledné kolo tohto preteku! Vyzerá to bez prekvapenia, Hamilton si pohodlne ide po svoje prvé miesto v tejto zaujímavej VC!
     
    51
    Tohtoročná VC Veľkej Británie sa blížli k svojmu koncu! O jej víťazovi už pochýb nie je, ale sme ešte zvedaví, či sa v samom závere zrodí nejaké to prekvapenie.
     
    50
    Priebežné poradie po 50 kolách:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Gasly (Red Bull), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Sainz (McLaren), 7. Ricciardo (Renault), 8. Räikkönen (Alfa Romeo), 9. Kvjat (Toro Rosso), 10. Albon (Toro Rosso).
     
    50
    O jedno miesto vyššie sa dostal Vettel, ktorý je dnes určite smoliarom týchto pretekov. Vyzeralo to na pódium a napokon bude rád, keď neskončí úplne posledný.
     
    49
    Vyzeralo to na ďalšiu zástavku v boxoch v tíme Mercedesu ohľadom pit stopu. Lewis Hamilton však trať neopustil a tak k spomínanej výmene nedošlo.
     
    48
    Pomaly, ale isto sa tohtoročná VC Veľkej Británie blíži k svojmu koncu. Predpovedal sa hlavne zaujímavý záver a veľký boj o bodové umiestnenia. Tak uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
     
    47
    Valtteri Bottas absolvoval zástavku v boxoch, pit stop prebehol bez problémov. Pretekár Mercedesu ostáva aj po tejto zástavke na druhom mieste.
     
    46
    To, že víťazom VC Británie sa stale Lewis Hamilton sa pomaly stáva byť istotou. O zvyšných umiestneniach však ešte môže byť pochýb, hlavne je ešte otázne, kto obsadí zvyšné dve pódiové umiestnenia.
     
    45
    Priebežné poradie po 45 kolách:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Gasly (Red Bull), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Sainz (Renault), 7. Ricciardo (Renault), 8. Räikkönen (Alfa Romeo), 9. Albon (Toro Rosso), 10. Kvjat (Toro Rosso).
     
    45
    Nedávno sme spomínali Räikkönenena. Teraz dokázal pretekár Alfa Romeo predviesť úspešný obiehací manéver a dostáva sa na predbežné ôsme miesto. Hülkenberg tam mal však problémy a prepadá sa na 11. miesto.
     
    44
    Sebastian Vettel získava od traťových komisárov 10 sekúnd penalizácie za spôsobenie kolizie s Verstappenom!
     
    43
    Taký svoj typický nenápadný pretek ide Räikkönen. Zatiaľ sa drží na deviatom mieste a ak sa nič zlého nestane, body by dnes získať mal.
     
    42
    Verstappen sa drží na piatom mieste a aj v rádiu mu tímoví mechanici oznámili, že je všetko v poriadku a má šancu zabojovať aj o pódium. Nuž, tento pretek zrejme môže priniesť čokoľvek.
     
    41
    Opakované zábery stále ponúkajú tú kolíziu medzi Vettelom a Vestappenom. Zrážka to bola teda poriadna a všetci sa určite divia, že obaja pretekári boli schopní pokračovať, že to ich vozidlá vydržali.
     
    40
    Priebežné poradie po 40 kolách:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Lerclerc (Ferrari), 4. Gasly (Red Bull), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Sainz (McLaren), 7. Ricciardo (Renault), 8. Albon (Toro Rosso), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Hülkenberg (Renault).
     
    40
    No a Vettel je už posledný, musel ísť do boxov. Tento pretek je pre Vettela veľmi zaujímavý. V úvode predvádzal výborný výkon, dostával sa dopredu a dotiahol to až na pódiové miesto. Po nedávnom incidente sa však prepadol na samé dno.
     
    39
    Za spomínaný incident však môže zrejme Vettel, ktorý zbytočne začal brzdiť. Momentálne je pretekár Ferrari až na 14. mieste, Max Verstappen je na piatom mieste.


     
    38
    Tak toto bolo veľmi nebezepčné! Verstappen sa pokúsil obehnúť Vettela, ale došlo k zrážke týchto dvoch pretekárov a obaja išlo von z trate. Už to vyzeralo, že pretek nedokončia, ale dokázali sa vrátiť na trať ale majú značné problémy!
     
