Zlín – Lok. Moskva 2:4 (kon.) | Légia Varšava – Příbram 5:0 (kon.) | Fehérvár – Ostrava 1:1 (kon.)
Škendija – Žilina sk 1:0 (kon.) | Lech Poznań – Larnaca 0:0 (18:00) | Kraków – D. Záhreb 0:0 (18:00)
koniec
Škendija Tetovo
1:0 (1:0)
MŠK Žilina
Štvrtok 27.06.2019, 17:30 • Kranjska Gora (Slovinsko) • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase tohto prípravného zápasu už žiadny gól nepadol. Žilina prepla na vyššie obrátky neskoro, krátko pred koncom stretnutia a to už na vyrovnávajúci gól nestačilo. Macedónsky šampión Škendija Tetovo tak zdolal MŠK Žilina v tomto prípravnom stretnutí 1:0!

    To je už z nášho prenosu všetko. Ďakujem vám za vašu pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera, rovnako aj úspešný zajtrajší posledný pracovný deň v týždni. Dovidenia a dočítania pri ďalších prenosoch. (19:18:03)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Riadny hrací čas tohto prípravného stretnutia sa už naplnil. Rozhodca však ešte necháva oba celky na hracej ploche, nejaký ten nadstavený čas zrejme prebehne.
     
    89
    Ani táto kombinácia slovenskému celku pred pokutovým územím nič nepriniesla, zrejme sa tak zrodí víťazstvo súpera.
     
    88
    Čas sa už slovenskému celku veľmi rýchlo kráti. Veľa času na vyrovnanie nemá, podarí sa mu to?
     
    86
    Striedanie v tíme Škendija Tetovo: z ihriska odchádza Musliu, prichádza Sadriu.
    Striedanie v tíme Škendija Tetovo: z ihriska odchádza Husmani, prichádza Beqiri.
     
    84
    Zatiaľ to tak však nevyzerá. Tlak zo strany Žiliny stále prebieha, ale nevedie k ničomu zaujímavému.
     
    83
    Tieto chvíle jednoznačne patria Žiline, škoda len, že slovenský celok nehral takto počas celého stretnutia. Uvidíme, či sa mu napokon podarí vyrovnať.
     
    82
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Boženík, prichádza Balaj.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Myslovič, prichádza Fazlagić.
     
    81
    Sledovali sme rohový kop slovenského celku, ale obrana Tetova si poradila s touto situáciu úspešne. Okolo desať minút má Žilina ešte na prípadné vyrovnanie a možno otočenie skóre.
     
    80
    Zakrátko si ju však vybojovala späť a znova sledujeme tlak slovenského celku. Stále to je len o jeden gól v prospech macedónskeho šampióna, ešte je čas, aby sa to celé zmenilo.
     
    79
    K exekúcii spomínaného priameho kopu sa postavil Demiri, ale jeho priame zakončenie skončilo len na obrannom múre. Žilina ešte pokračovala v tlaku, ale loptu už stráca.
     
    78
    Nedovolený zákrok zo strany Tetova. Žilina získava priamy kop na útočnej polovici, je to z celkom nádejnej pozície aj na priame ohrozenie súperovej brány.
     
    77
    Striedanie v tíme Škendija Tetovo: z ihriska odchádza Alimi, prichádza Berisha.
     
    77
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Kačer, prichádza Diaz.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jánošík, prichádza Sluka.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Tomič, prichádza Vallo.
     
    76
    Predchádzajúca akcia zrejme Žilinu poriadne nakopla. Slovenský celok sa aj naďalej drží na útočnej polovici a snaží sa pokračovať vo svojej aktivite, ktorá by mohla vyústiť vo vyrovnávajúci gól.
     
    75
    Toto bolo veľmi dobre zahrané zo strany slovenského celku, na hranicu pokutového územia dostal loptu Filip Kaša, ktorý však v dobrej pozícii zakončil slabšie a Rexhepi si pripisuje pohodlný zákrok.
     
    74
    Pokračujeme už v druhom polčase ďalej. Momentálne je pri lopte Žilina, ktorá sa snaží o prienik na útočnú polovicu. To jej dnes však nevychádza podľa predstáv.
     
