4. etapa: Reims - Nancy sk Elia Viviani (kon.)
koniec udalosti
4. etapa: Reims - Nancy

Elia Viviani

Utorok 09.07.2019, 12:10Tour de France
     
    0 km
    Peter Sagan je tretí. Elia Viviani mal skvelú pozíciu a využil ju na víťazstvo v etape. Fantastický finiš najväčších favoritov priniesol očakávaný záver. Talian je momentálne najrýchlejším jazdcom na svete. Famózne mu ale pomohol tím. Druhý končí Alexander Kristoff. Sagan si udržal zelený dres.
     
    6 km
    Michael Schär sa dnes stal najbojovnejším jazdcom. Tour de France to aktuálne oficiálne potvrdilo. Zaslúžene.
     
    16 km
    Schär pohltený 16,4 kilometra pred cieľom, takže únik už neexistuje.
     
    66 km
    Veľmi zaujímavý bol aj špurt pelotónu. Vpredu nemohol chýbať ani Peter Sagan, taktiež ďalší favoriti. Nakoniec to bol Viviani, kto zobral trinásť bodov. Ten vyštartoval spoza zadného kolesa Sagana, ktorý je na šiestom mieste, čiže si pripisuje "len" desať bodov. Predbehol ho ešte Colbrelli. Tento špurt ale Sagana zo zeleného dresu nevyzliekol.
     
    67 km
    Do okienka pri počte kilometrov do konca sa nespracuje údaj 66,5 km, takže píšeme 67 km, no sme o 500 metrov skôr. Každopádne, šprintérsku prémiu vyhráva Frederik Backaert, ktorý o ňu mal eminentný záujem.
     
    93 km
    Ako prvý sa na Côte de Rosières dostal z úniku Michael Schär a berie teda bod do vrchárskej súťaže.
     
    116 km
    Na konci pelotónu nastal hromadný pád. Je tam viac cyklistov, napríklad aj Tony Gallopin, ktorý má tiež technické problémy a asi aj zdravotné.
     
    211 km
    Yoann Offredo, Frederik Backaert (Wanty) a Michael Schär (CCC) sú teda v trojčlennom úniku. Pelotón na nich nereagoval. Majú náskok 37 sekúnd.
     
    214 km
    Štvrtá etapa Tour de France oficiálne odštartovala!

    Matej Kubove