    37
    Valtteri Bottas stále bojuje a momentálne zajazdil najrýchlejšie kolo. Tohto pretekára tímu Mercedes ešte čaká jedna zástavka v boxoch a podľa dostupných informácii nemá novú sadu mäkkých pneumatík.
     
    35
    Priebežné poradie po 35 kole:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Vettel (Ferrari), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Gasly (Red Bull), 6. Leclerc (Ferrari), 7. Sainz (McLaren), 8. Ricciardo (Renault), 9. Norris (McLaren), 10. Albon (Toro Rosso).
     
    36
    Leclerc predviedol krásny obiehací manéver a dostal sa pred Gaslyho! Druhý menovaný sa snažil predrať naspäť, ale Leclerc si to už dokázal ustrážiť. Bol to však veľmi pekný moment a oko diváka určite potešil.
     
    34
    Môžme opäť spomenúť náskok Hamiltona na čele pretekov. Stále je to okolo tých dvoch sekúnd, čo je veľmi dobré. Tím Mercedesu dnes zrejme bude aj veľmi spokojný.
     
    33
    Teraz však skôr sledujeme pokojnú časť pretekov, nič výnimočného sa na trati nedeje. Stále je však do konca ešte dosť kôl, najzaujímavejší bude určite záver a boj o potrebné body.
     
    32
    K dispozícii je už aj údaj o návštevnosti. Naživo si prišlo pozrieť tento ročník VC Veľkej Británii 141 000 divákov, čo je určite skvelé číslo. Pretekári sa im tak snažia ponúkať čo najviac zaujímavých momentov.
     
    31
    Hamilton stále neohrozene na prvom mieste, ten súboj s Bottasom o prvé miesto tak zvládol lepšie. Druhý menovaný bude zrejme rád, keď sa dnes dostane na pódium. Síce je momentálne druhý, ale ešte raz do boxov bude musieť ísť.
     
    30
    Priebežné poradie po 30 kolách:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Vettel (Ferrari), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Gasly (Red Bull), 6. Leclerc (Ferrari), 7. Sainz (McLaren), 8. Norris (McLaren),9. Ricciardo (Renault), 10. Albon (Toro Rosso).
     
    29
    To taký tretí Vettel stráca na Hamiltona až 6 sekúnd! Jazdec Ferrari však môže byť s tretím miestom spokojný, vytiahol sa až zo šiesteho miesto.
     
    28
    Náskok Hamiltona stále narastá, už je to skoro okolo dvoch sekúnd. Jediný, kto by ešte mohol jeho prvé miesto ohroziť je jeho tímový kolega Bottas.
     
    27
    Dostávame sa už za polovičku týchto pretekov. Hamilton zatiaľ neohrozene na prvom mieste, ale zrejme ešte oň bude musieť bojovať. Čo sa týka zvyšných miest, tam nemôžme ešte nič dopredu predpovedať.
     
    26
    No a práve sme sledovali súboj nedávno dvoch menovaných pretekárov. Leclerc výrazne ohrozoval Verstappena, ktorý sa na malú chvíľu dostal aj von z trate. Ihneď sa tam však vrátil a aj na svoje piate miesto.
     
    25
    Poradie po 25 kolách:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Vettel (Ferrari), 4. Gasly (Red Bull), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Leclerc (Ferrari), 7. Sainz (McLaren), 8. Norris (McLaren), 9. Ricciardo (Renault), 10. Albon (Toro Rosso).
     
    25
    Na čele pretekov je aj naďalej Hamilton, ktorý teraz zajazdil najrýchlejšie kolo. Prebiehajú však súboje o ďalšie miesta, aktívny sú smerom dopredu Verstappen či Leclerc.
     
    24
    Rozsvietila sa zelená vlajka, je tu teda úspešný reštart VC Veľkej Británie. Tak uvidíme, ako sa bude tento pretek ďalej vyvíjať, vzhľadom na nedávnu situáciu to môže byť ešte viac zaujímavé.
     
    23
    Najmäkšia sada pneumatík je tak zrejme už von z hry. Aj ďalší pretekári sa rýchlo zastavili v boxoch, na konci tohto kola by safety var malo trať opustiť. Prechádza sa na tvrdšiu sadu pneumatík.
     