    72
    Hra sa teraz musela na malú chvíľu prerušiť, jeden z futbalistov Tetova ostal ležať na hracej ploche a musel sa dostať do opatere lekárov.
     
    71
    Zo spomínaného tlaku napokon Žilina nič nevyťažila a loptu už má na svojich kopačkách súper. Tetovo sa nikam neponáhľa, stále drží svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    70
    Po rozohratí spomínaného rohového kopu ostala Žilina usadená na útočnej polovici a roh si zopakuje, ale teraz z opačnej strany. Sledujeme teda pretrvávajúci tlak slovenského celku.
     
    69
    Pred rohovým kopom sa ešte oba tímy idú v týchto horúčavách občerstviť.
     
    68
    Po veľmi dlhej dobe sme mali možnosť sledovať aj zaujímavý útok zo strany Žiliny. Po zrazenej prihrávke do pokutového územia ešte získava slovenský celok rohový kop.
     
    67
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Minárik, prichádza Králik.
     
    65
    Sledovali sme pekný útok macedónskeho šampióna, obrana Žiliny potom nechala na pravej strane voľného súperovho útočníka, ktorý z uhla poslal loptu do rukavíc brankára. Keby však stál lepšie, mal by na svojej kopačke čistý gól.
     
    64
    Dlho si teraz Žilina loptu neužila, už ju má na svojich kopačkách súper. Tetovo sa nemusí nikam ponáhľať, stále vedie o jeden gól, aj keď to ešte môže byť zradné.
     
    63
    Striedanie v tíme Škendija Tetovo: z ihriska odchádza B. Ibraimi, prichádza Nafiu.
    Striedanie v tíme Škendija Tetovo: z ihriska odchádza Totre, prichádza Zejnullai.
     
    62
    Tak ako v prom polčase, aj teraz tu máme prestávku na občerstvenie. Po nej by sa k lopte mala dostať Žilina, ktorá toho veľa v druhom polčase zatiaľ nepredviedla.
     
    61
    Po hodine hry tak Teotovo aj naďalej vyhráva v prípravnom zápase nad Žilinou najtesnejším rozdielom 1:0! Na ofenzívne divadlo to teda dnes nevyzerá, ale všetko sa to ešte môže zmeniť, času dosť.
     
    60
    Rohový kop už nič zaujímavého neponúkol, loptu na svoje kopačky získava Žilina. Slovenský celok však zvolil postupný prechod do útoku.
     
    59
    Tetovo po úspešnej kombinácii vyslalo center pred bránu Žiliny, po zásahu súpera ešte získava rohový kop.
     
    58
    Častejšie sa teraz hra odvíja pred pokutovým územím slovenského celku. Defenzíva Žiliny teraz tento nápor súpera však zvláda, ale Šošoni by skorej potrebovali útočiť.
     
    57
    Práve macedónsky majster je pri lopte a snaží sa vymyslieť ďalšiu ofenzívnu akciu. Tetoto čoskoro čakajú súboje v predkolách Ligy majstrov, Žilina sa môže sústrediť čisto len na prípravu nového ročníka FL.
     
    56
    Aj keď sa jedná o prípravné stretnutie, veľké zásahy do zostavy po polčasovej prestávky neprišli. V bráne Tetova však Zahova nahradil Rexhepi.
     
    55
    Stále to je teda len o tej jeden gól v prospech Tetova. Žilina však musí zlepšiť hru v útoku a vyvarovať sa podobným chybám, ak chce v tomto prípravnom stretnutí uspieť.
     
    54
    Tak teraz mala Žilina obrovské šťastie a napokon jej súper obrovskú smolu! Tetoto sa vynikajúcim spôsobom prebojovalo až do pokutového územia, kde obrana Žiliny nechala so sebou robiť čo súper chce. Následne sa macedónsky šampión dostal do zakončenia a lopta po krížnej strele končí na konštrukcii žilinskej brány!
     
    52
    Totre poslal nedovolene v úniku k zemi Tomiča. Žilina potom zahrávala priamy kop, ktorý však rozohrala veľmi zle a už je pri lopte jej dnešný súper.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Totre (Škendija Tetovo).
     
    50
    Rýchle útočné výpady sa teraz striedajú na oboch stranách, v pohotovosti tak musia byť defenzívy. Dopredu sa teraz dostávajú futbalisti Žiliny.
     
