Atlanta United – Montreal 2:1 (kon.) | New York City – Philadelphia 4:2 (kon.) | Columbus – Orlando City 0:2 (kon.)
DC United – Toronto 1:1 (kon.) | Real Salt Lake – Kansas City 2:0 (kon.) | San Jose – LA Galaxy 3:0 (kon.)
Seattle – Vancouver 1:0 (kon.)
koniec
Seattle Sounders FC
1:0 (0:0)
Vancouver Whitecaps FC
cz Nedeľa 30.06.2019, 04:10 • CenturyLink Field (Seattle, Washington) • MLS
Predzápasové kurzy
    90+6. Kelvin LEERDAM - 1:0
     
    90+6
    Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí publiku a také hráči se dočkali vedení, které je díky posledním minutám zasloužené! Na hranic vápna si převzal míč Smith, který jej předal na penaltový puntík, kde se nacházel KELVIN LEERDAM. Zakončení nizozemského hráče proletělo mezi nohami obránce a zamířilo do levého spodního rohu branky. Asistence: Smith.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Venuto (Vancouver Whitecaps FC), který taktickým faulem zastavil protiútok soupeře.
     
    90
    Střídání v týmu Seattle Sounders FC: ze hřiště odchází Dhillon, přichází Ocampo-Chavez.
    Střídání v týmu Vancouver Whitecaps FC: ze hřiště odchází Montero, přichází Bair.
     
    86
    Střídání v týmu Seattle Sounders FC: ze hřiště odchází Jones, přichází Tolo.
     
    80
    Střídání v týmu Seattle Sounders FC: ze hřiště odchází Wingo, přichází Bwana.
    74. Montero (VWC)
     
    74
    Přetažený centr mířil zleva na zadní tyč, kde se balon zastavil o Smithova záda. K zakončení se tak dostal Montero, jehož pokus zamířil na břevno. Frei sice rychle vystartoval z branky, ale k míči se nedostal.
     
    70
    Střídání v týmu Vancouver Whitecaps FC: ze hřiště odchází PC, přichází Venuto.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Yordy Reyna (Vancouver Whitecaps FC), který po odehrání míče pokračoval v souboji, kde si pomohl přistrčením. Trochu přísné potrestání hostujícího útočníka.
     
    64
    Hlavní rozhodčí společně se kolegy u videa rozhodl, že branka neplatí! To se nelíbí publiku, které začíná bučet proti výroku.
     
    63
    Tak pozor, rozhodnuto ještě není. Hlavní rozhodčí je volán k videu a celá situace se znovu bude kontrolovat. Troufám si říct, že branka nemůže platit, jelikož se jednalo o faul domácího útočníka.
    60. Leyva (SSD)
     
    60
    Seattle právě vstřelil branku!
    Stav zápasu se poprvé mění, i když se hráči Vancouveru zlobí. MacMath vystartoval z branky, aby zastavil pronikajícího útočníka, což se mu povedlo. Ovšem Dhillon došlápl na nohu gólmana, který zůstal ležet. Odvrácený míč sebral za vápnem Danny Leyva, jehož technická střela skončila v pravé šibenici. Celou akci se snažil překazit Erice, ale na míč nedosáhl.
    57. Adnan (VWC)
     
    57
    Kanadský tým roztáhl hru na levou stranu, kde se snadno do šestnáctky dostal Adnan. Egyptský obránce nad ničím nepřemýšlel a vyslal střelu na první tyč. Frei byl znovu na místě a reflexivně míč vyrazil nad branku.
     
    55
    Už to vypadalo, že kanadské mužstvo nic nevymyslí, přesto se opak stal skutečností. Slabé zakončení Frei podcenil a pouštěl jej do zámezí, ovšem míč rychle padal, a tak Reynův pokus skončil na horní tyči.
     
    51
    Centr od praporku byl přetažen na zadní tyč, kde se nacházel osamocený Kim. Pokus korejského stopera byl vyslán z jedné, ale zamířil těsně vedle levé tyče.
    46. Reyna (VWC)
     
    46
    Hlavní rozhodčí pan Kelly dal pokyn k pokračování zápasu. Balonu se chopili hostující hráči, kteří s ihned k zakončení. Reyna se rychlým zbavil dvojice soupeřů a vystřelil. Jeho pokus byl sražen vedle branky soupeřem, přesto se bude jen kopat od brány. Špatné rozhodnutí hlavního sudího.
     
    18
    Tohle už vypadalo mnohem nebezpečněji! Zprava odcentroval Wingo, který ve vápně našel jediného hrotového útočníka. Ovšem Dhillon ve slibné pozici selhal přesto, že měl dost času k zakončení. Jeho placírka šla totiž pouze vedle brány.

    Michal Luxa

    Góly: 90+6. Leerdam (Smith)

    Karty:   66. Reyna (VWC), 90+2. Venuto (VWC)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:9.
    Seattle Sounders FC: Frei (C) – Leerdam, Abdul-Salaam, Kim, Smith – Leyva, Svensson – Wingo (80. Bwana), Shipp, Jones (86. Tolo) – Dhillon (90. Ocampo-Chavez).
    Náhradníci: Meredith – Bwana, Campbell, Delem, Ocampo-Chavez, Roldan, Tolo.

    Vancouver Whitecaps FC: MacMath – Nerwinski, Godoy, Rose, Adnan – Filipe, Hwang, Erice (C), PC (70. Venuto) – Reyna, Montero (90. Bair).
    Náhradníci: Melvin – Bair, Baldisimo, Levis, McDonough, Sutter, Venuto.

    Rozhodca: Kelly – Kieso, Rottersman