    22
    Táto vzniknutá situácia najviac prospela Hamiltonovi, keďže sa predbiehať nesmie a tak jeho predbežná líderská pozícia zatiaľ ohrozená nie je.
     
    21
    Na trati je Safety car! Antonio Giovinazzi nezvládol zákrutu a skončil mimo trate, bude tak tretím pretekárom, ktorý dnes predčasne skončil. Hamilton, Vettel a Verstappen absolvovali rýchlu zástavku v boxoch.
     
    20
    Priebežné poradie po 20 kolách:

    1. Hamilton (Mercedes), 2. Vettel (Ferrari), 3. Bottas (Mercedes), 4. Leclerc (Ferrari), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Sainz (McLaren), 7. Gasly (Red Bull), 8. Ricciardo (Alfa Romeo), 9. Norris (McLaren), 10. Albon (Toro Rosso).
     
    19
    Svojou aktivitou na seba stále upozorňuje Verstappen. Opäť sa pokúsil o prebiehací manéver, ale pred Leclerca sa nedostal, veľa však nechýbalo. Leclerc sa už viackrát dokázal skvelo ubrániť.
     
    18
    Valtteri Bottas stráca prvé miesto, stalo sa tak kvôli nutnej zástavke v boxoch! Po jeho návrate na trať sa zaradil na tretie miesto, dočasná líderská pozícia patrí pochopiteľne Hamiltonovi a druhý je Vettel.
     
    17
    Už dávnejšia spomínaná tímová kolízia má za následok, že pretek nedokončí ani jej druhý účastník. Romain Grosejan sa tak zaradil ku Magnussenovi a tak môžu túto VC dopozerať v boxoch na televízori.
     
    16
    Hlavné zmeny teraz nastali na nižších pozíciach. Na desiate miesto sa dotiahol Giovinazzi z Alfa Romeo a jeho tímový kolega Räikkönen sa poriadne vyšvihol, momentálne mu patrí deviate miesto.
     
    15
    Priebežné poradie po 15 kolách:

    1. Bottas (Mercedes), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Vettel (Ferrari), 4. Leclerc (Ferrari), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Sainz (McLaren), 7. Gasly (Red Bull), 8. Pérez (Racing Point), 9. Räikkönen (Alfa Romeo), 10. Giovinazzi (Alfa Romeo).
     
    14
    Svoju prvú zástavu u mechanikov už majú za sebou aj Charles Leclerc a Max Verstappen. Takmer bok po boku dorazili do boxov a už sú späť na trati na svojich pôvodných miestach.
     
    13
    Ale spomínaný Gasly zašiel do boxov pre nové pneumatiky. Už je späť na trati, zaradil sa na posledné bodovacie miesto, teda desiate. Podobne tak už učinili aj Ricciardo a Kvjat.
     
    12
    Nuž, ale Vettel teraz neposkočil vyššie práve naopak, klesá na šieste miesto! Pred neho sa dostáva Gasly, ktorému toto miesto patrilo na štarte. Ako som spomínal, dnes to bude veľmi zaujímavý pretek.
     
    12
    Verstappenovi sa mohol tento pokus vypomstiť! Pretekár Red Bullu sa pokúsil zaútočiť na tretieho Leclerca, ale Leclerc sa ubránil a Verstappen mohol byť rád, že ostal na štvrtom mieste, pretože Vettel aj naďalej útočí na túto pozíciu.
     
    11
    Sebastian Vettel z Ferrari sa začína tlačiť na štvrté miesto, ktoré momentálne patrí Verstappenovi. Náskok pretekára Red Bullu je len minimálny. Dnes zo zrejme vyzerá na zaujímavý pretek, boj je o každé jedno umiestnenie.
     
    10
    Priebežné poradie po 10 kolách:

    1. Bottas (Mercedes), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Vettel (Ferrari), 6. Gasly (Red Bull), 7. Norris (McLaren), 8. Ricciardo (Renault), 9. Hülkenberg (Renault), 10. Albon (Toro Rosso).
     
    9
    Spomínaná zrážka Magnussena bola s Grosjeanom, ktorý je momentálne posledným pretekárom a dokonca je o jedno kolo zaostáva.
     