    49
    Svoj krátky pobyt na útočnej polovici zakončil slovenský celok len nepresnou prihrávkou do autu. Sledujeme tak už kombináciu macedónskeho šampióna.
     
    48
    Futbalisti v žltých dresoch zatiaľ aktívnejším v druhom dejstve, ale tak ako v tom prvom, aj teraz sa veľmi ťažko prebíjajú dopredu.
     
    46
    Druhý polčas tohto prípravného stretnutia je už v plnom prúde, výkopom ho odštartovali futbalisti Žiliny. Slovenský celok teda musí doťahovať náskok súpera.
     
    46
    Striedanie v tíme Škendija Tetovo: z ihriska odchádza Zahov, prichádza Rexhepi.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Po krátkej prestávke je už všetko pripravené na začiatok druhého polčasu!
     
    Úvodné dejstvo tohto prípravného stretnutia veľa futbalovej krásy neponúklo. Zaujímavých situácii bolo na oboch stranách len minimum, aj to je dosť odvážne to takto opísať. Napokon sme však predsa len jeden presný zásah videli, keď sa v 39. minúte presadil peknou strelou z vnútra pokutového územia B. Ibraimi a tak Škendija Tetovo vyhráva po prvom polčase v prípravnom zápase nad Žilinou 1:0!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Žilina ešte s jedným rýchlym brejkom, ale ten prerušil postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Zrejme hlavný rozhodca tohto stretnutia úvodné dejstvo ukončí po 45 minútach.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Mici (Škendija Tetovo).
    Žltú kartu dostáva Tomič (MŠK Žilina).
     
    42
    Momentálne je pri lopte práve Žilina, ktorá presúva svoju kombináciu na útočnú polovicu. Uvidíme, či to napokon ešte niečo zaujímavého ponúkne.
     
    41
    Do konca prvého polčasu ostáva necelých päť minút. Podarí sa teda ešte Žiline vyrovnať pred koncom úvodného dejstva?
     
    40
    Žltú kartu dostáva Myslovič (MŠK Žilina).
     
    39
    Tím Shkëndija práve strelil gól!
    Tak predsa len sme sa dočkali úvodného presného zásahu ešte v prom polčase! Macedónsky šampión sa dostal do rýchleho útoku, prišlo zaváhanie obranu Žiliny vo vlastnom pokutovom území a BESART IBRAIMI peknou umiestnenou strelou k tyčke prekonáva Holeca – 1:0!
     
    38
    Žilinčania túto svoju kombináciu dotiahli až do pokutového územia súpera, ale tam už výborne zasiahla obrana Tetova. Slovenský celok sa ešte pokúša niečo vymyslieť na polovici súpera.
     
    37
    Ani tento rýchly brejk macedónskeho šampióna nič zaujímavého neponúkol, Holec si vyskúša odkop od svojej brány.
     
    36
    Tetovo sa už síce teraz dostalo dvakrát do rýchleho úniku, ale v oboch prípadoch to bola len ľahká lopta pre brankára Holeca. Ten zatiaľ narozdiel od jeho náprotivku nemusel nič vážneho riešiť.
     
    35
    Už pomerne dlhú dobu drží Žilina loptu na svojich kopačkách, necelých desať minút pred koncom úvodného dejstva tak práve slovenský celok diktuje tempo hry.
     
    33
    Macedónsky šampión je aj naďalej pod menším tlakom, ale nemusí zatiaľ čeliť žiadnym nebezpečným situáciám. Uvidíme, ako sa bude hrať ďalej vyvíjať s blížiacim sa záverom prvého polčasu.
     
    32
    Momentálne držia loptu na svojich kopačkách futbalisti Žiliny, ale nedarí sa im v prechode na útočnú polovicu. Oba tímy zatiaľ až na menšie zaváhania ukazujú pevnú defenzívu.
     
    31
    Ostáva nám teda veriť, že do konca prvého polčasu ešte príde nejaká tá zaujímavá situácia, z ktorej by mohol prameniť aj už spomínaný úvodný presný zásah.
     
    30
    Polhodina z toho stretnutia je už minulosťou. Stále čakáme na úvodný presný zásah, zatiaľ sme videli len jednu vyloženú šancu a v nej sa ocitol žilinský futbalista Tomič.
     