    8
    Kevin Magnussen musel hneď v úvode preteku do boxov po menšej zrážke s tímovým kolegom a zrejme technické problémy na jeho vozidle neboli dostatočne odstránené a Magnussen dnes ako prvý pretekár VC Veľkej Británie nedokončí.
     
    7
    A náskok Bottasa sa postupune zmenšuje, Hamilton mu čoraz viac dýcha na chrbát. Aj boj o triete miesto medzi Leclercom a Verstappenom môže byť zaujímavý, ťažko povedať, či by týto dvaja jazdci ešte mohli prehovoriť do boja o prvé miesto.
     
    6
    Niektoré bodované miesta sa po štarte zmenili, prvú desiatku tak momentálne uzatvára Albon z tímu Toro Rosso. Bottas si stále drží prvé miesto, ale o to dnes bude ešte veľmi tvrdý boj.
     
    5
    Priebežné poradie po 5 kolách:

    1. Bottas (Mercedes), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Verstappen (Red Bull), 5. Vettel (Ferrari), 6. Gasly (Red Bull), 7. Norris (McLaren), 8. Ricciardo (Renault), 9. Hülkenberg (Renault), 10. Albon (Toro Rosso).
     
    5
    Náskok Bottasa na prvom mieste narástal na približne jednu sekundu. Podobné momenty, ako sme videli nedávno však určite ešte budú pribúdať, uvidíme, či prípadne Leclerc ešte zasiahne do boja o prvé miesto.
     
    4
    Tak toto bolo niečo nádherné! Sledovali sme obrovskú bitku o prvé miesto medzi Bottasom a Hamiltonom. Na malú chvíľu sa Hamilton dostal na prvé miesto, ale Bottas ho ihneď obehol a znova ja na predbežnej líderskej pozícii. V hľadisku to len tak zahučalo.
     
    3
    Práve bolo oznámené, že je povolené používať systém DRS! Zatiaľ dvaja pretekári už takto skoro museli absolvovať zástavku v boxoch. Boli to Magnussen a Grosjean.
     
    3
    Takmer sme mali zmenu na líderskej pozícii! Bottas trocha chyboval a jeho prenasledovateľ Hamilton sa to ihneď snažil využiť, ale v zatáčke svoje zaváhanie Bottas napravil a pred tímovým kolegom má náskok 0,7 sekundy.
     
    2
    Uz hneď v úvode sa podarilo Vettelovi posunúť na piate mieste, keď predbehol Gaslyho. Poradie na prvých troch miestach sa nemení, ale treba dodať, že Hamilton už Bottasovi výrazne dýcha na chrbát.
     
    1
    A ihneď sa do čela pretekov dostávajú prví dvaja jazdci z tohto istého tímu a to Bottas a Hamilton. Dnes to môže byť veľký súboj medzi týmito pretekármi.
     
    1
    VC Veľkej Británie a tak desiaty pretek tohto ročníka práve začal!
     
    Závod práve odštartoval.
     
    Pretekári sú späť na štarte trate Silverstone. Zahrievacie kolo sa skončilo, čoskoro tak bude môcť odštartovať VC Veľkej Británie.
     
    Všetci pretekári sa zoradili na štarte a čo chvíľa absolvujú zahrievacie kolo!
     
    Prajem príjemnú športovú nedeľu všetkým fanúšikom F1! Desiaty pretek tohtoročnej edície F1 sa uskutoční na trati Silverstone vo Veľkej Británii a pretekárov čaká 52 kôl. Vo včerajšej kvalifikácii si pole position vybojoval Valtteri Bottas, ktorý spoločne s Lewisom Hamiltonom pôjde z prvej rady a patria medzi hlavných favoritov tohto preteku. Verme, že to bude zaujímavý pretek, pri ktorého sledovaní sa nudiť nebudeme. Do štartu VC Veľkej Británii ešte pár minút ostáva, znova sa vám prihlásime pred zahrievacím kolom.
     