    28
    Žilina sa pokúsila o rýchly útočný výpad, ale po nepresnej prihrávke loptu stratila a dopredu tak ihneď vyrazil súper. Po nedovolenom zákroku tak Tetovo stále ostáva pri lopte.
     
    27
    Aj naďalej platí, že väčšia aktivita je na strane Tetova. Macedónsky majster však tento fakt zatiaľ nedokáže zúročiť v niečo zaujímavejšie pred bránou súpera, prípadne v presný zásah.
     
    26
    Brankár Holec čelil zakončeniu spoza pokutového územia, ale mal dobrý výhľad a tak stihol včas a správne reagovať. Loptu už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    25
    Rýchla kombinácia Žiline nevyšla, k lopte sa tak dostávajú futbalisti Tetova a skúšajú sa už presunúť na útočnú polovicu. Slovenský celok sa tak bude musieť brániť.
     
    24
    Aj keď zatiaľ najväčšiu šanca mala Žilina, lepším dojmom pôsobí macedónsky šampión. V zadných radoch slovenského celku sa pomaly kopia aj chyby.
     
    23
    Pokračujeme už v prvom polčase ďalej, okrem jednej šanci Tomiča pred bránou Tetova sme nič zaujímavého nevideli. Zatiaľ je to teda typický prípravný zápas.
     
    22
    Aj v Slovinsku v týchto dňoch prebiehajú veľké horúčavy, takže hlavný rozhodca tohto stretnutia dáva pokyn na občerstvenie. Oba tímy si tak budú môcť na chvíľu vydýchnuť a nabrať síl do zvyšku prvého polčasu.
     
    21
    Sledovali sme prízemnú prihrávku priamo do pokutového územia, ale pri lopte bola skorej obrana Žiliny. Tetovo však ešte ostáva usadené na útočnej polovici.
     
    20
    Faul zo strany Žiliny a tak Tetovo získava priamy kop na útočnej polovici, je to z celkom zaujímavej pozície. Uvidíme, ako s ním macedónsky šampión naloží.
     
    19
    Defenzíva Žiliny rýchlo prerušila rodiaci sa útok súpera a loptu tak získava na svoje kopačky. Momentálne slovenský celok kombinuje na svojej polovici a nikam sa neponáhľa.
     
    18
    Hlavne finálna fáza zatiaľ ani jednému celku nevychádza podľa predstáv. Sledujeme tak len kombináciu na oboch stranách, ktorá nič zaujímavého neponúka.
     
    17
    Slovenský celok toho veľa potom v útoku nevymyslel a loptu odstáva späť na kopačky súpera. Dlhšiu dobu sme nič zaujímavého nevideli, aj po vyše štvrťhodiny ešte čakáme na úvodný presný zásah.
     
    16
    Macedónsky šampión ešte pokračoval vo svojom tlaku, ale celé to vyústilo len do útočného faulu. K lopte sa tak na svojej polovici ihriska dostáva Žilina.
     
    15
    Toto však už bolo prvé zaváhanie v defenzíve Žiliny, teda lepšie povedané nedorozumenie v zadných radoch. Našťastie pre slovenský celok včas zasiahol jeden z obrancov a loptu dostáva do bezpečia.
     
    14
    Tetovo však už znova oblieha pokutové územie súpera. Futbalisti v žltých dresoch sa tak musia opäť brániť, ale súpera zatiaľ v tomto zápase do vyloženej šance nepustili.
     
    13
    Ale už sa slovenský celok musel urýchlene presunúť späť na svoju polovicu, pretože súper založil rýchly protiútok. Defenzíva MŠK však zvládla aj túto situáciu a dostáva loptu do bezpečia.
     
    12
    Ani tento center od rohovej zástavky nebol nijak nebezpečný, Žilina však ešte ostáva usadená na útočnej polovici.
     
    11
    Postupnou kombináciou sa tam však už futbalisti MŠK Žilina prebojovali a aj oni si teraz vyskúšajú rohový kop. Uvidíme, ako s ním dokážu naložiť, či lepšie, ako nedávno ich dnešný súper.
     
    10
    Zvládol to úspešne a už loptu drží na svojich kopačkách. Futbalisti v žltých dresoch sa pokúšajú o prienik na útočnú polovicu, ale vysokým napádaním im to súper neumožňuje.
     
    9
    Macedónky šampión po rýchlom brejku získava svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Slovenský celok sa tak bude musieť v týchto chvíľach brániť.
     
    8
    Tetovo získalo priamy kop pred pokutovým územím súpera, ale nenaložilo s ním úspešne a pri lopte je už Žilina. Postupne sa to už rozbieha na oboch stranách, snáď uvidíme viacej zaujímavých príležitostí.
     
    7
    Slovenský celok ešte zahrával rohový kop, ale ten už nič zaujímavého nepriniesol. Žilina sa už musí rýchlo vrátiť späť na svoju polovicu, súpera sa púšťa do rýchleho protiútoku.
     
    6
    Prvú veľkú šancu v tomto zápase si však vybojovala Žilina! Tomič sa ujal lopty, ukázal krásny prienik pred pokutové územie, ale jeho následné zakončenie pokryl výborným zákrokom brankár Zahov!
     
    5
    Hostia vytlačili kombináciu súpera preč zo svojej polovice a následne sa vysokým napádaním ešte skúšali donútiť súpera chybovať pred jeho pokutovým územím. Pri lopte je však aj naďalej Tetovo.
     
    4
    Tetovo sa opäť dostáva pred pokutové územie súpera. Macedónky šampión je momentálne aktívnejší, snaží sa ako prvý strhnúť vedenie na svoju stranu.
     
    3
    Žilina čelila prvej vážnejšej ofenzíve súpera. Napokon sme však boli svedkami len zrazenej centrovanej loptu pred Holecovu bránu, s ktorou si brankár MŠK úspešne poradil.
     
    2
    Oba tímy už majú po jednom útočnom výpade za sebou, ale nič zaujímavého nám to neponúklo. Od úvodných minút však oba celky naznačujú, že chcú hrať útočne.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, svojím výkopom ho odštartovali futbalisti Tetovo, ktorí toto stretnutie odohrajú v červených dresoch. Žilina dnes nastupuje v žltých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    V okolí stredového kruhu sa už nachádza rozhodcovská trojica spoločne s aktérmi tohto stretnutia. Prvý polčas prípravného stretnutia medzi Škendija Tetovo a MŠK Žilina sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný futbalový podvečer! Slovenský celok MŠK Žilina je momentálne na sústredení v Slovinsku a v rámci tohto pobytu absolvuje prípravné stretnutie proti macedónskemu šampiónovi Škendija Tetovo, ktorý sa momentálne pripravuje na predkolá Ligy majstrov. V dejisku stretnutia zatiaľ panuje slnečné počasie, hráči ešte absolvujú krátku rozcvičku. Po nej už nič nebráni tomu, aby sa toto prípravné stretnutie naplno rozbehlo. Keďže je to príprava, jasného favorita by sme hľadali ťažko. verme však, že uvidíme kvalitné stretnutie.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Škendija Tetovo a MŠK Žilina. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 17:00.

    Príprava fortunaligových celkov je už v plnom prúde, tímy sa pripravujú na začiatok novej sezóny. MŠK Žilina nás napokon nebude reprezentovať v Európe, takže sa plno sústreďuje na nový ročník FL. Žilina je momentálne na sústredení v Slovinsku a dnes ju čaká prípravné stretnutie proti Škendija Tetovo . Tento celok sa stal majstrom Macedónska. Tetovo tak čakajú predkolá Ligy majstrov. Toto prípravné stretnutie zrejme jasného favorita nemá. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 39. B. Ibraimi

    Karty:   43. Mici (SHK), 51. Totre (SHK) – 40. Myslovič (ZIL), 43. Tomič (ZIL)


    Škendija Tetovo: Zahov – Murati, Bejtullai, Musliu, Mici, Husmani, Alimi (C), A. Ibraimi, Totre, Radeski, B. Ibraimi
    Náhradníci: Rexhepi – Shefiti, Sadriu, Zejnullai, Berisha, Luma, Beqiri, Ramadani, Rexhepi, Imeri, Ceshmexhiev, Nafiu, Mexhiti

    MŠK Žilina: Holec – Anang, Kaša, Minárik, Demiri – Bernát, Kačer, Myslovič – Jánošík, Boženík, Tomič