    Štartovný rošt VC Veľkej Británie:

    1. rad: Valtteri Bottas (FIN/Mercedes), Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
    2. rad: Charles Leclerc (MON/Sauber), Max Verstappen (NED/Red Bull)
    3. rad: Pierre Gasly (FRA/Red Bull), Sebastian Vettel (GER/Ferrari)
    4. rad: Daniel Ricciardo (AUS/Renault), Lando Norris (GBR/McLaren)
    5. rad: Alexander Albon (THA/Toro Rosso), Nico Hülkenberg (GER/Renault)
    6. rad: Antonio Giovinazzi (ITA/Sauber), Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo)
    7. rad: Carlos Sainz (ESP/McLaren), Romain Grosjean (FRA/Haas)
    8. rad: Sergio Pérez (MEX/Racing Point), Kevin Magnussen (DEN/Haas)
    9. rad: Daniel Kvyat (RUS/Toro Rosso), Lance Stroll (CAN/Racing Point)
    10. rad: George Russell (GBR/Williams), Robert Kubica (POL/Williams)
     
    Vítam všetkých fanúšikov Formuly 1! Dnes je na programe desiaty pretek tohtoročnej VC a ten sa uskutoční vo Veľkej Británii na trati s názovm Silverstone . Začiatok tohto preteku je naplánovaný na 15:10.

    Zatiaľ sa na predbežnom prvom mieste jazdcov nachádza Lewis Hamilton z Mercedesu, ktorý má na svojom konte 197 bodov a prechádzajúcu VC Francúzska vyhral systémom štart-cieľ. Mercedes môže byť veľmi spokojný, na druhom mieste sa nachádza jeho tímový kolega Valtteri Bottas so 166 bodmi. Tretie miesto zatiaľ okupuje Max Verstappen z Red Bullu a so 126 bodmi.

    Pohár konštruktérov teda zatiaľ vedie tím Mercedes, keďže má na svojom konte 363 bodov. Druhé miesto patrí Ferrari a to s výrazným odstupom, tento tím má na svojom konte 228 bodov. Tretie miesto patrí Red Bullu so 169 bodmi.

    Kvalifikácia prebehla bez problémov. Po prvej časti sa ďalej nedostali Kevin Magnussen (Haas) a Daniil Kvjat (Toro Rosso), čo je určite prekvapením a ďalej neuspeli Lance Stroll (Racing Point), Georg Russell (Williams) a Robert Kubica (Williams). V druhom kole sa museli porúčať Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), Carlos Sainz (McLaren), Romain Grosjean (Haas) a Sergio Pérez (Racing Point).

    Po skončení kvalifikácie si pole position vybojoval Valtteri Bottas, druhý skončil Lewis Hamilton, ktorý bol horší len o šesť tisícin sekundy. Okruh Silverstone sa pôjde 52 kôl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Závod sa začne o 15:10.

    Miroslav Revaj

    141 000
    Konečné poradie VC Veľkej Británie:
    1. Hamilton (Mercedes), 2. Bottas (Mercedes), 3. Leclerc (Ferrari), 4. Gasly (Red Bull), 5. Verstappen (Red Bull), 6. Sainz (McLaren), 7. Ricciardo (Renault), 8. Räikkönen (Alfa Romeo), 9. Kvjat (Toro Rosso), 10. Hülkenberg (Renault). Závod nedokončili Magnussen (Haas), Grosjean (Haas) a Giovinazzi (Alfa Romeo).
    Štartovný rošt VC Veľkej Británie:
    1. rad: Valtteri Bottas (FIN/Mercedes), Lewis Hamilton (GBR/Mercedes)
    2. rad: Charles Leclerc (MON/Sauber), Max Verstappen (NED/Red Bull)
    3. rad: Pierre Gasly (FRA/Red Bull), Sebastian Vettel (GER/Ferrari)
    4. rad: Daniel Ricciardo (AUS/Renault), Lando Norris (GBR/McLaren)
    5. rad: Alexander Albon (THA/Toro Rosso), Nico Hülkenberg (GER/Renault)
    6. rad: Antonio Giovinazzi (ITA/Sauber), Kimi Räikkönen (FIN/Alfa Romeo)
    7. rad: Carlos Sainz (ESP/McLaren), Romain Grosjean (FRA/Haas)
    8. rad: Sergio Pérez (MEX/Racing Point), Kevin Magnussen (DEN/Haas)
    9. rad: Daniel Kvyat (RUS/Toro Rosso), Lance Stroll (CAN/Racing Point)
    10. rad: George Russell (GBR/Williams), Robert Kubica (POL/Williams)